Politika : Političke stranke

Objavljeno: 1.10.2018. u 17:01
Prikaza: 5789
|
Autor: SBplus

Gradska vijećnica Slavica lemaić:

Ovoreno pismo građanima i građankama Slavonskog Broda

Slavonski Brod : Ovoreno pismo građanima i građankama Slavonskog Broda

Direktor na odlasku i ja, u skladu sa zakonom, funkciju direktora prvo smo ponudili sadašnjem direktoru Razvojne agencije koji je tu funkciju tada odbio. U namjeri da spriječim gradonačelnika da na čelo Razvojne agencije postavi svog fikusa putem fiktivnog javnog natječaja, u skladu sa zakonom, pokušavala sam pronaći kvalitetnu osobu za funkciju direktora. U konačnici sam jedva izmolila jednu poznanicu da dođe raditi u Razvojnu agenciju.

Poštovani sugrađani i sugrađanke,

Budući da inzistiram na punoj transparentnosti javno vam se obraćam putem ovog otvorenog pisma s namjerom da vas informiram o tome što se uistinu dogodilo na 9. sjednici brodskog Gradskog vijeća.

Frustriran argumentiranim kritikama i postavljenim pitanjima upućenima direktoru brodske Razvojne agencije gradonačelnik je, već drugu godinu zaredom, iskoristio svoje Poslovničko pravo da, u ime osnivača agencije, govori umjesto direktora. Gradonačelnik se u svom govoru potpuno udaljio od teme, a da nije odgovorio ni na jedno postavljeno vijećničko pitanje. Pri tome je upravo gradonačelnik prvi počeo s optužbama za nepotizam optuživši mene da sam za direktoricu Razvojne agencije "stavila svoju prijateljicu" što je podmukla laž koju mi s gradonačelnikom povezani portal uporno podmeće, a što ću u ovom pismu detaljno objasniti. U odgovoru na gradonačelnikovu prozivku iznijela sam netočnu informaciju na čemu se javno ispričavam zaposlenici gradske uprave Nikolini Ružić. Nisam imala namjeru da je povrijedim jer u trenutku iznošenja informacije bila sam uvjerena da raspolažem s točnom informacijom. Ono na čemu joj se ipak ne mogu ispričati, a što je suština ove priče, je način na koji je došla na radno mjesto tajnice gradonačelnika. Raspolažem pisanim dokazima iz kojih je vidljivo da je Služba za inspekciju lokalne i područne (regionalne) samouprave Ministarstva uprave još u siječnju 2018. godine bila upozorena da je natječaj za radno mjesto administrativne tajnice u Gradu Slavonskom Brodu namješten i da je to radno mjesto rezervirano za Nikolinu Ružić (uz preciziranje nepotističke povezanosti) što se kasnije i obistinilo. Zašto inspekcija Ministarstva uprave ništa nije poduzela u ovom slučaju pitanje je koje treba postaviti Ministarstvu uprave.

Neistina je da smo gradski vijećnik Boro Grubišić i ja verbalno napali tajnicu Nikolinu Ružić. Istina je upravo suprotna. Tajnica Ružić je prišla meni i verbalno me napala, a vijećnik Grubišić je stao u moju obranu. Transkript našeg razgovora objavljen na Sbplus portalu nije cjelovit i čitavu situaciju zlonamjerno pokazuje pogrešno. Gradonačelnik je tu situaciju, u nastavku sjednice, i uz podršku pristranog Predsjednika Gradskog vijeća, iskoristio za, krajnje licemjerni, verbalni napad na vijećnika Grubišića i mene. Podsjećam da je čitavi ovaj spor započeo upravo gradonačelnik svojom neistinitom optužbom protiv mene. Cilj ove izrežirane predstave bio je iskonstruirati priču za medijski napad na vijećnika Grubišića i mene kao i skretanje pažnje građana s katastrofalno lošeg upravljanje gradom i nerazumnog rasipanja novca brodskih poreznih obveznika.

