Život : Okoliš

Objavljeno: 1.4.2018. u 12:30
Prikaza: 15635
|
Autor: ŽG/AP/JZ/SBplus

Nove dodatne lokacije s pitkom vodom

Mobilne cisterne u gradskim mjesnim odborima i ispred vrtića

SBplus
Foto: SBplusNaselje Slavonija I.
 • SBplus
 • SBplus
 • SBplus
 • SBplus
 • SBplus
 • SBplus
 • SBplus
 • SBplus

Dvadeset vojnika Hrvatske vojske bit će raspoređeno sukladno potrebama na terenu te će se staviti na raspolaganje u vezi distribucije pitke vode.

 12.30 sati:

Građanima Slavonskog Broda  osigurana je pitka voda iz državnih zaliha uz pomoć mobilnih cisterni i spremnika s pitkom za vodom, kapaciteta 1.000 litara. Ovim putem donosimo popis lokacija na kojima se nalaze mobilne cisterne NA PODRUČJIMA 16 GRADSKIH MJESNIH ODBORA. Isto tako u mjesnim odborima postavljeni su i spremnici s pitkom vodom koji će tamo ostati sve dok bude bilo potrebe te će se redovno nadopunjavati.

Osigurane su i nove dodatne lokacije na kojima su postavljeni spremnici s pitkom vodom kapaciteta 1.000 litara na 11 novih gradskih lokacija:

- na devet lokacija ISPRED DJEČJIH GRADSKIH VRTIĆA (osim DV „Trnoružica" koji trenutno nije u funkciji),

-  na Jelasu kod Areo kluba

- Šestinac kod kapele

Detaljan popis svih lokacija možete pronaći OVDJE.  

01. travnja 09.30 sati:

 Iz Općine Sibinj stigla je obavijest kako će se voda u sljedećim danima dijeliti na punktovima u SIBINJU,SLOBODNICI,GRGUREVIĆIMA I GRIŽIĆIMA u sljedećim terminima:

1.4.2018 u vremenu od 9 h do 12 h

2.4.2018 u vremenu od 9 h do 12 h

3.4.2018 u vremenu od 9 h do 12 h

4.4.2018 u vremenu od 9 h do 12 h

U navedene dane svi članovi postrojbe civilne zaštite su u stanju pripravnosti i moraju biti dostupni u svakom trenutku zbog istovara flaširane vode. Za ostale dane informacija će biti proslijeđena naknadno.  

Stanovnicima Općine Brodski Stupnik je pitka voda osigurana iz cisterni po rasporedu:

 • Naselje Brodski Stupnik u vremenu 8-15 h ispred zgrade Općine
 • Naselje Stari Slatinik u vremenu 8-12 h ispred zgrade Društvenog doma
 • Naselje Krajačići u vremenu 12-13 h ispred zgrade Društvenog doma

Voda za piće biti će također osigurana iz državnih zaliha, a sve detaljne informacije biti će pravovremeno objavljene na službenim stranicama Općine i putem medija.

Raspored cisterne za nedjelju 01.04.2018. za Općinu Oriovac:

Ujutro od 08.00 do 10.00 h cisterna će biti u Oriovcu na istom mjestu, kod vatrogasnog doma, a od 10.30 h do 12.30 h u Slavonskom Kobašu u centru.

Podsjećamo i dalje se sa svim upitima vezanim uz vodu možete obratiti u Gradsku upravu Slavonskog Broda pozivima na dežurne telefone 035/217-088 i 217-013.  

Spremnici s pitkom vodom, kapaciteta tisuću litara u Slavonskom Brodu su postavljeni: ispred svih mjesnih domova gradskih mjesnih odbora, zatim prostora HVIDR-e na Plavom polju kao i ispred svih dječjih vrtića u gradu Slavonskom Brodu (osim Dječjeg vrtića „Trnoružica" koji nije u funkciji) te u Romskom naselju (pored tri kontejnera).

