Život : Potrošači

Objavljeno: 16.2.2013. u 0:04
Prikaza: 5297
|
Autor: SBplus

Obavijest, a ne ultimatum

Od 1. srpnja Brod-plin zavrće ventile

Slavonski Brod : Od 1. srpnja Brod-plin zavrće ventile

Zgradama u kojima ima makar jedan stanar koji ne želi potpisati ugovor o kupnji toplinske energije niti plaćati minimalnu obveznu naknadu, Brod-plin namjerava prestati isporučivati toplinsku energiju.

SLAVONSKI BROD - Od 7. veljače brodska gradska tvrtka Brod-plin, putem oglasnih ploča i 'Kućnih savjeta', obavještava korisnike svojih usluga (i) u Naselju Andrija Hebrang kako 14. veljače namjerava početi dijeliti nove ugovore o međusobnim odnosima.

Najavljeno su počeli činiti danas sa 174 stanara, ali nije išlo glatko „unatoč najozbiljnijim pripremama, velikoj korespondenciji i dogovorima s predsjednicom Mjesnog odbora, Slavicom Nikšić", kazao nam je jedan od direktora Brod-plina, Pero Vidaković.

Zakonodavac je predvidio da se ovakvi ugovori mogu sklapati s predstavnicima Mjesnog odbora, predstavnicima stanara ili sa svakim stanarom pojedinačno. Kako je velik broj stanara MO Hebrang odlučilo osobno sklopiti ugovor s Brod-plinom, njegovi djelatnici su danas krenuli u akciju.

Budući da smo saznali kako neki stanari ne žele potpisati ugovor o kupnji toplinske energije od Brod-plina, upitali smo direktora Vidakovića - što će učiniti?

- Zakonodavac je propisao pravila igre i mi ga se moramo pridržavati. Ako samo jedan stanar ne potpiše ugovor, prisiljeni smo cijeloj zgradi prestati isporučivati toplinsku energiju. Zbog toga molimo sve naše kupce neka se, ako je potrebno, dodatno informiraju u našoj tvrtki ili Mjesnom odboru, konzultiraju sa susjedima i odluče - žele li imati našu toplinsku energiju ili ne. Mi ćemo proces potpisivanja ugovora okončati prije ovogodišnjeg ljeta. Očekujem kako će to svagdje biti uspješno kao u ulici Tome Bakača, kazao nam je Vidaković, uvjeravajući nas kako rok od 1. srpnja neće probit.

Od tad, zgradama u kojima ima makar jedan stanar koji ne želi potpisati ugovor o kupnji toplinske energije niti plaćati minimalnu obveznu naknadu, namjeravaju prestati isporučivati toplinsku energiju.

Brod-plin.pdf

PDF Dokument(.pdf)

213 kb

Broj komentara: 38

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
mile1944

mile1944

Komentirano: 4.2.2014. | 18:47

1

Zajedničko grijanje bi logički trebalo biti jeftinije nego u pojedinačnim stambenim objektima zbog niza faktora , znači nemoguće bi bilo da stan od 60m2 ima veće račune za toplinsko grijanje nego samostalni objekt (kuća) od 160 m2 , a upravo u tome i je problem , razni pravilnici , nelogični troškovi , ne sustavno planiranje , itd . doveli su do toga da mi neplaćamo samo toplinsku energiju nego more skrivenih troškova kao što su , porez na zagađenje , pa na CO2 , pa na zrakarinu pa na mlaćenje prazne slame , itd itd.. Nadalje nije samo stvar u cijeni toplinske energije , nego i u tome da su stanovi sa zajedničkim režijama izgubili i do 20% vrijednosti , da je dobar dio stanova podjeljen Đurinim radnicima ( sada umirovljenicima ) , a ne mali broj i socijalnim slučajevima , možemo očekivati ponovo metre drva ispred zgrada , cijepanje slaganje u podrum i električne bojlere jer ovi ljudi više nemaju što dati. Ovo zastrašivanje me podsjeća na glasanje nekada davno kada su se gumene kuglice ubacivale u drvene kutije .... Prostora za smanjenje cijene grijanja ima u sustavnom planiranju , kogeneracijama , novim tehnologijama koje za nas građane treba osiguratu Grad kao i njegova komunalna poduzeća... a ako Brod plin želi biti samo tržišno orijentiran treba demonopolizirati tržište i omogućiti svima stvaran izbor - plin , toplana , drva struja itd.
malipariz

