Kultura : Ostalo

Objavljeno: 24.2.2019. u 9:40
Prikaza: 1086
|
Autor: Marija Radošević

Baš Gala večer

Fantastičan pregled hrvatske plesne scene samo u Brodu

M.R./I.C./SBplus
Foto: M.R./I.C./SBplus
 • M.R./I.C./SBplus
 • M.R./I.C./SBplus
 • M.R./I.C./SBplus
 • M.R./I.C./SBplus
 • M.R./I.C./SBplus
 • M.R./I.C./SBplus
 • M.R./I.C./SBplus
 • M.R./I.C./SBplus
 • M.R./I.C./SBplus
 • M.R./I.C./SBplus
 • M.R./I.C./SBplus
 • M.R./I.C./SBplus
 • M.R./I.C./SBplus
 • M.R./I.C./SBplus
 • M.R./I.C./SBplus
 • M.R./I.C./SBplus
 • M.R./I.C./SBplus
 • M.R./I.C./SBplus
 • M.R./I.C./SBplus
 • M.R./I.C./SBplus
 • M.R./I.C./SBplus
 • M.R./I.C./SBplus

„Mislim da je bitno za našu kulturnu inteligenciju da se u ovim danima ponovo spominje ime Mije Čorak Slavenske koja je važna za umjetnost uopće, a naročito za balet. Osim njezine neosporne karizme i talenta, karijere koju je napravila izvan naših prostora, čini mi se zanimljivim da se već prije sto godina zauzela za svoju struku, tražila je povišicu i zbog toga bila izbačena s dasaka HNK“, naglasila je Kolar.

SLAVONSKI BROD - Brodski ljubitelji baleta četvrtu godinu za redom i sinoć su imali priliku uživati u jedinstvenoj plesnoj - Gala večeri - i nastupu četiriju nacionalnih ansambala, iz Zagreba, Osijeka, Rijeke i Splita, posvećenoj velikoj primabalerini, rođenoj Brođanki, Miji Čorak Slavenskoj. 

Oduševljenje ponovnim dolaskom ponajboljih hrvatskih baletana nije krila ni ravnateljica Kazališno koncertne dvorane, Sanja Nuhanović, uvjerena kako će ovaj vrijedni projekt doista ostati tradicija.

Ovako na okupu, fantastičan pregled hrvatske plesne scene nema niti jedan hrvatski grad. „Iznimno sam počašćena što smo svi večeras ovdje a kroz neformalni razgovor rađaju se i neke nove ideje", kazala je Nuhanović.

 A i gosti su prezadovoljni što su ponovo u Slavonskom Brodu, kao i publika koja je u u potpunoj tišini i s pozornošću pratila sat vremena lijepog programa. 

Ravnatelj baleta zagrebačkog HNK Leonard Jakovina, odlučio se ove godine umjesto klasike - za modernije vode pa je odabrao dio radnje iz opere (Lascia ch'io pianga ) Rinaldo, Georga Friedricha Händela, prve opere koju je skladatelj napisao za izvedbu u Londonu. Koreografiju Valentine Turcu iz 2012. plesali su prvaci Baleta HNK-a u Zagrebu, Iva Vitić Gameiro i Guilherme Gameiro Alves.

„Želimo pokazati naše umijeće u jednom drugom stilu ne samo u klasici. Ovo je jedini način da održavamo određenu kvalitetu i samom svojom pojavom. Naši plesači, iznimni profesionalci dat će obol ovom društvu i plesnoj umjetnosti pa je bitno da se Gala večer i dalje održava" rekao je Jakovina.

Ovakvi susreti su i prilika da se porazgovara o položaju plesne umjetnosti, zapošljavanju mladih plesača. „Kultura je lice i naličje svakog naroda. Bez kulture nema prošlosti, sadašnjosti ni budućnosti. Tko god da je na pozicijama vlasti to zasigurno shvaća. Kao kulturni djelatnik volio bih pomoći plesu no svi se moramo zajedno držati i nastojati da kultura dobije veći značaj i više novca iz proračuna da se mogu ovakvi događaji poput Dana plesa češće organizirati, gdje god u Hrvatskoj ali da se pleše i da ljudi budu sretni" dodao je ravnatelj zagrebačkog baleta.

A publika je pokazala oduševljenje plesnim programom ispraćajući svaku dionicu dugačkim pljeskom.

