Kultura : Likovnost

Objavljeno: 17.8.2018. u 17:00
Prikaza: 1022
|
Autor: Marija Radošević

Mladi kreiraju kulturne sadržaje grada

Tisuće godina korištenja grafike

Marija Radošević/SBplus
Foto: Marija Radošević/SBplus
 • Marija Radošević/SBplus
 • Marija Radošević/SBplus
 • Marija Radošević/SBplus
 • Marija Radošević/SBplus
 • Marija Radošević/SBplus
 • Marija Radošević/SBplus
 • Marija Radošević/SBplus
 • Marija Radošević/SBplus

Razvojem tehnologije grafike su zadržale ekskluzivnu notu malih naklada, autonomnog umjetničkog izričaja, što je jednako bitan kao i svaki vid izražavanja i kreativnosti koji razvija sve što razvija bilo koji umjetnički medij. Grafike su poznate stoljećima iako su začetci reprodukcije apstraktnog motiva nekog ornamenta ili motiva koji nosi neko dublje ikonografsko značenje, korišteni prije više tisuća godina.

SLAVONSKI BROD - U okviru trodnevnog edukativno-izložbenog programa koji se pod nazivom Otvaranje pogleda odvija u Muzeju Brodskog Posavlja, akademski grafičar Igor Čabraja održao je danas grafičku radionicu, 'Akvatinta-mogućnosti i alternative', po prvi put za studente Likovnih akademija.

Među njih šestero tu se našao i student kontrabasa u Grazu, povjesničarka umjetnosti iz Zadra i dvije učenice Srednje škole primijenjenih umjetnosti u Osijeku. "Neki su se već izvještili s tehnikama koje su zastupljene na nižim godinama Akademije, poput linoreza, no danas su se bavili akvatintom, tehnikom dubokog tiska. Šarolika ekipa nema doticaja s grafikom i grafičkim tehnikama ove vrste, no zainteresirani su", kaže učitelj Čabraja, dobro poznat brodskim mališanima i nešto starijoj populaciji koja se proteklih godina u nekoliko navrata okušala s osnovnom tehnikom grafike u Igorovoj radionici. "Ovo je malo zahtjevnija tehnika ali očekujem dobre rezultate, veli Čabraja, inače predavač na nastavničkom odsjeku zagrebačke Akademije likovne umjetnosti. 

A umjetnička grafika kakvom se i sam bavi, ustvari, predstavlja tradicionalne umjetničke tehnike kakvima su se od davnina umjetnici koristili u svrhu reproduciranja slike pa i teksta. "Razvojem tehnologije one su zadržale ekskluzivnu notu malih naklada, autonomnog umjetničkog izričaja koji je jednako bitan kao i svaki vid izražavanja i kreativnosti koji razvija sve što razvija bilo koji umjetnički medij", pojašnjava voditelj radionice značenje grafike, poznate stoljećima iako su začeci reprodukcije apstraktnog motiva nekog ornamenta ili motiva koji nosi neko dublje ikonografsko značenje, korišteni prije više tisuća godina.

Svrha trodnevnog edukativno-izložbenog programa 'Otvaranje pogleda' je, kako kaže Danijela Ljubičić Mitrović, ustvari, otvaranje prostora za neposrednu suradnju Muzeja Brodskog Posavlja, kao i drugih ustanova u kulturi Brodsko-posavske županije i grada Slavonskog Broda, s brodskim studentima povijesti umjetnosti, umjetničkih akademija, učenicima škola za primijenjenu umjetnost… s ciljem kreiranja kvalitetnih kulturnih sadržaja - izložbenih programa, radionica, predavanja, prezentacija… namijenjenih edukaciji mladih, ali i svim zainteresiranim građanima, kako bi u što većoj mjeri osvijestili važnost vizualne kulture i vrijednosti likovne, umjetničke i kulturne baštine. 

"Programom želimo omogućiti međusobno povezivanje studenata, kao i susrete s umjetnicima, likovnim kritičarima, kustosima i drugim stručnjacima, a namijenjen je prenošenju znanja, razmjeni iskustava i ideja, te realizaciji zajedničkih projekata u području likovnih i vizualnih umjetnosti kao i umjetničkih praksi koje pomiču granice interdisciplinarnim djelovanjem" navodi Ljubičić Mitrović.

