Život : Ostalo

Objavljeno: 14.3.2014. u 0:04
Prikaza: 6140
|
Autor: Borislav Stipić

General Kruljac i odvjetnik Šerić:

Nismo objašnjavali teze, već činjenično utvrdili istinu

Borislav Stipić
Foto: Borislav StipićGeneral Mladen Kruljac - intervju sbplusu
  • Borislav Stipić
  • Borislav Stipić
  • Borislav Stipić
  • Borislav Stipić
  • Borislav Stipić
  • Borislav Stipić
  • Borislav Stipić

Sbplus ekskluzivno donosi razgovor s generalom Mladenom Kruljcem i njegovim odvjetnikom Brankom Šerićem prije iznošenja završne riječi i donošenja presude u aferi Sibinj.

Odvjetnik Branko Šerić

Gospodine Šerić, jeste li zadovoljni obranom koju je iznio vaš klijent, general Mladen Kruljac?

Šerić: Moj klijent, general Mladen Kruljac, svoju obranu iznio je opširno, detaljno, okolnosno, s argumentima tako da smo, smatram, naš dio posla obavili. Preostaju nam završne riječi i pravorijek Suda. Ne sumnjam u pozitivan ishod, jer ne samo da USKOK nije dokazao da general Kruljac ne govori istinu, štoviše, oni čak nisu dokazali ni osnovne teze iz Optužnice. Naime, osnovne teze usredotočene su na to da je general Kruljac prekoračio ovlasti, da nije imao pismenu zapovijed Načelnika Glavnog stožera, da je Vojsku upotrijebio za nezakonite svrhe, i da je napravio enormnu štetu za Proračun države Hrvatske. Dakle, te teze ne samo što, vjerujem, nisu dokazane, nego vjerujem da smo mi dokazali suprotno.Odvjetnik Branko šerić

Kruljac je postupao u okviru svojih ovlasti

Obrana je cijelo vrijeme postupka, pa i u završnoj riječi optuženoga generala Kruljca, insistirala na postojanju usmene zapovijedi i na tome da je usmena zapovijed uobičajena u sustavu vođenja i zapovijedanja HV.

Šerić: Dakle, general Mladen Kruljac postupao je u okviru svojih ovlasti, imao je usmenu zapovijed Predsjednika Republike Hrvatske, dakle Vrhovnog zapovjednika, imao je transfer te zapovijedi prema sebi od strane generala Josipa Lucića, bez obzira što je Lucić to negirao, a general Kruljac danas je i objasnio zašto je to general Lucić zanijekao.

Je li general Kruljac oštetio državni Proračun?

Šerić: I o tome je Genaral argumentirano govorio: radilo se o korištenju Oružanih snaga u okviru obuke pa, zapravo, šteta prema Proračunu RH odnosno proračunu Kopnene vojske nije nastala jer bi, i inače, vojska bila upotrijebljena u obuci, u okviru vojarni, na vježbalištima. Prema tome - bolje je, a na to je general Kruljac danas vrlo racionalno ukazao, da vojska bude korištena za potrebe lokalne samouprave i lokalne zajednice, nego da uludo prevrće beton i zemlju u vojarnama.

Jesu li teze o postojanju usmene zapovijedi, o izostanku štete po Proračun uvjerljive?

Šerić: Dakle, to su ne samo temeljne teze, nego činjenična utvrđenja za koja smatram i očekujem adekvatnu odluku što se toga tiče – da ju je obrana dokazala. Zaključci da bi bilo suprotno, doista su proizvoljni, zaista su paušalni i mislim da smo mi, odnosno obrana, time svoj posao obavili.

Na osnovu čega je, po Optužnici, utvrđena šteta od tri milijuna kuna?

Šerić: Ironično će zvučati, ali teško je drugačije reći osim da je takva i tolika šteta utvrđena 'na osnovu crne magije' jer računica od strane Zamjenice Ravnatelja USKOKA zaista je proizvoljna. Ponavljam, obrana je iznijela i argumentirala stav kako šteta uopće ne postoji jer bi se jednako resursa utrošilo i kroz upotrebu na vježbalištu.

General Kruljac

Je li Sibinj ikakav izuzetak u dotadašnjoj praksi, odnosno, postoje li analogije u postupanju Vojske i uporabe vojnih resursa u nekim drugim lokalnim zajednicama?

