Život : Medijsko smeće

Objavljeno: 17.11.2013. u 21:25
Prikaza: 3229
|
Autor: SBplus

Kukavičko medijsko smeće

Bolesni pamflet fantomskog 'novinara'

root : Bolesni pamflet fantomskog 'novinara'
Iako ne prvi put, sad je to već očajnički bolestan način pokušaja dezavuiranja vodećeg brodskog News portala i njegova urednika. Za potrebe te ambicije, 'nepoznati' Brođanin ukrao je nečiji lik (fotografiju) te izmislio ime slično imenu poznatog hrvatskog novinara; izradio Facebook profil; pozvao nekoliko brodskih novinara za 'prijatelje', a zatim na njihove stranice postavio pamflet kojeg objavljujemo. Kako se radi o ad hoc uratku, namijenjenom za distribuciju laži i kleveta o Zovku i drugima, uoči sutrašnjeg suđenja njemu kao novinaru, stranica je potpuno nova i nepoznata. Zbog toga objavljujemo njezin link kako bi zainteresirani mogli pratiti razvoj ovog jada.

"Reagiranje novinarske struke 

Samo nekoliko mjeseci nakon nepravomoćne presude za kazneno djelo zloporabe položaja i ovlasti, zato što je naložio sanaciju privatne kuće u Donjim Andrijevcima sredstvima društva, te djelo zloporabe ovlasti u gospodarskom poslovanju zbog toga što je sebi isplaćivao plaću kao direktoru DI, u obliku konzultantskih usluga vlastite tvrtke Zovak i sinovi, samoprozvani novinar Jerko Zovakponovno je na sudu zbog klevete i uvreda koje je iznosio u kolumni na svom privatnom portalu prema bivšem novogradiškom gradonačelniku i sadašnjem saborskom zastupniku Josipu Vukovićui bivšem predsjedniku gradskog vijeća Mirku Golovrškom.

U svom tekstu pod nazivom "Dno dna" tužitelje naziva: 'prepotentni poluinteligenti', 'karikaturalni provincijski despoti', 'nikogovići', 'političke štetočine', 'lažovi' .

Potpisujući tekst kao "novinar", po tko zna koji put oštetio je legitimnu struku istinskih profesionalaca, koji su i sami odlučili reagirati. Njegov portal obiluje sličnim primjerima neprofesionalnosti i ničim izazvanog vrijeđanja neistomišljenika (poput onog kada je čak i vlastitog kolumnista Veljka Lukića nazivao "ljudskim smećem"), no ovo je prvi slučaj koji je dobio i sudski epilog.

Prema vlastitoj izjavi gospodina Zovka, rezultat ovakvog "pismenog obračuna" s gotovo svima, rezultat je dogovora s aktualnim gradonačelnikom grada Slavonskog Broda, Mirkom Dusparom, koji je, opet, prema savjetu Krešimira Macana iz agencije "Manjgura" koja obavlja P.R. usluge za gradonačelnika, a koja se plaća iz sredstava gradskog proračuna, savjetovao pokretanje i financiranje "gerilskog portala" "SBplus" u vlasništvu g. Zovaka.

"SBplus" kao elektronički medij nije registriran u Vijeću za elektroničke medije, jer prilikom prijave za registraciju, 2011. godine nije zadovoljio uvijete i kriterije koje Agencija za elektroničke medije propisuje, stoga se najvećim dijelom finacira iz gradskog proračuna Grada Slavonskog Broda, a dijelom od reklamnih usluga koje na svom portalu nudi.

Dio dogovora s gradonačelnikom bilo je i pruzimanje cjelokupne krivnje u slučaju za zlouporabu položaja, kako bi g. Zovak zaštitio suoptuženog sina Domagoja, ali i gradsku pročelnicu za gospodarstvo Ankicu Majetić, također optužene u spomenutom sporu.