malipariz

Komentirano: 18.2.2013. | 18:39

2

Ako se uspoređuje ukupni iznos u siječnju 2013. s cijenom iz srpnja 2000., razlika je drastiĆna. Nije bitna ukupna cijena, relevantna je samo cijena m3 plina, navedena na računu. Temperatura i doba godine su u tom slučaju nevažni. Budući da sad obračunavaju potrošnju u kWh, za novije račune treba ukupnu cijenu podijeliti s brojem utrošenih m3. Za godine koje sam naveo (2002. i 2013.) jedinična cijena je točna.
2025god

2025god

Komentirano: 18.2.2013. | 15:46

3

Baš me intrigiraju današnja tehnička i komercijalna rješenja rekonstrukcije grijanja i tople vode za osam od devet stanova (dva dvosobna i jedan trosobni stan po katu) na nekom od ulaza u Bloku V na Hebrangu? Što napraviti ako vlasnik jednog trosobnog stana, npr., na drugom katu se ne želi izdvojiti (ili ne može financijski podnijeti) iz dosadašnjeg sustava grijanja i tople vode. Kako organizirati grijanje i toplu vodu bez novih instalacija u stanovima koji su za novi sustav grijanja? Što raditi sa starim instalacijama i čije su one vlasništvo? Sami govorite da bi ima ostavili toplanu a što ako ju oni ne žele ili ju ne mogu ekonomično koristiti? Koliko bi poskupjelo grijanje tog jednog stana preko toplana koji se nije mogao izdvojiti iz starog sustava grijanja i tople vode i tko bi ubuduće pokrivao taj trošak? Vi koji ste se izdvojili ili on sam koji nije mogao ići u novi sustav? Da li je to normalno, ljudski, pravedno? Vjerujem da je u tom kontekstu "nemoguće" pronaći rješenje a ne u tehničkom smislu. Tehnički ga je jednostavno pronaći ali da financijski zadovolji sve korisnike, biti će jako teško i upitno je koliko isplativo. Mene je u kući prelazaka s krutog goriva na plin za grijanje i toplu vodu koštao tada 7,5 K DEM-a. Vjerovatno imate nekakve svoje prijedloge rješenja i kalkulacije ili ponude po ulazima, pa bi ih bilo mudro objaviti, da ih prokomentiramo. Mene je najviše frustrirala spoznaja da se nisam mogao "neopaženo izvući" iz takvog sustava grijanja i tople vode a da drugim korisnicima koji su ostali u sustavu ne napravim štetu. A sam sam se uvalio u takvu situaciju ne znajući što kupujem kada sam kupovao stan s takvim grijanjem. Na moju sreću, to sam spoznao dok su se stanovi još mogli povoljno prodavati i kuće kupovati. Vama danas nije lagano s takvim grijanjem i toplom vodom.
Petar Bašić

Petar Bašić

Komentirano: 18.2.2013. | 15:04

4

@malipariz - Ma, odokativno sam rekao, jer znam da su mi računi bili 1998. oko 300 kuna (mislim da je 450 bio najveći) a sada su oko 2000 kuna (za kuću). Statistike nisam gledao.Ima nešto i u temperaturi i slično... Ali i tu si u pravu, samo si i malo podbacio: samo od 2005. je poskupio 80% (http://www.dzs.hr/Hrv_Eng/publication/2012/13-01-01_08_2012.htm)
plavisafir

