Obrazovanje : Visoko

Objavljeno: 26.9.2019. u 10:50
Prikaza: 2277
|
Autor: A. Primorac

Jučer održana sjednica Senata

Je li Senat riješio sudbinu brodskog Sveučilišta?

Slavonski Brod : Je li Senat riješio sudbinu brodskog Sveučilišta?Ilustracija (Fotografija nema veze s događajima opisanim u članku)(Foto: AP/SBplus/arhiva)

Članovi Senata Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku na svojoj jučerašnjoj sjednici dotakli su se i pitanja sudbine brodskog Sveučilišta. Evo što su dogovorili.

SLAVONSKI BROD - Jučer je u Osijeku održana sjednica Senata koju su s posebnim nestrpljenjem očekivali stanovnici Slavonskog Broda. Naime, na njoj je trebalo biti govora o sudbini Sveučilišta za koje je odluku o osnutku Hrvatski Sabor donio još 2015. godine.

Kako SBplus doznaje Senat, navodno, traži više desetaka milijuna kuna na ime svojih dosadašnjih ulaganja u Slavonski Brod kako bi dali zeleno svjetlo Brođanima.

To je financijsko izvješće obuhvatilo i izvješće o Studentskom centru, dislociranom studiju za odgojne i obrazovne znanosti, ali i Strojarskom fakultetu, koji je svojevrstan 'kamen spoticanja' u daljnjoj sudbini brodskog Sveučilišta. Naime, kada bi Sveučilište konačno zaživjelo, ovaj Fakultet izgubio bi pravnu osobnost i postao Odjel za strojarstvo. - Senat sveučilišta u Osijeku, kako brine o daljnjem razvoju Sveučilišta u Osijeku, isto tako brine i o Strojarskom fakultetu kao svojoj sastavnici. - još ranije je govorio rektor Guberac. Stoga nas je zanimalo znači li prihvaćanje izvješća i to da Brođani mogu reći kako će konačno i dobiti Sveučilište koje sada imaju na papiru.- Na jučer održanoj sjednici Senata bila je točka dnevnog reda o financijskom izvješću o razdruživanju i analizi financijskih pokazatelja za proteklih deset godina. Ona je usvojena i sada s tim pokazateljima idemo prema resornom Ministarstvu i predsjedniku Vlade - za SBplus je u telefonskom razgovoru kazao rektor osječkog Sveučilišta prof. dr. sc. Vlado Guberac.

- Teško je to reći jer to ovisi i o državnom proračunu. Senat ima dobru volju, no moramo pričekati vidjeti što će donijeti rezultat sastanka koji bi s premijerom trebali održati u nazočnosti brodsko-posavskog i osječko-baranjskog župana. Stoga ćete morati biti još malo strpljivi do konačne odluke koja će vjerujem zadovoljiti sve - kazao je za SBplus rektor Guberac.

Kako SBplus doznaje Senat, navodno, traži više desetaka milijuna kuna na ime svojih dosadašnjih ulaganja u Slavonski Brod kako bi dali zeleno svjetlo Brođanima.

Podsjetimo, Hrvatski sabor je još u rujnu 2015. donio Zakon o osnivanju Sveučilišta u Slavonskom Brodu, koji je stupio na snagu u listopadu iste godine. Tim je zakonom Senat Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku trebao donijeti odluku o spajanju brodskog Strojarskog fakulteta, Veleučilišta i dislociranih studija u Slavonskom Brodu, s novoosnovanim Sveučilištem u Slavonskom Brodu. Međutim, prof. dr. sc. Damir Boras, predsjednik Rektorskog zbora Republike Hrvatske u studenom 2015. podnio je Ustavnom sudu Republike Hrvatske prijedlog za pokretanje postupka za ocjenu suglasnosti s Ustavom Zakona o osnivanju Sveučilišta u Slavonskom Brodu. Također, u prosincu iste godine, Povjerenstvo za utvrđivanje opravdanosti provođenja statusnih promjena, podnosi Senatu sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku prijedlog o odgodi provedbe promjena koje je temeljem Zakona o osnivanju Sveučilišta u Slavonskom Brodu trebalo uraditi u roku od 90 dana. Krajem siječnja 2018. godine Ustavni sud je donio rješenje kako spomenuti zakon ne narušava autonomiju Sveučilišta te da je na snazi. No, od tada do danas Sveučilište nije počelo s radom.

