Politika : Komunalni poslovi

Objavljeno: 9.1.2019. u 21:00
Prikaza: 1665
|
Autor: A. Primorac

Njome će hvatati napuštene životinje

Jedini u Hrvatskoj imaju ovakvu pušku za omamljivanje

AP/SBplus
Foto: AP/SBplus
 • AP/SBplus
 • AP/SBplus
 • AP/SBplus
 • AP/SBplus
 • AP/SBplus
 • AP/SBplus
 • AP/SBplus
 • AP/SBplus
 • AP/SBplus
 • AP/SBplus
 • AP/SBplus
 • AP/SBplus
 • AP/SBplus
 • AP/SBplus

Puška za omamljivanje opremljena je laserskim nišanom i teleoptikom, a domet joj je do 130 metara. Vrijedna je 22 tisuće kuna, a zajednički su ju kupili slavonskobrodski Komunalac i veterinarska ambulanta Praxis.

SLAVONSKI BROD - Azil za životinje u Slavonskom Brodu spreman je primiti svoje prve stanovnike. Stupanjem na snagu Zakona o zaštiti životinja, koji jedinice lokalne uprave i samouprave obvezuje da s prvim danom ove godine osiguraju skloništa za izgubljene i nezbrinute životinje, Grad Slavonski Brod angažirao je Trgovačko društvo Komunalac neka organizira rad Azila.

Burazović: "Ako je Grad do sada sam financirao projektnu dokumentaciju i uložio 1,5 milijun kuna u izgradnju 40 posto planiranog prostora, logično je da se Županija i ostale jedinice lokalne samouprave fokusiraju na pronalazak ostatka sredstava za kompletnu izgradnju prostora."

Rečeno - učinjeno. - Proteklih mjesec dana pripremali smo dokumentaciju, radili na angažiranju ljudi, od onih koji će raditi u Azilu do veterinara s kojim smo sklopili ugovor o hvatanju i zdravstvenoj skrbi životinja - za SBplus kazao je Pero Jelinić, direktor slavonskobrodskog Komunalca. 

Županija za nastavak izgradnje Azila osigurala 50 tisuća kuna

Podsjetimo, Grad Slavonski Brod do sada je izgradio 40 posto prostora Azila, a s obzirom na zakonske propise koji obvezuju jedinice lokalne uprave i samouprave na osnivanje skloništa za nezbrinute životinje nudio je Brodsko-posavskoj županiji sufinanciranje nastavka izgradnje te zajedničko korištenje prostora. Iako Županija načelno nije odbila taj prijedlog, on još uvijek nije zaživio. Naime, kako je rečeno na posljednjoj sjednici Županijske skupštine Brodsko-posavske županije, na kojoj je tema skloništa bila 'potegnuta' u nekoliko navrata, u županijskom proračunu za ovu je namjenu osigurano 50 tisuća kuna. - Mi smo osigurali koordinacijsku radnu skupinu koja se na temu azila sastala više puta. Logično je ako je Grad do sada sam financirao projektnu dokumentaciju i uložio 1,5 milijun kuna u izgradnju 40 posto planiranog prostora, da se Županija i ostale jedinice lokalne samouprave fokusiraju na pronalazak ostatka sredstava za kompletnu izgradnju prostora, a za što, prema nekim procjenama, nedostaje još tri i pol milijuna kuna bez PDV-a. Stoga sam pozvao jedinice lokalne samouprave neka u svojim proračunima rezerviraju sredstva za tu namjenu, a za koju je županija izdvojila 50 tisuća kuna. Uz to držimo i kako bi kompletan projekt trebalo kandidirati prema Ministarstvu poljoprivrede s ciljem iznalaženja dodatnog izvora sredstava za završetak skloništa u cijelosti - kazao je na posljednjoj prošlogodišnjoj sjednici Županijske Skupštine Željko Burazović, pročelnik Županijskog UO za poljoprivredu.

No, kako do 1.1. 2019. ništa nije riješeno, a država je tražila primjenu Zakona - u Slavonskom Brodu su odlučili pokrenuti rad u dvije do sada završene zgrade Azila, kapaciteta 40 životinja. Boksovi se sastoje od unutarnjeg i vanjskog prostora koji su međusobno povezani, a samo sklonište predviđeno je po sistemu "no kill".

