Politika : Političke stranke

Objavljeno: 1.10.2018. u 17:01
Prikaza: 6031
|
Autor: SBplus

Gradska vijećnica Slavica lemaić:

Ovoreno pismo građanima i građankama Slavonskog Broda

Slavonski Brod : Ovoreno pismo građanima i građankama Slavonskog Broda

Direktor na odlasku i ja, u skladu sa zakonom, funkciju direktora prvo smo ponudili sadašnjem direktoru Razvojne agencije koji je tu funkciju tada odbio. U namjeri da spriječim gradonačelnika da na čelo Razvojne agencije postavi svog fikusa putem fiktivnog javnog natječaja, u skladu sa zakonom, pokušavala sam pronaći kvalitetnu osobu za funkciju direktora. U konačnici sam jedva izmolila jednu poznanicu da dođe raditi u Razvojnu agenciju.

Poštovani sugrađani i sugrađanke,

Budući da inzistiram na punoj transparentnosti javno vam se obraćam putem ovog otvorenog pisma s namjerom da vas informiram o tome što se uistinu dogodilo na 9. sjednici brodskog Gradskog vijeća.

Frustriran argumentiranim kritikama i postavljenim pitanjima upućenima direktoru brodske Razvojne agencije gradonačelnik je, već drugu godinu zaredom, iskoristio svoje Poslovničko pravo da, u ime osnivača agencije, govori umjesto direktora. Gradonačelnik se u svom govoru potpuno udaljio od teme, a da nije odgovorio ni na jedno postavljeno vijećničko pitanje. Pri tome je upravo gradonačelnik prvi počeo s optužbama za nepotizam optuživši mene da sam za direktoricu Razvojne agencije "stavila svoju prijateljicu" što je podmukla laž koju mi s gradonačelnikom povezani portal uporno podmeće, a što ću u ovom pismu detaljno objasniti. U odgovoru na gradonačelnikovu prozivku iznijela sam netočnu informaciju na čemu se javno ispričavam zaposlenici gradske uprave Nikolini Ružić. Nisam imala namjeru da je povrijedim jer u trenutku iznošenja informacije bila sam uvjerena da raspolažem s točnom informacijom. Ono na čemu joj se ipak ne mogu ispričati, a što je suština ove priče, je način na koji je došla na radno mjesto tajnice gradonačelnika. Raspolažem pisanim dokazima iz kojih je vidljivo da je Služba za inspekciju lokalne i područne (regionalne) samouprave Ministarstva uprave još u siječnju 2018. godine bila upozorena da je natječaj za radno mjesto administrativne tajnice u Gradu Slavonskom Brodu namješten i da je to radno mjesto rezervirano za Nikolinu Ružić (uz preciziranje nepotističke povezanosti) što se kasnije i obistinilo. Zašto inspekcija Ministarstva uprave ništa nije poduzela u ovom slučaju pitanje je koje treba postaviti Ministarstvu uprave.

Neistina je da smo gradski vijećnik Boro Grubišić i ja verbalno napali tajnicu Nikolinu Ružić. Istina je upravo suprotna. Tajnica Ružić je prišla meni i verbalno me napala, a vijećnik Grubišić je stao u moju obranu. Transkript našeg razgovora objavljen na Sbplus portalu nije cjelovit i čitavu situaciju zlonamjerno pokazuje pogrešno. Gradonačelnik je tu situaciju, u nastavku sjednice, i uz podršku pristranog Predsjednika Gradskog vijeća, iskoristio za, krajnje licemjerni, verbalni napad na vijećnika Grubišića i mene. Podsjećam da je čitavi ovaj spor započeo upravo gradonačelnik svojom neistinitom optužbom protiv mene. Cilj ove izrežirane predstave bio je iskonstruirati priču za medijski napad na vijećnika Grubišića i mene kao i skretanje pažnje građana s katastrofalno lošeg upravljanje gradom i nerazumnog rasipanja novca brodskih poreznih obveznika.