U vrijeme dok sam bila član Skupštine gradske Razvojne agencije nisam primala novčanu naknadu. Zbog nesuradnje gradske vlasti dva direktora Razvojne agencije podnijela su ostavke. Još u to vrijeme javno sam upozoravala da Razvojna agencija zbog te nesuradnje ne može funkcionirati. Direktor na odlasku i ja, u skladu sa zakonom, funkciju direktora prvo smo ponudili sadašnjem direktoru Razvojne agencije koji je tu funkciju tada odbio. U namjeri da spriječim gradonačelnika da na čelo Razvojne agencije postavi svog fikusa putem fiktivnog javnog natječaja, u skladu sa zakonom, pokušavala sam pronaći kvalitetnu osobu za funkciju direktora. Vijest o nefunkcioniranju Razvojne agencije proširila se među brodskom javnosti pa nitko nije želio preuzeti funkciju direktora. U konačnici sam jedva izmolila jednu poznanicu da dođe raditi u Razvojnu agenciju. U to vrijeme, kao i danas, ona mi je bila samo jedna od stotina poznanica i ništa više. Nikad nismo bile prijateljice kao što to gradonačelnik neistino tvrdi. Na mjesto direktorice Razvojne agencije došla je s boljeg radnog mjesta s dobrim namjerama, a ne kao nezaposleni stranački uhljeb. U konačnici i ona je sama podnijela ostavku zbog nemogućih uvjeta rada. Nakon nje na funkciju direktora dolazi sadašnji direktor, ali licemjeri ne postavljaju pitanje kako je on došao na tu funkciju. Toliko o lažnim podmetanjima da sam uhljebila svoju prijateljicu.

Skandaloznim priopćenjem nepotpisanih zaposlenika gradske uprave objavljenim na službenoj Internet stranici Grada Slavonskog Broda pale su sve maske. Brodska gradska uprava, umjesto kao javni servis svih građana Slavonskog Broda, u stvarnosti funkcionira kao politički pristrani servis gradonačelnika i njegove interesne skupine. Apsolutno je nedopustivo javno političko svrstavanje nepotpisanih zaposlenika gradske uprave i zlouporaba službene Internet stranice Grada Slavonskog Broda. Taj javni istup predstavlja udar na lokalni demokratski poredak. Istup nepotpisanih zaposlenika gradske uprave krajnje je licemjeran. Javno im želim postaviti nekoliko pitanja. Kako objašnjavaju činjenicu da je inspekcija Ministarstva Uprave još u siječnju 2018. godine bila upozorena da je natječaj za radno mjesto administrativne tajnice namješten za Nikolinu Ružić? Zašto isto tako nisu ustali u obranu bivše direktorice Razvojne agencije? Zašto nisu tako reagirali nakon javnog reagiranja zaposlenika gradske uprave Duška Medakovića na Sbplus portalu 7.6.2011. godine u kojem je napisao citiram: "No "tiranija” od strane Gradske uprave, čiji je gradonačelnik Mirko Duspara i gdje se ne poduzimaju nikakove mjere bez njegovog naloga, se nastavlja. Pitam se gdje je kraj. Remetinec ili psihijatrija?"?  Zašto nisu reagirali na potresni tekst pokojnog Emila Cipra objavljen na Sbplus portalu 28.12.2013. godine pod naslovom "Svi smo mi Marinko Krpan"? Zašto nisu reagirali kad je gradonačelnik u prosincu 2015. godine javno izjavio: "Gospođa Pilić bi trebala tražiti možda stručnu pomoć"(glavna tajnica Hrvatskog sindikata djelatnika u kulturi)? Zašto nisu ovako ustali u zaštitu domara gradske uprave protjeranog u pregrađeni prostor ostave na temperaturu od 12 stupnjeva Celzijusa? Zašto nisu reagirali kad je na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća gradonačelnik vijećniku Tekiću poručio da "treba otići na pregled i uzeti normabel"?  Zašto nisu reagirali kad je gradonačelnik prekršio Zakon o zaštiti osobnih podataka kad je u svibnju 2015. godine na službenim stranicama Grada objavio priopćenje u kojem se iznose podaci o članovima Sindikata? Zašto ne reagiraju na strašni mobbing kojem je sad izložen zaposlenik Gradske uprave zbog odbijanja davanja lažnog iskaza? Odgovor na sva ova pitanja je isti. Svi ovi primjeri dokazuju nedosljednost nepotpisanih zaposlenika gradske uprave, a time i njihovu nedopustivu javnu političku pristranost.