Nabavili 22 tisuće kuna vrijednu pušku za omamljivanje

- Ovdje ćemo zbrinjavati samo izgubljene i nezbrinute životinje, nikako ne one za koje se vlasnici više ne mogu brinuti. Osigurali smo dva radnika koji će hraniti i čistiti životinje te voditi računa o evidenciji, a zahvaljujući ugovoru koji je potpisan s Veterinarskom ambulantom Praxis - Vet veterinara Damira Milasa, osigurali smo sigurno hvatanje, dopremanje i skrb životinjama - kazao je Jelinić.

Napuštene i pronađene životinje do skloništa mogu dopremiti i sami građani svakog radnog dana od sedam do 14 sati ili o pronalasku napuštenog psa mogu obavijestiti gradski servis koji će onda izdati nalog Komunalcu za zbrinjavanjem životinje. Ako djelatnici Komunalca, koji za ovu namjenu imaju osigurano i posebno prilagođeno vozilo, sami ne budu mogli uhvatiti životinju tu će nastupiti veterinar Milas.

-  U situacijama u kojima ni mi ne budemo mogli prići životinji te joj dati meku sa sedativom ili injekciju, bit ćemo prisiljeni koristiti pušku za omamljivanje. No, napominjem kako je ona apsolutno sigurna za životinje. Puška ne ubija, ali i ne ruši životinju odmah nego je potrebno određeno vrijeme da anestetik uđe u krv što znači da ćemo životinju možda upucati na jednom mjestu, a uhvatiti je par sto metara dalje - pojasnio je Milas, koji će za ovu namjenu koristiti top model puške, jedini ovakve vrste u Hrvatskoj. Opremljena je laserskim nišanom i teleoptikom, a domet joj je do 130 metara. - Iako je domet veličine jednog nogometnog igrališta, mi uglavnom pucamo na nekih 10 do 20 najviše 40 do 50 metara udaljenosti od životinje. No ponovno napominjem njena uporaba je zadnja opcija - dodao je Milas opisujući pušku vrijednu 22 tisuće kuna koji su zajednički, s 50-postotnim učešćem, kupili Praxis i Komunalac.

Dolaskom u sklonište psi koji su čipirani bit će podvrgnuti očitanju čipa nakon čega će vlasnik biti pozvan da preuzme psa. Ako se na to ogluši snosit će zakonom propisane sankcije. - Sve životinje koje nisu bit će čipirane, pregledat će ih veterinar, po potrebi će biti podvrgnute određenoj terapiji. Dobit će i svoje ime, karton, koji smo ovdje sami osmislili, a na kojem će se uz osnovne podatke nalaziti i fotografija. Naime, kako je riječ o "no kill" skloništu životinje koje ovdje završe tu će i ostati do udomljenja. Stoga planiramo pokrenuti internet stranicu na kojoj ćemo životinja ponuditi građanima na udomljavanje - najavio je Jelinić novost koja bi za mnoge pse mogla konačno značiti bolje dane.

Sav trošak hvatanja i veterinarske skrbi o životinji financirat će lokalna samouprava, u ovom slučaju Grad Slavonski Brod, dok će se za hranu i higijenske potrepštine tražiti donatori.

Tražit će donatore za hranu i higijenske potrepštine

Kako bi se izbjegle situacije da netko svoje životinje, o kojima se više ne želi brinuti, doveze i preko ograde ubaci u prostor Azila, postavljen je videonadzor od sedam kamera koje pokrivaju cijeli prostor.

- Sve što smo mogli pripremili smo. Neke stvari i nepredviđene te specifične situacije na koje ćemo sigurno nailaziti rješavat ćemo u hodu. Za sada, dok se ne postigne nekakav dogovor sa županijom i općinama, u ovom skloništu zbrinjavat ćemo isključivo životinje s područja Slavonskog Broda. Uskoro trebamo dobiti i naručeni službeni mobitel za Azil putem kojeg će građani moći izravno nama prijaviti pronađene napuštene pse i mačke - kazao je Jelinić.

