Politika : Uprava/Samouprava

Objavljeno: 25.5.2019. u 16:15
Prikaza: 721
|
Autor: A. Primorac

Kreće plinofikacija Rafinerije

Kudrjašov: Dokazali smo da možemo naći kompromis

AP/SBplus
Foto: AP/SBplusPredstavnici Zarubežnjefta i Rafinerije Brod u iščekivanju potpisivanja ugovora o plinofikaciji
  • AP/SBplus
  • AP/SBplus
  • AP/SBplus
  • AP/SBplus
  • AP/SBplus
  • AP/SBplus
  • AP/SBplus

- Prije dvije godine nismo vjerovali kako ćemo uspjeti realizirati ovu ideju, ali današnji događaj dokaz je da možemo raditi brzo i naći kompromis - poručio je Kudrjašov. Odnosi li se taj kompromis na činjenicu da će "nakon isteka roka Ugovora, Rafinerija nafte Brod imati pravo otkupiti izravni plinovod", danas nismo uspjeli doznati. Na izravan upit koju korist Hrvatska ima od toga da Rafinerija sutra postane vlasnik plinovoda predsjednica nije željela, ili možda znala, odgovoriti.

SLAVONSKI BROD - Današnjim potpisivanjem ugovora omogućili smo pravne predispozicije za realizaciju plinofikacije Rafinerije nafte Brod, kao preduvjeta za smanjenje razine onečišćenja zraka, obzirom da je upravo Rafinerija jedan od najvećih zagađivača. Trebale su nam gotovo tri godine rada, truda i pregovora da danas imamo zapravo formalni početak realizacije tog za Brođane važnog projekta - kazala je danas u Velikoj vijećnici zgrade županijske uprave u Slavonskom Brodu, predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović koja je nazočila potpisivanju ugovora između Croduxa i Rafinerije.

B. Radošević: "Naravno da je Croduxu, kao opskrbljivaču plinom, prvenstveni cilj opskrbiti Rafineriju nafte Brod plinom te da zaradi na marži koju ostvaruje od tog posla." 

Prema onome što je rečeno nakon samog čina potpisivanja nositelj projekta opskrbe Raniferije Brod plinom je Crodux, koji se danas potpisanim ugovorom obvezao u razdoblju od deset godina Rafineriju opskrbljivati prirodnim plinom. S ciljem realizacije tog ugovora Crodux će u izgradnju izravnog plinovoda, koji bi trebao biti gotov već iduće godine, uložiti 24,5 milijuna kuna.

- Sporazumom smo usuglasili da će Rafinerija naafte Brod kroz deset godina Croduxu platiti troškove kapitalnih ulaganja u izravni plinovod kojim će se, kao krajnji kupac, izravno spojiti na plinski sustav RH-a - kazao je danas, uz ostalo, Branko Radošević iz Croduxa, dodavši kako je preduvjet za sve to realizacija trećeg danas potpisanog ugovora sa Plinacrom a koji se odnosi na izgradnju mjerno redukcijske stanice i priključka na koji će se izravni plinovod spojiti. Tu investiciju, naglasio je Radošević, realizirat će Plinacro.

Osim što bi plinofikacija trebala u budućnosti donijeti čišći zrak za građane oba Broda, za samu tvrtku Zarubežnjeft, koja je vlasnik rafinerije Brod, potpisani ugovori znače modernizaciju koja bi im trebala donijeti bolje poslovanje i mogućnost rješavanja milijunskih dugovanja u kojima se trenutno nalaze. Iako se od početka godine, s obe strane rijeke Save špekulira o tome da Rafinerija više i neće raditi, današnje riječi dirketora Zarubežnjefta Sergeja Kudrjašova to demantiraju.

 - Mi smo 30. 3. ove godine prestali s radom kako bi smo krenuli u remont s ciljem da se pripremimo na prelazak na plin tako da očekujemo da ćemo nastaviti raditi 2020. godine. Sama plinofikacija, kada je u pitanju Rafinerija, ne znači samo iskorak u ekološkom nego i u financijskom smislu - kazao je, uz ostalo Kudrjašov istaknuvši kako su ranije bili skeptični prema postizanju dogovora koji je danas realiziran potpisivanjem ugovora.

