Politika : Uprava/Samouprava

Objavljeno: 4.11.2019. u 9:00
Prikaza: 2836
|
Autor: A. Primorac

Na Skupštini govorili i o stanju u Đuri

Vlaović pozvao na samokritičnost: 'I ja sam kriv za Đuru.'

Slavonski Brod : Vlaović pozvao na samokritičnost: 'I ja sam kriv za Đuru.'Saborski zastupnik Davor Vlaović o Đuri je govorio na današnjoj Županijskoj skupštini(Foto: AP/SBplus/arhiva)

'Možete li utjecati da predsjednik Uprave bude netko iz Broda, Brodsko-posavske županije, netko tko će imati osjećaj da je to nešto što je jako važno za ovu Županiju, a ne oni koji ovdje dođu u ponedjeljak ujutro a odu u petak poslijepodne?'

13.05 sati:

Usvajanjem svih peostalih točaka Dnevnog reda završena je sjednica Županijske skupštine Brodsko-posavske županije.

11:00 sati:

Iako su se vijećnici oporbe bunili, u izglasavanju su preglasani te će zaključke vezano uz informaciju o stanju u Đuri Đakoviću, pripremiti upravno tijelo i stručne službe Skupštinine te će javnosti biti obznanjene sutra tijekom prijepodneva. Nakon takvog glasanja vijećnicu su napustili 'ezdepovci' Stribor Valenta i Goran Knežević kazavši kako odluke Skupštine i zaključke trebaju donositi vijećnici. 

Vijećnici su sjednicu nastavili Aktualnim satom.

09.00 sati:

Današnja sjednica Županijske skupštine, kojoj nazoči 35 od ukupno 42 vijećnika, započela je minutom šutnje za mladiće koji su život izgubili u teškoj prometnoj nesreći do koje je došlo tijekom proteklog vikenda.

U daljnjem nastavku sjednice dan je prijedlog da se prije Aktualnog sata uvrsti i davanje informacije o stanju u Đuri Đakoviću, kako bi brodsko-posavski župan Danijel Marušić izvijestio vijećnike o tome što je do sada poduzeto na rješavanju ovoga pitanja. UZ ovo predloženo je i da se Dnevni red dopuni točkom o Sveučilištu u Slavonskom Brodu..I dok je prijedlog o Đuri Đakoviću usvojen, prijedlog o uvršatavanju na Dnevni red pitanja Sveučilišta odbijen je.

Današnja sjednica nastavlja se izvješćem o stanju u Đuri Đakoviću te potom i Aktualnim satom.

Đuro je upao u velike ekonomske probleme a u konačnici ono što je jako loše je da radnicima nije isplaćena plaća. Krajem srpnja najavila se Uprava ĐĐ koja me izvijestila da se u proizvodnom ciklusu povukla banka iz procesa proizvodnje tražeći od nas u posredovanju pri organizaciji sastanka s nadležnim ministarstvima. Takav sastanak održan je s ministrom Horvatom. a uz predstavnike Uprave, nazočili su mu i predstavnici Sindikata. Uslijedilo je još nekoliko sastanaka da bi na kraju sve kulminiralo štrajkom. - podsjetio je župan Danijel Marušić kronologiju 'slučaja' Đaković ponovivši kako su sredstva za rujansku plaću osigurana o čemu smo na SBplusu već izvijestili.

U raspravi koja je uslijedila Stribor Valenta (SDP) kazao je kako problem Đure ne seže od srpnja ova godine, nego uništavanje njegovo kao i ostalih privrednih subjekata traje posljednjih 20-ak godina. - Sada kada smo pred izborima na spektakularan način primamo ljude kako bi ublažili požar. Ono što vi radite je smirivanje radnika kako bi se osigurala mirna kampanja. No, ovdje već je upitna i druga plaća, ona listopadska. Ovo je problem Vas i Vaše stranke jer svi znamo kako ste se još iz doba Zdrave iz Starih Perkovaca odnosili prema Đuri koji je skinut i sa liste strateških tvrtki. Da se to nije dogodilo pitanje je kakvo bi stanje danas u Đuri bilo - kazao je Valenta.