U vrijeme dok sam bila član Skupštine gradske Razvojne agencije nisam primala novčanu naknadu. Zbog nesuradnje gradske vlasti dva direktora Razvojne agencije podnijela su ostavke. Još u to vrijeme javno sam upozoravala da Razvojna agencija zbog te nesuradnje ne može funkcionirati. Direktor na odlasku i ja, u skladu sa zakonom, funkciju direktora prvo smo ponudili sadašnjem direktoru Razvojne agencije koji je tu funkciju tada odbio. U namjeri da spriječim gradonačelnika da na čelo Razvojne agencije postavi svog fikusa putem fiktivnog javnog natječaja, u skladu sa zakonom, pokušavala sam pronaći kvalitetnu osobu za funkciju direktora. Vijest o nefunkcioniranju Razvojne agencije proširila se među brodskom javnosti pa nitko nije želio preuzeti funkciju direktora. U konačnici sam jedva izmolila jednu poznanicu da dođe raditi u Razvojnu agenciju. U to vrijeme, kao i danas, ona mi je bila samo jedna od stotina poznanica i ništa više. Nikad nismo bile prijateljice kao što to gradonačelnik neistino tvrdi. Na mjesto direktorice Razvojne agencije došla je s boljeg radnog mjesta s dobrim namjerama, a ne kao nezaposleni stranački uhljeb. U konačnici i ona je sama podnijela ostavku zbog nemogućih uvjeta rada. Nakon nje na funkciju direktora dolazi sadašnji direktor, ali licemjeri ne postavljaju pitanje kako je on došao na tu funkciju. Toliko o lažnim podmetanjima da sam uhljebila svoju prijateljicu.

Skandaloznim priopćenjem nepotpisanih zaposlenika gradske uprave objavljenim na službenoj Internet stranici Grada Slavonskog Broda pale su sve maske. Brodska gradska uprava, umjesto kao javni servis svih građana Slavonskog Broda, u stvarnosti funkcionira kao politički pristrani servis gradonačelnika i njegove interesne skupine. Apsolutno je nedopustivo javno političko svrstavanje nepotpisanih zaposlenika gradske uprave i zlouporaba službene Internet stranice Grada Slavonskog Broda. Taj javni istup predstavlja udar na lokalni demokratski poredak. Istup nepotpisanih zaposlenika gradske uprave krajnje je licemjeran. Javno im želim postaviti nekoliko pitanja. Kako objašnjavaju činjenicu da je inspekcija Ministarstva Uprave još u siječnju 2018. godine bila upozorena da je natječaj za radno mjesto administrativne tajnice namješten za Nikolinu Ružić? Zašto isto tako nisu ustali u obranu bivše direktorice Razvojne agencije? Zašto nisu tako reagirali nakon javnog reagiranja zaposlenika gradske uprave Duška Medakovića na Sbplus portalu 7.6.2011. godine u kojem je napisao citiram: "No "tiranija” od strane Gradske uprave, čiji je gradonačelnik Mirko Duspara i gdje se ne poduzimaju nikakove mjere bez njegovog naloga, se nastavlja. Pitam se gdje je kraj. Remetinec ili psihijatrija?"?  Zašto nisu reagirali na potresni tekst pokojnog Emila Cipra objavljen na Sbplus portalu 28.12.2013. godine pod naslovom "Svi smo mi Marinko Krpan"? Zašto nisu reagirali kad je gradonačelnik u prosincu 2015. godine javno izjavio: "Gospođa Pilić bi trebala tražiti možda stručnu pomoć"(glavna tajnica Hrvatskog sindikata djelatnika u kulturi)? Zašto nisu ovako ustali u zaštitu domara gradske uprave protjeranog u pregrađeni prostor ostave na temperaturu od 12 stupnjeva Celzijusa? Zašto nisu reagirali kad je na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća gradonačelnik vijećniku Tekiću poručio da "treba otići na pregled i uzeti normabel"?  Zašto nisu reagirali kad je gradonačelnik prekršio Zakon o zaštiti osobnih podataka kad je u svibnju 2015. godine na službenim stranicama Grada objavio priopćenje u kojem se iznose podaci o članovima Sindikata? Zašto ne reagiraju na strašni mobbing kojem je sad izložen zaposlenik Gradske uprave zbog odbijanja davanja lažnog iskaza? Odgovor na sva ova pitanja je isti. Svi ovi primjeri dokazuju nedosljednost nepotpisanih zaposlenika gradske uprave, a time i njihovu nedopustivu javnu političku pristranost.

