Politika : Uprava/Samouprava

Objavljeno: 22.10.2019. u 10:50
Prikaza: 418
|
Autor: I.C./SBplus

Županijska uprava za ceste

'U iduću godinu prenijet ćemo milijun kuna'

bpz
Foto: bpz
 • bpz
 • bpz
 • bpz
 • bpz
 • bpz
 • bpz
 • bpz
 • bpz
 • bpz

- Završetkom radova i na tim cestama sve županijske ceste u Brodsko-posavskoj županiji bit će asfaltirane, a već sada smo po tom pitanju pri vrhu županija u Republici Hrvatskoj. -

SLAVONSKI BROD - S ciljem osiguranja neometanog i sigurnog prometa, Brodsko-posavska županija putem Županijske uprave za ceste (ŽUC) gradi i održava županijske i lokalne ceste. Brojne ceste u gradovima, selima i naseljima ili izvan njih na području Županije se, sukladno planu za 2019. godinu, grade ili su u visokom stupnju gotovosti, a neka od gradilišta posjetio je jučer, 21. listopada, župan Danijel Marušić u pratnji svog zamjenika Stjepana Bošnjakovića i ravnatelja ŽUC-a, Antuna Dukića.

Bodegraj

Obilazak 'terena' započeo je u Bodegraju, u Općini Okučani, gdje je nedavno završena obnova kolnika vrijedna 1.659.616 kuna koja je, nakon prošlogodišnjih poplava, itekako bila potrebna. Pri obilasku te 2,58 kilometra duge dionice, županijskom izaslanstvu pridružio se i općinski načelnik Aca Vidaković kazavši pritom kako su tim projektom završene sve županijske ceste na području općine Okučani. O razlozima današnjeg obilaska kao i projektima Brodsko-posavske županije u području poboljšanja cestovne infrastrukture govorio je župan Danijel Marušić.

- Sve su to projekti vrijedni više milijuna kuna i smatram kako se s ovakvim iskorakom poboljšava sigurnost u prometu, a Županijska uprava za ceste dobro obavlja svoj posao. - kazao je župan Marušić te se osvrnuo na još neke radove koje sufinancira Brodsko-posavska županija, a koji se posljednje vrijeme inteziviraju u općini poput uređenja okoliša oko zgrade Ambulante, Doma kulture, Društvenog doma u Cagama, Ulice Josipa Kozarca te Viktorijinog prilaza.

- Uvijek podupiremo takve projekte, a ovom se prigodom moram zahvaliti i načelniku Vidakoviću, jer on i njegovi suradnici kreiraju te projekte i najvećim dijelom financiraju. Županija je potpora općinskim projektima, a Općina Okučani je, ako promatramo zadnji niz godina, doista napravila jedan veliki iskorak što je i vidljivo ovdje na terenu. Kvaliteta života puno je bolja. Naravno, svima treba radnih mjesta, ali smatram kako je napravljen veliki iskorak i da je ovo primjer kako jedna općina treba funkcionirati. - poručio je župan Marušić te dodao kako pri odabiru prioriteta u cestogradnji i održavanju cesta struka ima glavnu riječ, a takav se Plan daje na usvajanje Županijskoj skupštini. Na sam Plan za 2019. godinu osvrnuo se i ravnatelj ŽUC-a, Antun Dukić.

- U tijeku su još radovi na obnovi kolnika Bebrina - Slavonski Kobaš i dionica Mala Kopanica - Novi Grad. Ovi ostali će svi biti završeni osim autobusnog stajališta u Velikoj Kopanici za koju je u tijeku ishođenje građevinske dozvole. Ukupno je bilo planirano 15 milijuna kuna za izvanredna održavanja, međutim javna nadmetanja su pokazala da će to biti oko 14 milijuna, što znači da ćemo milijun kuna prenijeti u iduću godinu. ŽUC-u će ostati još samo dvije županijske ceste, 900 metara u Brđanima i dionica Zdenci - Brčino vrijedna oko 7 milijuna kuna. Završetkom radova i na tim cestama sve županijske ceste u Brodsko-posavskoj županiji bit će asfaltirane, a već sada smo po tom pitanju pri vrhu županija u Republici Hrvatskoj. - kazao je Dukić.

