Život : Medijsko smeće

Objavljeno: 8.8.2013. u 9:48
Prikaza: 3986
|
Autor: Jerko Zovak

Medijsko smeće br. 6

Smeće od čovjeka, ili čovjekovo smeće?

root : Smeće od čovjeka, ili čovjekovo smeće?
Za naslov ovog članka moglo bi se kazati kako je „maliciozan" (pakostan; zloban) da nije odraz nesigurnosti njegova autora u točnom determiniranju radnji koje čini pasionirani bloger s naslovne fotografije. Naime, zbog svoje „polukvalificiranosti" autor naslova nije sasvim siguran: kaže li se za smeće, koje neki čovjek ostavi iza sebe, kako je to smeće od 'njega', ili se kaže kako je to 'njegovo' smeće.
Dakle, je li članak kojeg prenosimo - s autoru ovih redaka neprijateljski naklonjenog bloga - smeće od čovjeka, ili je to čovjekovo smeće, ostavljamo posjetiteljima SBplusa neka sami prosude.

Domoljublje kako ga vidi Pravi Hrvat

Nisam neka osjetljiva duša, ali me zgrozila količina maliciozne zloće u ovom tekstu.

Prozivati nekoga radi prenošenja teksta s drugog portala s kojeg se često prenose tekstovi, aludirajući pri tome na nedostatak domoljublja i neprijateljstvo prema hrvatskom narodu vlasnika SBperiskopa, previše je maliciozno i obojano mržnjom, te huškanjem na urednika previše je čak i od ovog samoprozvanog novinara kakav je autor tog teksta.

Pri tome autor spominje nekakve političke Hrvate (valjda je to neka nova vrsta Hrvata, još bolja i superiornija od tzv. Pravih Hrvata) u koje pripada i on sam.

Ono što je autor, na kratko, smetnuo s uma da je kao pripadnik te elitne skupine Političkih Hrvata, nepravomoćno osuđen za pljačku te iste države koju toliko voli. Ali nema veze, on to radi iz silne ljubavi prema svojoj domovini. A i to je jedan od bitnih preduvjeta za inicijaciju u skupinu Političkih Hrvata: opljačkaj svoju ljubljenu državu.

Jer, to te ne čini gotovo jednakima onima koji su palili tu državu i ubijali njene građane. Ni slučajno. Ti ih samo ostavljaš gladnima, žednima i na ulici.

Uostalom, to je kod nas popularno. U trenutku kada si sam optužen da, pljačkom, radiš protiv svoje države, optuži nekoga za neprijateljstvo i nedomoljublje kako bi ti ispao Pravi Hrvat. Pa makar to bio i Ante Gotovina.

Nema veze što su oba spomenuta "prozivača" u ovom tekstu jedni od krivaca za ovo potresno pismo: dragi tata, zemlja za koju si poginuo vise ne postoji.

To nije bitno. Bitno je da su oni Pravi Hrvati.

Zbog čega je preneseni članak medijsko smeće?
Prvo. Zbog toga što njegov autor ne zna što znači termin „politički Hrvat", a na tom terminu gradi svoju poruku istomišljenicima i, pritom, kontaminira medijski prostor.
Drugo. Zbog toga što autor ovih redaka nije osuđen zbog „pljačke države", nego zbog 'pljačke' vlastite firme. Pritom, potpuno je irelevantno je li ta presuda 'nepravomoćna' ili 'pravomoćna' - jer, za svagda, društveno je žigosan kao kriminalac.

Broj komentara: 8

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
vlatko1966

vlatko1966

Komentirano: 9.8.2013. | 15:06

1

Vlatko ima samo srednju školu i nije baš neka marka za urednika, ima pametnijih i puno sposobnijih od mene za takvu funkciju. A nas dvojica smo ti više za ona dva lika iz Mupetta što sjede na balkonu i nakiljaju sve po redu a najviše jedan drugog :D
walter

walter

Komentirano: 9.8.2013. | 13:45

2

Ja predlažem da se sbplus i sbperiskop spoje u jedan portal, a da se za urednika tog mega portala postavi vlatko.
vlatko1966

