Politika : Političke stranke

Objavljeno: 6.5.2021. u 13:00
Prikaza: 2272
|
Autor: Promo

Kandidatkinja za županicu Tea Tomas:

'Ovo je kapitalni projekt kojeg sam osmislila za županiju'

Željka Gavranović/SBplus
Foto: Željka Gavranović/SBplusTea Tomas, kandidatkinja DM NL za županicu BPŽ
  • Željka Gavranović/SBplus
  • Željka Gavranović/SBplus
  • Željka Gavranović/SBplus
  • Željka Gavranović/SBplus
  • Željka Gavranović/SBplus
  • Željka Gavranović/SBplus

Preslikavanje uspješnih gradskih demografskih mjera na županiju, briga o starijima te osiguravanje jednakih uvjeta u gradskim i seoskim školama - samo su neke od programskih mjera potencijalne nove županice.

SLAVONSKI BROD - U slavonskobrodskom kajakaškom domu stranka Duspara Mirko - Nezavisna lista predstavila je svoje kandidate za županijsko vodstvo.

Kao njihove snage na lokalne izbore 2021. godine izlaze Tea Tomas, dosadašnja dogradonačelnica i kandidatkinja za županicu Brodsko-posavske županije te Danijel Odobašić, dosadašnji zamjenik načelnika Općine Gornja Vrba i sadašnji kandidat za zamjenika županice.

- Kao stranka vodimo ovaj grad šesnaest godina i u tom je periodu puno toga napravljeno. No, da imamo podršku Županije, ovaj bi grad bio još puno ljepši nego što se sad. Zato smo se odlučili na ove izbore izaći s našim kandidatima i pokazati da se to može bolje raditi na toj razini. Nismo zadovoljni s onim što se dosad radilo. Naša Sava još uvijek nije u cijelosti plovna, a u Luku Brod 'ulupane' su stotine milijuna kuna. U županiji imamo problem i s otpadom. Regionalni centar za gospodarenje otpadom „Šagulje" već duže od desetljeća ima samo direktora. Nažalost, još nema ni dovršenu projektnu dokumentaciju. Zbog njih gradovi i općine trpe veliku štetu. Zato je Grad Slavonski Brod morao raspisati natječaj za četiri nove kazete. Puno je toga što treba napraviti. I mali koraci znače puno županiji koja je među posljednjima u Hrvatskoj. Kad pogledate HDZ-ov slogan „Sad je bitno", možemo samo reći - Da, sad je bitno zaustaviti one koji trideset godina uništavaju najbogatiju i najplodniju regiju. - kazao je Mirko Duspara, predsjednik DM NL.

Preslikavanje uspješnih gradskih demografskih mjera na područje čitave županije, omogućavanje usluga produženog boravka u školama na području općina, obnova i dogradnja objekata osnovnih škola kako bi sva djeca imala uvjete jednake onima u gradskim školama, briga o starijima izgradnjom novih kapaciteta za njihovo stambeno zbrinjavanje, transparentna i svima dostupna lista čekanja za Dom za starije i nemoćne - samo su neke točke programa za četverogodišnji mandat koje je danas predstavila potencijalna buduća županica.

- Za svog sina, ali i za svu djecu s područja ove Županije, želim da imaju mogućnost ovdje ostati i raditi. Naša Županija zapala je kolotečinu; bez vlastitih velikih projekata, bez elana, volje, energije i ideje. Žalosno je i neoprostivo da naša prekrasna, bogata, plodna županija s marljivim, vrijednim i poštenim ljudima, dospije na posljednje mjesto. Da bismo napravili promjenu, potrebna je jasna strategija razvoja koja će biti definirana do 2030. godine. Poražavajuće je da smo, među pet slavonskih županija, najgori po povlačenju europskih sredstava. Gospodarske mjere su ono što ćemo provoditi. Poticajima poduzetnicima i obrtnicima koji su kičma našeg društva, pomoći ćemo im u poslovanju. Nećemo zaboraviti ni poljoprivrednike koji su naša tradicija, a kojima se dičimo kada god idemo negdje van. Lijepo je pričati o bogatoj gastronomskoj ponudi, prekrasnim OPG-ovima, no tko im pomaže i nudi konkretne programe koji će im pomoći? Trebaju im ne samo europski, nego i županijski poticaji. Kapitalni projekt kojeg planiram je izgradnja distribucijskog centra s ULO hladnjačom, gdje će naši poljoprivrednici tijekom cijele godine moći skladištiti svoje proizvode te ih na tržište stavljati kada njima najbolje odgovara, a ne samo u fazi dozrijevanja kada je cijena voća i povrća najniža. - kazala je Tea Tomas, kandidatkinja DM NL za županicu Brodsko-posavske županije.

