Život : Okoliš

Objavljeno: 26.10.2018. u 22:10
Prikaza: 1247
|
Autor: Željka Gavranović

Pratimo kontaminirano područje

Za pražnjenje 'praznog' produktovoda koriste dvije cisterne

Željka Gavranović/SBplus
Foto: Željka Gavranović/SBplus
 • Željka Gavranović/SBplus
 • Željka Gavranović/SBplus
 • Željka Gavranović/SBplus
 • Željka Gavranović/SBplus
 • Željka Gavranović/SBplus
 • Željka Gavranović/SBplus
 • Željka Gavranović/SBplus
 • Željka Gavranović/SBplus
 • Željka Gavranović/SBplus
 • Željka Gavranović/SBplus
 • Željka Gavranović/SBplus
 • Željka Gavranović/SBplus
 • Željka Gavranović/SBplus
 • Željka Gavranović/SBplus
 • Željka Gavranović/SBplus
 • Željka Gavranović/SBplus
 • Željka Gavranović/SBplus
 • Željka Gavranović/SBplus
 • Željka Gavranović/SBplus
 • Željka Gavranović/SBplus
 • Željka Gavranović/SBplus
 • Željka Gavranović/SBplus
 • Željka Gavranović/SBplus
 • Željka Gavranović/SBplus
 • Željka Gavranović/SBplus
 • Željka Gavranović/SBplus
 • Željka Gavranović/SBplus

Unatoč najavama, da ne kažemo dezinformacijama, kako radovi ovaj tjedan neće početi, danas u 15.30 sati radnici su na obje lokacije smještene iznad slavonskobrodskog produktovoda pokrenuli njegovo testiranje odnosno 'pražnjenje eventualno zaostalih ugljikovodika'. Da je 'zaostaloga' u cjevovodu itekako bilo, dokaz su i dvije cisterne koje su u smjeru Zagreba odvezle 'sadržaj'.

SLAVONSKI BROD - Nakon što su u utorak, 23. listopada, u Slobodnici započeli pripremni radovi na mjestu gdje je krajem ožujka došlo do curenja naftnih derivata iz cjevovoda koji je Crodux trebao prenamijeniti u produktovod u sklopu projekta plinofikacije Rafinerije u bosanskom Brodu, svaki dan obilazili smo objekt očekujući početak radova na pražnjenju 'prazne' cijevi. Osim toga, svakodnevno smo do informacija o početku radova pokušali doći preko Plinacrova zagrebačkog Ureda za odnose s javnošću.

U utorak smo na Plinacrovu adresu poslali upit u kojemu smo zatražili odgovor na pitanje tko je ove jeseni investitor u procesu svih mjera, postupaka i radnji u poslovima prenamjene produktovoda u plinovod na lokaciji u Slavonskom Brodu, odnosno, Slobodnici.

Najavljeno ''pražnjenje produktovoda od eventualno zaostalih ugljikovodika'' prošlo je, očigledno, uspješno jer, dok su radnici na lokaciji uz viseći most pod tlakom tiskali ''eventualno zaostalu tekućinu'', oni u Slobodnici su stvarnu skupljali u dvije cisterne parkirane na mjestu proljetnog akcidenta

- Plinacro d.o.o. i Crodux Plin d.o.o. su u rujnu 2017. potpisali Ugovor o procjeni stanja produktovoda Opatovac - Bosanski Brod. Navedenim dokumentom (Ugovorom) su regulirana međusobna prava i obveze isključivo vezano uz provedbu postupka ispitivanja odnosno utvrđivanja trenutačnog stanja produktovoda te određeni daljnji koraci u cilju njegove moguće podobnosti za prenamjenu u izravni plinovod. Spomenuto ispitivanje produktovoda provodilo se kako bi se utvrdile mogućnosti realizacije projekta opskrbe Rafinerije nafte Brod prirodnim plinom putem izravnog plinovoda i to priključenjem na hrvatski transportni sustav, a sukladno odredbama Zakona o tržištu plina, smjernicama Hrvatske energetske regulatorne agencije (HERA) kao i Protokola o suradnji na realizaciji Projekta, potpisanog od strane ministra zaštite okoliša i energetike Republike Hrvatske i ministra industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske. Pri tome napominjemo da je odlukom HERA-e o davanju suglasnosti za izgradnju i pogon izravnog plinovoda (iz travnja 2018.)  energetski subjekt Crodux Plin d.o.o., kao registrirani opskrbljivač plinom u RH, dobio suglasnost za izgradnju i pogon izravnog plinovoda MRS Slobodnica - granica BiH.  S tim u vezi, investitor izravnog plinovoda bit će opskrbljivač krajnjega kupca, Rafinerije nafte Brod, a sve u skladu s pozitivnim  zakonskim propisima i uz suglasnost HERA-e. - glasio je odgovor Plinacra

