Politika : Uprava/Samouprava

Objavljeno: 27.6.2019. u 21:00
Prikaza: 4226
|
Autor: A. Primorac

Neopravdano trošenje?

Za što je Obrtnička komora nabavila 75 kg raznog mesa?

SBplus/arhiva
Foto: SBplus/arhiva
 • SBplus/arhiva
 • SBplus/arhiva
 • SBplus/arhiva
 • SBplus/arhiva

"Samo za putne naloge, ponekad i uz pripadajuće troškove hotelskog smještaja, utrošeno je čak 26.834,77 kuna odnosno više nego što je potrošeno na sve razne troškove vezane uz nastupe na sajmovima. Pri tome je bitno naglasiti i da su službena putovanja s pripadajućim putnim nalozima vrlo često čisti turizam ili je potpuno nerazumljiva svrha puta...Također je potpuno nejasna namjena utroška 2.439,70 kuna koji su utrošeni u kupnju oko 75 kg raznog mesa u mesnici..."

SLAVONSKI BROD - Zašto ne sufinanciramo rad Obrtničke komore Brodsko-posavske županije? - pitala je na 13. sjednici Županijske skupštine 'haesesova' vijećnica Dragica Vučković, koja je, kako SBplus neslužbeno doznaje, pitanje postavila potaknuta intervencijom saborskog zastupnika Davora Vlaovića kojemu ju 'problem' navodno prezentirala sama predsjednica Obrtničke komore Jelena Ivaniš.

"Zadnje dvije godine nemamo potporu radu Obrtničke komore, i to iz razloga što nismo imali adekvatno pravdanje za utrošena sredstva."

Odgovor koji je uslijedio sa županijske govornice, a u kojem je dožupan Stjepan Bošnjaković kazao: "Nastojimo uvesti reda u sve segmente sufinanciranja, pa tako i Obrtničke komore. Zadnje dvije godine nemamo potporu radu Obrtničke komore, i to iz razloga što nismo imali adekvatno pravdanje za utrošena sredstva." - nesumnjivo je poticao na pitanje: 'Što li su morali učiniti pa da je financiranje izostalo?'

Kako bismo doznali što se zapravo krije iza neopravdanih sredstava pitanja za dodatnim pojašnjenjem uputili smo na dvije adrese. Onu dožupana Stjepana Bošnjakovića i na dvije mail adrese predsjednice županijske obrtničke komore Jelene Ivaniš. I dok gospođa Ivaniš niti 16 dana nakon što smo upite poslali na njih nije odgovorila (ako ih i kada dostavi objavit ćemo ih naknadno, nap.a.), dožupan je svoje dostavio još prije 15 dana, točnije sutradan nakon što smo mu upite poslali.

"Prije svega želim reći da ne postoji nikakva zakonska obaveza Brodsko-posavske županije u smislu sufinanciranja rada i aktivnosti Obrtničke komore Brodsko-posavske županije. Ista se financira iz drugih zakonom propisanih izvora (članarine, komorski doprinos i dr.). Bez obzira na navedeno, Županija je dugi niz godina sufinancirala aktivnosti komore sredstvima županijskog proračuna. Slijedom dugogodišnje dobre i uspješne suradnje sa Obrtničkom komorom za koju je u županijskom proračunu osiguravano i isplaćivano 80.000 kuna na godišnjoj razini, ista je na neki način imala status proračunskog korisnika iako nije bila obveznik podnošenja izvješća prema Županijskoj skupštini. Temeljem prijedloga Državnog ureda za reviziju prilikom revizije županijskog Proračuna za 2015. godinu u smislu kontrole namjenskog trošenja proračunskih sredstava odobrenih proračunskim korisnicima, UO za gospodarstvo BPŽ od 2016. godine svim svojim proračunskim korisnicima nalaže obavezu pravdanja namjenskog korištenja sredstava i to kroz dostavu izvadaka FINA-e i/ili preslika računa, a kako bi se mogle pratiti vrste i namjena troškova, korisnici kojima su izvršenja plaćanja roba i usluga i slično. Nenamjensko trošenje sredstava u 2016. godini uočeno je jedino kod OK BPŽ kojoj je isplaćeno za 2016. godinu planiranih 80.000 kuna, a podrobnom analizom utvrđeno je da je dostavljenom dokumentacijom „pokriveno" 78.713,54 kune od čega je samo 29,5 % namjenski utrošeno za predstavljanje i promidžbu obrtništva, dok su ostala sredstva nenamjenski utrošena za sasvim druge stvari i potrebe OK BPŽ koje s promidžbom i potporom obrtništva nemaju nikakve veze.", napisao je, uz ostalo u svom odgovoru dožupan Bošnjaković, naglašavajući kako su iz Upravnog odjela za gospodarstvo dana 04. siječnja 2017. godine dostavili obavijest Obrtničkoj komori u kojoj ih upozoravaju na neracionalno i neopravdano trošenje proračunskih sredstava.

