Kultura : Kazalište

Objavljeno: 3.4.2019. u 12:05
Prikaza: 1568
|
Autor: Marija Radošević

Odlična Staklena menažerija i Vinkovčani

Je li i brodska kazališna publika snobovska?

Marija Radošević/SBplus
Foto: Marija Radošević/SBplus
 • Marija Radošević/SBplus
 • Marija Radošević/SBplus
 • Marija Radošević/SBplus
 • Marija Radošević/SBplus
 • Marija Radošević/SBplus
 • Marija Radošević/SBplus
 • Marija Radošević/SBplus
 • Marija Radošević/SBplus
 • Marija Radošević/SBplus
 • Marija Radošević/SBplus
 • Marija Radošević/SBplus
 • Marija Radošević/SBplus
 • Marija Radošević/SBplus
 • Marija Radošević/SBplus
 • Marija Radošević/SBplus
 • Marija Radošević/SBplus
 • Marija Radošević/SBplus
 • Marija Radošević/SBplus

Predstava govori i o publici koja ju je propustila. Danas smo svjedoci nametnutog potrošačkog društva u kojem lažni uspjeh znači bolji život. Zbog toga normalan i običan čovjek živi u sjeni raznoraznih praznjikavih celebrityja koji ni po čemu ne zavrjeđuju pozornost niti status uspješnosti.

SLAVONSKI BROD - Za sinoćnju predstavu „Staklena menažerija" u režiji Dražena Ferenčine i produkciji vinkovačkoga Gradskog kazališta "Joza Ivakić" , odigranu na daskama slavonskobrodske Kazališne dvorane, nakon dugo vremena i brojnih predstava, gledalište je tek polovično bilo popunjeno iako je riječ o uspješnici dramskog klasika 20. stoljeća Tennessee Williamsa, s dobrim kritikama, praizvedenoj na Broadwayju još davne 1944. godine.

Vjerujemo kako je jedini razlog nedolaska brodskih „ljubitelja" dramske umjetnosti bio taj što kazalište, kao i glumci, nisu u dovoljnoj mjeri „zagrebački", nego tamo neki iz malih Vinkovaca pa tko zna…

No, prema reakcijama tristotinjak posjetitelja i dugom zasluženom aplauzu nakon dvosatne predstave, silno su se prevarili. I nakon šest desetljeća od kada je nastala, tema ove predstave aktualna je jer svakom posjetitelju nudi razmišljanje o istini i realnom svijetu u kojem živimo.

'Staklena menažerija' je građanska drama, smještena u 20. stoljeće, u domu američke obitelji Wingfield, srednje radničke klase u čijem su središtu majka Amanda, kći Laura, sin Tom (ujedno i pripovjedač) te gost Jim O' Connor. Majčinska ljubav i briga koja često ima kontra-učinak, velika ljubav brata prema sestri, želja za bježanjem iz usjedilačkoga života te strah od stvarnoga života glavni su pokretači priče, koju su vjerno i dobro uprizorili Areta Ćurković (kao Amanda Wingfield), Matea Marušić (Laura Wingfield), Vladimir Andrić( Tom Wingfield) i Ivan Vukelić (Jim O'Connor).

Je li Slavonski Brod, kao duplo veći grad od Vinkovaca, spreman i sposoban utemeljiti profesionalno kazalište, tema je o kojoj se govori već godinama, pogotovo od kada imamo šest diplomiranih glumaca i dugogodišnju tradiciji Satiričkog kazališta mladih.

„Pod palicom iskusnog Dražena Ferenčine imali smo jedno prekrasno putovanje po američkom jugu i složili smo jednu, siguran sam umjetnički najrelevantniju predstavu u povijesti vinkovačkog kazališta", kazao je Vladimir Andrić, koji je zajedno s kolegicom Mateom Marušić inicirao pripremu baš ove predstave.

