Politika : Uprava/Samouprava

Objavljeno: 1.11.2021. u 8:00
Prikaza: 5242
|
Autor: D.Z./SBplus

Umjesto skupe podzemne garaže

Povoljno i brzo do novih 150 parkirnih mjesta u centru!?

D.Z./SBplus
Foto: D.Z./SBplusPrijedlog novih parking mjesta i pješačkih staza na Šetalištu braće Radić
 • D.Z./SBplus
 • D.Z./SBplus
 • D.Z./SBplus
 • D.Z./SBplus
 • D.Z./SBplus
 • D.Z./SBplus
 • D.Z./SBplus

Donosimo lokacije na kojima postoji mogućnost izgradnje novih parkrališnih kapaciteta u najužem centru Slavonskog Broda.

SLAVONSKI BROD – Nedostatak pješačkih staza na Šetalištu braće Radić u Slavonskom Brodu, uz južnu stranu Kazališno-koncertne dvorane "Ivana Brlić Mažuranić" i Gradske knjižnice, više puta smo spominjali kao problem toga prostora. Predlagali smo izgradnju staza zbog činjenice da vozači kada parkiraju svoja vozila paralelno uz kolnik moraju do Korza ići cestom ili po travnatoj površini. Posebice je otežana prohodnost za roditelje koji voze djecu u kolicima.

I dalje držimo kako je tamo potrebno izgraditi nove pješačke staze, ali ovom prigodom želimo dopuniti taj prijedlog. Naime, zbog puno puta spomenutoga problema koji se zove „Nedostatak parkirnih mjesta u centru grada" te opravdane najave Grada o micanju automobila iz nekoliko ulica u centru Slavonskog Broda, što može dovesti do problema pod nazivom „Kronični nedostatak parkirnih mjesta u centru grada", ovim člankom želimo dopuniti naš postojeći prijedlog.

Dakle, u Slavonskom Brodu na prostoru veličine oko 47.000 m2 koji je okružen na zapadu Vukovarskom ulicom, na jugu Šetalištem braće Radić, na sjeveru ulicom Petra Krešimira te na istoku Trgom Ivane Brlić Mažuranić danas postoji oko 250 parkirnih mjesta. Od navedenoga broja, oko 60 parkirnih mjesta nije u naplati i nalaze se između tri nebodera u kojima ima oko 250 stanova. Oko 190 parkirnih mjesta je u koncesiji Brod parkinga te su većinom smještena na Trgu Stjepana Miletića, uz Gradsku knjižnicu i uz objekt koji se nekada zvao Robna kuća „Vesna". Nekadašnja „Vesna" je u privatnom vlasništvo tvrtki koje su dugi niz godina u stečaju i taj objekt danas uglavnom zovemo „Ruglo na Korzu".

Parkirališna mjesta u najužem centru grada nisu dostatna ni za stanare

U razmatranje možemo uzeti i podatke da na ulazu u Tvrđavu Brod postoji oko 15 mjesta koja nisu u naplati te šezdesetak parkirnih mjesta uz zgradu uprave Brodsko-posavske županije u naplati Brod parkinga. Ukupno je to oko 320 mjesta za parking koja bi trebala biti dovoljna za vlasnike navedenih 250 stanova u tri nebodera. U slučaju da imaju jedan auto u svom posjedu, što je malo vjerojatno.

Vlasnike 250 stanova u tri nebodera muči i činjenica da 60-ak mjesta koja bi trebala biti isključivo za njih zlorabe zaposlenici obližnjih ustanova i tvrtki, ali i činjenica da ne postoji kriterij po kojemu uopće parkirati besplatno na tim mjestima, osim onoga „tko je brži, njemu djevojka".

Vlasnike 250 stanova u tri nebodera muči i činjenica da 60-ak mjesta koja bi trebala biti isključivo za njih zlorabe zaposlenici obližnjih ustanova i tvrtki, ali i činjenica da ne postoji kriterij po kojemu uopće parkirati besplatno na tim mjestima, osim onoga „tko je brži, njemu djevojka". Stoga neki parkiraju besplatno uz zgradu, dok drugi moraju plaćati mjesečnu kartu za stanare u iznosu od 100 kn.