vlatko1966

Komentirano: 9.8.2013. | 11:03

3

Ma ne treba se sekirat za Waltera (SveMirka) on vam je u nekim slučajevima Zoro a u nekima Superhik. A nekad se dopisuje sam sa sobom postavlja si pitanje kao Zoro a onda na njega odgovori kao Superhik ili kontra. Da ne pišem ponovno evo kopiram svoj komentar sa SBPeriskopa za mene važeči na svim portalima gdje sudjelujem na forumima "Ništa to nije loše jer se piše da bi se čitalo ako se puno piše o onom proćitanom onda je to dobro ili loše. Ako je dobro slijede pohvale čitatelja ako je loše lete kritike i optužbe. Pa šta je tu loše. Zašto ne primiti kritiku drugih novina ili pohvalu pa to piscu ili uredniku samo pomaže u daljnjem radu. Tu se vidi koliko se njegov rad cijeni ili ne cijeni. Mislim da to netreba dobijat oznaku klanskog rata nego pi trebala se koristiti riječ kritika, mislim da ne treba dobijati dodatke kao veliki ili politički Hrvat nego kritika. Biti će nam svima lakše i bolje ako to tako shvatimo. Na kraju pa svrha nekog portala i je da ga što više ljudi čita, komentira, pohvali ili osudi. "
walter

walter

Komentirano: 8.8.2013. | 12:18

4

Autoru, inače pasioniranom sljedbeniku Lukićevog bloga (kako ga on posprdno naziva) sada je valjda jasno kako se više ne radi o one-man blogu nego o cijelom nizu autora koji se tamo okupljaju. Ni Zovak ne može biti toliko zloban pa pretpostaviti kako Lukić ne zna što znači pojam "politički Hrvat". Dakle, radi se o nekom drugom autoru. Pravo je pitanje zašto urednik Lukić pušta svoje autore da se blamiraju pišući političke tekstove, a istovremeno pokazujući kako su politički analfabete?
walter

walter

Komentirano: 8.8.2013. | 12:00

5

Prihvaćam sud Partije! Mene možete ušutkati no pitanje što će biti s mjerodavnima, onima koji su bitni? Ako nemaš papirić ovjeren i potpisan na određeni datum, onda si u problemima, koliko god ti pričao kako si djelovao u dobroj namjeri. Nisam ja pozvan nikome suditi niti ikoga prozivati, samo sam htio na vas i na vaše čitatelje djelovati edukacijski. Vidim, vama nije do toga. Želite da vaši čitatelji žive u uvjerenju kako je svaka vaša jedino ispravna i kako ste vi sveti. Ako će vam brisanje mojih komentara pomoći, osvjetlati ili čak oprati obraz, onda ću se rado žrtvovati. Nazdravljot.
administrator

administrator

Komentirano: 8.8.2013. | 11:16

6

„Dakle, okradajući svoju tvrtku, autor je okrao i štetio i Hrvatskoj“ kaže Walter i, za sad, kleveće. Dakle, sarajlijo, umetni pravu riječ (npr. 'ako') na pravo mjesto i ponovi cijeli komentar, u protivnom, ostaje obrisan.
walter

walter

Komentirano: 8.8.2013. | 11:08

7

Nekada se čitajući ovaj portal dalo zaključiti kako je Stribor Valenta najvažniji čovjek u Brodu nakon Mirka Duspare. Izgleda da je sad Veljko Lukić preuzeo njegovo mjesto. Unatoč silnom trudu autora Stribor je živ i zdrav i nikada jači, sada sa još više utjecaja. Čini se kako je autor odlučio isto odraditi i za Lukića.
walter

walter

Komentirano: 8.8.2013. | 10:58

8

Komentar je izbrisao Administrator!

Broj komentara: 8

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
SBplus.hr, Slavonski Brod : Zoran Grgić nije kriv za smrt trogodišnjeg Aylana Kurdija

Mada izbjeglice drži smećem

Zoran Grgić nije kriv za smrt trogodišnjeg Aylana Kurdija

20.8.2018. | 20:00
Nažalost, trogodišnji dječak, Aylan Kurdi i 14.700 poginule sirijske djece neće moći vidjeti fotomontažu o 28 ubijenih im vršnjaka iz Slavonskog Broda - danas objavljenu na jednom od brodskih portala - jer su te male pretežno Muslimane pobili dva Georga W. Busha, Barac Obama...,
Nažalost, trogodišnji dječak, Aylan Kurdi i 650 sirijske djece poginule samo 2016. neće moći vidjeti opskurnu fotomontažu o 28 ubijenih im vršnjaka iz Slavonskog Broda - danas objavljenu na jednom od brodskih portala - jer su ih pobili dva Georga W. Busha, Barac Obama, a nastavlj
SBplus.hr, Slavonski Brod : Vrhunski novinar, ili ljigavi lešinar?

Za neke moguće i dilema

Vrhunski novinar, ili ljigavi lešinar?