Broj komentara: 13

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
livada

livada

Komentirano: 29.9.2019. | 11:13

1

Jadnom Ivi su na poslu prodali priču da će sa Sveučilištem doći i 30 fakulteta, a ne razumije da će doći/ostati samo hrpa zaposlenika u administraciji koji će raditi isto što i do sada, samo će se promijeniti naziv ustanove. Jednak broj studenata će dolaziti, svaki iz svog razloga. Za Ivu i slične bih preporučio da prouče pojam "Cargo cult" koji je mučio zabačena plemena na pacifiku nakon Drugog svjetskog rata. Oni nisu imali partizane i ustaše, ali imaju iste probleme kao i mi danas
Josipa15

Josipa15

Komentirano: 29.9.2019. | 11:09

2

Šta se palite svi skupa, neće od tog sveučilišta biti ništa. Studenata je sve manje, mladih visokoobrazovanih ljudi također sve manje, jer zašto bi jedan inženjer strojarstva u Brodu radio npr. U TEP-u za 4500 kn. Ovaj grad polagano umire godinama i agoniji nema kraja.
maestro

maestro

Komentirano: 29.9.2019. | 0:04

3

U slučaju osnivanja Sveučilišta ne bi se povećao broj studenata jer se ne bi uveo ni jedan novi fakultet. Ustvari ukinuo bi se jedini pravi postojeći fakultet Strojarski fakultet koji bi postao nekakav odjel. Time bi se vjerojatno i smanjio broj studenata u budućnosti. Dakle osniva se kao Sveučilište čiji je glavni član bivši Strojarski fakultet, ali samim činom osnivanja ukida se strojarstvu status fakulteta. Šizofrena situacija koju su mogli smisliti samo nesposobni brodski političari. Nije ni čudo da takvu suludu ideju brane Dusparini poluobrazovani uhljebi tipa Ivomarkić i slični.
Stipe

Stipe

Komentirano: 28.9.2019. | 18:40

4

ivomarkic - Povećanje upisnih kvota vezano je uz broj nastavnika i prostore u kojima će se odvijati nastava. Objasni kako će doći do povećanja! Kada bi se i ispunili navedeni uvjeti (pronalazak novih prostora za nastavu, zapošljavanje novih znanstvenika i nastavnika, izrada novih studiskih programa i njihova akreditacija .....) koji bi si to ministar dopustio da ga mediji čereče radi povećanja upisnih kvota u situaciji kada u Hrvatskoj imaš 12000 nepopunjenih mjesta na fakultetima? Koja bi to djeca povećala broj studenata u SB i zašto to ne rade sada kada brodski studijski programi zjape poluprazni? Ajde objasni nam kako će se to povećati broj studenata u SB i kada!
ivomarkic

ivomarkic

Komentirano: 27.9.2019. | 22:24

5

Stipe@ . .U slučaju osnivanja sveučilišta porastao bi broj studenata. Svi oni brođani koji imaju slobodne stanove iznajmit će ih studentima. Kome će ih iznajmit, ako nema studenata? Trgovci, pekari, kafići restorani, prijevoznici, povećat će promet. Najviše će novca ostati brođanima koji će studirati u Brodu. Stanovat će kod kuće i neće plaćati stanarinu. Prema internetskim oglasima cijene za studentske stanove u privatnom sektoru kreću se od 300 do 600 eura mjesečno u Zagrebu. Uzmimo, 3.000 studenata potrošit će u Brodu barem 2.800 kuna mjesečno, minimalno! Stipe, ti se dosjeti tko bi se još mogao dokopati studentske love!
Jankel_sokacki

Jankel_sokacki

Komentirano: 27.9.2019. | 20:27

6

Trebalo bi napraviti jedno velklllikoooooo sveučilište u Perkovci da se školuju
perica0606

perica0606

Komentirano: 27.9.2019. | 17:07

7

Taubek jedini koji pise gluposti si ti,jebo te zagreb ,samo budale boli ona stvar za zg ili os,brod bez sveucilista je mrtav grad, a ti si garant neki uhljeb pa je tebi svedno imali ga ili ne,naravno da svi sumnjamo u tu ideju ,kad nas grad i zupaniju vode bitange i olos tipa marusica duspare cosica i ostali
Taubek