plavisafir

Komentirano: 18.2.2013. | 14:28

5

Nitko od nas nije Brodoplinomrzac.....želimo se dogovoriti....nismo tikve bez srca i mozga nismo glupi ni slijepi ...Neka nas vlasti ne tjeraju da glumimo telad koja na sve pristaje ........nek nas ne stavljaju pred gotov čin....ako ne želite nemorate , bez alternative da od istog dobavljača dobijete povoljniju uslugu....Ne zovemo mi na neposluh kako je navedeno, ne tražimo bojkot računa nikako, ni u kom slučaju.....želimo samo učiniti to da imamo mogućnost izbora,da se dogovorimo ,da ono što je dostupno gotovo cijeloj državi bude dostupno i nama.
plavisafir

plavisafir

Komentirano: 18.2.2013. | 14:20

6

.........Brod plin je taj koji ne dozvoljava priključke na naselju.Kažu nemože se...ne vjerujem da je to nemoguće ,ako čovjek može na mjesec može i plinska mreža na Hebrang... čak i sa cijenom kakva je danas mi bi imali manje račune da imamo zasebno grijanje...To je moj stav kad je u pitanju zasebni priključak!!!!.... Jednostavno nije ali je moguće ,kao i postići dogovor sa stanarima, pričuvama,gradom i državom za pronaći riješenje za one koji si ga ne bi mogli platiti..ostaviti im toplanu ili.....da se mreža uračuna u ratu grijanja ( pod uvjetom da je zaseban priključak)vjerujem da bi ta rata opet bila manja ili ista ....ali za par godina bi se isplatilo...npr(okvirno laički,za one koji nemogu dati novac odjednom).... ).1700 kn rata(koja sada uz toplanu iznosi toliko ....od toga bi odlazilo oko 800kn na grijanje , ostalo na priključak dok se ne isplati(za one koji nemogu dati novac odjednom)....Ostala bi mi rata ista ali bi bar znala šta plaćam.....Znam da nije jednostavno ali nitko ne može reći da je nemoguče i da se ne bi sa malo razmišljenja dogovaranja i istraživanja pronašlo riješenje za sve .....
plavisafir

plavisafir

Komentirano: 18.2.2013. | 14:06

7

Iz članka drugod oglašivaća;"U Zagrebačkom slučaju, sud je također presudio u korist građanina koji se odvojio iz sustava centralnog grijanja bez suglasnosti ostalih stanara – suvlasnika zgrade u kojoj živi. U bitnome, Općinski sud u Zagrebu navodi kako je pravo vlasništva, kao i zaštita tog prava, jedno od temeljnih ustavnih načela te posebno ističe kako je odredbom članka 66. st. 2. Zakona o vlasništvu i drugim stvarnim pravima određeno da je tuženi gospodin, kao vlasnik stana, ovlašten da upravljajući svojim posebnim dijelom nekretnine (stanom) izvršava sve vlasničke ovlasti, da s njime čini što ga je volje te da svakog drugog iz toga isključi. Najveći problem je neinformiranost građana, budući nema graanske inicijative koja bi se bavila ovom problematikom. Treba izvršavati svoje obveze, ali treba znati i svoja prava. "
2025god

