Život : Gastronomija

Objavljeno: 5.11.2019. u 8:30
Prikaza: 2000
|
Autor: A. Primorac

Ona promovira Slavoniju malo drugačije

'Po danu sam poduzetnica i voditeljica, popodne blogerica'

Privatni album i Iva Šipoš/Blacksheep cinema
Foto: Privatni album i Iva Šipoš/Blacksheep cinemaEna Kokanović Nagy
  • Privatni album i Iva Šipoš/Blacksheep cinema
  • Privatni album i Iva Šipoš/Blacksheep cinema
  • Privatni album i Iva Šipoš/Blacksheep cinema
  • Privatni album i Iva Šipoš/Blacksheep cinema
  • Privatni album i Iva Šipoš/Blacksheep cinema
  • Privatni album i Iva Šipoš/Blacksheep cinema
  • Privatni album i Iva Šipoš/Blacksheep cinema

"Imamo sve što možete poželjeti - vrhunsko meso, ribu, divljač. Vrhunska vina, rakiju. Odlične domaće pekmeze, salate, turšije. Voće i povrće koje nije špricano. Kad sagledate to iz te perspektive, shvatite koliko ste sretni što živite baš u Slavoniji."

SLAVONSKI BRODEna Kokanović Nagy mlada je djevojka iz Gundinaca, magistra medijske kulture i vlasnica agencije za digitalni marketing i kreiranje sadržaja "Kreativna koka". Ona je i radijska voditeljica, voli fotografiju, snima video priloge, montira, no ono zbog čega danas govorimo o njoj je način na koji ona promovira Slavoniju, svoje Gundince, Slavonski Brod, Brodsko-posavsku županiju.

'Ja sam jako zaljubljena u našu tradicionalnu kuhinju. Prvenstveno slavonsku pa onda ostale regije. Mi imamo toliko dobre recepte, sastojke i tu nevjerojatnu ljubav prema kuhanju i ugošćavanju.'

Naime, povrh svega nabrojanog Ena Kokanović Nagy, za one koji ne prate toliko gastro scenu, poznata je food blogerica koja je ove godine, po treći puta, nominirana za prestižnu nagradu Gastro zvijezda.

- Nominirana sam u kategoriji Tradicionalna kuhinja. Osim te nagrade, mogu osvojiti nagradu za Gastro blog godine i biti Gastro zvijezda! i to je ono na što ciljam - govori Ena dodajući, pomalo u šali pomalo u zbilji, da ona svog Oscara ne može čekati kao Leonardo DiCaprio. - Kada sam već treći puta nominirana za Gastro blog godine vrijeme je da to i osvojim - dodaje Ena, koja je prošle godine osvojila nagradu za najbolji video na Gastro zvijezdi. - Iako najviše volim izbjegavati natjecanja ipak budem jako sretna kada me nominiraju. Pogotovo kad se nađem u konkurenciji sa svojim omiljenim blogerima-uzorima. To je najbolji osjećaj - ističe, dodajući kako ima jako puno kulinarskih uzora koje 'vjerojatno neće nikada upoznati'. - Pratim jako puno kuhara i kuharica koji me inspiriraju. Jedan od njih je i moj kolega bloger, Vedran Bošković s bloga 'Začinjeno s ljubavlju'. Taj čovjek kuha toliko dobro i s takvom lakoćom sljubi sastojke koje ja ne bi ni u ludilu spojila. Voljela bih imati istančanu paletu kao on i znati baratati različitim okusima i spojiti ih na takav savršen način. Stvarno čovjek to začini s ljubavlju! Kada su u pitanju slastice, Petra Jelenić mi je tu broj 1. Voljela bih da me nauči sve što zna - dodaje Ena koja uživa u druženju s članovima blogerske scene u Hrvatskoj.

A već sada ova mlada djevojka, čije je prvo jelo bila juha od 'vode, vegete, suncokretovog ulja i rezanaca' koju su mama i tata 'pojeli u slast', puno toga o kuhinji i kuhanju zna. Kaže, ta posebna veza između nje i uživanja u kuhanju i jelu seže još u doba djetinjstva. - Oduvijek sam voljela jesti! Nisam bila dijete koje je bilo izbirljivo pa mislim da se tu rodila ta ljubav prema kuhinji, a onda i prema kuhanju. I dan danas volim i jesti i spravljati slana i slatka jela. Ne pravim diskriminaciju i kod mene slano ne isključuje slatko - dodaje kroz smijeh, ističući kako potječe iz obitelji u kojoj su svi gurmani i svi vole i znaju kuhati.