Tome su pridonijeli i plesači osječkog HNK ponovo se predstavljajući Brođanima s dijelom baletne bajke iz „Orašara" (Arapski ples) Petra Iljiča Čajkovskog, najgledanije predstave u povijesti osječkog teatra koju su do sad odigrali već 55 puta, te kratkim isječkom iz Fortune. prema glazbi Carla Orffa (Carmina Burana) i koreografiji Vuka Ognjenovića,koji je ujedno redatelj, kostimograf, scenograf te oblikovatelj svjetla i projekcija.

Koreografiju Orašara, načinjenu 1970. u zagrebačkom Baletu, za premijeru osječkog HNK-a 2013. prenio je Dinko Bogdanić, uz Vuka Ognjenovića, osnivača Baletnog studija HNK-a u Osijeku a Arapski ples su izveli Lucija Horvat, Danijel Novoselac, Helena Horvat, Anja Bašnec, Laura del Carmen Velasco Farrera i Lucija Firi. 

„Smatram da je ples i plesna umjetnost nešto što trebamo osvijestiti kod mladih i njihovih roditelja (imamo studij za buduće profesore baleta ali i za plesače) da možemo doći negdje gdje smo bili prije pola stoljeća. Sada smo u totalnoj dekadenciji iako je u Europi ples sve prihvaćeniji. To su najposjećenije predstave i najskuplje karte. Ples je iznimno zahtijevan i pretpostavlja brojna odricanja i iznimnu disciplinu, zato mislim da bi kod nas morao biti puno izraženiji, trebalo bi ga vratiti u škole, a imamo jednu jedinu srednju baletnu školu" ističe Ognjenović. 

Za glazbu Čajkovskoga odlučio se i Balet splitskog HNK-a. I to prvi put s klasikom, „Pas de deux" koji plešu solisti Eva Karpilovska i Ivan Boiko, dobitnici srebrne i brončane medalje na Međunarodnom baletnom natjecanju Mia Čorak Slavenska održanom prošle godine u Zagrebu. Pas de deux trebao je biti dio 3. čina Čajkovskijevog Labuđeg jezera, no ostao je desetljećima zaboravljen. Notni materijal slučajno je otkriven u Boljšoj teatru. Kada je došao u ruke Georgeu Balanchineu, on je načinio virtuoznu koreografiju koja je javnosti predstavljena 1960. u New Yorku. Balet Gusar Adolphea Adama prvi je put postavljen u Hrvatskoj 2018. u koreografiji Aivarsa Leimanisa, umjetničkog ravnatelja Latvijskog nacionalnog baleta u Rigi. Gusar je nastao prema istoimenoj poemi Georgea Gordona Byrona, a izveden je 1856. u Parizu pred sam kraj skladateljevog života. Radnja se vrti oko prelijepe Medore koja je s turskom ljepoticom Gulnare prodana turskom paši. Gusari ih otimaju, no nakon burnog zapleta, ljubav pobjeđuje i Medora i gusar Conrad jedini prežive brodolom. A plesno umijeće su pokazali Eva Karpilovska, Aaron Kok i Ivan Boiko.

„Drago mi je da smo ponovo tu i da su solisti pokazali jednu drugu boju, zanimljivo i lijepo" kaže ravnatelj Igor Kirov, zadovoljan situacijom u splitskom HNK. Prošle godine smo otplesali 55 predstava što je rekord za Split, širimo se nacionalno i internacionalno, a nakon 65 godina dobili smo Juditu (nagradu na Splitskom ljetu) za ples, zbog čega smo iznimno ponosni".

Da je Gala večer dostojna velike Slavenske, pokazali su i Riječani koji su,prema riječima ravnateljice HNK Ivana pl.Zajca , Maše Kolar, ove godine planirali doći s "Bolerom" no na žalost plesač se povrijedio pa su se predstavili s dva isječka suvremene baletne predstave "Rossini cards". Uz koreografiju Maura Bigonzettia, plesale su Nika Lilek i Laura Orlić.

„Želim pohvaliti organizatora da ustraje na ovoj manifestaciji, mislim da je bitno za našu kulturnu inteligenciju da se u ovim danima ponovo spominje ime Mije Čorak Slavenske koja je bitna za umjetnost uopće a naročito za balet. Osim njezine neosporive karizme i talenta, karijere koju je napravila izvan naših prostora čini mi se zanimljivim da se već prije 100 godina zauzela za svoju struku, tražila je povišicu i zbog toga bila izbačena s dasaka HNK. Ni nakon sto godina nije se puno promijenilo u vrednovanju naše struke. Upravo zbog toga njezina bi se pojavnost i dalje trebala nastaviti slaviti" naglasila je Kolar.

