Politika : Uprava/Samouprava

Objavljeno: 15.6.2012. u 0:04
Prikaza: 5006
|
Autor: Jerko Zovak

Je li Brod 'Divlji zapad'?

Ne terorizira ljude Garić, nego država

  • Slika 2
  • Slika 3
  • Slika 4
  • Slika
  • Slika 1
  • Slika 2
  • Slika
  • Slika 3
  • Slika 4
  • Slika 1

SBplus objavljuje ove informacije s ciljem poticanja hrvatske pravne države neka se vrati u Primorsku ulicu - kako se ulica ne bi uputila k njoj.

SLAVONSKI BROD - Da Slavonski Brod danas nije Mitteleuropäische Stadt posebno je znano Brođanima Gastarbeiterima, ali da nije niti peksinava kasaba s početka 20 stoljeća, naročito bi trebalo biti jasno onima koji su u njega doselili koncem prošlog vijeka.

Slavonski Brod danas nije Mitteleuropäische Stadt, ali ni peksinava kasaba s početka 20 stoljeća

Tako i jeste. Bezmalo svi novi Brođani poštuju red i običaje ovdašnjeg stanovništva, s kojima, mahom ne svojom voljom, od 1992. dijele zajednički urbani prostor - osim nekoliko iznimaka.

Jedan od njih je i izvjesni Željko Garić, kontroverzni poduzetnik iz Slavonskog Broda, poznat po bliskim poslovnim i drugim odnosima s ne kontroverznim, bivšim načelnikom Općine Sibinj, Ivicom Batinićem te notornim kriminalcem, prerušenim u hrvatskog poslovnog čovjeka i ljubitelja nogometa, Ivanom Rimcem.

Zahtijevaju neka se odlagalište šljunka izmjesti na drugu lokaciju

Poduzetnik Garić, nominalno, vlasnik je autoprijevozničkog obrta u brodskoj Primorskoj ulici, gdje parkira svoja teška vozila, ali i skladišti građevinski materijal - šljunak, pijesak… te pritom, velikom bukom, prašinom i ometanjem prometa, nanosi štetu stanarima i obrtnicima u susjedstvu. Navode to, 24. ožujka 2006. godine, potpisnici peticije upućene Jozi Bodrožiću, pročelniku Upravnog odjela za zaštitu okoliša Grada Slavonskog Broda i od njega „zahtijevaju da se predmetno stovarište šljunka hitno izmjesti na drugu lokaciju, a ne da se nalazi skoro u centru grada".

Najuporniji od svih potpisnika, Marinko Begić, vlasnik caffe bara 'Elite', vidjevši kako se, unatoč peticiji, ništa ne mijenja, otišao je korak dalje te od Ministarstva mora, turizma, prometa i razvitka ishodio službenu informaciju kako je Općinsko državno odvjetništvo u Slavonskom Brodu 5. travnja, 2006. ustalo tužbom pri nadležnom Općinskom sudu u Slavonskom Brodu, radi poništenja kupoprodajnog ugovora sklopljenog između HAK-a AK 'Marsonije' i autoprijevoznika Željka Garića.

Sanitarna inspektorica "Očekuje da će nadležne službe zaštititi interese potpisnika peticije".

(Ne)nadležna inspekcija benevolentna  

Sljedeća aktivnost Garićevih susjeda bilo je ishođenje 'postupanja' građevinske i gospodarske područne inspekcije, naloženo od strane državnog Odjela za inspekcijski nadzor zaštite okoliša 25. svibnja 2006. godine.

Pola godine kasnije, 2. listopada, brodska Sanitarna inspektorica, Nada Čelebija, "obavještava" Caffe bar 'Elite', dakle Begića, kako „prema njezinu saznanju, stovarište šljunka vl. Željka Garića, nalazi se u gospodarsko-uslužnoj zoni, te da je legalizacija istog u tijeku". Umjesto da je, nakon spoznaja, imala ovlasti Gariću, privremno, zabraniti rad, dok poduzetnik posao ne legalizira, gospođa inspektorica benevolentno piše kako „Očekuje da će nadležne službe zaštititi interese potpisnika peticije".