- Prije dvije godine nismo vjerovali kako ćemo uspjeti realizirati ovu ideju, ali današnji događaj dokaz je da možemo raditi brzo i naći kompromis - poručio je Kudrjašov.

Je li taj kompromis, uz dogovor oko cijene plina, i onaj koji se odnosi na činjenicu da će "nakon isteka roka Ugovora, Rafinerija nafte Brod imati pravo otkupiti izravni plinovod", danas nismo uspjeli doznati. Na izravan upit koju korist Hrvatska ima od toga da Rafinerija sutra postane vlasnik plinovoda predsjednica nije željela komentirati, dok je Branko Radošević u ime tvrtke Crodux kazao kako je jedna od koristi čist zrak. 

- Korist je da građanima osiguramo čist zrak. A uvjet da bi Rafinerija mogla napraviti modernizaciju je da dobije prirodni plin. I to je prvi prioritetni cilj. I naravno da Croduxu kao opskrbljivaču plinom je prvenstveni cilj opskrbiti Rafineriju nafte Brod plinom te da zaradi na marži koju ostvaruje od tog posla. Više koristi od takvog posla ne treba - istaknuo je Radošević.

Je li pitanje zagađenja zraka u Slavonskom Brodu samo dobro iskorištena priča za neke druge daleko veće i ozbiljnije teme pokazat će vrijeme. Tek ostaje kazati kako je predsjednica Kolinda Grabar Kitarović, uz rješavanje pitanja plinofikacije Rafinerije nafte Brod kao velikog zagađivača zraka, najavila i mogućnost rješavanja svega onoga što je Grad Slavonski Brod, kad je u pitanju čišći zrak, posljednjih godina tražio od države.

- Prvo i osnovno treba osigurati prelazak građana Slavonskog Broda u što većem broju s krutih goriva na plin. S druge strane tu je i mogućnost pomicanja graničnog prijelaza, no u tom dijelu ne ovisi sve samo o nama nego i o Schengenu, ali i susjednoj Bosni i Hercegovini i kao treća mogućnost tu je potencijalno ograničavanje brzine za osobne automobile i kamione na dijelu autoceste koja prolazi ovim dijelom - istaknula je predsjednica.

Dokumenti po redoslijedu potpisivanja:
1. Sporazum o izgradnji, operativnom korištenju i održavanju izravnog plinovoda između RNB, Zarubežnjefta i Crodux plina (Potpisnici će biti S.I. Kudryashov generalni direktor Zarubežnjefta, A. V. Karalys generalni direktor RNB i Branko Radošević, direktor Crodux energetike po specijalnoj punomoći Ivana Čermaka).
2. Glavni ugovor o opskrbi prirodni plinom, između RNB i Crodux plina (Potpisnici će biti A. V. Karalys generalni direktor RNB i Branko Radošević, direktor Crodux energetike po specijalnoj punomoći Ivana Čermaka).
3. Predugovor o priključenju na transportni sustav, između Plinacro d.o.o. i Crodux plina d.o.o. (Potpisnici će biti Ivica Arar, PU Plinacro-a i Branko Radošević, direktor Crodux energetike po specijalnoj punomoći Ivana Čermaka)
Osnovni uvjeti Sporazuma o izgradnji, operativnom korištenju i održavanju izravnog plinovoda
1. Transport plina u Rafineriju nafte Brod će biti ostvaren putem izravnog plinovoda dužine 5,5 kilometara, koji je priključen na magistralni plinovod u mjestu Slobodnica (RH).
2. U svrhu realizacije točke 1. CRODUX PLIN će otkupiti od operatera plinskog transportnog sustava Republike Hrvatske "PLINACRO" d.o.o. postojeću dioinicu produktovoda.
3. CRODUX PLIN će financirati i osigurati ispitivanje, projektiranje, dobivanje dozvola u Republici Hrvatskoj i Republici Srpskoj, priključivanje na plinski transportni sustav RH i izgradnju mjerne reducir-stanice (MRS) u mjestu Slobodnica, prenamjenu dijela produktovoda dužine 5,5 kilometara u plinovod i njegovo uvođenje u upotrebu. - CRODUX PLIN preuzima na sebe obveze tehničkog održavanja i uporabe izravnog plinovoda dužine 5,5 kilometara u razdoblju od 10 god. - Nakon isteka roka Ugovora, Rafinerija nafte Brod će imati pravo otkupiti izravni plinovod prema preostaloj amortizacijskoj vrijednosti iz poslovnih knjiga CRODUX PLIN.
Osnovni uvjeti Ugovora o opskrbi plinom
1. Tvrtka CRODUX PLIN isporučuje prirodni plin za tehnološke potrebe Rafinerije nafte Brod (na 10 god).
2. Planirani godišnji obim potrošnje plina u 2020. god. je 36 mln. m3, a od 2021. godine – 73 mln. m3 godišnje.
3. Rafinerija nafte Brod nabavljat će prirodni plin od CRODUX PLIN po tržišnim uvjetima Tehničke i pravne činjenice u odnosu na predugovor o priključenju Predugovor o priključenju sastavni je dio postupka priključenja na transportni sustav prema važećim propisima za tržište plina i plinsku infrastrukturu. Crodux ima namjeru izgraditi izravni plinovod odnosno rekonstruirati postojeću infrastrukturu koja će služiti za opskrbu plinom (Rafinerije nafte Brod) putem izravnog plinovoda. Plinacro će, kao operator transportnog sustava, rekonstrukcijom plinskog čvora Slobodnica, u vrijednosti od 5,5 milijuna kuna, osigurati tehničke uvjete u transportnom sustavu za priključenje izravnog plinovoda kojim će se Rafinerija nafte Brod opskrbljivati plinom. Ovim Predugovorom, Crodux plin obvezuje se podmiriti cjelokupni trošak rekonstrukcije plinskog čvora u Slobodnici. Važnost ovih radova je u činjenici da će nakon dovršetka rekonstrukcije transportnog sustava bit osigurani tehnički uvjeti za priključenje izravnog plinovoda za granicu s BiH