Kružni tok u Novoj Gradiški

U Novoj Gradiški, gdje im se pridružio i gradonačelnik Vinko Grgić, župan Marušić i njegov zamjenik Stjepan Bošnjaković obišli su radove na izgradnji kružnog toka na Trgu Kralja Tomislava. Zašto je kružni tok važan za Novu Gradišku, pojasnio je gradonačelnik Grgić.

- U gradu Novoj Gradiški imamo šest jako problematičnih točaka koje smo detektirali prije nekoliko godina. Ovo je četvrta točka koju realiziramo, još će nam ostati dvije slijedeće godine i nadam se da ćemo ih zajedno s Brodsko-posavskom županijom uspjeti realizirati. - kazao je gradonačelnik Grgić zahvalivši se pritom Županiji na sudjelovanju u projektu.

- Dosta se ulagalo u cestogradnju na području Nove Gradiške, ako se sjetimo i kružnog toka kod "Kauflanda", prebacivanje semafora na križanju nedaleko od benzinske pumpe, pa evo i ovdje gdje se gradi novi kružni tok. Kako je rekao i ravnatelj ŽUC-a, za slijedeću godinu ostaje nam još rekonstrukcija Potočne ulice. Vidimo kako je bilo dosta ulaganja u ceste koje su u ingerenciji ŽUC-a, a izgradnja ovog kružnog toka doprinijeti će kako sigurnosti u prometu tako i ljepšem izgledu grada. - kazao je župan Marušić te dodao kako Brodsko-posavska županija ravnomjerno ulaže u sve gradove i općine na svom području raspoređujući sredstva prema prioritetima potreba.

Bebrina – Slavonski Kobaš

Dionica ceste Bebrina – Slavonski Kobaš, gdje su u tijeku radovi obnove kolnika u dužini 7,4 kilometra vrijedni 6.122.421 kn, bilo je slijedeće odredište koje su predstavnici Županije obišli u pratnji načelnika Općine Bebrina, Ivana Brzića, koji nije krio zadovoljstvo skorim završetkom radova.

- Ovaj projekt je od interesa kako za Županiju tako i za Općinu Bebrina te susjednu Općinu Oriovac jer ova cesta uvelike skraćuje put do Slavonskog Broda. Dosta prometnom cestom, osim poljoprivrednih strojeva, prolaze i putnici, posebice iz Slavonskog Kobaša.- istaknuo je načelnik Brzić prilikom čega se zahvalio županu i predsjedniku Županijske skupštine što su potaknuli rješenje problema spomenute ceste i njegovu realizaciju.

- Osigurana su sredstva Ministarstva mora, prometa i infrastrukture za asfaltiranje ove ceste koja je u tucaničkom obliku izgrađena još 2002. godine. Osim smanjenja prometnog opterećenja, ova cesta skratit će put za 15-ak kilometara. - kazao je Antun Dukić, ravnatelj ŽUC-a.

- Dugo se čekalo na realizaciju ovog projekta, jednog od najskupljih cestovnih projekata u Brodsko-posavskoj županiji u iznosu od 6,1 milijun kuna. Ta će dionica imati mnogostruke koristi za stanovnike Bebrine, Kobaša ne samo u smislu skraćenja putovanja već i lakšeg pristupa poljoprivrednim površinama. - kazao je župan Marušić u Bebrini.

Mala Kopanica – Novi Grad

Na kraju obilaska, predstavnici Županije susreli su se s načelnikom Velike Kopanice, Ivanom Metešom te zajedno s njim obišli radove na izgradnji dionice ceste Mala Kopanica – Novi Grad u dužini od 1,1 kilometra i vrijedne 1.200.000 kuna. O značaju nove ceste za Općinu Velika Kopanica nešto više rekao je načelnik Ivan Meteš.