Kada smo jutros obišli mjesta radova dobili smo informaciju kako izvođači zasad još uvijek ne mogu započeti s poslovima pražnjenja produktovoda.

- Radnici i dalje rade na pripremnim radovima, a kada krene posao pražnjenja obavijestit ćemo vas mailom. -  za SBplus jutros je u telefonskom razgovoru kazala Branka Belamarić, Voditeljica odnosa s javnošću tvrtke Plinacro.

Razlog odgađanja radova, kažu, jeste činjenica da Plinacro od Grada Slavonskog Broda nije dobio odobrenje za preregulaciju prometa na mjestima održavanja radova (primarno se to odobrenje odnosi na prometovanje cestom na nasipu uz rijeku Savu od Slavonskog Broda prema Migalovcima).

Usprkos ranijem uvjeravanju kako radovi danas neće započeti, iz Plinacra su nas putem maila, baš kako su i obećali, u 15.30 sati obavijestili da je „nakon obavljenih pripremnih radova, Plinacro danas započeo s radovima čišćenja produktovoda Slobodnica-Brod, odnosno njegova pražnjenja od eventualno zaostalih ugljikovodika". Radove su, naime, ipak odlučili započeti bez odobrenja Grada za privremenu regulaciju prometa.

Priopćenjem je naglašeno kako je Plinacro još 10. listopada, na zahtjev inspektorice zaštite okoliša, a radi obavljanja gore spomenutih radova, Gradu Slavonskom Brodu dostavio zahtjev za ishođenje odobrenja za privremenu regulaciju prometa.

- Grad je 17. listopada od Plinacra zatražio izradu prometnog elaborata te je navedeni dokument, već 19. listopada, predan. Iako su odonda prošla već gotovo dva tjedna, Plinacru od strane Grada još nije izdano odobrenje za privremenu regulaciju prometa. Iz navedenih razloga, a s obzirom na predviđeno pogoršanje vremenskih prilika, Plinacro nije više bio u mogućnosti čekati ranije spomenuto odobrenje te je započeo s radovima čišćenja tehnološki prilagođenima situaciji. Pri tome, bitno je naglasiti kako navedeno rješenje nije samo tehnološki i praktično zahtjevnije, već i vremenski produžuje izvođenje radova te je, zbog očekivanog pogoršanja vremenskih prilika, u ovom trenutku teško predvidjeti do kojeg točno roka će radovi biti završeni. - stoji u Plinacrovu odgovoru SBplusu.

Budući da u svakom odgovoru na naše pitanje Plinacro u prvi plan ističe što je uzrok njihovoj dinamici u postupanju, očito, drže kako SBplus i njegovi čitatelji ne znaju da su „Zahtjev za ishođenje odobrenja za privremenu regulaciju prometa" Gradskoj upravi u Slavonskom Brodu mogli dostaviti u svibnju, lipnju, srpnju, kolovozu i rujnu 2018. godine, a ne tek 17. listopada. Na taj bi način nadležnima omogućili da proces kontrole 'Elaborata' obave sukladno struci, a ne uz javni pritisak jedne državne tvrtke pa bio to i, ovdje vrlo popularan, Plinacro.

Po primitku 'dojave' o početku pražnjenja cjevovoda danas smo, po drugi put, obišli obje lokacije na kojima su najavljeni radovi - onu kod visećeg mosta uz Savu, nasuprot rafineriji koja se nalazi s druge strane rijeke te, isto tako, mjesto u Slobodnici prekoputa Plinacrova slavonskobrodskog sjedišta, gdje je posljednje testiranje 'praznog' cjevovoda izazvalo ekološki akcident i curenje tisuća litara nafte.

