Reagiranja

Objavljeno: 5.2.2017. u 21:00
Prikaza: 22215
|
Autor: Doc. dr. sc. Marijan Šabić

Dr. Marijan Šabić otvoreno

Moje nevolje s tuđim ženama

Slavonski Brod : Moje nevolje s tuđim ženamaDoc. dr. sc. Marijan Šabić

Zbog ovakvih, ali i mnogih drugih pojava, vrijedno bi bilo pozvati nadležne institucije od inspekcija ministarstva pa sve do nacionalnog DORH-a i USKOK-a da se pozabave i detaljnije pročešljaju radnje u navedenoj instituciji.

„Mi smo kuhari, oni su konobari. Na fakultetima poslužuju ono što pripremimo u institutima. Ukoliko netko to želi pojesti. Ja sam kuhar. Ne želim biti konobar". Otprilike to mi je odgovorio jedan ne toliko stariji koliko iskusniji i mudriji kolega kada sam ga pokušao uvjeriti kako bi se radnici znanstvenih instituta trebali uključiti u izvođenje visokoškolske nastave. Njegova mi je ugostiteljska metafora bila zabavna, možda i zbog ove zločeste analogije: naime, i u tom je sustavu sve manje marljivih i talentiranih profesionalaca kao što su Đuro Babić ili moj stari prijatelj Boris Brzica, a sve više bahatih balavaca s manirima kelnera iz Radovana Trećeg, koji misle kako su za pola sezone fuša na nekoj jadranskoj plaži ispekli ugostiteljski zanat. Ovaj smo razgovor vodili otprilike u svibnju 2015., a povod mu je bio ustrojavanje Sveučilišta u Slavonskom Brodu.

Na osječkom Sveučilištu na pomolu još jedno, nazovimo ga skandalozno, zapošljavanje u kojem se radi o uhljebljivanju supruge poznatog i utjecajnog čovjeka u akademskim i političkim krugovima.

Ja sam prije toga određeno iskustvo u visokoškolskoj nastavi namaknuo  vanjskom suradnjom na Odsjeku za zapadnoslavenske jezike i književnosti Filozofskog fakulteta u Zagrebu. Pozvali su me kao ispomoć zbog trenutnog kadrovskog deficita uzrokovanog privremenom odsutnošću dviju kolegica (zbor porodiljnih dopusta itd.), a s fakulteta sam otišao nakon tri godine predavanja. Popudbina mi se sastojala od znanstveno-nastavnog zvanja docenta, nekoliko prijateljstava s kolegama i studentima i uglavnom dobrih rezultata studentskih anketa. Premda nevelika, pokazala je da sam se koliko-toliko uspio snaći u visokoškolskoj nastavi, a to mi je bilo važno jer sam pred sobom imao prilično neizvjesnu budućnost, s ugovorom o radu na određeno vrijeme u Hrvatskom institutu za povijest, i zato sam se počeo obazirati za natječajima u drugim znanstvenim i znanstveno-nastavim ustanovama. Naivno sam smatrao kako ću, kao viši znanstveni suradnik i naslovni docent s određenim brojem objavljenih knjiga i znanstvenih radova, dobiti šansu za zaposlenje na kojoj od visokoškolskih ustanova koje u zadnje vrijeme niču kao gljive poslije kiše.

Mojoj su se namjeri ispriječile, pogađate – dame iz naslova.

Tako sam se u jesen 2015. javio na natječaj za predavača teorije i povijesti književnosti na Umjetničkoj akademiji u Osijeku. Nekoliko dana prije moga nastupnog predavanja, na inače mi slabo poznatom portalu Republika.eu, osvanuo je opsežan članak naslovljen: "Na pomolu novo sumnjivo zapošljavanje – 59-godišnjoj supruzi Zlatka Kramarića 'smiješi' se radno mjesto na Umjetničkoj akademiji", u kojem je anonimni autor napisao i sljedeće:

Redakcija našeg portala raspolaže s informacijama koje upućuju kako je na osječkom Sveučilištu na pomolu još jedno, nazovimo ga skandalozno, zapošljavanje u kojem se radi o uhljebljivanju supruge poznatog i utjecajnog čovjeka u akademskim i političkim krugovima." […]