- Na području katastarske općine Mala Kopanica je velik broj poljoprivrednih površina i velik broj naših stanovnika obrađuje njive, pa vjerujem da će izgradnja ove ceste pomoći najviše njima da sigurnije i lakše dođu do svojih njiva, a isto tako će i ostalom stanovništvu u Velikoj Kopanici, Maloj Kopanici, Jarugama i drugdje, skratiti i ubrzati putovanje prema granici s Bosnom i Hercegovinom. U našem vlasništvu ima još prometnica koje treba dovršiti, a vjerujem kako ćemo do kraja iduće godine uspjeti zadovoljiti potrebe onog dijela stanovništva koje živi u neasfaltiranim područjima. - kazao je Meteš zahvalivši se Brodsko-posavskoj županiji i Županijskoj upravi za ceste što su prepoznali važnost te prometnice na području općine Velika Kopanica.

- Sve te višemilijunske investicije doprinose poboljšanju kvalitete življenja u tim područjima. Na neke ceste poput one na dionici Bebrina - Kobaš čekalo se godinama, no i osobno sam se uvjerio kako su svi spomenuti projekti, koje je donijelo Upravno vijeće ŽUC-a, a potvrdila Županijska skupština, kako će ove ceste biti od iznimnog značaja i za razvoj gospodarstva i poljoprivrede. - ovim riječima zaključio je obilazak gradilišta župan Danijel Marušić u Velikoj Kopanici.

  Broj komentara: 0

  Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

  RegistracijaPrijava

  Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

  Ostali članci u rubrici
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Županijska obrtnička komora nagradila obrtnicu s liste srama

  I takve se stvari događaju

  Županijska obrtnička komora nagradila obrtnicu s liste srama

  8.11.2019. | 8:30
  Na listi srama, s dugom od 112 tisuća kuna, nalazila se i visokopozicionirana osoba unutar Obrtničke komore i Udruženja obrtnika Slavonski Brod, kojoj je također uručena zlatna plaketa Obrtničke komore Brodsko-posavske županije.
  Na listi srama, s dugom od 112 tisuća kuna, nalazila se i visokopozicionirana osoba unutar Obrtničke komore i Udruženja obrtnika Slavonski Brod, kojoj je također uručena zlatna plaketa Obrtničke komore Brodsko-posavske županije.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Gotovo 25 mil kn za projekte na području brodske županije

  Potpisani ugovori

  Gotovo 25 mil kn za projekte na području brodske županije

  6.11.2019. | 13:20
  U sklopu Programa sufinanciranja provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini za 2019. godinu Brodsko-posavskoj županiji odobrena su sredstva za Brodsko-posavsku županiju, gradove Slavonski Brod i Novu Gradišku te općine Bebrinu, Brodski Stupnik, Slavonski Šamac i Cerni
  U sklopu Programa sufinanciranja provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini za 2019. godinu Brodsko-posavskoj županiji odobrena su sredstva za Brodsko-posavsku županiju, gradove Slavonski Brod i Novu Gradišku te općine Bebrinu, Brodski Stupnik, Slavonski Šamac i Cerni
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Kad i vlast poštuje zdravorazumske sugestije

  Ohrabrenje dobronamjernima

  Kad i vlast poštuje zdravorazumske sugestije

  6.11.2019. | 11:30
  Lijepo bogami. Lijepo je vidjeti kako lokalna samouprava promtno reagira demonstrirajući na taj način respekt prema ovdašnjim medijskim trudbenicima
  Lijepo bogami. Lijepo je vidjeti kako lokalna samouprava promtno reagira demonstrirajući na taj način respekt prema ovdašnjim medijskim trudbenicima
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Na ovdašnjim cestama - mjesečno - gine jedan čovjek

