Politika : Komunalni poslovi

Objavljeno: 9.1.2019. u 21:00
Prikaza: 1597
|
Autor: A. Primorac

Njome će hvatati napuštene životinje

Jedini u Hrvatskoj imaju ovakvu pušku za omamljivanje

AP/SBplus
Foto: AP/SBplus
 • AP/SBplus
 • AP/SBplus
 • AP/SBplus
 • AP/SBplus
 • AP/SBplus
 • AP/SBplus
 • AP/SBplus
 • AP/SBplus
 • AP/SBplus
 • AP/SBplus
 • AP/SBplus
 • AP/SBplus
 • AP/SBplus
 • AP/SBplus

Puška za omamljivanje opremljena je laserskim nišanom i teleoptikom, a domet joj je do 130 metara. Vrijedna je 22 tisuće kuna, a zajednički su ju kupili slavonskobrodski Komunalac i veterinarska ambulanta Praxis.

SLAVONSKI BROD - Azil za životinje u Slavonskom Brodu spreman je primiti svoje prve stanovnike. Stupanjem na snagu Zakona o zaštiti životinja, koji jedinice lokalne uprave i samouprave obvezuje da s prvim danom ove godine osiguraju skloništa za izgubljene i nezbrinute životinje, Grad Slavonski Brod angažirao je Trgovačko društvo Komunalac neka organizira rad Azila.

Burazović: "Ako je Grad do sada sam financirao projektnu dokumentaciju i uložio 1,5 milijun kuna u izgradnju 40 posto planiranog prostora, logično je da se Županija i ostale jedinice lokalne samouprave fokusiraju na pronalazak ostatka sredstava za kompletnu izgradnju prostora."

Rečeno - učinjeno. - Proteklih mjesec dana pripremali smo dokumentaciju, radili na angažiranju ljudi, od onih koji će raditi u Azilu do veterinara s kojim smo sklopili ugovor o hvatanju i zdravstvenoj skrbi životinja - za SBplus kazao je Pero Jelinić, direktor slavonskobrodskog Komunalca. 

Županija za nastavak izgradnje Azila osigurala 50 tisuća kuna

Podsjetimo, Grad Slavonski Brod do sada je izgradio 40 posto prostora Azila, a s obzirom na zakonske propise koji obvezuju jedinice lokalne uprave i samouprave na osnivanje skloništa za nezbrinute životinje nudio je Brodsko-posavskoj županiji sufinanciranje nastavka izgradnje te zajedničko korištenje prostora. Iako Županija načelno nije odbila taj prijedlog, on još uvijek nije zaživio. Naime, kako je rečeno na posljednjoj sjednici Županijske skupštine Brodsko-posavske županije, na kojoj je tema skloništa bila 'potegnuta' u nekoliko navrata, u županijskom proračunu za ovu je namjenu osigurano 50 tisuća kuna. - Mi smo osigurali koordinacijsku radnu skupinu koja se na temu azila sastala više puta. Logično je ako je Grad do sada sam financirao projektnu dokumentaciju i uložio 1,5 milijun kuna u izgradnju 40 posto planiranog prostora, da se Županija i ostale jedinice lokalne samouprave fokusiraju na pronalazak ostatka sredstava za kompletnu izgradnju prostora, a za što, prema nekim procjenama, nedostaje još tri i pol milijuna kuna bez PDV-a. Stoga sam pozvao jedinice lokalne samouprave neka u svojim proračunima rezerviraju sredstva za tu namjenu, a za koju je županija izdvojila 50 tisuća kuna. Uz to držimo i kako bi kompletan projekt trebalo kandidirati prema Ministarstvu poljoprivrede s ciljem iznalaženja dodatnog izvora sredstava za završetak skloništa u cijelosti - kazao je na posljednjoj prošlogodišnjoj sjednici Županijske Skupštine Željko Burazović, pročelnik Županijskog UO za poljoprivredu.

No, kako do 1.1. 2019. ništa nije riješeno, a država je tražila primjenu Zakona - u Slavonskom Brodu su odlučili pokrenuti rad u dvije do sada završene zgrade Azila, kapaciteta 40 životinja. Boksovi se sastoje od unutarnjeg i vanjskog prostora koji su međusobno povezani, a samo sklonište predviđeno je po sistemu "no kill".