„Još zanimljivije i poražavajuće sve to skupa djeluje ako se uzmu u obzir reference i biografije preostalih dvoje kandidata koji, prema svemu sudeći, neće imati previše šanse pored supruge Zlatka Kramarića. Radi se o dvojici mladih perspektivnih i kvalitetnih kandidata. Jedan od njih je 41-godišnji dr.sc. Marijan Šabić koji posjeduje vrlo bogatu radnu biografiju. Ovaj rođeni Brođanin diplomirao je 1998. godine na Filozofskom fakultetu u Zagrebu komparativnu književnost i bohemistiku, zatim 2001. godine magistrirao kroatistiku, 2003. godine diplomirao bibliotekarstvo te 2007. godine doktorirao slavistiku. U znanstvenoj karijeri objavio je na desetke knjiga i znanstvenih radova, no sve to izgleda neće previše impresionirati stručno Povjerenstvo u odabiru kandidata. I u slučaju drugog kandidata koji uz dr. sc. Šabića konkurira za navedeno radno mjesto radi se o kvalitetnom i perspektivnom kadru. Marko Ek je 28-godišnji polaznik doktorskog studija na Filozofskom fakultetu kojem, prema našim informacijama, do stjecanja prestižne znanstvene doktorske titule ne nedostaje još puno.

Zbog ovakvih, ali i mnogih drugih pojava na Sveučilištu vrijedno bi bilo pozvati nadležne institucije od inspekcija ministarstva pa sve do nacionalnog DORH-a i USKOK-a da se pozabave i detaljnije pročešljaju radnje u navedenoj instituciji".

Ukratko, anonimni je autor bio u pravu. Nakon što je stručno povjerenstvo moje nastupno predavanje ocijenilo najvišom ocjenom (koju je predsjednica povjerenstva pročitala preda mnom i pred studentima), Vijeće Umjetničke akademije u Osijeku većinom je glasova odlučilo kako će prednost pri zapošljavanju imati supruga Zlatka Kramarića – dakle kandidatkinja bez magisterija ili doktorata znanosti, bez ijednog objavljenog znanstvenog rada, i bez ikakvog iskustva u visokoškolskoj nastavi. Iskreno vjerujući kako ovo nije tek jedna u nizu odluka kojima je Vijeće Umjetničke akademije (većinom glasova) samo sebe proglasilo najobičnijim ološem, dnom dna nepotistički organizirane sive zone proračunske Hrvatske, rado bih čuo kako bi uvaženi članovi Vijeća ovakav izbor obrazložili svojim studentima, kojima svakodnevno tupe o važnosti obrazovanja koje im oni (pro)daju. Ili svojoj djeci. Do tada, smatram ih ekipom s kojom nije pristojno ni čekati tramvaj, a kamoli poučavati studente.

U prosincu iste godine prijavio sam se na natječaj za docenta u polju kroatologije na Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti u Osijeku, uzdajući se prije svega u specifičnosti izbora u znanstveno-nastavna zvanja. Naime, pri izboru u znanstveno-nastavna zvanja (docent, izv. profesor itd.) procedura je daleko kompliciranija od izbora u nastavna (predavač, viši predavač itd.). O izboru kandidata ne odlučuje samo ustanova koja je raspisala natječaj nego niz instanci, a konačnu odluku donosi Matični odbor za interdisciplinarno područje. Drugim riječima – za „progurati" nezainteresiranu i netalentiranu osobu u znanstveno-nastavno zvanje moraš biti puno prefriganiji i umreženiji čak i od ekipe s Umjetničke akademije.

A je li to moguće vidjet ćete u nastavku koji slijedi.

Broj komentara: 7

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
Liza

Liza

Komentirano: 8.2.2017. | 9:26

1

Što je sa nastavkom? Možda se autor uplašio.
JedanDvaTriSB

JedanDvaTriSB

Komentirano: 6.2.2017. | 19:11

2

Primjedba uredniku i/ili autoru: Ako spominjete žene u naslovu želio bih i vidjeti neku. Ovo se zave lažno oglašavanje i kažnjivo je po čl.15 stavak 2. žakona o lažnom oglažavanju na internetu. A kako ide ono tko je bez grijeha nek baci biser prvi ili tako nešto. Ako su nam ovakvi svi brodski intelektualci trebaju se učlaniti u udrugu intelektualki.
JedanDvaTriSB

