Politika : Uprava/Samouprava

Objavljeno: 25.5.2019. u 16:15
Prikaza: 895
|
Autor: A. Primorac

Kreće plinofikacija Rafinerije

Kudrjašov: Dokazali smo da možemo naći kompromis

AP/SBplus
Foto: AP/SBplusPredstavnici Zarubežnjefta i Rafinerije Brod u iščekivanju potpisivanja ugovora o plinofikaciji
  • AP/SBplus
  • AP/SBplus
  • AP/SBplus
  • AP/SBplus
  • AP/SBplus
  • AP/SBplus
  • AP/SBplus

- Prije dvije godine nismo vjerovali kako ćemo uspjeti realizirati ovu ideju, ali današnji događaj dokaz je da možemo raditi brzo i naći kompromis - poručio je Kudrjašov. Odnosi li se taj kompromis na činjenicu da će "nakon isteka roka Ugovora, Rafinerija nafte Brod imati pravo otkupiti izravni plinovod", danas nismo uspjeli doznati. Na izravan upit koju korist Hrvatska ima od toga da Rafinerija sutra postane vlasnik plinovoda predsjednica nije željela, ili možda znala, odgovoriti.

SLAVONSKI BROD - Današnjim potpisivanjem ugovora omogućili smo pravne predispozicije za realizaciju plinofikacije Rafinerije nafte Brod, kao preduvjeta za smanjenje razine onečišćenja zraka, obzirom da je upravo Rafinerija jedan od najvećih zagađivača. Trebale su nam gotovo tri godine rada, truda i pregovora da danas imamo zapravo formalni početak realizacije tog za Brođane važnog projekta - kazala je danas u Velikoj vijećnici zgrade županijske uprave u Slavonskom Brodu, predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović koja je nazočila potpisivanju ugovora između Croduxa i Rafinerije.

B. Radošević: "Naravno da je Croduxu, kao opskrbljivaču plinom, prvenstveni cilj opskrbiti Rafineriju nafte Brod plinom te da zaradi na marži koju ostvaruje od tog posla." 

Prema onome što je rečeno nakon samog čina potpisivanja nositelj projekta opskrbe Raniferije Brod plinom je Crodux, koji se danas potpisanim ugovorom obvezao u razdoblju od deset godina Rafineriju opskrbljivati prirodnim plinom. S ciljem realizacije tog ugovora Crodux će u izgradnju izravnog plinovoda, koji bi trebao biti gotov već iduće godine, uložiti 24,5 milijuna kuna.

- Sporazumom smo usuglasili da će Rafinerija naafte Brod kroz deset godina Croduxu platiti troškove kapitalnih ulaganja u izravni plinovod kojim će se, kao krajnji kupac, izravno spojiti na plinski sustav RH-a - kazao je danas, uz ostalo, Branko Radošević iz Croduxa, dodavši kako je preduvjet za sve to realizacija trećeg danas potpisanog ugovora sa Plinacrom a koji se odnosi na izgradnju mjerno redukcijske stanice i priključka na koji će se izravni plinovod spojiti. Tu investiciju, naglasio je Radošević, realizirat će Plinacro.

Osim što bi plinofikacija trebala u budućnosti donijeti čišći zrak za građane oba Broda, za samu tvrtku Zarubežnjeft, koja je vlasnik rafinerije Brod, potpisani ugovori znače modernizaciju koja bi im trebala donijeti bolje poslovanje i mogućnost rješavanja milijunskih dugovanja u kojima se trenutno nalaze. Iako se od početka godine, s obe strane rijeke Save špekulira o tome da Rafinerija više i neće raditi, današnje riječi dirketora Zarubežnjefta Sergeja Kudrjašova to demantiraju.

 - Mi smo 30. 3. ove godine prestali s radom kako bi smo krenuli u remont s ciljem da se pripremimo na prelazak na plin tako da očekujemo da ćemo nastaviti raditi 2020. godine. Sama plinofikacija, kada je u pitanju Rafinerija, ne znači samo iskorak u ekološkom nego i u financijskom smislu - kazao je, uz ostalo Kudrjašov istaknuvši kako su ranije bili skeptični prema postizanju dogovora koji je danas realiziran potpisivanjem ugovora.

