Obrazovanje : Srednje

Objavljeno: 17.10.2019. u 11:50
Prikaza: 13757
|
Autor: Željka Gavranović

Grad je stao zbog dugačke kolone

Na brodski kolodvor stiglo 16 prepunih vagona

Željka Gavranović/SBplus
Foto: Željka Gavranović/SBplusRavnateljica Jelena Jelinić Bošnjak s učenikom
 • Željka Gavranović/SBplus
 • Željka Gavranović/SBplus
 • Željka Gavranović/SBplus
 • Željka Gavranović/SBplus
 • Željka Gavranović/SBplus
 • Željka Gavranović/SBplus
 • Željka Gavranović/SBplus
 • Željka Gavranović/SBplus
 • Željka Gavranović/SBplus
 • Željka Gavranović/SBplus
 • Željka Gavranović/SBplus
 • Željka Gavranović/SBplus
 • Željka Gavranović/SBplus
 • Željka Gavranović/SBplus
 • Željka Gavranović/SBplus
 • Željka Gavranović/SBplus
 • Željka Gavranović/SBplus
 • Željka Gavranović/SBplus
 • Željka Gavranović/SBplus
 • Željka Gavranović/SBplus
 • Željka Gavranović/SBplus
 • Željka Gavranović/SBplus
 • Željka Gavranović/SBplus
 • Željka Gavranović/SBplus
 • Željka Gavranović/SBplus
 • Željka Gavranović/SBplus
 • Željka Gavranović/SBplus
 • Željka Gavranović/SBplus

'Na Slavonski nas Brod asocira samo rafinerija i ne znamo ništa o njemu, ali došli smo upoznati ovaj grad na Savi te vidjeti vaše korzo.'

SLAVONSKI BROD - Nesvakidašnjoj posjeti i gostima iz metropole, danas je domaćin slavonskobrodska Srednja medicinska škola. Čak 1033 učenika i 86 nastavnika zagrebačke Prirodoslovne škole „Vladimir Prelog", stiglo je u 16 vagona na Željeznički kolodvor u Slavonskom Brodu, posebno organiziranim vlakom. Sve u cilju upoznavanja Slavonije te slavonskobrodskih znamenitosti, ali i učvršćivanja partnerskih odnosa dviju škola.

- Nakon posjeta zagrebačkih srednjoškolskih ravnatelja Brodsko-posavskoj županiji u lipnju, ravnatelj Zlatko Stić odlučio je dovesti svoje učenike u Slavonski Brod. Riječ je, zapravo, o nečemu što je u njegovoj školi već praksa. On učenike svoje škole svake godine vodi u jedan grad u Republici Hrvatskoj. Ponukan lijepim dočekom u našem gradu, odlučio je sve učenike i nastavnike dovesti vlakom iz Zagreba. Zašto su u goste odlučili doći baš nama? Shvatili su da smo škola koja njeguje zajedništvo. Mi smo mala škola sa svega tristo učenika, naspram njegovih više od tisuću. Posjetit ćemo Tvrđavu, razgledati korzo i kej, obići franjevački samostan. Naši učenici će po završetku službenog razgledavanja grada pratiti i voditi njihove od 13 do 15 sati i pokazati im što još zanimljivo za mlade mogu vidjeti u Slavonskom Brodu. Nastavnici i ravnatelji imat će ručak u restoranu Obrtničke škole. Čast nam je što smo domaćini jedne od 'najjačih' škola i ravnatelja koji se zalaže za dobrobit učenika. - za SBplus kazala je ravnateljica Srednje medicinske škole, Jelena Jelinić Bošnjak.

Danas je u Srednjoj medicinskoj školi, zbog organizacije ovog velikog dočeka, nenastavni dan. Svaki vagon učenika pokrivaju tri njihova nastavnika i petero učenika, ali u pripremi i ugošćavanju sudjelovali su svi - od domara, spremačica, administrativnog osoblja - ujedinjeno kao i uvijek.

Članove Vijeća učenika te ravnatelje, primit će danas i župan Brodsko-posavske županije, Danijel Marušić, a imali smo priliku i razgovarati s ravnateljem jedne od najboljih škola koja ima kombinirane gimnazijske i strukovne programe pa nudi obrazovanje za smjerove kemijski, ekološki i geološki tehničar, kozmetičar te prirodoslovnu gimnaziju koja ima i sportski te dvojezični odjel za učenike koji nastavu kemije, biologije, matematike i fizike, slušaju na engleskom jeziku. Zbog te jedinstvene 'ponude' učenici dolaze iz Ogulina, Šibenika, Štitara, kako bi se školovali u Zagrebu.