Iz tog je dopisa, kojeg SBplus posjeduje, vidljivo kako je Obrtnička komora županijsku dotaciju kanila 'povući' za kupnju fotkopirnog uređaja (9.037,50 kuna), ali i kupovinu stroja za spiralni uvez, usisavača, šalica za kavu, suvenira... 

"Nenamjensko trošenje sredstava u 2016. godini uočeno je jedino kod OK BPŽ kojoj je isplaćeno za 2016. godinu planiranih 80.000 kuna, a podrobnom analizom utvrđeno je da je dostavljenom dokumentacijom „pokriveno" 78.713,54 kune od čega je samo 29,5 % namjenski utrošeno."

"Ostale troškove smatramo neprihvatljivim jer nisu primarno u funkciji poticanja i promicanja interesa obrtnika. Tako je samo za putne naloge (ukupno 21), ponekad i uz pripadajuće troškove hotelskog smještaja, utrošeno čak 26.834,77 kuna odnosno više nego što je potrošeno na sve razne troškove vezane uz nastupe na sajmovima. Pri tome je bitno naglasiti i da su službena putovanja s pripadajućim putnim nalozima vrlo često čisti turizam (poput putnih naloga vezanih za Köln) ili je potpuno nerazumljiva svrha puta (seminar o izmjenama Zakona o obrtu u Sarajevu?)... Troškovi reprezentacije u ukupnom iznosu od 9.226,93 kune također su visoki i odnose se na razna čašćavanja što smatramo neprimjerenim trenutku i vremenu u kojemu živimo i kad moramo paziti na svaku kunu poreznih obveznika. Također je potpuno nejasna namjena utroška 2.439,70 kuna koji su utrošeni u kupnju oko 75 kg raznog mesa u mesnici Jagodanović, jer osim preslike računa nema druge dokumentacije iz koje bi ovaj trošak bio jasniji.", piše uz ostalo u dopisu koji je na ruke predsjednice Obrtničke komore Brodsko-posavske županije, Jelene Ivaniš poslan 4. siječnja 2017. godine. Tom prilikom, zaključujući kako je takvo trošenje sredstava, neracionalno i u potpunoj suprotnosti sa manirama dobrog gospodarenja, u Županiji su donijeli odluku o izmjenama načina financiranja Komore. Nisu, iako su mogli jer zakonsku obvezu nemaju, prestali s financiranjem komore nego su ih 'sveli' na mjesečno retroaktivno financiranje dokumentiranih potrošenih prihvatljivih troškova. S tim da su na dnu dopisa predsjednici Ivaniš i Obrtničkoj komori jasno specificirano što su to prihvatljivi, a što neprihvatljivi troškovi.