- Prvenstveno sam gledala mamu, a onda i tatu kako pripremaju neka jela! Kada se radi tijesto prva sam bila za brljanje po tijestu, ali i prva za pojesti sirovo tijesto. Kasnije je to jednostavno došlo prirodno i osmišljavala bih recepte ovisno o vlastitom apetitu i financijskoj studentskoj situaciji. Kasnije sam se kulinarski razvijala, a danas mogu reći da sam najponosnija na moj recept za kiflice koje se ne mijese s maslacem. Savršeno su mekane i budu takve po nekoliko dana, iako nikada ne prežive niti sat - govori Ena u čijoj se kuhinji spravljaju i jedu i kineska i indijska i meksička i etiopijska jela. No posebno mjesto u njenom srcu i njenoj kuhinji zauzimaju tradicionalna, gundinačka i slavonska jela. A da je u tome uspješna dokaz je i ovogodišnja nominacija upravo u kategoriji tradicionalne kuhinje.

- Moja omiljena domaća kuhinja je slavonska kuhinja. Imamo sve što možete poželjeti - vrhunsko meso, ribu, divljač. Vrhunska vina, rakiju. Odlične domaće pekmeze, salate, turšije. Voće i povrće koje nije špricano. Kad sagledate to iz te perspektive, shvatite koliko ste sretni što živite baš u Slavoniji...Ja sam jako zaljubljena u našu tradicionalnu kuhinju. Prvenstveno slavonsku pa onda ostale regije. Mi imamo toliko dobre recepte, sastojke i tu nevjerojatnu ljubav prema kuhanju i ugošćavanju. Volim prilagođavati tradicionalne recepte, osmišljavati svoje i isprobati sve kuhinje ovog svijeta. No slavonska će uvijek imati posebno mjesto - naglašava ova zanimljiva mlada djevojka koja dodaje kako njeni recepti, koje nesebično dijeli s drugima ne skrivajući 'male tajne velikih majstora kuhinje', nastaju ovisno o tome što joj se taj dan jede. U ladici uvijek ima spremne papir i olovku kako bi mogla zapisati ono što podijeliti vrijedi.

A recepte i svoja kulinarska umjetnička dijela dijeli na svom blogu, gdje se uz maslac kiflice, nalazi i njen drugi najdraži recept Jaffa torta. Priča s blogom, baš kao i priča s kuhanjem i kulinarskim vodama, kod Ene je krenula na faksu. Kuhajući za kolege oni su ju često nagovarali da pokrene svoj blog. Kaže - ne zna jesu li oni bili potaknuti 'lošim studentskim vinom pa su je zato hvalili' tek našla se tu gdje je. A je na hrvatskoj blogerskoj sceni i nominirana je za Gastro zvijezdu u kategoriji tradicionalne kuhinje.

'Vidjela sam što treba popraviti kada je u pitanju promocija Slavonije i odlučila sam to uzeti u svoje ruke i napraviti onoliko koliko ja mogu. I svi bismo trebali tako, od kukanja nema ništa.' 

 Zašto Ena nikad neće biti skinny?

Ono što svakako valja istaknuti je kako je upravo na blogu ova mlada Gundinčanka, spojila sve svoje ljubavi i talente. Jela sama kuha, osmišljava, fotografira, snima, montira. - I na kraju sve to jedem. I zato Ena nikada neće biti skinny - dodaje smijući se.

- Iako se to onome tko na kraju pogleda jedan video od minutu minutu i nešto ne izgleda tako, zapravo je tu jako puno posla. Snimanje najjednostavnijeg recepta koji možete zamisliti, taman da ispečem samo pommes frittes, traje barem tri sata. Najdulje što sam radila na receptu je kućica od medenjaka koju sam radila prošle godine. Snimanje je trajalo četiri dana, plus 12 sati montaže. A na kraju sve stane u minutu i pol.  Najčešće se sama snimam, uz pomoć stativa. Kada je suprug u mogućnosti, onda me on snima dok kuham, jer i on - kao i ja - isto voli fotografirati, snimati, a i jesti - priča Ena dodajući kako joj je montaža najgori dio dok snimati, a posebice kuhati može danima.