S obzirom na broj pasa koji se može vidjeti na ulicama Slavonskog Broda riječ je o obimnom poslu, ali i ne tako malom financijskom trošku. - Kako Komunalac upravlja Azilom dužni smo imati ugovor s veterinarskom kućom. U ovom slučaju mi smo taj ugovor sklopili s Praxisom. Mi njima za jednog psa kojeg uhvate plaćamo 1300 kuna plus PDV, psi koji dođu ovdje bit će cijepljeni a to je 150 kuna plus PDV, čipiranje i zdravstvena knjižica izdatak su od sto kuna plus PDV, tu je i paušal od 200 kuna plus PDV za tjedne preglede, obvezno kastriranje koje se, ovisno o kilaži životinje, kreće od oko 250 do čak 700 kuna. Zatim su tu i oko tri kune po kilogramu životinje u slučaju potrebe eutanazije, čemu će se pristupati samo i jedino ako to zdravstveno stanje bude zahtijevalo, a o čemu će odluku donositi struka. Sve to financirat će jedinica lokalne samouprave - pojasnio je Jelinić, dodavši kako će u Azilu životinje biti hranjene isključivo kupovnom hranom za što će putem svoje stranice, ali i medija, od tvrtki i pojedinaca tražiti donacije.

- Nećemo primati novac, nego isključivo donacije u hrani i higijenskim potrepštinama - naglasio je Jelinić, dodavši kako će uskoro o tome izvijestiti i putem komunalčeve web stranice.

Broj komentara: 2

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
ivomarkic

ivomarkic

Komentirano: 10.1.2019. | 14:12

1

Pohvale Komunalcu i Praksisu. Brođani bi trebali biti međusobno solidarizirani u svim aspektima života, pa tako i u ovom slučaju. Županija ima preko 170.000 stanovnika i kada bi samo svaki stanovnik izdvojio po dvije kune mjesečno, to je 340.000 kuna mjesečno. Za taj novac bi se udomili svi napušteni psi županije. Nitko ne bi osiromašio za nekoliko kuna, a nesretne životinje bi počele dostojanstvenije živjeti. Pitam se, kakvi to moraju biti umovi koji napuštaju svoje ljubimce??
Vilson

Vilson

Komentirano: 10.1.2019. | 11:42

2

Sve pohvale Gradu i Komunalcu za do sada učinjeno, a Županiji i Općinama da se trgnu iz svog dugogodišnjeg zimskog sna, te da konačno počnu primjenjivati zakone Republike Hrvatske. Konačno se pridružujemo civiliziranim društvima. No, moram izraziti sumnju da će Komunalac moći sam u potpunosti obavljati ovaj složeni posao, naročito u dijelu udomljivanja životinja putem internetskih oglasa, pronalaženje donatora hrane, prostirki za ležanje i ostalih potrepština za životinje. Pa kontaktiranje sa inozemnim udomiteljima, jer se zna da, recimo, Njemačka udomljuje najveći broj napuštenih pasa. Stoga mislim da je nužno ugovoriti suradnju sa brodskim udrugama za zaštitu i spašavanje napuštenih životinja (iako Grad to vidljivo izbjegava) oko pomoći u njezi (hranjenje, čišćenje, šetnje) i naročito oko poslova udomljivanja životinja. Naročito bi tu trebalo biti mjesta i za sve ostale volontere koji svojim osjećajem i razumijevanjem za životinje mogu puno pomoći.

Broj komentara: 2

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
SBplus.hr, Slavonski Brod : Spomen obilježje koje vapi za čišćenjem

Odgovorni trebaju hitno nešto poduzeti

Spomen obilježje koje vapi za čišćenjem

19.6.2019. | 14:00
Masne fleke, kao rezultat izgorenih lampiona i svijeća, svakako bacaju ružnu sliku na ovo, jedno od najdojmljivijih, spomen obilježja u zemlji.
Masne fleke, kao rezultat izgorenih lampiona i svijeća, svakako bacaju ružnu sliku na ovo, jedno od najdojmljivijih, spomen obilježja u zemlji.
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Tihi rat' između Komunalca i Jakob Beckera se nastavlja

Drugu godinu za redom

'Tihi rat' između Komunalca i Jakob Beckera se nastavlja

17.6.2019. | 8:00
"Trgovačko društvo Komunalac je uočilo da društvo Jakob Becker d.o.o. iskorištava uspostavljeni sustav odvojenog prikupljanja korisnog otpada na području Slavonskog Broda, na način da od poslovnih korisnika u Slavonskom Brod odvozi korisne sirovine, poglavito otpadni papir i kart
"Trgovačko društvo Komunalac je uočilo da društvo Jakob Becker d.o.o. iskorištava uspostavljeni sustav odvojenog prikupljanja korisnog otpada na području Slavonskog Broda, na način da od poslovnih korisnika u Slavonskom Brod odvozi korisne sirovine, poglavito otpadni papir i kart
SBplus.hr, Slavonski Brod : Slavonskobrodski Dom zdravlja dobit će novo 'krilo'