Nabavili 22 tisuće kuna vrijednu pušku za omamljivanje

- Ovdje ćemo zbrinjavati samo izgubljene i nezbrinute životinje, nikako ne one za koje se vlasnici više ne mogu brinuti. Osigurali smo dva radnika koji će hraniti i čistiti životinje te voditi računa o evidenciji, a zahvaljujući ugovoru koji je potpisan s Veterinarskom ambulantom Praxis - Vet veterinara Damira Milasa, osigurali smo sigurno hvatanje, dopremanje i skrb životinjama - kazao je Jelinić.

Napuštene i pronađene životinje do skloništa mogu dopremiti i sami građani svakog radnog dana od sedam do 14 sati ili o pronalasku napuštenog psa mogu obavijestiti gradski servis koji će onda izdati nalog Komunalcu za zbrinjavanjem životinje. Ako djelatnici Komunalca, koji za ovu namjenu imaju osigurano i posebno prilagođeno vozilo, sami ne budu mogli uhvatiti životinju tu će nastupiti veterinar Milas.

-  U situacijama u kojima ni mi ne budemo mogli prići životinji te joj dati meku sa sedativom ili injekciju, bit ćemo prisiljeni koristiti pušku za omamljivanje. No, napominjem kako je ona apsolutno sigurna za životinje. Puška ne ubija, ali i ne ruši životinju odmah nego je potrebno određeno vrijeme da anestetik uđe u krv što znači da ćemo životinju možda upucati na jednom mjestu, a uhvatiti je par sto metara dalje - pojasnio je Milas, koji će za ovu namjenu koristiti top model puške, jedini ovakve vrste u Hrvatskoj. Opremljena je laserskim nišanom i teleoptikom, a domet joj je do 130 metara. - Iako je domet veličine jednog nogometnog igrališta, mi uglavnom pucamo na nekih 10 do 20 najviše 40 do 50 metara udaljenosti od životinje. No ponovno napominjem njena uporaba je zadnja opcija - dodao je Milas opisujući pušku vrijednu 22 tisuće kuna koji su zajednički, s 50-postotnim učešćem, kupili Praxis i Komunalac.

Dolaskom u sklonište psi koji su čipirani bit će podvrgnuti očitanju čipa nakon čega će vlasnik biti pozvan da preuzme psa. Ako se na to ogluši snosit će zakonom propisane sankcije. - Sve životinje koje nisu bit će čipirane, pregledat će ih veterinar, po potrebi će biti podvrgnute određenoj terapiji. Dobit će i svoje ime, karton, koji smo ovdje sami osmislili, a na kojem će se uz osnovne podatke nalaziti i fotografija. Naime, kako je riječ o "no kill" skloništu životinje koje ovdje završe tu će i ostati do udomljenja. Stoga planiramo pokrenuti internet stranicu na kojoj ćemo životinja ponuditi građanima na udomljavanje - najavio je Jelinić novost koja bi za mnoge pse mogla konačno značiti bolje dane.

Sav trošak hvatanja i veterinarske skrbi o životinji financirat će lokalna samouprava, u ovom slučaju Grad Slavonski Brod, dok će se za hranu i higijenske potrepštine tražiti donatori.

Tražit će donatore za hranu i higijenske potrepštine

Kako bi se izbjegle situacije da netko svoje životinje, o kojima se više ne želi brinuti, doveze i preko ograde ubaci u prostor Azila, postavljen je videonadzor od sedam kamera koje pokrivaju cijeli prostor.

- Sve što smo mogli pripremili smo. Neke stvari i nepredviđene te specifične situacije na koje ćemo sigurno nailaziti rješavat ćemo u hodu. Za sada, dok se ne postigne nekakav dogovor sa županijom i općinama, u ovom skloništu zbrinjavat ćemo isključivo životinje s područja Slavonskog Broda. Uskoro trebamo dobiti i naručeni službeni mobitel za Azil putem kojeg će građani moći izravno nama prijaviti pronađene napuštene pse i mačke - kazao je Jelinić.