Pa ipak i tu je uspješna. Jer iste godine kada je krenula s blogom bila je nominirana za prvu Gastro zvijezdu.

- Do prije godinu dana, nisam sebe eksponirala previše na blogu. U fokusu je bila hrana. U zadnjih godinu dana sam počela dijeliti fotografije i video uratke na kojima se i ja vidim, a ne samo ruke pa sam samim time i postala prepoznatljivija! Gastro blog zajednica je jedna jako ukusna i divna zajednica koja primi svakoga tko se želi baviti s pisanjem o hrani. Svatko ima svoju ideju, svoj put i nitko nikome ne stoji na tom putu. Podrška mojih dragih kolega je ono zašto je moj blog tu gdje je danas. - poručuje Ena čija su omiljena jela bakin krumpir na svinjskoj masti s kajmakom, mamini kroasani koji su 'nešto najbolje na svijetu' i tatini suhomesnati proizvodi te hladetina koju - kaže - obožava. Savjete joj roditelji često daju, a ona ih njima pruža tek kada je riječ o nekim modernijim namirnicama.

Iako je riječ o mladoj djevojci ona razbija stereotipe o tome kako mladi ne znaju i ne vole kuhati. Kaže nerazumljivo joj je baš da netko ne zna pripremiti sebi nešto više od sendviča. - To gledam prvo kao egzistencijalnu stvar. Ne moraš znati pripremati vrhunski steak, ali bilo bi u redu da si znaš nešto pripremiti čisto da preživiš, a da to nije sendvič - kaže Ena koja trenutno radi na potpunom preokretu na svom blogu.

- Radim rebranding s ciljem intenzivne promocije Slavonije i naše slavonske kuhinje kroz moj blog. Imam par projekata koje želim ostvarit,i a o tome ćete, nadam se, čuti u narednom periodu. U principu, vidjela sam što treba popraviti kada je u pitanju promocija Slavonije i odlučila sam to uzeti u svoje ruke i napraviti onoliko koliko ja mogu. I svi bismo trebali tako, od kukanja nema ništa. Mislim da ne naglašavamo dovoljno tu našu gastro ponudu. I dalje je glavni fokus na moru i prirodnim ljepotama, a naša kuhinja je daleko bolja od nekih svjetski poznatih kuhinja. Danas je ta kultura 'foodieja' sve jača i mislim da je pravo vrijeme da se okrene perspektiva i da krenemo više promovirati našu gastronomiju - govori Ena, koja svojim primjerom i dosadašnjim aktivnostima to već uspješno radi.

Dokaz za to je i ovogodišnja nominacija za Gastro zvijezdu, u čemu joj svojim glasovanjem i mi možemo dati podršku. Jer glasovanjem za Foodgasm by Ena ne glasamo samo za Enu Kokanović Nagy, glasamo za promociju Slavonije i slavonske gastro ponude u kojoj, sasvim je sigurno, leži veliki turistički potencijal ovoga kraja. Kako na mladima svijet ostaje, za vjerovati je da će se za ovu mladu food blogericu, bez obzira na to hoće li nagradu ove godine osvojiti ili ne, sasvim sigurno još jako puno čuti kroz njene priče o Slavoniji i jednu malo drugačiju promociju kraja iz kojeg potječe, koji voli i u čiji razvoj želi ulagati.

    Broj komentara: 2

    Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

    RegistracijaPrijava
    Taubek

    Taubek

    Komentirano: 5.11.2019. | 12:04

    1

    A did Tunja dere sa cijenama posteno pa jos dok dodjes do.Kopanice....prisjedne ti sve
    Stipe

    Stipe

    Komentirano: 5.11.2019. | 9:58

    2

    OK, sve to Slavonija ima super. Međutim, dođu ti gosti izvana i hoćeš ih odvesti na neko mjesto u BPŽ da probaju bar dio tih specijaliteta. U Brodu tako što nema. Donekle su to dida tunja u oprisavcima i ponekad donekle đeram u kopanici. Ako si tamo već vodio goste, moš se slikati. Možda još neko mjesto gdje se treba najaviti cijela grupa da bi se udostojili otvoriti. Eto ti brodske i županijske promocije turizma.