Također, blaćenjem političkih neistomišljenika, a hvaljenjem aktualne gradske vlasti na svom portalu, Zovak je, u dogovoru s gradonačelnikom, i za budućnost osigurao radno mjesto svog drugog sina Branimira, koji igrom slučaja, radi u Gradskoj upravi kao informatički referent, a pošto je jedan od urednika "nezavisnog portala" SBPlus, u direktnom je sukobu interesa.

Pošto nije dio novinarske struke, niti registriran u Agenciji za elektroničke medije, G. Zovak nije mogao znati (ili nije htio) da je kao vlasnik spomenute elektroničke publikacije odgovoran i za sadržaj komentara koje na svom portalu omogućava čitateljima.

Pošto su se i u komentarima iznosile neistine, klevete i uvrede, a nisu moderirane od strane administratora, pobunili su se prozvani pojedinci, stranke, ali i novinari, kako bi, barem u jednom dijelu, skinuli stigmu koja već prekomjerno opterećuje struku.

Kako, također, neslužbeno doznajemo, novinari su pokrenuli inicijativu za istragom utemeljenosti jedne ovakve publikacije, a doznajemo da su se u slučaj uključile i nadležne institucije kako bi istražile legitimnost financiranja ove publikacije, pa tako i same utemeljenosti finaciranja P.R. agencije iz Gradskog proračuna.

Time je g. Zovak naštetio ne samo sebi već i gradonačelniku Duspari, čija su doista iznimna postignuća za građane Slavonskog Broda, stavljena pod povećalo".

Broj komentara: 8

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
Emil Cipar

Emil Cipar

Komentirano: 18.11.2013. | 17:00

1

@Vlatka na dobrom si tragu. Profaska nije Profaska nego netko sasvim drugi, ustvari netko sasvim zadnji. E sad ...ovo sa Jerkom je bilo "jako hladno". Razmišljaj i traži dalje. Ma tko bi to samo mogao biti, tko ima tako prljav karakter. Neće biti teško pronaći pravoga jer ih u Brodu i nema tako puno
B_Stipic

B_Stipic

Komentirano: 18.11.2013. | 13:17

2

Vlatka@ što misliš, nije li moguće da je netko od onih kojima je 'Profaska' uputio 'poziv za prijateljstvo' i ovaj ga prihvatio, o profilu 'Profaske' obavijestio Jerka Zovka? Stvari su puno jednostavnije nego što ih pokušavaš prikazati.
Vlatka

Vlatka

Komentirano: 18.11.2013. | 13:00

3

Ma dajte, Profaska == Jerko Zovak. Samo budale ne mogu ovo razlučiti. Unutar jedan sat od objave na Facebuku, sa novog svima nepoznatog profila, Zovak stavlja članak na SBPlus naslovnicu kao ajoj vidi neko me zahebava. Čak i tipfeleri i gramatičke konstrukcije su identične u pisanju Profaske i Zovaka a kamoli prozirnost. Hajde Zovak mani se budalaština.
Yako_lud

Yako_lud

Komentirano: 18.11.2013. | 10:14

4

Njegova misija!? Čovjek s misijom. Buhhhhhaaaahhhaaahaa! Jesi li prije no što si progledao i čuo glas bio oslijepio od bojnih otrova ili vlastitog otrova svojeg ega?
Brinza

Brinza

Komentirano: 18.11.2013. | 6:09

5

Kao dijete kakvo, baš svašta, mora da je imao nesretno djetinjstvo, ili vuče traume iz njega, a ti mu Jerko uzeo curu ispred nosa pa te sad "zaziva" - ono što najviše mrzim je skrivanje iza lažnih profila i imena, pogotovo na FB, imaj muda pa reci pod svojim imenom sve što misliš, nemoj se skrivati iza tih glupih sličica i tuđih imena.
Ivan_Profaska

