Život : Medijsko smeće

Objavljeno: 19.9.2016. u 21:00
Prikaza: 19695
|
Autor: JZ/SBplus

Pod okriljem SDP-a

Tomo Opačak organizirao zločinačku organizaciju

root : Tomo Opačak organizirao zločinačku organizaciju

Kad bi tek jedan posto bilo istina od onoga što piše, desetine poslovnih, političkih i pravosudnih lidera moralo bi završiti u zatvoru - ma koliko Hrvatska bila deficitarna kao pravna država. Ako pak, barem toliko, istine u članku nema, onda je njegov autor poluinteligent koji kleveće i laže bez ijednog argumenta - dokaza za napisano. Dok ta enigma ne bude riješena, članak situiramo u rubriku medijsko smeće.

Kako su pojedinci iz SDP-a organizirali pljačku državnih poduzeća namještanjem poslova svojim članovima te pljačku državnog proračuna, temeljem fingiranih kupoprodajnih transakcija imovine u sustavu PDV-a raznih tvrtki, kao i organizacijom isplate pretporeza određenim osobama i njihovim tvrtkama povezanim sa SDP-om, piše dnevno.hr.

Pravo je čudo da razmjere takve pljačke i način djelovanja nije primijetila SOA i nije upozorila Državno odvjetništvo RH i USKOK na milijunske pljačke države koje je organizirao i štitio SDP. Jedino logično objašnjenje je da je ravnatelj SOA-e imao interesa podilaziti SDP-u i zataškavati takva izvješća koja su morala dolaziti sa terena. Javna tajna koju znaju svi u Slavonskom Brodu je način na koji je Tomislav Opačak, zajedno sa suradnicima, prvenstveno Nikolom Mostarkićem, kao uzdanica SDP-a izvlačio novac iz HAC-a i HC-a, te iz proračuna preko Porezne uprave uz pomoć Dragovana, Milanovića, jedno vrijeme Josipovića te Ostojića. 

Organizatori ove kriminalne organizacije su Glavni tajnik SDP-a Igor Dragovan, porijeklom iz Slavonskog Broda, te SDP-ovac Tomislav Opačak, također Brođanin. Dragovan je redovito organizirao druženja Opačka s visokopozicioniranom SDP-ovom elitom, Zoranom Milanovićem, Ivom Josipovićem, Rankom Ostojićem u Slavonskom Brodu, pri čemu su u tim prigodama dogovarali i modus operandi operacija izvlačenja novca što iz Hrvatskih autocesta i Hrvatskih cesta, a što temeljem nezakonitog izvlačenja pretporeza fingiranim kupoprodajama imovine u sustavu PDV-a preko Porezne uprave.

Prvi korak koji je dogovoren je da Opačak kupi poduzeće za autoceste iz Slavonskog Broda, što je ovaj i učinio, te su tom prigodom uz pomoć ODO-a i ŽDO-a kriminalizirali staru upravu i vlasnike Poduzeća za ceste kako bi operaciju preuzimanja učinili što lakšom.

Medijsku podršku i peglanje imagea Opačku u Slavonskom Brodu vršio je SB portal u vlasništvu SDP-ovca Jerka Zovka, a po potrebi su uključivali i tada Pavićev Jutarnji list te druge medije koji su pomagali u takvim operacijama, a sve u cilju da se Tomislav Opačak prikaže kao uspješan poslovni čovjek iako je javna tajna da se radi o prevarantu i čovjeku spremnom na sve vrste kriminala pogotovo od zaštitom SDP-a. Svaki od visokopozicioniranih SDP-ovaca je pritome imao određeni zadatak kako bi se navedene operacije odvijale nesmetano i zaštitili svi akteri drske i sofisticirane pljačke države.

Tako je Igor Dragovan, koji je i glavna poveznica između svih aktera, zaposlio brata u Hrvatskim cestama sa zadatkom namještanja poslova Opačkovom Poduzeću za ceste, što samostalno što preko Škorićevog Osijek-koteksa. Drugi Škorić iz Hrvatskih autocesta je bio zadužen za iste te poslove, pa je te poslove dodijeljivao Poduzeću za ceste Slavonski Brod preko Osijek-koteksa ili udruga izvođača gdje je redovito bio član ili kooperant Opačkov PZC.