Dugoočekivani početak radova

Slavonskobrodski Dom zdravlja dobit će novo 'krilo'

16.6.2019. | 11:45
Osim rasterećenja bolničkog sustava i lista čekanja na preglede, proširenje slavonskobrodskog Doma zdravlja pacijentima će donijeti brojna poboljšanja. Najviše će koristi imati najmanji pacijenti pa, primjerice, bolesna djeca više neće sjediti u istoj čekaonici s onima koji su do
Osim rasterećenja bolničkog sustava i lista čekanja na preglede, proširenje slavonskobrodskog Doma zdravlja pacijentima će donijeti brojna poboljšanja. Najviše će koristi imati najmanji pacijenti pa, primjerice, bolesna djeca više neće sjediti u istoj čekaonici s onima koji su do
SBplus.hr, Slavonski Brod : Zbog nepostojanja slivnika plivaju im dvorišta

Puknula vodovodna cijev

Zbog nepostojanja slivnika plivaju im dvorišta

15.6.2019. | 17:15
Stanovnici Dudinjaka koji se nalaze u blizini mjesta gdje je cijev pukla, suočili su se sa slijevanjem vode i plavljenjem dvorišta. Pitaju se kada će problem odvodnje biti riješen.
Stanovnici Dudinjaka koji se nalaze u blizini mjesta gdje je cijev pukla, suočili su se sa slijevanjem vode i plavljenjem dvorišta. Pitaju se kada će problem odvodnje biti riješen.
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Brod danas najhladniji u zemlji'

Čitatelji u akciji

'Brod danas najhladniji u zemlji'

15.6.2019. | 15:00
Poslavši nam fotografije gradskog sata, koje je snimio danas u 13.22, a na kojima je zabilježeno kako je temperatura u Slavonskom Brodu u tom trenutku iznosila 14°C, čitatelj je tek ironično prokomentirao kako smo najhladniji grad u zemlji. Ipak, tko zna možda su upravo visoke te
Poslavši nam fotografije gradskog sata, koje je snimio danas u 13.22, a na kojima je zabilježeno kako je temperatura u Slavonskom Brodu u tom trenutku iznosila 14°C, čitatelj je tek ironično prokomentirao kako smo najhladniji grad u zemlji. Ipak, tko zna možda su upravo visoke te
SBplus.hr, Slavonski Brod : Građanima već prekipjelo. Traže video nadzor.

Zbog opetovane divlje deponije

Građanima već prekipjelo. Traže video nadzor.

12.6.2019. | 22:15
- Pitao bih grad je li moguće postaviti video nadzor na rasvjetni stup kako bi se kaznile odgovorne osobe, jer pretpostavka je da će i nadalje nastaviti s ostavljanjem otpada?'
- Pitao bih grad je li moguće postaviti video nadzor na rasvjetni stup kako bi se kaznile odgovorne osobe, jer pretpostavka je da će i nadalje nastaviti s ostavljanjem otpada?'
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Odbio sam točak skoro'

Opasne rupe na cesti

'Odbio sam točak skoro'

12.6.2019. | 11:15
Novonastala udubina u cesti koja se nalazi u blizini stambenih zgrada u naselju Slavonija I nasuprot Gimnaziji veći problem stvara vozačima koji svojim automobilima napuštaju parkiralište nego onima koji ulaze u naselje.
Novonastala udubina u cesti koja se nalazi u blizini stambenih zgrada u naselju Slavonija I nasuprot Gimnaziji veći problem stvara vozačima koji svojim automobilima napuštaju parkiralište nego onima koji ulaze u naselje.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Nastavljaju borbu s najezdom komaraca