Budući da Garićeva bahatost i državna potpora njegovu teroru nisu prestajali,  5. ožujka 2007., Begić ponovo sitnu knjigu piše Ministarstvu zaštite okoliša… Upravi za inspekcijske poslove, a oni ga 17. travnja, informiraju kako je njihov „inspektor zaštite okoliša obavio nadzor" i njegovu predstavku „proslijedio sanitarnoj i gospodarskoj inspekciji".

Državni inspektorat iz Osijeka, 28. lipnja, 2007., obavještava Begića kako je njihov gospodarski inspektor izvršio nadzor poslovanja radnje 'Garić prijevoz i usluge' i utvrdio kako ta radnja poslove obavlja „bez odluke/rješenja nadležnog Ureda državne uprave… inspektor je podnio zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka… Osim toga, u postupku je utvrđeno da je obrtnik, činjenjem prekršaja, ostvario imovinsku korist u iznosu od 1.044 kune te je predloženo da se u prekršajnom postupku oduzme ostvarena imovinska korist".

Inspektor "privremeno zabranjuje obavljanje djelatnosti" - formalno, ali, u stvari, tri godine ne želi provesti vlastitu odluku

Državni inspektorat državna karikatura

„Također, gospodarski inspektor je izdao upravno rješenje kojim se privremeno zabranjuje obavljanje djelatnosti trgovine na veliko dok obrtnik ne ishodi rješenje o utvrđivanju minimalnih tehničkih uvjeta za poslovni prostor…" U trećoj točki obavijesti, gospodarski inspektor Slobodan Vukelić piše Begiću kao obrtnička radnja 'Garić…' ostaje kako objekt nadzora gospodarske inspekcije" te da će se „u narednom periodu vršiti redoviti inspekcijski nadzor poslovanja".

Pored zabrane rada obrtničkoj radnji 'Garić prijevoz i usluge' od strane državnog inspektorata, pročelnik brodskog Upravnog odjela za komunalni sustav, Đuro Delač, 19. rujna 2007., zabranio je ulazak, i u Primorsku ulicu (gdje se nalazi Garićevo skladište šljunka) vozilima težim od 16 tona.

Budući da je Garić i dalje radio kao da s hrvatskom inspekcijom 'ne divani'... kao da su hrvatska država, u stvari, on i njegovo društvo iz ćoška, Mjesni odbor Budainka, 20. svibnja 2008., obratio se gradonačelniku, Mirku Duspari, s molbom neka „poduzme sve što je u njegovoj moći … kako bi građani ovog Mjesnog odbora mogli živjeti i raditi u okolnostima predviđenim za njihovu sredinu" te ga informiraju kako se čude „da prometna policija ne poštuje" zabranu prometa vozilima iznad 16 tona, a „svojim čestim ophodnjama očito i sama dezavuira prometne znakove".

Posavska Hrvatska je, 31. ožujka 2006., izvijestila javnost o „Odlagalištu šljunka usred grada". Što se tiče države i njezina štićenika - kao da nije.

Vrišteći i javno, već šest godina traže pomoć

Ogorčeni činjenicom da, nakon tri godine pisanja i molbi državnim i samoupravnim institucijama, ništa se dogodilo nije, grupa građana MO Budainka, 3. travnja 2009., od gradskog Upravnog odjela za zaštitu okoliša, zahtijevaju neka im „u roku od petnaest (15) dana odgovore - što su poduzeli i kako će riješiti njihov problem" te ih „obavještavaju da, ukoliko se u navedenom roku problemi ne riješe, sazvat će tiskovnu konferenciju te upoznati javnost o neučinkovitom radu kako nadležnih tijela tako i Gradskog poglavarstva".

Budući da se ništa dogodilo nije, građani su putem Posavske Hrvatske izvijestili javnost o „Odlagalištu šljunka usred grada". Međutim, osim satisfakcije da su medijski vrisnuli, ništa konkretno učinjeno nije u sprečavanju terora nad građanima i obrtnicima Primorske ulice, koje godinama, (ne)sinkronizirano, sprovode država i jedan 'kontroverzni' poduzetnik.