Održavanje Dana plesa posvećenih Slavenskoj također je i pokušaj da plesna umjetnost dobije bolje mjesto u kulturi i društvu. S jedne strane s plesnim programima za male i mlade, odgajamo publiku za budućnost a možda ponovo ova sredina iznjedri jednu Miu. Dani plesa su i mjesto susreta gdje najznačajnija imena plesne umjetnosti u Hrvatskoj imaju šansu prodiskutirati neke kritične trenutke kroz koje svi prolaze.

No unatoč svim krizama s kojima se sreću slažu se s konstatacijom Vuka Ognjenovića kako bez entuzijazma nema umjetnosti "jer umjetnost je posao kojim se možeš baviti samo ako imaš ogromnu količinu ljubavi„.

A da je imaju svi sudionici sinoćnjeg plesnog programa potvrdila je još jednom prezadovoljna brodska publika, frenetičnim pljeskom uz želju da češće bude ovakvih programa na pozornici obnovljene KKD. 

Broj komentara: 0

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Kuća tambure - Slavonska notna bajka' - infrastruktura

Iz brodske Tvrđave

'Kuća tambure - Slavonska notna bajka' - infrastruktura

15.11.2019. | 14:30
Ukupna vrijednost projekta je 27.372.625,00 kuna, iznos sufinanciranja EU je 85%, odnosno 23.266.731,25 kuna, dok se ostatak od 15 posto sredstava osigurava iz proračuna Grada Slavonskog Broda.
Ukupna vrijednost projekta je 27.372.625,00 kuna, iznos sufinanciranja EU je 85%, odnosno 23.266.731,25 kuna, dok se ostatak od 15 posto sredstava osigurava iz proračuna Grada Slavonskog Broda.
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Nacionalni dragulj' rođendansko slavlje započeo u Brodu

Lado je 'vrh vrhova'

'Nacionalni dragulj' rođendansko slavlje započeo u Brodu

9.11.2019. | 9:30
Iz srca brodskog Posavlja započeli su rođendanske koncerte a publika koja je potegla i iz Požege, Đakova, Županje, Babine Grede... uživala je kao i uvijek. „Ovo područje i ansambl LADO se vole javno“, istakao je umjetnički voditelj Ansambla, Andrija Ivančan.
Iz srca brodskog Posavlja započeli su rođendanske koncerte a publika koja je potegla i iz Požege, Đakova, Županje, Babine Grede... uživala je kao i uvijek. „Ovo područje i ansambl LADO se vole javno“, istakao je umjetnički voditelj Ansambla, Andrija Ivančan.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Fra Drago Bojić o Kraljevstvu Božjem i nacionalizmu

Večeras u Državnom arhivu govoriti će

Fra Drago Bojić o Kraljevstvu Božjem i nacionalizmu

7.11.2019. | 13:30
"Gotovo kompletan opus ovoga pisca, u svakom svom elementu, sadrži kao etičku konstantu jasan demobilizacijski zahtjev, artikuliran kroz nedvosmisleno upozorenje o pogubnosti poslijeratnog ratnog stanja i bespoštednu kritiku političkih, crkvenih i kulturnih elita..."
"Gotovo kompletan opus ovoga pisca, u svakom svom elementu, sadrži kao etičku konstantu jasan demobilizacijski zahtjev, artikuliran kroz nedvosmisleno upozorenje o pogubnosti poslijeratnog ratnog stanja i bespoštednu kritiku političkih, crkvenih i kulturnih elita..."
SBplus.hr, Slavonski Brod : Ulaznice u prodaji od sutra

LADO uskoro ponovo u KKD

Ulaznice u prodaji od sutra

20.10.2019. | 13:00
Prenoseći na najbolji mogući način priču o hrvatskom narodu i običajima, oduševljavaju publiku diljem svijeta pa ih s razlogom i struka svrstava u sam vrh svjetskih folklornih skupina.
Prenoseći na najbolji mogući način priču o hrvatskom narodu i običajima, oduševljavaju publiku diljem svijeta pa ih s razlogom i struka svrstava u sam vrh svjetskih folklornih skupina.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Sve više mladih prepoznaje programe i ideje KUL centra