Taubek

Komentirano: 27.9.2019. | 9:51

8

@ivo lupeta gluposti....na fakultetima u ZG tisuce mjesta prazno a vi bi ga u SB....treba se zadovoljiti s ovim sto imamo i Amen.
Stipe

Stipe

Komentirano: 27.9.2019. | 8:23

9

ivomarkic - možeš li malo pobliže, detaljnije ljudima objasniti o kojoj lovi govoriš i na koji će točno način ona završiti u Slavonskom Brodu?
Dugidan

Dugidan

Komentirano: 26.9.2019. | 21:23

10

Jednim udarcem(potezom) riješena dva problema, Zapošljavanje mladih i školovanje mladih i to bez poreza oni do 25 tj. 30 godina., https://net.hr/danas/svijet/mnogi-studenti-vise-ne-uspijevaju-spojiti-kraj-s-krajem-pa-se-odlucuju-na-ocajnicki-potez-nude-usluge-starijim-bogatasima-i-bogatasicama/

Broj komentara: 13

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
Prikaži sve komentare 12

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
SBplus.hr, Slavonski Brod : Je li potreban još jedan studentski dom u Slavonskom Brodu?

Privremena rang lista Natječaja

Je li potreban još jedan studentski dom u Slavonskom Brodu?

19.8.2019. | 20:00
Za novu akademsku godinu zamolbu za smještaj poslalo je 200 studenata dok Dom raspolaže sa smještajnim kapacitetom od 114 ležajeva.
Za novu akademsku godinu zamolbu za smještaj poslalo je 200 studenata dok Dom raspolaže sa smještajnim kapacitetom od 114 ležajeva.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Stipendiju za studij mogu osvojiti i mladi brodski kuhari

I kuhari mogu biti visokoobrazovani

Stipendiju za studij mogu osvojiti i mladi brodski kuhari

8.8.2019. | 10:30
Zaljubljenika u gastronomiju i pripremu jela sve je više, a kuhanje je odavno prestalo biti rezervirano za domaćice te je postalo 'in' među mladima koji sada imaju priliku u tom zanimanju steći i visoku stručnu spremu.
Zaljubljenika u gastronomiju i pripremu jela sve je više, a kuhanje je odavno prestalo biti rezervirano za domaćice te je postalo 'in' među mladima koji sada imaju priliku u tom zanimanju steći i visoku stručnu spremu.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Neki studenti brodskog Veleučilišta dobit će 10 tisuća kuna

Stipendije slavonskim studentima

Neki studenti brodskog Veleučilišta dobit će 10 tisuća kuna

3.8.2019. | 9:00
Studenti Poljoprivrednog odjela slavonskobrodskog Veleučilišta imaju razloga za sreću. Naime, od jeseni će se moći natjecati za novu, njima namijenjenu, stipendiju odnosno potporu Ministarstva poljoprivrede 'tešku' deset tisuća kuna godišnje.
Studenti Poljoprivrednog odjela slavonskobrodskog Veleučilišta imaju razloga za sreću. Naime, od jeseni će se moći natjecati za novu, njima namijenjenu, stipendiju odnosno potporu Ministarstva poljoprivrede 'tešku' deset tisuća kuna godišnje.
SBplus.hr, Slavonski Brod : FER se pohvalio i svojim brucošima iz Slavonskog Broda

Prema rezultatima - među 5% najboljih

FER se pohvalio i svojim brucošima iz Slavonskog Broda

23.7.2019. | 9:35
Upisani studenti FER-a najbolje su što Hrvatska ima - od 640 brucoša, njih 429 je među tisuću najboljih maturanata prema državnoj maturi iz Matematike (viša razina), a njih 445 je među tisuću najboljih maturanata prema državnoj maturi iz Fizike.
Upisani studenti FER-a najbolje su što Hrvatska ima - od 640 brucoša, njih 429 je među tisuću najboljih maturanata prema državnoj maturi iz Matematike (viša razina), a njih 445 je među tisuću najboljih maturanata prema državnoj maturi iz Fizike.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Započele su prijave za smještaj slavonskobrodskih studenata