S obzirom na broj pasa koji se može vidjeti na ulicama Slavonskog Broda riječ je o obimnom poslu, ali i ne tako malom financijskom trošku. - Kako Komunalac upravlja Azilom dužni smo imati ugovor s veterinarskom kućom. U ovom slučaju mi smo taj ugovor sklopili s Praxisom. Mi njima za jednog psa kojeg uhvate plaćamo 1300 kuna plus PDV, psi koji dođu ovdje bit će cijepljeni a to je 150 kuna plus PDV, čipiranje i zdravstvena knjižica izdatak su od sto kuna plus PDV, tu je i paušal od 200 kuna plus PDV za tjedne preglede, obvezno kastriranje koje se, ovisno o kilaži životinje, kreće od oko 250 do čak 700 kuna. Zatim su tu i oko tri kune po kilogramu životinje u slučaju potrebe eutanazije, čemu će se pristupati samo i jedino ako to zdravstveno stanje bude zahtijevalo, a o čemu će odluku donositi struka. Sve to financirat će jedinica lokalne samouprave - pojasnio je Jelinić, dodavši kako će u Azilu životinje biti hranjene isključivo kupovnom hranom za što će putem svoje stranice, ali i medija, od tvrtki i pojedinaca tražiti donacije.

- Nećemo primati novac, nego isključivo donacije u hrani i higijenskim potrepštinama - naglasio je Jelinić, dodavši kako će uskoro o tome izvijestiti i putem komunalčeve web stranice.

Broj komentara: 2

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
ivomarkic

ivomarkic

Komentirano: 10.1.2019. | 14:12

1

Pohvale Komunalcu i Praksisu. Brođani bi trebali biti međusobno solidarizirani u svim aspektima života, pa tako i u ovom slučaju. Županija ima preko 170.000 stanovnika i kada bi samo svaki stanovnik izdvojio po dvije kune mjesečno, to je 340.000 kuna mjesečno. Za taj novac bi se udomili svi napušteni psi županije. Nitko ne bi osiromašio za nekoliko kuna, a nesretne životinje bi počele dostojanstvenije živjeti. Pitam se, kakvi to moraju biti umovi koji napuštaju svoje ljubimce??
Vilson

Vilson

Komentirano: 10.1.2019. | 11:42

2

Sve pohvale Gradu i Komunalcu za do sada učinjeno, a Županiji i Općinama da se trgnu iz svog dugogodišnjeg zimskog sna, te da konačno počnu primjenjivati zakone Republike Hrvatske. Konačno se pridružujemo civiliziranim društvima. No, moram izraziti sumnju da će Komunalac moći sam u potpunosti obavljati ovaj složeni posao, naročito u dijelu udomljivanja životinja putem internetskih oglasa, pronalaženje donatora hrane, prostirki za ležanje i ostalih potrepština za životinje. Pa kontaktiranje sa inozemnim udomiteljima, jer se zna da, recimo, Njemačka udomljuje najveći broj napuštenih pasa. Stoga mislim da je nužno ugovoriti suradnju sa brodskim udrugama za zaštitu i spašavanje napuštenih životinja (iako Grad to vidljivo izbjegava) oko pomoći u njezi (hranjenje, čišćenje, šetnje) i naročito oko poslova udomljivanja životinja. Naročito bi tu trebalo biti mjesta i za sve ostale volontere koji svojim osjećajem i razumijevanjem za životinje mogu puno pomoći.

Broj komentara: 2

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
SBplus.hr, Slavonski Brod : Hoće li stupovi biti dovoljni da spriječe divljanje stazom?

Nekima i dalje nije jasno

Hoće li stupovi biti dovoljni da spriječe divljanje stazom?

25.4.2019. | 21:00
Besramnost koju u svojim postupcima pokazuju pojedini njihovi sugrađani-vozači, Brođane još uvijek iznenađuje. Jedno od posebnih mjesta u gradu koje je bilo omiljeno zabranjeno voće velikom broju vozača, sada je napokon 'zaštićeno'. No, hoće li to biti dovoljno?
Besramnost koju u svojim postupcima pokazuju pojedini njihovi sugrađani-vozači, Brođane još uvijek iznenađuje. Jedno od posebnih mjesta u gradu koje je bilo omiljeno zabranjeno voće velikom broju vozača, sada je napokon 'zaštićeno'. No, hoće li to biti dovoljno?
SBplus.hr, Slavonski Brod : Saznali smo što se zapravo događa s projektom 'Brod 2'

Oglasio se direktor brodskog Vodovoda

Saznali smo što se zapravo događa s projektom 'Brod 2'

25.4.2019. | 17:35
Direktor slavonskobrodskog Vodovoda pomirljivo je poručio kako „vjeruje da je došlo do pogreške u komunikaciji“ te se nada da će uskoro „otkloniti sve nesporazume“ s resornim Ministarstvom. No, nakon usporedbe informacija koje je ministar jučer iznio u Saboru te podataka koje je
Direktor slavonskobrodskog Vodovoda pomirljivo je poručio kako „vjeruje da je došlo do pogreške u komunikaciji“ te se nada da će uskoro „otkloniti sve nesporazume“ s resornim Ministarstvom. No, nakon usporedbe informacija koje je ministar jučer iznio u Saboru te podataka koje je
SBplus.hr, Slavonski Brod : Biramo li rješenje problema ili bavljenje posljedicama?

