Život : Gastronomija

Objavljeno: 6.7.2013. u 9:45
Prikaza: 5463
|
Autor: SBplus

GALERIJA: 101 fotografija

Brodska 'Fišijada 2013.'

Slika 2
Foto: Slika 2
  • Slika 2
  • Slika 4
  • Slika 18
  • Slika 3
  • Slika
  • Slika 4
  • Slika 4
  • Slika 2
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika 8
  • Slika 1
  • Slika 1
  • Slika 9
  • Slika 14
  • Slika 2
  • Slika 10
  • Slika 13
  • Slika 5
  • Slika 16
  • Slika 13
  • Slika 16
  • Slika 14
  • Slika 15
  • Slika 4
  • Slika 11
  • Slika 3
  • Slika 15
  • Slika 17
  • Slika 2
  • Slika 13
  • Slika 12
  • Slika 2
  • Slika 5
  • Slika 6
  • Slika 5
  • Slika 3
  • Slika 6
  • Slika 7
  • Slika 3
  • Slika 4
  • Slika 7
  • Slika 7
  • Slika 8
  • Slika 8
  • Slika 6
  • Slika 9
  • Slika 10
  • Slika 10
  • Slika 11
  • Slika 12
  • Slika 12
  • Slika 21
  • Slika 20
  • Slika 13
  • Slika 14
  • Slika 15
  • Slika 22
  • Slika 23
  • Slika 23
  • Slika 19
  • Slika 21
  • Slika 22
  • Slika 5
  • Slika 1
  • Slika 16
  • Slika 18
  • Slika 19
  • Slika 6
  • Slika 7
  • Slika 5
  • Slika 12
  • Slika
  • Slika 1
  • Slika 3
  • Slika 13
  • Slika 14
  • Slika 7
  • Slika 12
  • Slika 1
  • Slika 9
  • Slika 10
  • Slika 11
  • Slika 17
  • Slika 17
  • Slika 18
  • Slika 2
  • Slika 8
  • Slika 6
  • Slika 16
  • Slika 11
  • Slika 10
  • Slika 11
  • Slika 2
  • Slika 15
  • Slika 9
  • Slika
  • Slika 1
  • Slika
  • Slika 5
  • Slika 7
  • Slika 4
  • Slika 14
  • Slika 9

U galeriji fotografija vidljivo je što su zabilježili naši: Ivan Salantić i Željko Jelavić.

SLAVONSKI BROD -  U organizaciji Turističke zajednice grada Slavonskog Broda, jučer, na parkiralištu stadiona Marsonia, održana je tradicionalna brodska "Fišijada" i završnica projekta "Lijepa naša Sava".

Program, koji svake godine privlači sve veću pozornost Brođana, ove je godine okupio oko 3000 posjetitelja i 80 natjecatelja, od kojih, neki, nisu obraćali pažnju na činjenicu da, loženem vatre na safaltu, čine štetu Gradu.

Prvi put kuhan je fiš u kotlu od 1000 litara, a glavni majstor bio je Stjepan Balen, koji je kazao kako se kuhalo između 400 i 500 litara te da nije bilo potebe kuhati veću količinu budući da su. natjecatelji skuhali gotovo 1000 litara. Kotao je Turistička zajednica kupila baš za ovakve prilike, a u kupnji su pomogli Coca Cola i PBZ, a sam kotao je izrađen u Sigmatu.

U kulturnom dijelu programa okupljene je zabavljao tamburaški sastav "Širok šor" te klapa "Bošket".

Ove godine posebnu pozornost Brođana privukle su i "trke" dragon boat koje su se održavala na rijeci Savi, a u organizaciji KKK "Olimpik". U "utrkama" su se okušali i mnogi Brođani.

Iako je grmljavinsko nevrijeme, kao i svake godine, pokušalo pokvariti natjecanje, 80 natjecatelja napravilo je odličan fiš, a pred stručnim ocjenjivačkim žirijem, koji su činili predsjednik Stjepan Balen te članovi: Petar Huljić i Josip Perčević, bio je težak posao, ali nakon kušanja svih pristiglih uzoraka, donijeli su sljedeću odluku: 1. mjesto - Ivan Kitanović - Velika Kopanica; 2. mjesto - Ivica Vučković - Velika Kopanica, 3. mjesto - Ivan Sever - Vrpolje.