Šest godina prošlo je od pisanja peticije. Šest godina traje prijezir države, grada i poduzetnika Garića prema njima. Šest godina državni i lokalni činovnici besramno demonstriraju svoju superiornost, pokazujući, bez imalo straha od konzekvenci, kako im je važniji kontroverzni poduzetnik Garić od zakona i temeljnih ljudskih prava građana Primorske ulice.

SBplus objavljuje ove informacije s ciljem poticanja hrvatske pravne države neka se vrati u Primorsku ulicu - kako se ulica ne bi uputila k njoj.

Garic&Primorska.pdf

PDF Dokument(.pdf)

5231 kb

Broj komentara: 16

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
sava_kovacevic

sava_kovacevic

Komentirano: 2.8.2012. | 8:57

1

Po tvome onda ispadne da nam inspektori netrebaju i da svako može raditi što hoće!Nisi dobro pročitao što sam napisao "Treba dovesti nekoga tko ima muda nešto napraviti po tom pitanju"
ivance

ivance

Komentirano: 1.8.2012. | 14:12

2

Pišeš gluposti, pa šta jedan inspektor tu može. Ako nešto napravi nadređeni ga poklopi, ako nadređeni nešto želi dobije po ušima od svoga nadređenoga, i nema tu kraja.
sava_kovacevic

sava_kovacevic

Komentirano: 1.8.2012. | 14:03

3

Ajd dobro,Gariću nitko ništa ne može 6 godina.I to mi je "donekle jasno" ima čovjek neko svoje veze koji ga čuvaju itd.Takvih stvari ima na cijelom svijetu i uvijek će ih biti. Ali se postavlja pitanje kako nitko od tih silnih inspektora nije ostao bez posla?Očito je da ne rade svoj posao za koji su plaćeni od novca poreznih obveznika.Treba dovesti nekoga ko ima muda nešto napraviti po tom pitanju.
ivanmarin

ivanmarin

Komentirano: 17.6.2012. | 15:30

4

ima puno stvari u SB sto nije kako treba,zadnje sto se desava je ljetna teraca od kafica Iguana,pa tko normalan moze dati dozvolu da na tom mjestu bude terasa kafica?? sto sad trebaju pred vozace staviti prometni znak PAZI KONOBAR NA CESTI?? KATASTROFA
rakija

rakija

Komentirano: 16.6.2012. | 9:01

5

Da je Pero Perić od oca Pere napravio neki manji prekršaj...da nema to što ima i da nema ljude koje ima ili ih drži u šaci...da je zatajio 2 kile žita na poticaju..sva sila inspektora bi mu se sručila na glavu, napisali bi mu u roku 1 sat 3.456 metara zapisnika i donijeli 2.345 zabrane poslovanja...inspektori bi se helikopterom spuštali u njegovo dvorište!! Inspektorati vole pokazivat snagu svojih mišića na 70-godišnjim starcima koji izgube račun od sjemena neke poljoprivredne kulture ali kad zube treba pokazat na Peri Periću..e onda postupci traju desetljećima!!! Da sam ja u takvim problemima, kupio bih indentičnu česticu negdje usred grada i navukao bih tamo kubike i kubike šljunka i parkirao dvije krame..da vidiš kako bi mu se to bolilo o glavu!!!
chiuwawa

chiuwawa

Komentirano: 15.6.2012. | 17:46

6

Ja ću samo reć, svaka čast autoru, jedini u gradu koji ima hrabrosti zagrebati malo dublje po brodskoj stvarnosti. Ovo je pravo, kvalitetno novinarstvo, i samo nastavite tako.
hajdukovac