Problem koji se ponavlja

Biramo li rješenje problema ili bavljenje posljedicama?

25.4.2019. | 11:15
Kada biste uočili nekoga tko baca otpad tamo gdje ne smije, biste li ga prijavili nadležnima?
Kada biste uočili nekoga tko baca otpad tamo gdje ne smije, biste li ga prijavili nadležnima?
SBplus.hr, Slavonski Brod : Evo kada 'gase' radijatore

Ogrjevna sezona

Evo kada 'gase' radijatore

25.4.2019. | 9:15
Uz poziv dužnicima koji imaju dugovanja da ista izmire, naglašavaju kako radove na instalacijama grijanja unutar stana ili poslovnog prostora organiziraju sami krajnji kupci s tim da je prije izvođenja radova iz instalacija obvezno ispustiti pogonsku vodu, što obavljaju isključiv
Uz poziv dužnicima koji imaju dugovanja da ista izmire, naglašavaju kako radove na instalacijama grijanja unutar stana ili poslovnog prostora organiziraju sami krajnji kupci s tim da je prije izvođenja radova iz instalacija obvezno ispustiti pogonsku vodu, što obavljaju isključiv
SBplus.hr, Slavonski Brod : Grad je uz kružne tokove postao i ljepši, a ne tek sigurniji

Prometna rješenja pretvorili u čaroliju

Grad je uz kružne tokove postao i ljepši, a ne tek sigurniji

24.4.2019. | 16:20
Nijedan se vrtlar ne bi postidio 'kao naslikanih' prizora i kreativnih rješenja središnjih dijelova slavonskobrodskih kružnih tokova. Visoka razina hortikulturalnog uređenja, domišljate kombinacije, složen i promišljen izbor biljaka
Nijedan se vrtlar ne bi postidio 'kao naslikanih' prizora i kreativnih rješenja središnjih dijelova slavonskobrodskih kružnih tokova. Visoka razina hortikulturalnog uređenja, domišljate kombinacije, složen i promišljen izbor biljaka
SBplus.hr, Slavonski Brod : Nakon današnjeg dana sve nas može biti sram

Ako mogu oni, gdje smo mi?

Nakon današnjeg dana sve nas može biti sram

24.4.2019. | 14:45
Oni se kreću uz pomoć štaka i kolica, ali su inicirali i čistili divlje deponije koje su stvorile fizički zdrave osobe. U njihovoj inicijativi pomogli su im samo djelatnici Komunalca. Ostalih građana nije bilo. Na žalost.
Oni se kreću uz pomoć štaka i kolica, ali su inicirali i čistili divlje deponije koje su stvorile fizički zdrave osobe. U njihovoj inicijativi pomogli su im samo djelatnici Komunalca. Ostalih građana nije bilo. Na žalost.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Nastavljaju borbu protiv komaraca

Larvicidni tretman

Nastavljaju borbu protiv komaraca

24.4.2019. | 12:45
Larvicidni tretmani puno su učinkovitiji od zaprašivanja, pogotovo jer se zaprašivanje u urbanim sredinama ne smije obavljati iz zraka već samo iz vozila koja imaju ograničeno područje kretanja.
Larvicidni tretmani puno su učinkovitiji od zaprašivanja, pogotovo jer se zaprašivanje u urbanim sredinama ne smije obavljati iz zraka već samo iz vozila koja imaju ograničeno područje kretanja.
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Zabranimo lagane plastične vrećice'

Od Ministarstva okoliša traže:

'Zabranimo lagane plastične vrećice'