Hvaljena nakon nastupa u zagrebačkoj Gaveli, ova glumačka ekipa se prije dva dana vratila s festivala kazališta u Tuzli gdje je osvojila nagradu publike (smiješi im se i konačna pobjeda), a nakon igranja u Slavonskom Brodu, sa Staklenom menažerijom putuju u Kikindu (Srbija). Andrić navodi kako, gdje god dođu, publika izvrsno reagira jer se radi o „romantičnom tekstu s puno ljubavi i nježnosti, potpunom lijeku za dušu".

Posebice je naglašena toplina majčinske ljubavi i brige prema kćerki s fizičkim hendikepom koju silno želi udati ili zaposliti u svijetu koji teško prihvaća „nesavršenost".

Lik kćeri Laure, koja u nedostatku samopouzdanja život svodi na skupljanje staklene menažerije, nepostojećeg svijeta u kojem su ljudi dobri i kad su sasvim obični i jednostavni, začetak ima u kratkoj priči "Portret djevojke u staklu", koju je autor posvetio psihički bolesnoj sestri i po čijem je uzoru zatim napisan scenarij.

Lauru uprizoruje mlada Matea Marušić, koja se nakon diplome na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu, zaposlila u vinkovačkom kazalištu za koje ima samo riječi hvale. "Kazalište nudi mogućnost šarolikog repertoara, u komediji, drami, dječjoj predstavi, a to je dobar predložak na naš zanat", kaže glumica koja je jako dobro iznjedrila ulogu introvertne djevojke zatvorene u svijet staklenih figurica čiji oblik s vremenom poprima.

U pripremi predstave uživao je i glumac Ivan Vukelić igrajući Jima O'Connora. „Sjajna je ekipa, ozbiljna predstava s kojom se imamo pravo dičiti, kad se nešto voli onda sve ide kako treba, a najbolje da publika sama ocijeni", kazao je ovaj Požežanin u vinkovačkom kazalištu.

I danas smo svjedoci nametnutog potrošačkog društva u kojem lažni uspjeh znači bolji život. Tako, normalan i običan čovjek zbog lažno nametnutog uspjeha živi u sjeni raznoraznih praznjikavih celebritya, koji ni po čemu nisu zavrijedili pozornost niti status uspješnosti. „Biti običan, svakodnevan, normalan, a time različit, dakle neuspješan danas je najveći grijeh. A to treba izbjeći po svaku cijenu, najbolje kroz laž o vlastitom životu, kroz iluziju o uspješnosti i permanentnoj potrošačkoj sreći", što pokušava i majka Amanda svjesno smještajući sebe i djecu u laž o boljem životu izbjegavajući tako bolnu istinu.

No, izbor uvijek postoji, poručuje ova predstava.

„Biti običan, svakodnevan, normalan, a time različit, dakle neuspješan, danas je najveći grijeh. A to treba izbjeći po svaku cijenu, najbolje kroz laž o vlastitom životu, kroz iluziju o uspješnosti i permanentnoj potrošačkoj sreći."

Tih troje glumaca okosnica su kazališta u Vinkovcima, koje broji stogodišnju povijest od kojih preko deset godina nosi status profesionalnog kazališta. Ravnatelj Zdenko Rečić, prezadovoljan je funkcioniranjem ove ustanove koju apsolutno podržava Grad. „Moram reći da je kod nas jako dobra situacija s Gradom koji osigurava novac za programski dio, za materijalne troškove i osobne dohotke" navodi prvi čovjek kazališta „Joza Ivakić" za čije je funkcioniranje godišnje potrebno oko dva milijuna kuna. Sami, kaže, odabiru predstave i programe, za koje po potrebi angažiraju i ostale glumce uglavnom iz vinkovačkog i osječkog atara. …. Prije nekog vremena u Beču su igrali predstavu Vrzino kolo, a dobili su poziv i za Crvenkapicu koja je i u Brodu napunila dvoranu. Često rade predstave u koprodukciji s HNK Osijek, imaju dobru suradnju sa srpskim i bosanskim kazalištima, navodi ravnatelj koji zajedno s glumcima spremno obavlja i sve ostale poslove, od vozača, redateljskog posla do čistača. 