Podsjetila bih Predsjednika Gradskog vijeća da je zbog gradonačelnika po njega u gradsku upravu morala dolaziti hitna pomoć. Isto tako podsjetila bih ga i na činjenicu, kad se već poziva na Istanbulsku konvenciju, na gnjusnu šovinističku izjavu koju mi je uputio na predzadnjoj sjednici Gradskog vijeća. Podsjetila bih ga i na činjenicu da je upravo gradski vijećnik Roberto Lujićrekorder u broju izostanaka sa sjednica Gradskog vijeća. Vijećnik Lujić ove godine nije bio ni na jednoj sjednici pa je SDP u Gradskom vijeću spao na samo jednog vijećnika. U ovom mandatu Karmen Dizdar-Grgurević je zbog unaprijed dogovorenih obveza izostala samo s jedne sjednice, a ja sam bila na svim sjednicama.                                                                                                                                                                                                     Nezavisna gradska vijećnica Slavica Lemaić

Broj komentara: 12

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
Brada5

Brada5

Komentirano: 8.10.2018. | 18:10

1

Na ovoj slici Slavica cool najviše mi se svi da sto je obukla Crvenu majicu super joj stoji. Ali u pozadini fali Hdssb Boro
marketinghr

marketinghr

Komentirano: 2.10.2018. | 16:16

2

europa@ svoju tezu da je Slavica uvjerljivija od "Dusparinih pobočnika" nisi potkrijepio niti jednim argumentom. To je kakteristika vas HDZ-ovaca...Perinih pobočnika.
Detox

Detox

Komentirano: 2.10.2018. | 10:37

3

Slavka ne daj na se!
Jedrilice

Jedrilice

Komentirano: 2.10.2018. | 9:36

4

Ako ništa drugo ljepša je i simpatičniji od duspare.
profesor

profesor

Komentirano: 2.10.2018. | 8:42

5

Vrlo malo od ovog pamfleta sam pročitao.Višesatni izravan prijenos cijele sjednice slušao sam na Laganini FM (bivši radio Brod) a sada bih trebao nekome povjerovati da sam gluh na svoje uši?!
XSIZE

XSIZE

Komentirano: 2.10.2018. | 7:34

6

Optužuje za nešto, a sama nije jasno rekla. Dva pitanja imam: Da li je Boro Grubišić izrekao one riječi koje su napisane? Drugo, da li ti, kao žena, osuđuješ te riječi? Izvrtanje teza ti je posao, ali suština je bitna!
europa

europa

Komentirano: 2.10.2018. | 7:19

7

Čine mi se Slavicini argumenti bolji i jači od ovih dusparinih i njegovih pobočnika bez obzira koliko komentatora je za koga.
ivomarkic

ivomarkic

Komentirano: 2.10.2018. | 0:51

8

rotorko@ . molim te, nabroji što je to tvoj šef stranke Pero Ćosić napravio za Brod zajedno sa Sočkovićem u ovih 28 godina države Hrvatske??? Nemoj da moramo čekati do suda Božjeg. Ja ću ti pomoći i započeti: županija na pretposljednjem mjestu po uspješnosti na listi županija...ti nastavi niz.
rotorko

rotorko

Komentirano: 2.10.2018. | 0:22

9

Propela se Babina interesna bojna. Zanimljivo kako nikad ne argumentirate, nego uvijek napadate ad hominem. Pametan čovjek puno može zaključiti iz vaših komentara. Ako je ona posvuduša, šta je onda Babo? Ima svoju emisiju na radiju, ima svoj portal, svoj „Glasnik“, svoje reklamne panoe, sve plačeno našim novcem. Samo jadan nema svoje projekte, pa se mora hvaliti tuđima.
ivomarkic

ivomarkic

Komentirano: 1.10.2018. | 20:47

10

"Letit, leti samo noću, na metli te hoću..." DJ Krmak...hahaha

Broj komentara: 12

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
Prikaži sve komentare 12

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Stribor Valenta nema potporu većine u Gradskom vijeću'

Nezadovoljan Klub vijećnika HDZ i ostali

'Stribor Valenta nema potporu većine u Gradskom vijeću'