Broj komentara: 2

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
Taubek

Taubek

Komentirano: 26.5.2019. | 11:03

1

Opet ovaj Radosevic bunari...sjebat ce nam okolis do kraja.
MENTALIST

MENTALIST

Komentirano: 26.5.2019. | 10:10

2

Maske su pale, treba pažljivo pratiti događanja vezano za produktovod i razmisliti vezano za prošlogodišnjji Uskrs i podizanje tužbe protiv zagađivača vode i što se događalo proteklih godina u tom produktovodu. Imam osječaj da je bilo malo ovamo malo tamo i svi u talu

Broj komentara: 2

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
SBplus.hr, Slavonski Brod : Grad ponovno kreće u borbu protiv komaraca

Donosimo sve lokacije koje će tretirati

Grad ponovno kreće u borbu protiv komaraca

24.6.2019. | 16:00
U ljetne 'čarolije', nažalost, ubrajaju se i ubodi komaraca. Ove ih je godine znatno veći broj nego ranijih jer se voda nakon obilnih kiša zadržavala posvuda u prirodu, stvarajući tako savršena mjesta za njihova legla. Stoga Grad Slavonski Brod još jednom kreće u borbu protiv dos
U ljetne 'čarolije', nažalost, ubrajaju se i ubodi komaraca. Ove ih je godine znatno veći broj nego ranijih jer se voda nakon obilnih kiša zadržavala posvuda u prirodu, stvarajući tako savršena mjesta za njihova legla. Stoga Grad Slavonski Brod još jednom kreće u borbu protiv dos
SBplus.hr, Slavonski Brod : Održana konstituirajuća sjednica

Vijeće bošnjačke nacionalne manjine

Održana konstituirajuća sjednica

24.6.2019. | 15:00
Za predsjednicu Vijeća izabrana je Mirela Ibraković, a za njezina zamjenika Mirsad Ahmetović.
Za predsjednicu Vijeća izabrana je Mirela Ibraković, a za njezina zamjenika Mirsad Ahmetović.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Županija izabrala manifestaciju važnu za gospodarstvo