Na izložbi Otvaranje pogleda koja će večeras od 20 sati biti otvorena u maloj dvorani MBP , radovima će se predstaviti Lea Zirdum, Davor Drčelić, Sara Šetina, Sara Stojanac.

Lea Zirdum studentica je druge godine Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu. Ove godine predstavlja ciklus od tri grafike izvedene u tehnici linoreza. Svaka grafika podijeljena je u 12 kvadratnih scena bez striktno definiranog okvira čime odaje da je riječ o povezanim scenama. Naime, riječ je o trenutcima iz sjećanja koje su u formi stripa nizane u narativni niz. Nastale su kao rezultat promišljanja o zaustavljenom vremenu, odnosno načinu na koji osoba prodire do vlastitog sjećanja prizivajući kadrirane momente. Ti momenti utjelovljeni su u naizgled odvojenim scenama koje se čitaju s lijeva na desno. Prikazani su interijeri, eksterijeri, emocionalna stanja na licima prisutnih osoba, detalji te naizgled apstraktne forme. Stil izvedbe temelji se na dinamičnim potezima dlijeta koji izmjenično naglašavaju pune i prazne prostore te ujedno sugeriraju zamrznuti trenutak kretanja u prostoru. Paralela se može povući s grafikama članova umjetničke grupe Die Brucke s početka prošlog stoljeća – oštri nizani potezi, lica koja nalikuju maskama, te mračni prizvuk scenografije.

Davor Drčelić student je treće godine Umjetničke akademije u Splitu i na ovogodišnjoj izložbi predstavio je dva autorska rada. Riječ je o portretima Karola Jozefa Wojtyle (pape Ivana Pavla II.) u mlađim danima i Lyndona Johnsona (američkog predsjednika koji preuzima mandat netom nakon Kennedyeve smrti) u tehnici ulja na platnu. Oba djela izvedena su u stilu fotografskog realizma bazirajući se na crno-bijelim fotografijama koje ograničavaju paletu na tonsko gradiranje. Ipak nije riječ o ''čistom'' fotografskom realizmu s minucioznim detaljima već se osjeti potez kista – osobito na premazu portreta Karola Jozefa Wojtyle. Portret Lyndona Johnsona seciran je na 4 plohe koje spojene čine jedinstven prikaz. I u ovom slučaju osjeti se slikarska reinterpretacija, osobito u zamućenoj pozadini i na odjeći portretiranog koja se ritmično lomi, tehnički parirajući odsjaju stolice na kojoj Johnson sjedi. U oba portreta implementiran je visok stupanj psihologizacije – benevolentnost i staloženost osjete se kod pape Ivana Pavla ll., dok je Johnson prikazan u trenutku rasprave na način koji neki moderni autori nazivaju ''bjesomučna muževnost''. Oba djela otkrivaju ozbiljan pristup slikara u tehničkom pogledu, kao i objedinjavanju psihičkih i emotivnih stanja portretiranih osoba. Autor uzore nalazi u Luc Tuymansu, Gerhardu Richteru i Marien Dumas.

Sara Šetina učenica je četvrtog razreda Škole za primijenjenu umjetnost i dizajn u Osijeku. Njezini radovi uglavnom su printane grafike koje crta preko računalnog programa. Riječ je o fantastičnim bićima i snovitim scenografijama koji potiču maštu u kreiranju alternativnih svemira. Neki likovi mogu vas podsjetiti na protagoniste Tolkienovih romana. S tehničke strane, ovi radovi pokazuju doseg izražaja kojeg omogućavaju računalni programi – magličasto sjenčanje, radijantne boje, svjetlosni naglasci, te izmjenično izoštravanje i blendanje pojedinih dijelova. Ponegdje tehnika može podsjetiti na slikanje sprejom radi glatkih prijelaza. Među grafikama našlo se i jedno djelo u tehnici ulja na platnu koje vjerojatno utjelovljuje lika iz kompjutorske igrice. Na ovom primjeru dobro se zamjećuju tehničke razlike između grafičkog oblikovanja i fizičkog slikarstva. Iako je u oba slučaja riječ o sličnoj tematici, žarkim bojama i snovitom okruženju, jasno se čitaju razlike sadržane u mekoći tonskog prijelaza i radijaciji boje.