"U 2017. godini na taj je način za Obrtničku komoru Brodsko-posavske županije isplaćeno ukupno 56.450,75 kuna. Od 2018. godine Županija, odnosno Upravni odjel za gospodarstvo, mijenja politiku dodjele potpora sektoru malog i srednjeg poduzetništva i obrtništva u smislu direktne dodjele potpora krajnjim korisnicima, bez posredovanja međukorisnika (OK BPŽ). Osnovna intencija je primjena Uredbe EK o „de minimis" potporama (potporama male vrijednosti). To znači da potpore moraju biti jednako dostupne svima pod istim uvjetima. U tom smislu UO za gospodarstvo je u 2018. i 2019. godini donio programe i objavio niz Javnih poziva za dodjelu potpora poduzetnicima, obrtnicima i udrugama u sektoru gospodarstva. Slijedom toga, u proračunima BPŽ za 2018. i 2019. godinu nisu planirana sredstva za sufinanciranje aktivnosti putem OK BPŽ već su ista preusmjerena na sredstva za dodjelu direktnih potpora putem javnih poziva što smatramo i korisnijim i transparentnijim. U tom je smislu na dopis OK BPŽ od 23. svibnja 2018. godine istoj i odgovoreno dopisom UO za gospodarstvo od 25. svibnja 2019. ", pojasnio je dožupan Stjepan Bošnjaković i sadašnji 'tretman' prema obrtnicima i komori. Ako je suditi po događanjima iz 2016. godine onda su obrtnici ovdje svakako na dobitku.

"Brodsko-posavska županija nema instrumenata za poduzimanje pravnih koraka u smislu povrata nenamjenski utrošenih sredstava."

Može li i hoće li netko drugi pokrenuti pitanje povrata nenamjenski utrošenih sredstava ostaje vidjeti, no ne bi čudilo da sve ostane samo na konstataciji i bez odgovora na pitanje, primjerice, za što je Obrtnička komora nabavila 75 kg raznog mesa ili zbog čega su turistička putovanja pokušavali pravdati službenima. Ostaje tek pitanje hoće li i kada, ukoliko su navedeni podatci točni, iz Županijske komore itko odgovarati za nenamjensko trošenje sredstava.

- Brodsko-posavska županija nema instrumenata za poduzimanje pravnih koraka u smislu povrata nenamjenski utrošenih sredstava od strane korisnika (OK BPŽ) jer s istim nije zaključila nikakav ugovor ili sporazum. - na upit SBplusa o mogućim sankcijama odgovorio je dožupan Stjepan Bošnjaković. 

Doduše odgovore na sva ta i druga pitanja koja se nameću iz nalaza mogla bi dati i predsjednica županijske Obrtničke komore Jelena Ivaniš čiji ćemo odgovor, ukoliko ga dobijemo pa čak i 'debelo' nakon isteka zakonskog roka, također objaviti jer građani Brodsko-posavske županije, baš kao i članovi Obrtničke komore trebaju znati za što su te godine odlazili i njihovi novci.

  Broj komentara: 10

  Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

  RegistracijaPrijava
  bubalu

  bubalu

  Komentirano: 29.6.2019. | 12:04

  1

  Bolesno! Tekst nije zabiljezio ogromne kazne za nesavjesno poslovanje, krsenje zakona i silovanje demokratskog sustava u obrtnistvu. Ipak, da nema podrske HOK-a ne bi bilo ni takvih problema.. Navodno sef HOK-a (g.Ranogajec) ima maksimalno negativno misljenje o brodskoj komori, ali to mu jos jedan glas ~+~ za njega, pa zmiri. Takodjer, dok porezna utjeruje placanje komorskog doprosa od 76 kuna mjesecno (za razliku od poduzeca koja placaju 42 kune svojoj komori) sve je OK i prolazi. Ima se, moze se ...
  snaša

  snaša

  Komentirano: 29.6.2019. | 11:09

  2

  E da!tTak¨ je to kad se frizerka dočepa "položaja" pa se zaigra glumeći dipl.ecce.Sve na račun ovaca.
  Katusicamost