PROJEKT VRIJEDAN 2,5 MILIJUNA KUNA

Sve više mladih prepoznaje programe i ideje KUL centra

16.10.2019. | 20:15
"Treba pozvati sve kreativne snage u Slavonskom Brodu pobudimo da se priključe ovom projektu i da iskoriste sklonost grada da otvori potpuno novi oblik komunikacije u kulturi i načinu produkcije kulturnih programa. I to u prvome redu za svoje građane, građane Slavonskog Broda, a
"Treba pozvati sve kreativne snage u Slavonskom Brodu pobudimo da se priključe ovom projektu i da iskoriste sklonost grada da otvori potpuno novi oblik komunikacije u kulturi i načinu produkcije kulturnih programa. I to u prvome redu za svoje građane, građane Slavonskog Broda, a
SBplus.hr, Slavonski Brod : Čovjek koji se našao 'između partizana i pristojnosti'

Omražena i kontroverzna ličnost

Čovjek koji se našao 'između partizana i pristojnosti'

16.10.2019. | 14:00
Za istraživanje tog svestranog života te pisanje knjige, odnosno praćenje, burnih sedam desetljeća Rittigova života i djelovanja autorica je morala pročitati osamsto knjiga, više od tisuću radova, niz arhivskih fondova - što je sve skupa trajalo jedno desetljeće. Što je pritom ot
Za istraživanje tog svestranog života te pisanje knjige, odnosno praćenje, burnih sedam desetljeća Rittigova života i djelovanja autorica je morala pročitati osamsto knjiga, više od tisuću radova, niz arhivskih fondova - što je sve skupa trajalo jedno desetljeće. Što je pritom ot
SBplus.hr, Slavonski Brod : Počele prijave za 24. Katarinski sajam

Poziv izlagačima

Počele prijave za 24. Katarinski sajam

4.10.2019. | 16:05
Na Katarinskom sajmu seljački se svijet opskrbljivao zimskom robom. Kupovani su kožusi, kabanice jankeli, zimske čarape, kalcine, opanci, kajišari. Snaše su kupovale pamuk, vunu i vunicu za tkanje. U vrijeme svadbi za isprošene su cure kupovani kožušci s ogledalcima, bundice, čur
Na Katarinskom sajmu seljački se svijet opskrbljivao zimskom robom. Kupovani su kožusi, kabanice jankeli, zimske čarape, kalcine, opanci, kajišari. Snaše su kupovale pamuk, vunu i vunicu za tkanje. U vrijeme svadbi za isprošene su cure kupovani kožušci s ogledalcima, bundice, čur
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Bez obzira na sve loše strane, naš je grad najljepši'

Mladi brodski umjetnici poručili:

'Bez obzira na sve loše strane, naš je grad najljepši'

28.9.2019. | 14:00
Da svoj grad trebamo voljeti, promicati, uljepšavati, čuvati te koristiti sve njegove dobre strane - poručili su svojim instalacijama u javnom prostoru slavonskobrodski mladi umjetnici. Pogledajte što su iskoristili kako bi sugrađane podsjetili što imaju i gdje žive.
Da svoj grad trebamo voljeti, promicati, uljepšavati, čuvati te koristiti sve njegove dobre strane - poručili su svojim instalacijama u javnom prostoru slavonskobrodski mladi umjetnici. Pogledajte što su iskoristili kako bi sugrađane podsjetili što imaju i gdje žive.
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Nismo razumjeli jezik, pismo, ali ni gestikulaciju domaćih'

Dvadeset dana putovali 'drugim planetom'

'Nismo razumjeli jezik, pismo, ali ni gestikulaciju domaćih'

26.9.2019. | 19:10
U grad kojeg su obilježile Ivanine 'Priče iz davnine', stigla je večeras i jedna 'Priča iz daljine'. Osebujni je putopisac Bođanima otkrio kako je to dvadeset dana putovati kroz zemlju u kojoj ne razumijete apsolutno ništa - ni jezik, ni pismo pa ni geste i mimiku sugovornika.
U grad kojeg su obilježile Ivanine 'Priče iz davnine', stigla je večeras i jedna 'Priča iz daljine'. Osebujni je putopisac Bođanima otkrio kako je to dvadeset dana putovati kroz zemlju u kojoj ne razumijete apsolutno ništa - ni jezik, ni pismo pa ni geste i mimiku sugovornika.
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'U Sl. Brodu sam postao ovo što jesam i to ću biti do smrti'