Saznajte o kojem se događaju radi

Županija izabrala manifestaciju važnu za gospodarstvo

24.6.2019. | 9:30
Deset tisuća kuna od Županije će dobiti manifestacija za koju je procijenjeno kako doprinosi razvoju gospodarstva.
Deset tisuća kuna od Županije će dobiti manifestacija za koju je procijenjeno kako doprinosi razvoju gospodarstva.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Za ne uklonjeni izmet vlasnicima pasa kazne od 500 kuna

Prijedlogom Odluke o držanju životinja

Za ne uklonjeni izmet vlasnicima pasa kazne od 500 kuna

23.6.2019. | 16:00
U utvrđenom prijedlogu su, osim uvrštene obvezne sterilizacije, uz ostalo navedene i kazne. Ukoliko u nadzoru komunalni redar utvrdi povredu neke od odredbi Odluke o držanju životinja, ima pravo i obvezu naplatiti novčanu kaznu u prekršajnom postupku iznosima od 500, 1.000, 1.500
U utvrđenom prijedlogu su, osim uvrštene obvezne sterilizacije, uz ostalo navedene i kazne. Ukoliko u nadzoru komunalni redar utvrdi povredu neke od odredbi Odluke o držanju životinja, ima pravo i obvezu naplatiti novčanu kaznu u prekršajnom postupku iznosima od 500, 1.000, 1.500
SBplus.hr, Slavonski Brod : Prizemlje Kuće Brlić postat će prostor za druženje građana

Preobrazba najpoznatije kuće na korzu

Prizemlje Kuće Brlić postat će prostor za druženje građana

23.6.2019. | 9:00
Prizemlje će služiti kao dnevna knjižnica i javni prostor u kojem će građani moći pročitati novine i družiti se. Definitvno ugodno iznenađenje donosi taj opušteniji pristup kulturi i povijesti jednog grada, udaljen od sterilnih, uštogljenih i inače hladnih prostora namijenjenih i
Prizemlje će služiti kao dnevna knjižnica i javni prostor u kojem će građani moći pročitati novine i družiti se. Definitvno ugodno iznenađenje donosi taj opušteniji pristup kulturi i povijesti jednog grada, udaljen od sterilnih, uštogljenih i inače hladnih prostora namijenjenih i
SBplus.hr, Slavonski Brod : U nove će stanove mlade obitelji sljedeće godine

U tijeku uređenje dvanaest stanova

U nove će stanove mlade obitelji sljedeće godine

22.6.2019. | 14:00
Slavonskobrodsku Ulicu Vida Došena obilježit će mlado stanovništvo. Nakon dvanaest stanova u dva odvojena ulaza koji su naseljeni prošle godine, sljedeće se planira useljenje još toliko mladih obitelji.
Slavonskobrodsku Ulicu Vida Došena obilježit će mlado stanovništvo. Nakon dvanaest stanova u dva odvojena ulaza koji su naseljeni prošle godine, sljedeće se planira useljenje još toliko mladih obitelji.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Ispred Križa i Spomen kosturnice - vijenci i svijeće

Jutros na Gradskom groblju

Ispred Križa i Spomen kosturnice - vijenci i svijeće

21.6.2019. | 12:25
Dan antifašističke borbe obilježava se sutra, u spomen na 22. lipnja 1941. godine, kada je u šumi Brezovica pokraj Siska osnovan Prvi sisački partizanski odred, ali vijenci su u Slavonskom Brodu položeni već danas.
Dan antifašističke borbe obilježava se sutra, u spomen na 22. lipnja 1941. godine, kada je u šumi Brezovica pokraj Siska osnovan Prvi sisački partizanski odred, ali vijenci su u Slavonskom Brodu položeni već danas.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Nove ceste nisu izgrađene na pet lokacija, evo i zašto

Za izgradnju cesta u utrošeno 4 mil kn

Nove ceste nisu izgrađene na pet lokacija, evo i zašto

19.6.2019. | 11:15
Kada je u pitanju modernizacija i izgradnja javnih površina i nerazvrstanih cesta valja napomenuti da je od ukupno za 2018. godinu planiranih 5.165.000,00 kuna s PDV za izgradnju cesta u izvedene radove utrošeno 4,012.777,43 kune s PDV-om. Iako su planirane nove ceste nisu izgrađ
Kada je u pitanju modernizacija i izgradnja javnih površina i nerazvrstanih cesta valja napomenuti da je od ukupno za 2018. godinu planiranih 5.165.000,00 kuna s PDV za izgradnju cesta u izvedene radove utrošeno 4,012.777,43 kune s PDV-om. Iako su planirane nove ceste nisu izgrađ
SBplus.hr, Slavonski Brod : Županija će ipak pomoći zmijaru Darku Karamazanu