Naravno da su natječaji bili namješteni i redovito na natječajima nije prolazila najpovoljnija ponuda nego isključivo ponuda u koju je bio uključen PZC, što je bio i najvažniji kriterij odabira. Igor Dragovan je osobno zvao direktore građevinskih tvrtki koje bi trebale „proći" na natječaju kako bi tražio da u svoju ponudu ubace i PZC. U cijelu je operaciju u HAC-u je bio uključen i tzv. „borac protiv kriminala i radnički tribun" Mijat Stanić i to na način da mu je Tomislav Opačak zaposlio suprugu u PZC, a ovaj je zauzvrat pomagao u namještanju poslova u HAC-u, te udarajući u bubnjeve protiv pljačke države od strane pojedinaca prije dolaska SDP-a na vlast „pošteno" skrivao SDP-ovu pljačku stoljeća u kojoj su izvučene stotine milijuna kuna iz državnih poduzeća.

Ranko Ostojić i njegovi kadrovi iz PN USKOK-a i Heinzeleove ( na čelu službe gospodarstva su postavili Želimira Opačka, rođaka Tomislava Opačka!), te načelnik PU slavonsko-brodske su zataškavali kriminalne radnje Tomislava Opačka u različitim segmentima protuzakonitog djelovanja te mu osiguravali zaštitu u pljački državnog proračuna i drugim kaznenim djelima koje je dotični činio ne samo u Slavonskom Brodu, nego diljem Hrvatske skrivajući se iza SDP-ove iskaznice od kaznenog progona cijeli niz godina SDP-ovog vladanja.

Zoran Milanović i Igor Dragovan su direktnim intervencijama preko Kreše Milanovića upoznali Tomislava Opačka sa Nadom Čavlović Smiljanec, te je tako otvoren i drugi krak višemilijunske pljačke državnog proračuna isplatom velikih svota pretporeza i to u slučajevima kada ih Porezna uprava ne isplaćuje jer se radi o planiranim kriminalnim radnjama. Pretporez područna porezna uprava je, iako svjesna kriminala, morala isplatiti jer je nalog o isplati dolazio iz Središnjeg ureda porezne uprave iz Zagreba.

Tomislav Opačak je tako zaštićen članstvom u SDP-u i pod kontrolo prije navedenih visokopozicioniranih SDP-ovaca stvorio pravu zločinačku organizaciju u koju je ubacio čitav niz ljudi koji su uz njegovu pomoć kupovali tvrtke diljem Hrvatske, zatim imovinu tih tvrtki, koje su bile u sustavu PDV-a, prebacivao slijedećoj bitnoj karici pljačkaške družine, a to su Nikola Mostarkić i njegove tvrtke „Eurostan"d.o.o. Slavonski Brod, i/ili „Mostarkić" d.o.o. u Zagrebu, koje su temeljem toga uz pomoć SDP-a nalogom iz Središnjeg ureda Porezne uprave svemirskom brzinom dobivale desetine milijuna kuna povrata PDV-a (u pravilu Porezna uprava inače neće isplatiti ni jednu kunu pretporeza ukoliko tvrtka – dobavljač robe ili usluga nije platio PDV obvezu), koje je nakon toga Nikola Mostarkić transferirao Tomislavu Opačku i/ili njegovim tvrtkama ili podizao u gotovini koja je odlazila Igoru Dragovanu i preko njega Milanoviću i Ostojiću koji su se brinuli da cijela operacija prođe u tišini, a moguće istrage stopiraju na nadležnim tijelima kojima je upravljao SDP – od MUP-a, PN USKOK-a, Porezne uprave, ali i Poreznog USKOK-a. Ta tijela državne represije su i tako bila zaposlena pacificiranjem i kriminaliziranjem SDP-ovih političkih i ekonomskih oponenata što u drugim strankama desne orijentacije, što neposlušnika u vlastitim redovima.

Kod cijele operacije koja je pažljivo planirana u SDP-ovoj režiji postojao je još jedan bitan korak kako bi se sakrila namjera pljačke proračuna povratom PDV-a, a to je kako je Opačkovim tvrtkama koje je kupovao preko mreže pouzdanika osigurati plaćanje PDV-a prema državi, a koja obveza je nastala prodajom imovine tvrtkama Nikole Mostarkića. Dug za PDV je riješavan na SDP-ov način, a to je da su bezvrijedne nekretnine procijenjivane na basnoslovne vrijednosti koje bi Porezna uprava prihvaćala i tako bi prijebojem zatvarali dugove Opačkovih i tvrtki njegovih drugova. Sukob između Linića i Nade Čavlović Smiljanec, te njezinih zaštitnika Dragovana i Milanovića je i počeo kad je Linić, primjetivši takav modus operandi u Poreznoj upravi, kao ministar financija, odbio potpisivati takve prijeboje, ali Lalovac zato nije imao ništa protiv takvog kriminala pa ga je Milanović, kao partijskog poslušnika pa i u kriminalu, postavio na Linićevo mjesto.

