Politika : Uprava/Samouprava

Objavljeno: 26.9.2018. u 13:10
Prikaza: 3069
|
Autor: AP/SBplus

Završen Aktualni sat Gradskog vijeća

"Svugdje je bolje nego kod nas, pogotovo ako ste oporba'

AP/SBplus
Foto: AP/SBplus
 • AP/SBplus
 • AP/SBplus
 • AP/SBplus
 • AP/SBplus
 • AP/SBplus
 • AP/SBplus
 • AP/SBplus
 • AP/SBplus
 • AP/SBplus
 • AP/SBplus
 • AP/SBplus
 • AP/SBplus
 • AP/SBplus

– Gradonačelniku je važno da se projektira, a to što nema kome projektirati to nije bitno – kazala je vijećnica Dizdar Grgurević u raspravi o stanovima za mlade nazvavši ih "gradonačelnikovim stanovima". "Molim Vas ne zovite to gradonačelnikovim stanovima, jer ja na živim u njima. I da, svugdje je bolje nego kod nas, pogotovo ako ste u oporbi.", zaključio je gradonačelnik Duspara.

 13.40 sati:

 

U nastavku sjednice usvojena su Izvješća o radu i financijska izvješće ustanova u vlasništvu Grada Slavonskog Broda za razdoblje siječanj-lipanj 2018. godine, a vezano za to prisutni ravnatelji ustanova odgovarali su na postavljena pitanja vijećnika. Tako su uz pohvale za rad od strane pojedinih vijećnika, usvojena izvješća za Dječji vrtić Ivana Brlić-Mažuranić i Dječji vrtić Potjeh. Prihvaćena su izvješća Gradske knjižnice, Kazališno-koncertne dvorane Ivana Brlić-Mažuranić, za Galeriju umjetnina Grada Slavonskog Broda, Ustanovu za gospodarenje športskim objektima i naposljetku za Hrvatski institut za povijest –Podružnica Slavonije, Srijema i Baranje. Izvješće Javne vatrogasne postrojbe Grada Slavonskog Broda za razdoblje siječanj-lipanj ove godine usvojeno je, a jednako tako i polugodišnji Izvještaj o izvršenju proračuna Grada Slavonskog Broda za 2018. godinu. 

Zasigurno jedna od važnijih točaka dnevnog reda bilo je Izvješće o radu gradonačelnika grada Slavonskog Broda. Gradonačelnik Mirko Duspara u svom Izvješću za prvu polovinu ove godine prezentirao je aktualne i završene projekte te protokolarne aktivnosti u kojima je sudjelovao, a izvješće je potom usvojeno. Nadalje, vijećnicima je predstavljena Informacija o analizi financijskog stanja i poslovanju poduzetnika grada Slavonskog Broda te je usvojen prijedlog Lokalne strategije izjednačavanja mogućnosti za osobe s invaliditetom grada Slavonskog Broda za period od 2018. do 2022. godine.

Tijekom rasprave o radu ustanova u Vlasništvu grada, sjednicu su napustili oporbeni vijećnici i to nakon što im predsjednik vijeća nije dao stanku koju su tražili nakon što su sa sjednice, odlukom predsjednika Vijeća Stribora Valente, udaljeni vijećnici Slavica Lemaić, Boro Grubišić i Tomislav Tekić. Vijećnici su udaljeni tijekom rasprave o incidentu koji se zbio za vrijeme stanke za ručak, a tijekom koje su, navodno, vijećnici Lemaić i Grubišić izvrijeđali uposlenicu Gradske uprave zbog čega su uposelnici naknadno reagirali i priopćenjem.