Objavljeni natječaji

Započele su prijave za smještaj slavonskobrodskih studenata

9.7.2019. | 10:45
Dok hrvatska metropola ima više mjesta za studente u domovima zbog čega država tamo neće subvencionirati smještaj kod privatnih stanodavaca, u Osijeku će to činiti za šesto, a u Slavonskom Brodu za pedeset studenata.
Dok hrvatska metropola ima više mjesta za studente u domovima zbog čega država tamo neće subvencionirati smještaj kod privatnih stanodavaca, u Osijeku će to činiti za šesto, a u Slavonskom Brodu za pedeset studenata.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Dogovor slavonskobrodske Gradske knjižnice i Veleučilišta

Na korist studenata

Dogovor slavonskobrodske Gradske knjižnice i Veleučilišta

5.7.2019. | 16:00
S obzirom na to da Slavonski Brod nema knjižnicu namijenjenu isključivo studentima, Gradska knjižnica osmislila je novi princip korištenja knjižnične građe za potrebe studenata stručnih studija Veleučilišta koji će odsad imati i povlaštenu članarinu.
S obzirom na to da Slavonski Brod nema knjižnicu namijenjenu isključivo studentima, Gradska knjižnica osmislila je novi princip korištenja knjižnične građe za potrebe studenata stručnih studija Veleučilišta koji će odsad imati i povlaštenu članarinu.
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Kod vas je sve 'pomalo' i to nam se sviđa'

Amerikanke o Slavonskom Brodu

'Kod vas je sve 'pomalo' i to nam se sviđa'

28.5.2019. | 10:45
Što će (na)učiti tijekom tri tjedna boravka u Slavonskom Brodu, kakva su iskustva dosad stekle tako daleko od kuće, sviđa li im se mali hrvatski grad te koje su razlike već uočile u odnosu na svoju domovinu, otkrile su Julie i Laurie iz SAD-a.
Što će (na)učiti tijekom tri tjedna boravka u Slavonskom Brodu, kakva su iskustva dosad stekle tako daleko od kuće, sviđa li im se mali hrvatski grad te koje su razlike već uočile u odnosu na svoju domovinu, otkrile su Julie i Laurie iz SAD-a.
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Došli smo učiti od vas'

Studentice s američkog Sveučilišta:

'Došli smo učiti od vas'

22.5.2019. | 17:10
Razmjena znanja i iskustava te učenje o novim kulturama, poručile su danas u Slavonskom Brodu američke studentice, nešto je najbolje što im se u životu dogodilo. Njihovo je daleko putovanje rezultat dugogodišnje suradnje Zavoda Brodsko-posavske županije i Sveučilišta u Georgiji.
Razmjena znanja i iskustava te učenje o novim kulturama, poručile su danas u Slavonskom Brodu američke studentice, nešto je najbolje što im se u životu dogodilo. Njihovo je daleko putovanje rezultat dugogodišnje suradnje Zavoda Brodsko-posavske županije i Sveučilišta u Georgiji.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Dekan: 'Čudim se što toliko čekamo na Sveučilište'

Strojarstvo u Brodu - prepuno studenata

Dekan: 'Čudim se što toliko čekamo na Sveučilište'

14.5.2019. | 11:45
'Za četiri dana bit će četiri godine otkako je Hrvatski sabor donio Zakon o osnivanju Sveučilišta u Slavonskom Brodu. Sve je moguće, nema nemogućih stvari ako se ljudi slože, dogovore i prepoznaju pravi put. Dana 1. listopada 2018. očekivao sam osnivanje Sveučilišta, a očekujem g
'Za četiri dana bit će četiri godine otkako je Hrvatski sabor donio Zakon o osnivanju Sveučilišta u Slavonskom Brodu. Sve je moguće, nema nemogućih stvari ako se ljudi slože, dogovore i prepoznaju pravi put. Dana 1. listopada 2018. očekivao sam osnivanje Sveučilišta, a očekujem g
SBplus.hr, Slavonski Brod : Suvremenim alatima učenici trebaju sami otkrivati istinu