Sara Stojanac pohađa Akademiju likovnih umjetnosti u Zagrebu, a iza sebe ima završene tri godine Umjetničke akademije u Osijeku. Na ovogodišnjoj izložbi ''Otvaranje pogleda'' izlaže 8 autoportreta u kombiniranoj tehnici. Svoje lice najčešće prikazuje enface ili iz tročetvrtinskog profila koristeći kemijsku olovku, marker ili tuš. Površinu oblikuje nervoznim i nagomilanim potezima, točkanjem ili križanjem linija, a izrazi lica variraju od sreće preko neutralnosti do gotovo potpunog crnila. Svaki autoportret uokviren je tekstualnim isječcima iz novinskih članaka koji ponegdje grade torzo ili neutralnu pozadinu. Implementirajući natpise u građenju volumena vlastitog tijela aludira na izgrađenost osobe posredstvom vlastitih misli, što može podsjetiti na citat iz Knjige životnih zakona John Templetona gdje navodi: ''Lijepe misli izgrađuju lijepu dušu.'' Isto vrijedi i za djela Sare Stojanac koja prikazuje raznovrsnost vlastitih psihološka stanja potkrepljujući ih izrescima iz novinskog tiska. 

  Broj komentara: 0

  Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

  RegistracijaPrijava

  Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

  Ostali članci u rubrici
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Mladi zaljubljenici u likovnu umjetnost pokazali što znaju

  Drugo 'Otvaranje pogleda'

  Mladi zaljubljenici u likovnu umjetnost pokazali što znaju

  21.8.2019. | 22:00
  Magdalena i Petar su došli s ciljem kako bi zajedničkim snagama slavonskobrodsku publiku uputili u likovnu umjetnost, a ove su se godine, za razliku od prošle, odlučili za jednostavnije predavanje te nam je Petar otkrio tek jedan od brojnih 'trikova' kojim su se poznati slikari s
  Magdalena i Petar su došli s ciljem kako bi zajedničkim snagama slavonskobrodsku publiku uputili u likovnu umjetnost, a ove su se godine, za razliku od prošle, odlučili za jednostavnije predavanje te nam je Petar otkrio tek jedan od brojnih 'trikova' kojim su se poznati slikari s
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Slavonskobrodski će studenti 'otvoriti pogled' publici

  U Muzeju Brodskog Posavlja

  Slavonskobrodski će studenti 'otvoriti pogled' publici

  16.8.2019. | 21:50
  Muzej Brodskog Postavlja će programom "Otvaranje pogleda" omogućiti studentima akademija, povijesti umjetnosti i drugih srodnih obrazovnih ustanova, stjecanje muzejsko-galerijske prakse, a slavonskobrodskoj javnosti će na taj način predstaviti mlade nade Slavonskog Broda koji svo
  Muzej Brodskog Postavlja će programom "Otvaranje pogleda" omogućiti studentima akademija, povijesti umjetnosti i drugih srodnih obrazovnih ustanova, stjecanje muzejsko-galerijske prakse, a slavonskobrodskoj javnosti će na taj način predstaviti mlade nade Slavonskog Broda, koji sv
  SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Bol i razočarenje ljudi koji odlaze'

  Kritika sustava na platnu

  'Bol i razočarenje ljudi koji odlaze'

  27.7.2019. | 9:00
  "U najmanju ruku ako ove slike jednoga dana ne dožive neku sudbinu mojoj djeci će ostati jedno lijepo naslijeđe i ja se nadam da su oni tako odgajani da će znati to cijeniti."
  "U najmanju ruku ako ove slike jednoga dana ne dožive neku sudbinu mojoj djeci će ostati jedno lijepo naslijeđe i ja se nadam da su oni tako odgajani da će znati to cijeniti."
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Ludus - ljubav kao igra

  Galerija umjetnina i E. Varzić:

  Ludus - ljubav kao igra

  23.7.2019. | 16:00
  "Nerv koji uvijek propituje, te tjera i gura umjetnika prema naprijed rezultirao je novim radovima objedinjenim pod nazivom Ludus. Ime karakterizira osjećaj prisutan prilikom stvaranja – trenutka unutar kojeg je slikarstvo Eugena Varzića doseglo stupanj kada slikanje postaje už
  "Nerv koji uvijek propituje, te tjera i gura umjetnika prema naprijed rezultirao je novim radovima objedinjenim pod nazivom Ludus. Ime karakterizira osjećaj prisutan prilikom stvaranja – trenutka unutar kojeg je slikarstvo Eugena Varzića doseglo stupanj kada slikanje postaje už
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Biste li voljeli da i Slavonski Brod bude ovako oslikan?