 

 12.31 sati: 

 Izvješća o radu i financijsko izvješće trgovačkih društava u potpunom ili djelomičnom vlasništvu Grada Slavonskog Broda za 2017. godinu i za razdoblje siječanj - lipanj 2018. godine (08 - Izvjesce_Brod_plin_2017.pdf,09 - izvjesce_Brod_plin_sijecanj_lipanj_2018.pdf;10 - Izvjesce_vodovod_2017.pdf,11 - Izvjesce_vodovod_sijecanj_lipanj_2018.pdf;12 - Izvjesce_komunalac_2017.pdf,13 - Izvjesce_komunalac_sijecanj_lipanj_2018.pdf; 14 - Izvjesce_Razvojna_2017.pdf,15 - Izvjesce_Razvojna_sijecanj_lipanj_2018.pdf; 16 - Izvjesce_Brod_turist_2017.pdf,17 - Izvjesce_Brod_turist_sijecanj_lipanj_2018.pdf) prihvaćena su većinom vijećničkih glasova.

Izvješća o Posavskoj Hrvatskoj i Lasici (18 - Izvjesce_Lasica_2017.pdf,19 - Izvjesce_Lasica_sijecanj_lipanj_2018.pdf) nisu prihvaćena većinom vijećničkih glasova.

10.10 sati:

Točno u 9 sati započela je sjednica Gradskog vijeća Slavonskog Broda, kojoj su nazočna 22 vijećnika. Nakon usvajanja dnevnog reda, uslijedio je Aktualni sat. Evo nekih od današnjih pitanja vijećnika:

Tomislav Tekić(HDZ):

1. Što je s kućom Đure Đakovića u Varošu koja u stanju u kojem se nalazi predstavlja prijetnju za djecu i prolaznike?

2. Zašto T.D. Brodin nije uvršteno u točku izvješća trgovačkih društava grada?

Mirko Duspara, gradonačelnik Slavonskog Broda:

1. Kuća je pod zaštitom Ministarstva kulture pa dinamika rada ovisi o njima. Prostor je bio ograđen, nedavno se dio kuće urušio. Izgradnja je 1,4 milijun kuna i projekt je kandidiran prema eu fondovima.

2. Brodin je bio u fazi likvidacije, likvidiran je i više ne postoji te zato nema izvješća.

Boro Grubišić, vijećnik Gradskog vijeća:

1. Postoji li tužba Trgovačkog lanca Lidl prema Gradu Slavonskom Brodu?

2. 'Pao' je natječaj za javni prijevoz u Slavonskom Brodu, pa me zanima u kojoj je fazi ponavljanje natječaja?

Mirko Duspara, gradonačelnik Slavonskog Broda:

1. Ne znam zašto bi nas Lidl tužio. Mislim može nas on tužiti, ali ne vidim razloga.

2. Da natječaj je pao, ali je u pripremi novi koji će biti raspisan uskoro.

Slavica Lemaić, vijećnica Gradskog vijeća:

1. Koliko će koštati stadion NK Marsonije i kako ga kanite raditi? Imate li i kakva je studija isplativosti ovog projekta?

2. Na jednom portalu objavljeno je pismo ponude kineskom investitoru u kojem ste mu ponudili zonu Jelas koja ima tek 89 hektara, a oni su tražili 136 hektara. Svjesno ste ih obmanuli.

Mirko Duspara, gradonačelnik Slavonskog Broda:

1. Stadion Marsonie gradit ćemo u etapama i kako bude bilo potrebe i sukladno napretku kluba prema prvoj ligi. Financirat ćemo to iz naših sredstava jer EU ne gradi stadione nigdje pa ni kod nas.

2. Što se tiče kineske tvrtke, obavili smo kontakte s njima. To zemljište je u vlasništvu RH-a, ali vjerujemo da bi, kao što to čine u drugim sredinama, sporno zemljište pokloniti gradu. A i da ga ne poklone vjerojatno bi i njima bio u interesu da imaju takvog investitora. Što se tiče toga da smo im rekli u zoni na Jelasu omogućiti 136 potrebnih hektara, a da – kako kažete – zona ima tek nešto više od 89 hektara - moram kazati da se ona može širiti u svom južnom dijelu.

Vijećnica Lemaić iskazala je nezadovoljstvo dobivenim odgovorima te je, uz ostalo, kazala kako je neodgovorno krenuti u jedan veliki projekt kakav je izgradnja stadiona bez studije izvedivosti i uopće krenuti u jedan višemilijunski projekt u trenutku kada je gospodarski razvoj 'na koljenima' zbog čega mladi odlaze s ovih prostora.