Kako je ovaj prostor od 47.000 m2 zapravo centar centra Slavonskog Broda jer je u blizini Tvrđave Brod i nekada najljepšeg kontinentalnog trga u Hrvatskoj, pa  kao takav privlači brojne posjetitelje, potreba za dodatnim parkirališnim mjestima je velika. Potražnja za mjestom za parkiranje u ovome dijelu grada se značajno povećava tijekom događanja u KKD-u „IBM", pa je pravi izazov za 600-ak posjetitelja pronaći lokaciju za smještaj svoga „limenog ljubimca". A o velikm manifestacijama koje se organziraju na Korzu da i ne govorimo.

Od rekonstrukcije Korza, točnije zadnjih dvadesetak godina, postoje rasprave o opravdanosti izgradnje podzemne garaže u centru grada, pa tako i na zelenoj površini uz park na Trgu Stjepana Miletića. Nesporno je da bi podzemna garaža sa najmanje 300 novih mjesta u najvećoj mjeri riješila nedostatak parkirnih mjesta u centru grada. Pitanje je može li se uopće na toj lokaciji izgraditi garaža zbog blizine rijeke Save i nepredvidivih podzemnih voda, ali i zbog činjenice da bi takva investicija u startu iznosila od 40 do 50 milijuna kuna. Ne računajući cijenu budućeg održavanja. Prije potencijalnog i vrlo upitnog ulaganja u podzemnu garažu, potrebno je iskoristiti postojeće mogućnosti u centru Slavonskog Broda.

Evo kako povećati parkirališne kapacitete u centru centra Slavonskog Broda

Sada dolazimo do dopune našega prijedloga koji smo spomenuli na početku članka, a koji se odnosi na Šetalište braće Radić, točnije na pojas dug oko 170 metara uz KKD „IBM". Na tih 170 metara trenutno su, paralelno uz kolnik, označena 23 parkirna mjesta u naplati Brod parkinga.

Pomoću Geoportala izmjerili smo dimenzije površina uz kolnik te došli do zaključka da bi umjesto horizontalnog parkiranja (23 mjesta) trebalo napraviti koso parkiranje, što bi donijelo najmanje 27 novih parkirnih mjesta, pa bi tu bilo ukupno 50 mjesta za parking. Također, na prilazu Šetalištu braće Radić, iz pravca Trga Stjepana Miletića, na zelenoj površini moguće je izgraditi 10 novih parkirnih mjesta.

Naravno, ovakvo pozicioniranje parkirnih mjesta na Šetalištu podrazumijeva iskorištavanje zelenih površina. Konkretno oko 800 m2 zelene površine bi trebalo zamijeniti sa novim parkirališnim prostorom i novim pješačkim stazama. Od 5 do 7 metara u dubinu i od 30 d 170 metara u širinu taj prostor bi osvanuo sa novim asfaltiranim površinama. A niti Relja i Zmaj Ognjeni ne bi bili ugroženi ovakvim prijedlogom.

Iako nije najsretnije rješenje pretvaranje zelene površine u mjesta za parking, u ovome slučaju je puno veća dobit u stvaranju novih mjesta za parkiranje koja doprinose smanjenoj potrebi za kružnim kretanjem vozila u potrazi za slobodnim mjestima i posljedično smanjenu onečišćenja lebdećim i drugim česticama. Navedenom rekonstrukcijom prostora na Šetalištu braće Radića i Trgu S. Miletića dobilo bi se najmanje 37 novih parkirnih mjesta, dimenzija 2,5 X 5,5 metara.

Umjsto podzemne garaže, na dijelu zelene površine može se izgraditi izvanulično parkiralište

Dodatna parkirna mjesta, par stotina metara dalje prema istoku, mogu se dobiti iskorištavanjem dva gradska zemljišta. O potencijalu gradske čestice u Zajčevoj ulici, gdje je nekada bilo sjedište HDZ-a, za izgradnju 15-ak parkirnih mjesta već smo pisali. Iako neki smatraju da je „grijeh" ovo gradsko zemljište od 500 m2 koristiti za parking, pa i problematično za realizirati zbog blizine pješačkog prijelaza, držimo kako je svako novo javno parkirno mjesto dobrodošlo u svjetlu najave micanja vozila (koja nisu u vlasništvu stanara) iz najužeg centra grada.