Ivan_Profaska

Komentirano: 18.11.2013. | 5:19

6

Samo dokaz koliko lažno predstavljanje i krinka anonimnosti kreira javno mnijenje, što je većinom odlika ovog portala. Otišlo je toliko daleko, da ne moram uopće sudjelovati u komentarima, već pojedinim akcijama i "subverzivnim djelovanjem" mogu dospjeti na naslovnicu. Obični komentatori mogu se to nadati samo u rubrici "naj komentar". Moja misija je ovime potpuna, a kako sam već pisao i na svom profilu, nadam se da će se ista praksa nastaviti i u buduće s tekstovima koje budem objavljivao, a bit će itekako zanimljivi i intrigantni. Još jednom hvala na ovakvoj besplatnoj promociji!
skitač

skitač

Komentirano: 18.11.2013. | 2:48

7

Ivica Profaca, prijatelju, mislim da je ovaj lik, ničim izazvan, pokušao biti sličan tvome imenu i prezimenu te je pod lažnjaskom posudio za profilnu fotku fotku nekadašnjeg ruskog ministra Andrey Kozireva kako bi po lažnjakom liječio neke svoje komplekse. Mislim da se radi o Brođaninu, novinaru amateru..... https://www.facebook.com/ivan.profaska?hc_location=stream
pst1

pst1

Komentirano: 17.11.2013. | 22:06

8

Pa dobbro,tko financira te sve sudove,advokate i sudce proletera Jerka.

Broj komentara: 8

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
SBplus.hr, Slavonski Brod : Zoran Grgić nije kriv za smrt trogodišnjeg Aylana Kurdija

Mada izbjeglice drži smećem

Zoran Grgić nije kriv za smrt trogodišnjeg Aylana Kurdija

20.8.2018. | 20:00
Nažalost, trogodišnji dječak, Aylan Kurdi i 14.700 poginule sirijske djece neće moći vidjeti fotomontažu o 28 ubijenih im vršnjaka iz Slavonskog Broda - danas objavljenu na jednom od brodskih portala - jer su te male pretežno Muslimane pobili dva Georga W. Busha, Barac Obama...,
Nažalost, trogodišnji dječak, Aylan Kurdi i 650 sirijske djece poginule samo 2016. neće moći vidjeti opskurnu fotomontažu o 28 ubijenih im vršnjaka iz Slavonskog Broda - danas objavljenu na jednom od brodskih portala - jer su ih pobili dva Georga W. Busha, Barac Obama, a nastavlj
SBplus.hr, Slavonski Brod : Vrhunski novinar, ili ljigavi lešinar?

Za neke moguće i dilema

Vrhunski novinar, ili ljigavi lešinar?

23.3.2018. | 13:15
Dakako, ne pada mi na pamet tvrditi kako je Robert Zuber "onaj koji svojim karakterom ili ponašanjem izaziva odbojnost i gađenje". Tek njegova, kao i djela drugih, mogu biti u rasponu od vrhunskih do gadljivih, a kakva su Zuberova u slučaju 'Hrabro dijete - Šitum/Atanasovska', sv
Dakako, ne pada mi na pamet tvrditi kako je Robert Zuber "onaj koji svojim karakterom ili ponašanjem izaziva odbojnost i gađenje". Tek njegova, kao i djela drugih, mogu biti u rasponu od vrhunskih do gadljivih, a kakva su Zuberova u slučaju 'Hrabro dijete - Šitum/Atanasovska', sv
SBplus.hr, Slavonski Brod : Čovjek ne prestaje pljuvati u vlastito zrcalo

Šteta za zajednicu

Čovjek ne prestaje pljuvati u vlastito zrcalo

24.10.2017. | 0:01
A, kako Stribor Uzelac Schwendeman pljuje u vlastito ogledalo kompromitirajući "političkog analitičar i savjetnika, diplomatu, novinara i publicistu, kroničara i pisaca, član Hrvatskog novinarskog društava i P.E.N.-a" dok se u njemu zrcali, moguće je vidjeti (i) u njegovoj
Kako Stribor Uzelac Schwendeman pljuje u ogledalo kompromitirajući "političkog analitičar i savjetnika, diplomatu, novinara i publicistu, kroničara i pisaca, član Hrvatskog novinarskog društava i P.E.N.-a" dok se u njemu zrcali, moguće je vidjeti (i) u izvatku iz njegove zadnje k
SBplus.hr, Slavonski Brod : Tito je bio naredbodavac masovnih pokolja u Zagrebu!