19.48 sati:

Završio je i županijski Stožer civilne zaštite, a izvješće upućeno javnosti prenosimo u cijelosti sa službene internetske stranice Brodsko-posavske županije.

 - Nakon sjednice Gradskog Stožera CZ kojoj su nazočili predsjednik Vlade Republike Hrvatske, Andrej Plenković, potpredsjednik Vlade i ministar obrane, Damir Krstičević, ministar zaštite okoliša i energetike, Tomislav Ćorić, ministar zdravstva, Milan Kujundžić te ministar poljoprivrede, Tomislav Tolušić, u 16.30 održana je i sjednica županijskog Stožera CZ kako bi se utvrdilo daljnje postupanje i koordinacija između županijskog, gradskog i stožera 6 općina BPŽ koje također imaju probleme s opskrbom pitkom vodom.

Zaključeno je kako voda na području grada Slavonskog Broda te općina Sibinj, Brodski Stupnik, Bebrina, Podcrkavlje i Bukovlje I DALJE NIJE ZDRAVSTVENO ISPRAVNA te se pozivaju stanovnici da ne koriste vodu za piće, ni na koji način jer voda nije zdravstveno ispravna niti nakon termičke obrade. Voda se ipak može koristiti za higijenske potrebe.

Sve vrijeme dok se situacija s pitkom vodom ne normalizira, sve tražene količine vode kontinuirano će pristizati iz robnih zaliha, a njena distribucija bit će organizirana u koordinaciji s Javnom vatrogasnom postrojbom Grada Slavonskog Broda. Do sada je pristiglo 55 tisuća litara flaširane vode koja se dalje distribuira prema rasporedu kao i voda koja će pristizati u narednom razdoblju.

Od 37 raspoloživih spremnika za vodu, danas će se po dva uputiti u svaku općinu kao i po 2 palete pitke vode od 1.400 litara. Zaključeno je kako će načelnici općina distribuciju vode prema potrebama koordinirati s JVP Grada Slavonskog Broda gdje i pristižu sve količine odakle su distribuirane dalje po gradskim mjesnim odborima te općinama na ugroženom području.

Za potrebe stanovnika na raspolaganju će biti i dodatnih pet cisterni Hrvatske vojske od kojih je jedna kapaciteta 6.000 litara već stigla u Slavonski Brod, a tijekom noći očekuje se dolazak i ostale 4 cisterne različitih kapaciteta. Također, MUP RH upućuje i jednu svoju cisternu za distribuciju pitke vode. Dvadeset vojnika Hrvatske vojske bit će raspoređeno sukladno potrebama na terenu te će se staviti na raspolaganje u vezi distribucije pitke vode.

Od Državne uprave za zaštitu i spašavanje zatraženo je stavljanje na raspolaganje dodatnih 22 spremnika za pitku vodu kapaciteta 5.000, 2.000 i 1.000 litara čiji se dolazak očekuje tijekom sutrašnjeg dana. - 

18.39 sati:

Tijekom čitavog dana građanima Slavonskog Broda osiguravana je pitka voda iz državnih zaliha uz pomoć cisterni koje su obilazile više lokacija u gradu. Grad je obavijestio građane kako će u večernjim satima biti postavljeni i spremnici s pitkom vodom kapaciteta tisuću litara, kako bi ona bila još dostupnija građanima.

Jednom kada se postave na određenoj lokaciji, spremnici će tamo i ostati sve dok se za to bude bilo potrebe te će se redovno nadopunjavati.

Spremnici će tako biti postavljeni:

- ispred svih mjesnih domova gradskih mjesnih odbora

- ispred prostora HVIDR-e na Plavom polju

- Ispred svih dječjih vrtića u gradu Slavonskom Brodu ( osim Dječjeg vrtića „Trnoružica" koji nije u funkciji)

- Romsko naselje (pored tri kontejnera)

Građane ćemo na vrijeme obavijestiti ako će spremnici s vodom biti postavljeni i na nekim dodatnim lokacijama u Slavonskom Brodu. Sve daljnje informacije možete pratiti na službenim stranicama Grada i putem Facebooka.

