Život : Ostalo

Objavljeno: 6.5.2014. u 15:20
Prikaza: 6836
|
Autor: Borislav Stipić

Antun Čeović

Dragovoljac - s 400 kuna mjesečno živi pod šatorom

Borislav Stipić
Foto: Borislav Stipić
 • Borislav Stipić
 • Borislav Stipić
 • Borislav Stipić
 • Borislav Stipić
 • Borislav Stipić
 • Borislav Stipić
 • Borislav Stipić
 • Borislav Stipić
 • Borislav Stipić
 • Borislav Stipić
 • Borislav Stipić
 • Borislav Stipić
 • Borislav Stipić
 • Borislav Stipić
 • Borislav Stipić
 • Borislav Stipić
 • Borislav Stipić

Neshvatljiva nebriga sustava - dragovoljac Domovinskoga rata, Antun Čeović, s 1782 dana borbenog sektora već dva mjeseca, kao umirovljenik, beskućnik, živi pod šatorom na Ljeskovim vodama.

SLAVONSKI BROD / LJESKOVE VODE – Tragom informacije kako na Ljeskovim vodama već dva mjeseca, pod šatorom, živi dragovoljac Domovinskoga rata, umirovljeni dočasnik HV-a, jučer smo otišli vidjeti o kome i o čemu se radi. Iskreno, nismo išli bez predrasuda. Naime, priče mnogih koji su stvarali Hrvatsku, za njih su tragične a za tu Hrvatsku sramotne iz razloga maćehinskog odnosa države u vidu nesposobne, hladne, nezainteresirane administracije, u nekim slučajevima i krajnje nebrige. LjeskoveNo, ima i onih koji, s razlogom svoje naravi, karaktera oblikovanog i u neljudskim uvjetima rata i složenim uvjetima poraća, faktora vremena, uz spomenuti odnos države, od mladih, zdravih i stabilnih osoba, s idealom ginuti za obitelj, za narod, za državu, metamorfozirali su u sjene od ljudi, kockare, ovisnike, alkoholičare, propale osobe… Konkretnu priču branitelja pod šatorom tek je trebalo čuti.

Idila (ovisno o perspektivi)

Na cesti suprotnoj strani Jezera, pod krošnjicama nevelikih stabala skutrio se šator od sedam osam kvadrata. S ceste suncem obasjano jezero i okolna brda, pa i taj šator, djeluju idilično. Dojmu doprinosi pjev trstenjaka koji se udvara svojim ljubama, patka koja je nasred jezera s 'konvojem' pačića iza sebe. Spuštajući se prema jezeru, iz mirisa nogama nagnječene trave, oštrinom i osebujnošću, izdvaja se miris divlje metvice.

Desetak metara od jezera zemlja je raskvašena, mekana, iz prorijeđene trave svakim korakom do koljena zaprskuje nas blato. Voda se s brda cijedi u jezero, mjestimično i površinom pa pokušavamo zaobići lokvice. Došavši blizu šatora podvikujemo: „Domaćine!" Iz tame šatora, pognut, izviruje čovjek i pozdravlja nas pokazujući prema unutrašnjosti šatora. Pita: „Hoćete li ući!?"

Upoznajemo se i kažemo mu zašto smo došli, pitamo je li voljan porazgovarati, smijemo li ga fotografirati, tonski snimati.

Kao dočasnik HV-a Čeović je umirovljen s 2800 kuna. Od toga mu odbijaju alimentaciju 1400 kuna i kredit 1000 kuna.

Dragovoljac, veteran, skoro pet godina rata...

Antun Čeović, tako se zove, susretljiv, razgovorljiv, staložen, jednostavan, sve ono što, upravo zbog u uvodu spomenutih predrasuda, nismo očekivali. Pristaje na razgovor za Sbplus.