- Prije dvije godine nismo vjerovali kako ćemo uspjeti realizirati ovu ideju, ali današnji događaj dokaz je da možemo raditi brzo i naći kompromis - poručio je Kudrjašov.

Je li taj kompromis, uz dogovor oko cijene plina, i onaj koji se odnosi na činjenicu da će "nakon isteka roka Ugovora, Rafinerija nafte Brod imati pravo otkupiti izravni plinovod", danas nismo uspjeli doznati. Na izravan upit koju korist Hrvatska ima od toga da Rafinerija sutra postane vlasnik plinovoda predsjednica nije željela komentirati, dok je Branko Radošević u ime tvrtke Crodux kazao kako je jedna od koristi čist zrak. 

- Korist je da građanima osiguramo čist zrak. A uvjet da bi Rafinerija mogla napraviti modernizaciju je da dobije prirodni plin. I to je prvi prioritetni cilj. I naravno da Croduxu kao opskrbljivaču plinom je prvenstveni cilj opskrbiti Rafineriju nafte Brod plinom te da zaradi na marži koju ostvaruje od tog posla. Više koristi od takvog posla ne treba - istaknuo je Radošević.

Je li pitanje zagađenja zraka u Slavonskom Brodu samo dobro iskorištena priča za neke druge daleko veće i ozbiljnije teme pokazat će vrijeme. Tek ostaje kazati kako je predsjednica Kolinda Grabar Kitarović, uz rješavanje pitanja plinofikacije Rafinerije nafte Brod kao velikog zagađivača zraka, najavila i mogućnost rješavanja svega onoga što je Grad Slavonski Brod, kad je u pitanju čišći zrak, posljednjih godina tražio od države.

- Prvo i osnovno treba osigurati prelazak građana Slavonskog Broda u što većem broju s krutih goriva na plin. S druge strane tu je i mogućnost pomicanja graničnog prijelaza, no u tom dijelu ne ovisi sve samo o nama nego i o Schengenu, ali i susjednoj Bosni i Hercegovini i kao treća mogućnost tu je potencijalno ograničavanje brzine za osobne automobile i kamione na dijelu autoceste koja prolazi ovim dijelom - istaknula je predsjednica.

Dokumenti po redoslijedu potpisivanja:
1. Sporazum o izgradnji, operativnom korištenju i održavanju izravnog plinovoda između RNB, Zarubežnjefta i Crodux plina (Potpisnici će biti S.I. Kudryashov generalni direktor Zarubežnjefta, A. V. Karalys generalni direktor RNB i Branko Radošević, direktor Crodux energetike po specijalnoj punomoći Ivana Čermaka).
2. Glavni ugovor o opskrbi prirodni plinom, između RNB i Crodux plina (Potpisnici će biti A. V. Karalys generalni direktor RNB i Branko Radošević, direktor Crodux energetike po specijalnoj punomoći Ivana Čermaka).
3. Predugovor o priključenju na transportni sustav, između Plinacro d.o.o. i Crodux plina d.o.o. (Potpisnici će biti Ivica Arar, PU Plinacro-a i Branko Radošević, direktor Crodux energetike po specijalnoj punomoći Ivana Čermaka)
Osnovni uvjeti Sporazuma o izgradnji, operativnom korištenju i održavanju izravnog plinovoda
1. Transport plina u Rafineriju nafte Brod će biti ostvaren putem izravnog plinovoda dužine 5,5 kilometara, koji je priključen na magistralni plinovod u mjestu Slobodnica (RH).
2. U svrhu realizacije točke 1. CRODUX PLIN će otkupiti od operatera plinskog transportnog sustava Republike Hrvatske "PLINACRO" d.o.o. postojeću dioinicu produktovoda.
3. CRODUX PLIN će financirati i osigurati ispitivanje, projektiranje, dobivanje dozvola u Republici Hrvatskoj i Republici Srpskoj, priključivanje na plinski transportni sustav RH i izgradnju mjerne reducir-stanice (MRS) u mjestu Slobodnica, prenamjenu dijela produktovoda dužine 5,5 kilometara u plinovod i njegovo uvođenje u upotrebu. - CRODUX PLIN preuzima na sebe obveze tehničkog održavanja i uporabe izravnog plinovoda dužine 5,5 kilometara u razdoblju od 10 god. - Nakon isteka roka Ugovora, Rafinerija nafte Brod će imati pravo otkupiti izravni plinovod prema preostaloj amortizacijskoj vrijednosti iz poslovnih knjiga CRODUX PLIN.
Osnovni uvjeti Ugovora o opskrbi plinom
1. Tvrtka CRODUX PLIN isporučuje prirodni plin za tehnološke potrebe Rafinerije nafte Brod (na 10 god).
2. Planirani godišnji obim potrošnje plina u 2020. god. je 36 mln. m3, a od 2021. godine – 73 mln. m3 godišnje.
3. Rafinerija nafte Brod nabavljat će prirodni plin od CRODUX PLIN po tržišnim uvjetima Tehničke i pravne činjenice u odnosu na predugovor o priključenju Predugovor o priključenju sastavni je dio postupka priključenja na transportni sustav prema važećim propisima za tržište plina i plinsku infrastrukturu. Crodux ima namjeru izgraditi izravni plinovod odnosno rekonstruirati postojeću infrastrukturu koja će služiti za opskrbu plinom (Rafinerije nafte Brod) putem izravnog plinovoda. Plinacro će, kao operator transportnog sustava, rekonstrukcijom plinskog čvora Slobodnica, u vrijednosti od 5,5 milijuna kuna, osigurati tehničke uvjete u transportnom sustavu za priključenje izravnog plinovoda kojim će se Rafinerija nafte Brod opskrbljivati plinom. Ovim Predugovorom, Crodux plin obvezuje se podmiriti cjelokupni trošak rekonstrukcije plinskog čvora u Slobodnici. Važnost ovih radova je u činjenici da će nakon dovršetka rekonstrukcije transportnog sustava bit osigurani tehnički uvjeti za priključenje izravnog plinovoda za granicu s BiH

Broj komentara: 2

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
Taubek

Taubek

Komentirano: 26.5.2019. | 11:03

1

Opet ovaj Radosevic bunari...sjebat ce nam okolis do kraja.
MENTALIST

MENTALIST

Komentirano: 26.5.2019. | 10:10

2

Maske su pale, treba pažljivo pratiti događanja vezano za produktovod i razmisliti vezano za prošlogodišnjji Uskrs i podizanje tužbe protiv zagađivača vode i što se događalo proteklih godina u tom produktovodu. Imam osječaj da je bilo malo ovamo malo tamo i svi u talu

Broj komentara: 2

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
SBplus.hr, Slavonski Brod : Konferencijama članovi uče jedni od drugih

Nacionalna konferencija savjeta mladih

Konferencijama članovi uče jedni od drugih

22.9.2019. | 11:30
"Kako savjet mladih sam po sebi nije raširen pojam, tako i članovi savjeta nisu odmah spremni raditi ono što bi zapravo trebali. Stoga su konferencije poput ovih odličan način na koji oni mogu učiti jedni od drugih ne bi li poboljšali svoj rad i unaprijedili svoju lokalnu zajedni
"Kako savjet mladih sam po sebi nije raširen pojam, tako i članovi savjeta nisu odmah spremni raditi ono što bi zapravo trebali. Stoga su konferencije poput ovih odličan način na koji oni mogu učiti jedni od drugih ne bi li poboljšali svoj rad i unaprijedili svoju lokalnu zajedni
SBplus.hr, Slavonski Brod : Završeno asfaltiranje još dvije gradske ulice

Plan za 2019. bi trebao biti odrađen

Završeno asfaltiranje još dvije gradske ulice

21.9.2019. | 17:15
Dio radova već je obavljen, a neki će tek uslijediti no sve što je predviđeno Programom građenja komunalne infrastrukture za 2019. godinu, a koji možete pogledati u članku, trebalo bi biti i gotovo do kraja ove godine.
Dio radova već je obavljen, a neki će tek uslijediti no sve što je predviđeno Programom građenja komunalne infrastrukture za 2019. godinu, a koji možete pogledati u članku, trebalo bi biti i gotovo do kraja ove godine.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Kako postupati kad na 112 žrtve prijave obiteljsko nasilje

Edukacija operatera žurnih službi

Kako postupati kad na 112 žrtve prijave obiteljsko nasilje

21.9.2019. | 11:05
S obzirom na uočene specifičnosti i različitosti u organizaciji i djelovanju sudionika po županijama bilo je nužno ostvariti izravan kontakt Službe civilne zaštite Slavonski Brod sa ostalim sudionicima u postupku zaštite i pružanja pomoći žrtvama obiteljskog nasilja.
S obzirom na uočene specifičnosti i različitosti u organizaciji i djelovanju sudionika po županijama bilo je nužno ostvariti izravan kontakt Službe civilne zaštite Slavonski Brod sa ostalim sudionicima u postupku zaštite i pružanja pomoći žrtvama obiteljskog nasilja.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Dosad je 141 obitelj primila opremu za prvorođenče

Samo u ovoj godini

Dosad je 141 obitelj primila opremu za prvorođenče

20.9.2019. | 16:05
Do sada je, samo u ovoj godini, 141 obitelj dobila ovaj vrijedan poklon kojim Grad nastoji omogućiti svakom prvorođenom djetetu s područja Slavonskog Broda jednake uvjete na početku života, bez obzira na financijske mogućnosti obitelji.
Do sada je, samo u ovoj godini, 141 obitelj dobila ovaj vrijedan poklon kojim Grad nastoji omogućiti svakom prvorođenom djetetu s područja Slavonskog Broda jednake uvjete na početku života, bez obzira na financijske mogućnosti obitelji.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Odužuje li se Grad svom velikanu na pravi način?

Sto godina od rođenja Branka Ružića

Odužuje li se Grad svom velikanu na pravi način?

19.9.2019. | 22:05
"Posljednjih godina kroz brojne radionice i odgajanje najmlađe likovne publike Galerija nastoji ispuniti Ružićevu želju da ovo ne bude mauzolej koji bi tek netko posjetio u tišini nego da živi kroz cijelu godinu kroz radionice, promocije, svečane događaje koji su i izvan programa
"Posljednjih godina kroz brojne radionice i odgajanje najmlađe likovne publike Galerija nastoji ispuniti Ružićevu želju da ovo ne bude mauzolej koji bi tek netko posjetio u tišini nego da živi kroz cijelu godinu kroz radionice, promocije, svečane događaje koji su i izvan programa
SBplus.hr, Slavonski Brod : Mnoštvo učenika prisustvovalo je izlaganju policijske opreme

Obilježen Dan policije

Mnoštvo učenika prisustvovalo je izlaganju policijske opreme

19.9.2019. | 19:10
Izlaganju opreme, tehnike i vozila kojim se policija koristi u svakodnevnom radu, kao i izvođenju pokazne vježbe Interventne jedinice policije prisustvovalo je i mnoštvo učenika zajedno sa svojim nastavnicima iz osnovnih škola.
Izlaganju opreme, tehnike i vozila kojim se policija koristi u svakodnevnom radu, kao i izvođenju pokazne vježbe Interventne jedinice policije prisustvovalo je i mnoštvo učenika zajedno sa svojim nastavnicima iz osnovnih škola.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Gradonačelnik ugostio najbolje slavonskobrodske sportaše

Najbolji od najboljih

Gradonačelnik ugostio najbolje slavonskobrodske sportaše

19.9.2019. | 17:50
Antun Novaković, Marko Lipovac, Vanesa Tot, Lukas Jurakić, Kristijan i Tomislav Katušić, Jan i Petra Mikulić, Gabrijel Veočić, Leona Šermet, Filip Orkić, predstavnici BK "Radnički", MOK "Marsonia" i KK "Zanatlija", slavonskobrodski su sportaši koji su u Slavonski Brod donijeli na
Antun Novaković, Marko Lipovac, Vanesa Tot, Lukas Jurakić, Kristijan i Tomislav Katušić, Jan i Petra Mikulić, Gabrijel Veočić, Leona Šermet, Filip Orkić, predstavnici BK "Radnički", MOK "Marsonia" i KK "Zanatlija", slavonskobrodski su sportaši koji su u Slavonski Brod donijeli na
SBplus.hr, Slavonski Brod : Možemo li postati 'zeleni grad'?

Nakon problema s onečišćenim zrakom

Možemo li postati 'zeleni grad'?

19.9.2019. | 10:00
Pozitivan odgovor na ovo pitanje mogli bi dati rezultati akcije koja će biti održana krajem listopada. Još ako u narednim godinama postane tradicionalna uspjeh je zagarantiran.
Pozitivan odgovor na ovo pitanje mogli bi dati rezultati akcije koja će biti održana krajem listopada. Još ako u narednim godinama postane tradicionalna uspjeh je zagarantiran.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Evo kako kane zadržati mlade i osigurati liječnike

Suočeni s odlaskom

Evo kako kane zadržati mlade i osigurati liječnike

18.9.2019. | 12:15
Mlade, koje budu 'pomogli', pokušat će zadržati obvezom ostanka i rada na području Brodsko-posavske županije na određeno razdoblje.
Mlade, koje budu 'pomogli', pokušat će zadržati obvezom ostanka i rada na području Brodsko-posavske županije na određeno razdoblje.
SBplus.hr, Slavonski Brod : S područja županije subvencije ostvarilo 150 mladih obitelji

Subvencije za stambene kredite

S područja županije subvencije ostvarilo 150 mladih obitelji

18.9.2019. | 10:20
Ukupno 150 mladih obitelji s područja Brodsko-posavske županije do sada je ostvarilo pravo na subvencije za stambene kredite. Još je dovoljno vremena ostalo za prijaviti se, a svi koji predaju potpunu dokumentaciju subvenciju će i dobiti.
Ukupno 150 mladih obitelji s područja Brodsko-posavske županije do sada je ostvarilo pravo na subvencije za stambene kredite. Još je dovoljno vremena ostalo za prijaviti se, a svi koji predaju potpunu dokumentaciju subvenciju će i dobiti.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Vatrogasci dobili vrijednu opremu

Zahvaljujući sredstvima EU

Vatrogasci dobili vrijednu opremu

18.9.2019. | 9:20
Riječ je o vrijednoj opremi koja će dodatno poboljšati komunikaciju i rad vatrogasnih postrojbi, koji su u prvoj polovici ove godine već više desetaka puta izlazili na teren i na razne načine, ne samo gašenjem požara, pomagali unesrećenima.
Riječ je o vrijednoj opremi koja će dodatno poboljšati komunikaciju i rad vatrogasnih postrojbi, koji su u prvoj polovici ove godine već više desetaka puta izlazili na teren i na razne načine, ne samo gašenjem požara, pomagali unesrećenima.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Prvo će ju razriješiti, a potom imenovati na dužnost?

Vijećnici Županijske skupštine

Prvo će ju razriješiti, a potom imenovati na dužnost?

17.9.2019. | 9:30
Povjerenstvo je dalo prijedlog da se zbog isteka mandata aktualnoj ravnateljici razriješi te dužnosti zaključno s 23. rujnom ove godine te ju se potom imenuje na istu dužnost s datumom 24. rujnom i to na rok od četiri godine.
Povjerenstvo je dalo prijedlog da se zbog isteka mandata aktualnoj ravnateljici razriješi te dužnosti zaključno s 23. rujnom ove godine te ju se potom imenuje na istu dužnost s datumom 24. rujnom i to na rok od četiri godine.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Brodska gradska uprava nije spriječila 'zločinački poduhvat'

Ispravak informacije

Brodska gradska uprava nije spriječila 'zločinački poduhvat'

16.9.2019. | 22:00
Objavljujemo temeljem sudske presude Općinskog suda u Slavonskom Brodu i Županijskog suda u Zagrebu.
Objavljujemo temeljem sudske presude Općinskog suda u Slavonskom Brodu i Županijskog suda u Zagrebu.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Gradske demografske mjere pravi su 'mamac' mladim Brođanima

Stanovi ili zemljišta

Gradske demografske mjere pravi su 'mamac' mladim Brođanima

16.9.2019. | 21:10
Mnogim su mladima stanovi ili zemljišta koja im je dodijelio Slavonski Brod, posljednja prevaga prilikom odluke - ostati ili otići.
Mnogim su mladima stanovi ili zemljišta koja im je dodijelio Slavonski Brod, posljednja prevaga prilikom odluke - ostati ili otići.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Sve veći interes za upis djece u program Produženog boravka

Broj mjesta povećan za 85 učenika

Sve veći interes za upis djece u program Produženog boravka

16.9.2019. | 20:00
Roditelji prepoznaju kako su im programom Produženog boravka djeca kvalitetno zbrinuta pri čemu im je svakodnevno osiguran kuhani obrok, pomoć pri pisanju domaćih zadataka, učenje, ali i zabava s vršnjacima.
Roditelji prepoznaju kako su im programom Produženog boravka djeca kvalitetno zbrinuta pri čemu im je svakodnevno osiguran kuhani obrok, pomoć pri pisanju domaćih zadataka, učenje, ali i zabava s vršnjacima.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Osigurano 20 milijuna kuna za proizvodnju energije

Elektrane na krovovima obiteljskih kuća

Osigurano 20 milijuna kuna za proizvodnju energije

16.9.2019. | 12:20
Fond za zaštitu okoliša građanima osigurao 20 milijuna kuna za proizvodnju energije na krovovima kuća. Evo kako se možete prijaviti.
Fond za zaštitu okoliša građanima osigurao 20 milijuna kuna za proizvodnju energije na krovovima kuća. Evo kako se možete prijaviti.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Premijera filma "Vrijeme nije pomoglo"

Povodom stogodišnjice rođenja B. Ružića

Premijera filma "Vrijeme nije pomoglo"

13.9.2019. | 10:00
"Vrijeme nije pomoglo" naziv je dokumentarnog filma koji je premijerno prikazan tijekom sinoćnjeg otovorenja izložbe a koji govori o reljefu Vrata što ga je Ružić izradio u Koloniji likovnih umjetnika Željezara Sisak 1984. godine. Film pruža uvid u znanstveno-stručna istraživan
"Vrijeme nije pomoglo" naziv je dokumentarnog filma koji je premijerno prikazan tijekom sinoćnjeg otovorenja izložbe a koji govori o reljefu Vrata što ga je Ružić izradio u Koloniji likovnih umjetnika Željezara Sisak 1984. godine. Film pruža uvid u znanstveno-stručna istraživan
SBplus.hr, Slavonski Brod : Novo rješenje za organizaciju nastave učenika Područne škole

Roditelji pristali pod jednim uvjetom

Novo rješenje za organizaciju nastave učenika Područne škole

12.9.2019. | 22:15
Za razliku od početne organizacije gdje je osmišljeno kako će učenici Područne škole u matičnoj pohađati nastavu sedam tjedana samo u drugoj smjeni, na održanom roditeljskom sastanku s ravnateljicom Škole i pročelnicom Upravnog odjela za društvene djelatnosti, doneseno je novo rj
Za razliku od početne organizacije gdje je osmišljeno kako će učenici Područne škole u matičnoj pohađati nastavu sedam tjedana samo u drugoj smjeni, na održanom roditeljskom sastanku s ravnateljicom Škole i pročelnicom Upravnog odjela za društvene djelatnosti, doneseno je novo rj
SBplus.hr, Slavonski Brod : Na novom prostoru za igru djeca itekako uživaju

U središtu Slavonskog Broda

Na novom prostoru za igru djeca itekako uživaju

12.9.2019. | 18:10
Na novom dječjem igralištu mališani itekako uživaju u 'spravama' koje su im na raspolaganju, poput ljuljački, tobogana, klackalica te 'sprava' za penjanje.
Na novom dječjem igralištu mališani itekako uživaju u 'spravama' koje su im na raspolaganju, poput ljuljački, tobogana, klackalica te 'sprava' za penjanje.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Do prodajnog mjesta za sto kuna mjesečno

Slavonski Brod

Do prodajnog mjesta za sto kuna mjesečno

12.9.2019. | 8:00
Natječaj je raspisan, a prijaviti se može u roku osam dana od dana objave natječaja. Prikupljene ponude bit će otvorene na javnoj sjednici Povjerenstva za otvaranje ponuda, krajem rujna.
Natječaj je raspisan, a prijaviti se može u roku osam dana od dana objave natječaja. Prikupljene ponude bit će otvorene na javnoj sjednici Povjerenstva za otvaranje ponuda, krajem rujna.