23.3.2018. | 13:15
Dakako, ne pada mi na pamet tvrditi kako je Robert Zuber "onaj koji svojim karakterom ili ponašanjem izaziva odbojnost i gađenje". Tek njegova, kao i djela drugih, mogu biti u rasponu od vrhunskih do gadljivih, a kakva su Zuberova u slučaju 'Hrabro dijete - Šitum/Atanasovska', sv
Dakako, ne pada mi na pamet tvrditi kako je Robert Zuber "onaj koji svojim karakterom ili ponašanjem izaziva odbojnost i gađenje". Tek njegova, kao i djela drugih, mogu biti u rasponu od vrhunskih do gadljivih, a kakva su Zuberova u slučaju 'Hrabro dijete - Šitum/Atanasovska', sv
SBplus.hr, Slavonski Brod : Čovjek ne prestaje pljuvati u vlastito zrcalo

Šteta za zajednicu

Čovjek ne prestaje pljuvati u vlastito zrcalo

24.10.2017. | 0:01
A, kako Stribor Uzelac Schwendeman pljuje u vlastito ogledalo kompromitirajući "političkog analitičar i savjetnika, diplomatu, novinara i publicistu, kroničara i pisaca, član Hrvatskog novinarskog društava i P.E.N.-a" dok se u njemu zrcali, moguće je vidjeti (i) u njegovoj
Kako Stribor Uzelac Schwendeman pljuje u ogledalo kompromitirajući "političkog analitičar i savjetnika, diplomatu, novinara i publicistu, kroničara i pisaca, član Hrvatskog novinarskog društava i P.E.N.-a" dok se u njemu zrcali, moguće je vidjeti (i) u izvatku iz njegove zadnje k
SBplus.hr, Slavonski Brod : Tito je bio naredbodavac masovnih pokolja u Zagrebu!

Narod razotkrio:

Tito je bio naredbodavac masovnih pokolja u Zagrebu!

20.8.2017. | 12:45
Tito je u Ljubljani 28. svibnja, nakon govora i cjelodnevne proslave pobjede partizanske paravojske, osobno naredio otvaranje novog masovnog stratišta na Kočevskom Rogu, koje je trebalo ubrzati likvidaciju preostalih 200.000 zarobljenih 'bandita'.
Tito je u Ljubljani 28. svibnja, nakon govora i cjelodnevne proslave pobjede partizanske paravojske, osobno naredio otvaranje novog masovnog stratišta na Kočevskom Rogu, koje je trebalo ubrzati likvidaciju preostalih 200.000 zarobljenih 'bandita'.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Migranti napadaju žene, a maltretiranje počelo i u Zagrebu!

Medijsko huškačko smeće

Migranti napadaju žene, a maltretiranje počelo i u Zagrebu!

15.8.2017. | 20:20
Bravo Europo, bravo mediji, bravo zaštitnici za ljudskh prava – upravo ovo su plodovi vašeg rada i šutnje o zvjerstvima, a sve u cilju izgradnje – svijeta blagostanja! Samo vi šutite jer plan za prisilnu integraciju i pokoravanje Europe neće se zaustaviti samo na Njemačkoj.
Bravo Europo, bravo mediji, bravo zaštitnici za ljudskh prava – upravo ovo su plodovi vašeg rada i šutnje o zvjerstvima, a sve u cilju izgradnje – svijeta blagostanja! Samo vi šutite jer plan za prisilnu integraciju i pokoravanje Europe neće se zaustaviti samo na Njemačkoj.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Neznalice, mirnodopske kukavice, ratne pičkice, ubojice...

Ratnohuškačko medijsko smeće

Neznalice, mirnodopske kukavice, ratne pičkice, ubojice...

12.8.2017. | 18:00
Onaj tko u Hrvatskoj - 25 godina nakon Domovinskog rata - kliče ustaški pozdrav: 'Za dom spremni!', 'pomodna' je neznalica, mizerna mirnodopska kukavica, ratna vojna pičkica ili kriminalni ubojica, a svoj status krije iza nadmoći većinskog naroda koji, svojom nedovoljnom kritično
Onaj tko u Hrvatskoj - 25 godina nakon Domovinskog rata - kliče ustaški pozdrav: 'Za dom spremni!', 'pomodna' je neznalica, mizerna mirnodopska kukavica, ratna vojna pičkica ili kriminalni ubojica, a svoj status krije iza nadmoći većinskog naroda koji, svojom nedovoljnom kritično
SBplus.hr, Slavonski Brod : Nije sramota biti kurva, ali novinarska jest