14.40 sati:

Priopćenje Croduxa

Oglasila se tvrtka koja je, po svim dosadašnjim informacijama, uzrokovala ekološku katastrofu u Slavonskom Brodu. Priopćenje prenosimo u cijelosti.

"Incident se dogodio kilometrima od vodocrpilišta

Dana 28.03.2018. godine, prilikom testiranja produktovoda, došlo je do istjecanja manje količine cca 150 - 200 lit benzina te se odmah pristupilo propisanoj sanaciji, kako bi se spriječila mogućnost zapaljenja.

Incident se dogodio na lokaciji Slobodnica, 2.8 - 5 km udaljenom od vodocrpilišta te se zagađenje vode u Slavonskom Brodu ne može dovoditi u vezu s izlijevanjem količine od 150 - 200 lit benzina. Tvrtka Crodux provodi i dalje sve propisane aktivnosti u vezi sanacije", navodi se u priopćenju te tvrtke.

12.30 sati:

Prema informaciji koju je od ravnatelja Zavoda za javno zdravstvo, dr.sc. Ante Cvitkovića dobio SBplus: "Nije za očekivati da bi kratkotrajna izloženost ovakvoj koncentraciji ugljikovodika u vodi izazvala zdravstvene tegobe kod ljudi".
Hrvatski Crveni križ rano jutros dostavio je gotovo 9.000 litara vode u boci stanovništvu Slavonskog Broda i okolnih naselja koji su ostali bez pitke vode. Riječ je o vodi u bocama, a namijenjena je ranjivim skupinama ljudi – starima, nemoćnima, bolesnima i nepokretnima.

Vodu im dostavlja 25 volontera i djelatnika Crvenoga križa na kućnu adresu i dosad je dostavljena za 85 korisnika. Za svaku osobu osigurano je u prvoj fazi 18 litara pitke vode.

Za sve ostale građane osigurane su cisterne s pitkom vodom te Hrvatski Crveni križ moli sve one građane koji su pokretni da si na cisternama u gradu sami osiguraju vodu jer je naša prva zadaća pobrinuti se za one koji do pitke vode ne mogu sami.

HCK moli građane koji znaju za nepokretne susjede da se jave Crvenom križu na broj 035 444 554 kako bismo i tim ljudima mogli dostaviti pitku vodu.

Ako se problemi s pitkom vodom na brodskom području nastave, Hrvatski Crveni križ u kratkom roku spreman je dostaviti još 20.000 litara pitke vode.

11.32 sati:

U nastavku donosimo popis novih lokacija na kojima će se također dijeliti pitka voda građanima:

1. Nogometno igralište Budainka

2. Mjesni dom Podvinje 

3. Mjesni dom Josip Rimac - kod crkve 

4. Mjesni dom Zrinski-Frankopan

5. Mjesni dom Naselje Hebrang

11.04 sati:

Grad je uputio molbu građanima istočnog dijela vodoopsrkbnog sustava Vodovod Slavonski Brod da hitno smanje potrošnju vode do koje je došlo zbog nastale nepotrebne panike među građanima.

Ovim putem ističemo kako je voda u općinama Donji Andrijevci, Garčin, Gundinci, Oprisavci, Velika Kopanica, Sikirevci i Slavonski Šamac zdravstveno ispravna i takva će ostati.

Ukoliko se ovakva potrošnja nastavi, dolazi do mogućnosti kvara na crpnoj stanici u Oprisavcima koja radi pod maksimalnim opterećenjem, što će nastalu situaciju s opskrbom vode dodatno otežati.

10.30 sati:

Gradonačelnik Mirko Duspara od jutros je na terenu gdje su već stigle cisterne s vodom potrebnom za građane, a tijekom dana u Slavonski Brod stiže još 200.000 litara flaširane vide. Usto, gradonačelnik je zatražio od generalnog direktora Hrvatskih voda, Zorana Đurokovića, spajanje Slavonskog Broda na vodocrpilište u Sikirevcima.