JedanDvaTriSB

Komentirano: 6.2.2017. | 14:52

3

Ja isto mislio biće nešto o ženama i kako je jadan išao u štetu pa dobio po repu... Zašto se on na tom natječaju za Kramarićevu ženu ljuti, kad su tražili predavača a on je docent koji već ima posao? I kako to da se on kao jezičar radi kao povjesničar na institutu a nije to uopće završio!? Ništa neobično. Mr. ex. županijski vječnik i trenutni gradski (hdz satelit opet), kad je bio županijski vijećnik jel baš sva imenovanja potvrdio jer su na natječajima bili predloženi najbolji ljudi ili je glasao za kvote HDZ-a ili HSLSa, bez obzira što se na natječaje javilo puno boljih kandidata? Pa je Šimić kao odvjetnik postavljen u centar za biotehnologiju,… Za sve je glasao. Da se provjeriti. Još jedan vrli barišićevac - kojeg btw hsls podržava i likom i djelom, a vidi se i ova perjanica brodske znanosti za prodavanje zjaka i pčelarstvo.
MILENIJUM

MILENIJUM

Komentirano: 6.2.2017. | 12:56

4

i nisi NOSO GAČE
MILENIJUM

MILENIJUM

Komentirano: 6.2.2017. | 12:55

5

što imaš više obrazovanje i stručnost kod nas ne pali ili si politički nepodoban ili ti je mana što imaš puno znanja ili što nisi donio diplomu iz recimo iz sveučilišta u posušju primljen istog trena bez provjere diplome
Borislav Stipić

Borislav Stipić

Komentirano: 6.2.2017. | 12:11

6

Tinta mudraca, rekoše mi nekad tako, dragocjenija je od krvi mučenika, pa me oružnici preklaše. (Epitaf na azerbajdžanskom stećku iz 16./17. st.)
Perun

Perun

Komentirano: 6.2.2017. | 11:53

7

No comment! (?!)

Broj komentara: 7

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
SBplus.hr, Slavonski Brod : "Iza najmodernijih elektrana stoji Đuro Đaković TEP"

Izgrađeno ih je pet, očekuju se još tri

"Iza najmodernijih elektrana stoji Đuro Đaković TEP"

3.9.2019. | 18:15
"Kogeneracijska postrojenja u Slavonskom Brodu, Đakovu, Glini, Slatini i Županji su po principu "ključ u ruke" ugovorena i izgrađena od strane slavonskobrodske tvrtke Đuro Đaković Termoenergetska postrojenja d.o.o."
"Kogeneracijska postrojenja u Slavonskom Brodu, Đakovu, Glini, Slatini i Županji su po principu "ključ u ruke" ugovorena i izgrađena od strane slavonskobrodske tvrtke Đuro Đaković Termoenergetska postrojenja d.o.o."
SBplus.hr, Slavonski Brod : Prava zaposlenika regulirana su važećim Kolektivnim ugovorom

Reagiranje Croatia airlinesa:

Prava zaposlenika regulirana su važećim Kolektivnim ugovorom

29.7.2019. | 16:30
Mogućnost isplate jednokratne naknade za korištenje godišnjeg odmora (tzv. regres), kao i ostala prava zaposlenika Croatia Airlinesa regulirani su važećim Kolektivnim ugovorom, dakle ne „kroje“ se po međunarodnim standardima struke. Stoga je ove godine zaposlenicima tvrtke isplać
Mogućnost isplate jednokratne naknade za korištenje godišnjeg odmora (tzv. regres), kao i ostala prava zaposlenika Croatia Airlinesa regulirani su važećim Kolektivnim ugovorom, dakle ne „kroje“ se po međunarodnim standardima struke. Stoga je ove godine zaposlenicima tvrtke isplać
SBplus.hr, Slavonski Brod : Jakob Becker prozvao SBplus za objavu netočnih informacija

Reagiranja

Jakob Becker prozvao SBplus za objavu netočnih informacija

3.7.2019. | 11:00
"Stilom i intonacijom cijeloga članka poslovanje moga klijenta prikazano je kao nemoralno i/ili nezakonito te povezano s voljom ili odobravanjem političkih struktura."
"Stilom i intonacijom cijeloga članka poslovanje moga klijenta prikazano je kao nemoralno i/ili nezakonito te povezano s voljom ili odobravanjem političkih struktura."
SBplus.hr, Slavonski Brod : Reagiranje slavonskobrodske policije na članak SBplus-a

Posebno strogi prema 'ponavljačima'

Reagiranje slavonskobrodske policije na članak SBplus-a

14.9.2018. | 19:40
'Policija svakodnevno postupa i pojačano nadzire promet te u kontinuitetu posebno represivno djeluje prema učestalim prekršiteljima (recidivistima), što će činiti i ubuduće.'
'Policija svakodnevno postupa i pojačano nadzire promet te u kontinuitetu posebno represivno djeluje prema učestalim prekršiteljima (recidivistima), što će činiti i ubuduće.'
SBplus.hr, Slavonski Brod : "Moja obitelj nije 'spremna'. Moj sin nije 'spreman'."