Slavljenicima su pripale bogate nagrade, a pobjednik, Ivan Kitanović, za ebrod.net kazao je:

- Nastupio sam na preko stotinu fišijada, a medalje i trofeji stoje u restoranu "Đeram". Najvažnija stvar su dobra paprika, kvalitetna riba i dobar majstor kojih u Kopanici ima. Pleternica, Požega, Oriovac, Baranja, Osijek, Kopačevo, Bilje, Slavonski Brod, nas sedam natjecatelja iz Kopanice ide konstantno na sve fišijade i bilježimo dobre rezultate.

Nakon što je cumulonimbus "počastio" sudionike s par grmljavina, a potom s nekoliko pljuskova, i ekipa SBplus mogla je krenuti u osvajanje četvrtog mjesta na Fišijadi 2013.

Iako su neki od gurua fiša, javno i bespogovorno, iskazali naklonost i bezrezervnu podršku fišu Borislava Stipića, ipak, osvojili smo, kao i svi drugi, odlično, četvrto mjesto.

Iako je konkurencija bila oštra i jaka, prvi nastup ekipe SBplus ostavio je traga, ako nigdje, barem na tratini iza stadiona.

U galeriji je vidljivo što su zabilježili naši: Ivan Salantić i Željko Jelavić, a tri fotografije i dio sadržaja iz članka, 'posudili' smo od Krešimira Galića.

    Broj komentara: 9

    Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

    RegistracijaPrijava
    pst1

    pst1

    Komentirano: 8.7.2013. | 14:09

    1

    Dalo bartolovčanu da pravi fiš,a njima i gromačanima samo gljive možeš dat ,ako nisu ludare.Sad oprt za 10 kn može li se išta što će i lićiti na fiš napraviti.Prvomajsski grah je otišao u Savu valda zato što isto nije bio dobar,a ne zato da nahrane šarane za fišijadu.Neznam samo zašto se Balen opetovano sramoti.
    B_Stipic

    B_Stipic

    Komentirano: 7.7.2013. | 15:37

    2

    Hvala, ako se odnosi na sbplusov fiš, jer konačno netko "iskren". Makar pod nickom i makar fiš nije ni probao.
    gromacan

    gromacan

    Komentirano: 7.7.2013. | 15:16

    3

    slijedeće godine promijenite majstora za fiš ovo je sve samo ne fiš.
    aristotel01

    aristotel01

    Komentirano: 7.7.2013. | 10:47

    4

    Makar se ove godine nije pokvarila riba .... Inače od koga se kupila riba i kruh da znam sebi kupiti?
    spursi

    spursi

    Komentirano: 6.7.2013. | 20:41

    5

    kad se ždere i pije onda nema svađe.
    Kometa

    Kometa

    Komentirano: 6.7.2013. | 15:21

    6

    Jel fiš bio nepravomoćan?
    mazde

    mazde

    Komentirano: 6.7.2013. | 12:36

    7

    Ma sve 5, brodska fišijada najjača je u RH, e sad drago mi i za onih 1000 litara fiša pride, ali iz izvješća se ne vidi njel bilo besplatno ili pošto za publiku, da nebudu gladna publika ili, kao nekih prije godina, moraju kupiti roštilj, ali ostaje žal za godinama kad je bila na malom gradskom kupalištu, a publika gore na šetnici - ovo sad jednostavno nije primjereno mjesto
    ivan_lipovac

    ivan_lipovac

    Komentirano: 6.7.2013. | 11:04

    8

    Zahvaljujem se svima i nadam se da su se ljudi dobro proveli u dragon boat vožnjama. Ovo nam je prva takva organizacija i sve je odrađeno u najkraćem mogućem roku. Tako da se ispričavam pojedincima ako su slučajno ostali uskračeni za vožnju, te ih pozivam na reprizu 20.7 na Petnji. Također se nadam da će ovo biti jedna tradicija koja će privući još više ljudi na Savu...
    B_Stipic

    B_Stipic

    Komentirano: 6.7.2013. | 10:45

    9

    Osim prava i prva tri majstora - svi ostali "osvojili su" to "odlično četvrto mjesto". Ukupnim događanjem i nastupom ekipe SBPlusa na ovogodišnjoj fišijadi sam zadovoljan. Zahvaljujem svima koji su kušali naše iće i piće, koji su se s nama družili, a posebno onima koji su, bez kurtoazije, iskazali zadovoljstvo našem fišu. Dakako, posebna pohvala Jerku i ostalim utemeljiteljima udruge "SBPlus" koji su se doista potrudili oko organizacije druženja i prezentacije ekipe, a fiš je u toj priči bio samo povod.