Na taj način bi se u relativno kratkom roku te uz minimalne potrebne radove na prespajanju, riješilo pitanje opskrbe građana Slavonskog Broda i okolice potrebnom pitkom vodom.

09.33 sati:

Mjesta panici nema jer iz Zagreba prema Slavonskom Brodu već putuje dodatnih 200 tisuća litara flaširane vode iz robnih zaliha. Te dodatne količine vode također će biti podijeljene građanima, uz dolje objavljena mjesta na kojima mogu dobiti vodu iz cisterni.

09.05 sati:

Grad Slavonski Brod uputio je obavijest svim građane kako je osigurana potrebna voda potrebna iz državnih zaliha. Cisterne s vodom danas će se nalaziti na idućim lokacijama:

1. Budanika - igralište ( za područje MO Budainka i Kolonija)

2. Mjesni dom Brodsko Vinogorje - za područje Vinogorja

3. Jelas i Rimac - parking preko puta crkve kod Aero kluba

4. Bolnica i Dom umirovljenika (cisterna trenutno razvozi vodu na ovim lokacijama, a nakon toga ide prema Radničkom trgu)

5. Livada - novi mjesni dom

6. Mikrorajon - između samoposluge i dječjeg vrtića Radost

7. Naselje Slavonija I i II i Plavo polje - cisterna će stajati ispred Gimnazije Matija Mesić

Sve dodatne informacije pratite na službenim stranicama Grada i putem Facebooka. Dežurni telefoni: 035/ 217-088 i 035/ 217-013

SLAVONSKI BROD - Započinje podjela vode iz cisterni. U Općini Brodski Stupnik prvi su objavili raspored:

Stanovnicima Općine Brodski Stupnik će pitka voda iz cisterni biti osigurana u terminima:

Naselje Brodski Stupnik u vremenu 8-9 h ispred zgrade Općine

Naselje Stari Slatinik u vremenu 10-11 h ispred zgrade Društvenog doma

Naselje Krajačići u vremenu 12-13 h ispred zgrade Društvenog doma

Voda za piće biti će također osigurana iz državnih zaliha tijekom dana, a sve detaljne informacije bit će pravovremeno objavljene na službenim stranicama Općine i putem medija.

07.50 sati:

Otvoren dežurni telefon za upite o vodi 

SLAVONSKI BROD - Nakon objave kako voda u Slavonskom Brodu i okolici nije zdravstveno ispravna, na službenim stranicama Grada Slavonskog Broda objavili su informaciju kako su u Gradskoj upravi otvorili dežurne telefone (217-088 i 217-013) za sve upite građana vezane uz probleme s vodom.

Isto tako podsjetili su kako će putem medija i službenih stranica Grada redovito izvijestiti o novim informacijama vezano za opskrbu i distribuciju vode za piće te o svim drugim važnim informacijama.

Naime u Slavonski Brod stiže voda iz robnih rezervi koja će građanima biti dijeljena po mjesnim odborima o čemu će građani biti izviješteni. Još noćas, nakon objave prve informacije o zdravstvenoj neispravnosti vode, građani su pokupovali vodu s benzinskih crpki koje su sinoć bile otvorene, a u jutarnjim satima dobar dio njih obišao je i trgovine. 

  Broj komentara: 19

  Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

  RegistracijaPrijava
  B_Stipic

  B_Stipic

  Komentirano: 1.4.2018. | 16:55

  1

  Je li slavonskobrodski Vodovod od svojih uposlenika formirao ekipu dragovoljaca da pomaže starijim osobama, osobama s teškoćama u kretanju i drugim osobama s tjelesnim oštećebjima, odnijeti vodu od cisterni do stanova i kuća?
  panonski_mornar

  panonski_mornar

  Komentirano: 1.4.2018. | 12:09

  2

  Osim pokvarena mesa,smrdljiva zraka,vode jos nesta gadno smrdi u Slavonskom Brodu.
  zimogrozan