Duspara Mirko Nezavisna lista, u ovim je lokalnim izborima odlučila puno toga prepustiti u ruke mladih. Osim što je kao kandidatkinju za zamjenicu gradonačelnika, Mirko Duspara odabrao svježe lice na političkoj sceni, Marinu Martić Puaču, kandidat za zamjenika županice također je mlad i perspektivan političar.

- Nakon odlaska s radnog mjesta 'stručni suradnik za gospodarstvo i imovinsko-pravne odnose' u Upravnom odjelu za gospodarstvo Grada Slavonskog Broda, 2013. godine kandidirao sam se na lokalnim izborima za zamjenika načelnika Općine Gornja Vrba. Nakon što smo osvojili mandat krenuo je veliki posao jer smo Općinu zatekli u teškom financijskom stanju i stagnaciji. Odgovornim radom uspjeli smo je izvući iz financijske krize te pokrenuti proces oporavka i razvoja. To su prepoznali mještani pa su nam i drugi put, 2017. godine, dali povjerenje. Smatram da svojim iskustvima stečenima u radu u lokalnoj upravi mogu pomoći Tei i biti njezina desna ruka kako bismo zajedno našu županiju poveli u novom smjeru. - kazao je Danijel Odobašić, kandidat DM NL za zamjenika županice Brodsko-posavske županije.

Današnjim predstavljanjem, a ranije i predajom potpisa građana, Tea Tomas i Danijel Odobašić aktivno su se uključili u predizbornu utrku za županijsko vodstvo. O tomu tko će naredne četiri godine voditi Brodsko-posavsku županiju, odlučivat će građani treće nedjelje u svibnju.

Ostali članci u rubrici
SBplus.hr, Slavonski Brod : Valenta lukavo pokušava ostati moneta za potkusurivanje

Posljednji tango ili?

Valenta lukavo pokušava ostati moneta za potkusurivanje

31.5.2021. | 18:28
SBplus.hr, Slavonski Brod : Evo u kojem je Mjesnom odboru osvojen drugi krug izbora

Analiza izbornih rezultata u S. Brodu

Evo u kojem je Mjesnom odboru osvojen drugi krug izbora

31.5.2021. | 14:09
SBplus.hr, Slavonski Brod : Oni će voditi pet općina u Brodskoj županiji

Nakon rezultata drugog kruga

Oni će voditi pet općina u Brodskoj županiji

31.5.2021. | 9:15
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Hvala Brođanima! Nastavljamo zajedno razvijati grad'

Gradonačelnik Mirko Duspara:

'Hvala Brođanima! Nastavljamo zajedno razvijati grad'

30.5.2021. | 21:50
SBplus.hr, Slavonski Brod : Donosimo prve službene rezultate drugog kruga glasovanja

Lokalni izbori 2021. godine

Donosimo prve službene rezultate drugog kruga glasovanja

30.5.2021. | 20:35
SBplus.hr, Slavonski Brod : U Brodskoj županiji najmanja izlaznost u Slavonskom Brodu

Lokalni izbori 2021. godine

U Brodskoj županiji najmanja izlaznost u Slavonskom Brodu

30.5.2021. | 17:02
SBplus.hr, Slavonski Brod : Glasovali kandidati za gradonačelnika Slavonskog Broda

Pozvali birače da i oni izađu na izbore

Glasovali kandidati za gradonačelnika Slavonskog Broda

30.5.2021. | 13:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : Odaziv birača u Slav. Brodu veći nego u prvom krugu

Drugi krug Lokalnih izbora 2021.

Odaziv birača u Slav. Brodu veći nego u prvom krugu

30.5.2021. | 12:30
SBplus.hr, Slavonski Brod : Na području županije jutros otvorena 104 biračka mjesta

Drugi krug lokalnih izbora 2021.

Na području županije jutros otvorena 104 biračka mjesta

30.5.2021. | 7:15
SBplus.hr, Slavonski Brod : Jelića došli podržati ministri, a Dusparu tek običan svijet

Niti završna poruka nije im ista

Jelića došli podržati ministri, a Dusparu tek običan svijet

28.5.2021. | 22:15
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Što je babi milo, to se babi snilo'

Mokri snovi vlastohlepni

'Što je babi milo, to se babi snilo'

28.5.2021. | 11:11
SBplus.hr, Slavonski Brod : Tko vodi prljavu kampanju?

Dragan Jelić ili Mirko Duspara

Tko vodi prljavu kampanju?

27.5.2021. | 20:50
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Dozvolite ljudima prelazak granice bez testa jednom tjedno'

Brodska saborska zastupnica Stožeru:

'Dozvolite ljudima prelazak granice bez testa jednom tjedno'

18.5.2021. | 9:45
SBplus.hr, Slavonski Brod :
SBplus.hr, Slavonski Brod :