- Druge škole putuju po nekim čudnim europskim gradovima, a da učenici nisu obišli ni svoju domovinu. Svake četiri godine idemo u Vukovar, a bili smo u Osijeku, Rijeci, Varaždinu i onda je uslijedio Slavonski Brod - grad na Savi, s prekrasnim korzom, s prijateljskim školama. Klinci imaju što vidjeti, ali se i u slobodno vrijeme zabaviti. Neka uče o svojoj domovini. Zagrepčani slabo putuju po Hrvatskoj, samo rijetki poput mene to forsiraju. Pozvat ćemo Medicinsku školu u Zagreb kako bismo im uzvratili gostoprimstvo. Neka se djeca sprijatelje, a tko zna… možda se netko i zaljubi. - za SBplus kazao je ravnatelj Zlatko Stić.

Kako je danas biti učenik Srednje medicinske škole, upitali smo one koji su dočekivali svoje vršnjake na kolodvoru.

- Slavonski Brod ima puno toga za pokazati i pružiti mladima. Počevši od Tvrđave koja je vrlo važna na potezu Petrovaradin - Slavonski Brod. Tu je i jedan od najljepših franjevačkih samostana. Najljepši kej i korzo, također su zanimljivi turistima. Ovo je grad mladih i ne sumnjam da će naši gosti imati u čemu uživati. Ovo je jedno nezaboravno iskustvo, kako za njih tako i za nas. Biti učenik Medicinske škole nije kao nekad, rekao bih da su ovo najbolja vremena te škole. Uživam biti njezin učenik. Uključen sam u brojne aktivnosti i sve stignem uz školu. Imamo i komfor i stegu, puno projekata i mogućnosti, posebice stručnog usavršavanja u drugim zemljama. - za SBplus kazao je učenik Medicinske škole, budući fizioterapeut Ivan Nekić, inače i predsjednik Vijeća učenika Brodsko-posavske županije, Parlamenta mladih Slavonskog Broda te Vijeća učenika Srednje medicinske škole.

Popričali smo i s 'purgerima', njihovom poznavanju Slavonije, ali i očekivanjima od razgledavanja Slavonskog Broda.

- Super mi je što Škola organizira svake godine neko putovanje jer osobno ne volim putovati i, u suprotnom, nikad ne bih posjetila sve te divne gradove koje smo obišli. Drago mi je što smo danas u Slavonskom Brodu. Ovo će puno doprinijeti povezivanju učenika. Osim što smo tijekom trosatnog putovanja bolje upoznali učenike iz svoje škole, upoznat ćemo i nove prijatelje Brođane. O Slavonskom Brodu, iskreno, ne znam ništa, ali na grad me asocira rafinerija. Jedini gradovi koje sam još posjetila u Slavoniji su Vukovar i Osijek pa pretpostavljam da će biti slični. - za SBplus kazala je Jelena Gladović, maturantica Prirodoslovne gimnazije iz Zagreba koja će pokušati upisati Medicinu ili Molekularnu biologiju te je zadovoljna što je u svojoj školi dobila dobru podlogu u STEM području.

- u Slavoniju dolaze samo naši učenici koji su rodbinski vezani s ljudima ovdje. Mislim da slabo putujemo po Hrvatskoj i malo znamo o drugim gradovima. Više putujemo po Europi. Nije to slučaj s putovanjima u Slavoniju. Moji vršnjaci jednostavno misle da im je veći doživljaj i bolje iskustvo otići u inozemstvo. - mišljenja je Zagrepčanka Ema Horvat koja o Slavonskom Brodu ne zna apsolutno ništa.

- Ovakav izlet imamo jednom godišnje. I da ovo nije organizirala Škola, ja bih došao jer volim svoju domovinu i obilazim gradove i mjesta u njoj, no mislim da bi većini to ipak ostala nepoznanica. Naše generacije su prilično neinformirane o mjestima koja mogu posjetiti diljem Lijepe Naše. - kazao je Filip Mikulić, učenik iz zagrebačke škole „Vladimir Prelog".

Organizacija ovakvog događaja, dakako, nije moguća bez stručnog tima koji slavonskobrodsku Medicinsku školu već godinama diže po stepenicu više.

