Politika : Uprava/Samouprava

Objavljeno: 23.1.2019. u 21:00
Prikaza: 4495
|
Autor: Aleksandra Primorac

Đuro Đaković Grupa

Žrtvuju Industrijska rješenja zbog Specijalnih vozila?

AP/SBplus
Foto: AP/SBplusStjepan Mirković, sindikalni povjerenik u Industrijskim rješenjima
  • AP/SBplus
  • AP/SBplus
  • AP/SBplus
  • AP/SBplus
  • Nezavisni sindikat SP/PrintScreen
  • Nezavisni sindikat SP/PrintScreen

"Uprava Grupe, nažalost, nema prema svima isti tretman. Imali smo prije par godina situaciju kada su Šinska vozila ukinuta da bi se spasila Specijalna, a danas se to događa nama u Industrijskim rješenjima."

SLAVONSKI BROD - Đuro Đaković Grupa rješava se Industrijskih rješenja, kao tvrtke koja im, tvrde, već dulje vrijeme 'predstavlja 'uteg oko vrata' zbog financijskih gubitaka koje ostvaruju. U službenom priopćenju Uprave Đuro Đaković Grupe, a koje je dostavljeno i Hrvatskoj agenciji za nadzor financijskih usluga, kao i Zagrebačkoj burzi, piše kako je "Đuro Đaković Industrijska rješenja d.d., društvo u većinskom vlasništvu ĐĐ Grupe d.d., u cilju dovršetka restrukturiranja započelo proces napuštanja neprofitabilnog dijela djelatnosti društva - proizvodnje teške opreme. Naime, Društvo već niz godina ostvaruje gubitke iz predmetne djelatnosti, a Uprava procjenjuje da u kraćem vremenskom razdoblju, bez obzira na postignute napretke, nije moguće preokrenuti trend negativnih rezultata."

Mirković: "Uprava ĐĐ Grupe je u Industrijskim rješenjima napravila veliki broj grešaka, od spajanja tri tvrtke u jednu do ugovaranja poslova koji su nam donijeli gubitke, poput mosta Čiovo. Na skupu i sastanku s Upravom sindikat je izrazio svoj stav kako prostora za nastavak rada u Industrijskim rješenjima ima, no oni su drugačijeg mišljenja."

Ovim priopćenjem javnosti, potvrđene su sumnje radnika koji su proteklih dana, na zahtjev Uprave, ispunjavali anketne listiće o svojoj sudbini.

- Na skupu zaposlenika, koji je održan sredinom siječnja ove godine, rečeno nam je kako bi trebali ispuniti anketu u kojoj ćemo se izjasniti što bismo izabrali u slučaju da društvo bude prodano. Birali smo između otpremnine i prelaska u neko drugo društvo - požalio se u ponedjeljak SBplusu radnik Industrijskih rješenja (podatci poznati redakciji), naglasivši kako predstavnik Grupacije, koji je nazočio skupu zaposlenika, nije jasno kazao 'zatvara li se firma ili ne'.

- Mi smo načuli da se, nakon što su propali prvi i drugi natječaj, u trećem natječaju Industrijska rješenja nude na prodaju bez početne cijene, a navodno su, prema nekim našim saznanjima, za kupovinu zainteresirani Montaža i MAGMA iz Požege. Ali to su sve priče. Nama radnicima nitko ništa konkretno ne govori, osim da su Industrijska, s gubicima koja ostvaruju, generator gubitka Grupacije - kazao je radnik koji u Industrijskim rješenjima radi posljednjih 15 godina. 

Dodaje kako je situacija u pogonu mučna, a ukupno 180 zaposlenih, od kojih više od polovice čine radnici u proizvodnji, bit će oni na kojima će se prelomiti, kaže, loše odluke Grupe i menadžmenta Industrijskih rješenja.