  'Brodski' projekt uljepšao Vukovar

  Biste li voljeli da i Slavonski Brod bude ovako oslikan?

  22.6.2019. | 10:45
  Dvojica mladih Brođana koji su već puno učinili za svoj grad, kreativne ideje i umijeća proširili su i na druga mjesta koja su pretvorila u centre umjetnosti i turističke atrakcije. O prekrasnim vukovarskim pročeljima pišu svi mediji, a bilo bi lijepo kada bi oslikavanje zaživjel
  Dvojica mladih Brođana koji su već puno učinili za svoj grad, kreativne ideje i umijeća proširili su i na druga mjesta koja su pretvorila u centre umjetnosti i turističke atrakcije. O prekrasnim vukovarskim pročeljima pišu svi mediji, a bilo bi lijepo kada bi oslikavanje zaživjel
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Tehnika akvarela je zahtjevna, ali uživa veliku popularnost

  8. Hrvatski triennale akvarela

  Tehnika akvarela je zahtjevna, ali uživa veliku popularnost

  17.5.2019. | 9:40
  Velika otkupna nagrada pripala je Zdravku Miliću, iz Labina, koji je ostao u tradicionalnom izričaju s radom Nebeska podmornica, dok je Zoran Kakša iz Zagreba dobio pohvalu ovogodišnjeg triennala akvarela za svoje minimalističko poetično djelo pod nazivom 'Starost'.
  Velika otkupna nagrada pripala je Zdravku Miliću, iz Labina, koji je ostao u tradicionalnom izričaju s radom Nebeska podmornica, dok je Zoran Kakša iz Zagreba dobio pohvalu ovogodišnjeg triennala akvarela za svoje minimalističko poetično djelo pod nazivom 'Starost'.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Malo gradsko kupalište bit će ponovno oslikano

  Dugoočekivano uređenje

  Malo gradsko kupalište bit će ponovno oslikano

  10.5.2019. | 15:40
  Brojni šetači i prolaznici posljednjih su mjeseci komentirali kako Malo gradsko kupalište uz rijeku Savu izgleda poprilično tužno i zapušteno. Baš kao prije osam godina, sljedeći će ga tjedan oživjeti boje.
  Brojni šetači i prolaznici posljednjih su mjeseci komentirali kako Malo gradsko kupalište uz rijeku Savu izgleda poprilično tužno i zapušteno. Baš kao prije osam godina, sljedeći će ga tjedan oživjeti boje.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Možda je vrijeme za Školu primijenjenih umjetnosti?

  Interes polaznika radionice sve veći

  Možda je vrijeme za Školu primijenjenih umjetnosti?

  25.4.2019. | 14:45
  Budući da je ove godine broj polaznika veći nego prethodnih i kako su pola grupe činili učenici viših razreda osnovnih škola, možemo nagađati kako je u Slavonskom Brodu porastao i broj osnovnoškolaca zainteresiranih za Srednju školu primijenjene umjetnosti.
  Budući da je ove godine broj polaznika veći nego prethodnih i kako su pola grupe činili učenici viših razreda osnovnih škola, možemo nagađati kako je u Slavonskom Brodu porastao i broj osnovnoškolaca zainteresiranih za Srednju školu primijenjene umjetnosti.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Iako slabovidan, njegov je rad među najboljima

  Od gline izradio babu Poludnicu

  Iako slabovidan, njegov je rad među najboljima

  8.4.2019. | 16:15
  Da Slavonski Brod na tjedan dana u godini uistinu postaje Svijet bajki, dokaz je i životno iskustvo mladog slabovidnog Brođanina koji je dobio priliku raditi ono što voli - od gline je izradio lik iz Ivanine bajke i osvojio srca članova Povjerenstva koji su ga i nagradili.
  Da Slavonski Brod na tjedan dana u godini uistinu postaje Svijet bajki, dokaz je i životno iskustvo mladog slabovidnog Brođanina koji je dobio priliku raditi ono što voli - od gline je izradio lik iz Ivanine bajke i osvojio srca članova Povjerenstva koji su ga i nagradili.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Jesmo li zaboravili sanjati?