Reakcija brodskog tate:

"Moja obitelj nije 'spremna'. Moj sin nije 'spreman'."

17.4.2018. | 12:15
Jedan od tri vizionara koji su snimili film "Brod šalje poziv u pomoć" je i moj sin. I nije "spreman". Puno majki živi u Slavonskom Brodu i nisu "spremne". Postoji li i jedan gram šanse da pozdrav na kraju nije bio takav kakav je bio. S konotacijom na fašizam.
Jedan od tri vizionara koji su snimili film "Brod šalje poziv u pomoć" je i moj sin. I nije "spreman". Puno majki živi u Slavonskom Brodu i nisu "spremne". Postoji li i jedan gram šanse da pozdrav na kraju nije bio takav kakav je bio. S konotacijom na fašizam.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Ovu raspravu smatramo završenom

Reagiranje 3

Ovu raspravu smatramo završenom

9.11.2017. | 12:35
Novinari HRT-a zaključuju javnu polemiku s kolumnistom SBplusa i šefom Ureda ministrice okoliša u Vladi Federacije BiH, Tomislavom Lukićem.
Novinari HRT-a zaključuju javnu polemiku s kolumnistom SBplusa i šefom Ureda ministrice okoliša u Vladi Federacije BiH, Tomislavom Lukićem.
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Ozbiljan autor morao bi se služiti točnim citatima'

Reagiranje novinara HRT-a

'Ozbiljan autor morao bi se služiti točnim citatima'

7.11.2017. | 12:00
"G. Lukiću ne osporavamo pravo na komentar ali podsjećamo da bi se, ako je ozbiljan autor, pri tom morao služiti točnim informacijama i citatima, a ne konstrukcijama i insinuacijama."
"G. Lukiću ne osporavamo pravo na komentar ali podsjećamo da bi se, ako je ozbiljan autor, pri tom morao služiti točnim informacijama i citatima, a ne konstrukcijama i insinuacijama."
SBplus.hr, Slavonski Brod : Branimir Pešut oštro odgovorio Ivanu Šeremetu

Zakašnjela polemika

Branimir Pešut oštro odgovorio Ivanu Šeremetu

31.8.2017. | 11:00
Mada bismo, kao uredništvo portala, puno sretniji bili da smo, tijekom proteklih sedam godina, bili u mogućnosti prenositi polemike između umjetnika i galerista, Ivana Šeremeta i Branimira Pešuta - o njihovim i drugim djelima - niti ova nije loša jer potvrđuje našu tezu kako je u
Mada bismo, kao uredništvo portala, puno sretniji bili da smo, tijekom proteklih sedam godina, bili u mogućnosti prenositi polemike između umjetnika i galerista, Ivana Šeremeta i Branimira Pešuta - o njihovim i drugim djelima - niti ova nije loša jer potvrđuje našu tezu kako je u
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Nikoga ne krivite osim mene. Ja sam napravio propust'

Reagiranje Igora Đakovića:

'Nikoga ne krivite osim mene. Ja sam napravio propust'

16.2.2017. | 15:20
Nakon napisa o događaju koji se dogodio na Valentino kupu, tijekom kojeg je muškarac verbalno izvrjeđao ženu zbog njene pripadnosti drugoj vjeroispovjesti, u redakciju SBplusa došao je Igor Đaković, organizator turnira sa zahtijevom za objavom njegova reagiranja koje prenosimo u
Nakon napisa o događaju koji se dogodio na Valentino kupu, tijekom kojeg je muškarac verbalno izvrjeđao ženu zbog njene pripadnosti drugoj vjeroispovjesti, u redakciju SBplusa došao je Igor Đaković, organizator turnira sa zahtijevom za objavom njegova reagiranja koje prenosimo u
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Pitaju se zašto odlazimo, a ne pružaju nam ništa'

Karolina Hiler klupu je djelila s Ivanom

'Pitaju se zašto odlazimo, a ne pružaju nam ništa'