U vrijeme najezde zmija

Županija će ipak pomoći zmijaru Darku Karamazanu

19.6.2019. | 9:30
O njegovoj situaciji jučer je bilo riječi i u županijskoj vijećnici Brodsko-posavske županije, kada je vijećnica Marina Opačak-Bilić pitala župana može li i kako pomoći ovom zmijaru koji radi na opće dobro svih građana.
O njegovoj situaciji jučer je bilo riječi i u županijskoj vijećnici Brodsko-posavske županije, kada je vijećnica Marina Opačak-Bilić pitala župana može li i kako pomoći ovom zmijaru koji radi na opće dobro svih građana.
SBplus.hr, Slavonski Brod : MUP će ipak koristiti prostor nekadašnjeg kampa na Bjelišu?

Razmatraju određene opcije

MUP će ipak koristiti prostor nekadašnjeg kampa na Bjelišu?

19.6.2019. | 8:00
Pitanje hoće li MUP na Bjelišu napraviti hot spot za migrante uputili smo resornom Ministarstvu. Evo što su odgovorili.
Pitanje hoće li MUP na Bjelišu napraviti hot spot za migrante uputili smo resornom Ministarstvu. Evo što su odgovorili.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Što će za Brođane značiti promjena toplovoda?

Dugoočekivani projekt

Što će za Brođane značiti promjena toplovoda?

18.6.2019. | 20:00
Povodom početka velikog projekta Brod Plina - zamjene dotrajalih toplovoda u slavonskobrodskim naseljima - razgovarali smo o tom dugoočekivanom projektu.
Povodom početka velikog projekta Brod Plina - zamjene dotrajalih toplovoda u slavonskobrodskim naseljima - razgovarali smo o tom dugoočekivanom projektu.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Članovi političkih stranaka više neće moći biti porotnici

Poduzete su određene aktivnosti

Članovi političkih stranaka više neće moći biti porotnici

18.6.2019. | 12:05
- Do sada se nije izrijekom tražilo očitovanje o tome da predloženi kandidati nisu članovi političkih stranaka i vjerojatno ima još onih koji su porotnici, a aktivni su u politici, no sada će to, kroz izjave koje su u pripremi, biti riješeno - poručio je Ćosić.
- Do sada se nije izrijekom tražilo očitovanje o tome da predloženi kandidati nisu članovi političkih stranaka i vjerojatno ima još onih koji su porotnici, a aktivni su u politici, no sada će to, kroz izjave koje su u pripremi, biti riješeno - poručio je Ćosić.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Šmit: Migranti nam hodaju po selima, a o tome se šuti

Sjednica Županijske skupštine

Šmit: Migranti nam hodaju po selima, a o tome se šuti

18.6.2019. | 9:05
Zbog (pre)velikog broja tema i materijala, odlučeno je da se sve podijeli u dva dnevna reda, pa je danas u 9 sati započela 14. sjednica Županijske skupštine Brodsko-posavske županije, na čijem dnevnom redu se nalazi 15 točaka.
Zbog (pre)velikog broja tema i materijala, odlučeno je da se sve podijeli u dva dnevna reda, pa je danas u 9 sati započela 14. sjednica Županijske skupštine Brodsko-posavske županije, na čijem dnevnom redu se nalazi 15 točaka.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Velike promjene u slavonskobrodskoj Knjižnici

Dobrodošle novosti

Velike promjene u slavonskobrodskoj Knjižnici

17.6.2019. | 22:00
Nove vrste članarina, smanjena cijena za pojedine kategorije korisnika, čitač za slabovidne i druge uvedene novine za SBplus predstavila je ravnateljica Knjižnice. Saznajte o čemu se radi.
Nove vrste članarina, smanjena cijena za pojedine kategorije korisnika, čitač za slabovidne i druge uvedene novine za SBplus predstavila je ravnateljica Knjižnice. Saznajte o čemu se radi.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Nova rasvjeta na još tri gradske lokacije u Slavonskom Brodu