- Nekada su učenici Srednje medicinske škole od sedam do 11 imali praksu, a potom nastavu do 19 sati. Praktički smo cijeli dan bili u tome. Danas je to uređeno daleko bolje. Radila sam u bolnici kao medicinska sestra i smatram da, kao osoba sa iskustvom, mogu učenicima izravno reći što je teško te im prenijeti svoje iskustvo. Kada počnu raditi, vidjet će da je naše zanimanje humano i puno empatije te osjećaja. Puno je tu ulaganja samih sebe. Usmjeravamo ih i borimo se. Krenuli smo s vježbama u vrtiću, Zavodu za hitnu medicinu, izašli smo iz školskih učionica, praktikuma i kabineta u gradske institucije. - kazala je Martina Jerković, voditeljica Stručnog vijeća sestara.

- Kada kažem da nakon svakog projekta kao trag ostane dokumentacija koja stane u deset registratora, jasno vam je koliko je vremena i truda potrebno za tako nešto. To zahtijeva ulaganje cijelog sebe, a radi se često i izvan redovnog radnog vremena. Imamo tim za projekte koji intenzivno radi na prikupljanju dokumentacije, istraživanju o tome koji su natječaji otvoreni i na koje se možemo prijaviti. Drago mi je da smo škola kakva jesmo jer učenicima pružamo prilike i mogućnosti koje možda drugdje ne bi dobili. - pojasnio je Aleksandar Končar, stručni suradnik pedagog.

Cijeli tim slavonskobrodske Srednje medicinske škole danas je još jednom 'velikima' pokazao kako se to radi. Ujedinjeni, ambiciozni, informirani i vrijedni - već godinama uspijevaju ono o čemu mnoge škole mogu tek sanjati. Šireći svoje obzore, prijateljstva i veze, kako u Hrvatskoj, tako i u svijetu, ne prezentiraju i ne usavršavaju samo sebe, nego i čitav ovaj 'grad na Savi'.

  Broj komentara: 4

  Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

  RegistracijaPrijava
  MENTALIST

  MENTALIST

  Komentirano: 17.10.2019. | 12:29

  1

  prkys , odnosi se na tvoj komentar
  MENTALIST

  MENTALIST

  Komentirano: 17.10.2019. | 12:28

  2

  Točno,svaka na mjestu
  Josipa15

  Josipa15

  Komentirano: 17.10.2019. | 12:28

  3

  Riba se čisti od glave prema repu. Budući da je škola u tom smislu rep, obrnutim čišćenjem neće se puno postići.
  prkys

  prkys

  Komentirano: 17.10.2019. | 12:22

  4

  Ovi ravnatelji, profesori, nastavnici, zaslužuju povećanja plaća. Ljudi aktivno rade, predlažu, dodatno ulažu napore, grade odnose, radne navike. Mogli su samo sjediti i čekati. Strašno puno bi pomoglo kada bi svi djelatnici javnih službi pročistili vlastite redove, ukazali na neradnike, uhljebe, one koji blokiraju promjene, one koji kažu sjedi i šuti, koji samo čekaju plaću, ništa ne rade. Vjerujem da je naš sustav kreirao dosta takvih ljudi. Ukažite na njih, maknite ih s svoje i državne grbače. Garantiram 30ak% veća primanja bi imali oni koji rade. Onda bi radili još više i bolje. Pozitivna spirala se događa. Krenimo svatko od svoje škole. Tajnice, ravnatelja, odakle god.

  Broj komentara: 4

  Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

  RegistracijaPrijava

  Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

  Ostali članci u rubrici
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Kada bismo barem imali još više Ivana, Mirti i Marija

  One su nagrađene

  Kada bismo barem imali još više Ivana, Mirti i Marija

  19.10.2019. | 21:00
  'Mene srce nosi evo već 20 godina. Ja sam jako sretna i ne osjećam se uopće ni potplaćenom ni obezvrijeđenom. Jednostavno me to ne opterećuje.'
  'Mene srce nosi evo već 20 godina. Ja sam jako sretna i ne osjećam se uopće ni potplaćenom ni obezvrijeđenom. Jednostavno me to ne opterećuje.'
  SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Mama, ostani zdrava!'

  Brodski učenici glasno poručili:

  'Mama, ostani zdrava!'