    Broj komentara: 9

    Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

    RegistracijaPrijava

    Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

    Ostali članci u rubrici
    SBplus.hr, Slavonski Brod : Nakon ovih savjeta Praznik rada postat će praznik za nepce

    Otkrivamo tajne izvrsnog roštilja

    Nakon ovih savjeta Praznik rada postat će praznik za nepce

    1.5.2019. | 11:00
    Praznik je rada, a mnogi će baš danas iskoristiti za roštiljanje u prirodi. Donosimo vam savjete uz koje možete postati pravi majstor roštilja.
    Praznik je rada, a mnogi će baš danas iskoristiti za roštiljanje u prirodi. Donosimo vam savjete uz koje možete postati pravi majstor roštilja.
    SBplus.hr, Slavonski Brod : Okusima graničarskog kraja do prepoznatljivosti

    Turistička zajednica županije

    Okusima graničarskog kraja do prepoznatljivosti

    23.4.2019. | 10:30
    Cilj im je unapređenje ponude tradicijskih jela i pića, ali i izgradnja tržišne prepoznatljivosti i postizanje izvrsnosti.
    Cilj im je unapređenje ponude tradicijskih jela i pića, ali i izgradnja tržišne prepoznatljivosti i postizanje izvrsnosti.
    SBplus.hr, Slavonski Brod : Fešte započinju već sutra pa do utorka tko izdrži

    VINKOVO U BRODSKOM KRAJU

    Fešte započinju već sutra pa do utorka tko izdrži

    18.1.2019. | 14:58
    Nekada se početak vinogradarske godine – kako se prisjećaju stariji vinogradari - obilježavao u manjem društvu prijatelja vinara. «Orezivali smo prvu lozu, zalijevali starim vinom, objesili kobasice i kulin u koji smo pucali iz kubure ne bi li grozdovi bili barem toliko veliki.
    Nekada se početak vinogradarske godine – kako se prisjećaju stariji vinogradari - obilježavao u manjem društvu prijatelja vinara. «Orezivali smo prvu lozu, zalijevali starim vinom, objesili kobasice i kulin u koji smo pucali iz kubure ne bi li grozdovi bili barem toliko veliki.
    SBplus.hr, Slavonski Brod : Nagrada Gastro zvijezda stigla u Slavonski Brod

    Lijepo priznanje

    Nagrada Gastro zvijezda stigla u Slavonski Brod

    26.11.2018. | 20:00
    Nagrada stiže u Slavonski Brod, a pobjednici sve čestitke za uspjeh kojim je mladim ljudima pokazala kako se sve može i hoće kada se dovoljno voli i želi.
    Nagrada stiže u Slavonski Brod, a pobjednici sve čestitke za uspjeh kojim je mladim ljudima pokazala kako se sve može i hoće kada se dovoljno voli i želi.
    SBplus.hr, Slavonski Brod : Propast će kuleni i kobasice

    Molite za niže temperature

    Propast će kuleni i kobasice

    7.1.2018. | 21:30
    Temperatura viša od 15 stupnjeva Celzijevih može biti veoma loša za meso jer utječe na pojavu truleži i muha.
    Temperatura viša od 15 stupnjeva Celzijevih može biti veoma loša za meso jer utječe na pojavu truleži i muha.
    SBplus.hr, Slavonski Brod : Recepti za fiš paprikaš i čobanac stari gotovo 90 godina

    Ovdašnji specijaliteti u Šibeniku

    Recepti za fiš paprikaš i čobanac stari gotovo 90 godina

    1.1.2018. | 18:15
    „Šibenski“ fiš paprikaš priprema se od soma, štuke, šarana i kečige s kapulom i ljutom paprikom iz Horgoša, a čobanac od goveđeg i svinjskog mesa, srca i bubrežnjaka.
    „Šibenski“ fiš paprikaš priprema se od soma, štuke, šarana i kečige s kapulom i ljutom paprikom iz Horgoša, a čobanac od goveđeg i svinjskog mesa, srca i bubrežnjaka.
    SBplus.hr, Slavonski Brod : Jela, kolači i pila za mušku snagu