Njihova dvorana sa 260 mjesta privlači publiku i ima trend porasta, veli Rečić, kojemu je najdraža „komanda" „stavite na oglasna mjesta za predstavu; rasprodano".

Rasprodano nije sinoć bilo u slavonskobrodskoj dvorani a onima koji su propustili predstavu, ako doista vole sa srcem i dobro odigrane realistične komade, može biti žao.

A je li Slavonski Brod, kao duplo veći grad od Vinkovaca, spreman i sposoban utemeljiti profesionalno kazalište, tema je o kojoj se govori već godinama, pogotovo od kada imamo šest diplomiranih glumaca i dugogodišnju tradiciji Satiričkog kazališta mladih. Nagrade su im za sada poticaj za predani rad i isčekivanje profesionalnog kazališta u svom gradu za što postoje predispozicije. Potez je na gradskim i županijskim vlastima koje bi se mogle ugledati na Vinkovce, Viroviticu, Požegu… 

Broj komentara: 2

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
tamaris

tamaris

Komentirano: 8.4.2019. | 9:36

1

Već sam prije primjetila da nema reklama za predstave, ne zna se program , ne ažurira se stranica kkdibm redovito, prije smo imali za više mjeseci unaprijed znani program, kad zovem za karte nitko se ne javlja....ne mislim da je publika snobovska jer ovi koji su bili i na ovoj predstavi su ljubitelji kazališta i kupili su karte, a nisu ih dobili , snobovi dobijaju sponzorske karte.Cijeli grad bude obilježen gdje se prodaju kožne jakne, i gdje pjeva neki aca ili cicamica... a za kazalište ili bilo koju predstavu tek kod dvorane i ako slušate lokalnu radio stanicu.
TkoSamJa

TkoSamJa

Komentirano: 3.4.2019. | 15:28

2

Nažalost, odgovor je potvrdan. Za tu situaciju nije kriva samo publika nego je i krivo vodstvo dvorane (govorim za kazališni dio). Bogu hvala pa je nova ravnateljica svjesna da kazalište ne postoji samo u Zagrebu i nadam se da neće odustati od nauma da dovodi i druga kazališta (Požega, Osijek, Vukovar, Vinkovci,...). Nažalost, dug je put pred nama i idućih 2 do 3 godine treba ustrajati u dovođenju raznih kazališta koja nisu iz Zagreba i okolice Zagreba da se naša publika privikne i nauči da dobre stvari dolaze i iz drugih sredina ne samo Zagreba. Dobro bi bilo da se i što više podrže brodske snage (SKM, Brodvej i dječje kazalište), publiku pažljivo i pametno treba odgajati. Predstava sinoć možda nije bila najbolja ali je definitivno bila za klasu iznad predstava (I živjele su sretno..., Sarmica, Samoubojica,...), nažalost, nikog nije zanimalo gledati predstavu koja pobire pohvale širom hrvatske, kao i posljednje priznanje, ova predstava je ušla u konkurenciju za Festival glumca ove godine što puno govori o glumačkim umijećima koje amo imali prilike vidjeti sinoć. Treba se nadati boljemu.

Broj komentara: 2

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
SBplus.hr, Slavonski Brod : Nogomet 'pobijedio' kulturu?

U noći kazališta

Nogomet 'pobijedio' kulturu?

17.11.2019. | 9:15
Tek je nekolicina građana odlučila proteklu subotnju večer provesti uživajući u izvedbama amaterskih glumaca. S obzirom na to da je ulaz na ovogodišnju „Noć kazališta" bio besplatan, izgleda kako Brođani još uvijek ne znaju cijeniti ono što im se nudi. Ili je svemu 'kriva' sinoćn
Tek je nekolicina građana odlučila proteklu subotnju večer provesti uživajući u izvedbama amaterskih glumaca. S obzirom na to da je ulaz na ovogodišnju „Noć kazališta" bio besplatan, izgleda kako Brođani još uvijek ne znaju cijeniti ono što im se nudi. Ili je svemu 'kriva' sinoćn
SBplus.hr, Slavonski Brod : Zašto (ne) bismo primili sirijsku izbjeglicu u kuću?