hajdukovac

Komentirano: 15.6.2012. | 17:27

7

.Što se tiče Garića pa isken da budem njega se Bosanci stide jer je to izrod Bosanski kao i Slavonci što bih trebali da se stide Sočke .Činjenica je da mi imamo komunalne službe koje ne provode svoju zadaću .Sličan slučaj ima i na Koloniji gdje jedan pojedinac provodi samovolju na uštrp drugih .Obraćali smo se konunalnoj redarici gos BAJAN al od toga nikakve koristi .U ulici Pavla Radića ispred "salona za pedikuru "velikog HOLDINGA PERIŠIĆ isti je postavi željezne cijevi na ivičnjak kolnika i to tako stoji već godinam i niko pa ništa .Jednostavno službe ne rade svoj posao bez obzira što im građani sve serviraju na dlanu gdje,tko i šta radi .Njihovo je da samo provjere činjenično stanje i postupe po pravilima i propisima za što su plaćeni od nas samih.Znam da sam otišao sa teme Garića ali svako se češe tmo gdje ga svrbi .Pohvalno je ovakvo pisanje pa možda dopre i do komunalne redarice BAJAN .Javno prozvanu pozivam da izađe na teren te se uvjeri u navode .
babo

babo

Komentirano: 15.6.2012. | 16:47

8

Nije kriv Garić ba kriva je država koja to dozvoli....a ovo kak parkira Garić (po nogostupu itd) nije ni čudo kad je vozački polagao kod "Garića" (krumpir tiskara diploma i sl. za neupučene)
panonski_gusar

panonski_gusar

Komentirano: 15.6.2012. | 16:25

9

šta se čeka..? zovete posavsku hrvatsku! neš ti jakog medija ko i ovaj portal, al svaka čast nek se nesto javno pokrenulo! zovite novu tv, oni su gladni ovakvih stvari i bez pardona bi napravili reportažu.. bar ja tako mislim! samo naprjed rasturite tog garica ko bugarsku skupštinu
jurmark

jurmark

Komentirano: 15.6.2012. | 15:00

10

nisam znao da toliko kretena posjećuje ovaj portal zašto trpate sve ljude u isti koš zato što su bosanci pa nevaljaju sudite sve prema jednom gariću koiji je kriminalać a pošteni slavonci se kao bune pa nije vam begić slavonac on je hercegovac i čovjek je u pravu što znači da nisu samo slavonci ok ima i drugi koji su doselili i žive ovdje i poštuju ova pravila i zakone tako da samo kreteni mogu trpati sve u isti koš,a ako ćete suditi po pojedincu onda su sve šolje kriminalci jer je jedan šolja kriminalać sočko to je vaš ponos jeli ,zato gospodo ima ona stara u svakom žitu ima kukolja .osvjestite se.

Broj komentara: 16

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
Prikaži sve komentare 12

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
SBplus.hr, Slavonski Brod : Dodjela subvencija i za zaštitu od afričke svinjske kuge

UO za poljoprivredu

Dodjela subvencija i za zaštitu od afričke svinjske kuge

19.7.2019. | 15:30
Riječ je o bespovratnim sredstvima koja se mogu dobiti za nabavku repromaterijala, sredstava koja se koriste za sprečavanje štete od divljači na usjevima; održavanje postojećih i izgradnju novih čeka i hranilišta te za prevenciju suzbijanja afričke svinjske kuge.
Riječ je o bespovratnim sredstvima koja se mogu dobiti za nabavku repromaterijala, sredstava koja se koriste za sprečavanje štete od divljači na usjevima; održavanje postojećih i izgradnju novih čeka i hranilišta te za prevenciju suzbijanja afričke svinjske kuge.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Ulaganjem od 15,9 milijuna kuna do turista i radnih mjesta

Obnova Tvrđave

Ulaganjem od 15,9 milijuna kuna do turista i radnih mjesta

19.7.2019. | 9:20
Kroz ovaj projekt, neće biti samo omogućeno stvaranje nove kulturne i turističke ponude u gradu, nego će na taj način biti otvorena i nova radna mjesta. Bude li ponuda kvalitetna i zanimljiva te popraćena u konačnici kvalitetnom promocijom valja očekivati i povećanje broja turist
Kroz ovaj projekt, neće biti samo omogućeno stvaranje nove kulturne i turističke ponude u gradu, nego će na taj način biti otvorena i nova radna mjesta. Bude li ponuda kvalitetna i zanimljiva te popraćena u konačnici kvalitetnom promocijom valja očekivati i povećanje broja turist
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Spremni smo hrpetine papira pospremiti u prošlost'

Brodsko-posavska županija:

'Spremni smo hrpetine papira pospremiti u prošlost'