- Jesu li radnici krivi zato što su tri tvrtke spojili u jednu pa imamo trostruku administraciju, jesu li radnici krivi što se poslovi nisu ugovarali kako treba, zato što su materijali za ugovorene poslove obvezno kasnili u pravilu dva mjeseca. Jesu li ljudi zaposleni u hali naručili tri stroja, vrijedna ukupno najmanje pet milijuna kuna, od kojih je samo jedan radio tek dva mjeseca da bi potom zajedno s preostala dva skupljao prašinu. Netko si je očito stavio proviziju od kupovine u džep, a sada i za to ispaštaju radnici, koji rade i danas u tri smjene iako realno za trećom smjenom nema potrebe te se stvaraju samo troškovi struje i grijanja - ogorčen je ovaj radnik koji smatra kako će se mučna priča oko prodaje Industrijskih rješenja slomiti preko njihovih leđa samo kako bi se spasila, tvrdi, Specijalna vozila.

- Nevjerojatna je činjenica da je direktor Industrijskih rješenja sredinom prosinca 2018. godine, također na skupu zaposlenika, kazao kako je stanje u firmi super i kako su sklopili ugovore, neka tri četiri mlina i posude za INU, tako da bi posla trebalo biti najmanje do listopada ove godine. I onda, nakon samo tri tjedna anketa o tome što bi izabrali radnici u slučaju zatvaranja tvrtke. I dodatno, anketa nije bila anonimna tako da smo u strahu kako će nam se nešto što smo ispunjavali kao nekakvu mogućnost, uzeti kao krajnji izbor i to naš - ispričao je radnik, a njegove navode potvrdio sindikalni povjerenik u Industrijskim rješenjima Stjepan Mirković.

- Nije ove prvi puta da nas se ovako pokušava izigrati. Imali smo prije nekoliko godina ocjenjivanje radnika. Isto je bilo rečeno samo da se vidi stanje, a na kraju su radnici temeljem tih ocjena dobivali otkaze. Zato sam i ovaj puta upozorio sve koji su ispunjavali anketu neka ne upisuju svoje ime i prezime - kaže nam Mirković, koji je, baš kao i njegov kolega, uvjeren da su Industrijska rješenja tek žrtveno janje.

- Uprava grupacije je u Industrijskim rješenjima napravila veliki broj grešaka, od spajanja tri tvrtke u jednu do ugovaranja poslova koji su nam donijeli gubitke, poput mosta Čiovo. Na skupu i sastanku s Upravom Grupe sindikat je izrazio svoj stav kako prostora za nastavak rada u Industrijskim rješenjima ima, no oni su drugačijeg mišljenja - za SBplus kazao je Mirković, naglasivši kako se, prema informacijama s kojima on raspolaže, poslovi u Industrijskima i dalje ugovaraju.

Drži kako će proći kao i neka druga društva. - Uprava Grupe, nažalost nema prema svima isti tretman. Imali smo prije par godina situaciju kada su Šinska vozila ukinuta da bi se spasila Specijalna, a danas se to događa nama - ističe Mirković, dok naš sugovornik, djelatnik Industrijskih rješenja, drži kako će sredstva od prodaje Industrijskih rješenja biti 'upumpana' u spas Specijalnih vozila.

- Kada smo Upravi Grupe kazali da su Specijalna isto u gubicima kao i mi rekli su nam da oni, za razliku od nas, imaju šanse. No mi tvrdimo drugačije, jer naši su proizvodi potrebni tržištu, mlinovi se traže, a tu je i rafinerija. Sutra tijekom prijepodneva imat ćemo još jedan sastanak s Upravom pa ćemo vidjeti koje ćemo akcije poduzeti dalje - istaknuo je Mirković, uvjeren kako će kredit HBOR-a, za koji je Grupacija dobila jamstvo Vlade s ciljem utroška sredstava u investicije i dobavljače, na kraju biti utrošen u isplatu otpremnina radnicima koji su ogorčeni ovakvim odnosom Grupacije prema njima i njihovom radu. 