Adela Kovačević (HDZ):

1. Udruga "Veselo dvorište" pokrenula je projekt kastracije mačaka i pasa na području grada. U 2017. dobili su sredstva od 30 tisuća kuna. Jesu li im sredstva isplaćena?

2. Zašto nema linije Javnog gradskog prijevoza kroz Ulicu Vida Došena?

Mirko Duspara, gradonačelnik Slavonskog Broda:

1. Prošle godine nisu ni obavili kastraciju, a ove godine sredstva su im isplaćena.

2. Kroz Ulicu Vida Došena nikada nije ni planiran prijevoz.

Sandra Livia Maduna (HDZ):

1. Zašto Grad Brod nije na ljestvici 128 najboljih gradova u zemlji? Zašto nismo tu i kada ćemo to doživjeti?

2. Prema statistici posljednjih pet godina najviše EU sredstva povukli su Lipik, Pleternica, Osijek, Virovitica, Županja i Osjijek. Slavonskog Broda ni na mapi, a ja se pitam do kada će to tako biti.

Mirko Duspara, gradonačelnik Slavonskog Broda:

1. Zanimljivo je da smo s većinom tih gradova u istom rangu ili čak i bolji. Primjerice od nekih gradova smo tri puta više uložili u projekte škola i vrtića. I dok su neki za, primjerice, projekte Helping i Lunch paket dobili sredstva EU mi smo to sami osigurali.

Od EU sredstva dobili smo, uz ostalo, za energetsku obnova OŠ Antun Mihanović više od 6 milijuna kuna, za OŠ Blaž Tadijanović tri milijuna, Kuću tambure 23 milijuna kuna, program produženog boravka za romsku nacionalnu manjinu 1,6 milijuna kuna, Malu barutanu 200 tisuća kuna, izgradnju kružnog toka Budakova-Kumičićeva – koji je završen - 500 tisuća kuna, vrtić u Kažotićevoj – koji se treba graditi - 600 tisuća kuna, nabava spremnika za odvojeno prikupljanje otpada preko 6 milijuna kuna…To je samo dio od ukupno oko 69 milijuna kuna EU sredstava. Prošli smo iu ITU mehanizam sa 31 milijuna eura,

Emina Berbić Kolar, vijećnica Gradskog vijeća:

1. Jesu li učinjeni pomaci da bi djeca dobivala svježiju užinu u školama?

2. Brodsko kolo u odnosu na Vinkovačke jeseni i Đakovačke vezove, trebalo bi dobiti neke nove ljude i ideje kako bi bilo dovedeno na razinu koju ta manifestacija zaslužuje.

Dubravka Marković, pročelnica:

1. U dogovoru sa školama napravljen je jelovnik prema kojem bi djeca trebala imati peciva sa cjelovitim žitaricama, primjerice i žgance gdje je to moguće. Prehrana je krenula i vidjet ćemo sada s dobavljačem je li u prvih mjesec dana udovoljio.

Mirko Duspara, gradonačelnik Slavonskog Broda:

1. Što se tiče Brodskog kola moramo naći kuma, jer ako su HEP i HŠ pokrovitelji u Vinkovcima i Đakovu onda mogu biti i našem Brodskom kolu. Tamo je cijeli državni vrh, a kod nas smo tek jednom jedva namolili jednog predstavnika države da dođe na Brodsko kolo. Slažem se s Vama da treba ići i na neke ljude s više i kvalitetnije ideje jer to ova manifestacija zaslužuje.

Karmen Dizdar Grgurević, gradska vijećnica:

1. Zašto je raspisan novi natječaj za gradske stanove za mlade u Došenovoj ulici, kad je pola stanova ostalo prazno?

2. Navedite nam imena medija koji od Grada dobivaju sredstva temeljem ugovora, narudžbenica i donacija, kao i iznose koje dobivaju?