  zimogrozan

  Komentirano: 1.4.2018. | 6:58

  3

  Bez hrvatske vojske nista.
  Petar Bašić

  Petar Bašić

  Komentirano: 31.3.2018. | 21:38

  4

  Čak 20 vojnika? ...Da nas je stresao potres, imam dojam da bi poslali i dva oklopna vozila barem sto dekica i 3 šatora!...Tamo odmah nakon uskrsa :)))
  john

  john

  Komentirano: 31.3.2018. | 20:59

  5

  Oćemo li onda platiti račune za vodu.
  Jerihon

  Jerihon

  Komentirano: 31.3.2018. | 20:39

  6

  Rekao sam ovdje,moje kolege su šupci,ili čekaju Plenkija ili Mirka...plakat će vam svima jednog dana djeca....pizde...one najveće....
  Damso1987

  Damso1987

  Komentirano: 31.3.2018. | 19:47

  7

  Gdje su sad branitelji, udruga U ime obitelji i ostale, Crkva? Puno ih je i iz Broda. Za to nece prosvjedovat. Cekaju sunku (nece ju danas jest grijeh je) i francusku. A i mirovine ce im za koji dan.
  Stipe

  Stipe

  Komentirano: 31.3.2018. | 18:03

  8

  pogled_u_nistavilo - normalno da misli. sad za stoku kupuju mineralnu flaširanu vodu. Niš se ne sekiraj i samo deri po mesini :)
  balkanforever

  balkanforever

  Komentirano: 31.3.2018. | 17:50

  9

  Evo ja natocio 20 litara vode iz vodovoda u svog golfa i motor prede kao da vozi na ina class gorivo.
  petar24

  petar24

  Komentirano: 31.3.2018. | 17:37

  10

  Što kaže,,150 do 200 litara isteklo benzina kad je pukla cijev,bojim se da je isteklo tu puno više,jer kad pukne cijev tako velikog promjera,nemoguće da istekne tako malo benzina.Ovdje netko debelo laže,mišljenja sam da je to isteklo i nekoliko tisuća litara benzina.

  Broj komentara: 19

  Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

  RegistracijaPrijava
  Prikaži sve komentare 12

  Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

  Ostali članci u rubrici
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Brođani ovo gledaju već dva dana

  Zbog nemara svojih susjeda

  Brođani ovo gledaju već dva dana

  14.7.2019. | 17:20
  Usprkos opetovanim uputama Komunalca o tomu kako postupati s glomaznim otpadom poput madraca prikazanog na fotografiji, Brođani i dalje 'rade po svom'. Sam centar grada, Mesićevu ulicu uz 'Malu crkvu' već dva dana, stoga, krasi taj prizor. Sutra će sve, dakako, riješiti Komunalče
  Usprkos opetovanim uputama Komunalca o tomu kako postupati s glomaznim otpadom poput madraca prikazanog na fotografiji, Brođani i dalje 'rade po svom'. Sam centar grada, Mesićevu ulicu uz 'Malu crkvu' već dva dana, stoga, krasi taj prizor. Sutra će sve, dakako, riješiti Komunalče
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Zahvaljujući Slavoncu, Velebit pristupačan svim hodačima

  Priznanja brodskim planinarima

  Zahvaljujući Slavoncu, Velebit pristupačan svim hodačima

  8.7.2019. | 20:15
  Dionica Premužićke pripala je za održavanje i brodskim planinarima koji svake godine „naoružani“ s motorkama, mačetama, raznim alatom, bojom, kistovima…obnavljaju markacije, režu i miču s puta srušena stabla, čiste put od makije… I ove godine su iskoristili nedavna dva blagdana,
  Dionica Premužićke pripala je za održavanje i brodskim planinarima koji svake godine „naoružani“ s motorkama, mačetama, raznim alatom, bojom, kistovima…obnavljaju markacije, režu i miču s puta srušena stabla, čiste put od makije… I ove godine su iskoristili nedavna dva blagdana,
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Trebaju li se Brođani bojati budućih onečišćenja ozonom?

  DHMZ za SBplus informira građane

  Trebaju li se Brođani bojati budućih onečišćenja ozonom?