Kada se zna da je Grupa već dulje vrijeme govorila o prodaji Industrijskih rješenja, kao generatora gubitaka, ostaje otvorenim pitanje zbog čega to jasno nisu priopćili i samim radnicima nego im se pozitivna vijest o ugovorenim poslovima plasirala pred Božić, a s prvim danima Nove godine, 'u rukavicama' dala informacija o mogućoj prodaji. Odgovor na ta, kao i na pitanja jesu li točne sumnje radnika i sindikata da Industrijska rješenja i njihove uposlenike žrtvuju za spas Specijalnih te, ako je točna informacija, zbog čega se u trećem krugu u prodaju Industrijskih ide bez početne cijene - pokušali smo doznati od Uprave Grupe. Umjesto konkretnih odgovora na konkretna pitanja dobili smo priopćenje (nalazi se u prilogu članka) koje su uputili i Zagrebačkoj burzi, a u kojem potvrđuju da će dio radnika biti zbrinut u ostalim društvima, a dio kroz otpremnine. 

A hoće li biti konkretnijih odgovora i promjena nakon, za sutra prijepodne, zakazanog sastanka Uprave i sindikata, ostaje vidjeti. 

Broj komentara: 7

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
Stipe

Stipe

Komentirano: 25.1.2019. | 20:46

1

Zato što su brodski političari toliko glupi da znaju pljačkati samo brođane. Ostali političari su pametniji i sposobniji pa zavuku ruku duboko u zajednički hrvatski džep. No, nama se ovi baš sviđaju - stalno glasamo za jedne te iste iste (nije da ima nekih boljih).
zrinkoradic

zrinkoradic

Komentirano: 25.1.2019. | 20:09

2

Kad je u Slavoniji problem onda ceh treba platiti drugi Slavonac kad je u Rijeci ili Puli problem ceh plaća Hrvatska čitava.Kad je Račan bio na vlasti onda je njegov drug Vrhovnik bio nagrađivan nagradom gospodarstvenika godine ( zapravo gospodarstvenikom račanova mandata) ,poslije drug Končar kupi Uljanik ,Jakovčić pokupuje pola Istre i nikom ništa .Kad je HDZ došao na vlast Istri se i dalje daju novci a oni glasuju za lopove ali svoje lopove.Zašto za Uljanik i 3. Maj ima novaca a za ĐĐ nema?
karlom

karlom

Komentirano: 24.1.2019. | 19:17

3

Za ovakvo stanje naravno odgovornost snosi i uprava IP. Da li će HNS-ovi direktorčići odgovarati za ovu katastrofu ili će biti nagrađeni novim, još boljim funkcijama. Ostaje da vidimo, ipak je ovo Hrvatska, ne treba se nadati logičnim i poštenim rješenjima. Što si nesposobniji, ali politički podobniji to bolje prođeš. A mladi i pametni moraju u inozemstvo.
Taubek

Taubek

Komentirano: 24.1.2019. | 16:33

4

Nema problema za strane zemlje...biti ce nove radne snage iz ĐĐ. Njemacka objavila podatke da je u dvije godine (2016 i 2017) uselilo 110.000 Hrvata ustvari to je ona brojka kojom se hvale na birou da je smanjena nezaposlenos a isti tih 110tisuca nije se odjavilo sa HZZO-a i dalje muzu zdravstvo. To je brojka samo iz Njemackog zavoda a gdje je Irska, Austrija, Ceska i ostale zemlje.
Stipe