    Starovinski recepti

    Jela, kolači i pila za mušku snagu

    14.7.2016. | 9:45
    - Pomislio sam zašto ne bih i ja napravio kuharicu s našim domaćim jelima i kolačima i ponudio ugostiteljima. Obilazio sam mjesta gdje se kuha naša šokačka kuhinja, od Babine Grede do zapadnog dijela Slavonije, i bilo mi je ugodno ispitivati snaše kako se što radi, priprema... Sv
    - Pomislio sam zašto ne bih i ja napravio kuharicu s našim domaćim jelima i kolačima i ponudio ugostiteljima. Obilazio sam mjesta gdje se kuha naša šokačka kuhinja, od Babine Grede do zapadnog dijela Slavonije, i bilo mi je ugodno ispitivati snaše kako se što radi, priprema... Sv
    SBplus.hr, Slavonski Brod : Za uživanje uz nogomet

    Prijedlog

    Za uživanje uz nogomet

    3.7.2016. | 13:55
    Večeras u 21 sat je četvrtfinalna utakmice između Francuske i Islanda. Predlažemo da uz najvažniju sporednu stvar na svijetu - nogomet - uživate u zdravim krekerima.
    Večeras u 21 sat je četvrtfinalna utakmice između Francuske i Islanda. Predlažemo da uz najvažniju sporednu stvar na svijetu - nogomet - uživate u zdravim krekerima.
    SBplus.hr, Slavonski Brod : Na brodskoj Fišijadi 2016., opet, najbolji Kopančani

    Ivan Sever obranio titulu

    Na brodskoj Fišijadi 2016., opet, najbolji Kopančani

    1.7.2016. | 23:00
    I ove godine najbolji fiš paprikaš na Fišijadi u Slavonskom Brodu skuhali su žitelji Velike Kopanice. Donosimo veliku foto galeriju s ovogodišnje Fišijade.
    I ove godine najbolji fiš paprikaš na Fišijadi u Slavonskom Brodu skuhali su žitelji Velike Kopanice. Donosimo veliku foto galeriju s ovogodišnje Fišijade.
    SBplus.hr, Slavonski Brod : Osvježenje na plus 30

    Ljetne vrućine

    Osvježenje na plus 30

    26.6.2016. | 11:30
    Donosimo Vam prijedlog za današnji desert. Riječ je o osvježavajućoj slastici koju vrlo brzo možete napraviti doma i uživati u okusima koje sami birate.
    Donosimo Vam prijedlog za današnji desert. Riječ je o osvježavajućooj slastici koju vrlobrzo možete napraviti doma i uživati u okusima koje sami birate.
    SBplus.hr, Slavonski Brod : Princeza mu tražila hladnu čokoladu, ali da bude mlaka

    Iskustva sezonskog radnika

    Princeza mu tražila hladnu čokoladu, ali da bude mlaka

    10.3.2016. | 23:00
    Davor Petrović više od 20 godina konobari na Jadranu. Sezona mu obično počinje krajem travnja i traje do početka studenog. Kaže da se tijekom tih šest mjeseci može uštedjeti za ostatak godine.
    Davor Petrović više od 20 godina konobari na Jadranu. Sezona mu obično počinje krajem travnja i traje do početka studenog. Kaže da se tijekom tih šest mjeseci može uštedjeti za ostatak godine.
    SBplus.hr, Slavonski Brod : Novost u svijetu piva

    Jubilej sajma

    Novost u svijetu piva

    18.11.2015. | 12:00
    SBplus.hr, Slavonski Brod : Zadovoljni i kupci i prodavači

    Slavonskobrodska Tržnica

    Zadovoljni i kupci i prodavači

    26.10.2015. | 11:58
    Uz hrpe jabuka raznih sorti, koje se nude po cijeni od dvije do sedam kuna, tržnicu su preplavile i kruške, mandarine, naranče, još uvijek se nađe i grožđa... U ponudi je i kesten skupljen na okolnim brdima Požeške gore po cijeni od 8 kuna za kilogram. I kupci su prezadovoljni.
    Uz hrpe jabuka raznih sorti, koje se nude po cijeni od dvije do sedam kuna, tržnicu su preplavile i kruške, mandarine, naranče, još uvijek se nađe i grožđa... U ponudi je i kesten skupljen na okolnim brdima Požeške gore po cijeni od 8 kuna za kilogram. I kupci su prezadovoljni.
    SBplus.hr, Slavonski Brod : Proglašeni najbolji fiš-majstori

    Fišijada 2015.