19.7.2019. | 8:00
U Velikoj vijećnici Župaijske uprave Brodsko-posavske vijećnici županijske skupštine spremni su 'silne hrpetine papira i fotokopirke pospremiti u prošlost'. Preduvjeti za to, čini se, stvoreni su.
U Velikoj vijećnici Župaijske uprave Brodsko-posavske vijećnici županijske skupštine spremni su 'silne hrpetine papira i fotokopirke pospremiti u prošlost'. Preduvjeti za to, čini se, stvoreni su.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Ugostitelji za šank moraju izdvojiti minimalno 10.000 kuna

Raspisan natječaj za zakup

Ugostitelji za šank moraju izdvojiti minimalno 10.000 kuna

18.7.2019. | 15:30
Brodska će tvrđava u kolovozu tijekom održavanja CMC Festivala već četvrtu godinu za redom primiti veliki broj domaćih i posjetitelja iz drugih gradova. Proučili smo koliko grad naplaćuje prostor ugostiteljima za pružanje različitih usluga na takvoj vrsti događanja
Brodska će tvrđava u kolovozu tijekom održavanja CMC Festivala već četvrtu godinu za redom primiti veliki broj domaćih i posjetitelja iz drugih gradova. Proučili smo koliko grad naplaćuje prostor ugostiteljima za pružanje različitih usluga na takvoj vrsti događanja
SBplus.hr, Slavonski Brod : I oni će dobiti svojih, ukupno, 78.600 kuna

'Nepravda' ispravljena

I oni će dobiti svojih, ukupno, 78.600 kuna

18.7.2019. | 8:00
Iako su imali dovoljan broj bodova za ostvarenje prava na naknadu, ostali su uskraćeni za isplatu zbog limitiranih proračunskih sredstava. Sada je ta 'nepravda' ispravljena.
Iako su imali dovoljan broj bodova za ostvarenje prava na naknadu, ostali su uskraćeni za isplatu zbog limitiranih proračunskih sredstava. Sada je ta 'nepravda' ispravljena.
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Do gužvi dolazi jer građani stižu prije radnog vremena'

Iz Policije tvrde:

'Do gužvi dolazi jer građani stižu prije radnog vremena'

17.7.2019. | 19:00
Bilo koju radnju u novoj zgradi slavonskobrodskog MUP-a Brođani bi trebali obaviti za pola sata ili manje, a jutarnje gužve iz Policije objašnjavaju građanima koji red stvore i sat vremena prije otvaranja ureda.
Bilo koju radnju u novoj zgradi slavonskobrodskog MUP-a Brođani bi trebali obaviti za pola sata ili manje, a jutarnje gužve iz Policije objašnjavaju građanima koji red stvore i sat vremena prije otvaranja ureda.
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Zemljišta su, bez našeg znanja, postala javno vodno dobro'

Načelnici iznijeli i svoju stranu priče:

'Zemljišta su, bez našeg znanja, postala javno vodno dobro'

17.7.2019. | 17:00
Određeni broj načelnika potužio se kako su Hrvatske vode neka područja stavile u svoju ingerenciju, a vrlo često se znalo dogoditi i to da su raspisivali natječaje, a da općine o tome nisu imale nikakva saznanja.
Određeni broj načelnika potužio se kako su Hrvatske vode neka područja stavile u svoju ingerenciju, a vrlo često se znalo dogoditi i to da su raspisivali natječaje, a da općine o tome nisu imale nikakva saznanja.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Od 50 kn/m2 dnevno do zakupa javne površine

Raspisan natječaj

Od 50 kn/m2 dnevno do zakupa javne površine

17.7.2019. | 9:30
Rok za podnošenje prijava je osam dana od prvog narednog dana objave javnog natječaja u tisku, a pismene ponude zainteresirani trebaju dostaviti poštom, preporučeno, u zatvorenom omotu ili pak neposredno u pisarnicu Grada.
Rok za podnošenje prijava je osam dana od prvog narednog dana objave javnog natječaja u tisku, a pismene ponude zainteresirani trebaju dostaviti poštom, preporučeno, u zatvorenom omotu ili pak neposredno u pisarnicu Grada.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Ljudi svakodnevno čekaju u redu vani na suncu

Preseljenje se i dalje čini O.K.?