Učenik je u centru, a ne nastavnik

Suvremenim alatima učenici trebaju sami otkrivati istinu

25.4.2019. | 13:00
- Suvremeni alati su kao i svaki drugi alati, kao i čekić kojemu su svi problemi čavli. Mi učenicima trebamo pokazati kako se određeni alati koriste a prepustiti njima da oni nauče i sami otkriju što se s tim alatima sve može. Mi smo više moderati, nismo više ex cathedra predavač
- Suvremeni alati su kao i svaki drugi alati, kao i čekić kojemu su svi problemi čavli. Mi učenicima trebamo pokazati kako se određeni alati koriste a prepustiti njima da oni nauče i sami otkriju što se s tim alatima sve može. Mi smo više moderati, nismo više ex cathedra predavač
SBplus.hr, Slavonski Brod : Cilj je popularizirati znanost, ali i rad Veleučilišta

Festival znanosti

Cilj je popularizirati znanost, ali i rad Veleučilišta

11.4.2019. | 14:00
Sami smisao festivala je popluarizacija, kako struke, tako i znanosti. - To je ono što mi pokušavamo napraviti kroz ovakve radionice u koje su uključena djeca kako bi im pokazali koliko to može biti i zanimljivo i zabavno i istraživački - kazala je Bilić Lačić, dodajući da su dje
Sami smisao festivala je popluarizacija, kako struke, tako i znanosti. - To je ono što mi pokušavamo napraviti kroz ovakve radionice u koje su uključena djeca kako bi im pokazali koliko to može biti i zanimljivo i zabavno i istraživački - kazala je Bilić Lačić, dodajući da su dje
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Ja to mogu, ja to želim, ja to moram'

Odlučile se popeti 'stepenicu više'

'Ja to mogu, ja to želim, ja to moram'

4.4.2019. | 15:00
Buketi za njihove magistre, suze radosnice, ponosni pljesak. Prepuna dvorana Glazbene škole danas je pljeskala prvoj generaciji magistara sestrinstva u Slavonskom Brodu. Više od pedesetero njih, uglavnom dugo godina zaposlenih u struci kao medicinski tehničari, odlučili su kako m
Buketi za njihove magistre, suze radosnice, ponosni pljesak. Prepuna dvorana Glazbene škole danas je pljeskala prvoj generaciji magistara sestrinstva u Slavonskom Brodu. Više od pedesetero njih, uglavnom dugo godina zaposlenih u struci kao medicinski tehničari, odlučili su kako m
SBplus.hr, Slavonski Brod : Ministarstvo objavilo dobitnike stipendija

Poticanje deficitarnih zanimanja

Ministarstvo objavilo dobitnike stipendija

27.2.2019. | 18:30
Danas je objavljen popis dobitnika stipendije Ministarstva znanosti i obrazovanja. Državna stipendija studentima koji su na nju ostvarili pravo, bit će isplaćena na žiro račun u devet mjesečnih rata od 1.200 kuna do 15. dana u mjesecu.
Danas je objavljen popis dobitnika stipendije Ministarstva znanosti i obrazovanja. Državna stipendija studentima koji su na nju ostvarili pravo, bit će isplaćena na žiro račun u devet mjesečnih rata od 1.200 kuna do 15. dana u mjesecu.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Po deset tisuća kuna za stipendiste brodskog Veleučilišta

Studenti zadovoljni uvjetima obrazovanja

Po deset tisuća kuna za stipendiste brodskog Veleučilišta

21.2.2019. | 14:30
Osim onim izvrsnima, dodjeljujemo i stipendije studentima slabijeg socijalno-ekonomskog statusa. Prepoznali smo to kao jednu od potreba s obzirom na to da polovica studenata dolazi iz Brodsko-posavske županije u kojoj je život i dalje težak. Ovime im pomažemo da lakše prebrode tr
Osim onim izvrsnima, dodjeljujemo i stipendije studentima slabijeg socijalno-ekonomskog statusa. Prepoznali smo to kao jednu od potreba s obzirom na to da polovica studenata dolazi iz Brodsko-posavske županije u kojoj je život i dalje težak. Ovime im pomažemo da lakše prebrode tr
SBplus.hr, Slavonski Brod : Na ponos svojih obitelji, fakulteta i grada