Medijsko smeće

Nije sramota biti kurva, ali novinarska jest

21.1.2017. | 21:45
Biti u funkciji poslodavca i za to primati plaću općeprihvaćena je kapitalistička norma, sve dok najamni radnik ne počne, zbog svoje plaće, ugrožavati druge ljude i/ili njihovu imovinu. A upravo to učinio je novinar Večernjeg lista Davor Ivanković. Iz pozicije režimskog novinara,
Biti u funkciji poslodavca i za to primati plaću općeprihvaćena je kapitalistička norma, sve dok najamni radnik ne počne, zbog svoje plaće, ugrožavati druge ljude i/ili njihovu imovinu. A upravo to učinio je novinar Večernjeg lista Davor Ivanković. Iz pozicije režimskog novinara,
SBplus.hr, Slavonski Brod : Tomo Opačak organizirao zločinačku organizaciju

Pod okriljem SDP-a

Tomo Opačak organizirao zločinačku organizaciju

19.9.2016. | 21:00
Kad bi tek jedan posto bilo istina od onoga što pišu, desetine poslovnih, političkih i pravosudnih lidera moralo bi završiti u zatvoru - ma koliko Hrvatska bila deficitarna kao pravna država. Ako pak, barem toliko, istine u članku nema, onda je njegov autor poluinteligent koji kl
Kad bi tek jedan posto bilo istina od onoga što piše dnevno.hr, desetine poslovnih, političkih i pravosudnih lidera moralo bi završiti u zatvoru - ma koliko Hrvatska bila deficitarna kao pravna država. Ako pak, barem toliko, istine u članku nema, onda je njegov autor poluintelige
SBplus.hr, Slavonski Brod : Medijsko smeće iz Jutarnjeg lista

Ovako radi korporativno novinarstvo

Medijsko smeće iz Jutarnjeg lista

25.7.2016. | 19:47
Zdravko Mamić povukao se iz struktura HNS-a. U ponedjeljak poslijepodne podnio je ostavku na mjesto prvog dopredsjednika Hrvatskog nogometnog saveza. Pogledajte kako je to objavio Jutarnji list.
Zdravko Mamić povukao se iz struktura HNS-a. U ponedjeljak poslijepodne podnio je ostavku na mjesto prvog dopredsjednika Hrvatskog nogometnog saveza. Pogledajte kako je to objavio Jutarnji list.
SBplus.hr, Slavonski Brod : HDZ-ov portal direktno.hr Milanovića uspoređuje s Breivikom

Medijsko smeće

HDZ-ov portal direktno.hr Milanovića uspoređuje s Breivikom

8.4.2016. | 22:40
Navodno HDZ-ov portal, "Direktno" objavio je fotografiju Zorana Milanovića sa stranačkog, motivacijskog, predizbornog skupa na kojem pesnicu desne ruke drži u zraku na način kako je to činio (i) neofašistički masovni ubojica Andres Breivik u sudnici.
Navodno HDZ-ov portal, "Direktno" objavio je fotografiju Zorana Milanovića sa stranačkog, motivacijskog, predizbornog skupa na kojem pesnicu desne ruke drži u zraku na način kako je to činio (i) neofašistički masovni ubojica Andres Breivik u sudnici.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Konačna istina o Jasenovcu - na Brodportalu

Za bolju prošlost

Konačna istina o Jasenovcu - na Brodportalu

28.11.2015. | 14:00
Goldstein nije mogao naći ni jednu objektivnu zamjerku i sada mantra da je Stepinac „mogao učiniti više". Zanimljivo, istu mantru ima i Tomislav Nikolić, deklarirani četnički vojvoda, aktualni srbijanski predsjednik.
Goldstein nije mogao naći ni jednu objektivnu zamjerku i sada mantra da je Stepinac „mogao učiniti više". Zanimljivo, istu mantru ima i Tomislav Nikolić, deklarirani četnički vojvoda, aktualni srbijanski predsjednik.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Novo veliko medijsko smeće

Prenosimo

Novo veliko medijsko smeće

21.6.2015. | 21:10
Budući da se o smeću radi, osvrtali se ne bi da to, medijsko smeće, nije koristan prilog ilustraciji monstruozne kampanje koju veliki hrvatski mediji vode protiv male novogradiške humanitarne udruge.
Budući da se o smeću radi, osvrtali se ne bi da to, medijsko smeće, nije koristan prilog ilustraciji monstruozne kampanje koju veliki hrvatski mediji vode protiv male novogradiške humanitarne udruge.
SBplus.hr, Slavonski Brod : I klevetama pokušavaju sprati vlastitu sramotu

Medijsko podmetanje

I klevetama pokušavaju sprati vlastitu sramotu

16.6.2015. | 12:30
Do čega su te medijske klevete i laži dovele vidljivo je i iz otvorenih prijetnji članovima udruge, a do čega još dovesti, ostaje vidjeti.
Do čega su te medijske klevete i laži dovele vidljivo je i iz otvorenih prijetnji članovima udruge, a do čega još dovesti, ostaje vidjeti.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Zašto su '24sata', 'RTL' i dr. blatili 'Hrabro dijete'?