16.2.2017. | 12:30
Ponukana sudbinom svog kolege Ivana Marinića, koji je kao jedina muška babica u Hrvatskoj kruh otišao zarađivati u Njemačku, SBplus-u javila se Karolina Hiler. Za razliku od Ivana, Karolina nije dobila priliku niti odraditi stručni staž u Brodu zbog čega je odlučila otići iz ovog
Ponukana sudbinom svog kolege Ivana Marinića, koji je kao jedina muška babica u Hrvatskoj kruh otišao zarađivati u Njemačku, SBplus-u javila se Karolina Hiler. Za razliku od Ivana, Karolina nije dobila priliku niti odraditi stručni staž u Brodu zbog čega je odlučila otići iz ovog
SBplus.hr, Slavonski Brod : Kriv je jer nije dovoljno ljudi - zaposlio

Najveća zamjerka:

Kriv je jer nije dovoljno ljudi - zaposlio

15.2.2017. | 18:18
Svrha osnivanja gradskog fonda je sufinanciranje projekata brodskih poduzetnika, privlačenje investitora te poticanje otvaranja novih radnih mjesta i samozapošljavanja. Osnivački kapital gradskog fonda iznosio bi 20 do 30 milijuna kuna, a taj novac bi se uplatio iz gradskog prora
Svrha osnivanja gradskog fonda je sufinanciranje projekata brodskih poduzetnika, privlačenje investitora te poticanje otvaranja novih radnih mjesta i samozapošljavanja. Osnivački kapital gradskog fonda iznosio bi 20 do 30 milijuna kuna, a taj novac bi se uplatio iz gradskog prora
SBplus.hr, Slavonski Brod : Moje nevolje s tuđim ženama (2)

Dr. Šabić još otvorenije

Moje nevolje s tuđim ženama (2)

8.2.2017. | 17:00
Ono što bi, kao moralna osoba, nakon ovakvog skandala trebao učiniti, a vjerojatno neće, jest dati ostavku na mjesto dekana. Onda bi za mene ponovo postao kolega izv. prof. dr. sc. Damir Matanović. Do tada ću se svakako suzdržati od bilo kakve suradnje kako s Matanovim fakultetom
Od sveučilišta kojem je Matanov fakultet jezgra, mogu nastati jedino – Matanovi dvori.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Gladite ih po jajima jer bolje ne zaslužujemo, ako smo govna

Kad u Brod stigne ekipica iz Vlade

Gladite ih po jajima jer bolje ne zaslužujemo, ako smo govna

14.12.2016. | 23:40
Hrvatsku boli ona stvar! Brođani su ostali sami sa sobom! HDZ je govorio kako će biti drugačiji od SDP-a. No, nisu drugačiji, samo su licemjerniji jer nas "podržavaju" i slikaju se u saboru, i fotka ih Jandroković koji je i potpisao ugovor rafinerije s JANAF-om.
Hrvatsku boli ona stvar! Brođani su ostali sami sa sobom! HDZ je govorio kako će biti drugačiji od SDP-a. No, nisu drugačiji, samo su licemjerniji jer nas "podržavaju" i slikaju se u saboru, i fotka ih Jandroković koji je i potpisao ugovor rafinerije s JANAF-om.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Otvoreno pismo profesora brodske Gimnazije

Povodom karikaturalnog podaništva

Otvoreno pismo profesora brodske Gimnazije

26.10.2016. | 21:00
Kao profesor, donekle pristajući sudjelovati u toj farsi, svojim učenicima rekao sam neka barem onda paze što biraju, a biraju između dva zla, jednog većeg i jednog manjeg. Sutra, na dan simuliranih predsjedničkih izbora u SAD-u neka izaberu manje fiktivno zlo – Trumpa! Tko zna,
Kao profesor, donekle pristajući sudjelovati u toj farsi, svojim učenicima rekao sam neka barem onda paze što biraju, a biraju između dva zla, jednog većeg i jednog manjeg. Sutra, na dan simuliranih predsjedničkih izbora u SAD-u neka izaberu manje fiktivno zlo – Trumpa! Tko zna,
SBplus.hr, Slavonski Brod : Pod nadzorom građana rade bolje, brže i jeftinije