O ozbiljnoj temi na neozbiljan način

Zašto (ne) bismo primili sirijsku izbjeglicu u kuću?

12.11.2019. | 9:15
„Kroz humor i neku lakoću pokazujemo da je čovjek čovjek unatoč svemu. I bez obzira što većina, pa možda i ja, ne bi primila sirijskog izbjeglicu na svoj krevet, zapitamo se, a zašto zapravo ne bismo“, kaže Slavko Sobin.
„Kroz humor i neku lakoću pokazujemo da je čovjek čovjek unatoč svemu. I bez obzira što većina, pa možda i ja, ne bi primila sirijskog izbjeglicu na svoj krevet, zapitamo se, a zašto zapravo ne bismo“, kaže Slavko Sobin.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Priča o muškarcima izazvala smijeh do suza

Kakav je jači spol?

Priča o muškarcima izazvala smijeh do suza

16.10.2019. | 10:30
„U dosadašnjih gotovo 30 izvedbi publika reagira sjajno pa nam je zbog toga i zadovoljstvo igrati. Iako je za nas tehnički vrlo zahtjevna, vjerujem da je dobra zabava…“ kazao je nadareni glumac, Vedran Komerički. Dodao je kako četiri priče obrađuju razne tipove odnosa među muška
„U dosadašnjih gotovo 30 izvedbi publika reagira sjajno pa nam je zbog toga i zadovoljstvo igrati. Iako je za nas tehnički vrlo zahtjevna, vjerujem da je dobra zabava…“ kazao je nadareni glumac, Vedran Komerički. Dodao je kako četiri priče obrađuju razne tipove odnosa među muška
SBplus.hr, Slavonski Brod : Horor na slavonskobrodskim kazališnim daskama

Umjesto na televizijskim ekranima

Horor na slavonskobrodskim kazališnim daskama

27.9.2019. | 16:10
Nešto novo i inovativno, umjesto na televizijskim ekranima, djeca su danas imala priliku vidjeti na slavonskobrodskim kazališnim daskama. Jesu li se, pritom, smijali ili su, pak, uplašeno zaplakali - saznajte u nastavku priče o 'Modrobradom'.
Nešto novo i inovativno, umjesto na televizijskim ekranima, djeca su danas imala priliku vidjeti na slavonskobrodskim kazališnim daskama. Jesu li se, pritom, smijali ili su, pak, uplašeno zaplakali - saznajte u nastavku priče o 'Modrobradom'.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Od 15 do 95...godine nisu važne

SKM vas poziva

Od 15 do 95...godine nisu važne

27.9.2019. | 14:00
Prijaviti se mogu svi zainteresirani s tim da je preporuka da kandidati imaju minimum 15 godina (mada niti jako talentirani mlađi kandidati sigurni smo, neće biti odbijeni), dok gornje granice nema...Jer Satiričko kazalište mladih drži da smo mladi onoliko koliko se mladima osje
Prijaviti se mogu svi zainteresirani s tim da je preporuka da kandidati imaju minimum 15 godina (mada niti jako talentirani mlađi kandidati sigurni smo, neće biti odbijeni), dok gornje granice nema...Jer Satiričko kazalište mladih drži da smo mladi onoliko koliko se mladima osje
SBplus.hr, Slavonski Brod : Što nas čeka do kraja godine?

Prvi dan jeseni „Raspad sistema“

Što nas čeka do kraja godine?