S obzirom na to da nitko od prisutnih nije smio davati izjave za medije (za što je ovlašten samo zagrebački Ured za odnose s javnošću tvrtke Plinacro), možemo samo opisati ono što smo na tim 'adresama' vidjeli i čuli.

Najavljeno ''pražnjenje produktovoda od eventualno zaostalih ugljikovodika'' prošlo je, očigledno, uspješno jer, dok su radnici na lokaciji uz viseći most pod tlakom tiskali ''eventualno zaostalu tekućinu'', oni u Slobodnici su stvarnu skupljali u dvije cisterne parkirane na mjestu proljetnog akcidenta (prema Hrvatskom jezičnom portalu definiranom kao 'nezgoda, nesreća, havarija prouzrokovana nepažnjom').

Na objema su lokacijama i danas bili prisutni našički vatrogasci, Plinacrovi radnici, tvrtka Aeks iz Ivanić Grada (koja je i nakon proljetnog ekološkog akcidenta zbrinula 'tekućinu' iz produktovoda), tvrtka Monter - Strojarske montaže,...

Drugim riječima, malo tko iz Slavonskog Broda uključen je u akciju čišćenja 'praznog' produktovoda.

Zagrebačke su registracije, pak, najčešće koje kruže oko mjesta radova, a primijetili smo i kako više rade mobiteli, nego lopate.

Kao što činimo od 15. listopada, prvog dana kada je najavljen novi početak radova na testiranju produktovoda, nastavit ćemo pratiti i istraživati sva događanja vezana za ovaj slučaj. Makar bili jedini u Hrvatskoj, ustrajat ćemo u rasvjetljavanju događaja od kojih sve institucije žele dignuti ruke i zaboraviti ih (ekološka katastrofa s kontaminacijom tla zasad neutvrđenog obujma, zabrana korištenja slavonskobrodske pitke vode iz gradskog vodovoda, 'sanacija' tla nakon akcidenta, međusobni odnos između privatne tvrtke Crodux i državne Plinacro, ulogu državnih ustanova i institucija u zataškavanju i prikrivanju materijalnih činjenica i tako dalje i tomu slično). 

Broj komentara: 0

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
SBplus.hr, Slavonski Brod : Nakon odavanja počasti, hrpa lampiona završila na polju

Nastavak priče o ilegalnom odlaganju

Nakon odavanja počasti, hrpa lampiona završila na polju

8.4.2019. | 19:00
Slavonskobrodski Komunalac svake se godine pobrine za čišćenje ulica nakon takvih događanja, a i sami se bore protiv stvaranja novih ilegalnih deponija pa će zasigurno onaj tko je usred polja iskrcao spornu hrpu i ovaj put ostati anoniman.
Slavonskobrodski Komunalac svake se godine pobrine za čišćenje ulica nakon takvih događanja, a i sami se bore protiv stvaranja novih ilegalnih deponija pa će zasigurno onaj tko je usred polja iskrcao spornu hrpu i ovaj put ostati anoniman.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Vatrogasci spasili kuće i košnice

I 'preko Save' neprestano gori

Vatrogasci spasili kuće i košnice

3.4.2019. | 10:15
Nevjerojatno blizu kućama i pčelinjim košnicama približila se vatra nakon još jednog neopreznog paljenja suhog korova i granja. Građani na sva zvona hvale vatrogasce koji posljednjih dana nemaju ni trenutka predaha.
Nevjerojatno blizu kućama i pčelinjim košnicama približila se vatra nakon još jednog neopreznog paljenja suhog korova i granja. Građani na sva zvona hvale vatrogasce koji posljednjih dana nemaju ni trenutka predaha.
SBplus.hr, Slavonski Brod : U Brodski Varoš stigle i 'nepopularne' rode

Povratak u Slavoniju

U Brodski Varoš stigle i 'nepopularne' rode

30.3.2019. | 11:30
Mada mediji svake godine prate samo ponovni susret 'celebrity roda' iz Brodskog Varoša, stanovnici tog slavonskobrodskog naselja javljaju kako im dane sada uljepšavaju i ostali primjerci tih posebnih ptica, nastanjeni duž ulice.
Mada mediji svake godine prate samo ponovni susret 'celebrity roda' iz Brodskog Varoša, stanovnici tog slavonskobrodskog naselja javljaju kako im dane sada uljepšavaju i ostali primjerci tih posebnih ptica, nastanjeni duž ulice.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Treba li 'Komunalac' početi vrijeđati Brođane?