Kruljac: "Cijeli život sam vojnik, časnik sam i general, te se najbolje izražavam vojnom terminologijom, a ona je izričita i jasna pa ne ostavlja prostora za ovakve ili onakve interpretacije."

Kruljac: Cijeli život sam vojnik, časnik sam i general te se najbolje izražavam vojnom terminologijom, a ona je izričita i jasna te ne ostavlja prostora za ovakve ili onakve interpretacije. Od kraja Domovinskoga rata pa sve do 25. ožujka 2011. godine pomoć jedinicama lokalne uprave i samouprave provodila se kroz obuku. Zašto to kažem? Tek navedenog dana Ministar obrane donosi Odluku kojom se regulira naplaćivanje (cjenik usluga koje pruža Hrvatska vojska te tko i kako vrši naplatu) i nakon toga, novim Zakonom o obrani, članak 64., 2013. godine, prvi puta u povijesti Republike Hrvatske govori se o uporabi, odnosno pomoći Hrvatske vojske jedinicama lokalne uprave i samouprave.

Zna li general Lucić akte u čijoj izradi i sam je sudjelovao?

Nisu li za izlazak vojske na teren i njen angažman potrebne pisane zapovijedi?

Kruljac: Pravilnikom o službi u Oružanim snagama, koji je na prijedlog Načelnika GS OS RH i uz suglasnost Ministra obrane RH, potpisao vrhovni zapovjednik OSRH, a nastavno na Službovnik koji je potpisao Prvi vrhovni zapovjednik dr. Franjo Tuđman, u članku 21. stavak 7. piše da zapovijedi mogu biti pismene i usmene. Isključivo po pitanjima zaštite imovine i ljudi, dakle stražarsko osiguranje mora biti pisana zapovijed. Ovaj pravilnik ni u čemu ne razlikuje zapovijedanje u odnosu na stanje rat – mir. Mala digresija, i to u odnosu na izjavu generala Lucića koji je rekao da usmene zapovijedi vrijede samo u ratu – Republika Hrvatska nikada nije službeno proglasila ratno stanje pa, zamislite, kako bi se Domovinski rat vodio, no to je u području spekulacije – iz izjave generala Lucića važnije je spoznati kako on ne pozna akte u čijoj izradi je i sam sudjelovao.

No, što je s odgovorom na pitanje je li Slobodnica, odnosno Sibinj izuzetak?

Kruljac: Pitali ste me postoji li analogija – Naravno! Možemo povući čak 129 paralela s aktivnostima na isto toliko pozicija kakve je Kopnena vojska, od Iloka do Cavtata, izvodila za vrijeme mojega mandata. Bile su to pomoći lokalnim upravama, odnosno općinama, gradovima i županijama. Uvijek se to odvijalo po istom algoritmu – kroz planiranu obuku jer, kao što sam rekao, drugačije nije bilo regulirano do akata i datuma koje sam rekao.

U konkretnom slučaju cilj je bio obuka inženjerijskih i logističkih postrojbi i implementacija ciljeva snaga. Vod za horizontalne konstrukcije, s ciljem snaga L-4212, po svim NATO procedurama, prvi puta je upotrijebljen baš u Slavonskom Brodu i Sibinju.

Sjajna vojnička karijera u ratu i u miru

Iza vas je sjajna vojnička karijera koja se razvijala u ratu, ali i u miru. Oprostite, jeste li shvatili što Vam se dogodilo i što Vam se događa?

Kruljac: Ponosan sam na sve što sam napravio i u ratu i u miru, ponosan na ono što sam radio i ostvario u mandatu zapovjednika Kopnene vojske također i na planu pomoći jedinicama lokalne uprave i samouprave, a posebno, i to ističem, ponosan sam što sam pomogao svojoj Slavoniji i Brodsko-posavskoj županiji koja je u Domovinskom ratu dala tolike žrtve života, a preko deset posto njenog stanovništva, kroz postrojbe Zbora narodne garde, odnosno Policije i Vojske, izravno je sudjelovalo u obrani Hrvatske.