Ne podcijenjujte vašu moć

Pod nadzorom građana rade bolje, brže i jeftinije

2.10.2016. | 21:21
"Molim vas da se u tijeku radova, koji se događaju u Slavonskom Brodu, pobrinu za još jedan problem. Naime ispod mosta koji vodi brema BiH nalazi se put koji povezuje Jelas s centrom grada. Međutim, taj put je u jako lošem stanju, odnosno, gotovo ga nema...
"Molim vas da se u tijeku radova, koji se događaju u Slavonskom Brodu, pobrinu za još jedan problem. Naime ispod mosta koji vodi brema BiH nalazi se put koji povezuje Jelas s centrom grada. Međutim, taj put je u jako lošem stanju, odnosno, gotovo ga nema...
SBplus.hr, Slavonski Brod : Nogometni sudac ozbiljno optužuje policiju

Svaki tjedan manje jedan

Nogometni sudac ozbiljno optužuje policiju

27.9.2016. | 14:00
Povodom nemilog događaja na utakmici 1. Županijske nogometne lige u Gornjoj Vrbi - nakon čega je glavni sudac prekinuo susret - javno priopćenje izdao je predsjednik NK Omladinac. Potaknut tim priopćenjem, u redakciju SBplus, dopisom javio se sudac koji je želio ostati anoniman,
Povodom nemilog događaja na utakmici 1. Županijske nogometne lige u Gornjoj Vrbi - nakon čega je glavni sudac prekinuo susret - javno priopćenje izdao je predsjednik NK Omladinac. Potaknut tim priopćenjem, u redakciju SBplus, dopisom javio se sudac koji je želio ostati anoniman,
SBplus.hr, Slavonski Brod : Originalna poruka brodskoj gradskoj upravi

Pukovnik Miroslav Mičević

Originalna poruka brodskoj gradskoj upravi

28.6.2016. | 21:45
Što se tiče užasne buke od pranja, pogotovo od usisavača, ona nam dobro dođe jer nas drži budne 24 sata dnevno, a i nemamo mi Bog zna baš kako ne­kih pametnih tema za razgovor pa i ne sjedimo na svojim balkonima.
Što se tiče užasne buke od pranja, pogotovo od usisavača, ona nam dobro dođe jer nas drži budne 24 sata dnevno, a i nemamo mi Bog zna baš kako ne­kih pametnih tema za razgovor pa i ne sjedimo na svojim balkonima.
SBplus.hr, Slavonski Brod : City Colosseum reagirao na članak SBplus-a

Ozbiljan incident a neozbiljna reakcija

City Colosseum reagirao na članak SBplus-a

3.6.2016. | 17:00
Suprotno tvrdnjama iz Vašeg komentara u članku, a što ste i sami potvrdili u tekstu članka, o navedenom događaju je obaviješten centar 112 te su policijski službenici bili u shopping centru, napravili uviđaj te ustvrdili da ne postoji nikakva opasna situacija obzirom se u međuvre
Suprotno tvrdnjama iz Vašeg komentara u članku, a što ste i sami potvrdili u tekstu članka, o navedenom događaju je obaviješten centar 112 te su policijski službenici bili u shopping centru, napravili uviđaj te ustvrdili da ne postoji nikakva opasna situacija obzirom se u međuvre
SBplus.hr, Slavonski Brod : ''Nisam glasovala protiv amandmana Tihomira Jakovine''

Demanti Ljubice Maksimčuk:

''Nisam glasovala protiv amandmana Tihomira Jakovine''

22.3.2016. | 18:36
'Saborski zastupnici HDZ-a iz Slavonskog Broda podržavaju Brodsko sveučilište i nadamo se kako će taj projekt što prije zaživjeti', piše saborska zastupnica HDZ-a u svom demantiju kojeg objavljujemo u cijelosti.
'Saborski zastupnici HDZ-a iz Slavonskog Broda podržavaju Brodsko sveučilište i nadamo se kako će taj projekt što prije zaživjeti', piše saborska zastupnica HDZ-a u svom demantiju kojeg objavljujemo u cijelosti.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Hrvatska pošta traži ispravak navoda, uz prijetnju tužbom

Nakon upozorenja SBplus-a

Hrvatska pošta traži ispravak navoda, uz prijetnju tužbom

10.3.2016. | 22:00
U cilju točnog informiranja javnosti, a u skladu s odredbama članaka 40.-42. Zakona o medijima, zahtijevamo objavu ispravka neistinite informacije na istom ili istovrijednom mjestu najkasnije sljedeći dan po primitku ovog zahtjeva.
U cilju točnog informiranja javnosti, a u skladu s odredbama članaka 40.-42. Zakona o medijima, zahtijevamo objavu ispravka neistinite informacije na istom ili istovrijednom mjestu najkasnije sljedeći dan po primitku ovog zahtjeva.