Pomoću Geoportala izmjerili smo dimenzije površina uz kolnik te došli do zaključka da bi umjesto horizontalnog parkiranja (23 mjesta) trebalo napraviti koso parkiranje, što bi donijelo najmanje 27 novih parkirnih mjesta, pa bi tu bilo ukupno 50 mjesta za parking.

U slučaju ukidanja 50-ak parkirnih mjesta iz Zajčeve (16 mjesta) i Mesićeve ulice (35 mjesta) morat će se izgraditi novi parkirališni kapaciteti na rubu te nove pješačke zone. U posljednjem broju Glasnika Slavonskog Broda najavljeno je povećanje broja parkirnih mjesta u ulici Ante Starčevića. Riječ je o uređenju gradske parcele veličine 700 m2 u blizini Pučke kuhinje i spomenika poginuloj djeci. Tu bi se moglo dobiti novih 20-25 mjesta za parking. 

Najviše novih parkirnih mjesta (oko 70) u centru Slavonskog Broda moguće je dobiti iskorištavanjem oko 2.000 m2 zelene površine između Gradske knjižnice i navedena tri nebodera uz Vukovarsku ulicu i Ulicu P. Krešimira IV. Mogao bi se napraviti izvanulični parking u koji bi se ulazilo sa sjeverne strane te zelene površine. Naravno, za takvu intervenciju u "zelenom prostoru" potrebno je promijeniti Generalni urbanistički plan Slavonskog Broda, što je zapravo najsporiji dio cijele priče. Ostatak zelene površine bi se mogao pretvoriti u park, vodeći računa da Spomenik hrvatskim branteljima i dalje bude smješten u adekvatnom prostornom kontekstu, tj. da zbog novih stabala ne bude sakriven od očiju javnosti.

Obzirom da je izgradnja 105 parkirnih mjesta u Strossmayerovoj ulici koštala 1,5 milijuna kuna, a 38 parkirnih mjesta u naselju Slavonija I će biti izgrađeno za 600.000 kuna, možemo konstatirati da izgradnja novih 150 parkirnih mjesta u centru Slavonskog Broda ne bi trebala koštati više od 3 milijuna kuna, što je 7-10 puta jeftinije nego graditi podzemnu garažu sa 150 mjesta.

Dakako, ako se želi uvesti stvarne promjene i smanjiti onečišćenje u gradskom prometu, pored povećanja parkirališnih kapaciteta u centru Slavonskog Broda, nužno je i mijenjati tarifnu politiku, tj. mora se povećati cijena parkiranja te početi naplaćivati većinu javnih parkirališnih površina u centru koja su do sada bila besplatna. No, o tome ćemo pisati u posebnom članku. 

A analiziranje koliko je realizacija navedenih prijedloga povoljna i brza te uopće provediva ostavljamo gradskoj upravi Grada Slavonskog Broda na prosudbu, a čitateljima na kritiku.

  Broj komentara: 6

  Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

  RegistracijaPrijava
  sbxt

  sbxt

  Komentirano: 1.11.2021. | 12:58

  1

  (nastavak prethodnog upisa) Spomenutim izmještanjem prigradskog prometa, koji danas tutnji ispred ulaza u tvrđavu dobila bi se nova parkirališna mjesta uz kolnik između kružnog toka i ulaza u tvrđavu (Vukovarska) također i uz Šetalište braće Radića sve do Mosta (uredilo bi se kao jednosmjerna ulica). To je nezanemarivi broj novih parkirališnih mjesta u središtu grada, uz tvrđavski prostor koji će s vremenom postajati sve atraktivniji kako se u njega budu dodavali novi sadržaji.
  sbxt