2025god

Komentirano: 18.2.2013. | 14:02

8

Korisnik sam usluga Brod plina kao i većina komentatora članka. U ovoj današnjoj besparici i s ovakvim ovršnim zakonima jednako strijepim nad svakim računom kao i svaki komentator koji je to javno rekao ili nije rekao. Svojim prethodnim komentarom sam jasno napisao zbog čega sam se javio (Petrov link). Jasno sam napisao i da sam bio frustriran grijanjem na Hebrangu prije 17 godina ali nisam objasnio zbog čega. Frustrirala me spoznaja da moram plaćati grijanje u stanu i poslovnom prostoru grijao se ja ili ne grijao (a uz to mi nitko nije jamčio da će grijanja uopće biti, jer jedna cirkulacijska grana u stanu uopće nije grijala). Kupovinom tadašnjeg stana sam automatski kupio i takvo grijanje bez ikakvih alternativa (struja, drva). Jedenako kao i hladnu i toplu vodu. Danas razumjem vašu ljutnju ali pokušavam, na temelju svog iskustva, pripomoći u utvrđivanju prave adrese na koju se treba ljutiti i gdje treba „pritiskati“ da se stvari promjene. Po mojim spoznajama ta adresa nije Uprava Brod plina, to nije Brod plin, to nije Grad ili GV premda oni i mogu vjerovatno utjecati na cijenu grijanja, nego treba "pritiskati" HERA-u, Vladu i Sabor. Ljudi u Brod plinu (Uprava, službenici, radnici) samo provode propise koje su im „ti vanjski“ propisali. Redovito ih kontroliraju zajedno s gradskim revizorima i Linićevim poreznicima, u zadnje vrijeme bez ozbiljnijih primjedbi. Kada god sam nešto reklamirao, tražio objašnjenja ili samo razjašnjenja bez obzira da li s tehničkog, komercijalnog ili financijskog aspekta, uvijek su mi se i iz prijašnje Topline i iz Brod plina korektno odazivali. Mene su na kraju uvjerili da zakonito rade svoj posao! Ne kažem pravedno, normalno ili kako već, nego zakonito! Od Brod plina i njegove Uprave, dok zakonito posluje – meni dovoljno. A da je situacija s grijanjem jednostavna – nije.
plavisafir

plavisafir

Komentirano: 18.2.2013. | 13:57

9

.......Nije drek neg je g.....
malipariz

malipariz

Komentirano: 18.2.2013. | 13:51

10

Petre, nešto ti ne štima u računanju. Potrošač plina sam od 2002. Onda je cijena bila 1,9 kn po m3, ukupno s PDV-om. Sada je 3,80 kn/m3 uključujući i fiksnu naknadu od 16,5 kn po priključku.To je dvostruko, a nikako desetostruko povećanje cijene.

Broj komentara: 38

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
Prikaži sve komentare 1234

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
SBplus.hr, Slavonski Brod : Korice bilježnica za novu školsku godinu izazvale skandal

Odgovara li tržište na zahtjeve kupaca?

Korice bilježnica za novu školsku godinu izazvale skandal

22.8.2019. | 12:00
Na šest različitih naslovnica nalaze se smiješni crteži (karikature) koji podsjećaju na poznate i aktualne ličnosti iz svijeta sporta, znanosti, politike i showbusinessa.
Na šest različitih naslovnica nalaze se smiješni crteži (karikature) koji podsjećaju na poznate i aktualne ličnosti iz svijeta sporta, znanosti, politike i showbusinessa.
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Jesu li Brođani, ni krivi ni dužni, građani drugog reda?'

Čitatelj se pita:

'Jesu li Brođani, ni krivi ni dužni, građani drugog reda?'

8.8.2019. | 14:00
Mnogi smatraju kako pravila za one s pograničnih područja, nisu pravedna, nego diskriminirajuća. Provjerili smo kolike su zapravo razlike između njih i oni koji žive dalje od granice.
Mnogi smatraju kako pravila za one s pograničnih područja, nisu pravedna, nego diskriminirajuća. Provjerili smo kolike su zapravo razlike između njih i oni koji žive dalje od granice.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Do kraja kolovoza moguće prijevremeno raskinuti ugovor u A1

Bez penala

Do kraja kolovoza moguće prijevremeno raskinuti ugovor u A1

7.8.2019. | 20:00
A kolovoz je, nažalost, kao mjesec u kojem će vjerojatno biti onih koji nisu bili kod kuće i nisu pročitali upućenu obavijest o povećanju cijena usluga, jedini period u kojem korisnici mogu reagirati bez troškova.
A kolovoz je, nažalost, kao mjesec u kojem će vjerojatno biti onih koji nisu bili kod kuće i nisu pročitali upućenu obavijest o povećanju cijena usluga, jedini period u kojem korisnici mogu reagirati bez troškova.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Dobio kaznu samo zato jer je iz Đakova?

Je li policajac pogriješio?

Dobio kaznu samo zato jer je iz Đakova?