  Sve više poginulih

  Na ovdašnjim cestama - mjesečno - gine jedan čovjek

  6.11.2019. | 8:00
  Brojke o čak deset poginulih na brodsko-posavskim prometnicama tjeraju na razmišljanje što poduzeti kako bi se vozače 'natjeralo' da shvate kako u slučaju vožnje brzinom većom od dopuštene nije riječ o tek pukom kršenju propisa nego da se tu doslovce radi o životu i smrti.
  Brojke o čak deset poginulih na brodsko-posavskim prometnicama tjeraju na razmišljanje što poduzeti kako bi se vozače 'natjeralo' da shvate kako u slučaju vožnje brzinom većom od dopuštene nije riječ o tek pukom kršenju propisa nego da se tu doslovce radi o životu i smrti.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Zasad, o koncu visi tek brodska zastava

  (Ne)bitna upozorba

  Zasad, o koncu visi tek brodska zastava

  6.11.2019. | 0:01
  Dakako, neki od gradonačelnikovi ljudi mogli bi nam reći kako je bolje da o koncu neobuzdano visi gradska zastava, nego gradska uprava.
  Dakako, neki od gradonačelnikovi ljudi mogli bi nam reći kako je bolje da o koncu neobuzdano visi gradska zastava, nego gradska uprava.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Hoće li Brođani izgubiti prolaz kojeg su godinama koristili?

  Saznali smo

  Hoće li Brođani izgubiti prolaz kojeg su godinama koristili?

  5.11.2019. | 20:30
  Bez prolaza koji ih povezuje sa slavonskobrodskom Zrinskom ulicom, brojni bi stanari 'slijepog' Naselja, ostali odsječeni od tog dijela grada.
  Bez prolaza koji ih povezuje sa slavonskobrodskom Zrinskom ulicom, brojni bi stanari 'slijepog' Naselja, ostali odsječeni od tog dijela grada.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Traže od USKOKA i DORH-a pokretanja izvida u ĐĐ Grupi

  Predsjedništvo Županijske Skupštine

  Traže od USKOKA i DORH-a pokretanja izvida u ĐĐ Grupi

  5.11.2019. | 14:15
  Županijska skupština traži od Vlade RH kao i nadležnih institucija (MUP, USKOK, DORH) pokretanje izvida zbog mogućeg nesavjesnog poslovanja u gospodarstvu te, u slučaju istog, podnošenje kaznenih prijava radi utvrđivanja odgovornosti sadašnje i prethodnih uprava ĐĐ Grupe d.d..
  Županijska skupština traži od Vlade RH kao i nadležnih institucija (MUP, USKOK, DORH) pokretanje izvida zbog mogućeg nesavjesnog poslovanja u gospodarstvu te, u slučaju istog, podnošenje kaznenih prijava radi utvrđivanja odgovornosti sadašnje i prethodnih uprava ĐĐ Grupe d.d..
  SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Predsjednik Skupštine vijećnike izuzeo iz donošenja odluke'

  SDP-ovi vijećnici tvrde:

  'Predsjednik Skupštine vijećnike izuzeo iz donošenja odluke'

  4.11.2019. | 12:50
  'Na prijedlog predsjednika Skupštine, HDZ sa svojom većinom odlučio je da se vijećnike izuzme iz donošenja zaključaka županijske skupštine, te da će zaključke pripremiti tijela županijske uprave, a izglasati Predsjedništvo skupštine.'
  'Na prijedlog predsjednika Skupštine, HDZ sa svojom većinom odlučio je da se vijećnike izuzme iz donošenja zaključaka županijske skupštine, te da će zaključke pripremiti tijela županijske uprave, a izglasati Predsjedništvo skupštine.'
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Vlaović pozvao na samokritičnost: 'I ja sam kriv za Đuru.'

  Na Skupštini govorili i o stanju u Đuri

  Vlaović pozvao na samokritičnost: 'I ja sam kriv za Đuru.'

  4.11.2019. | 9:00
  'Možete li utjecati da predsjednik Uprave bude netko iz Broda, Brodsko-posavske županije, netko tko će imati osjećaj da je to nešto što je jako važno za ovu Županiju, a ne oni koji ovdje dođu u ponedjeljak ujutro a odu u petak poslijepodne?'
  'Možete li utjecati da predsjednik Uprave bude netko iz Broda, Brodsko-posavske županije, netko tko će imati osjećaj da je to nešto što je jako važno za ovu Županiju, a ne oni koji ovdje dođu u ponedjeljak ujutro a odu u petak poslijepodne?'
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Brodska bolnica - bolnica hrvatskih veterana?