  sbxt

  Komentirano: 1.11.2021. | 11:48

  2

  Jedna od mjera koja bi mogla donijeti ne mali broj parkirališnih mjesta u najužem središtu grada bila bi izgradnja kružnog toka na spoju Gupčeve i Široke ulice (P. Krešimira IV). Time bi se dokinuli trakovi za lijeve i desne skretače duž velikog dijela Široke i kratkog odsječka Gupčeve ulice čime bi se stvorio prostor za nova parkirališna mjesta uz rubove kolnika. Prema postojećem prometnom rješenju cijeli jedan trak Široke ulice, od Gupčeve do Trga pobjede, služi za ukras. Nakon toga Zajčeva i dio Mesićeve bi komotno mogle postati pješačka zona. S druge strane veliku zelenu površinu sjeverno od Koncertne dvorane ne bi trebalo dirati. Ona je ostatak nekadašnjeg tvrđavskog obrambenog pojasa. I tu bi možda trebalo ići korak dalje te bez milosti ukloniti dio Vukovarske ulice između ulaza u Tvrđavu i Šetališta braće Radića (zavoj), a sadašnji promet preusmjeriti na novu ulicu koja bi se izgradila s druge strane tvrđave. Taj ogromni ružni zavoj, kao i predimenzionirana Vukovarska (nekada Đ. Salaja), izgrađen je kako bi se olakšalo prijevoz ugljikohidrata cisternama iz rafinerije u B.B. No nakon izgradnje ZVC i novog GP-a, to je ostao simbol barbarske devastacije tvrđavskog prostora budući da zavoj prelazi preko mjesta gdje je nekada stajao istočni bastion hornwerka. Bastion bi se nakon toga mogao rekonstruirati čime bi se dobio izvanredni vidikovac uz obalu Save.
  Samo_istina

  Samo_istina

  Komentirano: 1.11.2021. | 11:27

  3

  To su vrli urbanisti, arhitekti i građevinarci iz SBPlusa zakljucili da bi to tu moglo biti jer i njima pase da sto blize autom dodju do redakcije.
  freon

  freon

  Komentirano: 1.11.2021. | 11:09

  4

  Zelene površine u centru pretvarati u parking, ne dolazi u obzir! Ima dovoljno mjesta za parkiranje na Klasijama, ali teško je prošetati se 100 metara. Svi bi najradije da parkiraju ispred stola na Korzu na kojem ispijaju kave, ali to se tako ne radi u većim gradovima.
  Samo_istina

  Samo_istina

  Komentirano: 1.11.2021. | 10:12

  5

  Oni strucnjaci Peter Tot Djerdj i Sudar su grcevito optuzivali rafineriju kao jedinu koja zagađuje zrak u SB i borio se za njezino gasenje ili uvođenje plina, kad sam im se ovdje u komentarima usprotivio i napisao da rafinerija cini jedan mali dio zagađenja a najvece zagađenje je granicni prijelaz i kamioni koji cijelu noc rade u mjestu kad je zima i gust promet u centru grada onda je pocela pljuvacina....neki dan ga slusam kad su ga pitali oko zagađenja a rafinerija ne radi vec godinu dana onda je poceo namatati i mucati kako eto sad moraju vidjeti odakle dolazi zagađenje pa ovo pa ono....lezilebovici osnovali udrugu, mlate lovu i pridaju muda pod bubrege neukom narodu i kad ga vidim u gradu to cu mu u facu i reci....nek idu kopati krumpire bit ce korisniji.
  Jack_Sparrow

  Jack_Sparrow

  Komentirano: 1.11.2021. | 9:27

  6

  A niste malo razmisljali da se smanji broj vozila u centru, recimo neka se negdje dalje napravi parking pa malo da se proseta, da ima vise pjesackih staza a manje parkinga. I ovako slovimo medu najzagedenijim gradovima a mjere se nikakve ne poduzimaju po pitanju toga. Toliko smo postali lijen narod da cemo jos malo iz auta u kafic odmah uci. Izbacujete hrpu bezveznih clanaka samo da se nesto napise. Ovaj grad je postao dno dna bez ideje i napretka. Svi se bave samo cestama i stazama u ovom gradu.

  Broj komentara: 6

  Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

  RegistracijaPrijava

  Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

  Ostali članci u rubrici
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Zašto je zatvorena slavonskobrodska punionica?

  Pola godine nakon pompoznog otvorenja

  Zašto je zatvorena slavonskobrodska punionica?

  1.7.2022. | 9:10
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Tko financira Institut koji Dusparin rad ocjenjuje izvrsnim?

  Slavonski Brod opet superodlikaš

  Tko financira Institut koji Dusparin rad ocjenjuje izvrsnim?

  30.6.2022. | 14:00
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Kad ste pomislili da za 250 kuna tjedno ne može bolje...

  Dodatno proširili aktivnosti Kampa

  Kad ste pomislili da za 250 kuna tjedno ne može bolje...

