Kultura : Glazba

Objavljeno: 12.3.2019. u 13:30
Prikaza: 2064
|
Autor: Marija Radošević

Susjedne države na festivalu harmonike

Zašto ga brodska Glazbena škola ignorira?

MR/SBplus
Foto: MR/SBplusSanja Nuhanović, Siniša Panthy
  • MR/SBplus
  • MR/SBplus
  • MR/SBplus
  • MR/SBplus

"To je doista šteta, naglašava i Sanja Nuhanović, jer se naša djeca dobro prezentiraju na svim drugim natjecanjima, a ovdje bi to bilo višestruko zanimljivo, zbog blizine, a i jer bi ih mogla doći pogledati njihova publika što inače nema priliku kada se ide na natjecanje u neki drugi grad."

SLAVONSKI BROD - Deveti po redu, Međunarodni festival harmonike Bela pl. Panthy, i ove će se godine od 14.do 17. ožujka održati pod pokroviteljstvom predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović te Županije i  generalnog pokrovitelja Grada Slavonskog Broda. Već nekoliko godina natjecateljski dio festivala ne odnosi se samo na orkestre nego i na komorne sastave i soliste. „A ove godine imamo prijavljene sve varijante i to nam je posebno drago" kazao je u najavi predsjednik Brodskog harmonikaškog orkestra Bela pl.Panthy, Siniša Panthy.

Premda se zajednička proba sa Sarajlijama odvija u samo dva dana (jer svatko priprema svoj dio u svom gradu) svaki put nastoje ići stepenicu više što je plesački i pjevački izrazito zahtjevno. No kako je svaki dosadašnji program oduševio gledatelje uvijek prepune dvorane KKD, to ne sumnjamo u uspjeh ovogodišnjeg zajedničkog programa.

Ove godine prijavljeno je 17 solista, dva komorna sastava i dva orkestra, a natjecatelji osim iz Hrvatske dolaze iz Bosne i Hercegovine (Livno, Sarajevo), Srbije (Valjevo), Slovačke (Bratislava)  i Poljske (Varšava) pa  je ovo u pravom smislu Međunarodni festival.

Neobično je pak, da je najslabiji odaziv orkestara i solista iz Hrvatske, no ipak dolaze iz zagrebačkog Glazbenog učilišta Eli Bašić, solisti iz  OGŠ u Vrbovcu, iz vinkovačke Glazbene škole te iz Belog Manastira, no na žalost niti jednog natjecatelja nema iz Slavonskog Broda.

„To je doista šteta", naglašava i umjetnička direktorica Festivala Sanja Nuhanović, "jer se  naša djeca dobro prezentiraju na svim drugim natjecanjima a ovdje bi  to bilo višestruko zanimljivo, zbog blizine, a i jer bi ih  mogla doći pogledati njihova publika što inače nema priliku kada se ide na natjecanje u neki drugi grad.

Naši studenti koji studiraju po svijetu, dobri su promotori našeg festivala, što je očigledno rezultiralo dolaskom natjecatelja iz drugih država".

Tim više se čudimo što nema niti jednog natjecatelja  iz Slavonskog Broda, a svako malo doznajemo i objavimo vijest o pobjedi i dobrim plasmanima naših mladih glazbenika. „To nije pitanje za nas. Svi na vrijeme dobiju obavijest da se natjecanje odvija kako bi se mogli pripremiti ili doći na koncert. A koji su razlozi ne znamo. Za natjecanje se mentor odluči ili ne sa svojim učenikom, no žao mi je što doista nesvakidašnji koncert otvorenja koji pripremamo sa Sarajlijama, godinama nikada organizirano ne  poprate iz naše Glazbene škole. Njihov dolazak bi bila lijepa poruka s one formalne, obrazovne strane, ali i kao  potpora radu ansambla koji djeluje u ovom gradu preko 50 godina i koji osvaja brojne nagrade na međunarodnim natjecanjima", naglasila je Nuhanović. 