Izvrstan potez Gradske uprave

Treba li 'Komunalac' početi vrijeđati Brođane?

29.3.2019. | 21:00
I slavonskobrodske gradske službe muku muče s divljim i ilegalnim deponijama smeća. Počinitelje sami ne mogu otkriti, a još manje kazniti pa se neprestano nalaze u začaranom krugu - jedni čiste, drugi smeće ponovno nanose. Budu li ih uvrijedili, hoće li se stvari promijeniti? Naž
I slavonskobrodske gradske službe muku muče s divljim i ilegalnim deponijama smeća. Počinitelje sami ne mogu otkriti, a još manje kazniti pa se neprestano nalaze u začaranom krugu - jedni čiste, drugi smeće ponovno nanose. Budu li ih uvrijedili, hoće li se stvari promijeniti? Naž
SBplus.hr, Slavonski Brod : Zašto Brođani posljednjih dana gledaju crveni zalazak sunca?

Malo tko zna objasniti

Zašto Brođani posljednjih dana gledaju crveni zalazak sunca?

29.3.2019. | 19:25
Crvenilo večernjeg neba, tvrde neki meteorolozi, ukazuje na suho i toplije vreme, dok izostanak crvenila ukazuje na to da do nailaska toplog i suhog zraka treba čekati barem do sljedećeg zalaska.
Crvenilo večernjeg neba, tvrde neki meteorolozi, ukazuje na suho i toplije vreme, dok izostanak crvenila ukazuje na to da do nailaska toplog i suhog zraka treba čekati barem do sljedećeg zalaska.
SBplus.hr, Slavonski Brod : I ove godine sudjeluju u akciji „Sat za planet Zemlju“

Grad Slavonski Brod

I ove godine sudjeluju u akciji „Sat za planet Zemlju“

28.3.2019. | 10:40
Akcija „Sat za planet Zemlju“ pokrenuta je u Australiji 2007. godine kada je više od dva milijuna kućanstava ugasilo svoja svjetla kako bi pomogli u podizanju razine svijesti o klimatskim promjenama, prekomjernoj potrošnji zemljinih resursa i ekološkim problemima općenito.
Akcija „Sat za planet Zemlju“ pokrenuta je u Australiji 2007. godine kada je više od dva milijuna kućanstava ugasilo svoja svjetla kako bi pomogli u podizanju razine svijesti o klimatskim promjenama, prekomjernoj potrošnji zemljinih resursa i ekološkim problemima općenito.
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Ovako je danas bilo na Đurinom parkiralištu'

Građani bijesni zbog nove deponije

'Ovako je danas bilo na Đurinom parkiralištu'

26.3.2019. | 18:15
Velike vreće otpada, glomazne 'kućne' stvari, odjeću i još puno toga što smo uspjeli razabrati među gomilama otpada na 'Đurinom parkiralištu', zasigurno ne ostavljaju radnici koji tamo parkiraju, a koji su primorani svakog dana gledati iste prizore.
Velike vreće otpada, glomazne 'kućne' stvari, odjeću i još puno toga što smo uspjeli razabrati među gomilama otpada na 'Đurinom parkiralištu', zasigurno ne ostavljaju radnici koji tamo parkiraju, a koji su primorani svakog dana gledati iste prizore.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Pogoršava se situacija u brodskom brdu

Počinitelji i dalje bez sankcija

Pogoršava se situacija u brodskom brdu

20.3.2019. | 9:15
Vidjevši da otpad i dalje mogu odlagati nekažnjeno, usprkos medijskim napisima i pozivanju nadležnih službi da otkriju i kazne nesavjesno, drsko i bezobrazno ponašanje, jedan kut brodskog brda ponovno se utapa u smeću.
Vidjevši da otpad i dalje mogu odlagati nekažnjeno, usprkos medijskim napisima i pozivanju nadležnih službi da otkriju i kazne nesavjesno, drsko i bezobrazno ponašanje, jedan kut brodskog brda ponovno se utapa u smeću.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Bosonogim šetačima majka zemlja vraća energiju

