Život : Ostalo

Objavljeno: 6.5.2014. u 15:20
Prikaza: 7027
|
Autor: Borislav Stipić

Antun Čeović

Dragovoljac - s 400 kuna mjesečno živi pod šatorom

Borislav Stipić
Foto: Borislav Stipić
 • Borislav Stipić
 • Borislav Stipić
 • Borislav Stipić
 • Borislav Stipić
 • Borislav Stipić
 • Borislav Stipić
 • Borislav Stipić
 • Borislav Stipić
 • Borislav Stipić
 • Borislav Stipić
 • Borislav Stipić
 • Borislav Stipić
 • Borislav Stipić
 • Borislav Stipić
 • Borislav Stipić
 • Borislav Stipić
 • Borislav Stipić

Neshvatljiva nebriga sustava - dragovoljac Domovinskoga rata, Antun Čeović, s 1782 dana borbenog sektora već dva mjeseca, kao umirovljenik, beskućnik, živi pod šatorom na Ljeskovim vodama.

SLAVONSKI BROD / LJESKOVE VODE – Tragom informacije kako na Ljeskovim vodama već dva mjeseca, pod šatorom, živi dragovoljac Domovinskoga rata, umirovljeni dočasnik HV-a, jučer smo otišli vidjeti o kome i o čemu se radi. Iskreno, nismo išli bez predrasuda. Naime, priče mnogih koji su stvarali Hrvatsku, za njih su tragične a za tu Hrvatsku sramotne iz razloga maćehinskog odnosa države u vidu nesposobne, hladne, nezainteresirane administracije, u nekim slučajevima i krajnje nebrige. LjeskoveNo, ima i onih koji, s razlogom svoje naravi, karaktera oblikovanog i u neljudskim uvjetima rata i složenim uvjetima poraća, faktora vremena, uz spomenuti odnos države, od mladih, zdravih i stabilnih osoba, s idealom ginuti za obitelj, za narod, za državu, metamorfozirali su u sjene od ljudi, kockare, ovisnike, alkoholičare, propale osobe… Konkretnu priču branitelja pod šatorom tek je trebalo čuti.

Idila (ovisno o perspektivi)

Na cesti suprotnoj strani Jezera, pod krošnjicama nevelikih stabala skutrio se šator od sedam osam kvadrata. S ceste suncem obasjano jezero i okolna brda, pa i taj šator, djeluju idilično. Dojmu doprinosi pjev trstenjaka koji se udvara svojim ljubama, patka koja je nasred jezera s 'konvojem' pačića iza sebe. Spuštajući se prema jezeru, iz mirisa nogama nagnječene trave, oštrinom i osebujnošću, izdvaja se miris divlje metvice.

Desetak metara od jezera zemlja je raskvašena, mekana, iz prorijeđene trave svakim korakom do koljena zaprskuje nas blato. Voda se s brda cijedi u jezero, mjestimično i površinom pa pokušavamo zaobići lokvice. Došavši blizu šatora podvikujemo: „Domaćine!" Iz tame šatora, pognut, izviruje čovjek i pozdravlja nas pokazujući prema unutrašnjosti šatora. Pita: „Hoćete li ući!?"

Upoznajemo se i kažemo mu zašto smo došli, pitamo je li voljan porazgovarati, smijemo li ga fotografirati, tonski snimati.

Kao dočasnik HV-a Čeović je umirovljen s 2800 kuna. Od toga mu odbijaju alimentaciju 1400 kuna i kredit 1000 kuna.

Dragovoljac, veteran, skoro pet godina rata...

Antun Čeović, tako se zove, susretljiv, razgovorljiv, staložen, jednostavan, sve ono što, upravo zbog u uvodu spomenutih predrasuda, nismo očekivali. Pristaje na razgovor za Sbplus.