Mirko Duspara, gradonačelnik Slavonskog Broda:

1. Mi smo poznati kao Uprava koja ne daje novac lagano, ali dobit ćete odgovor pismenim putem.

2. Ne bih se složio da su gradski stanovi loše osmišljen program. Jedinstven je u zemlji. Gradimo ih na dostupnoj lokaciji. Stanovi koji nisu iznajmljeni garantiram da će biti.

U replici vijećnica Dizdar Grgurević iskazala je nezadovoljstvo gradonačelnikovim odgovorom te je navela da je Sildi dano 36 tisuća kuna, Udruzi SBplus 75 tisuća kuna, portalu 1 i portalu 2 po 28 tisuća kuna, a za medijsko praćenje i analizu 120 tisuća kuna. Vezano uz stanove za mlade, kazala je vijećnica Grgurević, puno su bolja rješenja POS-ovi stanovi. – Gradonačelniku je važno da se projektira a to što nema kome projektirati to nije bitno – kazala je Dizdar Grgurević dodavajući kako su POS-ovi stanovi ikvalitetniji i jeftiniji od 'gradonačelnikovih stanova. "Molim Vas ne zovite to gradonačelnikovim stanovima, jer ja na živim u njima. I da, svugdje je bolje nego kod nas, pogotovo ako ste u oporbi.", zaključio je gradonačelnik Duspara.

Anita Holub (HDZ):

Ima li SDP Klub vijećnika u Gradskom vijeću Slavonskog Broda? To je pitanje koje sam već četiri puta postavila predsjedniku vijeća zbog kojeg sam bila i udaljavana. A kako nisam dobila odogovor od predsjednika vijeća pokušavam to doznati od Vas. Riječ je o čisto tehničkom pitanju kako bi rad sjednica protekao u kvalitetnijem tonu.

Mirko Duspara, gradonačelnik Slavonskog Broda: 

Ako već pitanje postavljate meni onda mogu reći da o tome ima li neka stranka klub ili ne u vijeću ne remeti njegov rad. To može značiti tek ako netko nema klub da će manje pričati.

SLAVONSKI BROD - Za gradske vijećnike Slavonskog Brod  završava ljetna stanka. Naime, danas će,u 9 sati, ponovno sjesti u vijećničke klupe kako bi održali 9. sjednicu Gradskog vijeća, za koju je predložen dnevni red od 13 točaka. Među njima bit će i izvješće o radu i financijsko izvješće trgovačkih društava u potpunom ili djelomičnom vlasništvu grada, kao i ustanova. Vijećnici će na devetoj sjednici vijeća, čiji je početak u deve sati, raspravljati i o polugodišnjem izvještaju o izvršenju proračuna za 2018. godinu te o izvješću gradonačelnika za prvih šest mjeseci ove godine.

Dnevni red uobičajeno će započeti aktualnim prijepodnevom.

1. Aktualno prijepodne

2. Izvješće o radu i financijsko izvješće trgovačkih društava u potpunom ili djelomičnom vlasništvu Grada Slavonskog Broda za 2017. godinu i za razdoblje siječanj - lipanj 2018. godine:

3. Izvješće o radu i financijsko izvješće ustanova u vlasništvu Grada Slavonskog Broda za razdoblje siječanj-lipanj 2018. godine:

4. Izvješće o radu i financijsko izvješće Javne vatrogasne postrojbe Grada Slavonskog Broda za razdoblje siječanj-lipanj 2018. godine

5. Polugodišnji izvještaj o izvršenju proračuna Grada Slavonskog Broda za 2018. godinu

6. Izvješće gradonačelnika Grada Slavonskog Broda za razdoblje siječanj - lipanj 2018. godine

7. Izvješće decentraliziranih funkcija osnovnog školstva Grada Slavonskog Broda za razdoblje siječanj - lipanj 2018. godine

8. Prijedlog Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o kriterijima, mjerilima i načinu financiranja decentraliziranih funkcija osnovnog školstva Grada Slavonskog Broda u 2018. godini