23.5.2020. | 23:55
SBplus.hr, Slavonski Brod : Zbog ove fotografije traže Valentino odstupanje

HDZ-ovci i bliski im iz Vijeća

Zbog ove fotografije traže Valentino odstupanje

8.5.2020. | 17:30
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'U ovoj situaciji Škola ionako ne može iskoristiti sredstva'

O izgradnji brodske osnovne škole

'U ovoj situaciji Škola ionako ne može iskoristiti sredstva'

15.4.2020. | 18:10
SBplus.hr, Slavonski Brod : HDZ-ovcima žao jer se prijedloga nisu sjetili prije Duspare

Neće odustati bez borbe

HDZ-ovcima žao jer se prijedloga nisu sjetili prije Duspare

15.4.2020. | 14:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Ja sam žena koja se usudi'

Uz Dan žena

'Ja sam žena koja se usudi'

8.3.2020. | 9:05
SBplus.hr, Slavonski Brod : Mandat stavlja u mirovanje, ali će sjednicama nazočiti

Županijska vijećnica Marina Opačak Bilić

Mandat stavlja u mirovanje, ali će sjednicama nazočiti

4.3.2020. | 19:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : Zna se tko će dirigirati HDZ-om

Slavonski Brod jasno pokazao

Zna se tko će dirigirati HDZ-om

28.2.2020. | 22:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : Hoćemo li u petak konačno saznati tko su osnivači HDZ-a?

Iz godine u godinu o njima šute

Hoćemo li u petak konačno saznati tko su osnivači HDZ-a?

25.2.2020. | 19:30
SBplus.hr, Slavonski Brod : Čije su cipele učinkovitije, atraktivnije, 'hrvatskije'...?

Nova boja na političkoj sceni Broda

Čije su cipele učinkovitije, atraktivnije, 'hrvatskije'...?

9.2.2020. | 11:10
SBplus.hr, Slavonski Brod : HDS: Za one koji moraju raditi nedjeljom plaće veće za 100%

Demokršćani u kampanju krenuli iz Broda

HDS: Za one koji moraju raditi nedjeljom plaće veće za 100%

8.2.2020. | 21:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Svaki vijećnik osobno je odgovoran za odluku koju podržava'

Lemaić o koncesiji za javni prijevoz:

'Svaki vijećnik osobno je odgovoran za odluku koju podržava'

6.2.2020. | 13:50
SBplus.hr, Slavonski Brod : Milanoviću najviše novca stiglo iz Slavonskog Broda

Konačna financijska izvješća

Milanoviću najviše novca stiglo iz Slavonskog Broda

4.2.2020. | 23:23
SBplus.hr, Slavonski Brod : Zašto su Sisak i Brod rekorderi po smanjenju stanovnika?

Nezavisna vijećnica Lemaić pita:

Zašto su Sisak i Brod rekorderi po smanjenju stanovnika?

15.1.2020. | 15:20
SBplus.hr, Slavonski Brod : Druženje s medijima uoči dana predizborne šutnje

Moramo se priviknuti na nove tehnologije

Druženje s medijima uoči dana predizborne šutnje

3.1.2020. | 15:30
SBplus.hr, Slavonski Brod : Djeca su središte i ove Kolindine kampanje

HDZ-ova kandidatkinja u Slavonskom Brodu

Djeca su središte i ove Kolindine kampanje

14.12.2019. | 21:40
SBplus.hr, Slavonski Brod : Dragan Jelić imenovan državnim tajnikom

Stepenica više u političkoj karijeri

Dragan Jelić imenovan državnim tajnikom

12.12.2019. | 12:10
SBplus.hr, Slavonski Brod : Slavonski Brod ima 90 sportskih klubova i udruga

Puno, malo ili optimalno

Slavonski Brod ima 90 sportskih klubova i udruga

4.12.2019. | 21:45
SBplus.hr, Slavonski Brod : Milanović je stigao obići i brodski Katarinski sajam

Kandidati se razmiljeli Lijepom Našom

Milanović je stigao obići i brodski Katarinski sajam

23.11.2019. | 22:00
SBplus.hr, Slavonski Brod :
SBplus.hr, Slavonski Brod :