Saznajemo: Brođanin je, rođen 1971. godine, dragovoljac Domovinskoga rata s 1782 dana borbenog sektora. Umirovljenik je, beskućnik. U djelatnom sastavu HV-a proveo je osamnaest godina. U rat se uključio dragovoljno pristupivši 108. brigadi ZNG odakle je, osnivanjem 157. brigade, prebačen u PZO te postrojbe. Zapovjednik je desetine, obučava unovačene vojnike, izvršava borbene zadaće. Vraća se u PZO 108. pa odatle prelazi u 3. gardijsku brigadu. Preustroji HV-a su u tijeku i on ponovo završava u HRZPZO pa u Središtu za temeljnu obuku Požega odakle je, kao nadnarednik, časno otpušten i umirovljen po članku 11 Zakona o pravima iz mirovinskog osiguranja djelatnih vojnih osoba. Dakle, invalidska mirovina zbog profesionalne nesposobnosti za rad.

Kad krene po zlu

Pitamo ga što je i kada krenulo po zlu.

- Bio sam oženjen, živio sa suprugom i sinom u njenom stanu. Umirovili su me s 2800 kuna. Imali smo i još uvijek otplaćujem kredit od tisuću kuna. Kad se naglo negativno promijene financijske okolnosti, u obitelji štošta dođe do izražaja, a najmanje ljubav i strpljenje. Jednostavno – više nije išlo i rastali smo se. Našao sam se na ulici. Bivša supruga ne radi, pa mi od mirovine odbijaju i alimentaciju od 1400 kuna te mi za život ostaje samo 400 kuna. Kako sam časno otišao u mirovinu, jednako „časno" otišao sam na ulicu i budući da nemam gdje živjeti, ovdje na Ljeskovim vodama sam već dva mjeseca.

U Ministarstvu branitelja i u Gradu Slavonskom Brodu znaju za njegov problem. Ne slažemo se. Nije to samo njegov problem iako, u ovom slučaju, gotovo isključivo samo on trpi. Gdje su prijatelji, udruge? Što čine, osim što su upoznati, u Ministarstvu i u Gradu?

Kako je Čeović član Udruge veterana 3. gbr „Kune", pitamo ga je li u kontaktu s dečkima iz udruge, mogu li mu oni pomoći. Veli:

- Kad sam se našao na ulici, upravo prijatelji iz 3. brigade su me primili. Bio sam kod njih, ali to više ne ide. Jednostavno osjetio sam da moram van zato što se prijatelju kod kojeg sam zadnje bio širi obitelj. U takvoj situaciji nije mi on ništa trebao reći. Bio sam i na obilježavanju 23. obljetnice brigade, ali kratko, jer mi nije imao tko čuvati „kuću" ovdje na Ljeskovim… Išao sam ja u Gradsko poglavarstvo. U tijeku je natječaj za dodjelu stanova na korištenje. Prikupljam dokumentaciju. Ostalo je još par dana, predat ću i nadati se, ali… - zamišljeno i s pola glasa u sred rečenice zastaje Čeović pa nakon nekoliko trenutaka nastavlja - Vidjet ću može li mi Udruga napraviti preporuku… ako to išta može pomoći…

"Iako sve skupa pomalo udara na psihu, dobro sam jer, unatoč vlazi, prehrani koja je takva kakva u mojoj situaciji može biti, voluharicama, lasicama i štakorima, a počela je borba i s krpeljima, zdravlje još uvijek 'nekako sluša'. Kiša i vlaga su mi najveći problem, katastrofa…"

Ministarstvo branitelja

A što je s Ministarstvom branitelja?

- Zahvaljujući novinaru Franji Lepanu, iz Ministarstva branitelja kontaktirao me je voditelj Službe za dodjelu stambenih kredita Ivica Akmadža i rekao mi da za mene imaju stan u Staroj Gradišci, no nakon toga kontakta više nema, svaki dan zovem ali nitko se ne javlja na telefon, i – eto me, tu sam. Iako sve skupa pomalo udara na psihu, dobro sam jer, unatoč vlazi, prehrani koja je takva kakva u mojoj situaciji može biti, voluharicama, lasicama i štakorima, a počela je borba i s krpeljima, zdravlje još uvijek 'nekako sluša'. Kiša i vlaga su mi najveći problem, katastrofa…

Antun ČeovićTakođer - nakon kraće stanke nastavlja Čeović - Ministarstvo branitelja, konkretno načelnik Sektora za stambeno zbrinjavanje Željko Motik, na adresu mojih roditelja, gdje sam prijavljen, poslao je dopis u kojem mi nude kredit u kojem je dio od 63 tisuće kuna nepovratan, ali temeljni uvjet je da budem kreditno sposoban jer nekretnina za koju bi mi taj novac odobrili mora biti skuplja što je također u tom dopisu uvjetovano. Kad bi mi bezuvjetno dali te 63 tisuće kuna, našao bih neku manju vikendicu, imao bih čvrsti krov nad glavom i ni od koga više ništa ne bih tražio ni očekivao.