Ljudi svakodnevno čekaju u redu vani na suncu

16.7.2019. | 20:00
Nekima se i dalje ova ideja čini puno boljom, nego da je Ministarstvo unutarnjih poslova ostvarilo pametniji (i jeftiniji) 'deal' s Gradom Slavonskim Brodom i preselilo u prazan prostor prizemlja Sportske dvorane Vijuš.
Nekima se i dalje ova ideja čini puno boljom, nego da je Ministarstvo unutarnjih poslova ostvarilo pametniji (i jeftiniji) 'deal' s Gradom Slavonskim Brodom i preselilo u prazan prostor prizemlja Sportske dvorane Vijuš.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Hoće li učenici iz Rastušja i Tomice u školu u Podcrkavlje?

Roditelji se protive

Hoće li učenici iz Rastušja i Tomice u školu u Podcrkavlje?

16.7.2019. | 14:00
Sukladno naputku Ministarstva osnivač Grad Slavonski Brod, s ciljem organiziranja jednosmjenske nastave u svim gradskim osnovnim školama, izašao je s prijedlogom o tome da učenici iz Tomice i Rastušja od iduće školske godine umjesto podvinjske pohađaju školu u Podcrkavlju. Rodite
Sukladno naputku Ministarstva osnivač Grad Slavonski Brod, s ciljem organiziranja jednosmjenske nastave u svim gradskim osnovnim školama, izašao je s prijedlogom o tome da učenici iz Tomice i Rastušja od iduće školske godine umjesto podvinjske pohađaju školu u Podcrkavlju. Rodite
SBplus.hr, Slavonski Brod : Uključenost mladih u donošenje političkih odluka

Savjet mladih Slavonskog Broda

Uključenost mladih u donošenje političkih odluka

16.7.2019. | 11:30
Nositelj projekta je Grad Slavonski Brod u partnerstvu s Fakultetom za odgojne i obrazovne znanosti, a projekt financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.
Nositelj projekta je Grad Slavonski Brod u partnerstvu s Fakultetom za odgojne i obrazovne znanosti, a projekt financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Voda na Poloju uzorkovana na tri mjesta

Evo što kažu rezultati analize

Voda na Poloju uzorkovana na tri mjesta

16.7.2019. | 9:00
Savska voda na Poloju uzorkovana je na tri lokacije. Evo što su pokazali najnoviji rezutlati.
Savska voda na Poloju uzorkovana je na tri lokacije. Evo što su pokazali najnoviji rezutlati.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Gotovo 1250 nezaposlenih manje

Statistika 'govori':

Gotovo 1250 nezaposlenih manje

16.7.2019. | 8:00
U ukupnom broju novoprijavljenih nezaposlenih osoba njih 475 je imalo prethodno radno iskustvo, a najveći je broj u evidenciji Zavoda registriran iz područja obrazovanja.
U ukupnom broju novoprijavljenih nezaposlenih osoba njih 475 je imalo prethodno radno iskustvo, a najveći je broj u evidenciji Zavoda registriran iz područja obrazovanja.
SBplus.hr, Slavonski Brod : „Baš me briga živim kao ćuko…“

Od svog grada odbačeni umjetnik:

„Baš me briga živim kao ćuko…“

15.7.2019. | 20:00
Ova gospoda pokazuju svoju nekompetentnost. Dokad će brodsku kulturu određivati osobe regulirane upitnim elementima?
Ova gospoda pokazuju svoju nekompetentnost. Dokad će brodsku kulturu određivati osobe regulirane upitnim elementima?
SBplus.hr, Slavonski Brod : Evo kako možete pomoći bolesnima od leukemije, limfoma,...

Crveni križ poziva

Evo kako možete pomoći bolesnima od leukemije, limfoma,...