  5.7.2019. | 22:00
  Državni hidrometeorološki zavod za SBplus otkriva što se zapravo dogodilo s kvalitetom zraka tijekom prošlotjednog upozorenja o prekoračenim vrijednostima koje je stiglo iz Gradske uprave te trebaju li se Brođani u budućnosti plašiti takvih situacija.
  Državni hidrometeorološki zavod za SBplus otkriva što se zapravo dogodilo s kvalitetom zraka tijekom prošlotjednog upozorenja o prekoračenim vrijednostima koje je stiglo iz Gradske uprave te trebaju li se Brođani u budućnosti plašiti takvih situacija.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Na Poloju u sat vremena i do 140 uboda komaraca

  Stanje neizdrživo

  Na Poloju u sat vremena i do 140 uboda komaraca

  27.6.2019. | 18:00
  Monitoringom je utvrđeno kako je broj uboda komaraca na Poloju iznad dopuštenog zbog čega će večeras tamo biti proveden korektivni adulticidni tretman.
  Monitoringom je utvrđeno kako je broj uboda komaraca na Poloju iznad dopuštenog zbog čega će večeras tamo biti proveden korektivni adulticidni tretman.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Donosimo pravila ponašanja tijekom grmljavinskih nevremena

  Sl. Brod ovih dana osvijetljen munjama

  Donosimo pravila ponašanja tijekom grmljavinskih nevremena

  23.6.2019. | 11:40
  Računa se da udari groma u Hrvatskoj ozlijede desetak osoba godišnje, a nisu rijetki ni smrtni slučajevi. Temperatura munje doseže 30.000 stupnjeva Celzijevih što je peterostruko viša temperatura od one na površini sunca, a brzina kojom udaraju je oko 1000 km u sekundi.
  Računa se da udari groma u Hrvatskoj ozlijede desetak osoba godišnje, a nisu rijetki ni smrtni slučajevi. Temperatura munje doseže 30.000 stupnjeva Celzijevih što je peterostruko viša temperatura od one na površini sunca, a brzina kojom udaraju je oko 1000 km u sekundi.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Nakon sparine, opet grmljavine i pljuskovi

  Vrijeme luduje

  Nakon sparine, opet grmljavine i pljuskovi

  22.6.2019. | 19:45
  Nakon izrazito kišnog svibnja, Slavonci su se taman uljuljali u prve ljetne trenutne, a potom su se opet vratile oborine. Jučerašnja šteta od tuče još se zbraja, a danas je opet u samo nekoliko minuta pala ogromna količina kiše.
  Nakon izrazito kišnog svibnja, Slavonci su se taman uljuljali u prve ljetne trenutne, a potom su se opet vratile oborine. Jučerašnja šteta od tuče još se zbraja, a danas je opet u samo nekoliko minuta pala ogromna količina kiše.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Opet nas truje Rafinerija? Smrdi po spaljenoj plastici'

  Građani pitaju, mi saznajemo

  'Opet nas truje Rafinerija? Smrdi po spaljenoj plastici'

  22.6.2019. | 12:00
  „Kakav je ono dim u Bosni iz smjera Doboja? Vjetar ga nosi barem deset kilometara u smjeru sjeveroistoka. Opet užasno smrdi po spaljenoj plastici.“
  „Kakav je ono dim u Bosni iz smjera Doboja? Vjetar ga nosi barem deset kilometara u smjeru sjeveroistoka. Opet užasno smrdi po spaljenoj plastici.“
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Dijelove grada pogodila tuča

  Nevrijeme u Slavonskom Brodu

  Dijelove grada pogodila tuča

  21.6.2019. | 13:00
  Nakon izrazito sparnih i vrućih dana, tijekom kojih se temperatura u Slavonskom Brodu penjala i do 35 'Celzijevaca', danas je pojedine dijelove grada zahvatila tuča. S obzirom na to da se pojavila lokalno, po prolasku nevremena bit će poznati je li uzrokovala štetu na usjevima i
  Nakon izrazito sparnih i vrućih dana, tijekom kojih se temperatura u Slavonskom Brodu penjala i do 35 'Celzijevaca', danas je pojedine dijelove grada zahvatila tuča. S obzirom na to da se pojavila lokalno, po prolasku nevremena bit će poznati je li uzrokovala štetu na usjevima i
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Tretmani protiv komaraca na području grada urodili plodom