Čovjek sa stotinu godina uspomena:

'U Sl. Brodu sam postao ovo što jesam i to ću biti do smrti'

24.9.2019. | 22:05
- Borba protiv fašizma i zla koje je sa sobom nosio, nešto je što se podcjenjuje. Da je pameti, trebali bismo se čuvati toga i dignuti se na četiri noge kada osjetimo da s te strane neki vjetar 'duva'. - za SBplus komentirao je Mišković današnja vremena, s pozicije stogodišnjaka.
- Borba protiv fašizma i zla koje je sa sobom nosio, nešto je što se podcjenjuje. Da je pameti, trebali bismo se čuvati toga i dignuti se na četiri noge kada osjetimo da s te strane neki vjetar 'duva'. - za SBplus komentirao je Mišković današnja vremena, s pozicije stogodišnjaka.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Svjedok burnih vremena večeras stiže u Slavonski Brod

Titov savjetnik vraća se u grad

Svjedok burnih vremena večeras stiže u Slavonski Brod

24.9.2019. | 16:00
Titov specijalni savjetnik za sigurnost i njegova 'osoba od povjerenja' te jedan od najvažnijih jugoslavenskih obavještajaca nakon Drugog svjetskog rata koji je dio života proveo u Slavonskom Brodu, večeras će se družiti sa svojim nekadašnjim sugrađanima i, kao stogodišnjak, pris
Titov specijalni savjetnik za sigurnost i njegova 'osoba od povjerenja' te jedan od najvažnijih jugoslavenskih obavještajaca nakon Drugog svjetskog rata koji je dio života proveo u Slavonskom Brodu, večeras će se družiti sa svojim nekadašnjim sugrađanima i, kao stogodišnjak, pris
SBplus.hr, Slavonski Brod : Nova scenska oprema 'stigla' u Centar mladih

Jednostavna za korištenje

Nova scenska oprema 'stigla' u Centar mladih

19.9.2019. | 20:55
Dugo iščekivana nova scenska oprema ne samo da će olakšati održavanje svih glazbeno-scenskih programa u prostoru Centra mladih nego će i omogućiti realizaciju novih programa za koje je potrebna suvremena oprema.
Dugo iščekivana nova scenska oprema ne samo da će olakšati održavanje svih glazbeno-scenskih programa u prostoru Centra mladih nego će i omogućiti realizaciju novih programa za koje je potrebna suvremena oprema.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Kroz živu knjigu do očuvanja sjećanja

Ljudska knjižnica

Kroz živu knjigu do očuvanja sjećanja

19.9.2019. | 13:45
"Učenici slavonskobrodskih škola - imat će priliku razgovarati sa svjedocima 2. svjetskog rata - svojim sugrađanima u poznim devedesetim godinama, koji će podijeliti svoje uspomene i sjećanja na ratna zbivanja."
"Učenici slavonskobrodskih škola - imat će priliku razgovarati sa svjedocima 2. svjetskog rata - svojim sugrađanima u poznim devedesetim godinama, koji će podijeliti svoje uspomene i sjećanja na ratna zbivanja."
SBplus.hr, Slavonski Brod : Arheološko istraživanje koje će potrajati još desetak godina

Iz broda u Savi vade keramiku

Arheološko istraživanje koje će potrajati još desetak godina

11.7.2019. | 20:10
- Pretpostavljamo kako je riječ o brodu koji je stradao u brodolomu, no, nažalost, u ovoj zoni istraživanja još uvijek nismo uspjeli naći nikakve ostatke tog broda. – pojasnio je Zupčić dodavši kako će zbog otežanih uvjeta za ronjenje i eksplantiranje nalaza vjerojatno biti potre
- Pretpostavljamo kako je riječ o brodu koji je stradao u brodolomu, no, nažalost, u ovoj zoni istraživanja još uvijek nismo uspjeli naći nikakve ostatke tog broda. – pojasnio je Zupčić dodavši kako će zbog otežanih uvjeta za ronjenje i eksplantiranje nalaza vjerojatno biti potre
SBplus.hr, Slavonski Brod : Evo što Vam tijekom srpnja i kolovoza nudi KULcentar