Stipe

Komentirano: 24.1.2019. | 13:31

5

Mirković. poneko pitanje trebaš uputiti i drugovima u SDP-u.
Stipe

Stipe

Komentirano: 24.1.2019. | 13:30

6

HNS je dokaz kontinuiteta i jedinstva hrvatske politike. U ĐĐ su došli sa SDP-om, a sada su tamo zahvaljujući HDZ-u. Nikakve razlike nema.
superhik

superhik

Komentirano: 24.1.2019. | 11:05

7

Jadnici gledaju i čitaju, nitko ne komentira. Eto, to je "borba" za "lošiju" firmu tako da propadne. Gdje je Jerko da priupita izrabljivače što im je na umu i kako misle unovčiti propast firme koja to nije zaslužila. Gdje je onaj Oklopnik da kaže koju pametnu jer i on izgleda voli veći gubitak, ali je bitno da navija za svoje. Radnici u strahu od gubitka egzistencije nadaju se, samo ne znam čemu, dok lešinari i dalje grabe sebi i bagri koju su doveli u Đuru i ta nesretna NEIndustrijska NErješenja. Gdje je sad država da upravu spremi na zasluženo mjesto? Ode Uljanik, ode 3. maj, ode Đuro, ode sve u 3.p.m. a gamad i dalje uništava sve što može. Gdje su bajni političari da pohvale HNSovce koji su svojim "znanjem" doveli do ovakvog rezultata i još će biti nagrađeni za to. Dajte dvije atomske da se okončaju ovakve gluposti koje ni pas s maslom ne bi pojeo.

Broj komentara: 7

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
SBplus.hr, Slavonski Brod : Evo koja područja grada će biti obuhvaćena deratizacijom

Ovaj tjedan nastavljaju posao

Evo koja područja grada će biti obuhvaćena deratizacijom

20.5.2019. | 9:30
U Slavonskom Brodu ove godine deratizacija je obavljana kroz četiri tjedna, a bit će nastavljena i u ovome. Evo rasporeda po naseljima i ulicama kako će biti obavljana:
U Slavonskom Brodu ove godine deratizacija je obavljana kroz četiri tjedna, a bit će nastavljena i u ovome. Evo rasporeda po naseljima i ulicama kako će biti obavljana:
SBplus.hr, Slavonski Brod : Grad objavio novi natječaj za gradnju mjesnog doma Kolonija

Projekt vrijedan 5,3 mil. kn

Grad objavio novi natječaj za gradnju mjesnog doma Kolonija

19.5.2019. | 12:00
Gradonačelnik Duspara je 18. travnja donio odluku o poništenju javne nabave za izgradnju mjesnog doma Kolonija jer jedina pristigla ponuda nije bila u skladu s dokumentacijom o nabavi te je prelazila planirana sredstva.
Gradonačelnik Duspara je 18. travnja donio odluku o poništenju javne nabave za izgradnju mjesnog doma Kolonija jer jedina pristigla ponuda nije bila u skladu s dokumentacijom o nabavi te je prelazila planirana sredstva.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Kako sami sačuvati zdravlje od utjecaja lebdećih čestica?

Stručnjaci pojašnjavaju

Kako sami sačuvati zdravlje od utjecaja lebdećih čestica?

17.5.2019. | 23:00
Evo kako i na koji način lebdeće čestice mogu utjecati na zdravlje ljudi, te kako i na koji način i sami možemo sačuvati svoje zdravlje.
Evo kako i na koji način lebdeće čestice mogu utjecati na zdravlje ljudi, te kako i na koji način i sami možemo sačuvati svoje zdravlje.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Pjesma i ples mališana odjekivali su i ove godine Korzom

Volim Brod

Pjesma i ples mališana odjekivali su i ove godine Korzom

16.5.2019. | 20:40
Igra, pjesma, ples i smijeh odjekivali su Korzom kao najljepši dar koji jedan grad može dobiti za svoj rođendan. Pogledajte kako su mališani darivali svoj grad i sugrađane.
Igra, pjesma, ples i smijeh odjekivali su Korzom kao najljepši dar koji jedan grad može dobiti za svoj rođendan. Pogledajte kako su mališani darivali svoj grad i sugrađane.
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Ne postoje veliki i mali, svaki pojedinac jednako je važan'