31.7.2019. | 14:10
Je li uistinu tako? Te je li moguće da je djelatnik policije kaznu nekome naplatio samo zato što ima automobil s registracijskim oznakama koje ne pripadaju Slavonskom Brodu?
Je li uistinu tako? Te je li moguće da je djelatnik policije kaznu nekome naplatio samo zato što ima automobil s registracijskim oznakama koje ne pripadaju Slavonskom Brodu?
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Ovo mi izgleda više kao tikva nego kao lubenica!'

Čitatelj ostao u šoku

'Ovo mi izgleda više kao tikva nego kao lubenica!'

20.6.2019. | 20:00
Kada su nasječene na polovice, lako je po boji ‘mesa’ prepoznati sočnu lubenicu, no kada se ova ljetna namirnica nalazi u jednom komadu, to baš i nije lagan posao. U to se uvjerio i čitatelj SBplus-a.
Kada su nasječene na polovice, lako je po boji ‘mesa’ prepoznati sočnu lubenicu, no kada se ova ljetna namirnica nalazi u jednom komadu, to baš i nije lagan posao. U to se uvjerio i čitatelj SBplus-a.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Obavijest Komunalca o radnom vremenu

Odvoz otpada tijekom neradnih dana

Obavijest Komunalca o radnom vremenu

18.6.2019. | 16:29
Reciklažna dvorišta bit će zatvorena sva tri dana blagdana i državnih praznika.
Reciklažna dvorišta bit će zatvorena sva tri dana blagdana i državnih praznika.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Iz Pošte stiglo korisno upozorenje za korisnike

Novi pokušaji prijevare

Iz Pošte stiglo korisno upozorenje za korisnike

17.6.2019. | 16:45
Prevaranti koji svoje stranice predstavljaju kao one Hrvatske pošte, traže od korisnika kontakt podatke i izvršenje male uplate od jednog eura odnosno 7,49 kuna za pokrivanje troškova dostave i poštarine za nagradu koja im, navodno, stiže na kućnu adresu.
Prevaranti koji svoje stranice predstavljaju kao one Hrvatske pošte, traže od korisnika kontakt podatke i izvršenje male uplate od jednog eura odnosno 7,49 kuna za pokrivanje troškova dostave i poštarine za nagradu koja im, navodno, stiže na kućnu adresu.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Policiju zasuli pozivi zabrinutih građana

MUP brine i o toj vrsti sigurnosti

Policiju zasuli pozivi zabrinutih građana

24.4.2019. | 19:15
Ucjenjivanje i pokušaj izvlačenja novca putem interneta, sve su češća pojava. Policiju zadnjih dana zbog takvih 'e-prijetnji' zovu brojni građani. O čemu se točno radi i na što trebate paziti, otkrivamo u nastavku.
Ucjenjivanje i pokušaj izvlačenja novca putem interneta, sve su češća pojava. Policiju zadnjih dana zbog takvih 'e-prijetnji' zovu brojni građani. O čemu se točno radi i na što trebate paziti, otkrivamo u nastavku.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Brod Plin objavio cijene za brodske kotlovnice

Prvi dan poskupljenja

Brod Plin objavio cijene za brodske kotlovnice

1.4.2019. | 12:45
Promjena u cijeni plina odnosi se na iznos tarifne stavke energija za potrošače iz tarifne grupe 1 kućanstva s dosadašnje cijene 0,2853 kn/kWh na novi iznos od 0,3026 kn/kWh za sve toplinske sustave.
Promjena u cijeni plina odnosi se na iznos tarifne stavke energija za potrošače iz tarifne grupe 1 kućanstva s dosadašnje cijene 0,2853 kn/kWh na novi iznos od 0,3026 kn/kWh za sve toplinske sustave.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Brod plin će biti najjeftiniji u Hrvatskoj

Cijene distribucija plina od 1. travnja

Brod plin će biti najjeftiniji u Hrvatskoj

29.3.2019. | 21:03
Prema odluci Hrvatske regulatorne agencije (HERA), u Narodnim novinama su objavili cijene 35 opskrbljivača plina iz svih dijelova Hrvatske.
Prema odluci Hrvatske regulatorne agencije (HERA), u Narodnim novinama su objavili cijene 35 opskrbljivača plina iz svih dijelova Hrvatske.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Treba tražiti nova rješenja za lakši prolazak biciklista