Projekt vrijedan gotovo 2,5 mil kn

Evo što Vam tijekom srpnja i kolovoza nudi KULcentar

9.7.2019. | 18:45
Tijekom srpnja i kolovoza bit će organizirano niz aktivnosti i radionica, koje će biti upriličene u prostoru slavonskobrodskog Centra mladih. Evo o čemu je riječ.
Tijekom srpnja i kolovoza bit će organizirano niz aktivnosti i radionica, koje će biti upriličene u prostoru slavonskobrodskog Centra mladih. Evo o čemu je riječ.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Brođani pobrali simpatije Šibenčana i gostiju

Novi uspjeh Jagora

Brođani pobrali simpatije Šibenčana i gostiju

29.6.2019. | 12:30
Nakon Slavonskog Broda i uspjeha u Sarajevu, glazbeno-scenska čarolija "Jagor", koja je u KKD "IBM" pred sedam tisuća ljudi izvedena 12 puta, 'pokorila' je i ljetnu pozornicu ovogodišnjeg 59. Međunarodnog dječjeg festivala u Šibeniku. Mališani koji su ju odgledali nisu skrivali o
Nakon Slavonskog Broda i uspjeha u Sarajevu, glazbeno-scenska čarolija "Jagor", koja je u KKD "IBM" pred sedam tisuća ljudi izvedena 12 puta, 'pokorila' je i ljetnu pozornicu ovogodišnjeg 59. Međunarodnog dječjeg festivala u Šibeniku. Mališani koji su ju odgledali nisu skrivali o
SBplus.hr, Slavonski Brod : Na ponos roditelja i veselje svih gledatelja

BGLJ nezamislivo bez Brodskih leptirića

Na ponos roditelja i veselje svih gledatelja

13.6.2019. | 21:15
Riječ je o jednoj od vodećih plesnih skupina u regiji koja je već davne 1994.godine pokrenula program podučavanja klasičnog baleta, suvremenog plesa, jazz dancea i lyrical jazza, a kroz proteklo je razdoblje dio plesnog umijeća u manjoj ili većoj mjeri usvojilo više stotina djece
Riječ je o jednoj od vodećih plesnih skupina u regiji koja je već davne 1994.godine pokrenula program podučavanja klasičnog baleta, suvremenog plesa, jazz dancea i lyrical jazza, a kroz proteklo je razdoblje dio plesnog umijeća u manjoj ili većoj mjeri usvojilo više stotina djece
SBplus.hr, Slavonski Brod : Zlatno pero Marsonica je Mira Satarić

Po prvi puta dodijeljene nagrade

Zlatno pero Marsonica je Mira Satarić

9.6.2019. | 22:25
Prvi puta dodijeljene su nagrade za Pera Marsonica. Uredništvo predvođeno svestranim Leonom Maglićem izabralo je tri najbolje priče u svim dosadašnjim Marsonicima.
Prvi puta dodijeljene su nagrade za Pera Marsonica. Uredništvo predvođeno svestranim Leonom Maglićem izabralo je tri najbolje priče u svim dosadašnjim Marsonicima.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Novi broj donosi '18+' priče

'Svaki broj donese nekog novog autora'

Novi broj donosi '18+' priče

4.6.2019. | 18:00
Tema 'SF erotika' privukla je ove godine brojne autore koji su se željeli okušati u pisanju s njom povezanih priča. Za sudjelovanje u izboru bitno je samo da su priče napisane na jezicima koje ne treba prevoditi te da ne prelaze 15 kartica teksta.
Tema 'SF erotika' privukla je ove godine brojne autore koji su se željeli okušati u pisanju s njom povezanih priča. Za sudjelovanje u izboru bitno je samo da su priče napisane na jezicima koje ne treba prevoditi te da ne prelaze 15 kartica teksta.
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Majka me knjigom odvratila od svijeta droge'

Lena Bujišić Lopac:

'Majka me knjigom odvratila od svijeta droge'

27.5.2019. | 19:40
'Knjiga je moja najveća strast i rado čitam. Danas to najčešće radim u čekaonici Hitne. Čekajući supruga da obavi sve silne pretrage i preglede ja sate 'ubijam' čitajući.'
'Knjiga je moja najveća strast i rado čitam. Danas to najčešće radim u čitaonici Hitne. Čekajući supruga da obavi sve silne pretrage i preglede ja sate 'ubijam' čitajući.'
SBplus.hr, Slavonski Brod :
SBplus.hr, Slavonski Brod :