  30.6.2022. | 12:00
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Brođanima besplatno rade okvirne izračune za njihove kuće

  Nakon Gradske tržnice, sutra su na korzu

  Brođanima besplatno rade okvirne izračune za njihove kuće

  28.6.2022. | 12:25
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Stanovi prilagođeni osobama s invaliditetom i dalje prazni

  Hoće li biti popunjeni novim natječajem?

  Stanovi prilagođeni osobama s invaliditetom i dalje prazni

  27.6.2022. | 9:50
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Grad Slavonski Brod 'kroz prozor' bacio 25 tisuća kuna

  Usvojena žalba SB Trade-a

  Grad Slavonski Brod 'kroz prozor' bacio 25 tisuća kuna

  25.6.2022. | 14:15
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Grad će Brođanima sufinancirati izradu projekta za elektranu

  Izvrsna vijest i dobar poticaj

  Grad će Brođanima sufinancirati izradu projekta za elektranu

  25.6.2022. | 11:05
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Treba li Slavonski Brod slijediti ovaj primjer?

  Što vi kažete na dane bez cajki:

  Treba li Slavonski Brod slijediti ovaj primjer?

  24.6.2022. | 7:00
  SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Fašizam je najveće zlo do kojeg je u povijesti došlo'

  Župan Danijel Marušić:

  'Fašizam je najveće zlo do kojeg je u povijesti došlo'

  21.6.2022. | 11:29
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Donosimo kad će biti dovršena nova južna tribina

  Izvođač radi i vikendima

  Donosimo kad će biti dovršena nova južna tribina

  15.6.2022. | 17:00
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Gotovo svakodnevno nailazili na povijesne tragove i ostatke

  Završen još jedan tvrđavski projekt

  Gotovo svakodnevno nailazili na povijesne tragove i ostatke

  15.6.2022. | 11:50
  SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Od njihovog „Sigurno!“, prošla je godina dana'

  Od izborne godine do izborne godine

  'Od njihovog „Sigurno!“, prošla je godina dana'

  14.6.2022. | 12:45
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Dokument bez kojeg nema višemilijunskih sredstava

  Za Slavonski Brod i okolne općine

  Dokument bez kojeg nema višemilijunskih sredstava

  10.6.2022. | 7:00
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Veleposlanik Kosova prigodno zahvalio Gradu i Brođanima

  Nakon prošlogodišnje tragične nesreće

  Veleposlanik Kosova prigodno zahvalio Gradu i Brođanima

  9.6.2022. | 14:00
  SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Meni je dosta kofera. Vrijeme je da ovdje pustim korijenje'

  Gradski projekt omogućio joj ostanak

  'Meni je dosta kofera. Vrijeme je da ovdje pustim korijenje'

  8.6.2022. | 16:15
  SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Zašto Ministarstvo koči izgradnju škole Milan Amruš?'

  Duspara pita ministra Fuchsa:

  'Zašto Ministarstvo koči izgradnju škole Milan Amruš?'

  7.6.2022. | 20:00
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Srušena kuća na koju smo upozoravali

  Grad će vlasnicima dostaviti račun

  Srušena kuća na koju smo upozoravali

  7.6.2022. | 12:00
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Počela izgradnja deset novih stanova za mlade

  U brodskom Naselju M. Majstorovića

  Počela izgradnja deset novih stanova za mlade

  7.6.2022. | 9:30
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Grad 5 godina ne može okončati natječaj za javni prijevoz

  'Sapunica' oko nove koncesije u S. Brodu

  Grad 5 godina ne može okončati natječaj za javni prijevoz

  6.6.2022. | 20:00

  Vezani članci

  SBplus.hr, Slavonski Brod : Grad Slavonski Brod odlučio urediti ruglo u centru grada

  Izrada projektne dokumentacije pri kraju

  Grad Slavonski Brod odlučio urediti ruglo u centru grada

  29.6.2020.
  - Grad Slavonski Brod svjestan je problema parkirališnog prostora u ulici Josipa Jurja Strossmayera. U proteklom razdoblju pristupilo se izradi projektne dokumentacije u svrhu iznalaženja prihvatljivog rješenja, stoji u odgovoru gradske uprave na upit SBplus-a.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Idealna lokacija za besplatan parking u pješačkoj zoni

  Prema onoj 'Snađi se, druže'?