Tretiranje u Brodu i sutra

Nastavljaju borbu s najezdom komaraca

11.6.2019. | 15:05
"Suzbijanje komaraca provodi se hladnim ULV zamagljivanjem, u ranim jutarnjim satima odnosno kasno poslijepodnevnim satima, insekticidima odobrenim od Svjetske zdravstvene organizacije i Ministarstva zdravlja RH za primjenu u naseljenim područjima.", podsjećaju iz Gradske uprave
"Suzbijanje komaraca provodi se hladnim ULV zamagljivanjem, u ranim jutarnjim satima odnosno kasno poslijepodnevnim satima, insekticidima odobrenim od Svjetske zdravstvene organizacije i Ministarstva zdravlja RH za primjenu u naseljenim područjima.", podsjećaju iz Gradske uprave
SBplus.hr, Slavonski Brod : Posebna regulacija prometa zbog asfaltiranja

Na dvije lokacije u središtu grada

Posebna regulacija prometa zbog asfaltiranja

11.6.2019. | 15:00
Obnovom kolnika kompletna Ulica Matije Gupca od križanja sa Ulicom Petra Svačića do rotora koji vodi prema Zrinskoj ulici, bit će modernizirana vjerujemo na zadovoljstvo vozača.
Obnovom kolnika kompletna Ulica Matije Gupca od križanja sa Ulicom Petra Svačića do rotora koji vodi prema Zrinskoj ulici, bit će modernizirana vjerujemo na zadovoljstvo vozača.
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Ne znamo više što činiti jer stanje je neizdrživo'

Stanovnici Budainke očajni

'Ne znamo više što činiti jer stanje je neizdrživo'

9.6.2019. | 18:00
- Ove godine situacije je posebno teška zbog najezde komaraca. O tome da nam djeca u školu prolaze stazom pokraj koje netko nije pokosio, te im na taj način prijete i mogući ugrizi gmazova koji su se tu skrili da i ne govorimo - očajni su stanovnici Budainke, dodajući kako je ist
- Ove godine situacije je posebno teška zbog najezde komaraca. O tome da nam djeca u školu prolaze stazom pokraj koje netko nije pokosio, te im na taj način prijete i mogući ugrizi gmazova koji su se tu skrili da i ne govorimo - očajni su stanovnici Budainke, dodajući kako je ist
SBplus.hr, Slavonski Brod : Treba li zabraniti prometovanje slavonskobrodskom Tvrđavom?

Uništavanje povijesne i kulturne jezgre

Treba li zabraniti prometovanje slavonskobrodskom Tvrđavom?

8.6.2019. | 22:00
Mada se radi o povijesnoj i kulturnoj jezgri grada s monumentalnim građevinama, samo srce slavonskobrodske Tvrđave, potpuno nepotrebno, nerijetko izgleda poput običnog parkirališta.
Mada se radi o povijesnoj i kulturnoj jezgri grada s monumentalnim građevinama, samo srce slavonskobrodske Tvrđave, potpuno nepotrebno, nerijetko izgleda poput običnog parkirališta.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Centar 'na papiru' star cijelo desetljeće, možda i proradi

Prilika direktoru da zaradi plaću

Centar 'na papiru' star cijelo desetljeće, možda i proradi

8.6.2019. | 8:15
Apsurdna situacija da nepostojeći Centar koji ništa ne radi, gotovo cijelo desetljeće ima direktora koji redovito prima plaću, mogla bi se konačno promijeniti. Naravno, nakon što bude izrađena 'opsežna dokumentacija' za koju prethodnih neradnih godina, valjda, nije bilo vremena.
Apsurdna situacija da nepostojeći Centar koji ništa ne radi, gotovo cijelo desetljeće ima direktora koji redovito prima plaću, mogla bi se konačno promijeniti. Naravno, nakon što bude izrađena 'opsežna dokumentacija' za koju prethodnih neradnih godina, valjda, nije bilo vremena.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Središte grada opet se mora crvenjeti od stida

Uz brodske 'hramove kulture'

Središte grada opet se mora crvenjeti od stida

7.6.2019. | 20:30
U koju god od slavonskobrodskih ustanova za 'kulturno uzdizanje' krenuli, moguće je da ćete, parkirate li uz korzo, naletjeti na zeleni otok čija lokacija predstavlja problem prvenstveno zbog neodgovornog ponašanja onih koji ga koriste.
U koju god od slavonskobrodskih ustanova za 'kulturno uzdizanje' krenuli, moguće je da ćete, parkirate li uz korzo, naletjeti na zeleni otok čija lokacija predstavlja problem prvenstveno zbog neodgovornog ponašanja onih koji ga koriste.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Završetak radova u prometnoj gradskoj ulici