Pa zašto je tome tako, i zbog čega brodska Glazbena škola ignorira ovaj Međunarodni festival harmonike, koji su mnogi prigrlili iz drugih država, upitali smo ravnateljicu škole Mirelu Jagodić. „Ma, ne…imamo u Zadru nastup, tako se posložilo, imali smo namjeru, ali eto nismo…Radimo s djecom koja nekad budu spremna, a nekada ne…" dosta se neuvjerljivo opravdavala ravnateljica. Kaže i kako su se na prvi festival prijavili, ali na žalost nije bilo natjecanja. No od tada je prošlo osam festivala.

"Probe svih sudionika ovogodišnjeg festivala otvorene će biti za javnost", naglašava umjetnička voditeljica brodskog harmonikaškog orkestra Sanja Nuhanović, "pa svi koje zanima kako nastaje glazbeno scenska čarolija koju pripremamo otvorenje svake godine". - U petak 15. ožujka započinje natjecateljski dio solista u Spomen domu Dragutin Tadijanović, koji je akustički i prostorno primjeren takvoj vrsti natjecanja. Stručni ocjenjivački sud za soliste u sastavu prof. Denis Modrušan s Muzičke akademije u Puli, prof. Danijela Rakić sa  MA u  istočnom Sarajevu te prof. Vladimir Blagojević s MA u Kragujevcu - najavljuje Nuhanović.

A istoga dana u večernjim satima slijedi svečani koncert otvorenja, koji je kao i proteklih godina pripremljen u koprodukciji s Institutom za muziku, teatar i multimediju iz Sarajeva, pod nazivom Mjuzikli 80-tih, Broadway – West End. - Presjek je to mjuzikla koje smo radili s kroz protekle četiri godine. Malo drugačije forme nego do sada ali sigurna sam da će biti izuzetno zanimljivo" dodaje umjetnička voditeljica koja je sa brodskim orkestrom uvježbala glazbu a po prvi puta  orkestar nećemo vidjeti na pozornici jer će biti smješten u „orkestarskoj rupi".

Premda se zajednička proba sa Sarajlijama odvija u samo dva dana (jer svatko priprema svoj dio u svom gradu) svaki put nastoje ići stepenicu više što je plesački i pjevački izrazito zahtjevno. No kako je svaki dosadašnji program oduševio gledatelje uvijek prepune dvorane KKD, to ne sumnjamo u uspjeh ovogodišnjeg zajedničkog programa.

Kao i prošle godine zbog iznimno velikog interesa i rasprodane dvorane u jednom danu, u ponudi je i pretpremijerni koncert koji počinje u 18 sati. „Premda je to naporno za sve izvođače, najviše smo to učinili zbog interesa škola i organiziranih dolazaka, jer nismo htjeli uskratiti onima koji doista pokazuju interes za ovakve vrste programa" kaže Nuhanović. A među njima je brodska škola I. B. Mažuranić, ali dolazi i preko 80 učenika i nastavnika iz vinkovačke Glazbena škole te po prvi put učenici i nastavnici iz Glazbene škole Županja, pa učenici iz Garčina te iz brodske Klasične gimnazije.

Jedinstveni i neuobičajeni program, rijetka je prilika u odgojno obrazovnom segmentu gdje djeca uživo mogu vidjeti i doživjeti ono o čemu uče u školi jer i kroz osnovnu i srednju školu provlači se tema glazbeno scenskih izvedbi.

Subota je također rezervirana za natjecateljski dio za komorne sastave i orkestre a u stručnom ocjenjivačkom sudu će uz već navedene, sudjelovati i Nuhanović te prvi magistar harmonike iz Slavonskog Broda, Dario Glavaš.

Istoga dana u 18.sati je proglašenje pobjednika i dodjela  nagrada te  Gala koncert prvonagrađenih natjecatelja.

U nedjelju, ovogodišnji festival završava okruglim stolom organizatora i sudionika, kako bi svaki naredni festival izbjegao eventualne propuste i  ponudio još zanimljivije programe za ljubitelje ove vrste glazbe. 