    Broj komentara: 2

    Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

    RegistracijaPrijava

    Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

    Ostali članci u rubrici
    SBplus.hr, Slavonski Brod : Nakon ovih savjeta Praznik rada postat će praznik za nepce

    Otkrivamo tajne izvrsnog roštilja

    Nakon ovih savjeta Praznik rada postat će praznik za nepce

    1.5.2019. | 11:00
    Praznik je rada, a mnogi će baš danas iskoristiti za roštiljanje u prirodi. Donosimo vam savjete uz koje možete postati pravi majstor roštilja.
    Praznik je rada, a mnogi će baš danas iskoristiti za roštiljanje u prirodi. Donosimo vam savjete uz koje možete postati pravi majstor roštilja.
    SBplus.hr, Slavonski Brod : Okusima graničarskog kraja do prepoznatljivosti

    Turistička zajednica županije

    Okusima graničarskog kraja do prepoznatljivosti

    23.4.2019. | 10:30
    Cilj im je unapređenje ponude tradicijskih jela i pića, ali i izgradnja tržišne prepoznatljivosti i postizanje izvrsnosti.
    Cilj im je unapređenje ponude tradicijskih jela i pića, ali i izgradnja tržišne prepoznatljivosti i postizanje izvrsnosti.
    SBplus.hr, Slavonski Brod : Fešte započinju već sutra pa do utorka tko izdrži

    VINKOVO U BRODSKOM KRAJU

    Fešte započinju već sutra pa do utorka tko izdrži

    18.1.2019. | 14:58
    Nekada se početak vinogradarske godine – kako se prisjećaju stariji vinogradari - obilježavao u manjem društvu prijatelja vinara. «Orezivali smo prvu lozu, zalijevali starim vinom, objesili kobasice i kulin u koji smo pucali iz kubure ne bi li grozdovi bili barem toliko veliki.
    Nekada se početak vinogradarske godine – kako se prisjećaju stariji vinogradari - obilježavao u manjem društvu prijatelja vinara. «Orezivali smo prvu lozu, zalijevali starim vinom, objesili kobasice i kulin u koji smo pucali iz kubure ne bi li grozdovi bili barem toliko veliki.
    SBplus.hr, Slavonski Brod : Nagrada Gastro zvijezda stigla u Slavonski Brod

    Lijepo priznanje

    Nagrada Gastro zvijezda stigla u Slavonski Brod

    26.11.2018. | 20:00
    Nagrada stiže u Slavonski Brod, a pobjednici sve čestitke za uspjeh kojim je mladim ljudima pokazala kako se sve može i hoće kada se dovoljno voli i želi.
    Nagrada stiže u Slavonski Brod, a pobjednici sve čestitke za uspjeh kojim je mladim ljudima pokazala kako se sve može i hoće kada se dovoljno voli i želi.
    SBplus.hr, Slavonski Brod : Propast će kuleni i kobasice

    Molite za niže temperature

    Propast će kuleni i kobasice

    7.1.2018. | 21:30
    Temperatura viša od 15 stupnjeva Celzijevih može biti veoma loša za meso jer utječe na pojavu truleži i muha.
    Temperatura viša od 15 stupnjeva Celzijevih može biti veoma loša za meso jer utječe na pojavu truleži i muha.
    SBplus.hr, Slavonski Brod : Recepti za fiš paprikaš i čobanac stari gotovo 90 godina

    Ovdašnji specijaliteti u Šibeniku

    Recepti za fiš paprikaš i čobanac stari gotovo 90 godina

    1.1.2018. | 18:15
    „Šibenski“ fiš paprikaš priprema se od soma, štuke, šarana i kečige s kapulom i ljutom paprikom iz Horgoša, a čobanac od goveđeg i svinjskog mesa, srca i bubrežnjaka.
    „Šibenski“ fiš paprikaš priprema se od soma, štuke, šarana i kečige s kapulom i ljutom paprikom iz Horgoša, a čobanac od goveđeg i svinjskog mesa, srca i bubrežnjaka.
    SBplus.hr, Slavonski Brod : Jela, kolači i pila za mušku snagu