Medijsko smeće

Zašto su '24sata', 'RTL' i dr. blatili 'Hrabro dijete'?

4.4.2015. | 11:00
Permanentna bestijalna kampanja, koju 24 sata provodi protiv Udruge Hrabro dijete, zaslužuje svoje mjesto u SBplus-ovoj rubrici - medijsko smeće.
Permanentna bestijalna kampanja, koju 24 sata provodi protiv Udruge Hrabro dijete, zaslužuje svoje mjesto u SBplus-ovoj rubrici - medijsko smeće.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Medijsko smeće od najboljih u Hrvatskoj

Tako to rade veliki

Medijsko smeće od najboljih u Hrvatskoj

8.2.2015. | 21:05
Članak nije uvršten u rubriku 'Medijsko smeće' tek zbog toga što pozitivno piše o negativnom, nego zbog toga što može poslužiti kao primjer sponzoriranog članka kojim se zlo predstavlja dobrim - argumentom sile. Snagom velikog medija.
Članak nije uvršten u rubriku 'Medijsko smeće' tek zbog toga što pozitivno piše o negativnom, nego zbog toga što može poslužiti kao primjer sponzoriranog članka kojim se zlo predstavlja dobrim - argumentom sile. Snagom velikog medija.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Primjer zanatskog i karakternog ništavila

Jad i bijeda novinarstva

Primjer zanatskog i karakternog ništavila

23.11.2014. | 13:00
to se fatalno oboljenje ne može liječiti konzervativnim metodama već samo radikalnim operativnim zahvatima kojima će se ukloniti bolesno tkivo kako među navijačima, tako i među onima koji vladaju klubovima i nogometnom organizacijom.
to se fatalno oboljenje ne može liječiti konzervativnim metodama već samo radikalnim operativnim zahvatima kojima će se ukloniti bolesno tkivo kako među navijačima, tako i među onima koji vladaju klubovima i nogometnom organizacijom.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Ne ostavljajte vaše smeće u našem dvorištu

Prste k sebi

Ne ostavljajte vaše smeće u našem dvorištu

12.11.2014. | 16:20
Dakako, na smeće ukazivati nećemo, ako ne bude ostavljano u našem dvorištu.
Dakako, na smeće ukazivati nećemo, ako ne bude ostavljano u našem dvorištu.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Bolesni pamflet fantomskog 'novinara'

Kukavičko medijsko smeće

Bolesni pamflet fantomskog 'novinara'

17.11.2013. | 21:25
SBplus.hr, Slavonski Brod : Sramotan komentar Jutarnjeg lista

Medijsko smeće

Sramotan komentar Jutarnjeg lista

5.11.2013. | 10:30
Današnji redakcijski komentar Juratnjeg lista, objavljen pod naslovom: „Sramotan istup ministra Matića - Srbi u Vukovaru nisu lojalni Hrvatskoj“, medijsko je smeće.
Današnji redakcijski komentar Juratnjeg lista, objavljen pod naslovom: „Sramotan istup ministra Matića - Srbi u Vukovaru nisu lojalni Hrvatskoj“, medijsko je smeće.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Nova TV korporativni primjer licemjerja

Medijsko smeće

Nova TV korporativni primjer licemjerja

22.10.2013. | 0:04
Kako biste bili sigurni što sam vam poručio, skinite prašinu s Riječnika hrvatskog jezika Leksikografskog zavoda Miroslav Krleža, Školska knjiga, Zagreb 2000, otvorite 72. stranicu i pročitajte što, u stvari, znače riječi: bijeda, bijedan, bijednik i bijedno.
Kako biste bili sigurni što sam vam poručio, skinite prašinu s Riječnika hrvatskog jezika Leksikografskog zavoda Miroslav Krleža, Školska knjiga, Zagreb 2000, otvorite 72. stranicu i pročitajte što, u stvari, znače riječi: bijeda, bijedan, bijednik i bijedno.
SBplus.hr, Slavonski Brod :
SBplus.hr, Slavonski Brod :