  Podrška 19 braniteljskih udruga

  Brodska bolnica - bolnica hrvatskih veterana?

  2.11.2019. | 21:00
  Tijekom Domovinskog rata brodska je bolnica bila primjer organizacije jedne ratne bolnice. Naime, upravo je ona bila najveća ratna bolnica tijekom Domovinskog rata i u njoj je liječen i operiran najveći broj ranjenika. Obavljeno je više od devet tisuća operativnih zahvata na ukup
  Tijekom Domovinskog rata brodska je bolnica bila primjer organizacije jedne ratne bolnice. Naime, upravo je ona bila najveća ratna bolnica tijekom Domovinskog rata i u njoj je liječen i operiran najveći broj ranjenika. Obavljeno je više od devet tisuća operativnih zahvata na ukup
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Pazite, prijave za posao ne šaljite elektroničkom poštom

  Nova prilika za zapošljavanje

  Pazite, prijave za posao ne šaljite elektroničkom poštom

  2.11.2019. | 12:30
  Prijave na Oglas, s dokazima o ispunjavanju uvjeta, dostavljaju se u roku od 8 dana od objave Oglasa,, no ne šaljite ih elektorničkom poštom. Evo i zašto.
  Prijave na Oglas, s dokazima o ispunjavanju uvjeta, dostavljaju se u roku od 8 dana od objave Oglasa,, no ne šaljite ih elektorničkom poštom. Evo i zašto.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Tko je pomladio Slavonski Brod: Gradska uprava i/ili Crkva?

  Imaju najviše mladih u Hrvatskoj

  Tko je pomladio Slavonski Brod: Gradska uprava i/ili Crkva?

  1.11.2019. | 22:22
  Kao što Gradska uprava, uglavnom, nije kriva za gospodarske probleme s kojima se suočavaju tvrtke na području Slavonskog Broda tako, isključivo ona, nije niti zaslužna za činjenicu da „Slavonski Brod ima najveći postotak mladog stanovništva u Hrvatskoj“.
  Kao što Gradska uprava, uglavnom, nije kriva za gospodarske probleme s kojima se suočavaju tvrtke na području Slavonskog Broda tako, isključivo ona, nije niti zaslužna za činjenicu da „Slavonski Brod ima najveći postotak mladog stanovništva u Hrvatskoj“.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Ovo nije mjesto za one iz političkih stranaka

  Kandidirajte se i Vi

  Ovo nije mjesto za one iz političkih stranaka

  31.10.2019. | 18:00
  Ovo je javni poziv na kojem 'ne prolaze' oni koji su članovi bilo koje političke stranke, kao niti oni koji se bave bilo kojim oblikom političke aktivnosti.
  Ovo je javni poziv na kojem 'ne prolaze' oni koji su članovi bilo koje političke stranke, kao niti oni koji se bave bilo kojim oblikom političke aktivnosti.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Položili vijence u znak sjećanja na sve preminule

  Uz blagdan Svih svetih i Dušni dan

  Položili vijence u znak sjećanja na sve preminule

  31.10.2019. | 17:00
  Vijence su položila izaslanstva Ministarstva unutarnjih poslova, Ministarstva hrvatskih branitelja, Ureda državne uprave te predstavnici udruga proizišlih iz Domovinskog rata, predstavnici Grada i Županije kao i političkih stranaka.
  Vijence su položila izaslanstva Ministarstva unutarnjih poslova, Ministarstva hrvatskih branitelja, Ureda državne uprave te predstavnici udruga proizišlih iz Domovinskog rata, predstavnici Grada i Županije kao i političkih stranaka.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Grad se ponovno obratio nadležnim institucijama

  Pitanje Sveučilišta i OŠ "Milan Amruš"