9. Prijedlog Odluke o izgledu službene odore te izgledu i sadržaju službene iskaznice i značke komunalnog redara

10. Informacija o stanju i poslovanju poduzetnika grada Slavonskog Broda

11. Lokalna strategija izjednačavanja mogućnosti za osobe s invaliditetom grada Slavonskog Broda od 2018. do 2022. godine

12. Prijedlog Zaključka o davanju odobrenja Đuri Japariću za prigodnu prodaju božićnih drvaca na privatnim površinama

13. Odluka o komunalnoj infrastrukturi Grada Slavonskog Broda i njezinom pravnom statusu

  Broj komentara: 3

  Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

  RegistracijaPrijava
  Kradezej_zna

  Kradezej_zna

  Komentirano: 26.9.2018. | 18:18

  1

  Šta kaže dipl.advokat od Teslića?
  Brada5

  Brada5

  Komentirano: 26.9.2018. | 18:07

  2

  To gradonačelničku samo ribaj te vijećnik. Nisu naučili siušati istinu pa im je teško Mladež će uskoro postati starež. Jesu jadni Pero mijenja pod hitno odvedi Dubravka i Slavka ako treba iŽarka a Slavicu u mirovinu žena ne zna sta više priča
  Brada5

  Brada5

  Komentirano: 26.9.2018. | 18:01

  3

  Dragi Bože jel je teško biti oporba u Brodu, ništa ti ne valja, sve je loše. Naučili ste biti na vlasti pa vam je sad teško. Mogli ste naći pametnije adz vijećnik ovakvo ste poslali vijećnik koji nemaju vezu s vezom jadna djeca pući će ko sijalica ako dugo ostanu viječnici

  Broj komentara: 3

  Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

  RegistracijaPrijava

  Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

  Ostali članci u rubrici
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Grad objavio novi natječaj za gradnju mjesnog doma Kolonija

  Projekt vrijedan 5,3 mil. kn

  Grad objavio novi natječaj za gradnju mjesnog doma Kolonija

  19.5.2019. | 12:00
  Gradonačelnik Duspara je 18. travnja donio odluku o poništenju javne nabave za izgradnju mjesnog doma Kolonija jer jedina pristigla ponuda nije bila u skladu s dokumentacijom o nabavi te je prelazila planirana sredstva.
  Gradonačelnik Duspara je 18. travnja donio odluku o poništenju javne nabave za izgradnju mjesnog doma Kolonija jer jedina pristigla ponuda nije bila u skladu s dokumentacijom o nabavi te je prelazila planirana sredstva.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Kako sami sačuvati zdravlje od utjecaja lebdećih čestica?

  Stručnjaci pojašnjavaju

  Kako sami sačuvati zdravlje od utjecaja lebdećih čestica?

  17.5.2019. | 23:00
  Evo kako i na koji način lebdeće čestice mogu utjecati na zdravlje ljudi, te kako i na koji način i sami možemo sačuvati svoje zdravlje.
  Evo kako i na koji način lebdeće čestice mogu utjecati na zdravlje ljudi, te kako i na koji način i sami možemo sačuvati svoje zdravlje.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Pjesma i ples mališana odjekivali su i ove godine Korzom

  Volim Brod

  Pjesma i ples mališana odjekivali su i ove godine Korzom

  16.5.2019. | 20:40
  Igra, pjesma, ples i smijeh odjekivali su Korzom kao najljepši dar koji jedan grad može dobiti za svoj rođendan. Pogledajte kako su mališani darivali svoj grad i sugrađane.
  Igra, pjesma, ples i smijeh odjekivali su Korzom kao najljepši dar koji jedan grad može dobiti za svoj rođendan. Pogledajte kako su mališani darivali svoj grad i sugrađane.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Ne postoje veliki i mali, svaki pojedinac jednako je važan'

  Oni su grad učinili boljim i ljepšim

  'Ne postoje veliki i mali, svaki pojedinac jednako je važan'