  Tokate i fuge

  Jesmo li zaboravili sanjati?

  8.3.2019. | 9:10
  Marko Šošić nije slikar koji brzim dosjetkama rješava slikarski problem, on je slikar koji uživa u procesu nastajanja slike, slika gotovo na renesansni način lazurama koje se suše mjesecima i vrlo je bogato polje oslikane slike, a bijeli dijelovi, fuge, tu su da naglase bogatstvo
  Marko Šošić nije slikar koji brzim dosjetkama rješava slikarski problem, on je slikar koji uživa u procesu nastajanja slike, slika gotovo na renesansni način lazurama koje se suše mjesecima i vrlo je bogato polje oslikane slike, a bijeli dijelovi, fuge, tu su da naglase bogatstvo
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Prva samostalna izložba u Slavonskom Brodu

  Tokate i fuge Marka Šošića

  Prva samostalna izložba u Slavonskom Brodu

  6.3.2019. | 15:50
  Njegovo „slikarsko hvatanje sna, koje ne zadire u bit značenja simbola snova, niti njihovu analizu, temelji se isključivo na istraživanju metode koja će san moći prikazati objektivnije od svih postojećih metoda.
  Njegovo „slikarsko hvatanje sna, koje ne zadire u bit značenja simbola snova, niti njihovu analizu, temelji se isključivo na istraživanju metode koja će san moći prikazati objektivnije od svih postojećih metoda.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Izložba bez šminke

  Uz 100. godišnjicu rođenja Branka Ružića

  Izložba bez šminke

  2.3.2019. | 9:30
  Težeći idealizmu i utopiji, Vera Fischer oblikovala je na kraju svog stvaralačkog puta jednostavan i znakoviti križ pomirenja Židova i kršćana.
  Težeći idealizmu i utopiji, Vera Fischer oblikovala je na kraju svog stvaralačkog puta jednostavan i znakoviti križ pomirenja Židova i kršćana.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Kultura života koju treba njegovati

  Cvjetna priča

  Kultura života koju treba njegovati

  19.2.2019. | 11:30
  'Čekajući da prođe zima s radošću očekujemo da na livadi ugledamo žuti jaglac, u sjenovitoj šumi visibabu, mirisnu đurđicu, malu ljubicu skrivenu u travi.'
  'Čekajući da prođe zima s radošću očekujemo da na livadi ugledamo žuti jaglac, u sjenovitoj šumi visibabu, mirisnu đurđicu, malu ljubicu skrivenu u travi.'
  SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Kultura ne mora biti zadnja rupa na svirali'

  Galerokaz u Galeriji Ružić

  'Kultura ne mora biti zadnja rupa na svirali'

  14.12.2018. | 16:30
  'Projektom smo željeli ostvariti neke ciljeve, a prije svega uključivanje najmlađe dobne skupine, vrtićaraca i školskog uzrasta u muzejsku edukaciju Galerije umjetnina, konkretno Galerije Ružić, kako bi ih odmalena odgajali za kulturne sadržaje, da se osjećaju domaće u ovim kultu
  'Projektom smo željeli ostvariti neke ciljeve, a prije svega uključivanje najmlađe dobne skupine, vrtićaraca i školskog uzrasta u muzejsku edukaciju Galerije umjetnina, konkretno Galerije Ružić, kako bi ih odmalena odgajali za kulturne sadržaje, da se osjećaju domaće u ovim kultu
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Prvi put u Brodu spojila slike i karikature

  Tisja je najtraženija osoba u Hrvatskoj

  Prvi put u Brodu spojila slike i karikature

  29.11.2018. | 22:10
  Nosile su me reakcije ljudi, njihovi komentari i mogućnost da ih nasmijem a to nije mala stvar u današnje vrijeme.
  Nosile su me reakcije ljudi, njihovi komentari i mogućnost da ih nasmijem a to nije mala stvar u današnje vrijeme.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Čarobni svijet umjetnosti Sandre i Tisje