Pojam časnik u sebi nosi dimenziju više od oficir, službenik. Za visoke časnike Hrvatske vojske, umirovljene i djelatne, logično je očekivati kako su dostojanstvo, ponos, čast i poštenje, uz one specifično vojničke, njihove prvorazredne ljudske osobine. Je li to baš uvijek tako i nije li ova situacija u kojoj ste sada pokazala i neke drugačije naznake?

General KruljacKruljac: Pa evo, na primjeru generala Josipa Lucića, što sam bio rekao i nakon njegovog iskaza na Sudu, a ponovio i danas u svojoj obrani, da su naši korektni odnosi narušeni prilikom referiranja kod Vrhovnog zapovjednika, gdje je taj isti general, s moje pozicije održavanja borbene tehnike kopnene vojske, dao Specijalnim vozilima Đuro Đaković 48 milijuna kuna za neku 'stratešku pričuvu kupole tenka' koju ja ni dan danas ne razumijem a nije ni regulirana strateškim dokumentima, Strateškim pregledom obrane i Dugoročnim planom razvoja. Taj isti general sada je član uprave Specijalnih vozila. Mislim da bi se njegova vjerodostojnost, i kao svjedoka, na ovom pitanju mogla preispitati, da ovdje za istražitelje itekako ima posla.

Što je s drugim svjedocima? Je li vas još tkogod neugodno iznenadio?

Kruljac: Gradonačelnik Mirko Duspara! On se, kao, ne sjeća sastanka i kaže da je Grad snosio troškove. Grad jest snosio troškove, no to je bilo 2006. godine kada je zapovjednik KoV-a bio general Marijan Mareković. Za radove koje je vojska izvodila 2007. temeljem moje zapovijedi postojala su sredstva na poziciji G7 za gorivo, za terenski dodatak i to je plaćeno iz tih sredstava. U prosincu 2006. imali smo sastanke kod Gradonačelnika, kod doktora Vladimira Jerkovića, obilazili smo grad i županiju, odnosno nekoliko lokacija, uključujući i Sibinj, i završili smo u restoranu „Grozd". Ne znam zašto je kod Gradonačelnika došlo do amnezije, ali neki problem sigurno postoji.

U sukob sam, oko ustroja Pukovnije Vojne policije, došao i sa zapovjednikom Vojne policije brigadirom Tihomirom Zebecom koji je po Glavnom stožeru i na Međunarodnoj konferenciji o naoružanju govorio da me „USKOK radi, da nedostaju dva centimetra do (moga) hapšenja". Ovo govorim kako bih ilustrirao njegov neprofesionalni rad, kako je on instruiran od nekih osoba, a sam je lažirao svoj ratni put, otuđio 16 tisuća kuna na Međunarodnoj vojnoj vježbi postrojbi vojnih policija 'Black Bear 10' 2010. godine i za dvije godine uzeo 170 tisuća terenskoga dodatka i dnevnica mimo svih pozitivnih propisa RH.

Dvorske spletke ili...?

Želite li reći da ste žrtva, recimo to tako „dvorskih spletki"!? Kao da ste ogorčeni na nekoga?

Kruljac: Ma ne! Ja ne želim ni na koga ništa svaljivati i ne želim se prikazivati žrtvom. Ja sam profesionalni vojnik. Pa i sada kad sam u drugoj i drugačijoj situaciji - to sam u duši. Moram reći da su civilna policija, USKOK, pravosudna policija, bili više nego korektni, od pretresa mojega stana, uhićenja, do današnjega dana, svoj posao radili su profesionalno, 'po slovu zakona', za razliku od mojih kolega.

"Ponosan sam na sve što sam u svojem mandatu učinio, ali to ne ističem kako bih se hvalio, već kao pitanje – jesu li, možda, moji uspjesi razlog mojega uhićenja." 

Što su konkretno protiv Vas te kolege imale?