Pothodnik u Osječkoj

Treba tražiti nova rješenja za lakši prolazak biciklista

24.3.2019. | 16:00
Primjetili smo da je broj ljudi koji su išli biciklom kroz pothodnik, dok smo se mi oko njega zadržali, skoro identičan broju osoba koje su u to vrijeme prelazile ilegalno prugu noseći bicikl na drugu stranu.
Primjetili smo da je broj ljudi koji su išli biciklom kroz pothodnik, dok smo se mi oko njega zadržali, skoro identičan broju osoba koje su u to vrijeme prelazile ilegalno prugu noseći bicikl na drugu stranu.
SBplus.hr, Slavonski Brod : U nove brodske zgrade ugradili 'pametna brojila'

Mladi zadovoljni modernom tehnologijom

U nove brodske zgrade ugradili 'pametna brojila'

28.1.2019. | 18:00
Stanari slavonskobrodskih gradskih zgrada za mlade obitelji među prvima su u Slavonskom Brodu dobili priliku da im potrošnju struje HEP očitava na daljinsko upravljanje, pomoću pametnog brojila. Ekonomičnost, sigurnost, manja mogućnost manipulacije, jednostavnost - samo su neke o
Stanari slavonskobrodskih gradskih zgrada za mlade obitelji među prvima su u Slavonskom Brodu dobili priliku da im potrošnju struje HEP očitava na daljinsko upravljanje, pomoću pametnog brojila. Ekonomičnost, sigurnost, manja mogućnost manipulacije, jednostavnost - samo su neke o
SBplus.hr, Slavonski Brod : Što kada 'na cilj' stignete bez novčanika?

Nevolje na naplatnoj kućici

Što kada 'na cilj' stignete bez novčanika?

2.1.2019. | 20:00
Osim što neki od ulaza do izlaza s autoceste uspiju zagubiti magnetnu karticu, česti su i slučajevi da vozači uz sebe nemaju ni gotovinu niti bankovnu karticu kojom bi platili prijeđene kilometre. No, HAC je i za takva 1763 slučaja u 2018. godini imao rješenje.
Osim što neki od ulaza do izlaza s autoceste uspiju zagubiti magnetnu karticu, česti su i slučajevi da vozači uz sebe nemaju ni gotovinu niti bankovnu karticu kojom bi platili prijeđene kilometre. No, HAC je i za takva 1763 slučaja u 2018. godini imao rješenje.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Opskrbljivač potrošače nije obavijestio o povećanju cijena

Hoće li primijetiti da je račun veći?

Opskrbljivač potrošače nije obavijestio o povećanju cijena

27.12.2018. | 12:30
Nažalost, tvrde u blogu o zaštiti potrošača, ovo nije prvi put da se taj opskrbljivač provlači po medijskom prostoru zbog problematičnih i potencijalno nezakonitih poslovnih praksi. Prošlih godina često je bio optuživan za „muljanje" i obmane kupaca.
Nažalost, tvrde u blogu o zaštiti potrošača, ovo nije prvi put da se taj opskrbljivač provlači po medijskom prostoru zbog problematičnih i potencijalno nezakonitih poslovnih praksi. Prošlih godina često je bio optuživan za „muljanje" i obmane kupaca.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Prodaja jelki i ove godine na poznatim gradskim lokacijama

Tradicionalna božićna ponuda

Prodaja jelki i ove godine na poznatim gradskim lokacijama

14.11.2018. | 9:20
Grad je jutros objavio natječaj za prodaju božićnih drvaca na sedamnaest, sada već tradicionalnih, gradskih lokacija. Polako počinju pripreme za blagdane, a Brođani će, vjerujemo, i ove godine jelke birati iz bogate ponude domaćih proizvođača.
Grad je jutros objavio natječaj za prodaju božićnih drvaca na sedamnaest, sada već tradicionalnih, gradskih lokacija. Polako počinju pripreme za blagdane, a Brođani će, vjerujemo, i ove godine jelke birati iz bogate ponude domaćih proizvođača.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Zbog kašnjenja isporuke dijelova, radovi ipak u ponedjeljak