  16.5.2019. | 14:30
  'Liječnik koji spašava ljudske živote, odgojiteljica koja usađuje prva znanja našoj djeci, sportaš koji svojim rezultatima upisuje ime našeg grada u stranice povijesti te prenosi ljubav prema sportu na nove generacije, volonter koji nesebičnim trudom i zalaganjem pomaže drugima u
  'Liječnik koji spašava ljudske živote, odgojiteljica koja usađuje prva znanja našoj djeci, sportaš koji svojim rezultatima upisuje ime našeg grada u stranice povijesti te prenosi ljubav prema sportu na nove generacije, volonter koji nesebičnim trudom i zalaganjem pomaže drugima u
  SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Mladi su naša budućnost i u njih moramo ulagati'

  Gradonačelnik Mirko Duspara:

  'Mladi su naša budućnost i u njih moramo ulagati'

  16.5.2019. | 8:00
  Povodom Dana grada Slavonskog Broda čitateljima donosimo razgovor s gradonačelnikom Mirkom Dusparom o dosadašnjem radu ali i planovima za budućnost.
  Povodom Dana grada Slavonskog Broda čitateljima donosimo razgovor s gradonačelnikom Mirkom Dusparom o dosadašnjem radu ali i planovima za budućnost.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Ivanjski krijes gorio i večeras

  Velika foto galerija

  Ivanjski krijes gorio i večeras

  15.5.2019. | 21:00
  U sklopu obilježavanja Dana grada gradonačelnik Mirko Duspara zapalio Ivanjski krijes.
  U sklopu obilježavanja Dana grada gradonačelnik Mirko Duspara zapalio Ivanjski krijes.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Poslovni anđeli stižu i u Slavonski Brod

  Razvojna agencija pomaže poduzetnicima

  Poslovni anđeli stižu i u Slavonski Brod

  15.5.2019. | 9:40
  Hrvoje Prpić, osnivač HGspota i CRANE-a, partner u Trilleniumu - futurističkom 3D web mailu te investitor u još nekoliko projekata stiže u Slavonski Brod kako bi poduzetnicima i 'biznis-početnicima', pokazao kako ima onih koji su spremni pomoći im i dati krila njihovim idejama.
  Hrvoje Prpić, osnivač HGspota i CRANE-a, partner u Trilleniumu - futurističkom 3D web mailu te investitor u još nekoliko projekata stiže u Slavonski Brod kako bi poduzetnicima i 'biznis-početnicima', pokazao kako ima onih koji su spremni pomoći im i dati krila njihovim idejama.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Radio sam 24 godine za 6300 kn. Ovdje imam 3000 eura

  Magistar iz Broda otišao u Njemačku:

  Radio sam 24 godine za 6300 kn. Ovdje imam 3000 eura

  14.5.2019. | 22:18
  "Bio sam godinama potplaćen za svoj rad. Zvanje magistra sestrinstva nije mi se priznavalo, radio sam kao prvostupnik i tako sam bio plaćen. S druge strane, ostajao sam besplatno raditi do 23 sata navečer", priča magistar sestrinstva koji je iz brodske Opće bolnice otišao u Njema
  "Bio sam godinama potplaćen za svoj rad. Zvanje magistra sestrinstva nije mi se priznavalo, radio sam kao prvostupnik i tako sam bio plaćen. S druge strane, ostajao sam besplatno raditi do 23 sata navečer", priča magistar sestrinstva koji je iz brodske Opće bolnice otišao u Njema
  SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Mi ne možemo biti kamp za cijelu Europu'

  Gradonačelnik o izbjegličkom kampu

  'Mi ne možemo biti kamp za cijelu Europu'

  14.5.2019. | 16:00
  "Mi smo kada je trebalo uskočili i pomogli. Prije par godina ovdje je bio izbjeglički kamp i odradili smo to kako treba. No danas, kada su Mađarska i Slovenija zatvorili granice, situacija je nešto drugačija."
  "Mi smo kada je trebalo uskočili i pomogli. Prije par godina ovdje je bio izbjeglički kamp i odradili smo to kako treba. No danas, kada su Mađarska i Slovenija zatvorili granice, situacija je nešto drugačija."
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Brodske mame zadovoljne opremom za svoje bebe