Udruge će se zauzeti kako bi pomogle

Uz obećanje kako ćemo, usput na povratku, svratiti do predsjednika Udruge veterana 3. gbr „Kune" Zorkana Pavkovića, i o njegovoj situaciji s Pavkovićem popričati, pa razmijenivši brojeve telefona, pozdravljamo se i krećemo istim putem prema automobilu na cesti. Upozorava nas:

- Nemojte tom stranom, idite donjom stranom jezera, jer se odozgor voda cijedi, a dolje je prohodnije!

U Bukovlju smo kod Zorkana. Zna za Antunovu situaciju, no teško je tu nešto napraviti. Osim preporuke. A nju će Udruga napraviti, uvjeren je kako će i ostale braniteljske i stradalničke udruge također stati iza preporuke da se za Antuna Čeovića nađe makar privremeno rješenje u obliku dodjele stana na korištenje.

Od jutros, satima smo, telefonski, pokušavali doći do Sektora za stambeno zbrinjavanje Ministarstva branitelja, odnosno Službe za dodjelu stanova i gospodarenje te Službe za dodjelu stambenih kredita u Ministarstvu kako bismo od institucije koja je primarno zadužena za skrb o hrvatskim braniteljima, dobili odgovor na pitanje ima li Ministarstvo stvarno rješenje za Čeovića i što se po tom predmetu čini, no kao i Antunu Čeoviću, ni na jedan telefonski broj nitko se ne javlja.

  Broj komentara: 12

  Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

  RegistracijaPrijava
  justina536

  justina536

  Komentirano: 22.4.2015. | 7:41

  1

  Administrator je izbrisao komentar!
  mclaren

  mclaren

  Komentirano: 10.5.2014. | 13:50

  2

  ja sam bio u četvrtak, čovijek , plače od sreće, poneo sam mu par sitnica, jer niti ja ne mogu više, borim se sa zločudnim tumorom na mozgu, ali sam došao da ga vidim, nije mi bilo teško za takvu stvar sjesti u auto i iz Požege da se zaputim do njega.
  mclaren

  mclaren

  Komentirano: 10.5.2014. | 13:36

  3

  dečki, nebi bilo loše koji komad čiste odječe, odnosno mjesto gdje se njegova odječa može oprati i osužiti........ to je velika stavka
  TommyLee

  TommyLee

  Komentirano: 7.5.2014. | 11:03

  4

  Borislav, hvala na vašem odgovoru i pojašnjenju. Sorry, iz teksta nisam shvatio da vi zapravo prenosite informaciju. Ali svejedno - hvale vrijedno! Smještaj mu, nažalost, mnogi nisu u mogućnosti priuštiti, ali nešto od ostalog iz vašeg odgovora MOŽEMO i TREBAMO! Hvala na informacijama!
  B_Stipic

  B_Stipic

  Komentirano: 7.5.2014. | 9:45

  5

  TommyLee@ ovo sam pročitao na faceprofilu jednoga dragovoljca i veterana Domovinskoga rata (od onih je koji najbolje poznaju Antunovu situaciju): Antunu prije svega treba pod hitno neki smještaj ali prije toga i voda za piće bi dobro došla, kakva namirnica ( konzerva ) koja se ne kvari tako lako, pribor za higijenu i malo društva da se ispriča sa svima...
  TommyLee

  TommyLee

  Komentirano: 7.5.2014. | 8:44

  6

  Borislave, molim vas informaciju ili prijedlog kako sugrađani trenutno mogu pomoći ovom čovjeku, dok državne institucije "ne prorade"? Netko bi možda otišao do Ljeskovih sa nekakvom pomoći (financijskom, materijalnom...). Pretpostavljam da gospodin nema vozilo, pa niti može otići po namirnice, robu i sl. Imate li kakva saznanja o trenutnim najvažnijim potrebama našeg sugrađanina da mu se bar malo olakša ova teška situacija? Tekst vam je odličan, ali fali taj detalj. Molim odgovor i lp!
  B_Stipic