  Katusicamost

  Komentirano: 28.6.2019. | 22:45

  3

  Nema od toga ništa
  Katusicamost

  Katusicamost

  Komentirano: 28.6.2019. | 22:44

  4

  Sigurno će prepisat zakon iz Bih, koliko su potrošili
  dara_bubamara

  dara_bubamara

  Komentirano: 28.6.2019. | 20:54

  5

  Spomenuta gospođa ima problem sama sa sobom. Vidi se koliko je pametna. Naruči vijećničko pitanje i onda se uneredi. Šta kaže na to Hrvatska obrtnicka komora i da li će u ovom slučaju reagirati predsjednik Ranogajec ostaje nam za vidjeti ili će biti tresla se brda rodio se miš?
  mazalo62

  mazalo62

  Komentirano: 28.6.2019. | 16:01

  6

  Seminar o izmjenama zakona o Obrtničkoj Komori u SARAJEVU. Pa jebote tko je ovdje lud.
  dara_bubamara

  dara_bubamara

  Komentirano: 28.6.2019. | 13:14

  7

  Katusicamost....ma meso je najmanji problem! Nešto kontam tako se priča da li je moguće da je zamjenik predsjednice udruženja u Brodu državni službenik zaposlen u županiji od nas 1500 obrtnika koliko nas ima? Zar je moguće da je tajnik udruženja obrtnik volonter tamo iz nekog sela........radi za nas za đaba moš mislit?
  Katusicamost

  Katusicamost

  Komentirano: 28.6.2019. | 12:56

  8

  Meso od Jagodanovića, na što je obrtnička pala užas.
  dara_bubamara

  dara_bubamara

  Komentirano: 28.6.2019. | 9:27

  9

  Što je radio i gdje je bio nadzorni odbor komore cijelo to vrijeme? Vjerojatno držao ljestve predsjednici i svi bili sretni i zadovoljni..........do jednom???!!!!
  matoart

  matoart

  Komentirano: 28.6.2019. | 7:47

  10

  Za što se troše naše pare. Kome uopšte treba ovakava komora. Što pre ukinuti istu!

  Broj komentara: 10

  Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

  RegistracijaPrijava

  Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

  Ostali članci u rubrici
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Pravoslavci bor moraju kupiti do katoličkog Badnjaka?

  Interesantno

  Pravoslavci bor moraju kupiti do katoličkog Badnjaka?

  14.11.2019. | 22:00
  A zbog čega natječaj za najam prodajnog mjesta nije raspisan tako da - onaj tko želi, božićne jelke može prodavati do 6. siječnja, odnosno pravoslavnog badnjaka, ostat će poznato tek onima koji su odredili objavljene datume.
  A zbog čega natječaj za najam prodajnog mjesta nije raspisan tako da - onaj tko želi, božićne jelke može prodavati do 6. siječnja, odnosno pravoslavnog badnjaka, ostat će poznato tek onima koji su odredili objavljene datume.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Veleposlanik SAD-a u Hrvatskoj sastao se s 'Đurincima'

  ĐĐ Grupa

  Veleposlanik SAD-a u Hrvatskoj sastao se s 'Đurincima'

  14.11.2019. | 20:00
  "Znate da nastojimo surađivati s Đurom Đakovićem. Postoji mogućnost dovođenja nekih dodatnih poslova. Mislim da su američke tvrtke zanteresirane za investiranje."
  "Znate da nastojimo surađivati s Đurom Đakovićem. Postoji mogućnost dovođenja nekih dodatnih poslova. Mislim da su američke tvrtke zanteresirane za investiranje."
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Tko će zamijeniti Franju?

  Županijski tête de la cuisine

  Tko će zamijeniti Franju?

  13.11.2019. | 18:30
  Sve vidjeti i čuti, a nište ne govoriti ono je što će budući 'Franjo' morati znati uz potrebne vještine koje će morati imati.
  Sve vidjeti i čuti, a nište ne govoriti ono je što će budući 'Franjo' morati znati uz potrebne vještine koje će morati imati.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Prelistajte novi Glasnik Slavonskog Broda

  Pregled 2019. godine

  Prelistajte novi Glasnik Slavonskog Broda

  13.11.2019. | 8:45
  Bliži se kraj godine i vrijeme je za rekapitulaciju svega učinjenog. Novi gradski dječji vrtić, još jedno reciklažno dvorište, dvanaest novih stanova za mlade obitelji, paketi opreme za prvorođenu djecu, novi mjesni dom, energetske obnove zgrada - samo su neke od tema o kojima mo
  Bliži se kraj godine i vrijeme je za rekapitulaciju svega učinjenog. Novi gradski dječji vrtić, još jedno reciklažno dvorište, dvanaest novih stanova za mlade obitelji, paketi opreme za prvorođenu djecu, novi mjesni dom, energetske obnove zgrada - samo su neke od tema o kojima mo
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Buran početak mandata novoizabrane ravnateljice

  Može li Škola konačno naprijed?

  Buran početak mandata novoizabrane ravnateljice

  13.11.2019. | 8:05
  U četvrtak predstavnici roditelja Osnovne škole Milan Amruš, putuju iz Slavonskog Broda na zagrebački Markov trg kako bi odgovorne podsjetili na obećanja stara više od desetljeća. Obilježit će to početak mandata nove ravnateljice koja je 'staru' smijenila nakon petnaest godina ko
  U četvrtak predstavnici roditelja Osnovne škole Milan Amruš, putuju iz Slavonskog Broda na zagrebački Markov trg kako bi odgovorne podsjetili na obećanja stara više od desetljeća. Obilježit će to početak mandata nove ravnateljice koja je 'staru' smijenila nakon petnaest godina ko
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Županijska obrtnička komora nagradila obrtnicu s liste srama

  I takve se stvari događaju

  Županijska obrtnička komora nagradila obrtnicu s liste srama

  8.11.2019. | 8:30
  Na listi srama, s dugom od 112 tisuća kuna, nalazila se i visokopozicionirana osoba unutar Obrtničke komore i Udruženja obrtnika Slavonski Brod, kojoj je također uručena zlatna plaketa Obrtničke komore Brodsko-posavske županije.
  Na listi srama, s dugom od 112 tisuća kuna, nalazila se i visokopozicionirana osoba unutar Obrtničke komore i Udruženja obrtnika Slavonski Brod, kojoj je također uručena zlatna plaketa Obrtničke komore Brodsko-posavske županije.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Gotovo 25 mil kn za projekte na području brodske županije

  Potpisani ugovori

  Gotovo 25 mil kn za projekte na području brodske županije

  6.11.2019. | 13:20
  U sklopu Programa sufinanciranja provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini za 2019. godinu Brodsko-posavskoj županiji odobrena su sredstva za Brodsko-posavsku županiju, gradove Slavonski Brod i Novu Gradišku te općine Bebrinu, Brodski Stupnik, Slavonski Šamac i Cerni
  U sklopu Programa sufinanciranja provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini za 2019. godinu Brodsko-posavskoj županiji odobrena su sredstva za Brodsko-posavsku županiju, gradove Slavonski Brod i Novu Gradišku te općine Bebrinu, Brodski Stupnik, Slavonski Šamac i Cerni
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Kad i vlast poštuje zdravorazumske sugestije

  Ohrabrenje dobronamjernima

  Kad i vlast poštuje zdravorazumske sugestije

  6.11.2019. | 11:30
  Lijepo bogami. Lijepo je vidjeti kako lokalna samouprava promtno reagira demonstrirajući na taj način respekt prema ovdašnjim medijskim trudbenicima
  Lijepo bogami. Lijepo je vidjeti kako lokalna samouprava promtno reagira demonstrirajući na taj način respekt prema ovdašnjim medijskim trudbenicima
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Na ovdašnjim cestama - mjesečno - gine jedan čovjek

  Sve više poginulih

  Na ovdašnjim cestama - mjesečno - gine jedan čovjek

  6.11.2019. | 8:00
  Brojke o čak deset poginulih na brodsko-posavskim prometnicama tjeraju na razmišljanje što poduzeti kako bi se vozače 'natjeralo' da shvate kako u slučaju vožnje brzinom većom od dopuštene nije riječ o tek pukom kršenju propisa nego da se tu doslovce radi o životu i smrti.
  Brojke o čak deset poginulih na brodsko-posavskim prometnicama tjeraju na razmišljanje što poduzeti kako bi se vozače 'natjeralo' da shvate kako u slučaju vožnje brzinom većom od dopuštene nije riječ o tek pukom kršenju propisa nego da se tu doslovce radi o životu i smrti.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Zasad, o koncu visi tek brodska zastava

  (Ne)bitna upozorba

  Zasad, o koncu visi tek brodska zastava

  6.11.2019. | 0:01
  Dakako, neki od gradonačelnikovi ljudi mogli bi nam reći kako je bolje da o koncu neobuzdano visi gradska zastava, nego gradska uprava.
  Dakako, neki od gradonačelnikovi ljudi mogli bi nam reći kako je bolje da o koncu neobuzdano visi gradska zastava, nego gradska uprava.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Hoće li Brođani izgubiti prolaz kojeg su godinama koristili?

  Saznali smo

  Hoće li Brođani izgubiti prolaz kojeg su godinama koristili?

  5.11.2019. | 20:30
  Bez prolaza koji ih povezuje sa slavonskobrodskom Zrinskom ulicom, brojni bi stanari 'slijepog' Naselja, ostali odsječeni od tog dijela grada.
  Bez prolaza koji ih povezuje sa slavonskobrodskom Zrinskom ulicom, brojni bi stanari 'slijepog' Naselja, ostali odsječeni od tog dijela grada.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Traže od USKOKA i DORH-a pokretanja izvida u ĐĐ Grupi

  Predsjedništvo Županijske Skupštine

  Traže od USKOKA i DORH-a pokretanja izvida u ĐĐ Grupi

  5.11.2019. | 14:15
  Županijska skupština traži od Vlade RH kao i nadležnih institucija (MUP, USKOK, DORH) pokretanje izvida zbog mogućeg nesavjesnog poslovanja u gospodarstvu te, u slučaju istog, podnošenje kaznenih prijava radi utvrđivanja odgovornosti sadašnje i prethodnih uprava ĐĐ Grupe d.d..
  Županijska skupština traži od Vlade RH kao i nadležnih institucija (MUP, USKOK, DORH) pokretanje izvida zbog mogućeg nesavjesnog poslovanja u gospodarstvu te, u slučaju istog, podnošenje kaznenih prijava radi utvrđivanja odgovornosti sadašnje i prethodnih uprava ĐĐ Grupe d.d..
  SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Predsjednik Skupštine vijećnike izuzeo iz donošenja odluke'

  SDP-ovi vijećnici tvrde:

  'Predsjednik Skupštine vijećnike izuzeo iz donošenja odluke'

  4.11.2019. | 12:50
  'Na prijedlog predsjednika Skupštine, HDZ sa svojom većinom odlučio je da se vijećnike izuzme iz donošenja zaključaka županijske skupštine, te da će zaključke pripremiti tijela županijske uprave, a izglasati Predsjedništvo skupštine.'
  'Na prijedlog predsjednika Skupštine, HDZ sa svojom većinom odlučio je da se vijećnike izuzme iz donošenja zaključaka županijske skupštine, te da će zaključke pripremiti tijela županijske uprave, a izglasati Predsjedništvo skupštine.'
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Vlaović pozvao na samokritičnost: 'I ja sam kriv za Đuru.'

  Na Skupštini govorili i o stanju u Đuri

  Vlaović pozvao na samokritičnost: 'I ja sam kriv za Đuru.'

  4.11.2019. | 9:00
  'Možete li utjecati da predsjednik Uprave bude netko iz Broda, Brodsko-posavske županije, netko tko će imati osjećaj da je to nešto što je jako važno za ovu Županiju, a ne oni koji ovdje dođu u ponedjeljak ujutro a odu u petak poslijepodne?'
  'Možete li utjecati da predsjednik Uprave bude netko iz Broda, Brodsko-posavske županije, netko tko će imati osjećaj da je to nešto što je jako važno za ovu Županiju, a ne oni koji ovdje dođu u ponedjeljak ujutro a odu u petak poslijepodne?'
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Brodska bolnica - bolnica hrvatskih veterana?

  Podrška 19 braniteljskih udruga

  Brodska bolnica - bolnica hrvatskih veterana?