Strojarski fakultet

Na ponos svojih obitelji, fakulteta i grada

8.2.2019. | 15:05
Uz promovente Strojarskog fakulteta i njihove obitelji, ovom svečanom događaju su nazočili i predstavnici Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, drugih visokobrazovnih institucija, Brodsko-posavske županije, Grada Slavonskog Broda te tvrtki i znanstvenih institucija.
Uz promovente Strojarskog fakulteta i njihove obitelji, ovom svečanom događaju su nazočili i predstavnici Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, drugih visokobrazovnih institucija, Brodsko-posavske županije, Grada Slavonskog Broda te tvrtki i znanstvenih institucija.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Slavonskobrodski studenti ostvaruju samo dio prava

(Ne)jednaki uvjeti za sve

Slavonskobrodski studenti ostvaruju samo dio prava

24.1.2019. | 9:10
Iako ti studenti koje mnogi vole nazivati 'posebnima', imaju pravo na državne potpore i naknade, često im sredina koju odabiru za studiranje diktira koliko će lako proći njihovi studentski dani.
Iako ti studenti koje mnogi vole nazivati 'posebnima', imaju pravo na državne potpore i naknade, često im sredina koju odabiru za studiranje diktira koliko će lako proći njihovi studentski dani.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Uskoro studiji iz STEM područja na engleskom jeziku

Brodsko Veleučilište

Uskoro studiji iz STEM područja na engleskom jeziku

21.1.2019. | 11:45
Brodsko Veleučilište pokrenulo 1,6 milijuna kuna vrijedan projekt “STEM Eco&Energetics”, koji u stopostotnom iznosu financira Europska unija.
Brodsko Veleučilište pokrenulo 1,6 milijuna kuna vrijedan projekt “STEM Eco&Energetics”, koji u stopostotnom iznosu financira Europska unija.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Sveučilište je realnost, a razvoj Broda osiguran

Politička odluka je donesena

Sveučilište je realnost, a razvoj Broda osiguran

11.12.2018. | 16:15
Svi oni koji su svojim znanjem i sposobnošću, ali i utjecajem, pomogli da Brod postane Sveučilišni grad, ući će u njegovu povest i biti zapamćeni i priznati možda više od nekih budućih generacija nego li od ove sadašnje...
Svi oni koji su svojim znanjem i sposobnošću, ali i utjecajem, pomogli da Brod postane Sveučilišni grad, ući će u njegovu povest i biti zapamćeni i priznati možda više od nekih budućih generacija nego li od ove sadašnje...
SBplus.hr, Slavonski Brod : Uspjeh je kada možete birati, a ne iz očaja prihvatiti posao

Promovirano 210 studenata Veleučilišta

Uspjeh je kada možete birati, a ne iz očaja prihvatiti posao

7.12.2018. | 14:30
"Dat ću sve od sebe da posao pronađem prvenstveno u Slavonskom Brodu. Ako tu ne uspijem onda negdje u Hrvatskoj, a odlazak u inozemstvo zadnja je opcija."
"Dat ću sve od sebe da posao pronađem prvenstveno u Slavonskom Brodu. Ako tu ne uspijem onda negdje u Hrvatskoj, a odlazak u inozemstvo zadnja je opcija."
SBplus.hr, Slavonski Brod : U Slav. Brodu diplomiralo gotovo trideset novih učitelja

Za njih ne postoje radna mjesta u struci

U Slav. Brodu diplomiralo gotovo trideset novih učitelja

29.11.2018. | 10:00
Koliko god to ružno zvučalo dan nakon tako svečanog i posebnog dana kao što je promocija i proglašenje akademskih građana, gorka je istina kako će malo onih koji su u ruke primili svoje diplome uistinu i raditi to za što su se školovali. Učitelji će, istina, uvijek biti potrebni.
Koliko god to ružno zvučalo dan nakon tako svečanog i posebnog dana kao što je promocija i proglašenje akademskih građana, gorka je istina kako će malo onih koji su u ruke primili svoje diplome uistinu i raditi to za što su se školovali. Učitelji će, istina, uvijek biti potrebni.