24.9.2019. | 9:45
Sve ono standardno što je radila ova ustanova i proteklih godina. Dakle kazališne predstave jedanput mjesečno, kao i koncerti klasične glazbe pod pokroviteljstvom Ministrastva kulture, večeri u Kazališnoj kavani, programi za škole...
Sve ono standardno što je radila ova ustanova i proteklih godina. Dakle kazališne predstave jedanput mjesečno, kao i koncerti klasične glazbe pod pokroviteljstvom Ministrastva kulture, večeri u Kazališnoj kavani, programi za škole...
SBplus.hr, Slavonski Brod : Ovogodišnji pobjednici zaslužili su najvišu ocjenu publike

Dodjela nagrada 12. FAK-a

Ovogodišnji pobjednici zaslužili su najvišu ocjenu publike

8.9.2019. | 9:15
Zahvaljujući izvrsnim amaterskim izvedbama ukupno osam predstava stručni žiri nije imao nimalo lak posao, no ipak su uspješno izdvojili ovogodišnjeg pobjednika. A grand prix nagradu dodijelila je publika s najvišom ocjenom u dosadašnjih dvanaest održanih Festivala amaterskih kaza
Zahvaljujući izvrsnim amaterskim izvedbama ukupno osam predstava stručni žiri nije imao nimalo lak posao, no ipak su uspješno izdvojili ovogodišnjeg pobjednika. A grand prix nagradu dodijelila je publika s najvišom ocjenom u dosadašnjih dvanaest održanih Festivala amaterskih kaza
SBplus.hr, Slavonski Brod : "Postoje trenutci u kojima je lijepo biti Brodjanka"

Večeras završava FAK

"Postoje trenutci u kojima je lijepo biti Brodjanka"

7.9.2019. | 9:15
"Postoje trenutci u kojima je lijepo biti Brođanka... Predstava "Potraga za blagom", snažno je udahnula Brodu dah urbanosti, smjestila ga u kulturološko okruženje uz bok i puno većih...Ovi mladi Brođani približili su naš grad kulturnim centrima i pokazali kako i "perferija" kultu
"Postoje trenutci u kojima je lijepo biti Brođanka... Predstava "Potraga za blagom", snažno je udahnula Brodu dah urbanosti, smjestila ga u kulturološko okruženje uz bok i puno većih...Ovi mladi Brođani približili su naš grad kulturnim centrima i pokazali kako i "perferija" kultu
SBplus.hr, Slavonski Brod : Oponašajući svoje bake nasmijali su brodsku publiku do suza

Otvoren 12. po redu FAK

Oponašajući svoje bake nasmijali su brodsku publiku do suza

2.9.2019. | 23:00
Predstava naziva nepoznatog slavonskobrodskoj sredini, označava slunjsku riječ za krpelja jer se Dramska skupina „Babe“, uz promociju kazališne i dramske kulture, trudi očuvati i slunjski govor. Skupina koja već djeluje osam godina pred slavonskobrodskom publikom ove je večeri na
Predstava naziva nepoznatog slavonskobrodskoj sredini, označava slunjsku riječ za krpelja jer se Dramska skupina „Babe“, uz promociju kazališne i dramske kulture, trudi očuvati i slunjski govor. Skupina koja već djeluje osam godina pred slavonskobrodskom publikom ove je večeri na
SBplus.hr, Slavonski Brod : Sve započinje 'Babama'

12. FAK

Sve započinje 'Babama'

2.9.2019. | 9:35
Predstave su besplatne za sve posjetitelje i igrat će se na platou ispred KKD-a, osim u slučaju jačeg nevremena. Počinju u 20.15 sati svake večeri.
Predstave su besplatne za sve posjetitelje i igrat će se na platou ispred KKD-a, osim u slučaju jačeg nevremena. Počinju u 20.15 sati svake večeri.
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'FAK je ušao u pubertet pa ove godine smije biti neozbiljan'

Tjedan dana predstava pod zvijezdama

'FAK je ušao u pubertet pa ove godine smije biti neozbiljan'