Sve gore navedeno jednostavno se može provjeriti u tvrtkama Nikole Mostarkića te u Poreznoj upravi, od strane državnih tijela nadležnih za postupanje u pljačkama državnog proračuna, pogotovo organiziranih od SDP-a kao političke stranke. Tako bi se prateći trag novca lako ušlo u razmjere cijele operacije te aktivnosti svih aktera pljačke uključujući i pranje novca za isplate svim sudionicima. Veliki problem kod ovakvih istraga predstavlja činjenica da su i MUP i PN USKOK i Porezna uprava kao i Porezni USKOK još uvijek premreženi SDP-ovim kadrovima ustrojenim od Milanovića, Ostojića i Dragovana kojima je jedini zadatak i prije a i danas, osiguravati logistiku za neviđenu i drsku pljačku hrvatskog proračuna te državnih poduzeća i brinuti se da ne dođe do kaznenog progona aktera pljačke po bilo kojoj osnovi, jer bi u tom slučaju i sami bili optuženi za zloupotrebu i pomaganje u izvršenju kaznenih djela.

Pravo je čudo da razmjere takve pljačke i način djelovanja nije primijetila SOA i nije upozorila Državno odvjetništvo RH i USKOK na milijunske pljačke države koje je organizirao i štitio SDP. Jedino logično objašnjenje je da je ravnatelj SOA-e imao interesa podilaziti SDP-u i zataškavati takva izvješća koja su morala dolaziti sa terena. Javna tajna koju znaju svi u Slavonskom Brodu je način na koji je Tomislav Opačak, zajedno sa suradnicima, prvenstveno Nikolom Mostarkićem, kao uzdanica SDP-a izvlačio novac iz HAC-a i HC-a, te iz proračuna preko Porezne uprave uz pomoć Dragovana, Milanovića, jedno vrijeme Josipovića te Ostojića.

I ODO i ŽDO Slavonski Brod uz pomoć SDP-a i gore navedenih visokopozicioniranih dužnosnika je zataškavao sve činjenice oko kaznenih djela aktera ove drske pljačke i to je sigurno glavni razlog zašto je sve prošlo bez reakcije nadležnih tijela koja su u stvari i štitila sudionike pljačke po svim osnovama. Svakako treba napomenuti da su i Tomislav Opačak i Nikola Mostarkić bili česti gosti na Iblerovom trgu u prostorijama Igora Dragovana, gdje su krojili i razrađivali planove za pljačku državnog proračuna, a to je bilo i mjesto gdje je završio veliki dio novca u gotovini nakon pranja istoga od strane glavnih aktera „poštenih ljevičara i čuvara demokracije", kojima su očito parole „antifašizma", „zaštite nacionalnih interesa" i slične floskule služile kao maska prilikom pljačkanja države. Pri tome navedenim SDP-ovcima nije predstavljalo problem niti to što su dvojac Opačak-Mostrakić u Dubrovniku optuženi za kazneno djelo prevare baš prilikom kupovine jedne od tvrtki koja je trebala kao i prethodne poslužiti za izvršenje gore navedenih kaznenih djela.

Broj komentara: 12

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
znalac

znalac

Komentirano: 22.9.2016. | 16:15

1

Petre, Ti bi garantirao da su Opacak i Mostarkic nevini i da ne bi lagali i muljali ? Mostarkic koji do udruzivanja s Opackom nije imao za kavu ,a koji je alkoholiziran imao prometnu nesrecu u kojoj je poginuo jedan jako dobar momak .I taj isti Mostarkic nakon sto je shvatio sto je napravio je dao lazni iskaz policiji kako je preminuli vozio a on bio suvozac. Epilog zavrsio je u zatvoru srecom . Dakle takvoj osobi ne bi vjerovao da sutra jesen pocinje kalendarski. Cinjenica da se ide nasiroko sa imenima ali gdje ima dima ima i vatre- dokazano . A s kim si takav si jbg ...p.s. Vjerujes li i da Bandic je neduzan ? .....Jerko a kad si pisao clanak o obitelji koja je kriminalom dosla do novca s kojim je njihov sin postao svjetski poznati i priznat inovator elekto automobila . To nije bilo medijsko smece ? Jer je tebi tako odgovaralo ili ...?
duka_caic