Kruljac: Pa ne znam… Ja sam u svojem mandatu zapovjednika Kopnene vojske napravio desetke velikih projekata, implementaciju ciljeva snaga, pristupanje NATO savezu, s Veleposlanstvom Republike Hrvatske digao hrvatski stijeg u Washingtonu, jačao suradnju s Nacionalnom gardom Minesote, zapovijedao s 84 posto hrvatskih snaga koliki je kontigent Kopnene vojske, razradio sam i organizirao međunarodne vojne vježbe 'Immediate Response', 'Adriatic Aurora', 'Noble Midas', nacionalne vojne vježbe 'Hrvatski ponos', 'Štit', 'Udar'. U mojem mandatu povećana je borbena spremnost, bila je najviša psihička borbena spremnost u Oružanim snagama… Ponosan sam na sve to, ali to ne ističem kako bih se hvalio, već kao pitanje – jesu li, možda, to razlozi mojega uhićenja. Naime, poznato je, ja sam jedini general Hrvatske vojske, članice NATO saveza, koji je uhićen u odori. Od mojeg uhićenja do umirovljenja prošlo je samo pet dana. U međuvremenu sam suspendiran, smijenjen, razriješen. A bio sam u 'ful standardu' profesionalnog razvoja po NATO standardima. S druge strane jedan general bio je pet godina na raspolaganju, drugi general devet godina je imao optužnicu za ratni zločin i svo vrijeme nije bio umirovljen, već samo suspendiran…

Očekuju posve oslobađajuću presudu

Opet – zašto?

Kruljac: Mislim da tu možemo govoriti o jednoj grupi takozvanih 'velikih generala' predvođenih genarlima Josipom Lucićem i Slavkom Barićem, s doktorskim titulama koji su, možda zbog ljubomore, možda zbog zaštite svojih titula, njihovih lažnih invaliditeta, ili možda zbog skretanja traga s pravih kriminalnih radnji, od nabavke sustava "Tales", „EriTac", modernizacije NBK opreme itd. itd. na određeni način u tome sudjelovali. Puno toga postoji što bi moglo odgovoriti na ne samo Vaše pitanje zašto.

Izvedeni su dokazi, svjedoci su rekli svoje, vi ste iznijeli svoju obranu… Što sada?

Kruljac: Unatoč svemu, nakon završne riječi, koja slijedi prije presude, očekujem da će presuda  za mene biti povoljna, odnosno da će ova ružna epizoda u kojoj sam se, neosnovano, našao, biti iza mene. Očekujem, kao što je rekao i gospodin Branko Šerić, moj odvjetnik, posve oslobađajuću presudu.

Hvala vam lijepa na razgovoru.

U audio prilogu: dio izjava generala Mladena Kruljca (.mp3, trajanje 2'21''). Razgovaralo se u Slavonskom Brodu, 12. ožujka 2014. godine.

Broj komentara: 16

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
walter

walter

Komentirano: 15.3.2014. | 19:59

1

Je li to intervju sa čuvenim ljubiteljem maloljetnica ili vrlo mladih curica, dikom i ponosom hrvatskih oružanih snaga? Zar je taj čovjek primjer hrvatskog ČASNIKA???
nikola_tesla

nikola_tesla

Komentirano: 15.3.2014. | 14:06

2

Borče, tako mi izmjenične struje, stvarno si ga ukakao...ekskluzivno nam ništa nisi rekao što nismo sami uočili...osim da si pitanja postavljao na način da sugovornik odgovara u 3. licu, jer tako je lakše... Kad je nešto ekskluziva onda ideš u glavu, ne kalkuliraš, ne tražiš kompromise...ili si imao unaprijed dogovorena pitanja, to nek bude tvoja ekskluzivna tajna... A pitanje..."Oprostite, jeste li shvatili što Vam se dogodilo i što Vam se događa?" Tu su već suze krenule...
delboy

delboy

Komentirano: 15.3.2014. | 8:32

3

TOB ke imao svu infrastrukturnu moc da se danas razvije u jakog regionalnog ako ne i nacionalnog trgovackog lanca. Pod tim ne mislim na lanac tipa BOSO i slicne koji su nastali iz garaze. Vec nesta kao sto su rijecke "Plodine". Zahvaljujuci pretvorbi i raznim djilkosima je zavrsio tu gdje je. To je samo jedan od dokaza kada se umijesa politika i razni sumnjivi interesi umjesto struke sta se dogodi. TOB je ratni zlocin .
slavonskibrod0

slavonskibrod0

Komentirano: 15.3.2014. | 8:06

4

longgone-ne lupetaj pa taj "dotični"gospon je imao sukob s zakonom i poreznom još dok se je Kruljac sjedio u školskoj klupi
Petar Bašić