14.8.2019. | 12:40
Osam zanimljivih predstava amaterskih kazalište iz Lijepe Naše, ali i izvan njezinih granica, donosi ovogodišnji rujan u Slavonskom Brodu. Na pozornici će aktualne teme biti babe, reality show-ovi, 'matora dica', a naći će se tamo i pokoji klasik. Besplatno uživanje u kazalištu i
Osam zanimljivih predstava amaterskih kazalište iz Lijepe Naše, ali i izvan njezinih granica, donosi ovogodišnji rujan u Slavonskom Brodu. Na pozornici će aktualne teme biti babe, reality show-ovi, 'matora dica', a naći će se tamo i pokoji klasik. Besplatno uživanje u kazalištu i
SBplus.hr, Slavonski Brod : Briljantna Carmen otvorila jubilarno Brodsko glazbeno ljeto

Nešto sasvim novo; opera s 3D učinkom

Briljantna Carmen otvorila jubilarno Brodsko glazbeno ljeto

7.6.2019. | 10:25
Redatelj i scenograf Kobie Van Rensburg odlučio se za modernu scenografiju, za koju nije bilo potrebe iz Osijeka vući brojnu opremu nego koristeći se suvremenom tehnologijom, projekcijskim platnom, što sceni daje dojam trodimenzionalnosti. Time je dobivena živost - ptica koje le
Redatelj i scenograf Kobie Van Rensburg odlučio se za modernu scenografiju, za koju nije bilo potrebe iz Osijeka vući brojnu opremu nego koristeći se suvremenom tehnologijom, projekcijskim platnom, što sceni daje dojam trodimenzionalnosti. Time je dobivena živost - ptica koje le
SBplus.hr, Slavonski Brod : Kako je počeo rat na mom otoku

Kazališna poslastica

Kako je počeo rat na mom otoku

14.5.2019. | 22:00
Bez obzira što je riječ o pomalo crnohumornoj predstavi, lijepo je na izlasku iz dvorane vidjeti osmijeh na licima Brođana, za što u stvarnom, svakodnevnom životu rijetko imaju razloga.
Bez obzira što je riječ o pomalo crnohumornoj predstavi, lijepo je na izlasku iz dvorane vidjeti osmijeh na licima Brođana, za što u stvarnom, svakodnevnom životu rijetko imaju razloga.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Nakon Svijeta bajki, „Jagor“ osvojio i sarajevska srca

Veliki uspjeh slavonskobrodske predstave

Nakon Svijeta bajki, „Jagor“ osvojio i sarajevska srca

6.5.2019. | 22:00
Kroz tjedan je bajkovitih slavonskobrodskih travanjskih dana „Jagor“ izveden čak dvanaest puta, pred sedam tisuća ljudi. Očigledno je glumcima - amaterima kao i profesionalcima - to bilo dovoljno da dosegnu savršenstvo.
Kroz tjedan je bajkovitih slavonskobrodskih travanjskih dana „Jagor“ izveden čak dvanaest puta, pred sedam tisuća ljudi. Očigledno je glumcima - amaterima kao i profesionalcima - to bilo dovoljno da dosegnu savršenstvo.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Mladi Brođani i na zagrebačkoj pozornici

Plesači i glumci

Mladi Brođani i na zagrebačkoj pozornici

18.4.2019. | 10:35
Uz redatelja Marija Kovača bez kojega je slavonskobrodski travanjski Svijet bajki nezaobilazan, Brođani su pronašli put i do zagrebačke pozornice.
Uz redatelja Marija Kovača bez kojega je slavonskobrodski travanjski Svijet bajki nezaobilazan, Brođani su pronašli put i do zagrebačke pozornice.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Zna se tko će na državnu smotru