  Nastavak podjele gradskih paketa opreme

  Brodske mame zadovoljne opremom za svoje bebe

  14.5.2019. | 12:50
  Svi budući roditelji koji imaju pravo na ovu gradsku pronatalitetnu mjeru, a još uvijek to nisu ostvarili, moraju znati da se zahtjevi predaju najmanje mjesec dana prije očekivanog termina poroda. Zahtjevom se, također, izjašnjavaju koji od ponuđenih oblika gradske pomoći žele i
  Svi budući roditelji koji imaju pravo na ovu gradsku pronatalitetnu mjeru, a još uvijek to nisu ostvarili, moraju znati da se zahtjevi predaju najmanje mjesec dana prije očekivanog termina poroda. Zahtjevom se, također, izjašnjavaju koji od ponuđenih oblika gradske pomoći žele i
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Grade pola milijuna kuna vrijedno sportsko igralište

  I oni imaju pravo na sport i rekreaciju

  Grade pola milijuna kuna vrijedno sportsko igralište

  13.5.2019. | 20:30
  Potpisani sporazum odnosi se na sufinanciranje 500 tisuća kuna vrijednih radova na izgradnji sportskog igrališta čije će dimenzije biti 20x40 metara. Rok za završetak radova, koji su krenuli, je 60 dana.
  Potpisani sporazum odnosi se na sufinanciranje 500 tisuća kuna vrijednih radova na izgradnji sportskog igrališta čije će dimenzije biti 20x40 metara. Rok za završetak radova, koji su krenuli, je 60 dana.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Odluka o davanju razrješnice Upravi Društva

  Na glavnoj Skupštini ĐĐ Grupe

  Odluka o davanju razrješnice Upravi Društva

  13.5.2019. | 20:00
  Kako je Društvo u razdoblju od 1.1. do 31.12. 2018. godine, a po zaključnom računu, ostvarilo gubitak u iznosu od 138.323.115,82, na Dnevnom redu zakazane glavne Skupštine trebala bi biti donesena i odluka njegovu pokriću.
  Kako je Društvo u razdoblju od 1.1. do 31.12. 2018. godine, a po zaključnom računu, ostvarilo gubitak u iznosu od 138.323.115,82, na Dnevnom redu zakazane glavne Skupštine trebala bi biti donesena i odluka njegovu pokriću.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : U stanju pripravnosti Civilna zaštita i vatrogasci

  Županijski stožer izdao upozorenje

  U stanju pripravnosti Civilna zaštita i vatrogasci

  13.5.2019. | 18:30
  Stožer civilne zaštite Brodsko-posavske županije izdao je upozorenje za Grad Slavonski Brod te općine Sibinj, Oriovac, Garčin, Vrpolje i Donji Andrijevci.
  Stožer civilne zaštite Brodsko-posavske županije izdao je upozorenje za Grad Slavonski Brod te općine Sibinj, Oriovac, Garčin, Vrpolje i Donji Andrijevci.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Za kućicu na Poloju - šesto kuna mjesečno po četvornom metru

  Zakup gradskih nekretnina

  Za kućicu na Poloju - šesto kuna mjesečno po četvornom metru

  13.5.2019. | 10:30
  Tko za ljetne sezone na Poloju bude htio zakupiti jednu od dvije drvene gradske kućice, za to će morati izdvojiti šesto kuna mjesečno.
  Tko za ljetne sezone na Poloju bude htio zakupiti jednu od dvije drvene gradske kućice, za to će morati izdvojiti šesto kuna mjesečno.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Brodska županija prednjači u ulaganjima u zdravstvo

  U odnosu na ostale hrvatske županije

  Brodska županija prednjači u ulaganjima u zdravstvo

  10.5.2019. | 12:40
  Ministarstvo graditeljstva je samo u 2018. za energetsku obnovu osiguralo 60 posto sredstava više od planiranog. Županije su, tako, za obnovu javnih zgrada povukle 1,8 milijardi kuna, a najuspješnija je bila Primorsko-goranska županija dok je Brodsko-posavska županija na petom mj
  Ministarstvo graditeljstva je samo u 2018. za energetsku obnovu osiguralo 60 posto sredstava više od planiranog. Županije su, tako, za obnovu javnih zgrada povukle 1,8 milijardi kuna, a najuspješnija je bila Primorsko-goranska županija dok je Brodsko-posavska županija na petom mj
  SBplus.hr, Slavonski Brod : U tijeku prijave za upis djece u vrtić