24.4.2019. | 10:15
"U Hrvatskoj je od početka 2019. na snazi obaveza naplate laganih plastičnih vrećica za nošenje, tanjih od 50 mikrona. Vrlo lagane vrećice u koje kupci pakiraju npr. voće i povrće, dakle, one tanje od 15 mikrona, besplatne su, no za njih je trgovac obavezan istaknuti natpis: „Vre
"U Hrvatskoj je od početka 2019. na snazi obaveza naplate laganih plastičnih vrećica za nošenje, tanjih od 50 mikrona. Vrlo lagane vrećice u koje kupci pakiraju npr. voće i povrće, dakle, one tanje od 15 mikrona, besplatne su, no za njih je trgovac obavezan istaknuti natpis: „Vre
SBplus.hr, Slavonski Brod : Evo koji su dijelovi grada i kada na redu za deratizaciju

Nastavak započetog

Evo koji su dijelovi grada i kada na redu za deratizaciju

24.4.2019. | 9:10
Pogledajte točan raspored lokacija na kojima će biti obavljena deratizacija u drugom tjednu provođenja:
Pogledajte točan raspored lokacija na kojima će biti obavljena deratizacija u drugom tjednu provođenja:
SBplus.hr, Slavonski Brod : Želite li u obilazak korza, najprije morate pokraj 'brloga'

Prizor za turiste - uspomene iz S. Broda

Želite li u obilazak korza, najprije morate pokraj 'brloga'

23.4.2019. | 20:10
Kartonske su kutije trebale završiti u par metara udaljenom i polupraznom spremniku za papir, a plastična ambalaža proizvoda za čišćenje u postojećem spremniku za tu vrstu otpada pa bi se nered ipak činio nešto manjim.
Kartonske su kutije trebale završiti u par metara udaljenom i polupraznom spremniku za papir, a plastična ambalaža proizvoda za čišćenje u postojećem spremniku za tu vrstu otpada pa bi se nered ipak činio nešto manjim.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Znakovi rijetko prežive blagdanske izlaske brodske mladeži

Blagdanska tradicija

Znakovi rijetko prežive blagdanske izlaske brodske mladeži

23.4.2019. | 18:35
Razulareno ponašanje mladeži nakon dugih noćnih izlazaka nešto je na što su mnogi već naviknuli. No, pjesmu i ples do zore, uz pokoje piće (pre)više većina će tolerirati, dok je uništavanje gradske imovine u svakom slučaju neprihvatljivo.
Razulareno ponašanje mladeži nakon dugih noćnih izlazaka nešto je na što su mnogi već naviknuli. No, pjesmu i ples do zore, uz pokoje piće (pre)više većina će tolerirati, dok je uništavanje gradske imovine u svakom slučaju neprihvatljivo.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Evo koje će ceste graditi, a koje modernizirati

Pogledajte

Evo koje će ceste graditi, a koje modernizirati

21.4.2019. | 16:15
Grad Slavonski Brod zadnjih godina znatna sredstava ulaže u gradnju i modernizaciju cesta i pješačkih staza. Evo koje su lokacije obuhvaćene planom za ovu godinu.
Grad Slavonski Brod zadnjih godina znatna sredstava ulaže u gradnju i modernizaciju cesta i pješačkih staza. Evo koje su lokacije obuhvaćene planom za ovu godinu.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Kako zaustaviti neodgovorne pojedince?

Ima li odgovora

Kako zaustaviti neodgovorne pojedince?

19.4.2019. | 19:00
- Jedino što očekujemo od građana je da koriste usluge koje im nudimo te da ne zagađuju okoliš kad za to nema potrebe. - apeliraju iz slavonskobrodskog Trgovačkog društva Komunalac. Za sada ipak bezuspješno.
- Jedino što očekujemo od građana je da koriste usluge koje im nudimo te da ne zagađuju okoliš kad za to nema potrebe. - apeliraju iz slavonskobrodskog Trgovačkog društva Komunalac. Za sada ipak bezuspješno.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Saznajte blagdanski raspored odvoza otpada

Obavijest građanima

Saznajte blagdanski raspored odvoza otpada

18.4.2019. | 9:30
Gradska tržnica na sam će Uskrs biti zatvorena, dok će na Uskrsni ponedjeljak prodavači svoju robu nuditi prema nedjeljnom radnom vremenu, od sedam sati pa sve do podneva.
Gradska tržnica na sam će Uskrs biti zatvorena, dok će na Uskrsni ponedjeljak prodavači svoju robu nuditi prema nedjeljnom radnom vremenu, od sedam sati pa sve do podneva.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Je li u pitanju drskost ili hrabrost?