Brod plin javlja:

Zbog kašnjenja isporuke dijelova, radovi ipak u ponedjeljak

2.11.2018. | 13:15
Iako su radovi u zgradi slavonskobrodskog Naselja najavljeni za današnji dan i vikend koji je pred nama, izvođač radova K Grupa javio je Brod-plinu kako će radovi biti odgođeni za ponedjeljak zbog kašnjenja sa isporukom dijelova. Stanari će tada ostati bez grijanja, ali ne i bez
Iako su radovi u zgradi slavonskobrodskog Naselja najavljeni za današnji dan i vikend koji je pred nama, izvođač radova K Grupa javio je Brod-plinu kako će radovi biti odgođeni za ponedjeljak zbog kašnjenja sa isporukom dijelova. Stanari će tada ostati bez grijanja, ali ne i bez
SBplus.hr, Slavonski Brod : Brođani danas u kupovini cvijeća na 'ljetnim' temperaturama

Pripreme za nadolazeći blagdan

Brođani danas u kupovini cvijeća na 'ljetnim' temperaturama

27.10.2018. | 13:20
Pripreme za nadolazeće blagdane već su u punom jeku. Slavonskobrodska je tržnica danas vrvjela životom. Manje špine mogle su se danas na slavonskobrodskoj tržnici pronaći već za petnaest kuna, veće za 30 do 35 kuna, krizanteme su 'išle' za 40 kuna, a multiflora za 25 do 35, ovis
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Posao koji traje pet minuta, naplaćuju gotovo dvjesto kuna'

Šuti, trpi, plati,...

'Posao koji traje pet minuta, naplaćuju gotovo dvjesto kuna'

22.10.2018. | 19:40
'Naviknuo sam da su cifre javnih bilježnika za obične papire s pečatima basnoslovne, ali danas sam doslovce umalo pao na guzicu kada mi je gospođa za 'šalterom' rekla koliko iznosi račun netom pružene usluge.'
'Naviknuo sam da su cifre javnih bilježnika za obične papire s pečatima basnoslovne, ali danas sam doslovce umalo pao na guzicu kada mi je gospođa za 'šalterom' rekla koliko iznosi račun netom pružene usluge.'
SBplus.hr, Slavonski Brod : Automati i slanje SMS-ova odlaze u povijest

Novi način plaćanja parkirnih karata

Automati i slanje SMS-ova odlaze u povijest

22.10.2018. | 18:15
Potrebno je samo preuzeti aplikaciju, što je moguće i preko QR koda, unijeti svoje podatke te broj bankovne kreditne kartice s koje će se naplaćivati parkirna karta. Na taj način izbjeći ćete dodatne troškove za parkiranje od gotovo jedne kune.
Potrebno je samo preuzeti aplikaciju, što je moguće i preko QR koda, unijeti svoje podatke te broj bankovne kreditne kartice s koje će se naplaćivati parkirna karta. Na taj način izbjeći ćete dodatne troškove za parkiranje od gotovo jedne kune.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Ako nam vlada ne udovolji, druga akcija neće biti tako mirna

Sutra u 17 vozači gase motore:

Ako nam vlada ne udovolji, druga akcija neće biti tako mirna

14.6.2018. | 18:30
Nakon prosvjeda Vladi će dati rok od 14 dana da udovolji njihovim zahtijevima, prema kojima je cijena goriva na koju pristaju najviše devet kuna. Ukoliko se to ne dogodi najavili su organiziranje druge akcije, koja - tvrde - neće biti tako mirna.
Nakon prosvjeda Vladi će dati rok od 14 dana da udovolji njihovim zahtijevima, prema kojima je cijena goriva na koju pristaju najviše devet kuna. Ukoliko se to ne dogodi najavili su organiziranje druge akcije, koja - tvrde - neće biti tako mirna.