Objavljeni rezultati

Zna se tko će na državnu smotru

16.4.2019. | 20:00
"Redateljsko-dramaturški dvojac osmislio je tako funkcionalnu i zanimljivu cjelinu koja kombinira video projekcije s minimalističkom scenografijom što ovu predstavu čini idealnom za ambijentalnu izvedbu, baš onako kako bi to i putujuća družina onoga vremena radila."
"Redateljsko-dramaturški dvojac osmislio je tako funkcionalnu i zanimljivu cjelinu koja kombinira video projekcije s minimalističkom scenografijom što ovu predstavu čini idealnom za ambijentalnu izvedbu, baš onako kako bi to i putujuća družina onoga vremena radila."
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Ponekad su amaterske predstave, bolje od profesionalnih'

Kazališni amateri svidjeli se publici

'Ponekad su amaterske predstave, bolje od profesionalnih'

12.4.2019. | 21:15
Kazališni amateri iz sela diljem Brodsko-posavske županije te Slavonskog Broda, pokazali su danas kako im kazališne daske život znače mada nisu profesionalni glumci. Boravak na sceni, potvrdili su, opušta ih i smiruje, a od glume, čini se, nema boljeg antidepresiva. Kako žive dvi
Kazališni amateri iz sela diljem Brodsko-posavske županije te Slavonskog Broda, pokazali su danas kako im kazališne daske život znače mada nisu profesionalni glumci. Boravak na sceni, potvrdili su, opušta ih i smiruje, a od glume, čini se, nema boljeg antidepresiva. Kako žive dvi
SBplus.hr, Slavonski Brod : Izbornik neće imati nimalo lak posao

U dva dana smotre 12 predstava

Izbornik neće imati nimalo lak posao

10.4.2019. | 14:00
"Moram priznati kako sam odgledao mislim sve, osim jedne, predstave. Mogu reći da su sve izvrsne što je za Smotru izuzetno dobro, ali za izbornika iznimno teško jer neće mu biti lako odlučiti se."
"Moram priznati kako sam odgledao mislim sve, osim jedne, predstave. Mogu reći da su sve izvrsne što je za Smotru izuzetno dobro, ali za izbornika iznimno teško jer neće mu biti lako odlučiti se."
SBplus.hr, Slavonski Brod : I najmračniju Ivaninu bajku učinili savršenom

Najbolja glazbeno-scenska čarolija dosad

I najmračniju Ivaninu bajku učinili savršenom

7.4.2019. | 21:15
Više od sedam tisuća ljudi kroz jedanaest će izvedbi, uz današnju premijernu, pogledati savršenu glazbeno-scensku čaroliju 'Jagor', rađenu prema jednoj od najmračnijih i 'najtežih' Ivaninih bajki. Sav trud uložen u predstavu koja će, sasvim sigurno, obilježiti ovogodišnji Svijet
Više od sedam tisuća ljudi kroz jedanaest će izvedbi, uz današnju premijernu, pogledati savršenu glazbeno-scensku čaroliju 'Jagor', rađenu prema jednoj od najmračnijih i 'najtežih' Ivaninih bajki. Sav trud uložen u predstavu koja će, sasvim sigurno, obilježiti ovogodišnji Svijet
SBplus.hr, Slavonski Brod : Salantić i Andrić večeras nastupom oduševili posjetitelje

Festival pripovijedanja

Salantić i Andrić večeras nastupom oduševili posjetitelje

20.3.2019. | 21:30
Upravo o priči o ocu (Hrvoje Andrić) i njegovom mlađem sinu (Ivan Salantić), koji je u životu jedino tragao za žmarcima, pripovjedačica Margareta uspjela je publici prenijeti emocije. Osjetili su to i stariji i mlađi posjetitelji večeri otvorenja Festivala pripovijedanja te su na
Upravo o priči o ocu (Hrvoje Andrić) i njegovom mlađem sinu (Ivan Salantić), koji je u životu jedino tragao za žmarcima, pripovjedačica Margareta uspjela je publici prenijeti emocije. Osjetili su to i stariji i mlađi posjetitelji večeri otvorenja Festivala pripovijedanja te su na
SBplus.hr, Slavonski Brod :
SBplus.hr, Slavonski Brod :