Podsjetila bih Predsjednika Gradskog vijeća da je zbog gradonačelnika po njega u gradsku upravu morala dolaziti hitna pomoć. Isto tako podsjetila bih ga i na činjenicu, kad se već poziva na Istanbulsku konvenciju, na gnjusnu šovinističku izjavu koju mi je uputio na predzadnjoj sjednici Gradskog vijeća. Podsjetila bih ga i na činjenicu da je upravo gradski vijećnik Roberto Lujićrekorder u broju izostanaka sa sjednica Gradskog vijeća. Vijećnik Lujić ove godine nije bio ni na jednoj sjednici pa je SDP u Gradskom vijeću spao na samo jednog vijećnika. U ovom mandatu Karmen Dizdar-Grgurević je zbog unaprijed dogovorenih obveza izostala samo s jedne sjednice, a ja sam bila na svim sjednicama.                                                                                                                                                                                                     Nezavisna gradska vijećnica Slavica Lemaić

Broj komentara: 12

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
Brada5

Brada5

Komentirano: 8.10.2018. | 18:10

1

Na ovoj slici Slavica cool najviše mi se svi da sto je obukla Crvenu majicu super joj stoji. Ali u pozadini fali Hdssb Boro
marketinghr

marketinghr

Komentirano: 2.10.2018. | 16:16

2

europa@ svoju tezu da je Slavica uvjerljivija od "Dusparinih pobočnika" nisi potkrijepio niti jednim argumentom. To je kakteristika vas HDZ-ovaca...Perinih pobočnika.
Detox

Detox

Komentirano: 2.10.2018. | 10:37

3

Slavka ne daj na se!
Jedrilice

Jedrilice

Komentirano: 2.10.2018. | 9:36

4

Ako ništa drugo ljepša je i simpatičniji od duspare.
profesor

profesor

Komentirano: 2.10.2018. | 8:42

5

Vrlo malo od ovog pamfleta sam pročitao.Višesatni izravan prijenos cijele sjednice slušao sam na Laganini FM (bivši radio Brod) a sada bih trebao nekome povjerovati da sam gluh na svoje uši?!
XSIZE

XSIZE

Komentirano: 2.10.2018. | 7:34

6

Optužuje za nešto, a sama nije jasno rekla. Dva pitanja imam: Da li je Boro Grubišić izrekao one riječi koje su napisane? Drugo, da li ti, kao žena, osuđuješ te riječi? Izvrtanje teza ti je posao, ali suština je bitna!
europa

europa

Komentirano: 2.10.2018. | 7:19

7

Čine mi se Slavicini argumenti bolji i jači od ovih dusparinih i njegovih pobočnika bez obzira koliko komentatora je za koga.
ivomarkic

ivomarkic

Komentirano: 2.10.2018. | 0:51

8

rotorko@ . molim te, nabroji što je to tvoj šef stranke Pero Ćosić napravio za Brod zajedno sa Sočkovićem u ovih 28 godina države Hrvatske??? Nemoj da moramo čekati do suda Božjeg. Ja ću ti pomoći i započeti: županija na pretposljednjem mjestu po uspješnosti na listi županija...ti nastavi niz.
rotorko