  Liste čekanja nisu prevelike

  U tijeku prijave za upis djece u vrtić

  10.5.2019. | 10:05
  "Trudimo se sve obaviti transparentno i pravedno te sukladno pravilniku o upisu. Postoji bodovna lista, nakon koje ide javna objava. Čim se pojavi slobodno mjesto mi upisujemo one koji se nalaze na listi čekanja."
  "Trudimo se sve obaviti transparentno i pravedno te sukladno pravilniku o upisu. Postoji bodovna lista, nakon koje ide javna objava. Čim se pojavi slobodno mjesto mi upisujemo one koji se nalaze na listi čekanja."
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Cijena najamnine stanova od 920 do 1100 kuna

  Napreduje izgradnja

  Cijena najamnine stanova od 920 do 1100 kuna

  10.5.2019. | 8:05
  Slavonski Brod je jedini grad u Hrvatskoj koji je ponudio ovakav projekt mladim obiteljima kako bi im pomogao u rješavanju stambenog pitanja na za njih povoljniji način, a da su oni prepoznali njegovu vrijednost potvrđuje i podatak da su svi raspoloživi gradski stanovi u prve dvi
  Slavonski Brod je jedini grad u Hrvatskoj koji je ponudio ovakav projekt mladim obiteljima kako bi im pomogao u rješavanju stambenog pitanja na za njih povoljniji način, a da su oni prepoznali njegovu vrijednost potvrđuje i podatak da su svi raspoloživi gradski stanovi u prve dvi
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Dežurstva obiteljskih liječnika uvedena, što je sa zubarima?

  Čini se kako mi moramo imati novaca

  Dežurstva obiteljskih liječnika uvedena, što je sa zubarima?

  10.5.2019. | 8:00
  Dom zdravlja Slavonski Brod organizirao je posebna dežurstva u ordinaciji opće (obiteljske) medicine subotom, nedjeljom i blagdanima. Je li se što pomaknulo naprijed kada su u pitanju dežurne stomatološke ambulante?
  Dom zdravlja Slavonski Brod organizirao je posebna dežurstva u ordinaciji opće (obiteljske) medicine subotom, nedjeljom i blagdanima. Je li se što pomaknulo naprijed kada su u pitanju dežurne stomatološke ambulante?
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Duspara potpisao ugovore za dva nova projekta

  Energetska obnova dviju osnovnih škola

  Duspara potpisao ugovore za dva nova projekta

  9.5.2019. | 12:45
  Učenici obiju gradskih škola zaslužuju kvalitetnije uvjete obrazovanja, a s druge strane kroz oba projekta energetske obnove postići će se i značajna ušteda potrošnje toplinske energije.
  Učenici obiju gradskih škola zaslužuju kvalitetnije uvjete obrazovanja, a s druge strane kroz oba projekta energetske obnove postići će se i značajna ušteda potrošnje toplinske energije.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : I ove godine Dan grada uz Ivanjski krijes

  Objavljen program obilježavanja

  I ove godine Dan grada uz Ivanjski krijes

  9.5.2019. | 9:15
  Povodom obilježavanja blagdana Svetog Ivana Nepomuka i Dana grada Slavonskog Broda, Grad Slavonski Brod i ove je godine, u suradnji s brojnim ustanovama, udrugama i sportskim klubovima, osnovnim i srednjim školama te dječjim vrtićima pripremio bogat program. Evo što vas očekuje:
  Povodom obilježavanja blagdana Svetog Ivana Nepomuka i Dana grada Slavonskog Broda, Grad Slavonski Brod i ove je godine, u suradnji s brojnim ustanovama, udrugama i sportskim klubovima, osnovnim i srednjim školama te dječjim vrtićima pripremio bogat program. Evo što vas očekuje: