Politika : Uprava/Samouprava

Objavljeno: 3.10.2020. u 21:00
Prikaza: 3708
|
Autor: D.Z./SBplus

Provjerite u kojim gradskim naseljima

Brodska Uprava ulaže milijun kuna u dječja igrališta

D.Z./SBplus/Grad Slavonski Brod
Foto: D.Z./SBplus/Grad Slavonski Brod
 • D.Z./SBplus/Grad Slavonski Brod
 • Orking d.o.o. za Grad Slavonski Brod
 • Orking d.o.o. za Grad Slavonski Brod
 • Orking d.o.o. za Grad Slavonski Brod
 • Orking d.o.o. za Grad Slavonski Brod
 • Orking d.o.o. za Grad Slavonski Brod
 • Orking d.o.o. za Grad Slavonski Brod
 • Orking d.o.o. za Grad Slavonski Brod
 • Orking d.o.o. za Grad Slavonski Brod
 • Orking d.o.o. za Grad Slavonski Brod
 • Orking d.o.o. za Grad Slavonski Brod
 • Orking d.o.o. za Grad Slavonski Brod
 • Orking d.o.o. za Grad Slavonski Brod
 • Orking d.o.o. za Grad Slavonski Brod
 • Orking d.o.o. za Grad Slavonski Brod
 • Orking d.o.o. za Grad Slavonski Brod
 • Orking d.o.o. za Grad Slavonski Brod
 • Orking d.o.o. za Grad Slavonski Brod
 • Orking d.o.o. za Grad Slavonski Brod
 • Orking d.o.o. za Grad Slavonski Brod
 • Orking d.o.o. za Grad Slavonski Brod
 • Orking d.o.o. za Grad Slavonski Brod
 • Orking d.o.o. za Grad Slavonski Brod

Donosimo podatke o trenutnom stanju 12 dječjih igrališta koja se rekonstruiraju te podatke o opremi koja se ugrađuje na navedena igrališta, sa naznačenim procijenjenim iznosima ulaganja na svakoj pojedinoj lokaciji.

SLAVONSKI BROD - Prije godinu dana SBplus je objavio članak o izgradnji i/ili rekonstrukciji dječjih igrališta u Slavonskom Brodu. Tom prigodom smo naveli kako je Grad Slavonski Brod u 2019. godini, za ukupno 1.121.212,50 kn (s PDV-om), na 16 dječjih igrališta ugradio nove sprave te izvršio rekonstrukciju postojećih igrališta na sljedećim lokacijama: Ulica Šestinac II, Naselje Jelas, Trg Stjepana Miletića, Naselje Slavonija II (dva dječja igrališta), Ulica Luke Lukića, Posavska ulica, Ulica Jakova Gotovca, Vinogradska ulica, Naselje Andrije Hebranga (tri dječja igrališta), Naselje kneza Trpimira, Ulica Ivana Kukuljevića, Naselje kralja Tomislava, Ulica Stjepana Radića.

I ove godine je Grad Slavonski Brod odlučio ulagati u svoja dječja igrališta, pa je tako 23. rujna 2020. objavljen natječaj za nabavu i ugradnju urbane opreme i dječjih sprava na dječja igrališta na području Grada Slavonskog Broda. Procijenjena vrijednost ulaganja u 12 dječjih igrališta, od njih ukupno 69 koliko se nalazi u Slavonskom Brodu, je 983.000,00 kn (bez PDV-a). Rok za dostavu ponuda je 13. listopad 2020. godine. Ponuditeljima je rok za izvršenje cjelokupne nabave 60 dana od dana potpisa ugovora.

I ove godine je Grad Slavonski Brod odlučio ulagati u svoja dječja igrališta, pa je tako 23. rujna objavljen natječaj za nabavu i ugradnju urbane opreme i dječjih sprava na dječja igrališta na području Grada Slavonskog Broda. Rok za dostavu ponuda je 13. listopad 2020. godine.

Projektom je predviđena ugradnja stabilnih dječjih igračaka (sprava), urbane opreme i ograde na postojeća dječja igrališta kako bi se ostvarila sigurnost na novim spravama. Sve sprave potrebno je ugraditi sukladno pravilima struke sa dovoljnim udaljenostima i zaštitnim zonama koje definira proizvođač pojedine sprave. Temeljenje je potrebno izvršiti na dubini cca 30 cm ispod zaravnatog terena kako bi se okolo sprave zasijala trava kao završna obloga. Postojeće sprave (koje su na poziciji novih sprava i u lošem su stanju) potrebno je potpuno ukloniti. Sprave se uklanjaju komplet sa temeljima, te se zaravnava površina zemljom i sadi trava. Grad će sa nadzornim inženjerom odrediti koje se sprave uklanjaju. Okolna površina nakon ugradnje se mora sanirati, očistiti i zatraviti.

U nastavku, iz projektne dokumentacije, donosimo podatke o trenutnom stanju 12 dječjih igrališta koja se rekonstruiraju te podatke o opremi koja se ugrađuje na navedena igrališta. Na kraju odlomka donosimo i podatak o procjenjenoj vrijednosti ulaganja na pojedinoj lokaciji.

U galeriji fotografija su vidljive lokacije na kojima će biti uređena dječja igrališta u Slavonskom Brodu sa prikazom (iz zraka) stanja prije rekonstrukcije i planirani raspored opreme na novo uređenim igralištima.

Dječje igralište u naselju Mikrorajon I
Predmetno dječje igralište ima ljuljačku za dvoje, klackalicu na opruzi i klupu. Klupa je u lošem stanju i potrebno ju je zamijeniti. U blizini je dječje igralište Mikrorajon II na kojem se nalazi više prostora za postavljanje novih dječjih sprava. (1.800,00 kn)
Dječje igralište u naselju Mikrorajon II
Na predmetnom dječjem igralištu nedostaju sprave za manju djecu stoga se postavljaju dodatne dječje sprave: kučica u obliku šatora, ljuljačka sa košarom, klackalica za četvero djece na oprugama, vrtuljak, vlakić sa tri vagona. Od urbane opreme postavljaju se četiri drvene klupe sa naslonom i dva koša za smeće sa oblogom od drvenih letvica. (73.450,00 kn)
Dječje igralište u naselju Mikrorajon III
Na predmetnom dječjem igralištu tobogan za veću djecu je u lošijem stanju i nedostaje penjalica stoga se postavlja kučica sa toboganom sa penjalicom bočno uz kućicu, te nedostaju sprave za manju djecu stoga se postavljaju dodatne dječje sprave: kućica u obliku šatora, ljuljačka sa košarom, autić na opruzi za ljuljanje jednog djeteta, klackalica za četvero djece na oprugama, vlakić sa tri vagona, ljuljalica na opruzi za dvoje djece. (98.700,00 kn)
Dječje igralište u ulici Ivana Filipovića (NK Marsonia)
Na predmetnom dječjem igralištu tobogan za veću djecu je u lošijem stanju i nedostaje penjalica stoga se postavlja sprava u obliku broda sa toboganom sa penjalicom, te nedostaju sprave za manju djecu stoga se postavljaju dodatne dječje sprave: kućica u obliku šatora, autić na opruzi za ljuljanje jednog djeteta, mala kućica sa toboganom za malu djecu, vlakić sa tri vagona i ljuljalica na opruzi za dvoje djece. (120.950,00 kn)
Dječje igralište u Naselju Slavonija I
Na predmetnom dječjem igralištu tobogan za veću djecu je ukonjen te nedostaje penjalica stoga se postavlja kućica sa toboganom sa penjalicom bočno uz kućicu, te nedostaju sprave za manju djecu stoga se postavljaju dodatne dječje sprave: kućica u obliku šatora, klackalica za četvero djece na oprugama, mala kućica sa toboganom za malu djecu i vlakić sa tri vagona. Od urbane oprame postavlja se pet drvenih klupa sa naslonom i tri koša za smeće sa oblogom od drvenih letvica. Kako se igralište nalazi u blizini prometnice i parkirališta potrebno je postaviti zaštitnu ogradu od drvenih letvica kako bi se spriječilo istrčavanje djece na prometnicu. (117.800,00 kn)
Dječje igralište na Poloju I
Na predmetnom dječjem igralištu nedostaju sprave za manju djecu stoga se postavljaju dodatne dječje sprave: kućica u obliku šatora i klackalica za četvero djece na oprugama. (24.700,00 kn)
Dječje igralište na Poloj III
Na predmetnom dječjem igralištu nedostaju sprave za manju djecu stoga se postavljaju dodatne dječje sprave: kućica u obliku šatora, ljuljačka sa košarom, autić na opruzi za ljuljanje jednog djeteta, klackalica za četvero djece na oprugama, vrtuljak i ljuljalica na opruzi za dvoje djece. Od urbane oprame postavljaju se dvije drvene klupe sa naslonom i dva koša za smeće sa oblogom od drvenih letvica. (70.050,00 kn)
Dječje igralište na Trgu S. Miletića
Na predmetnom dječjem igralištu dodaje se zip line za veliku djecu. Kako se igralište nalazi u blizini prometnice i parkirališta potrebno je postaviti zaštitnu ogradu od drvenih letvica kako bi se spriječilo istrčavanje djece na prometnicu, u nastavku postojeće. (73.750,00 kn)
Dječje igralište u Naselju A. Hebranga VII
Na predmetnom dječjem igralištu tobogan za veću djecu je u lošijem stanju i nedostaje penjalica stoga se postavlja sprava u obliku broda sa toboganom sa penjalicom, te nedostaju sprave za manju djecu stoga se postavljaju dodatne dječje sprave: ljuljačka sa košarom, vlakić sa tri vagona i mala kućica sa toboganom za malu djecu. Od urbane oprame postavljaju se četiri drvene klupe sa naslonom i dva koša za smeće sa oblogom od drvenih letvica. (148.050,00 kn)
Dječje igralište u Naselju A. Hebranga VIII
Na predmetnom dječjem igralištu postojeće sprave su u lošem stanju stoga se postavljaju nove: kućica u obliku šatora, četverokutna penjalica, ljuljačka sa košarom, autić na opruzi za ljuljanje jednog djeteta, klackalica za četvero djece na oprugama, dvije velike kućice spojene sa tunelom i toboganom za veliku djecu, mali tobogan i penjalica u obliku ribe i ljuljalica na opruzi za dvoje djece. (143.500,00 kn)
Dječje igralište u Ulici Ivana Kukuljevića
Kako se igralište nalazi u blizini prometnice potrebno je postaviti zaštitnu ogradu od drvenih letvica kako bi se spriječilo istrčavanje djece na prometnicu. (17.150,00 kn)
Dječje igralište u Naselju Matije Ivanića
Na predmetnom dječjem igralištu nalazi se asfaltirana površina na kojoj se nalaze dva malonogometna gola koja se uklanjaju. Na asfaltiranu podlogu se postavljaju nove dječje sprave za manju djecu: kućica u obliku šatora, autić na opruzi za ljuljanje jednog djeteta, vrtuljak, mala kućica s toboganom i vlakić sa tri vagona. Od urbane oprame postavljaju se dvije drvene klupe sa naslonom i jedan koš za smeće sa oblogom od drvenih letvica. Kako se igralište nalazi u blizini prometnice potrebno je postaviti zaštitnu ogradu od drvenih letvica kako bi se spriječilo istrčavanje djece na prometnicu. (92.600,00 kn)

  Broj komentara: 1

  Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

  RegistracijaPrijava
  Tetrapak

  Tetrapak

  Komentirano: 4.10.2020. | 15:59

  1

  A igralište u ulici Pavleka Miškina kraj doma, igralište je još iz doba 80tih. Valjda zato što dom nije udruga pravaš, malo pogledajte i dom. Obnovili ste bolje domove po gradu, a ovaj navedeni sa pripadajućim igralištem je zaboravljen. Izgleda kao baraka.

  Broj komentara: 1

  Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

  RegistracijaPrijava

  Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

  Ostali članci u rubrici
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Kapa glavu čuva, a mobitel i odgovornost vas

  Ususret nižim temperaturama zraka

  Kapa glavu čuva, a mobitel i odgovornost vas

  16.1.2021. | 9:05
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Značajna pomoć studentima i roditeljima, ali i Sveučilištu

  Potpisani ugovori o stipendiranju

  Značajna pomoć studentima i roditeljima, ali i Sveučilištu

  13.1.2021. | 14:00
  SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Parking nećemo graditi nauštrb sportskih igrališta'

  Iz Grada Slavonskog Broda poručili:

  'Parking nećemo graditi nauštrb sportskih igrališta'

  13.1.2021. | 9:00
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Zbog čega su moguća zamućenja vode?

  Iz Vodovoda pojašnjavaju:

  Zbog čega su moguća zamućenja vode?

  12.1.2021. | 12:43
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Započeli radovi na obnovi još jednog Mjesnog doma

  Uskoro planiraju obnovu četiri objekta

  Započeli radovi na obnovi još jednog Mjesnog doma

  11.1.2021. | 19:20
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Sunčana elektrana vrijedna milijun kuna

  Ulaganja u 2021. godini

  Sunčana elektrana vrijedna milijun kuna

  8.1.2021. | 19:00
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Je li Rafinerija krivac za najnovija zagađenja zraka?

  Grad nastoji doznati:

  Je li Rafinerija krivac za najnovija zagađenja zraka?

  8.1.2021. | 11:45
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Program pomoći vrijedan gotovo 4,7 milijuna kuna

  Novac je osigurala EU

  Program pomoći vrijedan gotovo 4,7 milijuna kuna

  5.1.2021. | 18:10
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Iz Brodske za Sisačku županiju odlazi još pomoći

  Pomoć stradalima u potresu

  Iz Brodske za Sisačku županiju odlazi još pomoći

  4.1.2021. | 13:45
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Prijavite zaslužne za priznanja i nagrade

  Županija obznanila Javni poziv

  Prijavite zaslužne za priznanja i nagrade

  4.1.2021. | 8:45
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Grad poziva građevinske tvrtke i trgovine

  Za pomoć nastradalim područjima

  Grad poziva građevinske tvrtke i trgovine

  2.1.2021. | 14:00
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Neka nam nova godina donese sretnije dane

  Čestitke lokalnih čelnika

  Neka nam nova godina donese sretnije dane

  1.1.2021. | 9:00
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Gotovo milijun kuna za djecu u riziku od siromaštva

  Grad osigurao sredstva

  Gotovo milijun kuna za djecu u riziku od siromaštva

  31.12.2020. | 9:45
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Brođani će stradalima donirati i sanirani, ili novi objekt

  Pomoć 's dodanom vrijednošću'

  Brođani će stradalima donirati i sanirani, ili novi objekt

  30.12.2020. | 14:45
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Brođani još jednom pokazali humanost

  Crveni križ apelira na organiziranost

  Brođani još jednom pokazali humanost

  30.12.2020. | 9:35
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Nova zapošljavanja u Županijskoj upravi

  Objavljeni natječaji

  Nova zapošljavanja u Županijskoj upravi

  30.12.2020. | 8:00
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Donesen plan o nužnim promjenama na prometnicima

  Grad Slavonski Brod

  Donesen plan o nužnim promjenama na prometnicima

  29.12.2020. | 12:15
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Što sve 'stoji' u slavonskobrodskom Vodiču kroz proračun?

  PRECIZAN PRIKAZ PRIHODA I TROŠKOVA

  Što sve 'stoji' u slavonskobrodskom Vodiču kroz proračun?

  29.12.2020. | 10:30
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Nastavljaju milijunska ulaganja u obnovu bolničkih zgrada

  U 9 objekata ulažu 62,9 milijuna kuna

  Nastavljaju milijunska ulaganja u obnovu bolničkih zgrada

  28.12.2020. | 21:00
  SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Samo zajedno dovoljno smo jaki'

  I oni su nam poslali čestitke

  'Samo zajedno dovoljno smo jaki'

  25.12.2020. | 9:15

  Vezani članci

  SBplus.hr, Slavonski Brod : Nova dječja igrališta

  Grad Slavonski Brod

  Nova dječja igrališta

  29.9.2016.
  Početkom tjedna u Naselju Marka Majstorovića i Glogovačkoj ulici postavljena su nova dječja igrališta.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Dva nova dječja igrališta u gradu

  Slavonski Brod

  Dva nova dječja igrališta u gradu

  6.6.2017.
  Iz Gradske uprave apeliraju na građane da čuvaju opremu na javnim gradskim površinama, uključujući i elemente na dječjim igralištima, jer u konačnici i o njima ovisi koliko će im dugo ona biti na raspolaganju.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Dječja igrališta u Slavonskom Brodu imaju mali nedostatak'

  Dio roditelja tvrdi:

  'Dječja igrališta u Slavonskom Brodu imaju mali nedostatak'

  5.2.2019.
  Lijepo uređena, opremljena igračkama i spravama koje raduju mališane, slavonskobrodska dječja igrališta imaju tek taj jedan mali nedostatak koji su uočili roditelji, a koji bi se mogao - tvrde - riješiti uz samo malo dobre volje i truda.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Dječja se igrališta polako prazne i zapuštaju

  Horor prizori s dječjeg igrališta

  Dječja se igrališta polako prazne i zapuštaju

  4.7.2019.
  I dok smo o ostalim igralištima pisali sa sjetom jer slavonskobrodski mališani ostaju bez mjesta za igru, uglavnom ondje gdje su desetljećima vladali smijeh i vriska djece, o ovom pišemo i s tugom. Naime, upravo su na tom igralištu tijekom Domovinskog rata živote izgubila nedužna
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Doznali smo cijenu ovogodišnje obnove dječjih igrališta

  U Slavonskom Brodu ima 69 igrališta

  Doznali smo cijenu ovogodišnje obnove dječjih igrališta

  9.10.2019.
  Istražili smo koliko je dječjih igrališta ove godine obnovljeno te koliko je novaca iz Proračuna izdvojeno za njihovu novu opremu.
  SBplus.hr, Slavonski Brod :
  SBplus.hr, Slavonski Brod :