Saznajemo: Brođanin je, rođen 1971. godine, dragovoljac Domovinskoga rata s 1782 dana borbenog sektora. Umirovljenik je, beskućnik. U djelatnom sastavu HV-a proveo je osamnaest godina. U rat se uključio dragovoljno pristupivši 108. brigadi ZNG odakle je, osnivanjem 157. brigade, prebačen u PZO te postrojbe. Zapovjednik je desetine, obučava unovačene vojnike, izvršava borbene zadaće. Vraća se u PZO 108. pa odatle prelazi u 3. gardijsku brigadu. Preustroji HV-a su u tijeku i on ponovo završava u HRZPZO pa u Središtu za temeljnu obuku Požega odakle je, kao nadnarednik, časno otpušten i umirovljen po članku 11 Zakona o pravima iz mirovinskog osiguranja djelatnih vojnih osoba. Dakle, invalidska mirovina zbog profesionalne nesposobnosti za rad.

Kad krene po zlu

Pitamo ga što je i kada krenulo po zlu.

- Bio sam oženjen, živio sa suprugom i sinom u njenom stanu. Umirovili su me s 2800 kuna. Imali smo i još uvijek otplaćujem kredit od tisuću kuna. Kad se naglo negativno promijene financijske okolnosti, u obitelji štošta dođe do izražaja, a najmanje ljubav i strpljenje. Jednostavno – više nije išlo i rastali smo se. Našao sam se na ulici. Bivša supruga ne radi, pa mi od mirovine odbijaju i alimentaciju od 1400 kuna te mi za život ostaje samo 400 kuna. Kako sam časno otišao u mirovinu, jednako „časno" otišao sam na ulicu i budući da nemam gdje živjeti, ovdje na Ljeskovim vodama sam već dva mjeseca.

U Ministarstvu branitelja i u Gradu Slavonskom Brodu znaju za njegov problem. Ne slažemo se. Nije to samo njegov problem iako, u ovom slučaju, gotovo isključivo samo on trpi. Gdje su prijatelji, udruge? Što čine, osim što su upoznati, u Ministarstvu i u Gradu?

Kako je Čeović član Udruge veterana 3. gbr „Kune", pitamo ga je li u kontaktu s dečkima iz udruge, mogu li mu oni pomoći. Veli:

- Kad sam se našao na ulici, upravo prijatelji iz 3. brigade su me primili. Bio sam kod njih, ali to više ne ide. Jednostavno osjetio sam da moram van zato što se prijatelju kod kojeg sam zadnje bio širi obitelj. U takvoj situaciji nije mi on ništa trebao reći. Bio sam i na obilježavanju 23. obljetnice brigade, ali kratko, jer mi nije imao tko čuvati „kuću" ovdje na Ljeskovim… Išao sam ja u Gradsko poglavarstvo. U tijeku je natječaj za dodjelu stanova na korištenje. Prikupljam dokumentaciju. Ostalo je još par dana, predat ću i nadati se, ali… - zamišljeno i s pola glasa u sred rečenice zastaje Čeović pa nakon nekoliko trenutaka nastavlja - Vidjet ću može li mi Udruga napraviti preporuku… ako to išta može pomoći…

"Iako sve skupa pomalo udara na psihu, dobro sam jer, unatoč vlazi, prehrani koja je takva kakva u mojoj situaciji može biti, voluharicama, lasicama i štakorima, a počela je borba i s krpeljima, zdravlje još uvijek 'nekako sluša'. Kiša i vlaga su mi najveći problem, katastrofa…"

Ministarstvo branitelja

A što je s Ministarstvom branitelja?

- Zahvaljujući novinaru Franji Lepanu, iz Ministarstva branitelja kontaktirao me je voditelj Službe za dodjelu stambenih kredita Ivica Akmadža i rekao mi da za mene imaju stan u Staroj Gradišci, no nakon toga kontakta više nema, svaki dan zovem ali nitko se ne javlja na telefon, i – eto me, tu sam. Iako sve skupa pomalo udara na psihu, dobro sam jer, unatoč vlazi, prehrani koja je takva kakva u mojoj situaciji može biti, voluharicama, lasicama i štakorima, a počela je borba i s krpeljima, zdravlje još uvijek 'nekako sluša'. Kiša i vlaga su mi najveći problem, katastrofa…