    Proglašeni najbolji fiš-majstori

    4.7.2015. | 0:48
    Proglašenje ekipe koja je skuhala najbolji fiš-paprikaš očekuje se oko 22 sata.
    Proglašenje ekipe koja je skuhala najbolji fiš-paprikaš očekuje se oko 22 sata.
    SBplus.hr, Slavonski Brod : Uspjeh brodskih kuhara

    Hrvatski kuharski kup

    Uspjeh brodskih kuhara

    19.4.2015. | 9:16
    U sklopu večeri održana je aukcija glavnog jela za 12 osoba, dvije slike, te torte Zlatna jabuka a sav prihod je išao je u svrhu educiranja mladih kuhara i slastičara.
    U sklopu večeri održana je aukcija glavnog jela za 12 osoba, dvije slike, te torte Zlatna jabuka a sav prihod je išao je u svrhu educiranja mladih kuhara i slastičara.
    SBplus.hr, Slavonski Brod : Galović u Londonu s čvarcima

    Nakon kulina

    Galović u Londonu s čvarcima

    21.1.2015. | 15:36
    Tomislav Galović, proizvođač suhomesnatih autohtonih proizvoda, već u prvih pet mjeseci iz Slavonskog Broda put Londona poslao je 700 kilograma kulina, a prodano je sve do posljednje mrvice, i to po cijeni od 62 funte za kilogram.
    Tomislav Galović, proizvođač suhomesnatih autohtonih proizvoda, već u prvih pet mjeseci iz Slavonskog Broda put Londona poslao je 700 kilograma kulina, a prodano je sve do posljednje mrvice, i to po cijeni od 62 funte za kilogram.
    SBplus.hr, Slavonski Brod : Kolači za najmlađe pacijente brodske bolnice

    Čuvarica tradicijske kuhinje

    Kolači za najmlađe pacijente brodske bolnice

    25.12.2014. | 8:55
    Kreativna Brođanka Jozefina Birindžić ima udrugu i kuharicu Moj gastro, te web stranicu na kojoj od zaborava čuva tradicisjke recepte. Božićne kolače darivala je djeci Dječjeg odjela brodske Opće bolnice.
    Kreativna Brođanka Jozefina Birindžić ima udrugu i kuharicu Moj gastro, te web stranicu na kojoj od zaborava čuva tradicisjke recepte. Božićne kolače darivala je djeci Dječjeg odjela brodske Opće bolnice.
    SBplus.hr, Slavonski Brod : Podsjećamo na 'Liker od višanja'

    S povodom

    Podsjećamo na 'Liker od višanja'

    10.6.2014. | 22:50
    Na traženje čitatelja, 'repriziramo' najuspješniji članak našeg suradnika Emila Cipra (od objavljenih na na SBplusu dakako) od 23. lipnja 2011. godine. Članak je pregledan 14.585 puta - dosad.
    Na traženje čitatelja, 'repriziramo' najuspješniji članak našeg suradnika Emila Cipra (od objavljenih na na SBplusu dakako) od 23. lipnja 2011. godine. Članak je pregledan 14.585 puta - dosad.
    SBplus.hr, Slavonski Brod : Od zlatnih kajsija najukusniji džem za palačinke

    Bez konzervansa

    Od zlatnih kajsija najukusniji džem za palačinke

    2.8.2013. | 10:45
    Ljeti su posebice aktualne kajsije od kojih se spravlja nezamjenjivi džem za palačinke, kolače, ili se naprosto koristi kao namaz na svježi kruh.
    Ljeti su posebice aktualne kajsije od kojih se spravlja nezamjenjivi džem za pal
    SBplus.hr, Slavonski Brod : Što se kuha u brodskoj kazan'ci

    Ne propustite kušati

    Što se kuha u brodskoj kazan'ci

    5.7.2013. | 9:40
    Izvjesno jest kako će ekipa SBplusa u petak 5. srpnja između stadiona i Save, na tradicionalnoj fišijadi ponuditi dobar fiš. Pozivamo čitatelje da dođu …negdje oko 17 sati pa nadalje i da nam komentare i mišljenja kažu u brk.
    Što se kuha u brodskoj kazan'ci