  Izložbe fotografija i slika

  Čarobni svijet umjetnosti Sandre i Tisje

  21.11.2018. | 13:15
  Tisju od Ružića dijeli nekoliko generacija, no oboje su na istoj liniji onih umjetnika koji pronalaze ljepotu u naoko malim, svakodnevnim temama,a zajednička intencija ovo dvoje umjetnika je da teme budu prezentirane jednostavno, bez neke velike naracije, neovisno o vremenskom
  Tisju od Ružića dijeli nekoliko generacija, no oboje su na istoj liniji onih umjetnika koji pronalaze ljepotu u naoko malim, svakodnevnim temama,a zajednička intencija ovo dvoje umjetnika je da teme budu prezentirane jednostavno, bez neke velike naracije, neovisno o vremenskom
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Njegovi su radovi lišeni suvišnog, nemaju detalja ni ukrasa

  Izložba Dražena Trogrlića

  Njegovi su radovi lišeni suvišnog, nemaju detalja ni ukrasa

  18.10.2018. | 20:30
  U radovima izloženim u Likovnom salonu Vladimir Becić iz svakog izloženog crteža i skulpture zrači autorova težnja prikazivanja minimalizma. Njegovi su radovi lišeni svega suvišnog, nemaju detalja ni ukrasa, kaže Pešut, nude ono najelementarnije što na određeni način i jeste najg
  U radovima izloženim u Likovnom salonu Vladimir Becić iz svakog izloženog crteža i skulpture zrači autorova težnja prikazivanja minimalizma. Njegovi su radovi lišeni svega suvišnog, nemaju detalja ni ukrasa, kaže Pešut, nude ono najelementarnije što na određeni način i jeste najg
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Čuvari kulturnih posebnosti svojih krajeva

  Likovni amateri Hrvatske u Brodu

  Čuvari kulturnih posebnosti svojih krajeva

  28.9.2018. | 10:10
  Nije tajna kako je amaterizam, u organizacijskom i financijskom smislu, u krizi, no u umjetničkom entuzijazmu sigurno će preživjeti i razvijati se sa zajedničkim nazivnikom ljubavi prema stvaranju.
  Nije tajna kako je amaterizam, u organizacijskom i financijskom smislu, u krizi, no u umjetničkom entuzijazmu sigurno će preživjeti i razvijati se sa zajedničkim nazivnikom ljubavi prema stvaranju.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Zajednički nazivnik - ljubav prema likovnom stvaranju

  34. Susret likovnih amatera Hrvatske

  Zajednički nazivnik - ljubav prema likovnom stvaranju

  25.9.2018. | 11:15
  Susret likovnjaka, koji će, u organizaciji Hrvatskog sabora kulture, biti održan od 27. rujna do 6. listopada objedinit će radove različitih tehnika i tema, sa zajedničkim nazivnikom ljubavi prema likovnom stvaranju.
  Susret likovnjaka, koji će, u organizaciji Hrvatskog sabora kulture, biti održan od 27. rujna do 6. listopada objedinit će radove različitih tehnika i tema, sa zajedničkim nazivnikom ljubavi prema likovnom stvaranju.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Andrea i Ljubo ponudili im raj na zemlji

  Slikari očarani Paljevinama

  Andrea i Ljubo ponudili im raj na zemlji

  17.9.2018. | 9:25
  Zdanje, koje za sada nudi prekrasni restoran i lijepo uređeni okoliš, oaza su mira i ljepote u kojoj Andrea i Ljubo okupljaju prijatelje, poznanike, ali spremno i prema dogovoru organiziraju svatove, proslave rođendana, godišnjica ili bilo koje fešte za dušu.
  Zdanje, koje za sada nudi prekrasni restoran i lijepo uređeni okoliš, oaza su mira i ljepote u kojoj Andrea i Ljubo okupljaju prijatelje, poznanike, ali spremno i prema dogovoru organiziraju svatove, proslave rođendana, godišnjica ili bilo koje fešte za dušu.