  Idealna lokacija za besplatan parking u pješačkoj zoni

  19.9.2020.
  Osim što je ta pozicija besplatna, pogodnost je i 'debeli hlad' pa se vozači ne moraju zamarati 'zračenjem' automobila prije ulaska u njih tijekom vrelih ljetnih dana. Svi sadržaji smješteni u središte grada, nekoliko su minuta hoda od te idealne lokacije.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Kreće izgradnja najvećeg parkirališta u Slavonskom Brodu

  Izabran izvođač

  Kreće izgradnja najvećeg parkirališta u Slavonskom Brodu

  4.10.2020.
  Nakon silnih kartica teksta utrošenih u ponavljanje priče oko "rugla u centru grada", Brođani, kao i svi ostali koji trpe posljedice navedenog neuređenog parkinga, konačno mogu odahnuti jer je prošlog tjedna dovršen postupak odabira izvođača radova na izgradnji parkirališt
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Krenuli s izgradnjom parkirališta u Strossmayerovoj

  Projekt vrijedan 1,2 milijuna kuna

  Krenuli s izgradnjom parkirališta u Strossmayerovoj

  24.10.2020.
  Rok završetka radova je 90 kalendarskih dana od dana uvođenja izvođača u posao.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Grad Slavonski Brod želi preuzeti 'Brod-parking'

  Donosimo razlog tomu

  Grad Slavonski Brod želi preuzeti 'Brod-parking'

  17.3.2021.
  Gradu je u planu preuzimanje komunalne djelatnosti parkiranja na uređenim javnim površinama od tvrtke „Brod-parking“ koja ju je posljednjih 20 godina obavljala temeljem ugovora o koncesiji.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Rušenjem spremnika oslobođen prostor za novi parking

  U Naselju Slavonija I

  Rušenjem spremnika oslobođen prostor za novi parking

  3.5.2021.
  Prije tri tjedna, u emisiji "Gradskih 60 minuta" radija Laganini FM, gradonačelnik Mirko Duspara je potvrdio kako Grad planira na mjestu starih spremnika izgraditi novo izvanulično parkiralište.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Grad osigurao dodatnih 30 parkirnih mjesta

  U naselju Andrije Hebranga

  Grad osigurao dodatnih 30 parkirnih mjesta

  5.5.2021.
  Odlukom Grada Slavonskog Broda o neraspisivanju koncesije za naplatu parkinga u gradu i preuzimanju naplate parkinga na sebe, od kraja ove godine (kada istječe 15-godišnja koncesija Brod-parkingu) otvaraju se brojne mogućnosti za razvoj gradske prometne infrastrukture, ali i mogu
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Ovako će uskoro izgledati novi gradski parking s 39 mjesta

  U Naselju Slavonija I

  Ovako će uskoro izgledati novi gradski parking s 39 mjesta

  10.5.2021.
  Ulaz na parkiralište bi bio samo sa sjeverne strane, iz pravca Ulice Petra Svačića ("Svačićeva avenija"), čime bi se smanjila potreba za ulazak vozila u samo Naselje Slavonija I, iz Pilareve ulice.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Treba li smanjiti cijenu parkiranja u Slavonskom Brodu?

  Analizirali smo stanje u 30 gradova u RH

  Treba li smanjiti cijenu parkiranja u Slavonskom Brodu?

  25.6.2021.
  Dvije najjače političke opcije u Slavonskom Brodu (NL MD i HDZ) odlučile su se za promjenu u politici upravljanja naplatom parkiranja u gradu, pa je za očekivati kako već imaju plan unapređenja sustava, prvenstveno na korist građana, ali i samoga Grada Slavonskog Broda.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Uređen još jedan parking u Slavonskom Brodu

  Na križanju Vukovarske i Pilareve ulice

  Uređen još jedan parking u Slavonskom Brodu

  10.7.2021.
  Obzirom na veliki broj stambenih jednica (samo u tri nebodera na Korzu ima oko 250 stanova) u središtu grada, kao i na gradske planove o stvaranju novih pješačkih zona ili zona smirenog prometa, procjenjujemo da bi trebalo izgraditi još najmanje 300 novih parkirališnih mjes
  SBplus.hr, Slavonski Brod :
  SBplus.hr, Slavonski Brod :