- To što ste ih primili i što ćete im isplatiti jednu plaću nije rješenje Uništili ste Đuru i od rješenja nema ništa - zaključio je Valenta.

U ime Kluba HDZ-a Mirko Tomac kazao je kako ovu tužnu i tešku situaciju ne žele iskoristiti za prizemne političke ciljeva.

- Klub HDZ-a bezrezervno podržava zahtijeve radnika oko isplate rujanske ali i eventualnih idućih plaća ako kojim slučajem do toga dođe. Neće se, kao što se to nije učinilo danas, ni sutra Đuri okrenuti leđa. Ma nije to Đuro, to smo mi, to je naša rodbina, naši prijatelji i znamo kako je teško kad se plaće nema - istaknuo je Tomac, dodavši kako su mišljenja da je ova Županijska uprava poduzela sve što je bilo moguće kako bi se ovaj problem riješio.

Dodao je kako očekuju ocjenu stanja u Đuri Đakoviću i u pojedinim društvima Grupacije. - Poslovna banka koja okrene leđa u ovakvim uvjetima zauzetosti kapaciteta nije to učinila bez razloga. Da je bilo sve u redu ne bi se okrenula. Treba utvrditi i vrijednosti po kojima su određeni poslovi ugovoreni, kako se troše avansi, kako Uprava Grupe ali i Društava se nose s ovim problema. Jesu li dorasle tom problema. Nije dovoljno da zamjenici zamjenika prijašnjih uprava preuzima brigu. Isto tako smatramo da u Đuri ima i dovoljno sposobnih i dovoljno obrazovanih da zajedno sa Upravom doprinese iznalaženju pravih kadrovskih rješenja koja će Đuru povući na bolje. - zaključio je Tomac.

Ante Orlović iz MOSTa podsjetio je i na slučaj Industrijskih rješenja - Riječ strateška je popularizam. Zar ovdje nitko nema hrabrosti reći da je ovdje politika vodila riječ i dovodila skupe ljude koji nisu ništa riješila. Politika je ovdje uz menadžment izvlačila vrijednost iz kompanije. Svi to dobro znaju. Nažalost kod nas je to tako. Sada treba tražiti strateškog partnera dok još tamo ima mesa. - poručio je te pitao 'Zašto je propalo preuzimanje od Crnog čelika?' 

Mario Pejić (NL DM) je kazao kako otpuštanje osam posto dionica privatnom vlasniku jasno govori o odnosu države prema Đuri. Niti jedna tvrtka ovdje nije bila sanirana kako su to bile sanirane tvrtke u drugim djelovima zemlje. Možete li utjecati da predsejdnik Uprave bude netko iz Broda, Brodsko-posavske županije, netko tko će imati osjećaj da je to nešto što je jako važno za ovu Županiju, a ne oni koji ovdje dođu u ponedjeljak ujutro a odu u petak poslijepodne? - pitao je Pejić župana i saborske zastupnike..

Stribor Valenta (SDP): Da je prva Uprava snosila odgovornost za ono što je učinila, da je bila možda odgovarala svojom imovinom za propuste niti jedna druga se ne bi usudila to raditi. No, ovo je društvo bez kaznene odgovornosti, mi malo priznamo, sklone ga i idemo dalje. Imali ste sve poluge zašto niste osudili korupcije u Đuri Đakoviću? Sa Đurom zatvaramo i priču o Sveučilištu. S njim će prestati potreba za Strojarskim fakultetom, ne baš u potpunosti, ali nije ni daleko, a kada izgubimo tu jednu sastavnicu izgubili smo i Sveučilište.

 Goran Knežević (SDP): Država je najveći pojedinačni vlasnik. Drugi pojedinačni vlasnik je Nenad Bakić. Zbog čega Premijer nema motiva zaštiti vlasništvo RH-a i dopustiti će da sve ode u vjetar?

Zlatko Bunjevac (HSS): Sve se ovo, moj je dojam, pretvorilo u međusobno optuživanje stranki, što ne može donijeti rezultata. Mi se moramo dogovoriti svi zajedno da se potakne rješenje. Projekt spašavanja ĐĐ je zapravo pravi projekt pomoći Slavoniji i prilika da se ovim ljudima ovdje pomogne. Donesimo zaključak.

Goran Knežević(SDP): Planovi države za ĐĐ se otkrivaju činjenicom je prepisom svojih dionica otplatila dug od 44 milijuna kuna prema pojedinačnom malom dioničaru. To je provedeno i država pokušava na svaki mogući način što bezbolnije izaći iz nečega što nema neku perspektivu. RH je dva puta jasno dala znak da diže ruke od Đure Đakovića. Nažalost država i ova Vlada su Đuri okrenuli leđa.

Na Skupštini se obratio i sabroski zastupnik Davor Vlaović koji je kazao da se svakako treba poduzeti sve da radnici dobiju plaće. - S tim se svi slažemo, no valja reći i to da je ovdje na današnjoj raspravi bilo puno kritike, a malo samokritike. Pa evo ja ću reći: I ja sam kriv. I žao mi je što je stanje u Đuri ovakvo. I trebali smo odlučnije stati uz naše tvrtke pa i uz Đuri Đakoviću. Bilo je prilike, nažalost propustili smo je. Nije dovoljna ostavka nego treba tražiti odgovornost Nadzornog odbora.

Stalno smo tražili krivca u nekom drugom, a i mi smo krivi jer smo puštali da to sve ide tako kako ide. No sada treba okrenuti stvar tako da sačuvamo što se sačuvati može. Radnici u Đuri Đakoviću su vrhunski radnici i žele raditi. Ali oni rade za plaće od 3,5 do 5 tisuća kuna. Ne može radnik biti motiviran dok uprava ima plaću 12 do 15 tisuća kuna plus menadžerske ugovore. Pa oni sada na ime rujanske plaće potražuju nešto više od 6 milijuna kuna. Pa zar je to problem državi izdvojiti. Treba naći strateške partnere, ali ne dovesti do stečaja i uništiti proizvodnju- Treba li lokalpatriota voditi Đuru Đakoviću? Pa naravno da treba. Netko odavde, stručan i kompetentan. Stanoimo svi aktivnije za naš Slavonski Brod, za Brodsko-posavsku županiju, za našu Slavoniju - pozvao je saborski zastupnik Vlaović.

08:00 sati:

SLAVONSKI BROD - Danas za devet sati zakazana je 17. sjednica Županijske skupštine Brodsko-posavske županije, a čiji tijek ćete moći, kao i do sada, pratiti na stranicama SBplus portala.

Kao što smo već pisali većina, od ukupno osam predloženih točaka Dnevnog reda, bit će vezano uz teme zdravstva. Od onih koje se odnose na broj ordinacija koje djelatnost obavljati u okviru domova zdravlja na području županije, preko inicijative o tome da brodska i novogradiška bolnica dobiju status bolnica hrvatskih veterana, do novih ulaganja u opremanje. Naime, Upravni za Zdravstvo i socijalnu skrb Brodsko-posavske županije zaprimio je zahtjev Opće bolnice „Dr. Josip Benčević" Slavonski Brod kojim se traži suglasnost za preuzimanje obveza za opremanje operacijske sale na Odjelu za ginekologiju i porodništvo. Riječ je o investiciji vrijednoj 2.250.000,00 kuna, a sredstva su osigurana u Državnom proračunu za 2019. godinu. Navedenom investicijom će biti obnovljena dotrajala oprema postojeće sale za operacije na Odjelu ginekologije i opstetricije što će rezultirati poboljšanjem stupnja kvalitete pružanja zdravstvene zaštite i smanjenjem troškova održavanja postojeće opreme. 

Predloženi dnevni reda za današnju Sjednicu, koja će uobičajeno započeti Aktualnim satom i vijećničkim pitanjima, možete pogledati u nastavku:

1. Aktualni sat

2. Prijedlog odluke o broju ordinacija koje će djelatnost obavljati u okviru domova zdravlja na području Brodsko-posavske županije

3. Prijedlog zaključka o davanju suglasnosti na Odluku o izmjenama Statuta Zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije

4. Prijedlozi zaključka u povodu razmatranja inicijative za dobivanje statusa bolnice hrvatskih veterana:

a. Opće bolnice „Dr. Josip Benčević" Slavonski Brod

b. Opće bolnice Nova Gradiška

5. Prijedlog odluke o davanju suglasnosti Općoj bolnici „Dr. Josip Benčević" Slavonski Brod za preuzimanje obveza za opremanje operacijske sale na Odjelu za ginekologiju i porodništvo Opće bolnice „Dr. Josip Benčević" Slavonski Brod

6. Prijedlog odluke o visini turističke pristojbe na području Brodsko-posavske županije za 2021. godinu

7. Program rada Savjeta mladih Brodsko-posavske županije za 2020. godinu - davanje suglasnosti

8. Prijedlog odluke o izmjeni Odluke o kriterijima, mjerilima i načinu financiranja decentraliziranih funkcija za investicijsko ulaganje, investicijsko i tekuće održavanje zdravstvenih ustanova, te informatizaciju zdravstvene djelatnosti u 2019. godini na području Brodsko-posavske županije.

Broj komentara: 1

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
vrlihrvatskimuz

vrlihrvatskimuz

Komentirano: 4.11.2019. | 11:57

1

Žao mi je radnika Đure Đaković ali i svih nas koji su odrasli na odhranjeni i školovani na kruhu/plaći zarađenoju Đuri. Uništišmo sve. Stvarno smo slučajna država, j... nam pas mater.

Broj komentara: 1

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
SBplus.hr, Slavonski Brod : Županijska obrtnička komora nagradila obrtnicu s liste srama

I takve se stvari događaju

Županijska obrtnička komora nagradila obrtnicu s liste srama

8.11.2019. | 8:30
Na listi srama, s dugom od 112 tisuća kuna, nalazila se i visokopozicionirana osoba unutar Obrtničke komore i Udruženja obrtnika Slavonski Brod, kojoj je također uručena zlatna plaketa Obrtničke komore Brodsko-posavske županije.
Na listi srama, s dugom od 112 tisuća kuna, nalazila se i visokopozicionirana osoba unutar Obrtničke komore i Udruženja obrtnika Slavonski Brod, kojoj je također uručena zlatna plaketa Obrtničke komore Brodsko-posavske županije.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Gotovo 25 mil kn za projekte na području brodske županije

Potpisani ugovori

Gotovo 25 mil kn za projekte na području brodske županije

6.11.2019. | 13:20
U sklopu Programa sufinanciranja provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini za 2019. godinu Brodsko-posavskoj županiji odobrena su sredstva za Brodsko-posavsku županiju, gradove Slavonski Brod i Novu Gradišku te općine Bebrinu, Brodski Stupnik, Slavonski Šamac i Cerni
U sklopu Programa sufinanciranja provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini za 2019. godinu Brodsko-posavskoj županiji odobrena su sredstva za Brodsko-posavsku županiju, gradove Slavonski Brod i Novu Gradišku te općine Bebrinu, Brodski Stupnik, Slavonski Šamac i Cerni
SBplus.hr, Slavonski Brod : Kad i vlast poštuje zdravorazumske sugestije

Ohrabrenje dobronamjernima

Kad i vlast poštuje zdravorazumske sugestije

6.11.2019. | 11:30
Lijepo bogami. Lijepo je vidjeti kako lokalna samouprava promtno reagira demonstrirajući na taj način respekt prema ovdašnjim medijskim trudbenicima
Lijepo bogami. Lijepo je vidjeti kako lokalna samouprava promtno reagira demonstrirajući na taj način respekt prema ovdašnjim medijskim trudbenicima
SBplus.hr, Slavonski Brod : Na ovdašnjim cestama - mjesečno - gine jedan čovjek

Sve više poginulih

Na ovdašnjim cestama - mjesečno - gine jedan čovjek

6.11.2019. | 8:00
Brojke o čak deset poginulih na brodsko-posavskim prometnicama tjeraju na razmišljanje što poduzeti kako bi se vozače 'natjeralo' da shvate kako u slučaju vožnje brzinom većom od dopuštene nije riječ o tek pukom kršenju propisa nego da se tu doslovce radi o životu i smrti.
Brojke o čak deset poginulih na brodsko-posavskim prometnicama tjeraju na razmišljanje što poduzeti kako bi se vozače 'natjeralo' da shvate kako u slučaju vožnje brzinom većom od dopuštene nije riječ o tek pukom kršenju propisa nego da se tu doslovce radi o životu i smrti.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Zasad, o koncu visi tek brodska zastava

(Ne)bitna upozorba

Zasad, o koncu visi tek brodska zastava

6.11.2019. | 0:01
Dakako, neki od gradonačelnikovi ljudi mogli bi nam reći kako je bolje da o koncu neobuzdano visi gradska zastava, nego gradska uprava.
Dakako, neki od gradonačelnikovi ljudi mogli bi nam reći kako je bolje da o koncu neobuzdano visi gradska zastava, nego gradska uprava.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Hoće li Brođani izgubiti prolaz kojeg su godinama koristili?

Saznali smo

Hoće li Brođani izgubiti prolaz kojeg su godinama koristili?

5.11.2019. | 20:30
Bez prolaza koji ih povezuje sa slavonskobrodskom Zrinskom ulicom, brojni bi stanari 'slijepog' Naselja, ostali odsječeni od tog dijela grada.
Bez prolaza koji ih povezuje sa slavonskobrodskom Zrinskom ulicom, brojni bi stanari 'slijepog' Naselja, ostali odsječeni od tog dijela grada.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Traže od USKOKA i DORH-a pokretanja izvida u ĐĐ Grupi

Predsjedništvo Županijske Skupštine

Traže od USKOKA i DORH-a pokretanja izvida u ĐĐ Grupi

5.11.2019. | 14:15
Županijska skupština traži od Vlade RH kao i nadležnih institucija (MUP, USKOK, DORH) pokretanje izvida zbog mogućeg nesavjesnog poslovanja u gospodarstvu te, u slučaju istog, podnošenje kaznenih prijava radi utvrđivanja odgovornosti sadašnje i prethodnih uprava ĐĐ Grupe d.d..
Županijska skupština traži od Vlade RH kao i nadležnih institucija (MUP, USKOK, DORH) pokretanje izvida zbog mogućeg nesavjesnog poslovanja u gospodarstvu te, u slučaju istog, podnošenje kaznenih prijava radi utvrđivanja odgovornosti sadašnje i prethodnih uprava ĐĐ Grupe d.d..
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Predsjednik Skupštine vijećnike izuzeo iz donošenja odluke'

SDP-ovi vijećnici tvrde:

'Predsjednik Skupštine vijećnike izuzeo iz donošenja odluke'

4.11.2019. | 12:50
'Na prijedlog predsjednika Skupštine, HDZ sa svojom većinom odlučio je da se vijećnike izuzme iz donošenja zaključaka županijske skupštine, te da će zaključke pripremiti tijela županijske uprave, a izglasati Predsjedništvo skupštine.'
'Na prijedlog predsjednika Skupštine, HDZ sa svojom većinom odlučio je da se vijećnike izuzme iz donošenja zaključaka županijske skupštine, te da će zaključke pripremiti tijela županijske uprave, a izglasati Predsjedništvo skupštine.'
SBplus.hr, Slavonski Brod : Brodska bolnica - bolnica hrvatskih veterana?

Podrška 19 braniteljskih udruga

Brodska bolnica - bolnica hrvatskih veterana?

2.11.2019. | 21:00
Tijekom Domovinskog rata brodska je bolnica bila primjer organizacije jedne ratne bolnice. Naime, upravo je ona bila najveća ratna bolnica tijekom Domovinskog rata i u njoj je liječen i operiran najveći broj ranjenika. Obavljeno je više od devet tisuća operativnih zahvata na ukup
Tijekom Domovinskog rata brodska je bolnica bila primjer organizacije jedne ratne bolnice. Naime, upravo je ona bila najveća ratna bolnica tijekom Domovinskog rata i u njoj je liječen i operiran najveći broj ranjenika. Obavljeno je više od devet tisuća operativnih zahvata na ukup
SBplus.hr, Slavonski Brod : Pazite, prijave za posao ne šaljite elektroničkom poštom

Nova prilika za zapošljavanje

Pazite, prijave za posao ne šaljite elektroničkom poštom

2.11.2019. | 12:30
Prijave na Oglas, s dokazima o ispunjavanju uvjeta, dostavljaju se u roku od 8 dana od objave Oglasa,, no ne šaljite ih elektorničkom poštom. Evo i zašto.
Prijave na Oglas, s dokazima o ispunjavanju uvjeta, dostavljaju se u roku od 8 dana od objave Oglasa,, no ne šaljite ih elektorničkom poštom. Evo i zašto.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Tko je pomladio Slavonski Brod: Gradska uprava i/ili Crkva?

Imaju najviše mladih u Hrvatskoj

Tko je pomladio Slavonski Brod: Gradska uprava i/ili Crkva?

1.11.2019. | 22:22
Kao što Gradska uprava, uglavnom, nije kriva za gospodarske probleme s kojima se suočavaju tvrtke na području Slavonskog Broda tako, isključivo ona, nije niti zaslužna za činjenicu da „Slavonski Brod ima najveći postotak mladog stanovništva u Hrvatskoj“.
Kao što Gradska uprava, uglavnom, nije kriva za gospodarske probleme s kojima se suočavaju tvrtke na području Slavonskog Broda tako, isključivo ona, nije niti zaslužna za činjenicu da „Slavonski Brod ima najveći postotak mladog stanovništva u Hrvatskoj“.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Ovo nije mjesto za one iz političkih stranaka

Kandidirajte se i Vi

Ovo nije mjesto za one iz političkih stranaka

31.10.2019. | 18:00
Ovo je javni poziv na kojem 'ne prolaze' oni koji su članovi bilo koje političke stranke, kao niti oni koji se bave bilo kojim oblikom političke aktivnosti.
Ovo je javni poziv na kojem 'ne prolaze' oni koji su članovi bilo koje političke stranke, kao niti oni koji se bave bilo kojim oblikom političke aktivnosti.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Položili vijence u znak sjećanja na sve preminule

Uz blagdan Svih svetih i Dušni dan

Položili vijence u znak sjećanja na sve preminule

31.10.2019. | 17:00
Vijence su položila izaslanstva Ministarstva unutarnjih poslova, Ministarstva hrvatskih branitelja, Ureda državne uprave te predstavnici udruga proizišlih iz Domovinskog rata, predstavnici Grada i Županije kao i političkih stranaka.
Vijence su položila izaslanstva Ministarstva unutarnjih poslova, Ministarstva hrvatskih branitelja, Ureda državne uprave te predstavnici udruga proizišlih iz Domovinskog rata, predstavnici Grada i Županije kao i političkih stranaka.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Grad se ponovno obratio nadležnim institucijama

Pitanje Sveučilišta i OŠ "Milan Amruš"

Grad se ponovno obratio nadležnim institucijama

30.10.2019. | 16:15
Grad se ponovno obratio nadležnim institucijama za uvrštavanje Sveučilišta u Slavonskom Brodu te Osnovne škole „Milan Amruš“ u proračun za iduću godinu.
Grad se ponovno obratio nadležnim institucijama za uvrštavanje Sveučilišta u Slavonskom Brodu te Osnovne škole „Milan Amruš“ u proračun za iduću godinu.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Do gradske garaže po početnoj cijeni od 15 tisuća kuna