  B_Stipic

  Komentirano: 6.5.2014. | 22:51

  7

  Gvala dodoz@. Radimo na tome da moraju reagirati. Makar se neće moći vaditi kako nisu znali. Reportažu čitaju i u Ministarstvu branitelja i u Uredu Predsjednika. Sve braniteljske i stradalničke udruge u Brodu spremne su sutra -prekosutra potpisati preporuku, odnosno dati pismenu potporu Antunu.
  dodoz

  dodoz

  Komentirano: 6.5.2014. | 22:44

  8

  Dobra reportaža Borislave. Nadam se da će mjerodavni reagirati te da će se životna situacija. ovoga čovjeka uskoro popraviti.
  dara

  dara

  Komentirano: 6.5.2014. | 20:23

  9

  Čeović je pravi i iskreni domoljub.Super tip i stvarno mi je žao što ga je sve snašlo.Ne daj se prijatelju.Istovremeno ratni dezerter Ivica Alilović uživa u svim blagodatima kao ravnatelj doma za starije i nemočne sa prijateljom i mentorom Dubravkom Galović. Gdje je tu pravda i gdje su institucije da reaguju
  Stipe

  Stipe

  Komentirano: 6.5.2014. | 19:31

  10

  Tužan slučaj. No, mogao je biti radnik u nekom od privatiziranih poduzeća pa bi sa četrdesetak godina i par godina staža dobio samo nogu u guzicu. Država je trebala preraditi nekoliko bivših vojarni u domove za nezbrinute branitelje. Organizirati u slokpu istih pučke kuhinje, a možda i interventne postrojbe za one koji žele i mogu i dalje doprinositi, a nemaju zaposlenja pa bi kosili, uređivali, radili razne javne radove za lokalne jedinice, a usput bi se i družili i razgovarali o ratnim danima.

  Broj komentara: 12

  Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

  RegistracijaPrijava
  Prikaži sve komentare 12

  Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

  Ostali članci u rubrici
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Hoćete li i Vi biti među onima koji će 'spojiti' blagdane?

  Tko će na mini odmor?

  Hoćete li i Vi biti među onima koji će 'spojiti' blagdane?

  18.6.2019. | 13:30
  Tijelovo je u četvrtak, 20. lipnja. dan antifašističke borne 'pada' u subotu, nedjelja je ionako za većinu neradni dan, a Dan državnosti je 25. lipnja. Ostaju petak i ponedjeljak kao radni dani. Hoćete li 'spojiti' ove blagdane?
  Tijelovo je u četvrtak, 20. lipnja. dan antifašističke borne 'pada' u subotu, nedjelja je ionako za većinu neradni dan, a Dan državnosti je 25. lipnja. Ostaju petak i ponedjeljak kao radni dani. Hoćete li 'spojiti' ove blagdane?
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Vatrogasci dobili tri nova vozila

  Dobra vijest

  Vatrogasci dobili tri nova vozila

  14.6.2019. | 14:30
  Ovim neće prestati opremanje dragovoljnih vatrogasnih društava koja su bitan čimbenik obrane od požara. Tako je već sada najavljeno kako se do kraja godine očekuje nabava još dva nova kombi vozila za vatrogasce iz Brodsko-posavske županije.
  Ovim neće prestati opremanje dragovoljnih vatrogasnih društava koja su bitan čimbenik obrane od požara. Tako je već sada najavljeno kako se do kraja godine očekuje nabava još dva nova kombi vozila za vatrogasce iz Brodsko-posavske županije.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : S autobusa na brodskom Kolodvoru 'skinuli' 4 migranta

  Nelegalno ušli u Hrvatsku

  S autobusa na brodskom Kolodvoru 'skinuli' 4 migranta

  5.6.2019. | 8:00
  Policija potvrdila kako su na slavonskobrodksom Autobusnom kolodvoru pronašli četiri osobe koje su nelegalno ušle u Hrvatsku.
  Policija potvrdila kako su na slavonskobrodksom Autobusnom kolodvoru pronašli četiri osobe koje su nelegalno ušle u Hrvatsku.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Priča o brodskom uličnom sviraču 'prešla' granice zemlje

  Susjedi svojataju Stanoja

  Priča o brodskom uličnom sviraču 'prešla' granice zemlje

  22.5.2019. | 13:40
  Među komentatorima ima i Brođana koji su, onima koji ga svojataju, poručili tek kako je Stanoje iz Romskog Naselja - legenda Slavonskog Broda.
  Među komentatorima ima i Brođana koji su, onima koji ga svojataju, poručili tek kako je Stanoje iz Romskog Naselja - legenda Slavonskog Broda.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Policija najavila pojačane ophodnje zbog maturanata

  Potukli se srednjoškolci

  Policija najavila pojačane ophodnje zbog maturanata

  21.5.2019. | 11:00
  - Policija je zaprimila dojavu o sukobu maturanata. Izašli smo na mjesto događaja no utvrđeno je kako je sve završilo bez značajnijih posljedica. Za sada niti iz bolnice nije stigla nikakva prijava, a mi se nadamo kako će maturanti i ove godine, kao i prethodnih, norijadu proslav
  - Policija je zaprimila dojavu o sukobu maturanata. Izašli smo na mjesto događaja no utvrđeno je kako je sve završilo bez značajnijih posljedica. Za sada niti iz bolnice nije stigla nikakva prijava, a mi se nadamo kako će maturanti i ove godine, kao i prethodnih, norijadu proslav
  SBplus.hr, Slavonski Brod : "U Brodu je teško biti gej"

  Brođanin Damir poručio

  "U Brodu je teško biti gej"

  16.5.2019. | 16:30
  Damir kaže i kako u Slavonskom Brodu nema sigurnih mjesta i okupljališta za LGBT osobe, pa on izlazi na "regularna" mjesta na kojima ne skriva da je gej. Ipak, iako s vlastitim identitetom i samoprihvaćanjem nema problema, još uvijek ih imaju neki drugi. Tako je, izlaskom u javno
  Damir kaže i kako u Slavonskom Brodu nema sigurnih mjesta i okupljališta za LGBT osobe, pa on izlazi na "regularna" mjesta na kojima ne skriva da je gej. Ipak, iako s vlastitim identitetom i samoprihvaćanjem nema problema, još uvijek ih imaju neki drugi. Tako je, izlaskom u javno
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Važno je promicati zdrav način života

  Ivanu Salantiću, javno priznanje

  Važno je promicati zdrav način života

  16.5.2019. | 16:30
  Sa sedamdeset godina, trčanje je njegova životna strast, a nakon 15 polumaratona i tri maratona, uskoro će na Plitvicama trčati maraton po četvrti puta. Drži ga izazov i neopisiva ljepota okoliša, pa mu nije bitan rezultat nego sam dolazak do cilja čime pobjeđuje sam sebe, svoje
  Sa sedamdeset godina, trčanje je njegova životna strast, a nakon 15 polumaratona i tri maratona, uskoro će na Plitvicama trčati maraton po četvrti puta. Drži ga izazov i neopisiva ljepota okoliša, pa mu nije bitan rezultat nego sam dolazak do cilja čime pobjeđuje sam sebe, svoje
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Svi na yogu!

  Kako možemo postići uravnotežen život?

  Svi na yogu!

  14.5.2019. | 18:15
  „U mojoj glavi još uvijek je jedna snažna želja da svima oko sebe pokažem koliko je yoga divna disciplina i koliko je mnoštvo prednosti u vježbi samo s vlastitim tijelom i dahom. Nadam se da ću uspjeti za života tu snagu podijeliti sa što većim brojem ljudi. Mislim da je to smisa
  „U mojoj glavi još uvijek je jedna snažna želja da svima oko sebe pokažem koliko je yoga divna disciplina i koliko je mnoštvo prednosti u vježbi samo s vlastitim tijelom i dahom. Nadam se da ću uspjeti za života tu snagu podijeliti sa što većim brojem ljudi. Mislim da je to smisa
  SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Nisam upecao ribu, ali sam zato 'upecao' odličnu fotku'

  Fotografija F. Lepana među 21 najboljom

  'Nisam upecao ribu, ali sam zato 'upecao' odličnu fotku'

  9.5.2019. | 8:00
  Fotografija Franje Lepana predstavlja Brodsko-posavsku županiju u putujućoj izložbi nastaloj kao rezultat foto natječaja "Volim svoju županiju" u sklopu kojeg je prijavljeno ukupno 3667 fotografija.
  Fotografija Franje Lepana predstavlja Brodsko-posavsku županiju u putujućoj izložbi nastaloj kao rezultat foto natječaja "Volim svoju županiju" u sklopu kojeg je prijavljeno ukupno 3667 fotografija.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Radovi na hotelu Park napreduju

  Fotogalerija

  Radovi na hotelu Park napreduju

  4.5.2019. | 16:00
  Kako napreduju radovi na izgradnji hotela u središtu Slavonskog Broda možete vidjeti u priloženoj foto galeriji.
  Kako napreduju radovi na izgradnji hotela u središtu Slavonskog Broda možete vidjeti u priloženoj foto galeriji.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Policija će vam na uvid dati najzanimljivije krivotvorine

  Zanimljiv poziv

  Policija će vam na uvid dati najzanimljivije krivotvorine

  2.5.2019. | 17:59
  Brođani će imati priliku vidjeti krivotvorine koje je policija zaplijenila u svojim akcijama. Prilika je to i da se upoznaju s bezobzirnošću crnog tržišta te na što posebno trebaju obratiti pozornost kako ne bi sutra postali vlasnici 'ljepote lažnog sjaja'.
  Brođani će imati priliku vidjeti krivotvorine koje je policija zaplijenila u svojim akcijama. Prilika je to i da se upoznaju s bezobzirnošću crnog tržišta te na što posebno trebaju obratiti pozornost kako ne bi sutra postali vlasnici 'ljepote lažnog sjaja'.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Važno je gdje, što i pod kojim uvjetima radimo!

  Ovdje ili u Engleskoj?

  Važno je gdje, što i pod kojim uvjetima radimo!

  1.5.2019. | 8:00
  Nisu ih u taj novi svijet odveli samo ekonomski razlozi. Mučila ih je, kažu, općenito situacija u domovini koja je puna nepravde, korupcije, nepotizma, priča o ustašama i partizanima, a bez vjere da će u budućnosti biti bolje, što žele priuštiti svojoj djeci.
  Nisu ih u taj novi svijet odveli samo ekonomski razlozi. Mučila ih je, kažu, općenito situacija u domovini koja je puna nepravde, korupcije, nepotizma, priča o ustašama i partizanima, a bez vjere da će u budućnosti biti bolje, što žele priuštiti svojoj djeci.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Što znači uspjeti u životu?

  80 mu je godina tek!

  Što znači uspjeti u životu?

  28.4.2019. | 22:40
  Nije važno ima li netko podeblji bankovni račun, kuće na moru, političku karijeru…uspješan je zasigurno onaj kojega sa 80 godina mladi i stari, obitelj, prijatelji, kolege… rado prihvaćaju i vole.
  Nije važno ima li netko podeblji bankovni račun, kuće na moru, političku karijeru…uspješan je zasigurno onaj kojega sa 80 godina mladi i stari, obitelj, prijatelji, kolege… rado prihvaćaju i vole.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : One su izabrale flautu

  Svijet glazbe

  One su izabrale flautu

  23.4.2019. | 12:00
  "Nisam u početku uopće bila oduševljena time da sviram flautu, ali presudnu ulogu odigrala je kolegica iz škole koja me stalno nagovarala na taj instrument. Odlučila sam ju poslušati i kada sam krenula zavoljela sam ju i nastavila se školovati nakon osnovne u srednjoj školi a pot
  "Nisam u početku uopće bila oduševljena time da sviram flautu, ali presudnu ulogu odigrala je kolegica iz škole koja me stalno nagovarala na taj instrument. Odlučila sam ju poslušati i kada sam krenula zavoljela sam ju i nastavila se školovati nakon osnovne u srednjoj školi a pot
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Zalogaj sa suzom u oku

  Nije svima Uskrs isti

  Zalogaj sa suzom u oku

  22.4.2019. | 19:00
  "Nemojte me ništa pitati. Dovoljno mi je teško što se ovako hranim. U početku sam odbijao sve to, no na kraju nisam imao izbora. Glad je presudila, a hrana je ovdje dobra i hvala im na svemu."
  "Nemojte me ništa pitati. Dovoljno mi je teško što se ovako hranim. U početku sam odbijao sve to, no na kraju nisam imao izbora. Glad je presudila, a hrana je ovdje dobra i hvala im na svemu."
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Milan je primjer i nama, a ne samo njima

  Pozitivna priča

  Milan je primjer i nama, a ne samo njima

  21.4.2019. | 21:30
  - Primjer je moj sin mnogim Romima kako mogu raditi na sebi - ponosno je kazao Neđeljko. A mi bismo rekli Milan Mitrović svojim je primjerom, svojim radom na sebi, svojom upornošću primjer i nama, a ne samo njima, kako se u životu može uspjeti u svemu što se dovoljno jako želi i
  - Primjer je moj sin mnogim Romima kako mogu raditi na sebi - ponosno je kazao Neđeljko. A mi bismo rekli Milan Mitrović svojim je primjerom, svojim radom na sebi, svojom upornošću primjer i nama, a ne samo njima, kako se u životu može uspjeti u svemu što se dovoljno jako želi i
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Građani su na tržnici prošli nešto skuplje nego u trgovinama

  Na Veliku subotu

  Građani su na tržnici prošli nešto skuplje nego u trgovinama

  20.4.2019. | 13:00
  U trgovinama su cijene mladog luka i rotkvice uistinu smanjene do krajnosti pa se tako vezica mladog luka može naći čak po cijeni do dvije kune, a rotkvice do svega tri kune. Međutim, izgleda kako žitelji Slavonskog Broda ipak biraju domaće proizvode po nešto većim cijenama gdje
  U trgovinama su cijene mladog luka i rotkvice uistinu smanjene do krajnosti pa se tako vezica mladog luka može naći čak po cijeni do dvije kune, a rotkvice do svega tri kune. Međutim, izgleda kako žitelji Slavonskog Broda ipak biraju domaće proizvode po nešto većim cijenama gdje
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Je li Ivana Brlić Mažuranić bila planinarka?

  Planinari i danas aktivni

  Je li Ivana Brlić Mažuranić bila planinarka?

  14.4.2019. | 16:05
  "Organiziramo sve ovo kako bismo popularizirali planinarenje, ali i zdrav život, kretanje, boravak u prirodi. Ivana je rođena u planinarskom gradu Ogulinu, ovdje u brodskom brdu je, nakon udaje, rado provodila vrijeme i očito je voljela prirodu i boravak u njoj."
  "Organiziramo sve ovo kako bismo popularizirali planinarenje, ali i zdrav život, kretanje, boravak u prirodi. Ivana je rođena u planinarskom gradu Ogulinu, ovdje u brodskom brdu je, nakon udaje, rado provodila vrijeme i očito je voljela prirodu i boravak u njoj."
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Evo kakav nas Uskrs očekuje

  Kad je u pitanju vrijeme

  Evo kakav nas Uskrs očekuje

  10.4.2019. | 10:30
  Koliko je tko dobro prognozirao i što se sve do Uskrsa može promijeniti vidjet ćemo idući vikend. Ali jedno je sigurno. Bez obzira na vrijeme dani su to koje će velika većina onih koji ih slave obojiti zajedništvom, ljubavlju i smijehom svojih najmilijih. Veće topline od one koju
  Koliko je tko dobro prognozirao i što se sve do Uskrsa može promijeniti vidjet ćemo idući vikend. Ali jedno je sigurno. Bez obzira na vrijeme dani su to koje će velika većina onih koji ih slave obojiti zajedništvom, ljubavlju i smijehom svojih najmilijih. Veće topline od one koju
  SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Pozivamo građane da ostanu mirni'

  Centar 112:

  'Pozivamo građane da ostanu mirni'

  6.4.2019. | 9:05
  Centar 112 izdao priopćenje za stanovnike Slavonskog Broda i Nove Gradiške. Prenosimo ga u cijelosti.
  Centar 112 izdao priopćenje za stanovnike Slavonskog Broda i Nove Gradiške. Prenosimo ga u cijelosti.