rotorko

Komentirano: 2.10.2018. | 0:22

9

Propela se Babina interesna bojna. Zanimljivo kako nikad ne argumentirate, nego uvijek napadate ad hominem. Pametan čovjek puno može zaključiti iz vaših komentara. Ako je ona posvuduša, šta je onda Babo? Ima svoju emisiju na radiju, ima svoj portal, svoj „Glasnik“, svoje reklamne panoe, sve plačeno našim novcem. Samo jadan nema svoje projekte, pa se mora hvaliti tuđima.
ivomarkic

ivomarkic

Komentirano: 1.10.2018. | 20:47

10

"Letit, leti samo noću, na metli te hoću..." DJ Krmak...hahaha

Broj komentara: 12

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
Prikaži sve komentare 12

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
SBplus.hr, Slavonski Brod : Zašto bi Prgomet politici mogao reći 'Zbogom!'?

Bijele kute u politici

Zašto bi Prgomet politici mogao reći 'Zbogom!'?

15.11.2019. | 16:30
U politici je postigao mnogo, ali u kirurgiji je dosegnuo sam svjetski vrh.
U politici je postigao mnogo, ali u kirurgiji je dosegnuo sam svjetski vrh.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Grabar Kitarović kampanju započela čistim zrakom u Sl. Brodu

Što više babica kilavije dijete

Grabar Kitarović kampanju započela čistim zrakom u Sl. Brodu

11.11.2019. | 17:00
To što je Brođanima, napokon, priskrbila čist zrak - tek je jedna od stvari na listi uspješno odrađenih zadataka predsjednice Kolinde Grabar Kitarović.
To što je Brođanima, napokon, priskrbila čist zrak - tek je jedna od stvari na listi uspješno odrađenih zadataka predsjednice Kolinde Grabar Kitarović.
SBplus.hr, Slavonski Brod : A kamo bi ova socijalistkinja vodila društvo - ne reče

Kastrirana ili 'salonska' ljevica

A kamo bi ova socijalistkinja vodila društvo - ne reče

11.11.2019. | 14:00
Dok odgovorni o stanju u kojemu su se našli radnici Specijalnih vozila - šute, sve je više onih koji misle kako svojim izjavama mogu pomoći 'Đuri'. Radi li se o skupljanju političkih bodova ili iskrenoj brizi za radnike - procijenite sami.
Dok odgovorni o stanju u kojemu su se našli radnici Specijalnih vozila - šute, sve je više onih koji misle kako svojim izjavama mogu pomoći 'Đuri'. Radi li se o skupljanju političkih bodova ili iskrenoj brizi za radnike - procijenite sami.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Saznajte tko su nove mlade nade HDZ-a u Slavonskom Brodu

Mladi 'predsjednici'

Saznajte tko su nove mlade nade HDZ-a u Slavonskom Brodu

31.10.2019. | 11:00
Saznajte tko su predsjednici četiri novoosnovana odbora HDZ-ove mladeži u Slavonskom Brodu i Brodsko-posavskoj županiji.
Saznajte tko su predsjednici četiri novoosnovana odbora HDZ-ove mladeži u Slavonskom Brodu i Brodsko-posavskoj županiji.
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Podržavamo radnike da se izbore za svoju plaću'

HDZ BPŽ:

'Podržavamo radnike da se izbore za svoju plaću'

29.10.2019. | 22:15
"Podržavamo radnike u svojim nastojanjima da zaštite svoja prava i štrajkom se izbore za svoju zasluženu plaću. Na temelju i naših apela Vlada Republike Hrvatske više se uključila u rješavanje problema, prije svega kako bi pomogla radnicima u što skorijem pronalasku rješenja za n
"Podržavamo radnike u svojim nastojanjima da zaštite svoja prava i štrajkom se izbore za svoju zasluženu plaću. Na temelju i naših apela Vlada Republike Hrvatske više se uključila u rješavanje problema, prije svega kako bi pomogla radnicima u što skorijem pronalasku rješenja za n
SBplus.hr, Slavonski Brod : Pozvao Brođane na štrajk zbog Sveučilišta