Građani se pitaju

Je li u pitanju drskost ili hrabrost?

17.4.2019. | 20:30
Mi bismo rekli prije drskost kojom poručuju 'ne možete vi toliko počistiti, koliko mi možemo baciti'. I tako će se ponašati i ovi koji su otpad bacili kod Poloja i oni koji to čine na Kotliću sve dok sustav kažnjavanja ne proradi. Jer neke očito ništa, osim novčane kazne, i to vi
Mi bismo rekli prije drskost kojom poručuju 'ne možete vi toliko počistiti, koliko mi možemo baciti'. I tako će se ponašati i ovi koji su otpad bacili kod Poloja i oni koji to čine na Kotliću sve dok sustav kažnjavanja ne proradi. Jer neke očito ništa, osim novčane kazne, i to vi
SBplus.hr, Slavonski Brod : Je li turistička atrakcija ne znamo, ali parking je postao

Kad redara nema, vozači kolo vode

Je li turistička atrakcija ne znamo, ali parking je postao

16.4.2019. | 17:15
Gotovo svaki dan ovoga tjedna u Industrijskom parku mogli ste vidjeti više vozila. Nažalost, onih koji bi vozače kaznili za ovakvo neprimjereno ponašanje čini se nije bilo.
Gotovo svaki dan ovoga tjedna u Industrijskom parku mogli ste vidjeti više vozila. Nažalost, onih koji bi vozače kaznili za ovakvo neprimjereno ponašanje čini se nije bilo.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Započinje redovna proljetna deratizacija na području grada

Bjeliš i Livada

Započinje redovna proljetna deratizacija na području grada

16.4.2019. | 12:15
U prvom će se tjednu, od 23. do 26. travnja, obaviti deratizacija prema rasporedu kako slijedi u članku.
U prvom će se tjednu, od 23. do 26. travnja, obaviti deratizacija prema rasporedu kako slijedi u članku.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Grad ispunio obećanje dano stanarima slavonskobrodske ulice

'Strpljen-spašen' ili 'Tko čeka-dočeka'

Grad ispunio obećanje dano stanarima slavonskobrodske ulice

16.4.2019. | 9:15
Iako su više od godinu dana morali čekati na to da netko obrati pažnju na njihove pritužbe i molbe, stanari slavonskobrodske ulice, nakon pisanja SBplus-a, ipak će dobiti ono što su od Grada zatražili.
Iako su više od godinu dana morali čekati na to da netko obrati pažnju na njihove pritužbe i molbe, stanari slavonskobrodske ulice, nakon pisanja SBplus-a, ipak će dobiti ono što su od Grada zatražili.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Prve jače kiše i ponavljanje starih problema

A rješenja ni na vidiku

Prve jače kiše i ponavljanje starih problema

12.4.2019. | 18:20
Od kiše do kiše, stanari se moraju snalaziti kako znaju i umiju, a rješenja, čini se, nema na vidiku. Navodno probleme uzrokuje i susjedno zemljište na kojemu se stambena zgrada nalazi na povišenom terenu pa se sva voda slijeva upravo u naselje koje je i danas bilo poplavljeno.
Od kiše do kiše, stanari se moraju snalaziti kako znaju i umiju, a rješenja, čini se, nema na vidiku. Navodno probleme uzrokuje i susjedno zemljište na kojemu se stambena zgrada nalazi na povišenom terenu pa se sva voda slijeva upravo u naselje koje je i danas bilo poplavljeno.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Zašto su utihnuli strojevi na slavonskobrodskoj obali Save?

Donosimo odgovor na pitanje čitatelja:

Zašto su utihnuli strojevi na slavonskobrodskoj obali Save?

9.4.2019. | 21:00
Dugo neki građevinski radovi na području grada Slavonskog Broda nisu privlačili toliko pozornosti kao izgradnja obaloutvrde i novih šeststo metara keja, omiljene šetnice Brođana. Nakon produženja roka zbog visokih vodostaja prošle godine, saznali smo hoće li Brodska Posavina stić
Dugo neki građevinski radovi na području grada Slavonskog Broda nisu privlačili toliko pozornosti kao izgradnja obaloutvrde i novih šeststo metara keja, omiljene šetnice Brođana. Nakon produženja roka zbog visokih vodostaja prošle godine, saznali smo hoće li Brodska Posavina stić