Za novu rasvjetu u 2019. 724.000 kuna

Nova rasvjeta na još tri gradske lokacije u Slavonskom Brodu

17.6.2019. | 12:30
Evo na kojim lokacijama u gradu uskoro trebaju početi radovi na postavljanju nove javne rasvjete koja će uvelike doprinijeti prije svega sigurnosti u prometu kako vozača tako i pješaka.
Evo na kojim lokacijama u gradu uskoro trebaju početi radovi na postavljanju nove javne rasvjete koja će uvelike doprinijeti prije svega sigurnosti u prometu kako vozača tako i pješaka.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Razvijen je intenzivan dijalog s lokalnom samoupravom

Šesti sastanak Vlade RH i župana:

Razvijen je intenzivan dijalog s lokalnom samoupravom

15.6.2019. | 12:00
Uoči donošenja novog Zakona o sustavu državne uprave kojim se poslovi državne uprave povjeravaju županijama, ministar uprave Lovro Kuščević predstavio je reformu sustava javne uprave, napominjući da sukladno EU povelji o lokalnoj samoupravi građanima trebaju biti osigurane efikas
Uoči donošenja novog Zakona o sustavu državne uprave kojim se poslovi državne uprave povjeravaju županijama, ministar uprave Lovro Kuščević predstavio je reformu sustava javne uprave, napominjući da sukladno EU povelji o lokalnoj samoupravi građanima trebaju biti osigurane efikas
SBplus.hr, Slavonski Brod : Konstituirana vijeća dvije nacionalne manjine

Evo tko su predstavnici

Konstituirana vijeća dvije nacionalne manjine

14.6.2019. | 21:00
Predsjednici i dopredsjednici oba vijeća, čije su konstituirajuće sjednice održane danas, izabrani su jednoglasno. Evo tko su čelnici.
Predsjednici i dopredsjednici oba vijeća, čije su konstituirajuće sjednice održane danas, izabrani su jednoglasno. Evo tko su čelnici.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Dobili 13.437.811,03 kuna bespovratnih sredstava

Komunalna infrastruktura Tvrđave

Dobili 13.437.811,03 kuna bespovratnih sredstava

14.6.2019. | 17:35
Potpisan je ugovor za projekt „Komunalna infrastruktura u Tvrđavi Brod“, kojim će biti stvoreni temeljni preduvjeti za njenu revitalizaciju, odnosno razvoj usluga i sadržaja usmjerenih zajednici.
Potpisan je ugovor za projekt „Komunalna infrastruktura u Tvrđavi Brod“, kojim će biti stvoreni temeljni preduvjeti za njenu revitalizaciju, odnosno razvoj usluga i sadržaja usmjerenih zajednici.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Roditelji: 'Nema nam tko čuvati djecu tijekom ljeta'

Danas počinje ljetni odmor učenika

Roditelji: 'Nema nam tko čuvati djecu tijekom ljeta'

14.6.2019. | 8:15
Od sutra za mnoge roditelje počinju problemi s organizacijom vremena i čuvanja njihovih mališana - školaraca nižih razreda osnovne škole koji tijekom gotovo tri slobodna ljetna mjeseca moraju biti pod nadzorom dok su roditelji na poslu.
Od sutra za mnoge roditelje počinju problemi s organizacijom vremena i čuvanja njihovih mališana - školaraca nižih razreda osnovne škole koji tijekom gotovo tri slobodna ljetna mjeseca moraju biti pod nadzorom dok su roditelji na poslu.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Objavila da paket za bebe ne mogu dobiti samohrane majke

Evo što kažu u Gradu

Objavila da paket za bebe ne mogu dobiti samohrane majke

13.6.2019. | 23:05
Građani bijesni zbog objave da paket za bebe ne mogu dobiti samohrane majke. Oglasio se i Grad Slavonski Brod. Evo što kažu.
Građani bijesni zbog objave da paket za bebe ne mogu dobiti samohrane majke. Oglasio se i Grad Slavonski Brod. Evo što kažu.