HSS dao podršku učiteljima

Pozvao Brođane na štrajk zbog Sveučilišta

10.10.2019. | 19:35
HSS je održao medijsku konferenciju na kojoj je dao podršku štrajku učitelja, istaknuvši kako ih podržavaju jer 'žele biti jednakovrijedni članovi društva'.
HSS je održao medijsku konferenciju na kojoj je dao podršku štrajku učitelja, istaknuvši kako ih podržavaju jer 'žele biti jednakovrijedni članovi društva'.
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Obrtnici zaslužuju posebnu brigu'

Davor Vlaović:

'Obrtnici zaslužuju posebnu brigu'

4.10.2019. | 12:00
„U Brodsko-posavskoj županiji imamo 2.176 obrta s preko 3.800 zaposlenih, nekada je bilo do 2.600 obrta. Što se dogodilo, tko je kriv? Sigurno i zakonodavni okvir i provedba zakona koji su često na štetu obrtnika."
„U Brodsko-posavskoj županiji imamo 2.176 obrta s preko 3.800 zaposlenih, nekada je bilo do 2.600 obrta. Što se dogodilo, tko je kriv? Sigurno i zakonodavni okvir i provedba zakona koji su često na štetu obrtnika."
SBplus.hr, Slavonski Brod : Prestanite statirati i pogodovati strancima

HSS poručio Vladi

Prestanite statirati i pogodovati strancima

7.9.2019. | 17:00
HSS pozvao Vladu Republike Hrvatske da prestane "statirati i pogodovati strancima jer će Hrvatska ostati bez Hrvata". "Prodaja poljoprivrednog zemljišta strancima, koje je glavni resurs za proizvodnju hrane, je veliki korak upravo u tom pravcu.", naglasili su.
HSS pozvao Vladu Republike Hrvatske da prestane "statirati i pogodovati strancima jer će Hrvatska ostati bez Hrvata". "Prodaja poljoprivrednog zemljišta strancima, koje je glavni resurs za proizvodnju hrane, je veliki korak upravo u tom pravcu.", naglasili su.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Je li Savjet za Slavoniju zaboravio brodsko Sveučilište?

Svi odgovorni su se ušutili

Je li Savjet za Slavoniju zaboravio brodsko Sveučilište?

4.9.2019. | 12:15
Od sjednice Savjeta za Slavoniju u Novoj Gradiški, koja je održana u travnju, do ove u Orahovici, pitanje Sveučilišta u Slavonskom Brodu nije se aktualiziralo, iako je premijer i tada govorio kako je upravo ono jedno od četiri važna segmenta u koja valja ulagati za brži razvoj. B
Od sjednice Savjeta za Slavoniju u Novoj Gradiški, koja je održana u travnju, do ove u Orahovici, pitanje Sveučilišta u Slavonskom Brodu nije se aktualiziralo, iako je premijer i tada govorio kako je upravo ono jedno od četiri važna segmenta u koja valja ulagati za brži razvoj. B
SBplus.hr, Slavonski Brod : Učenici nakon završetka obrazovanja moraju biti zapošljivi

Objavite evaluaciju 'Škole za život'

Učenici nakon završetka obrazovanja moraju biti zapošljivi

2.9.2019. | 11:00
"Reforma koja se provodila eksperimentalno prošle godine i koja bi od jeseni trebala zaživjeti ne ide u dobrom smjeru. Rezultati evaluacije i testova, koji nisu javno objavljeni, a trebali bi biti, nisu dobri i eksperiment nije polučio dobar rezultat. Još uvijek su rezultati test
"Reforma koja se provodila eksperimentalno prošle godine i koja bi od jeseni trebala zaživjeti ne ide u dobrom smjeru. Rezultati evaluacije i testova, koji nisu javno objavljeni, a trebali bi biti, nisu dobri i eksperiment nije polučio dobar rezultat. Još uvijek su rezultati test
SBplus.hr, Slavonski Brod : Hrvatski domoljubi mogu zadržati hrvatsku zemlju

Ako žele?