Za stotinjak sudionika Međunarodnog festivala harmonike  i njihove pratitelje, organiziran je i  turistički program obilaska Grada u pratnji stručnog vodiča.

Broj komentara: 2

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
umjereno

umjereno

Komentirano: 12.3.2019. | 17:52

1

Suradnički odnos se gradi međusobnim uvažavanjem i dogovaranjem a ne animozitetom i javnim prozivanjem kada jedna "istina" postaje "prava" istina (sve je u percepciji). Moja percepcija je slijedeća: GŠ Slavonski Brod (kao i sve ustanove u sustavu odgoja i obrazovanja) radi prema utvrđenom Planu i programu rada te projektima koji se utvrđuju početkom nastavne godine.Kako bi se razumjela problematika rada sa učenicima na nastavi instrumenta, potrbno je prije svega, biti kompetentan u sustavu koji ima određena pravila. Koliko mi je poznato, učenici harmonikaškog odjela GŠ Slavonski Brod sudjeluju u radu BHO ( i nitko od nastavnika ih u tome ne spriječava). Zadovoljstvo i osjećaj jednake vrijednosti u skupnom muziciranju je sigurno jedan od postulata struke koji se njeguje u GŠ. Natjecanja se spremaju čak i do dvije nastavne godine pa možda i u tome "leži" razlog zašto učenici i nastavnici usmjeravaju pozornost ka zadanome cilju koji se, eto, ne poklapa sa ciljevima gđe Nuhanović. I za kraj, svi studenti harmonike, kojima se gđa Nuhanović "hvali" kao svojima su vještinu i umijeće sviranja instrumenta stekli kod nastavnika i profesora harmonike u GŠ Slavonski Brod. Pozdravljam sve koji kroz javno izgovorenu (napisanu) riječ argumentiraju i artikuliraju svoje stavove. Svako dobro!
shony

shony

Komentirano: 12.3.2019. | 16:32

2

Možda pitanje iz naslova treba preoblikovati i pitati se zašto se ignoriraju pravi stručnjaci u ovom gradu? Tko je uistinu diplomirao na glazbenom instrumentu harmonika? Tko se može i smije nazivati harmonikašem, durigentom, umjetničkim voditeljem? Čega? Zašto u povjerenstvu nema profesira (pravih profesora instrumenta!), a ne samoprozvanih profesora, a u stvari nastavnika glazbene kulture? Tko imalo razumije struku, razumije zasto ravnateljica glazbene skole bira prava natjecanja, a ne neke privatne osobne promocije. Možda je vrijeme da Brođani progledaju.

Broj komentara: 2

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
SBplus.hr, Slavonski Brod : Zašto je Slavonski Brod ovo čekao toliko dugo?

Stotinjak glazbenika izvelo staru himnu

Zašto je Slavonski Brod ovo čekao toliko dugo?

19.6.2019. | 22:00
Obišli su mnoge svjetske i 'domaće' pozornice, ali, iako su iz iste županije, nikada nisu imali priliku svirati zajedno i ujedinjeni. Večeras ih je Slavonski Brod imao priliku vidjeti u punom sjaju. Na istu pozornicu popelo se stotinjak članova četiri različita gazbena društva.
Obišli su mnoge svjetske i 'domaće' pozornice, ali, iako su iz iste županije, nikada nisu imali priliku svirati zajedno i ujedinjeni. Večeras ih je Slavonski Brod imao priliku vidjeti u punom sjaju. Na istu pozornicu popelo se stotinjak članova četiri različita gazbena društva.
SBplus.hr, Slavonski Brod : „Davoraši“ se pomlađuju što je garancija opstanka