15.7.2019. | 13:00
Svi koji mogu i žele pomoći oboljelima od leukemije, limfoma, mijeloma ili sličnih krvnih bolesti mogu prvi korak učiniti već ove srijede. Evo kako i gdje.
Svi koji mogu i žele pomoći oboljelima od leukemije, limfoma, mijeloma ili sličnih krvnih bolesti mogu prvi korak učiniti već ove srijede. Evo kako i gdje.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Nova prilika za rješenje stambenog pitanja mladim obiteljima

Raspisan još jedan natječaj

Nova prilika za rješenje stambenog pitanja mladim obiteljima

15.7.2019. | 10:45
Donosimo popis lokacija gradskih zemljišta koja se mladim obiteljima nude za izgradnju obiteljskih kuća, a u ponudi novog raspisanog natječaja se površine kreću od 355 do 764 'kvadrata'. Tijekom dosadašnjih natječaja ovo je pravo iskoristilo ukupno 26 obitelji.
Donosimo popis lokacija gradskih zemljišta koja se mladim obiteljima nude za izgradnju obiteljskih kuća, a u ponudi novog raspisanog natječaja se površine kreću od 355 do 764 'kvadrata'. Tijekom dosadašnjih natječaja ovo je pravo iskoristilo ukupno 26 obitelji.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Ima li Bolnica lošu konkurenciju ili uistinu nudi kvalitetu?

Na 3. mjestu svim problemima usprkos

Ima li Bolnica lošu konkurenciju ili uistinu nudi kvalitetu?

13.7.2019. | 21:00
Radi li se o lošoj konkurenciji s kojom se nije teško uspoređivati, a prema tomu niti biti među najboljima, ili o stvarnoj procjeni kvalitete - dovoljno govore brojke same za sebe. Loše ocjene Bolnice, tvrdi ravnatelj, rezultat su subjektivnog dojma pojedinaca.
Radi li se o lošoj konkurenciji s kojom se nije teško uspoređivati, a prema tomu niti biti među najboljima, ili o stvarnoj procjeni kvalitete - dovoljno govore brojke same za sebe. Loše ocjene Bolnice, tvrdi ravnatelj, rezultat su subjektivnog dojma pojedinaca.
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Ako meni treba svanuti kad Poljaku smrzne - nije dobro'

Izuzetno teška voćarska godina

'Ako meni treba svanuti kad Poljaku smrzne - nije dobro'

12.7.2019. | 22:00
"Ja da ne ulažem silni i svoj i rad svoje obitelji, svoje djece, da njih ne 'uprežem', ništa ne bi od toga bilo. Jer, nažalost, ako meni treba svanuti zato što su jabuke u Poljskoj i Njemačkoj ove godine smrzle, onda to nije to."
"Ja da ne ulažem silni i svoj i rad svoje obitelji, svoje djece, da njih ne 'uprežem', ništa ne bi od toga bilo. Jer, nažalost, ako meni treba svanuti zato što su jabuke u Poljskoj i Njemačkoj ove godine smrzle, onda to nije to."
SBplus.hr, Slavonski Brod : U nepuna dva tjedna dva puta proglašenje prirodne nepogode

Odluka o proglašenju je donesena

U nepuna dva tjedna dva puta proglašenje prirodne nepogode

10.7.2019. | 14:30
Županijsko povjerenstvo ima rok od 60 dana u kojem prijavljene konačne procjene šteta treba dostaviti Državnom povjerenstvu i nadležnom ministarstvu.
Županijsko povjerenstvo ima rok od 60 dana u kojem prijavljene konačne procjene šteta treba dostaviti Državnom povjerenstvu i nadležnom ministarstvu.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Danas proglašenje elem. nepogode za Davor, Bebrinu i Oriovac

Aktualna tema - štete u poljoprivredi

Danas proglašenje elem. nepogode za Davor, Bebrinu i Oriovac

10.7.2019. | 10:30
Minutom šutnje županijski su vijećnici danas pokazali poštovanje prema socijalnoj radnici koja je jučer preminula u Đakovu nakon napada rastrojenog korisnika Centra, a potresnom ispovijesti obratila im se vijećnica u ime slavonskobrodskog Centra za socijalnu skrb.
Minutom šutnje županijski su vijećnici danas pokazali poštovanje prema socijalnoj radnici koja je jučer preminula u Đakovu nakon napada rastrojenog korisnika Centra, a potresnom ispovijesti obratila im se vijećnica u ime slavonskobrodskog Centra za socijalnu skrb.