Antun ČeovićTakođer - nakon kraće stanke nastavlja Čeović - Ministarstvo branitelja, konkretno načelnik Sektora za stambeno zbrinjavanje Željko Motik, na adresu mojih roditelja, gdje sam prijavljen, poslao je dopis u kojem mi nude kredit u kojem je dio od 63 tisuće kuna nepovratan, ali temeljni uvjet je da budem kreditno sposoban jer nekretnina za koju bi mi taj novac odobrili mora biti skuplja što je također u tom dopisu uvjetovano. Kad bi mi bezuvjetno dali te 63 tisuće kuna, našao bih neku manju vikendicu, imao bih čvrsti krov nad glavom i ni od koga više ništa ne bih tražio ni očekivao.

Udruge će se zauzeti kako bi pomogle

Uz obećanje kako ćemo, usput na povratku, svratiti do predsjednika Udruge veterana 3. gbr „Kune" Zorkana Pavkovića, i o njegovoj situaciji s Pavkovićem popričati, pa razmijenivši brojeve telefona, pozdravljamo se i krećemo istim putem prema automobilu na cesti. Upozorava nas:

- Nemojte tom stranom, idite donjom stranom jezera, jer se odozgor voda cijedi, a dolje je prohodnije!

U Bukovlju smo kod Zorkana. Zna za Antunovu situaciju, no teško je tu nešto napraviti. Osim preporuke. A nju će Udruga napraviti, uvjeren je kako će i ostale braniteljske i stradalničke udruge također stati iza preporuke da se za Antuna Čeovića nađe makar privremeno rješenje u obliku dodjele stana na korištenje.

Od jutros, satima smo, telefonski, pokušavali doći do Sektora za stambeno zbrinjavanje Ministarstva branitelja, odnosno Službe za dodjelu stanova i gospodarenje te Službe za dodjelu stambenih kredita u Ministarstvu kako bismo od institucije koja je primarno zadužena za skrb o hrvatskim braniteljima, dobili odgovor na pitanje ima li Ministarstvo stvarno rješenje za Čeovića i što se po tom predmetu čini, no kao i Antunu Čeoviću, ni na jedan telefonski broj nitko se ne javlja.

  Broj komentara: 12

  Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

  RegistracijaPrijava
  justina536

  justina536

  Komentirano: 22.4.2015. | 7:41

  1

  Administrator je izbrisao komentar!
  mclaren

  mclaren

  Komentirano: 10.5.2014. | 13:50

  2

  ja sam bio u četvrtak, čovijek , plače od sreće, poneo sam mu par sitnica, jer niti ja ne mogu više, borim se sa zločudnim tumorom na mozgu, ali sam došao da ga vidim, nije mi bilo teško za takvu stvar sjesti u auto i iz Požege da se zaputim do njega.
  mclaren

  mclaren

  Komentirano: 10.5.2014. | 13:36

  3

  dečki, nebi bilo loše koji komad čiste odječe, odnosno mjesto gdje se njegova odječa može oprati i osužiti........ to je velika stavka
  TommyLee

  TommyLee

  Komentirano: 7.5.2014. | 11:03

  4

  Borislav, hvala na vašem odgovoru i pojašnjenju. Sorry, iz teksta nisam shvatio da vi zapravo prenosite informaciju. Ali svejedno - hvale vrijedno! Smještaj mu, nažalost, mnogi nisu u mogućnosti priuštiti, ali nešto od ostalog iz vašeg odgovora MOŽEMO i TREBAMO! Hvala na informacijama!
  B_Stipic

  B_Stipic

  Komentirano: 7.5.2014. | 9:45

  5

  TommyLee@ ovo sam pročitao na faceprofilu jednoga dragovoljca i veterana Domovinskoga rata (od onih je koji najbolje poznaju Antunovu situaciju): Antunu prije svega treba pod hitno neki smještaj ali prije toga i voda za piće bi dobro došla, kakva namirnica ( konzerva ) koja se ne kvari tako lako, pribor za higijenu i malo društva da se ispriča sa svima...
  TommyLee

  TommyLee

  Komentirano: 7.5.2014. | 8:44

  6

  Borislave, molim vas informaciju ili prijedlog kako sugrađani trenutno mogu pomoći ovom čovjeku, dok državne institucije "ne prorade"? Netko bi možda otišao do Ljeskovih sa nekakvom pomoći (financijskom, materijalnom...). Pretpostavljam da gospodin nema vozilo, pa niti može otići po namirnice, robu i sl. Imate li kakva saznanja o trenutnim najvažnijim potrebama našeg sugrađanina da mu se bar malo olakša ova teška situacija? Tekst vam je odličan, ali fali taj detalj. Molim odgovor i lp!
  B_Stipic

  B_Stipic

  Komentirano: 6.5.2014. | 22:51

  7

  Gvala dodoz@. Radimo na tome da moraju reagirati. Makar se neće moći vaditi kako nisu znali. Reportažu čitaju i u Ministarstvu branitelja i u Uredu Predsjednika. Sve braniteljske i stradalničke udruge u Brodu spremne su sutra -prekosutra potpisati preporuku, odnosno dati pismenu potporu Antunu.
  dodoz

  dodoz

  Komentirano: 6.5.2014. | 22:44

  8

  Dobra reportaža Borislave. Nadam se da će mjerodavni reagirati te da će se životna situacija. ovoga čovjeka uskoro popraviti.
  dara

  dara

  Komentirano: 6.5.2014. | 20:23

  9

  Čeović je pravi i iskreni domoljub.Super tip i stvarno mi je žao što ga je sve snašlo.Ne daj se prijatelju.Istovremeno ratni dezerter Ivica Alilović uživa u svim blagodatima kao ravnatelj doma za starije i nemočne sa prijateljom i mentorom Dubravkom Galović. Gdje je tu pravda i gdje su institucije da reaguju
  Stipe

  Stipe

  Komentirano: 6.5.2014. | 19:31

  10

  Tužan slučaj. No, mogao je biti radnik u nekom od privatiziranih poduzeća pa bi sa četrdesetak godina i par godina staža dobio samo nogu u guzicu. Država je trebala preraditi nekoliko bivših vojarni u domove za nezbrinute branitelje. Organizirati u slokpu istih pučke kuhinje, a možda i interventne postrojbe za one koji žele i mogu i dalje doprinositi, a nemaju zaposlenja pa bi kosili, uređivali, radili razne javne radove za lokalne jedinice, a usput bi se i družili i razgovarali o ratnim danima.

  Broj komentara: 12

  Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

  RegistracijaPrijava
  Prikaži sve komentare 12

  Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

  Ostali članci u rubrici
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Popis namirnica koje se nikako ne smiju podgrijavati

  U mikrovalnoj pećnici

  Popis namirnica koje se nikako ne smiju podgrijavati

  14.10.2019. | 19:00
  Budući da mikrovalna pećnica, prije svega, termički ravnomjerno ne obrađuje hranu, u čestim slučajevima na podgrijanoj se hrani zadrže bakterije. Osim toga, postoji i problem mikrovalnih eksplozija koje izravno utječu na razvoj kancerogenih toksina.
  Budući da mikrovalna pećnica, prije svega, termički ravnomjerno ne obrađuje hranu, u čestim slučajevima na podgrijanoj se hrani zadrže bakterije. Osim toga, postoji i problem mikrovalnih eksplozija koje izravno utječu na razvoj kancerogenih toksina.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Svi imamo priliku probuditi radost u njihovim srcima

  "Ne dvoji za drugog izdvoji"

  Svi imamo priliku probuditi radost u njihovim srcima

  3.10.2019. | 11:30
  Sve odluke, zakoni i strategije ne vrijede bez čovjeka i tople ljudske riječi koju su volonteri Crvenog križa, s malim znakom pažnje donijeli u domove svojih korisnika izmamivši u njihovim srcima radost zbog činjenice da nisu sami i zaboravljeni. Priliku da isto učinimo i ostalim
  Sve odluke, zakoni i strategije ne vrijede bez čovjeka i tople ljudske riječi koju su volonteri Crvenog križa, s malim znakom pažnje donijeli u domove svojih korisnika izmamivši u njihovim srcima radost zbog činjenice da nisu sami i zaboravljeni. Priliku da isto učinimo i ostalim
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Pronađen pas koji brine o bolesnom, odbačenom mačiću

  Na smetlištu

  Pronađen pas koji brine o bolesnom, odbačenom mačiću

  1.10.2019. | 18:30
  Prizor koji slama i najtvrđe srce. Pas brine o bolesnom mačiću. Skriva ga, liže, grije, čuva...
  Prizor koji slama i najtvrđe srce. Pas brine o bolesnom mačiću. Skriva ga, liže, grije, čuva...
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Želja joj je Regoča vidjeti na zastavi Svijeta bajki

  Branka (89) radi prekrasne ilustracije

  Želja joj je Regoča vidjeti na zastavi Svijeta bajki

  29.9.2019. | 10:30
  Unatoč tome što joj je 90. na putu Branka i dalje u živa u svom hobiju, a iz njene 'radionice' u svijet i danas izlaze zanimljive ilustracije za koje se nada kako će biti prepoznate i od izdavača. Možda čak i Grada Broda.
  Unatoč tome što joj je 90. na putu Branka i dalje u živa u svom hobiju, a iz njene 'radionice' u svijet i danas izlaze zanimljive ilustracije za koje se nada kako će biti prepoznate i od izdavača. Možda čak i Grada Broda.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Zašto (ni)smo spremni pomoći?

  Gdje je nestao čovjek?

  Zašto (ni)smo spremni pomoći?

  18.9.2019. | 13:45
  Zbog čega mislimo da se nesreća neće sutra dogoditi nama. Zbog čega nismo spremni stati, ponuditi pomoć, makar to bio poziv hitnoj i bodrenje, riječ utjehe do dolaska stručnjaka. Ne zato što je ne pružanje prve pomoći kod primjerice prometnih nesreća kazneno djelo za koje je zapr
  Zbog čega mislimo da se nesreća neće sutra dogoditi nama. Zbog čega nismo spremni stati, ponuditi pomoć, makar to bio poziv hitnoj i bodrenje, riječ utjehe do dolaska stručnjaka. Ne zato što je ne pružanje prve pomoći kod primjerice prometnih nesreća kazneno djelo za koje je zapr
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Župan: 'Imam dokaze i izjave da je u svemu sudjelovao Šeks'

  Slučaj star 42 godine

  Župan: 'Imam dokaze i izjave da je u svemu sudjelovao Šeks'

  17.9.2019. | 13:45
  "U mom slučaju desila se instrumentalizacija sudstva i pravosuđa od Vlade Republike Hrvatske na čelu s Vladimirom Šeksom kao izvršiteljem te ondašnjeg gradonačelnika Slavonskog Broda Mate Vukelića i njegovog tima. On je instrumentalizirao, skupa sa Šeksom, državno odvjetništvo RH
  "U mom slučaju desila se instrumentalizacija sudstva i pravosuđa od Vlade Republike Hrvatske na čelu s Vladimirom Šeksom kao izvršiteljem te ondašnjeg gradonačelnika Slavonskog Broda Mate Vukelića i njegovog tima. On je instrumentalizirao, skupa sa Šeksom, državno odvjetništvo RH
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Vatrogasci intervenirali 143 puta

  JVP

  Vatrogasci intervenirali 143 puta

  6.9.2019. | 12:30
  U dvije najveće ovogodišnje intervencije sudjelovalo je ukupno 28 vatrogasaca i šest vozila.
  U dvije najveće ovogodišnje intervencije sudjelovalo je ukupno 28 vatrogasaca i šest vozila.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : U Slavoniji gotovo pet tisuća više umrlih nego li rođenih

  Alarmantni podatci

  U Slavoniji gotovo pet tisuća više umrlih nego li rođenih

  3.9.2019. | 12:20
  Prema podacima koji se odnose na stanovnike sa stalnim boravkom u Hrvatskoj, u 2018. bilo je 36.945 živorođenih i 52.706 umrlih.
  Prema podacima koji se odnose na stanovnike sa stalnim boravkom u Hrvatskoj, u 2018. bilo je 36.945 živorođenih i 52.706 umrlih.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Neoprezno bicikliranje djece se nastavlja

  Opasnost na gradskoj prometnici

  Neoprezno bicikliranje djece se nastavlja

  30.8.2019. | 20:30
  SBplus i ranije je upozoravao na ponašanje djece koja, posebice tijekom ljetnog perioda, neoprezno vozeći bicikle predstavljaju pravu opasnost na gradskim prometnicama.
  SBplus i ranije je upozoravao na ponašanje djece koja, posebice tijekom ljetnog perioda, neoprezno vozeći bicikle predstavljaju pravu opasnost na gradskim prometnicama.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Otišao je 'dobri duh' Stadiona kraj Save

  In Memoriam

  Otišao je 'dobri duh' Stadiona kraj Save

  30.8.2019. | 10:00
  "Hvala ti dragi moj Andra na svakom opranom ručniku, na svakom složenom dresu, na svakoj pokošenoj travki ali i na svakoj proživljenoj emociji u trenutcima naših pobjeda ali i poraza! Tvojim iznenadnim odlaskom ostati će velika i teško nadoknadiva praznina!"
  "Hvala ti dragi moj Andra na svakom opranom ručniku, na svakom složenom dresu, na svakoj pokošenoj travki ali i na svakoj proživljenoj emociji u trenutcima naših pobjeda ali i poraza! Tvojim iznenadnim odlaskom ostati će velika i teško nadoknadiva praznina!"
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Zamjeraju li slavonskobrodski vjernici 'skidanje halje'?

  Odluka fratra, otvorila staru temu

  Zamjeraju li slavonskobrodski vjernici 'skidanje halje'?

  27.8.2019. | 11:35
  Samo iz župa na području Slavonskog Broda, prošle su godine dva svećenika istupila iz službe. Interes članova stada koje su kao vjerni pastiri vodili za motive njihova odlaska pritom je uvijek velik.
  Samo iz župa na području Slavonskog Broda, prošle su godine dva svećenika istupila iz službe. Interes članova stada koje su kao vjerni pastiri vodili za motive njihova odlaska pritom je uvijek velik.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Prijatelji se na društvenim mrežama opraštaju od Darka

  Nakon sinoćnje nesreće

  Prijatelji se na društvenim mrežama opraštaju od Darka

  19.8.2019. | 14:00
  I članovi slavonskobrodske udruge Moto Sport GRIP, putem društvenih mreža, oprostili su se od tragično preminulog kolege koji je stradao baš na njihovom 'terenu'.
  I članovi slavonskobrodske udruge Moto Sport GRIP, putem društvenih mreža, oprostili su se od tragično preminulog kolege koji je stradao baš na njihovom 'terenu'.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Tamburica stara 184 godine svoje je mjesto pronašla u Muzeju

  Donacija obitelji Katančić

  Tamburica stara 184 godine svoje je mjesto pronašla u Muzeju

  12.8.2019. | 20:00
  Budući da je gospodin Katančić znao za mjesto dostojno njegove tamburice, ugledavši proljetos slavonskobrodske registracije na jednoj benzinskoj crpki u Hrvatskoj obratio se vozaču tog automobila.
  Budući da je gospodin Katančić znao za mjesto dostojno njegove tamburice, ugledavši proljetos slavonskobrodske registracije na jednoj benzinskoj crpki u Hrvatskoj obratio se vozaču tog automobila.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Brođanka pronašla pile u centru grada i dala na udomljavanje

  Ovo pile možda neće završiti na tanjuru

  Brođanka pronašla pile u centru grada i dala na udomljavanje

  11.8.2019. | 18:00
  Pile koje neće završiti na tanjuru pronašla je danas Brođanka na klupi u slavonskobrodskom naselju Slavonija I te ga dala na udomljavanje u farmu gdje će od starosti umrijeti, a ne od noža.
  Pile koje neće završiti na tanjuru pronašla je danas Brođanka na klupi u slavonskobrodskom naselju Slavonija I te ga dala na udomljavanje u farmu gdje će od starosti umrijeti, a ne od noža.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : "Susjed nam je bliži od rodbine"

  Kako se sačuvati od krađa

  "Susjed nam je bliži od rodbine"

  5.8.2019. | 17:00
  Neupitno je da kod pažljivih susjeda, provalnici i prevaranti imaju minimalne izglede. Imajte svog budnog susjeda, osobu od povjerenja koja će vam prazniti sandučić i obilaziti dom, dok ste duže odsutni.
  Neupitno je da kod pažljivih susjeda, provalnici i prevaranti imaju minimalne izglede. Imajte svog budnog susjeda, osobu od povjerenja koja će vam prazniti sandučić i obilaziti dom, dok ste duže odsutni.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Roko Lukenda robotima planira osvojiti svijet

  Genijalac ima 16 godina

  Roko Lukenda robotima planira osvojiti svijet

  4.8.2019. | 10:00
  Je l' ti dosadno u školi? Pa... Ja idem u školu samo zato što moram... A što ste vi radili sa 16?
  Je l' ti dosadno u školi? Pa... Ja idem u školu samo zato što moram... A što ste vi radili sa 16?
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Brodska policija ne dopušta alkoholiziranje na javnom mjestu

  Uhvatili dvojac u Podvinju

  Brodska policija ne dopušta alkoholiziranje na javnom mjestu

  2.8.2019. | 16:35
  Zbog remećenja javnog reda i mira, prijavu su zaradila dvojica muškaraca koja su na podvinjskom Trgu pila alkohol.
  Zbog remećenja javnog reda i mira, prijavu su zaradila dvojica muškaraca koja su na podvinjskom Trgu pila alkohol.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Domagojev prijedlog za borbu protiv požara

  On će sudjelovati u kampu HGSS-a

  Domagojev prijedlog za borbu protiv požara

  2.8.2019. | 9:40
  Domagoj je jedan od onih koji su izabrani za sudjelovanje u kampu HGSS-a. I on, kao i preostali izabrani, sudjelovali su u nagradnom natječaju u sklopu kojeg im je zadatak bio prezentirati neke svoje ideje koje bi eventualno mogle pomoći pripadnicima Hrvatske gorske službe spašav
  Domagoj je jedan od onih koji su izabrani za sudjelovanje u kampu HGSS-a. I on, kao i preostali izabrani, sudjelovali su u nagradnom natječaju u sklopu kojeg im je zadatak bio prezentirati neke svoje ideje koje bi eventualno mogle pomoći pripadnicima Hrvatske gorske službe spašav
  SBplus.hr, Slavonski Brod : U kanalu pronašao ručno izrađenu bombu i hrpu mina

  Policija odmah izašla na teren

  U kanalu pronašao ručno izrađenu bombu i hrpu mina

  30.7.2019. | 15:35
  Na području Općine Gornja Vrba, 55-godišnji građanin je u odvodnom kanalu pronašao hrpu odbačenih minsko-eksplozivnih sredstava.
  Na području Općine Gornja Vrba, 55-godišnji građanin je u odvodnom kanalu pronašao hrpu odbačenih minsko-eksplozivnih sredstava.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Brođanka zaplesala u spotu nove britanske grupe

  Prvi plesni koraci bili su u 'Sinovima'

  Brođanka zaplesala u spotu nove britanske grupe

  28.7.2019. | 11:00
  Ivona je krajem prošle godine odselila iz Slavonskog Broda i upisala Akademiju suvremene umjetnosti kako bi, u zemlji gdje je plesna umjetnost među najcjenjenijima, slijedila i ostvarila svoje snove.
  Ivona je krajem prošle godine odselila iz Slavonskog Broda i upisala Akademiju suvremene umjetnosti kako bi, u zemlji gdje je plesna umjetnost među najcjenjenijima, slijedila i ostvarila svoje snove.