  2.11.2019. | 21:00
  Tijekom Domovinskog rata brodska je bolnica bila primjer organizacije jedne ratne bolnice. Naime, upravo je ona bila najveća ratna bolnica tijekom Domovinskog rata i u njoj je liječen i operiran najveći broj ranjenika. Obavljeno je više od devet tisuća operativnih zahvata na ukup
  Tijekom Domovinskog rata brodska je bolnica bila primjer organizacije jedne ratne bolnice. Naime, upravo je ona bila najveća ratna bolnica tijekom Domovinskog rata i u njoj je liječen i operiran najveći broj ranjenika. Obavljeno je više od devet tisuća operativnih zahvata na ukup
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Pazite, prijave za posao ne šaljite elektroničkom poštom

  Nova prilika za zapošljavanje

  Pazite, prijave za posao ne šaljite elektroničkom poštom

  2.11.2019. | 12:30
  Prijave na Oglas, s dokazima o ispunjavanju uvjeta, dostavljaju se u roku od 8 dana od objave Oglasa,, no ne šaljite ih elektorničkom poštom. Evo i zašto.
  Prijave na Oglas, s dokazima o ispunjavanju uvjeta, dostavljaju se u roku od 8 dana od objave Oglasa,, no ne šaljite ih elektorničkom poštom. Evo i zašto.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Tko je pomladio Slavonski Brod: Gradska uprava i/ili Crkva?

  Imaju najviše mladih u Hrvatskoj

  Tko je pomladio Slavonski Brod: Gradska uprava i/ili Crkva?

  1.11.2019. | 22:22
  Kao što Gradska uprava, uglavnom, nije kriva za gospodarske probleme s kojima se suočavaju tvrtke na području Slavonskog Broda tako, isključivo ona, nije niti zaslužna za činjenicu da „Slavonski Brod ima najveći postotak mladog stanovništva u Hrvatskoj“.
  Kao što Gradska uprava, uglavnom, nije kriva za gospodarske probleme s kojima se suočavaju tvrtke na području Slavonskog Broda tako, isključivo ona, nije niti zaslužna za činjenicu da „Slavonski Brod ima najveći postotak mladog stanovništva u Hrvatskoj“.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Ovo nije mjesto za one iz političkih stranaka

  Kandidirajte se i Vi

  Ovo nije mjesto za one iz političkih stranaka

  31.10.2019. | 18:00
  Ovo je javni poziv na kojem 'ne prolaze' oni koji su članovi bilo koje političke stranke, kao niti oni koji se bave bilo kojim oblikom političke aktivnosti.
  Ovo je javni poziv na kojem 'ne prolaze' oni koji su članovi bilo koje političke stranke, kao niti oni koji se bave bilo kojim oblikom političke aktivnosti.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Položili vijence u znak sjećanja na sve preminule

  Uz blagdan Svih svetih i Dušni dan

  Položili vijence u znak sjećanja na sve preminule

  31.10.2019. | 17:00
  Vijence su položila izaslanstva Ministarstva unutarnjih poslova, Ministarstva hrvatskih branitelja, Ureda državne uprave te predstavnici udruga proizišlih iz Domovinskog rata, predstavnici Grada i Županije kao i političkih stranaka.
  Vijence su položila izaslanstva Ministarstva unutarnjih poslova, Ministarstva hrvatskih branitelja, Ureda državne uprave te predstavnici udruga proizišlih iz Domovinskog rata, predstavnici Grada i Županije kao i političkih stranaka.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Grad se ponovno obratio nadležnim institucijama

  Pitanje Sveučilišta i OŠ "Milan Amruš"

  Grad se ponovno obratio nadležnim institucijama

  30.10.2019. | 16:15
  Grad se ponovno obratio nadležnim institucijama za uvrštavanje Sveučilišta u Slavonskom Brodu te Osnovne škole „Milan Amruš“ u proračun za iduću godinu.
  Grad se ponovno obratio nadležnim institucijama za uvrštavanje Sveučilišta u Slavonskom Brodu te Osnovne škole „Milan Amruš“ u proračun za iduću godinu.
  SBplus.hr, Slavonski Brod :
  SBplus.hr, Slavonski Brod :