Oni su grad učinili boljim i ljepšim

'Ne postoje veliki i mali, svaki pojedinac jednako je važan'

16.5.2019. | 14:30
'Liječnik koji spašava ljudske živote, odgojiteljica koja usađuje prva znanja našoj djeci, sportaš koji svojim rezultatima upisuje ime našeg grada u stranice povijesti te prenosi ljubav prema sportu na nove generacije, volonter koji nesebičnim trudom i zalaganjem pomaže drugima u
'Liječnik koji spašava ljudske živote, odgojiteljica koja usađuje prva znanja našoj djeci, sportaš koji svojim rezultatima upisuje ime našeg grada u stranice povijesti te prenosi ljubav prema sportu na nove generacije, volonter koji nesebičnim trudom i zalaganjem pomaže drugima u
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Mladi su naša budućnost i u njih moramo ulagati'

Gradonačelnik Mirko Duspara:

'Mladi su naša budućnost i u njih moramo ulagati'

16.5.2019. | 8:00
Povodom Dana grada Slavonskog Broda čitateljima donosimo razgovor s gradonačelnikom Mirkom Dusparom o dosadašnjem radu ali i planovima za budućnost.
Povodom Dana grada Slavonskog Broda čitateljima donosimo razgovor s gradonačelnikom Mirkom Dusparom o dosadašnjem radu ali i planovima za budućnost.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Ivanjski krijes gorio i večeras

Velika foto galerija

Ivanjski krijes gorio i večeras

15.5.2019. | 21:00
U sklopu obilježavanja Dana grada gradonačelnik Mirko Duspara zapalio Ivanjski krijes.
U sklopu obilježavanja Dana grada gradonačelnik Mirko Duspara zapalio Ivanjski krijes.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Poslovni anđeli stižu i u Slavonski Brod

Razvojna agencija pomaže poduzetnicima

Poslovni anđeli stižu i u Slavonski Brod

15.5.2019. | 9:40
Hrvoje Prpić, osnivač HGspota i CRANE-a, partner u Trilleniumu - futurističkom 3D web mailu te investitor u još nekoliko projekata stiže u Slavonski Brod kako bi poduzetnicima i 'biznis-početnicima', pokazao kako ima onih koji su spremni pomoći im i dati krila njihovim idejama.
Hrvoje Prpić, osnivač HGspota i CRANE-a, partner u Trilleniumu - futurističkom 3D web mailu te investitor u još nekoliko projekata stiže u Slavonski Brod kako bi poduzetnicima i 'biznis-početnicima', pokazao kako ima onih koji su spremni pomoći im i dati krila njihovim idejama.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Radio sam 24 godine za 6300 kn. Ovdje imam 3000 eura

Magistar iz Broda otišao u Njemačku:

Radio sam 24 godine za 6300 kn. Ovdje imam 3000 eura

14.5.2019. | 22:18
"Bio sam godinama potplaćen za svoj rad. Zvanje magistra sestrinstva nije mi se priznavalo, radio sam kao prvostupnik i tako sam bio plaćen. S druge strane, ostajao sam besplatno raditi do 23 sata navečer", priča magistar sestrinstva koji je iz brodske Opće bolnice otišao u Njema
"Bio sam godinama potplaćen za svoj rad. Zvanje magistra sestrinstva nije mi se priznavalo, radio sam kao prvostupnik i tako sam bio plaćen. S druge strane, ostajao sam besplatno raditi do 23 sata navečer", priča magistar sestrinstva koji je iz brodske Opće bolnice otišao u Njema
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Mi ne možemo biti kamp za cijelu Europu'

Gradonačelnik o izbjegličkom kampu

'Mi ne možemo biti kamp za cijelu Europu'