    Starovinski recepti

    Jela, kolači i pila za mušku snagu

    14.7.2016. | 9:45
    - Pomislio sam zašto ne bih i ja napravio kuharicu s našim domaćim jelima i kolačima i ponudio ugostiteljima. Obilazio sam mjesta gdje se kuha naša šokačka kuhinja, od Babine Grede do zapadnog dijela Slavonije, i bilo mi je ugodno ispitivati snaše kako se što radi, priprema... Sv
    - Pomislio sam zašto ne bih i ja napravio kuharicu s našim domaćim jelima i kolačima i ponudio ugostiteljima. Obilazio sam mjesta gdje se kuha naša šokačka kuhinja, od Babine Grede do zapadnog dijela Slavonije, i bilo mi je ugodno ispitivati snaše kako se što radi, priprema... Sv
    SBplus.hr, Slavonski Brod : Za uživanje uz nogomet

    Prijedlog

    Za uživanje uz nogomet

    3.7.2016. | 13:55
    Večeras u 21 sat je četvrtfinalna utakmice između Francuske i Islanda. Predlažemo da uz najvažniju sporednu stvar na svijetu - nogomet - uživate u zdravim krekerima.
    Večeras u 21 sat je četvrtfinalna utakmice između Francuske i Islanda. Predlažemo da uz najvažniju sporednu stvar na svijetu - nogomet - uživate u zdravim krekerima.
    SBplus.hr, Slavonski Brod : Na brodskoj Fišijadi 2016., opet, najbolji Kopančani

    Ivan Sever obranio titulu

    Na brodskoj Fišijadi 2016., opet, najbolji Kopančani

    1.7.2016. | 23:00
    I ove godine najbolji fiš paprikaš na Fišijadi u Slavonskom Brodu skuhali su žitelji Velike Kopanice. Donosimo veliku foto galeriju s ovogodišnje Fišijade.
    I ove godine najbolji fiš paprikaš na Fišijadi u Slavonskom Brodu skuhali su žitelji Velike Kopanice. Donosimo veliku foto galeriju s ovogodišnje Fišijade.
    SBplus.hr, Slavonski Brod : Osvježenje na plus 30

    Ljetne vrućine

    Osvježenje na plus 30

    26.6.2016. | 11:30
    Donosimo Vam prijedlog za današnji desert. Riječ je o osvježavajućoj slastici koju vrlo brzo možete napraviti doma i uživati u okusima koje sami birate.
    Donosimo Vam prijedlog za današnji desert. Riječ je o osvježavajućooj slastici koju vrlobrzo možete napraviti doma i uživati u okusima koje sami birate.
    SBplus.hr, Slavonski Brod : Princeza mu tražila hladnu čokoladu, ali da bude mlaka

    Iskustva sezonskog radnika

    Princeza mu tražila hladnu čokoladu, ali da bude mlaka

    10.3.2016. | 23:00
    Davor Petrović više od 20 godina konobari na Jadranu. Sezona mu obično počinje krajem travnja i traje do početka studenog. Kaže da se tijekom tih šest mjeseci može uštedjeti za ostatak godine.
    Davor Petrović više od 20 godina konobari na Jadranu. Sezona mu obično počinje krajem travnja i traje do početka studenog. Kaže da se tijekom tih šest mjeseci može uštedjeti za ostatak godine.
    SBplus.hr, Slavonski Brod : Novost u svijetu piva

    Jubilej sajma

    Novost u svijetu piva

    18.11.2015. | 12:00
    SBplus.hr, Slavonski Brod : Zadovoljni i kupci i prodavači

    Slavonskobrodska Tržnica

    Zadovoljni i kupci i prodavači

    26.10.2015. | 11:58
    Uz hrpe jabuka raznih sorti, koje se nude po cijeni od dvije do sedam kuna, tržnicu su preplavile i kruške, mandarine, naranče, još uvijek se nađe i grožđa... U ponudi je i kesten skupljen na okolnim brdima Požeške gore po cijeni od 8 kuna za kilogram. I kupci su prezadovoljni.
    Uz hrpe jabuka raznih sorti, koje se nude po cijeni od dvije do sedam kuna, tržnicu su preplavile i kruške, mandarine, naranče, još uvijek se nađe i grožđa... U ponudi je i kesten skupljen na okolnim brdima Požeške gore po cijeni od 8 kuna za kilogram. I kupci su prezadovoljni.
    SBplus.hr, Slavonski Brod : Proglašeni najbolji fiš-majstori

    Fišijada 2015.