  7.10.2019. | 18:45
  Fotografijom i jednostavnom porukom, svojim su se majkama obratili i slavonskobrodski srednjoškolci, svjesni kako one koji ih najviše vole, nerijetko premalo brinu o vlastitom zdravlju. Kako ih ne bi izgubili, žele ih potaknuti na samopregled i kontrole.
  Fotografijom i jednostavnom porukom, svojim su se majkama obratili i slavonskobrodski srednjoškolci, svjesni kako one koji ih najviše vole, nerijetko premalo brinu o vlastitom zdravlju. Kako ih ne bi izgubili, žele ih potaknuti na samopregled i kontrole.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Učenici od kojih cijela Županija ima koristi

  Svojim radovima uljepšavaju manja mjesta

  Učenici od kojih cijela Županija ima koristi

  7.10.2019. | 15:00
  Prošli tjedan su postavljene četiri solarne klupe u cijelosti osmišljene i izrađene u radionici Tehničke škole.
  Prošli tjedan su postavljene četiri solarne klupe u cijelosti osmišljene i izrađene u radionici Tehničke škole.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Stipendije nisu rezervirane samo za studente

  Prilika za brodske srednjoškolce

  Stipendije nisu rezervirane samo za studente

  4.10.2019. | 18:25
  Brojni srednjoškolci, iz neznanja, propuste priliku za dodatno financiranje tijekom školovanja kojim itekako mogu olakšati stvari svojim roditeljima - barem s financijske strane.
  Brojni srednjoškolci, iz neznanja, propuste priliku za dodatno financiranje tijekom školovanja kojim itekako mogu olakšati stvari svojim roditeljima - barem s financijske strane.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Brodska škola nudi sve usluge kozmetičkih salona

  Uz povoljnije cijene

  Brodska škola nudi sve usluge kozmetičkih salona

  2.10.2019. | 10:20
  Slavonskobrodska škola u ponudi ima sve kozmetičke tretmane koje, uglavnom žene, tragajući za receptom ljepote i duže mladosti, u luksuznim salonima skupo plaćaju.
  Slavonskobrodska škola u ponudi ima sve kozmetičke tretmane koje, uglavnom žene, tragajući za receptom ljepote i duže mladosti, u luksuznim salonima skupo plaćaju.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Evo koliko je mjesta ostalo na studijskim programima

  Jesenski rok državne mature

  Evo koliko je mjesta ostalo na studijskim programima

  12.9.2019. | 13:45
  Prema podacima iz Nacionalnog informacijskog sustava prijave na visoka učilišta, ostalo je 6 644 slobodnih mjesta na redovnim studijima javnih sveučilišta. Donosimo popis slobodnih mjesta za sve studijske programe.
  Prema podacima iz Nacionalnog informacijskog sustava prijave na visoka učilišta, ostalo je 6 644 slobodnih mjesta na redovnim studijima javnih sveučilišta. Donosimo popis slobodnih mjesta za sve studijske programe.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Provjerili smo u kojim brodskim školama još ima mjesta

  Jesenski upisni rok sljedeći tjedan

  Provjerili smo u kojim brodskim školama još ima mjesta

  17.8.2019. | 11:40
  Najvećem interesu đaka usprkos, nekoliko je slobodnih mjesta ostalo i u popularnoj brodskoj Srednjoj medicinskoj školi koja ima prostora upisati još troje učenika.
  Najvećem interesu đaka usprkos, nekoliko je slobodnih mjesta ostalo i u popularnoj brodskoj Srednjoj medicinskoj školi koja ima prostora upisati još troje učenika.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Pred vratima jesenski rok državne mature

  Za prolaz treba dobro zagrijati stolicu

  Pred vratima jesenski rok državne mature

  14.8.2019. | 20:30
  Iako se čini kako je ljetni rok državne mature tek nedavno završio, pred vratima je onaj jesenski. Priliku za ‘popravak’ ocjena ili ponavljanje nepoloženog ispita pristupnici imaju već od sljedećeg tjedna, kada se pišu prvi ispiti.
  Iako se čini kako je ljetni rok državne mature tek nedavno završio, pred vratima je onaj jesenski. Priliku za ‘popravak’ ocjena ili ponavljanje nepoloženog ispita pristupnici imaju već od sljedećeg tjedna, kada se pišu prvi ispiti.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Evo što je ostalo za jesenski rok

  Upisi u srednje škole

  Evo što je ostalo za jesenski rok

  27.7.2019. | 15:00
  Na području cijele zemlje u srednjim školama na jesenskom upisnom roku ostalo je 5255 slobodnih mjesta. Od toga broja 93 su slobodna mjesta na raspolaganju u srednjim školama Brodsko-posavske županije.
  Na području cijele zemlje u srednjim školama na jesenskom upisnom roku ostalo je 5255 slobodnih mjesta. Od toga broja 93 su slobodna mjesta na raspolaganju u srednjim školama Brodsko-posavske županije.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Nije nam teško ustati u pet kako bismo brali kupine'