Proljetni dan izvukao izletnike

Bosonogim šetačima majka zemlja vraća energiju

17.3.2019. | 20:00
„To je u Austriji normalno. S prvim suncem možete vidjeti muškarca u zimskoj jakni, riflama, a bos kako ide u grad, u trgovinu. Mi tako prakticiramo i zimi, izaći na snijeg. I nitko se nikad ne razboli. To je dodir s majkom zemljom i kontakt koji obnavlja energiju“, kazala je Viš
„To je u Austriji normalno. S prvim suncem možete vidjeti muškarca u zimskoj jakni, riflama, a bos kako ide u grad, u trgovinu. Mi tako prakticiramo i zimi, izaći na snijeg. I nitko se nikad ne razboli. To je dodir s majkom zemljom i kontakt koji obnavlja energiju“, kazala je Viš
SBplus.hr, Slavonski Brod : Kada će Brođani konačno saznati što ih točno 'truje'?

Odgovora na pitanje već godinama nema

Kada će Brođani konačno saznati što ih točno 'truje'?

16.3.2019. | 13:15
Iako je Rafinerija na 'hlađenju', slavonskobrodski ekološki aktivisti ne miruju, a danas im se u njihovu traženju odgovora pridružila i Zelena lista. Smatraju kako je krajnje vrijeme da Brođanima netko počne davati precizne i konkretne odgovore na njihova pitanja.
Iako je Rafinerija na 'hlađenju', slavonskobrodski ekološki aktivisti ne miruju, a danas im se u njihovu traženju odgovora pridružila i Zelena lista. Smatraju kako je krajnje vrijeme da Brođanima netko počne davati točne odgovore na njihova pitanja.
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Građani izazivaju požare na otvorenom, a često gore i kuće'

Što se događa u Županiji?

'Građani izazivaju požare na otvorenom, a često gore i kuće'

11.3.2019. | 21:00
Sedam do devet različitih vrsta vatrogasnih vozila itekako bi dobro došli DVD-ovima Brodsko-posavske županije čiji vatrogasci već danima lete na sve strane kako bi sanirali posljedice ljudske nepažnje, a često i gluposti.
Sedam do devet različitih vrsta vatrogasnih vozila itekako bi dobro došli DVD-ovima Brodsko-posavske županije čiji vatrogasci već danima lete na sve strane kako bi sanirali posljedice ljudske nepažnje, a često i gluposti.
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Snažan vjetar širi vatru u Brodskom Varošu'

Čitatelji upozoravaju:

'Snažan vjetar širi vatru u Brodskom Varošu'

10.3.2019. | 18:00
Nakon niza požara uzrokovanih neopreznim paljenjem korova i granja te ostalog biootpada, čitatelj SBplus-a javlja o još jednom slučaju koji bi mogao izmaknuti kontroli zbog snažnog vjetra koji puše na području Slavonskog Broda.
Nakon niza požara uzrokovanih neopreznim paljenjem korova i granja te ostalog biootpada, čitatelj SBplus-a javlja o još jednom slučaju koji bi mogao izmaknuti kontroli zbog snažnog vjetra koji puše na području Slavonskog Broda.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Kupljenje smeća moglo bi postati trend među mladima

Napokon jedan pametan 'izazov'

Kupljenje smeća moglo bi postati trend među mladima

10.3.2019. | 11:30
Proširi li se i ovaj, poput ranijih suludih izazova, brzinom munje društvenim mrežama, Slavonski Brod uskoro bi mogao zablistati u novom ruhu.
Proširi li se i ovaj, poput ranijih suludih izazova, brzinom munje društvenim mrežama, Slavonski Brod uskoro bi mogao zablistati u novom ruhu.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Boraveći u prirodi dolazimo u kontakt s krpeljima

Krenula sezona 'krvopija'