Prodaja na tri lokacije

Do gradske garaže po početnoj cijeni od 15 tisuća kuna

29.10.2019. | 20:00
Raspisanim natječajem za 'gradske' garaže ponuđene su tri, a njihove su lokacije u središtu Slavonskog Broda.
Raspisanim natječajem za 'gradske' garaže ponuđene su tri, a njihove su lokacije u središtu Slavonskog Broda.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Prodan produktovod kod Slobodnice

Kreće plinofikacija Rafinerije

Prodan produktovod kod Slobodnice

28.10.2019. | 22:00
"U tijeku su radovi na projektiranju priključnog mjesta na plinski sustav RH-a. Usporedo s tim, u Rafineriji nafte Brod završeni su projektni radovi na postavljanju interne plinske mreže. Dobivanje građevinske dozvole je u završnoj fazi, a izabran je i izvođač građevinsko-montažn
"U tijeku su radovi na projektiranju priključnog mjesta na plinski sustav RH-a. Usporedo s tim, u Rafineriji nafte Brod završeni su projektni radovi na postavljanju interne plinske mreže. Dobivanje građevinske dozvole je u završnoj fazi, a izabran je i izvođač građevinsko-montažn
SBplus.hr, Slavonski Brod : Za mjesec dana radovi bi trebali biti gotovi

Istočna tribina Stadiona uz Savu

Za mjesec dana radovi bi trebali biti gotovi

23.10.2019. | 8:00
Radovi na izgradnji istočne tribine Stadiona na Savi napreduju punom parom, a nakon dovršetka, na pomoćnom bi terenu trebala biti postavljena rasvjeta i umjetna podloga.
Radovi na izgradnji istočne tribine Stadiona na Savi napreduju punom parom, a nakon dovršetka, na pomoćnom bi terenu trebala biti postavljena rasvjeta i umjetna podloga.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Održana sjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova

Pripremne aktivnosti

Održana sjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova

22.10.2019. | 12:45
Na održanom sastanku utvrđene su pripremne aktivnosti i orijentacijski rokovi održavanja tribine na kojoj će biti predstavljen preventivni projekt „Lily“, a Povjerenstvo je jednoglasno podržalo prijedlog o održavanju okruglog stola u siječnju 2020. godine.
Na održanom sastanku utvrđene su pripremne aktivnosti i orijentacijski rokovi održavanja tribine na kojoj će biti predstavljen preventivni projekt „Lily“, a Povjerenstvo je jednoglasno podržalo prijedlog o održavanju okruglog stola u siječnju 2020. godine.
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'U iduću godinu prenijet ćemo milijun kuna'

Županijska uprava za ceste

'U iduću godinu prenijet ćemo milijun kuna'

22.10.2019. | 10:50
- Završetkom radova i na tim cestama sve županijske ceste u Brodsko-posavskoj županiji bit će asfaltirane, a već sada smo po tom pitanju pri vrhu županija u Republici Hrvatskoj. -
- Završetkom radova i na tim cestama sve županijske ceste u Brodsko-posavskoj županiji bit će asfaltirane, a već sada smo po tom pitanju pri vrhu županija u Republici Hrvatskoj. -
SBplus.hr, Slavonski Brod : Pukao cjevovod, voda šikljala na sve strane

Ekipe Vodovoda saniraju kvar

Pukao cjevovod, voda šikljala na sve strane

22.10.2019. | 9:00
- To je ogromna količina vode koja šiklja na sve strane. Kada sam išao na posao doslovno sam 'upao' u vodu. - kaže Brođanin koji stanuje u neposrednoj blizini Budakove ulice i samog mjesta havarije. Dodaje kako je svojevremeno na tom mjestu bila rupa u kolniku no ne zna ima li on
- To je ogromna količina vode koja šiklja na sve strane. Kada sam išao na posao doslovno sam 'upao' u vodu. - kaže Brođanin koji stanuje u neposrednoj blizini Budakove ulice i samog mjesta havarije. Dodaje kako je svojevremeno na tom mjestu bila rupa u kolniku no ne zna ima li on
SBplus.hr, Slavonski Brod :
SBplus.hr, Slavonski Brod :