Petar Bašić

Komentirano: 14.3.2014. | 21:35

5

A je li to onaj što je sam, prije toga, oteo TOB, pretvorbom za po sto maraka od radnika kupovao paket od dvadeset tisuća maraka usred granatiranja?... Ne znam, nije mi ga baš žao.
longgone

longgone

Komentirano: 14.3.2014. | 19:20

6

Evo nešto malo drugačije,nije baš sam do pakovanja,kavana,narodnjaka i Sibinja.Stara prijava Jagečića: -Nije Varaždin jedini. Evo Vam Kruljac i Sočković u Slavonskom Brodu. Tamo su se još 1988. godine ujedinili Barbara Bešenić, Ivić Pašalić i Slavonsko Brodska mafija koju je od 1991.godine predvodio Sočković, a koji mi je prvo nudio 'pomoć i suradnju', a zatim prijetio i to na kraju proveo u djelo. - Ukrali su mi privatnu firmu 'UNI BROD'd.o.o. i dionice 'TOB'-a d.d. (najveći trgovački lanac u Slavoniji, vrijedan 10 milijuna eura) i k tome mi odredili pritvor i podigli pet optužnica. Još je jedna ostala. Sve sam dobio. Ali po koju cijenu? To ja i moja obitelj najbolje znamo. Vidite, trebalo je 20 godina da Sočković i Kruljac i Brodski hobotničari padnu, a pali su tek na zemljištima u Sibinju, kao i varaždinska ekipa. No ta su zemljišta tek vrh sante leda kao i varaždinska. Problem je puno dublji, a njihove metode pljačke narodnog bogatstva puno sofisticiranije. -U prijavi se Sočkovića navodi kao “nositelja nezakonitih aktivnosti u Slavonskom Brodu” i jednog od članova skupine koja je 1997. i 1998. “imala za cilj na nezakonit način se domoći imovine vrijedne 15 milijuna njemačkih maraka”. Prijavljeni su, među ostalima, i tadašnji čelnici MUP-a i Državnog odvjetništva. Jagečić, tadašnji većinski vlasnik TOB-a, tvrdi da mu je brodska “elita” tada otvoreno prijetila kako bi im prepustio vrijednu imovinu tvrtke. Pri tome su se pozivali na generale Kruljca i Đuru Dečaka, navodi se u prijavi USKOK-u. Prijetnje je Jagečić prijavio Općinskom državnom odvjetništvu koje nije reagiralo. “Najgore je bilo kad se u igru uključio Sočković, tada šef Gospodarske komore i stvarni vladar županije koji odlučuje tko će biti gradonačelnik a tko župan, sluša ga i vojska i policija. Tražio je da kao predsjednik NO TOB-a donesem odluku o isknjiženju imovine te da će sud u Brodu to znati cijeniti”, piše Jagečić. Tvrdi da mu je Sočković naglašavao svoje prijateljstvo s Kruljcem i preporučio “neka bude pametan.” Jagečić u prijavi spominje i izjavu jednog suca, koji mu je rekao da se treba čuvati dva grada u Slavoniji: Osijeka i Broda. Nastave li se istrage o korupciji, nadajmo se da će i taj popis “opasnih” hrvatskih gradova uskoro biti kraći. -Zašto se po vašem mišljenju u to, kako vi kažete raščišćavanje, nije išlo puno prije? Zato što je Mladena Kruljca štitila sotona, bivši hrvatski predsjednik Stipe Mesić, čiji je Kruljac bio miljenik. Mesić ga je štitio, a HDZ je to sve skupa odobravao jer je HDZ-u trebao i Mesić i Kruljac. Međusobno su si činili ustupke i tako se održavali. No sada je vjerujem kraj svemu tome, a Mesić će, ako postoji pravde, nakon veleizdajnika Sanadera također završiti u zatvoru zbog veleizdaje!(A.Prkačin) http://aktualno.hr/novosti/tag/andelko/20719_Ne+napadam+sustav+zelim+ga+ocistiti.html
Borislav Stipić

