Politika : Uprava/Samouprava

Objavljeno: 8.12.2021. u 7:00
Prikaza: 4398
|
Autor: A. Primorac

Iz Nastavnog zavoda potvrdili:

Liječnici prekinuli cijepljenje. Morali zvati druge.

Slavonski Brod : Liječnici prekinuli cijepljenje. Morali zvati druge.Ilustracija (fotografija nije izravno povezana s događajima opisanima u članku)(Foto: SBplus/arhiva)

- Kako su oni napustili cijepni punkt već prije 14 sati, iako je pred zgradom još uvijek bio popriličan red, ja sam digao liječnike školske medicine koji su taj dan cijepili do 17 sati - za SBplus potvrdio je dr. Cvitković nedjeljni događaj.

SLAVONSKI BROD - Otišla sam sa sinom po drugu dozu cjepiva u ambulantu obiteljske medicine kod svoje izabrane liječnice, jer sam na stranici Brodsko-posavske županije pročitala kako se cijepljenje može obaviti i u njihovim ambulantama. Kada sam došla i objasnila o čemu se radi, ona mi je kazala da malog ne može cijepiti jer je prvu dozu primio na javnom punktu pa da i drugu dozu mora primiti na istom mjestu - kazala nam je Brođanka Katarina pitajući se zbog čega Stožer, ako liječnica govori istinu, nije u svojim obavijestima na stranici Županije precizirao i taj podatak.

- To jednostavno nije točno. Gdje god da ste primili prvu dozu, drugu možete primiti kod svog liječnika ili obrnuto. Može se eventualno dogoditi da liječnik obiteljske medicine nema trenutno kod sebe cjepivo pa da vas naruči za drugi dan, dok cjepivo preuzme. Ili ako je riječ o Pfizeru, može vas zamoliti da pričekate dok skupi šest osoba za cijepljenje. U svim drugim situacijama cijepiti se protiv bolesti COVID 19, osim na javnim punktovima, možete i kod liječnika obiteljske medicine. U slučaju da budu odbijeni, a da nije u pitanju medicinski razlog, molim sve pacijente neka takvog liječnika prijave Ministarstvu zdravstva i Hrvatskom zavodu za zdravstveno osiguranje - za SBplus kazao je dr. Ante Cvitković.

Dodaje kako većina liječnika obiteljske medicine postupa u skladu sa situacijom u kojoj smo se našli, no ne poriče da problema na terenu zna biti. SBplus je neslužbeno doznao kako je u nedjelju bilo problema na punktu u Cesarčevoj ulici. Tamo su cijepila tri liječnika obiteljske medicine. Zbog gužve koja je nastala, cijepljenje trebalo produljiti. Navodno je jedan liječnik prostore Zavoda za javno zdravstvo napustio oko 13.30 zašto je, kako doznajemo, tražio i pomoć policije bojeći se da ne bi bio napadnut od strane građana koji su čekali da prime svoju dozu cjepiva. Druga dva liječnika, kazao nam je naš izvor, prostore cijepnog punkta u Cesarčevoj napustili su oko 13.45 sati, dok je pred zgradom još uvijek bio red za cijepljenje. Jesu li ovi navodi točni te, ako jesu, što je poduzeto pitali smo ravnatelja Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije.

- Taj dan cijepljenje je trebalo trajati do 13 sati, ali smo ga zbog velikog broja zainteresiranih morali produljiti. Tri liječnika obiteljske medicine radila su dulje od 13 sati, ali praksa je da se cijepi sve dok god ima pacijenata. Kako su oni napustili cijepni punkt već prije 14 sati, iako je pred zgradom još uvijek bio popriličan red, ja sam digao liječnike školske medicine koji su taj dan cijepili do 17 sati - za SBplus potvrdio je dr. Cvitković nedjeljni događaj.

Da je jedan od liječnika zatražio i pomoć policije, potvrdila nam je glasnogovornica PU brodsko-posavske. - Točno je da smo imali poziv liječnika. On je tražio intervenciju policije zbog toga što je navodno netko galamio i remetio javni red i mir, no kada je ophodnja izašla na teren nisu utvrdili nikakav prekršaj - za SBplus kazala je glasnogovornica PU brodsko-posavske Kata Nujić.

Tijekom jučerašnjeg dana, liječniku, koji je zvao policiju, a čiji su podatci poznati redakciji, uputili smo pismeni upit na službenu mail adresu zatraživši i njegovu stranu priče. Dobili smo automatski odgovor kako je naš upit zaprimljen, no do zaključenja članka odgovor nismo zaprimili. Čim ga dobijemo objavit ćemo ga.

Načelno, kako smo doznali od ravnateljice Doma Zdravlja u Slavonskom Brodu, Lidije Grčić, obiteljski liječnici na području Brodsko-posavske županije sudjeluju aktivno u borbi protiv epidemije koronavirusa. - Tjedno su naša tri tima angažirana na cijepljenju, a dva na uzimanju briseva za testiranje. Stalno se mijenjaju i obavljaju taj dio posla pokušavajući pri tome ne zanemariti niti onaj primarni dio, a to je rad s njihovim pacijentima. Za razliku od drugih županija gdje ima slučajeva da liječnici obiteljske medicine ne žele sudjelovati u cijepljenju i uzimanju briseva i gdje se javljaju problemi, na našem području situacija je iznimno dobra. Doduše, uvijek postoji mogućnost pojedinačnih slučajeva i nesuglasica. Dogode li se na cijepnim punktovima pacijenti prigovore mogu uputiti koordinatoru dr. Cvitkoviću, a radi li se o problemima vezanim uz uzimanje briseva za testiranje svaki prigovor može se podnijeti meni pa ćemo vidjeti o čemu se radi i kako ga riješiti na zadovoljstvo svih - za SBplus je kazala ravnateljica Doma zdravlja Lidija Grčić.