  'Pale dosadne krvopije'

  Tretmani protiv komaraca na području grada urodili plodom

  16.6.2019. | 16:15
  Izrazito kišoviti svibanj iza sebe je ostao brojne lokve i nakupine vode idealne za stvaranje legla komaraca. I dok su neka mjesta i općine zbog nedostatnih financijskih sredstava svoje stanovnike ostavili na milost i nemilost dosadnim krvopijama, pravovremenom su reakcijom Broša
  Izrazito kišoviti svibanj iza sebe je ostao brojne lokve i nakupine vode idealne za stvaranje legla komaraca. I dok su neka mjesta i općine zbog nedostatnih financijskih sredstava svoje stanovnike ostavili na milost i nemilost dosadnim krvopijama, pravovremenom su reakcijom Broša
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Primili nagradu za prikupljenih gotovo 13 tona papira

  Mali ekolozi spasili 9.000 stabala

  Primili nagradu za prikupljenih gotovo 13 tona papira

  12.6.2019. | 18:30
  Svojim sudjelovanjem i aktivnostima u sklopu akcije Zeleni korak, brodsko-posavski osnovci, uz svoje kolege iz drugih dijelova Hrvatske, pokazali su kako mali koraci pojedinaca mogu utjecati na dobrobit cijele zajednice.
  Svojim sudjelovanjem i aktivnostima u sklopu akcije Zeleni korak, brodsko-posavski osnovci, uz svoje kolege iz drugih dijelova Hrvatske, pokazali su kako mali koraci pojedinaca mogu utjecati na dobrobit cijele zajednice.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Tužan podsjetnik na planetu koja se guši u plastici

  Brođani protiv plastike

  Tužan podsjetnik na planetu koja se guši u plastici

  11.6.2019. | 10:30
  Simbolično, pokraj plastike igraju se djeca čija je budućnost izravno ugrožena neodgovornim ponašanjem i odnosom ranijih generacija prema prirodi.
  Simbolično, pokraj plastike igraju se djeca čija je budućnost izravno ugrožena neodgovornim ponašanjem i odnosom ranijih generacija prema prirodi.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : I slavonskobrodski ronioci sudjelovali u čišćenju

  Očistili više od 50 km2 Savudrijske vale

  I slavonskobrodski ronioci sudjelovali u čišćenju

  10.6.2019. | 17:15
  Izlovljeni su, među ostalim, kamionska guma, građevinski otpad te plastične boce i čašice jogurta.
  Izlovljeni su, među ostalim, kamionska guma, građevinski otpad te plastične boce i čašice jogurta.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Što se smije a što ne smije bacati u odvodni sustav?

  Zaštitimo okoliš!

  Što se smije a što ne smije bacati u odvodni sustav?

  30.5.2019. | 12:45
  Umjesto u kanalizaciju, sljedeće navedeni otpad bacite u kantu za smeće gdje i pripada.
  Umjesto u kanalizaciju, sljedeće navedeni otpad bacite u kantu za smeće gdje i pripada.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Ovako srijedom ujutro izgleda središnja brodska ulica

  Nakon noćnog kopanja po smeću

  Ovako srijedom ujutro izgleda središnja brodska ulica

  29.5.2019. | 11:00
  Potreba i nužda su jedno, a razbacivanje tuđeg smeća svuda uokolo i stvaranje dodatnog posla djelatnicima Komunalca nešto sasvim drugo - smatra čitatelj SBplus-a koji je odlučio progovoriti o jednoj osjetljivoj temi koja muči današnje društvo.
  Potreba i nužda su jedno, a razbacivanje tuđeg smeća svuda uokolo i stvaranje dodatnog posla djelatnicima Komunalca nešto sasvim drugo - smatra čitatelj SBplus-a koji je odlučio progovoriti o jednoj osjetljivoj temi koja muči današnje društvo.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Oni koji kritiziraju i prigovaraju, vesele se promjenama