  Danas za građane ubrali više od sto kila

  'Nije nam teško ustati u pet kako bismo brali kupine'

  26.7.2019. | 11:00
  Petnaestogodišnja Jadranka zadužena je za dobru atmosferu u kupinjaku, a na trinaestodnevnu ljetnu praksu stiže biciklom iz Trnjana. Ništa joj nije teško jer, kaže, uz pjesmu i smijeh, vrijeme brzo prođe.
  Petnaestogodišnja Jadranka zadužena je za dobru atmosferu u kupinjaku, a na trinaestodnevnu ljetnu praksu stiže biciklom iz Trnjana. Ništa joj nije teško jer, kaže, uz pjesmu i smijeh, vrijeme brzo prođe.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : U strukovnim školama maturu 'prošlo' manje od 50% učenika

  Gimnazijalci uspješni na Državnoj maturi

  U strukovnim školama maturu 'prošlo' manje od 50% učenika

  21.7.2019. | 12:00
  "Prolaznost u gimnazijskim programima puno je viša od strukovnih škola što govori o tome da su temelji znanja u tim programima puno jači. No, ne možemo biti nezadovoljni niti rezultatima u strukovnim školama."
  "Prolaznost u gimnazijskim programima puno je viša od strukovnih škola što govori o tome da su temelji znanja u tim programima puno jači. No, ne možemo biti nezadovoljni niti rezultatima u strukovnim školama."
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Bilo je lakše 'upasti' u brodske gimnazije nego u Medicinsku

  Trend se nastavlja i ove godine

  Bilo je lakše 'upasti' u brodske gimnazije nego u Medicinsku

  14.7.2019. | 9:00
  Već je dobro poznata činjenica kako broj bodova i ocjene koje učenici 'nose' iz osnovne škole nerijetko ne odgovaraju stvarnom stanju. Stoga će tek prvi tjedni u srednjoškolskim klupama pokazati koliko su spremni za izazove zanimanja koje su izabrali kao ono kojim će se baviti či
  Već je dobro poznata činjenica kako broj bodova i ocjene koje učenici 'nose' iz osnovne škole nerijetko ne odgovaraju stvarnom stanju. Stoga će tek prvi tjedni u srednjoškolskim klupama pokazati koliko su spremni za izazove zanimanja koje su izabrali kao ono kojim će se baviti či
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Maturanti primili priznanje 'starice od 177 godina'

  Tradicionalna dodjela nagrada

  Maturanti primili priznanje 'starice od 177 godina'

  11.7.2019. | 22:00
  Budući da je Matica hrvatska, koja postoji već 177 godina, jedna od najstarijih hrvatskih kulturnih ustanova, vjerujemo kako će svim nagrađenim maturantima ova svečanost ostati kao lijepa uspomena, na koju će ih lako podsjetiti samo pogled na darovanu knjigu. Možda ih upravo navo
  Budući da je Matica hrvatska, koja postoji već 177 godina, jedna od najstarijih hrvatskih kulturnih ustanova, vjerujemo kako će svim nagrađenim maturantima ova svečanost ostati kao lijepa uspomena, na koju će ih lako podsjetiti samo pogled na darovanu knjigu. Možda ih upravo navo
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Oni koji nisu prošli, imaju priliku podnijeti prigovore

  Objavljeni rezultati državne mature

  Oni koji nisu prošli, imaju priliku podnijeti prigovore

  10.7.2019. | 18:00
  Objavljeni su privremeni rezultati ljetnog roka Državne mature. Slijede prigovori, a potom i objava konačnih rezultata. Evo tko i za što može podnijeti prigovor na ostvarene bodove na ovogodišnjem ispitu Državne mature.
  Objavljeni su privremeni rezultati ljetnog roka Državne mature. Slijede prigovori, a potom i objava konačnih rezultata. Evo tko i za što može podnijeti prigovor na ostvarene bodove na ovogodišnjem ispitu Državne mature.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Hoće li 'nagovoriti' osmaše za upis deficitarnih zanimanja?

  Nametnuta promjena trenda sa svih strana

  Hoće li 'nagovoriti' osmaše za upis deficitarnih zanimanja?