    Proglašeni najbolji fiš-majstori

    4.7.2015. | 0:48
    Proglašenje ekipe koja je skuhala najbolji fiš-paprikaš očekuje se oko 22 sata.
    Proglašenje ekipe koja je skuhala najbolji fiš-paprikaš očekuje se oko 22 sata.
    SBplus.hr, Slavonski Brod : Uspjeh brodskih kuhara

    Hrvatski kuharski kup

    Uspjeh brodskih kuhara

    19.4.2015. | 9:16
    U sklopu večeri održana je aukcija glavnog jela za 12 osoba, dvije slike, te torte Zlatna jabuka a sav prihod je išao je u svrhu educiranja mladih kuhara i slastičara.
    U sklopu večeri održana je aukcija glavnog jela za 12 osoba, dvije slike, te torte Zlatna jabuka a sav prihod je išao je u svrhu educiranja mladih kuhara i slastičara.
    SBplus.hr, Slavonski Brod : Galović u Londonu s čvarcima

    Nakon kulina

    Galović u Londonu s čvarcima

    21.1.2015. | 15:36
    Tomislav Galović, proizvođač suhomesnatih autohtonih proizvoda, već u prvih pet mjeseci iz Slavonskog Broda put Londona poslao je 700 kilograma kulina, a prodano je sve do posljednje mrvice, i to po cijeni od 62 funte za kilogram.
    Tomislav Galović, proizvođač suhomesnatih autohtonih proizvoda, već u prvih pet mjeseci iz Slavonskog Broda put Londona poslao je 700 kilograma kulina, a prodano je sve do posljednje mrvice, i to po cijeni od 62 funte za kilogram.
    SBplus.hr, Slavonski Brod : Kolači za najmlađe pacijente brodske bolnice

    Čuvarica tradicijske kuhinje

    Kolači za najmlađe pacijente brodske bolnice

    25.12.2014. | 8:55
    Kreativna Brođanka Jozefina Birindžić ima udrugu i kuharicu Moj gastro, te web stranicu na kojoj od zaborava čuva tradicisjke recepte. Božićne kolače darivala je djeci Dječjeg odjela brodske Opće bolnice.
    Kreativna Brođanka Jozefina Birindžić ima udrugu i kuharicu Moj gastro, te web stranicu na kojoj od zaborava čuva tradicisjke recepte. Božićne kolače darivala je djeci Dječjeg odjela brodske Opće bolnice.
    SBplus.hr, Slavonski Brod : Podsjećamo na 'Liker od višanja'

    S povodom

    Podsjećamo na 'Liker od višanja'

    10.6.2014. | 22:50
    Na traženje čitatelja, 'repriziramo' najuspješniji članak našeg suradnika Emila Cipra (od objavljenih na na SBplusu dakako) od 23. lipnja 2011. godine. Članak je pregledan 14.585 puta - dosad.
    Na traženje čitatelja, 'repriziramo' najuspješniji članak našeg suradnika Emila Cipra (od objavljenih na na SBplusu dakako) od 23. lipnja 2011. godine. Članak je pregledan 14.585 puta - dosad.
    SBplus.hr, Slavonski Brod : Od zlatnih kajsija najukusniji džem za palačinke

    Bez konzervansa

    Od zlatnih kajsija najukusniji džem za palačinke

    2.8.2013. | 10:45
    Ljeti su posebice aktualne kajsije od kojih se spravlja nezamjenjivi džem za palačinke, kolače, ili se naprosto koristi kao namaz na svježi kruh.
    Ljeti su posebice aktualne kajsije od kojih se spravlja nezamjenjivi džem za pal
    SBplus.hr, Slavonski Brod : Brodska 'Fišijada 2013.'

    GALERIJA: 101 fotografija

    Brodska 'Fišijada 2013.'

    6.7.2013. | 9:45
    U galeriji fotografija vidljivo je što su zabilježili naši: Ivan Salantić i Željko Jelavić.
    U galeriji fotografija vidljivo je što su zabilježili naši: Ivan Salantić i Želj
    SBplus.hr, Slavonski Brod :
    SBplus.hr, Slavonski Brod :