Neizbježni i na Brodskom glazbenom ljetu

„Davoraši“ se pomlađuju što je garancija opstanka

10.6.2019. | 11:30
Među pet najstarijih u Hrvatskoj, HPD Davor utkao je u kulturnu baštinu Slavonskog Broda gotovo stoljeće i pol rada i postignuća. Stotine bivših kao i sadašnje članove povezuje apsolutno i jedino ljubav prema glazbi
Među pet najstarijih u Hrvatskoj, HPD Davor utkao je u kulturnu baštinu Slavonskog Broda gotovo stoljeće i pol rada i postignuća. Stotine bivših kao i sadašnje članove povezuje apsolutno i jedino ljubav prema glazbi
SBplus.hr, Slavonski Brod : Jubilarno Brodsko glazbeno ljeto bit će poslastica

Za svakog ponešto - od Bacha do sevdaha

Jubilarno Brodsko glazbeno ljeto bit će poslastica

3.6.2019. | 14:45
Opera, klasika, ethno, jazz i zabavna glazba s domaćim štihom i u izvedbi stranih glazbenika, petnaest je odabranih programa koji će zasigurno zadovoljiti glazbene sladokusce.
Opera, klasika, ethno, jazz i zabavna glazba s domaćim štihom i u izvedbi stranih glazbenika, petnaest je odabranih programa koji će zasigurno zadovoljiti glazbene sladokusce.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Učenici glazbenici na poklon Brođanima i gradu

Započeo Tjedan glazbe

Učenici glazbenici na poklon Brođanima i gradu

15.5.2019. | 17:00
Svi ljubitelji glazbe koji su propustili prva dva dana ovogodišnjeg programa Tjedna glazbe propust mogu nadomjestiti večeras i sutra. Naime, večeras, s početkom u 19.30 sati na rasporedu je večer zborske glazbe, a sutra, 16. svibnja slijedi koncert profesora Glazbene škole. Progr
Svi ljubitelji glazbe koji su propustili prva dva dana ovogodišnjeg programa Tjedna glazbe propust mogu nadomjestiti večeras i sutra. Naime, večeras, s početkom u 19.30 sati na rasporedu je večer zborske glazbe, a sutra, 16. svibnja slijedi koncert profesora Glazbene škole. Progr
SBplus.hr, Slavonski Brod : Različite boje tona spojili vrsni Končar i Borić - Andler

Neobičan spoj u Velikoj crkvi

Različite boje tona spojili vrsni Končar i Borić - Andler

12.5.2019. | 21:35
S obzirom da orgulje imaju barokni štih, nastojali smo program prilagoditi tome što će najbolje zvučati. Violina i orgulje nije čest spoj, ali ako se ima dovoljno iskustva i program se prilagodi, može doista izreći one misli koje su skladatelji htjeli izreći publici.
S obzirom da orgulje imaju barokni štih, nastojali smo program prilagoditi tome što će najbolje zvučati. Violina i orgulje nije čest spoj, ali ako se ima dovoljno iskustva i program se prilagodi, može doista izreći one misli koje su skladatelji htjeli izreći publici.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Još jednom uživali u virtuozima Hrvatskog baroknog ansambla

Brođani imaju odgojenu glazbenu publiku

Još jednom uživali u virtuozima Hrvatskog baroknog ansambla

6.5.2019. | 10:00
"Trudimo se i sve smo bolji. Barokna glazba u Hrvata pripada mladim generacijama jer su mladi ljudi skloni eksperimentu. Ansambl je fleksibilan i ovisno o tome što izvodimo može imati od svega nekoliko do preko trideset muzičara, plus vokalni solisti te zbor. Toliko smo narasli d
"Trudimo se i sve smo bolji. Barokna glazba u Hrvata pripada mladim generacijama jer su mladi ljudi skloni eksperimentu. Ansambl je fleksibilan i ovisno o tome što izvodimo može imati od svega nekoliko do preko trideset muzičara, plus vokalni solisti te zbor. Toliko smo narasli d
SBplus.hr, Slavonski Brod : Spot koji je zabilježio ljepote Broda na Savi