14.5.2019. | 16:00
"Mi smo kada je trebalo uskočili i pomogli. Prije par godina ovdje je bio izbjeglički kamp i odradili smo to kako treba. No danas, kada su Mađarska i Slovenija zatvorili granice, situacija je nešto drugačija."
"Mi smo kada je trebalo uskočili i pomogli. Prije par godina ovdje je bio izbjeglički kamp i odradili smo to kako treba. No danas, kada su Mađarska i Slovenija zatvorili granice, situacija je nešto drugačija."
SBplus.hr, Slavonski Brod : Brodske mame zadovoljne opremom za svoje bebe

Nastavak podjele gradskih paketa opreme

Brodske mame zadovoljne opremom za svoje bebe

14.5.2019. | 12:50
Svi budući roditelji koji imaju pravo na ovu gradsku pronatalitetnu mjeru, a još uvijek to nisu ostvarili, moraju znati da se zahtjevi predaju najmanje mjesec dana prije očekivanog termina poroda. Zahtjevom se, također, izjašnjavaju koji od ponuđenih oblika gradske pomoći žele i
Svi budući roditelji koji imaju pravo na ovu gradsku pronatalitetnu mjeru, a još uvijek to nisu ostvarili, moraju znati da se zahtjevi predaju najmanje mjesec dana prije očekivanog termina poroda. Zahtjevom se, također, izjašnjavaju koji od ponuđenih oblika gradske pomoći žele i
SBplus.hr, Slavonski Brod : Grade pola milijuna kuna vrijedno sportsko igralište

I oni imaju pravo na sport i rekreaciju

Grade pola milijuna kuna vrijedno sportsko igralište

13.5.2019. | 20:30
Potpisani sporazum odnosi se na sufinanciranje 500 tisuća kuna vrijednih radova na izgradnji sportskog igrališta čije će dimenzije biti 20x40 metara. Rok za završetak radova, koji su krenuli, je 60 dana.
Potpisani sporazum odnosi se na sufinanciranje 500 tisuća kuna vrijednih radova na izgradnji sportskog igrališta čije će dimenzije biti 20x40 metara. Rok za završetak radova, koji su krenuli, je 60 dana.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Odluka o davanju razrješnice Upravi Društva

Na glavnoj Skupštini ĐĐ Grupe

Odluka o davanju razrješnice Upravi Društva

13.5.2019. | 20:00
Kako je Društvo u razdoblju od 1.1. do 31.12. 2018. godine, a po zaključnom računu, ostvarilo gubitak u iznosu od 138.323.115,82, na Dnevnom redu zakazane glavne Skupštine trebala bi biti donesena i odluka njegovu pokriću.
Kako je Društvo u razdoblju od 1.1. do 31.12. 2018. godine, a po zaključnom računu, ostvarilo gubitak u iznosu od 138.323.115,82, na Dnevnom redu zakazane glavne Skupštine trebala bi biti donesena i odluka njegovu pokriću.
SBplus.hr, Slavonski Brod : U stanju pripravnosti Civilna zaštita i vatrogasci

Županijski stožer izdao upozorenje

U stanju pripravnosti Civilna zaštita i vatrogasci

13.5.2019. | 18:30
Stožer civilne zaštite Brodsko-posavske županije izdao je upozorenje za Grad Slavonski Brod te općine Sibinj, Oriovac, Garčin, Vrpolje i Donji Andrijevci.
Stožer civilne zaštite Brodsko-posavske županije izdao je upozorenje za Grad Slavonski Brod te općine Sibinj, Oriovac, Garčin, Vrpolje i Donji Andrijevci.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Za kućicu na Poloju - šesto kuna mjesečno po četvornom metru

Zakup gradskih nekretnina

Za kućicu na Poloju - šesto kuna mjesečno po četvornom metru

13.5.2019. | 10:30
Tko za ljetne sezone na Poloju bude htio zakupiti jednu od dvije drvene gradske kućice, za to će morati izdvojiti šesto kuna mjesečno.
Tko za ljetne sezone na Poloju bude htio zakupiti jednu od dvije drvene gradske kućice, za to će morati izdvojiti šesto kuna mjesečno.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Brodska županija prednjači u ulaganjima u zdravstvo