Borislav Stipić

Komentirano: 14.3.2014. | 13:37

7

mazde@ Intervju je podnaslovom vremenski i tematski konkretno situiran i od početka do kraja smo se isključivo držali toga. Nadam se da će biti prigode s generalom Kruljcem raditi i životopisni intervju, pa iako su već neki novinari to odradili, vjerujem kako bi i taj intervju također mogao biti vrlo zanimljiv. Žao mi je što tebe trebam podsjećati na neka od temeljnih pravila tematskog intervjua (kakav ovaj jest): dobar povod, usredotočenost na temu, ne pokrivanje previše tema u jednom intervjuu i da se u intervjuu, zbog više razloga, ključna pitanja nikada ne postavljaju na početku razgovora. Ovdje ključno pitanje nije kako se General branio, jer to je poznato iz drugih medija, pa i ovoga na kojem je objavljen ovaj intervju, već zašto je on, uopće, u situaciji da se nalazi na optuženičkoj klupi.
mazde

mazde

Komentirano: 14.3.2014. | 11:54

8

Ajoj, prva reakcija bila ono nakon 3. ili 4. pitanja, tek sad preletjeh do kraja - ma nema što, uvlakuša do balčaka, fali još samo pitanje "Ima li nešto što vas jnismo pitali a što bste rado rekli, samo izvolte!"
mazde

mazde

Komentirano: 14.3.2014. | 11:46

9

ima moj rođo gradilište, točnije rečeno rušilište-zgarište kuće još iz rata, ne bi li i tamo inženjerija HV-a mogla vježbati u konkretnoj situaciji, a on bi im dopustio ne samo da to rasčiste, nego i da vježbaju kreativnost, recimo podignu temelje za novu kuću, i eto duple koristi - vojaci nešto nauče, a on lakše proda gradilište i svi zadovoljni
skitač

skitač

Komentirano: 14.3.2014. | 9:43

10

Željko Mužević; Dobro reagiranje i dobro obavljen posao, Boro....

Broj komentara: 16

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
Prikaži sve komentare 12

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
SBplus.hr, Slavonski Brod : Ovakve lokacije u gradu trebaju biti bolje uređene

Mjesta na kojima Brođani često zastanu

Ovakve lokacije u gradu trebaju biti bolje uređene

24.5.2022. | 9:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : Brodski heroji koji su spasili djevojku iz gorućeg auta

Borna, Mario i Anto iz Slavonskog Broda

Brodski heroji koji su spasili djevojku iz gorućeg auta

16.5.2022. | 19:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : Brodski kolodvor i dalje (pre)opasno mjesto

Uz čekaonicu koja to nije

Brodski kolodvor i dalje (pre)opasno mjesto

4.5.2022. | 15:15
SBplus.hr, Slavonski Brod : Što se događa sa psima koji nekoga ugrizu?

Nakon slučaja koji je šokirao Slav. Brod

Što se događa sa psima koji nekoga ugrizu?

2.5.2022. | 19:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : Centar za mlade u Marijinom domu spreman primiti izbjeglice

Nakon poziva nadbiskupa Hranića

Centar za mlade u Marijinom domu spreman primiti izbjeglice

14.4.2022. | 18:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : Preminuo novinar Ivan Prkačin

In memoriam

Preminuo novinar Ivan Prkačin

29.3.2022. | 9:45
SBplus.hr, Slavonski Brod : Prijeti nam i veći broj srčanih te moždanih udara

Ovaj vikend manje sna

Prijeti nam i veći broj srčanih te moždanih udara

26.3.2022. | 9:25
SBplus.hr, Slavonski Brod : Poruke misterioznog autora osvanule i na brodskim ulicama

Još nije jasno o čemu se radi?

Poruke misterioznog autora osvanule i na brodskim ulicama

24.3.2022. | 16:40
SBplus.hr, Slavonski Brod : Znate li zašto ovi držači nisu dobri za bicikle?

Mnogi bi se mogli okrenuti pedaliranju

Znate li zašto ovi držači nisu dobri za bicikle?

22.3.2022. | 20:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : Oni trebaju našu pomoć

Evo na koji način to možemo učiniti

Oni trebaju našu pomoć

22.3.2022. | 19:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : Dio pristiglih ukrajinskih izbjeglica smješten u karanteni

Iz Ukrajine u Brod došlo 50-ak osoba

Dio pristiglih ukrajinskih izbjeglica smješten u karanteni

22.3.2022. | 8:40
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Ovo je pravo čudo. Prelijepo nam je ovdje.'