  Brođani mijenjaju svoj grad

  Oni koji kritiziraju i prigovaraju, vesele se promjenama

  25.5.2019. | 10:00
  Očiste li svojim kritiziranjem i prigovaranjem barem jedno ovakvo parkiralište, učinili su za svoje sugrađane uistinu mnogo.
  Očiste li svojim kritiziranjem i prigovaranjem barem jedno ovakvo parkiralište, učinili su za svoje sugrađane uistinu mnogo.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Postavljene su plutajuće brane koje sprječavaju širenje'

  Državni inspektorat o onečišćenju:

  'Postavljene su plutajuće brane koje sprječavaju širenje'

  25.5.2019. | 8:15
  Vodopravni inspektor pregledao je navedenu dionicu kanala te Hrvatskim autocestama rješenjem naložio sanaciju onečišćenja putem ovlaštene pravne osobe, a Hrvatskim vodama praćenje provođenja te iste sanacije.
  Vodopravni inspektor pregledao je navedenu dionicu kanala te Hrvatskim autocestama rješenjem naložio sanaciju onečišćenja putem ovlaštene pravne osobe, a Hrvatskim vodama praćenje provođenja te iste sanacije.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Odgovor će dati Vodopravna inspekcija

  Onečišćenje i dalje aktualno

  Odgovor će dati Vodopravna inspekcija

  23.5.2019. | 17:30
  Zagađenje na kanalu u Brodskom Varošu i dalje je aktualno, Inspekcija zaštite okoliša pokreće istragu, a zabrinuti građani nagađaju o čemu bi mogla biti riječ. Nadajmo se kako velike količine nafte ili njoj slične tvari neće ugroziti bogati životinjski svijet koji se čuje i na na
  Zagađenje na kanalu u Brodskom Varošu i dalje je aktualno, Inspekcija zaštite okoliša pokreće istragu, a zabrinuti građani nagađaju o čemu bi mogla biti riječ. Nadajmo se kako velike količine nafte ili njoj slične tvari neće ugroziti bogati životinjski svijet koji se čuje i na na
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Brodski kajakaši danas veslaju uz kej

  Iako stagnira, Sava i dalje visoka

  Brodski kajakaši danas veslaju uz kej

  17.5.2019. | 9:20
  Vodostaj Save na području Brodsko-posavske županije uglavnom je u stagnaciji ili u opadanju. Tek je na krajnjem zapadu županije u posljednjih sat vremena narastao za 1 cm.
  Vodostaj Save na području Brodsko-posavske županije uglavnom je u stagnaciji ili u opadanju. Tek je na krajnjem zapadu županije u posljednjih sat vremena narastao za 1 cm.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Na snazi je pripremno stanje obrane od poplava

  Podatci Hrvatskih voda

  Na snazi je pripremno stanje obrane od poplava

  13.5.2019. | 17:30
  Tijekom dana Sava je na području Brodsko-posavske županije rasla u prosjeku tri cm po satu.
  Tijekom dana Sava je na području Brodsko-posavske županije rasla u prosjeku tri cm po satu.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Hoće li gradonačelnik Duspara prihvatiti prijedlog građana?

  Inicijativa pčelara

  Hoće li gradonačelnik Duspara prihvatiti prijedlog građana?

  12.5.2019. | 10:15
  Slavonski Brod mogao bi se uključiti u svjetsku inicijativu prihvati li gradonačelnik Slavonskog Broda ideju koja dolazi od dijela građana. Evo o čemu je riječ.
  Slavonski Brod mogao bi se uključiti u svjetsku inicijativu prihvati li gradonačelnik Slavonskog Broda ideju koja dolazi od dijela građana. Evo o čemu je riječ.