Kraj gužvama i zastojima

Završetak radova u prometnoj gradskoj ulici

7.6.2019. | 17:20
Bolje životne uvjete, ali i kraj gužvi te prometnih zastoja zbog radova, dočekali su i stanari slavonskobrodske ulice. Kako danas izgleda, saznajte u galeriji fotografija.
Bolje životne uvjete, ali i kraj gužvi te prometnih zastoja zbog radova, dočekali su i stanari slavonskobrodske ulice. Kako danas izgleda, saznajte u galeriji fotografija.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Iza nedjelje započet će tretman suzbijanja komaraca

Obavijest građanima

Iza nedjelje započet će tretman suzbijanja komaraca

7.6.2019. | 14:30
Za vrijeme zaprašivanja komaraca ljudi trebaju izbjegavati boravak na otvorenom, a pčelari se pozivaju da, u zoni provođenja tretmana, ne puštaju pčele na ispašu.
Za vrijeme zaprašivanja komaraca ljudi trebaju izbjegavati boravak na otvorenom, a pčelari se pozivaju da, u zoni provođenja tretmana, ne puštaju pčele na ispašu.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Županijski vijećnici (više) ne čitaju SBplus?

Glavobolje zadaju već odgovorena pitanja

Županijski vijećnici (više) ne čitaju SBplus?

6.6.2019. | 22:00
Predsjednik županijske Skupštine koji na sjednicama sjedi Županu zdesna, nije mu mogao pomoći i došapnuti odgovore kako bi ih isti znao podastrijeti znatiželjnim vijećnicima.
Predsjednik županijske Skupštine koji na sjednicama sjedi Županu zdesna, nije mu mogao pomoći i došapnuti odgovore kako bi ih isti znao podastrijeti znatiželjnim vijećnicima.
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Netko tankih živaca, željan sna, reagirat će nasilno'

Mjesto koje je problem i danju i noću

'Netko tankih živaca, željan sna, reagirat će nasilno'

4.6.2019. | 20:00
'Oni to smatraju „bavljenjem sportom" i vjerojatno nemaju nikoga tko bi ih uputio na neku drugu vrstu tjelovježbe, kao što je ponoćno trčanje po gradu, skakanje s mosta u Glogovicu i slično. Kako je riječ o teroru koji traje već neko vrijeme, bojim se da netko tanjih živaca, a že
'Oni to smatraju „bavljenjem sportom" i vjerojatno nemaju nikoga tko bi ih uputio na neku drugu vrstu tjelovježbe, kao što je ponoćno trčanje po gradu, skakanje s mosta u Glogovicu i slično. Kako je riječ o teroru koji traje već neko vrijeme, bojim se da netko tanjih živaca, a že
SBplus.hr, Slavonski Brod : Za čišćenje je bilo potrebno 'preorati' tlo

Godine zagađenja i nemara

Za čišćenje je bilo potrebno 'preorati' tlo

3.6.2019. | 20:00
Koliko je time zagađeno tlo, a samim time i obližnje vode, dovoljno govori činjenica da je za dubinsko čišćenje bilo potrebno dio tla prekopati kako bi iz njega bila izvađena sva plastika i drugi teško razgradivi materijali.
Koliko je time zagađeno tlo, a samim time i obližnje vode, dovoljno govori činjenica da je za dubinsko čišćenje bilo potrebno dio tla prekopati kako bi iz njega bila izvađena sva plastika i drugi teško razgradivi materijali.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Vodostaj Save 'narastao' za više od 100 cm

Zadnjeg dana vikenda

Vodostaj Save 'narastao' za više od 100 cm

3.6.2019. | 11:15
I dok je tijekom jučerašnjeg dana i noćas Sava kod Slavonskog Broda rasla u prosjeku tri do četiri cm po satu, jutros je situacija nešto malo bolja.
I dok je tijekom jučerašnjeg dana i noćas Sava kod Slavonskog Broda rasla u prosjeku tri do četiri cm po satu, jutros je situacija nešto bolja.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Nastavak deratizacije u centru grada

Sedmi tjedan provođenja

Nastavak deratizacije u centru grada

3.6.2019. | 10:15
Deratizacija će biti obavljena od ponedjeljka do petka u periodu od 8 do 16 sati.
Deratizacija će biti obavljena od ponedjeljka do petka u periodu od 8 do 16 sati.