  Grad se ponovno obratio nadležnim institucijama

  30.10.2019. | 16:15
  Grad se ponovno obratio nadležnim institucijama za uvrštavanje Sveučilišta u Slavonskom Brodu te Osnovne škole „Milan Amruš“ u proračun za iduću godinu.
  Grad se ponovno obratio nadležnim institucijama za uvrštavanje Sveučilišta u Slavonskom Brodu te Osnovne škole „Milan Amruš“ u proračun za iduću godinu.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Do gradske garaže po početnoj cijeni od 15 tisuća kuna

  Prodaja na tri lokacije

  Do gradske garaže po početnoj cijeni od 15 tisuća kuna

  29.10.2019. | 20:00
  Raspisanim natječajem za 'gradske' garaže ponuđene su tri, a njihove su lokacije u središtu Slavonskog Broda.
  Raspisanim natječajem za 'gradske' garaže ponuđene su tri, a njihove su lokacije u središtu Slavonskog Broda.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Prodan produktovod kod Slobodnice

  Kreće plinofikacija Rafinerije

  Prodan produktovod kod Slobodnice

  28.10.2019. | 22:00
  "U tijeku su radovi na projektiranju priključnog mjesta na plinski sustav RH-a. Usporedo s tim, u Rafineriji nafte Brod završeni su projektni radovi na postavljanju interne plinske mreže. Dobivanje građevinske dozvole je u završnoj fazi, a izabran je i izvođač građevinsko-montažn
  "U tijeku su radovi na projektiranju priključnog mjesta na plinski sustav RH-a. Usporedo s tim, u Rafineriji nafte Brod završeni su projektni radovi na postavljanju interne plinske mreže. Dobivanje građevinske dozvole je u završnoj fazi, a izabran je i izvođač građevinsko-montažn
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Za mjesec dana radovi bi trebali biti gotovi

  Istočna tribina Stadiona uz Savu

  Za mjesec dana radovi bi trebali biti gotovi

  23.10.2019. | 8:00
  Radovi na izgradnji istočne tribine Stadiona na Savi napreduju punom parom, a nakon dovršetka, na pomoćnom bi terenu trebala biti postavljena rasvjeta i umjetna podloga.
  Radovi na izgradnji istočne tribine Stadiona na Savi napreduju punom parom, a nakon dovršetka, na pomoćnom bi terenu trebala biti postavljena rasvjeta i umjetna podloga.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Održana sjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova

  Pripremne aktivnosti

  Održana sjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova

  22.10.2019. | 12:45
  Na održanom sastanku utvrđene su pripremne aktivnosti i orijentacijski rokovi održavanja tribine na kojoj će biti predstavljen preventivni projekt „Lily“, a Povjerenstvo je jednoglasno podržalo prijedlog o održavanju okruglog stola u siječnju 2020. godine.
  Na održanom sastanku utvrđene su pripremne aktivnosti i orijentacijski rokovi održavanja tribine na kojoj će biti predstavljen preventivni projekt „Lily“, a Povjerenstvo je jednoglasno podržalo prijedlog o održavanju okruglog stola u siječnju 2020. godine.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Pukao cjevovod, voda šikljala na sve strane

  Ekipe Vodovoda saniraju kvar

  Pukao cjevovod, voda šikljala na sve strane

  22.10.2019. | 9:00
  - To je ogromna količina vode koja šiklja na sve strane. Kada sam išao na posao doslovno sam 'upao' u vodu. - kaže Brođanin koji stanuje u neposrednoj blizini Budakove ulice i samog mjesta havarije. Dodaje kako je svojevremeno na tom mjestu bila rupa u kolniku no ne zna ima li on
  - To je ogromna količina vode koja šiklja na sve strane. Kada sam išao na posao doslovno sam 'upao' u vodu. - kaže Brođanin koji stanuje u neposrednoj blizini Budakove ulice i samog mjesta havarije. Dodaje kako je svojevremeno na tom mjestu bila rupa u kolniku no ne zna ima li on
  SBplus.hr, Slavonski Brod :
  SBplus.hr, Slavonski Brod :