Boraveći u prirodi dolazimo u kontakt s krpeljima

7.3.2019. | 14:15
Većina bolesti koje prenose krpelji blažeg su oblika i liječenje se može provesti kod kuće, dok samo manji broj slučajeva zahtijeva obradu i liječenje u bolnici, bilo zbog potrebe primjene složenije terapije ili zbog mogućeg nastanka komplikacija i ozbiljnijih posljedica.
Većina bolesti koje prenose krpelji blažeg su oblika i liječenje se može provesti kod kuće, dok samo manji broj slučajeva zahtijeva obradu i liječenje u bolnici, bilo zbog potrebe primjene složenije terapije ili zbog mogućeg nastanka komplikacija i ozbiljnijih posljedica.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Oni jedu i piju u gomili smeća koju sami prave

Otpad u radnom okruženju

Oni jedu i piju u gomili smeća koju sami prave

5.3.2019. | 19:30
Bilo bi zanimljivo kada bi one koje uhvate na djelu natjerali da počiste cijeli taj prostor. Možda bi onda sutra ipak malo drugačije razmišljali.
Bilo bi zanimljivo kada bi one koje uhvate na djelu natjerali da počiste cijeli taj prostor. Možda bi onda sutra ipak malo drugačije razmišljali.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Može li komunalni redar disciplinirati vlasnike pasa?

Onečišćene šetnice

Može li komunalni redar disciplinirati vlasnike pasa?

4.3.2019. | 9:00
Najveći problem je čini se u nesavjesnim vlasnicima pasa. Ne znam koliko je bilo potrebno vremena Nijemcima, Dancima, Švicarcima…da se naviknu čistiti za svojim ljubimcima, jesu li oni svjesniji od nas ili su ih naprosto kroz godine disciplinirale kazne.
Najveći problem je čini se u nesavjesnim vlasnicima pasa. Ne znam koliko je bilo potrebno vremena Nijemcima, Dancima, Švicarcima…da se naviknu čistiti za svojim ljubimcima, jesu li oni svjesniji od nas ili su ih naprosto kroz godine disciplinirale kazne.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Obnovom Save do bolje obrane od poplava

Sava Parks Network

Obnovom Save do bolje obrane od poplava

22.2.2019. | 17:00
U sklopu ovog trogodišnjeg projekta, čija je ukupna vrijednost oko 400.000,00 eura, planiraju se provesti studije izvodljivosti projekata obnove rijeke Save i njene poplavne nizine.
U sklopu ovog trogodišnjeg projekta, čija je ukupna vrijednost oko 400.000,00 eura, planiraju se provesti studije izvodljivosti projekata obnove rijeke Save i njene poplavne nizine.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Nagli pad vodostaja Save za sobom ostavio mulj i smeće

Velike promjene tijekom veljače

Nagli pad vodostaja Save za sobom ostavio mulj i smeće

22.2.2019. | 12:00
U metrima se mjere razlike vodostaja na postaji u Slavonskom Brodu nakon što je rijeka Sava tijekom veljače 'divljala' u rastu i padu.
U metrima se mjere razlike vodostaja na postaji u Slavonskom Brodu nakon što je rijeka Sava tijekom veljače 'divljala' u rastu i padu.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Hoće li Slavonski Brod postati grad smeća?

Kada se na otpadu bude moglo uštedjeti

Hoće li Slavonski Brod postati grad smeća?

12.2.2019. | 21:00
I danas na svakoj strani grada postoje ilegalna odlagališta otpada. Na hrpama se može pronaći sve - od životinjskih lubanja, preko dijelova vozila pa sve do odbačenog namještaja. No, ako je tako sada, pravo je pitanje što nas tek čeka kada se na odvozu otpada bude moglo uštedjeti
I danas na svakoj strani grada postoje ilegalna odlagališta otpada. Na hrpama se može pronaći sve - od životinjskih lubanja, preko dijelova vozila pa sve do odbačenog namještaja. No, ako je tako sada, pravo je pitanje što nas tek čeka kada se na odvozu otpada bude moglo uštedjeti
SBplus.hr, Slavonski Brod : Sava danas 'miruje'

Pratimo vodostaj Save

Sava danas 'miruje'

7.2.2019. | 11:00
Mada je Sava početkom tjedna prijetila ubrzanim rastom, čini se kako su pred Brođanima lijepi i sunčani zimski dani.
Mada je Sava početkom tjedna prijetila ubrzanim rastom, čini se kako su pred Brođanima lijepi i sunčani zimski dani.