Narod razotkrio:

Tito je bio naredbodavac masovnih pokolja u Zagrebu!

20.8.2017. | 12:45
Tito je u Ljubljani 28. svibnja, nakon govora i cjelodnevne proslave pobjede partizanske paravojske, osobno naredio otvaranje novog masovnog stratišta na Kočevskom Rogu, koje je trebalo ubrzati likvidaciju preostalih 200.000 zarobljenih 'bandita'.
Tito je u Ljubljani 28. svibnja, nakon govora i cjelodnevne proslave pobjede partizanske paravojske, osobno naredio otvaranje novog masovnog stratišta na Kočevskom Rogu, koje je trebalo ubrzati likvidaciju preostalih 200.000 zarobljenih 'bandita'.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Migranti napadaju žene, a maltretiranje počelo i u Zagrebu!

Medijsko huškačko smeće

Migranti napadaju žene, a maltretiranje počelo i u Zagrebu!

15.8.2017. | 20:20
Bravo Europo, bravo mediji, bravo zaštitnici za ljudskh prava – upravo ovo su plodovi vašeg rada i šutnje o zvjerstvima, a sve u cilju izgradnje – svijeta blagostanja! Samo vi šutite jer plan za prisilnu integraciju i pokoravanje Europe neće se zaustaviti samo na Njemačkoj.
Bravo Europo, bravo mediji, bravo zaštitnici za ljudskh prava – upravo ovo su plodovi vašeg rada i šutnje o zvjerstvima, a sve u cilju izgradnje – svijeta blagostanja! Samo vi šutite jer plan za prisilnu integraciju i pokoravanje Europe neće se zaustaviti samo na Njemačkoj.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Neznalice, mirnodopske kukavice, ratne pičkice, ubojice...

Ratnohuškačko medijsko smeće

Neznalice, mirnodopske kukavice, ratne pičkice, ubojice...

12.8.2017. | 18:00
Onaj tko u Hrvatskoj - 25 godina nakon Domovinskog rata - kliče ustaški pozdrav: 'Za dom spremni!', 'pomodna' je neznalica, mizerna mirnodopska kukavica, ratna vojna pičkica ili kriminalni ubojica, a svoj status krije iza nadmoći većinskog naroda koji, svojom nedovoljnom kritično
Onaj tko u Hrvatskoj - 25 godina nakon Domovinskog rata - kliče ustaški pozdrav: 'Za dom spremni!', 'pomodna' je neznalica, mizerna mirnodopska kukavica, ratna vojna pičkica ili kriminalni ubojica, a svoj status krije iza nadmoći većinskog naroda koji, svojom nedovoljnom kritično
SBplus.hr, Slavonski Brod : Nije sramota biti kurva, ali novinarska jest

Medijsko smeće

Nije sramota biti kurva, ali novinarska jest

21.1.2017. | 21:45
Biti u funkciji poslodavca i za to primati plaću općeprihvaćena je kapitalistička norma, sve dok najamni radnik ne počne, zbog svoje plaće, ugrožavati druge ljude i/ili njihovu imovinu. A upravo to učinio je novinar Večernjeg lista Davor Ivanković. Iz pozicije režimskog novinara,
Biti u funkciji poslodavca i za to primati plaću općeprihvaćena je kapitalistička norma, sve dok najamni radnik ne počne, zbog svoje plaće, ugrožavati druge ljude i/ili njihovu imovinu. A upravo to učinio je novinar Večernjeg lista Davor Ivanković. Iz pozicije režimskog novinara,
SBplus.hr, Slavonski Brod : Tomo Opačak organizirao zločinačku organizaciju