Deveteročlana ukrajinska obitelj u Brodu

'Ovo je pravo čudo. Prelijepo nam je ovdje.'

21.3.2022. | 17:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : Umjesto na ekranima, danas smo ih gledali u drugoj ulozi

Skupili 23 tisuće kuna za dječaka

Umjesto na ekranima, danas smo ih gledali u drugoj ulozi

19.3.2022. | 17:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : I dalje je moguće od države zakupiti ovaj poslovni prostor

Neatraktivan na atraktivnoj lokaciji?

I dalje je moguće od države zakupiti ovaj poslovni prostor

14.3.2022. | 7:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : Zašto ove subote točno u podne nećemo čuti sirenu?

Prekinuta tradicija 1. subote u mjesecu

Zašto ove subote točno u podne nećemo čuti sirenu?

2.3.2022. | 13:00

Vezani članci

SBplus.hr, Slavonski Brod : Optužnica je podignuta, nastavak slijedi

Afera Sibinj

Optužnica je podignuta, nastavak slijedi

24.9.2012.
Iako sud ne navodi imena iz optužnice, s velikom vjerojatnošću može se pretposta
SBplus.hr, Slavonski Brod : Kruljac, Batinić i ostali ne osjećaju se krivima

Suđenje 5. studenoga

Kruljac, Batinić i ostali ne osjećaju se krivima

17.10.2013.
Suđenje za aferu Sibinj počet će 5. studenog u Osijeku
SBplus.hr, Slavonski Brod : Zapovijed je došla od generala Kruljca!

Umirovljeni brigadir Babić:

Zapovijed je došla od generala Kruljca!

5.12.2013.
Obrana želi dokazati da je Kruljac za te radove imao usmenu zapovijed
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Ne sjećam se da je Kruljac bio na sastanku s Mesićem'

Duspara na suđenju za aferu Sibinj

'Ne sjećam se da je Kruljac bio na sastanku s Mesićem'

7.1.2014.
Gradonačelnik Slavonskog Broda Mirko Duspara zamolio je tadašnjeg predsjednika Stjepana Mesića da pošalje vojsku kako bi nastavila infrastrukturne radove na gradskoj Tvrđavi.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Protuudar optuženog generala Mladena Kruljca

Optužuje Lucića

Protuudar optuženog generala Mladena Kruljca

3.2.2014.
Kruljac tvrdi da mu je dana usmena zapovijed za radove u Sibinju te polaže nade u svjedočenje Stipe mesića
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Za aferu Sibinj posve sam nevin'

General Kruljac

'Za aferu Sibinj posve sam nevin'

16.2.2014.
Bivši šef kopnene vojske, uoči presude, u svom domu opširno govori za Nedjeljni
SBplus.hr, Slavonski Brod : Batinić i Mišković okrivljuju pokojnog Vrdoljaka

Afera Sibinj

Batinić i Mišković okrivljuju pokojnog Vrdoljaka

12.3.2014.
Batinić, koji je u svojoj obrani često spominjao bivšeg pročelnika Branka Vrdoljaka, kao osobu koja je, po njemu, praktički vodila i koordinirala sve vezano za natječaj.
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Radio sam po zapovijedi generala Lucića'

Kruljac: 'Nisam oštetio državu'

'Radio sam po zapovijedi generala Lucića'

12.3.2014.
Lucić je ranije tijekom svog svjedočenja rekao da Kruljcu nikada nije izdao zapovijed za radove u Sibinju te da se inače za takvu vrstu radova ne uzdaju usmene, već isključivo pismene zapovijedi.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Željko Garić upitao suca: 'Što ja radim ovdje?'

Afera Sibinj

Željko Garić upitao suca: 'Što ja radim ovdje?'

13.3.2014.
Okončan dokazni postupak na suđenju Ivici Batiniću i ostalima
SBplus.hr, Slavonski Brod : General Kruljac pušten je na slobodu

Afera Sibinj

General Kruljac pušten je na slobodu

2.9.2011.
Danas 02. rujna u 16,00 sati, iz uskočkog istražnog zatvora u Osijeku, pušten je
SBplus.hr, Slavonski Brod :
SBplus.hr, Slavonski Brod :