Hrvatski domoljubi mogu zadržati hrvatsku zemlju

30.8.2019. | 9:30
Bez zemljišta nema proizvodnje hrane, a hrana je postala najjače oružje, najjače svjetske ekonomije natječu se u količinama izvezene hrane i zauzimaju strateške pozicije. Hrvatski donositelji odluka imaju priliku domoljublje pokazati zadržavanjem hrvatskog poljoprivrednog zemlji
Bez zemljišta nema proizvodnje hrane, a hrana je postala najjače oružje, najjače svjetske ekonomije natječu se u količinama izvezene hrane i zauzimaju strateške pozicije. Hrvatski donositelji odluka imaju priliku domoljublje pokazati zadržavanjem hrvatskog poljoprivrednog zemlji
SBplus.hr, Slavonski Brod : Sinčić obilježio svoj teren (i) u Slavonskom Brodu

Prije selidbe u Bruxelles

Sinčić obilježio svoj teren (i) u Slavonskom Brodu

22.7.2019. | 10:45
U poznatoj slavonskobrodskoj 'Pijanoj' ulici sada se nalazi, ni manje ni više, nego regionalni ured još jedne značajne 'stranke u Hrvata'.
U poznatoj slavonskobrodskoj 'Pijanoj' ulici sada se nalazi, ni manje ni više, nego regionalni ured još jedne značajne 'stranke u Hrvata'.
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Poljoprivreda treba pomoć, ne obećanja!'

Ivan Šmit:

'Poljoprivreda treba pomoć, ne obećanja!'

11.7.2019. | 9:15
Šmit se osvrnuo na klimatske promjene koje se događaju i česte pojave oluja na području Slavonije o kojima nije strateški promišljano i nema rješenje niti za protugradnu obranu niti za naknadu štete poljoprivrednicima.
Šmit se osvrnuo na klimatske promjene koje se događaju i česte pojave oluja na području Slavonije o kojima nije strateški promišljano i nema rješenje niti za protugradnu obranu niti za naknadu štete poljoprivrednicima.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Sastali se šefovi organizacija SDP-a slavonskih županija

Na Poloju u Slavonskom Brodu

Sastali se šefovi organizacija SDP-a slavonskih županija

8.6.2019. | 14:25
Na neformalnom druženju i svojevrsnoj proslavi dobrih izbornih rezultata Marina Opačak Bilić uspjela je na slavonskobrodskom Poloju okupiti šefa SDP-a i predsjednike svih pet slavonskih županijskih organizacija stranke.
Na neformalnom druženju i svojevrsnoj proslavi dobrih izbornih rezultata Marina Opačak Bilić uspjela je na slavonskobrodskom Poloju okupiti šefa SDP-a i predsjednike svih pet slavonskih županijskih organizacija stranke.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Ponosan sam na Lutvinku i Plavo polje koji se ponovno crvene

Stribor Valenta:

Ponosan sam na Lutvinku i Plavo polje koji se ponovno crvene

29.5.2019. | 9:45
'Postajemo lokomotiva u petoj Izbornoj jedinici. Grad koji ima potencijal za najveću tendenciju rasta. Grad koji je SDP-u davao i više od deset tisuća glasova. Žalosti me što ovakvi trendovi ne prate i ostale naše organizacije u županiji.'
'Postajemo lokomotiva u petoj Izbornoj jedinici. Grad koji ima potencijal za najveću tendenciju rasta. Grad koji je SDP-u davao i više od deset tisuća glasova. Žalosti me što ovakvi trendovi ne prate i ostale naše organizacije u županiji.'
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Opravdat ću povjerenje, radio u Bruxellesu ili Slav. Brodu'

Danijel Marušić konačno iz 'baze':

'Opravdat ću povjerenje, radio u Bruxellesu ili Slav. Brodu'