U odnosu na ostale hrvatske županije

Brodska županija prednjači u ulaganjima u zdravstvo

10.5.2019. | 12:40
Ministarstvo graditeljstva je samo u 2018. za energetsku obnovu osiguralo 60 posto sredstava više od planiranog. Županije su, tako, za obnovu javnih zgrada povukle 1,8 milijardi kuna, a najuspješnija je bila Primorsko-goranska županija dok je Brodsko-posavska županija na petom mj
Ministarstvo graditeljstva je samo u 2018. za energetsku obnovu osiguralo 60 posto sredstava više od planiranog. Županije su, tako, za obnovu javnih zgrada povukle 1,8 milijardi kuna, a najuspješnija je bila Primorsko-goranska županija dok je Brodsko-posavska županija na petom mj
SBplus.hr, Slavonski Brod : U tijeku prijave za upis djece u vrtić

Liste čekanja nisu prevelike

U tijeku prijave za upis djece u vrtić

10.5.2019. | 10:05
"Trudimo se sve obaviti transparentno i pravedno te sukladno pravilniku o upisu. Postoji bodovna lista, nakon koje ide javna objava. Čim se pojavi slobodno mjesto mi upisujemo one koji se nalaze na listi čekanja."
"Trudimo se sve obaviti transparentno i pravedno te sukladno pravilniku o upisu. Postoji bodovna lista, nakon koje ide javna objava. Čim se pojavi slobodno mjesto mi upisujemo one koji se nalaze na listi čekanja."
SBplus.hr, Slavonski Brod : Cijena najamnine stanova od 920 do 1100 kuna

Napreduje izgradnja

Cijena najamnine stanova od 920 do 1100 kuna

10.5.2019. | 8:05
Slavonski Brod je jedini grad u Hrvatskoj koji je ponudio ovakav projekt mladim obiteljima kako bi im pomogao u rješavanju stambenog pitanja na za njih povoljniji način, a da su oni prepoznali njegovu vrijednost potvrđuje i podatak da su svi raspoloživi gradski stanovi u prve dvi
Slavonski Brod je jedini grad u Hrvatskoj koji je ponudio ovakav projekt mladim obiteljima kako bi im pomogao u rješavanju stambenog pitanja na za njih povoljniji način, a da su oni prepoznali njegovu vrijednost potvrđuje i podatak da su svi raspoloživi gradski stanovi u prve dvi
SBplus.hr, Slavonski Brod : Dežurstva obiteljskih liječnika uvedena, što je sa zubarima?

Čini se kako mi moramo imati novaca

Dežurstva obiteljskih liječnika uvedena, što je sa zubarima?

10.5.2019. | 8:00
Dom zdravlja Slavonski Brod organizirao je posebna dežurstva u ordinaciji opće (obiteljske) medicine subotom, nedjeljom i blagdanima. Je li se što pomaknulo naprijed kada su u pitanju dežurne stomatološke ambulante?
Dom zdravlja Slavonski Brod organizirao je posebna dežurstva u ordinaciji opće (obiteljske) medicine subotom, nedjeljom i blagdanima. Je li se što pomaknulo naprijed kada su u pitanju dežurne stomatološke ambulante?
SBplus.hr, Slavonski Brod : Duspara potpisao ugovore za dva nova projekta

Energetska obnova dviju osnovnih škola

Duspara potpisao ugovore za dva nova projekta

9.5.2019. | 12:45
Učenici obiju gradskih škola zaslužuju kvalitetnije uvjete obrazovanja, a s druge strane kroz oba projekta energetske obnove postići će se i značajna ušteda potrošnje toplinske energije.
Učenici obiju gradskih škola zaslužuju kvalitetnije uvjete obrazovanja, a s druge strane kroz oba projekta energetske obnove postići će se i značajna ušteda potrošnje toplinske energije.