Pod okriljem SDP-a

Tomo Opačak organizirao zločinačku organizaciju

19.9.2016. | 21:00
Kad bi tek jedan posto bilo istina od onoga što pišu, desetine poslovnih, političkih i pravosudnih lidera moralo bi završiti u zatvoru - ma koliko Hrvatska bila deficitarna kao pravna država. Ako pak, barem toliko, istine u članku nema, onda je njegov autor poluinteligent koji kl
Kad bi tek jedan posto bilo istina od onoga što piše dnevno.hr, desetine poslovnih, političkih i pravosudnih lidera moralo bi završiti u zatvoru - ma koliko Hrvatska bila deficitarna kao pravna država. Ako pak, barem toliko, istine u članku nema, onda je njegov autor poluintelige
SBplus.hr, Slavonski Brod : Medijsko smeće iz Jutarnjeg lista

Ovako radi korporativno novinarstvo

Medijsko smeće iz Jutarnjeg lista

25.7.2016. | 19:47
Zdravko Mamić povukao se iz struktura HNS-a. U ponedjeljak poslijepodne podnio je ostavku na mjesto prvog dopredsjednika Hrvatskog nogometnog saveza. Pogledajte kako je to objavio Jutarnji list.
Zdravko Mamić povukao se iz struktura HNS-a. U ponedjeljak poslijepodne podnio je ostavku na mjesto prvog dopredsjednika Hrvatskog nogometnog saveza. Pogledajte kako je to objavio Jutarnji list.
SBplus.hr, Slavonski Brod : HDZ-ov portal direktno.hr Milanovića uspoređuje s Breivikom

Medijsko smeće

HDZ-ov portal direktno.hr Milanovića uspoređuje s Breivikom

8.4.2016. | 22:40
Navodno HDZ-ov portal, "Direktno" objavio je fotografiju Zorana Milanovića sa stranačkog, motivacijskog, predizbornog skupa na kojem pesnicu desne ruke drži u zraku na način kako je to činio (i) neofašistički masovni ubojica Andres Breivik u sudnici.
Navodno HDZ-ov portal, "Direktno" objavio je fotografiju Zorana Milanovića sa stranačkog, motivacijskog, predizbornog skupa na kojem pesnicu desne ruke drži u zraku na način kako je to činio (i) neofašistički masovni ubojica Andres Breivik u sudnici.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Konačna istina o Jasenovcu - na Brodportalu

Za bolju prošlost

Konačna istina o Jasenovcu - na Brodportalu

28.11.2015. | 14:00
Goldstein nije mogao naći ni jednu objektivnu zamjerku i sada mantra da je Stepinac „mogao učiniti više". Zanimljivo, istu mantru ima i Tomislav Nikolić, deklarirani četnički vojvoda, aktualni srbijanski predsjednik.
Goldstein nije mogao naći ni jednu objektivnu zamjerku i sada mantra da je Stepinac „mogao učiniti više". Zanimljivo, istu mantru ima i Tomislav Nikolić, deklarirani četnički vojvoda, aktualni srbijanski predsjednik.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Novo veliko medijsko smeće

Prenosimo

Novo veliko medijsko smeće

21.6.2015. | 21:10
Budući da se o smeću radi, osvrtali se ne bi da to, medijsko smeće, nije koristan prilog ilustraciji monstruozne kampanje koju veliki hrvatski mediji vode protiv male novogradiške humanitarne udruge.
Budući da se o smeću radi, osvrtali se ne bi da to, medijsko smeće, nije koristan prilog ilustraciji monstruozne kampanje koju veliki hrvatski mediji vode protiv male novogradiške humanitarne udruge.
SBplus.hr, Slavonski Brod : I klevetama pokušavaju sprati vlastitu sramotu

Medijsko podmetanje

I klevetama pokušavaju sprati vlastitu sramotu

16.6.2015. | 12:30
Do čega su te medijske klevete i laži dovele vidljivo je i iz otvorenih prijetnji članovima udruge, a do čega još dovesti, ostaje vidjeti.
Do čega su te medijske klevete i laži dovele vidljivo je i iz otvorenih prijetnji članovima udruge, a do čega još dovesti, ostaje vidjeti.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Zašto su '24sata', 'RTL' i dr. blatili 'Hrabro dijete'?

Medijsko smeće

Zašto su '24sata', 'RTL' i dr. blatili 'Hrabro dijete'?