28.5.2019. | 14:00
Potpuno realnu analizu izbornih rezultata, pomalo čak i pesimističnu, dali su na današnjoj konferenciji za medije članovi Županijske organizacije HDZ-a. Izvrsnim se rezultatima Danijela Marušića koji je, prema broju preferencijalnih glasova, završio visoko na listi, nisu uopće hv
Potpuno realnu analizu izbornih rezultata, pomalo čak i pesimističnu, dali su na današnjoj konferenciji za medije članovi Županijske organizacije HDZ-a. Izvrsnim se rezultatima Danijela Marušića koji je, prema broju preferencijalnih glasova, završio visoko na listi, nisu uopće hv
SBplus.hr, Slavonski Brod : Brođani Pernara dočekali s oduševljenjem

I mladi i stari pružaju mu podršku

Brođani Pernara dočekali s oduševljenjem

5.5.2019. | 8:00
„Dobar si čovjek, ustraj u tome što radiš. Neka te Bog blagoslovi, a Njegova snaga i blagoslov prate u tome što radiš.“, „Jedino se ti usudiš reći ono što misliš, bori se i dalje.“, „Morate se boriti, svaka vam čast.“, „Budi samo uporan kao uvijek. Ne daj se smetati jer ovo nije
„Dobar si čovjek, ustraj u tome što radiš. Neka te Bog blagoslovi, a Njegova snaga i blagoslov prate u tome što radiš.“, „Jedino se ti usudiš reći ono što misliš, bori se i dalje.“, „Morate se boriti, svaka vam čast.“, „Budi samo uporan kao uvijek. Ne daj se smetati jer ovo nije
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Pravosuđe bi trebalo biti oslobođeno politike'

Građani nemaju povjerenje u sudstvo

'Pravosuđe bi trebalo biti oslobođeno politike'

4.5.2019. | 20:25
„Sudski sporovi su predugi, traju godinama, a za mnoge javne afere nisu donesene presude. Hrvatske građane zanima hoće li itko ikada vratiti barem jednu otuđenu kunu u državni proračun. Činjenica je da tih novaca nema."
„Sudski sporovi su predugi, traju godinama, a za mnoge javne afere nisu donesene presude. Hrvatske građane zanima hoće li itko ikada vratiti barem jednu otuđenu kunu u državni proračun. Činjenica je da tih novaca nema."
SBplus.hr, Slavonski Brod : Jedini zastupnik koji je preživio koncentracijski logor

Može li Fred Matić postati:

Jedini zastupnik koji je preživio koncentracijski logor

30.4.2019. | 20:00
„Vlak od Zagreba do Vinkovaca putuje četiri sata odnosno brzinom kojom je išao 1933. godine, prije gotovo jedno stoljeće. Volio bih dati doprinos da se takve stvari promijene. Volio bih da moj i naš Vukovar bude spojen autocestom prema Županji…“, uobličio je tako Predrag Fred Mat
„Vlak od Zagreba do Vinkovaca putuje četiri sata odnosno brzinom kojom je išao 1933. godine, prije gotovo jedno stoljeće. Volio bih dati doprinos da se takve stvari promijene. Volio bih da moj i naš Vukovar bude spojen autocestom prema Županji…“, uobličio je tako Predrag Fred Mat
SBplus.hr, Slavonski Brod : Politika ga uzbuđuje jednako kao i kirurgija

Uspjeh brodskog liječnika u Zagrebu

Politika ga uzbuđuje jednako kao i kirurgija

19.4.2019. | 13:45
Što to liječnici vide u politici da se - nakon mukotrpnog i dugotrajnog obrazovanja za spašavanje tuđih života, radije odlučuju za udobne fotelje - ostat će čini se enigma. Tako je jučer Prgomet izbor za predsjednika zagrebačke Skupštine usporedio s prvim kirurškim iskustvom.
Što to liječnici vide u politici da se - nakon mukotrpnog i dugotrajnog obrazovanja za spašavanje tuđih života, radije odlučuju za udobne fotelje - ostat će čini se enigma. Tako je jučer Prgomet izbor za predsjednika zagrebačke Skupštine usporedio s prvim kirurškim iskustvom.
SBplus.hr, Slavonski Brod :
SBplus.hr, Slavonski Brod :