Broj komentara: 2

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
jaglenac

jaglenac

Komentirano: 14.12.2021. | 20:34

1

"praksa je da se cijepi dok ima pacijenata"... Ti isti "pacijenti" su imali cijelo ljeto za cijepljenje. Baš me zanima da li bi radili probleme pred zatvorenim vratima bilo koje druge institucije kada zavrsi određeno (definirano) radno vrijeme? Npr. banke, županije i sl. Zdravstvo se samo svima treba "naguziti" I oderi kako se kome svidi. Jer smo "besplatni", jer se odvaja iz "vaših" prihoda za nas .Koliko? Da li su ti ljudi svjesni koliko uistinu koštaju zdravstvene usluge a koliko se za njih dobiva "vašeg" novca' Mislim da ne. A cijepiti se mogu besplatbo. Svi oni koji guraju dobrobit svoje " djece" u prvi plan (Bjelovar) ne shvaćaju da ovaj put vodi tome da ta "njihova" djeca neće imati u konačnici nikakve mogućnosti liječenja!
Samo_istina

Samo_istina

Komentirano: 8.12.2021. | 8:26

2

Covjeku je isteklo radno vrijeme a prekovremeno nitko ne placa, ipak je hranarina od 20.000kn koju dobivaju mjesecno malo za zivotne troskove.

Broj komentara: 2

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
SBplus.hr, Slavonski Brod : Ima li zainteresiranih i kvalificiranih za ova radna mjesta?

Novi natječaji Gradske uprave

Ima li zainteresiranih i kvalificiranih za ova radna mjesta?

22.1.2022. | 16:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : U Slavonskom Brodu žive i sviraju najbolji na svijetu

Veliki uspjeh za cijeli grad

U Slavonskom Brodu žive i sviraju najbolji na svijetu

20.1.2022. | 10:40
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Prijavio bih se, ali nemam pet godina radnog iskustva'

Treba li Grad spustiti kriterije?

'Prijavio bih se, ali nemam pet godina radnog iskustva'

19.1.2022. | 13:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : U tijeku opremanje. Uskoro natječaj za poslovne prostore.

Kad će useliti 'prvi stanari'?

U tijeku opremanje. Uskoro natječaj za poslovne prostore.

18.1.2022. | 19:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Ponavljamo natječaje. Za redara se javila samo jedna osoba'

Duspara prokomentirao rezultate Popisa

'Ponavljamo natječaje. Za redara se javila samo jedna osoba'

18.1.2022. | 13:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : Evo po čemu smo još na samom začelju u zemlji

Osim po broju stanovnika

Evo po čemu smo još na samom začelju u zemlji

16.1.2022. | 17:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : Primaju devet osoba

Prilika za zapošljavanje

Primaju devet osoba

16.1.2022. | 8:40
SBplus.hr, Slavonski Brod : Objavljen plan upisa u prve razrede

Školska 2022./2023. godina

Objavljen plan upisa u prve razrede

14.1.2022. | 8:55
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Građani trebaju znati kad, kako i koliko doniramo državi'

Brodski gradonačelnik Mirko Duspara:

'Građani trebaju znati kad, kako i koliko doniramo državi'

11.1.2022. | 15:30
SBplus.hr, Slavonski Brod : Na pomolu novi rat u Slavonskom Brodu

Grad, Sveučilište, zastupnici

Na pomolu novi rat u Slavonskom Brodu

11.1.2022. | 9:40
SBplus.hr, Slavonski Brod : Kružni tok Gupčeva-Krešimirova donio bi nova parkirna mjesta

Lakše do smirivanja prometa u centru

Kružni tok Gupčeva-Krešimirova donio bi nova parkirna mjesta

9.1.2022. | 20:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : Održali jubilarni 30. Božićni malonogometni turnir

Nakon jednogodišnje stanke

Održali jubilarni 30. Božićni malonogometni turnir

9.1.2022. | 11:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : O čemu se danas raspravljalo u brodskoj Gradskoj upravi?

Susret gradonačelnika i novinara

O čemu se danas raspravljalo u brodskoj Gradskoj upravi?

5.1.2022. | 12:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : Ovako danas izgledaju 'Klasije'

Novo lice tribina i terena

Ovako danas izgledaju 'Klasije'

29.12.2021. | 14:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : Proračunski vodič za građane

Grad objavio:

Proračunski vodič za građane

29.12.2021. | 13:33
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Sram i stid nek' Vas bude Majo. To se zove licemjerje.'

'Hitnjaci' poručili Maji Grbi-Bujević:

'Sram i stid nek' Vas bude Majo. To se zove licemjerje.'

29.12.2021. | 12:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : Idu s izgradnjom nove zgrade medicinskog prijema i kirurgije

Oni će biti 24 sata u službi ljudi

Idu s izgradnjom nove zgrade medicinskog prijema i kirurgije

28.12.2021. | 10:15
SBplus.hr, Slavonski Brod :
SBplus.hr, Slavonski Brod :