duka_caic

Komentirano: 21.9.2016. | 20:31

2

Vrlo je zanimljivo kako urednik ovog portala, osebujni JZ, čovjek čvrstih stavova i medijska moralna vertikala ovog djela Slavonije, gore navedeni tekst vrlo izravno, bez zadrške naziva medijskim smećem. Dalje navodi kako je glavni razlog za takav stav, nepostojanje dokaza. Pitamo se koliko je tekstova producirao gore spomenuti JZ koji bi se mogli smatrati klevetom, jer su naravno bez dokaza i činjenica vrijeđali i omalovažavali druge. Može se zaključiti da je glavni urednik portala Sbplus,a samo zato što se nije slagao sa drugim mišljenjima i time si uzimao za pravo vrijeđati druge ljude, stvarao isto, rekli bismo i gore medijsko smeće nego gore navedeni tekst (pri tome ne mislimo da je objavljeni tekst medijsko smeće). Nije jasno za čije interese, odnosno za čiji dres igra navedeni gospodin. Do dvanaest sati pije kavu sa HDZ-om, pišući naručene tekstove za poltrone iz Brodsko-posavske županije, čitaj veterinare i svirače harmonike kojima županija plaća doktorate te pogubljene HSS-ovce koji kažu da štite slavonske seljake i poljoprivrednike koji u svojim traktorima imaju radijske prijemnike visoke materijalne vrijednosti (valjda ih štite od sebe samih). Poslijepodne ruča sa tzv. ljevicom i smišlja nove „spačke“ trujući pri tome medijski prostor. Bilo kako bilo, vratimo se na gore objavljeni tekst. Autor Dnevnog.hr ili jako dobro poznaje strukture iza „kulisa“ u Brodsko-posavskoj županiji i za navode ima čvrste dokaze ili je spreman na tužbu za klevetu od spomenute gospode koje mogu financijski uzdrmati vlasnika portala iz čega bi proizašlo da je isti htio samo svom portalu ovim tekstom stvoriti dodatni publicitet i promidžbu. Međutim, ako pretpostavimo da kolega novinar ima čvrste dokaze, onda se u tom slučaju postavlja legitimno pitanje, gdje je u cijeloj priči mladi „lav“ SDP-a koji obnavlja dužnost gradonačelnika Nove Gradiške? Odnosno, završavaju li „krakovi ove hobotnice“ kod Hotela Slaven? Je li Hotel Slaven samo izoliran slučaj ili dio veće cjeline? Hoće li zainteresirana javnost ikada saznati?
milenijum

milenijum

Komentirano: 20.9.2016. | 20:13

3

večeram hobotnicu ispod peke imao sam goste iz broda pa marsonija ne stignem a ne zanimaju me razgovori sa budalama poput tebe tebi je lako jer ne misliš tako
Gerilac

Gerilac

Komentirano: 20.9.2016. | 19:06

4

Čim je tu i Plehanski vol mora biti sumnjavo. Mlatarao je oko Kalmete da dobije poene u javnosti ali nije ništa drugaciji
MaRsOnIa

MaRsOnIa

Komentirano: 20.9.2016. | 16:18

5

milenko sidji sa kradezovih postova pa nesto pametno reci na temu sdp........
MaRsOnIa

MaRsOnIa

Komentirano: 20.9.2016. | 16:14

6

A gdje je milenko-milenijum poznati pljuvator Hrvata da nam nesto kaze na ovu temu ?
makshardcore

makshardcore

Komentirano: 20.9.2016. | 11:38

7

druže Zovak (ali ne JZ nego AZ ) kad će jake i stručne snage krim policije početi čistiti ribu u poreskoj upravi od glave a ne od repa kako ste to do sada vrlo studiozno činili.
Paur

Paur

Komentirano: 20.9.2016. | 10:28

8

Ništa bez poštenjačine Zovka, iako Tomo ima svoj Portal peglanje imiđa je povjeren magu medijskih peripetija iz Andrijevaca......
ivanrad

ivanrad

Komentirano: 20.9.2016. | 8:11

9

Ovo je neka budala napisala.U ovakvom članku ne spomenuti najvećeg kriminalca Jakovinu iz slavonije,a spominjati zločinačku organizaciju u Brodu,a zna se da je sav kriminal išao preko njega,čiste gluposti
Petar Bašić

Petar Bašić

Komentirano: 20.9.2016. | 0:31

10

Po ovome ispada da Opačku ni Paravinja nije ravan? :)) ... Ili ga se boje neke struje iz Partije, ili gazda od dnevno.hr ima viška novaca pa će isplatiti parsto tisuća kuna odštete za klevetu?

Broj komentara: 12

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
Prikaži sve komentare 12

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
SBplus.hr, Slavonski Brod : Zoran Grgić nije kriv za smrt trogodišnjeg Aylana Kurdija

Mada izbjeglice drži smećem

Zoran Grgić nije kriv za smrt trogodišnjeg Aylana Kurdija

20.8.2018. | 20:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : Vrhunski novinar, ili ljigavi lešinar?

Za neke moguće i dilema

Vrhunski novinar, ili ljigavi lešinar?

23.3.2018. | 13:15
SBplus.hr, Slavonski Brod : Čovjek ne prestaje pljuvati u vlastito zrcalo

Šteta za zajednicu

Čovjek ne prestaje pljuvati u vlastito zrcalo

24.10.2017. | 0:01
SBplus.hr, Slavonski Brod : Migranti napadaju žene, a maltretiranje počelo i u Zagrebu!

Medijsko huškačko smeće

Migranti napadaju žene, a maltretiranje počelo i u Zagrebu!

15.8.2017. | 20:20
SBplus.hr, Slavonski Brod : Neznalice, mirnodopske kukavice, ratne pičkice, ubojice...

Ratnohuškačko medijsko smeće

Neznalice, mirnodopske kukavice, ratne pičkice, ubojice...

12.8.2017. | 18:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : Nije sramota biti kurva, ali novinarska jest

Medijsko smeće

Nije sramota biti kurva, ali novinarska jest

21.1.2017. | 21:45
SBplus.hr, Slavonski Brod : Medijsko smeće iz Jutarnjeg lista

Ovako radi korporativno novinarstvo

Medijsko smeće iz Jutarnjeg lista

25.7.2016. | 19:47
SBplus.hr, Slavonski Brod : Konačna istina o Jasenovcu - na Brodportalu

Za bolju prošlost

Konačna istina o Jasenovcu - na Brodportalu

28.11.2015. | 14:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : Novo veliko medijsko smeće

Prenosimo

Novo veliko medijsko smeće

21.6.2015. | 21:10
SBplus.hr, Slavonski Brod : I klevetama pokušavaju sprati vlastitu sramotu

Medijsko podmetanje

I klevetama pokušavaju sprati vlastitu sramotu

16.6.2015. | 12:30
SBplus.hr, Slavonski Brod : Medijsko smeće od najboljih u Hrvatskoj

Tako to rade veliki

Medijsko smeće od najboljih u Hrvatskoj

8.2.2015. | 21:05
SBplus.hr, Slavonski Brod : Primjer zanatskog i karakternog ništavila

Jad i bijeda novinarstva

Primjer zanatskog i karakternog ništavila

23.11.2014. | 13:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : Ne ostavljajte vaše smeće u našem dvorištu

Prste k sebi

Ne ostavljajte vaše smeće u našem dvorištu

12.11.2014. | 16:20
SBplus.hr, Slavonski Brod : Bolesni pamflet fantomskog 'novinara'

Kukavičko medijsko smeće

Bolesni pamflet fantomskog 'novinara'

17.11.2013. | 21:25
SBplus.hr, Slavonski Brod : Sramotan komentar Jutarnjeg lista

Medijsko smeće

Sramotan komentar Jutarnjeg lista

5.11.2013. | 10:30
SBplus.hr, Slavonski Brod : Nova TV korporativni primjer licemjerja

Medijsko smeće

Nova TV korporativni primjer licemjerja

22.10.2013. | 0:04
SBplus.hr, Slavonski Brod : Smeće od čovjeka, ili čovjekovo smeće?

Medijsko smeće br. 6

Smeće od čovjeka, ili čovjekovo smeće?

8.8.2013. | 9:48
SBplus.hr, Slavonski Brod :
SBplus.hr, Slavonski Brod :