4.4.2015. | 11:00
Permanentna bestijalna kampanja, koju 24 sata provodi protiv Udruge Hrabro dijete, zaslužuje svoje mjesto u SBplus-ovoj rubrici - medijsko smeće.
Permanentna bestijalna kampanja, koju 24 sata provodi protiv Udruge Hrabro dijete, zaslužuje svoje mjesto u SBplus-ovoj rubrici - medijsko smeće.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Medijsko smeće od najboljih u Hrvatskoj

Tako to rade veliki

Medijsko smeće od najboljih u Hrvatskoj

8.2.2015. | 21:05
Članak nije uvršten u rubriku 'Medijsko smeće' tek zbog toga što pozitivno piše o negativnom, nego zbog toga što može poslužiti kao primjer sponzoriranog članka kojim se zlo predstavlja dobrim - argumentom sile. Snagom velikog medija.
Članak nije uvršten u rubriku 'Medijsko smeće' tek zbog toga što pozitivno piše o negativnom, nego zbog toga što može poslužiti kao primjer sponzoriranog članka kojim se zlo predstavlja dobrim - argumentom sile. Snagom velikog medija.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Primjer zanatskog i karakternog ništavila

Jad i bijeda novinarstva

Primjer zanatskog i karakternog ništavila

23.11.2014. | 13:00
to se fatalno oboljenje ne može liječiti konzervativnim metodama već samo radikalnim operativnim zahvatima kojima će se ukloniti bolesno tkivo kako među navijačima, tako i među onima koji vladaju klubovima i nogometnom organizacijom.
to se fatalno oboljenje ne može liječiti konzervativnim metodama već samo radikalnim operativnim zahvatima kojima će se ukloniti bolesno tkivo kako među navijačima, tako i među onima koji vladaju klubovima i nogometnom organizacijom.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Ne ostavljajte vaše smeće u našem dvorištu

Prste k sebi

Ne ostavljajte vaše smeće u našem dvorištu

12.11.2014. | 16:20
Dakako, na smeće ukazivati nećemo, ako ne bude ostavljano u našem dvorištu.
Dakako, na smeće ukazivati nećemo, ako ne bude ostavljano u našem dvorištu.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Sramotan komentar Jutarnjeg lista

Medijsko smeće

Sramotan komentar Jutarnjeg lista

5.11.2013. | 10:30
Današnji redakcijski komentar Juratnjeg lista, objavljen pod naslovom: „Sramotan istup ministra Matića - Srbi u Vukovaru nisu lojalni Hrvatskoj“, medijsko je smeće.
Današnji redakcijski komentar Juratnjeg lista, objavljen pod naslovom: „Sramotan istup ministra Matića - Srbi u Vukovaru nisu lojalni Hrvatskoj“, medijsko je smeće.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Nova TV korporativni primjer licemjerja

Medijsko smeće

Nova TV korporativni primjer licemjerja

22.10.2013. | 0:04
Kako biste bili sigurni što sam vam poručio, skinite prašinu s Riječnika hrvatskog jezika Leksikografskog zavoda Miroslav Krleža, Školska knjiga, Zagreb 2000, otvorite 72. stranicu i pročitajte što, u stvari, znače riječi: bijeda, bijedan, bijednik i bijedno.
Kako biste bili sigurni što sam vam poručio, skinite prašinu s Riječnika hrvatskog jezika Leksikografskog zavoda Miroslav Krleža, Školska knjiga, Zagreb 2000, otvorite 72. stranicu i pročitajte što, u stvari, znače riječi: bijeda, bijedan, bijednik i bijedno.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Smeće od čovjeka, ili čovjekovo smeće?

Medijsko smeće br. 6

Smeće od čovjeka, ili čovjekovo smeće?

8.8.2013. | 9:48
Domoljublje kako ga vidi Pravi Hrvat
Domoljublje kako ga vidi Pravi Hrvat
SBplus.hr, Slavonski Brod :
SBplus.hr, Slavonski Brod :