  3.7.2019. | 12:40
  Predstavljajući važnost obrtničkih zanimanja Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta inspirativnim reklamnim spotom pod nazivom „Ruke“ želi poslati pozitivnu poruku mladima koji se nalaze na prekretnici svog mladenačkog života te ih potaknuti na upis deficitarnih zaniman
  Predstavljajući važnost obrtničkih zanimanja Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta inspirativnim reklamnim spotom pod nazivom „Ruke“ želi poslati pozitivnu poruku mladima koji se nalaze na prekretnici svog mladenačkog života te ih potaknuti na upis deficitarnih zaniman
  SBplus.hr, Slavonski Brod : U samom vrhu hrvatskih gimnazija

  Za svaku pohvalu

  U samom vrhu hrvatskih gimnazija

  2.7.2019. | 13:15
  Već sama činjenica da su na državnoj razini uspjeli izboriti prolaz dalje te u svjetskim okvirima predstavljati zemlji i grad iz kojeg dolaze veliki je uspjeh. A kada se tome dodaju osvojena mjesta uspjeh i priznanje koje zaslužuju neupitni su.
  Već sama činjenica da su na državnoj razini uspjeli izboriti prolaz dalje te u svjetskim okvirima predstavljati zemlji i grad iz kojeg dolaze veliki je uspjeh. A kada se tome dodaju osvojena mjesta uspjeh i priznanje koje zaslužuju neupitni su.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Vrijedni učenici brodske škole rade na ljetnoj praksi

  Dok njihovi vršnjaci spavaju

  Vrijedni učenici brodske škole rade na ljetnoj praksi

  1.7.2019. | 20:00
  Dok većina njihovih vršnjaka lijeno uživa u izležavanju, vrijedni učenici slavonskobrodske srednje škole odrađuju ljetnu praksu. Osim što svašta nauče, usput se i oslade plodovima svoga rada.
  Dok većina njihovih vršnjaka lijeno uživa u izležavanju, vrijedni učenici slavonskobrodske srednje škole odrađuju ljetnu praksu. Osim što svašta nauče, usput se i oslade plodovima svoga rada.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : U brodske srednje škole može se upisati više od 1200 učenika

  Počele prijave obrazovnih programa

  U brodske srednje škole može se upisati više od 1200 učenika

  26.6.2019. | 18:30
  Još prošle godine u srednjoškolskim klupama Brodsko-posavske županije sjedio je znatno manji broj učenika nego li ranijih godina, a takav trend nastavljen je i ove godine. Djelomično je to posljedica loše natalitetne slike, djelomice velikog iseljavanja, a kao rezultat svega proš
  Još prošle godine u srednjoškolskim klupama Brodsko-posavske županije sjedio je znatno manji broj učenika nego li ranijih godina, a takav trend nastavljen je i ove godine. Djelomično je to posljedica loše natalitetne slike, djelomice velikog iseljavanja, a kao rezultat svega proš
  SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Upisala sam gimnaziju jer je najbolja priprema za fakultet'

  Gimnazijski maturanti generacije

  'Upisala sam gimnaziju jer je najbolja priprema za fakultet'

  26.6.2019. | 15:00
  Za izvanredan uspjeh me motiviralo što sam i u osnovnoj školi postizala izvrsne rezultate te sam htjela nastaviti taj niz, a upravo sam se po tome istaknula od svojih vršnjaka. - kazala je Martina Salamunović, maturantica smjera opće gimnazije, koja je, osim gimnazijske nagrade z
  Za izvanredan uspjeh me motiviralo što sam i u osnovnoj školi postizala izvrsne rezultate te sam htjela nastaviti taj niz, a upravo sam se po tome istaknula od svojih vršnjaka. - kazala je Martina Salamunović, maturantica smjera opće gimnazije, koja je, osim gimnazijske nagrade z
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Slavonskobrodski osmaši biraju u koje će srednje škole

  Započinju prijave obrazovnih programa

  Slavonskobrodski osmaši biraju u koje će srednje škole

  24.6.2019. | 8:10
  Upis željene srednje škole nerijetko zadaje glavobolju kako učenicima, tako i roditeljima. S ciljem olakšanja tog procesa, donosimo najbitnije informacije o prijavi obrazovnih programa.
  Upis željene srednje škole nerijetko zadaje glavobolju kako učenicima, tako i roditeljima. S ciljem olakšanja tog procesa, donosimo najbitnije informacije o prijavi obrazovnih programa.
  SBplus.hr, Slavonski Brod :
  SBplus.hr, Slavonski Brod :