Objavljen jučer

Spot koji je zabilježio ljepote Broda na Savi

23.4.2019. | 19:00
Središnji dio slavonskobrodske tvrđave i magnoliju na najljepšem hrvatskom trgu, u jedan su spot spojili članovi jednog od poznatijih tamburaških sastava s ovog područja. Kako Slavonski Brod izgleda u pjesmi „Ti si meni suđena", pogledajte u nastavku.
Središnji dio slavonskobrodske tvrđave i magnoliju na najljepšem hrvatskom trgu, u jedan su spot spojili članovi jednog od poznatijih tamburaških sastava s ovog područja. Kako Slavonski Brod izgleda u pjesmi „Ti si meni suđena", pogledajte u nastavku.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Za Korizmeni koncert u Velikoj crkvi tražilo se mjesto više

LADO ponovo oduševio brodsku publiku

Za Korizmeni koncert u Velikoj crkvi tražilo se mjesto više

15.4.2019. | 10:00
U sinoćnjem programu, savršenoj harmoniji ženskih i muških glasova, mogao se čuti pažljivi izbor napjeva koji su zahvaljujući vrijednim sakupljačima i obrađivačima doneseni u jednom osuvremenjenom obliku ali ne iznevjeravajući izvor, način pjevanja kako se to radi u puku.
U sinoćnjem programu, savršenoj harmoniji ženskih i muških glasova, mogao se čuti pažljivi izbor napjeva koji su zahvaljujući vrijednim sakupljačima i obrađivačima doneseni u jednom osuvremenjenom obliku ali ne iznevjeravajući izvor, način pjevanja kako se to radi u puku.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Trojica Brođana osvojila su drugu i treću nagradu

Međunarodno natjecanje mladih glazbenika

Trojica Brođana osvojila su drugu i treću nagradu

2.4.2019. | 11:45
Natjecatelj discipline solfeggio Domagoj Bertović te klaviristi Ivan i Josip Gregurić uspješno su predstavili Glazbenu školu Slavonski Brod svojim osvojenim nagradama.
Natjecatelj discipline solfeggio Domagoj Bertović te klaviristi Ivan i Josip Gregurić uspješno su predstavili Glazbenu školu Slavonski Brod svojim osvojenim nagradama.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Poznatu magnoliju iskoristili kao kulisu novog spota

Rasplesali brodsko korzo

Poznatu magnoliju iskoristili kao kulisu novog spota

29.3.2019. | 18:00
O tome da je 'ljubav priča koja nema kraj' kad se uistinu voli, pjevali su danas dečki iz slavonskobrodskog benda Evergreen, snimajući spot za novu pjesmu ispod prekrasne propupale magnolije, simbola proljeća na korzu.
O tome da je 'ljubav priča koja nema kraj' kad se uistinu voli, pjevali su danas dečki iz slavonskobrodskog benda Evergreen, snimajući spot za novu pjesmu ispod prekrasne propupale magnolije, simbola proljeća na korzu.
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Jedini i najbolji plavopoljski bend'

Duško Svilar prozvao ih kao:

'Jedini i najbolji plavopoljski bend'

28.3.2019. | 18:15
Osnovani prije točno 52 godine, prvi nastup imali su na gitarijadi održanoj u „Đurinoj menzi“, a instrumente su im posuđivali članovi drugih sastava. Uskoro su svirali po slavonskobrodskim naseljima Budainci i Brodskom Varošu, a zatim i u Kapeli, Lužanima, Oriovcu te Garnizonu JN
Osnovani prije točno 52 godine, prvi nastup imali su na gitarijadi održanoj u „Đurinoj menzi“, a instrumente su im posuđivali članovi drugih sastava. Uskoro su svirali po slavonskobrodskim naseljima Budainci i Brodskom Varošu, a zatim i u Kapeli, Lužanima, Oriovcu te Garnizonu JN
SBplus.hr, Slavonski Brod : Oni su mladi, ali sviraju kao veliki

VII. smotra flautista u Brodu

Oni su mladi, ali sviraju kao veliki

27.3.2019. | 15:00
"Gotovo je jednaka trema kad ste tu kao sudionik i kao profesor. Iako nije natjecateljskog karaktera svejedno, kao izvođač uvijek imate tremu hoćete li sve dobro izvesti pa sam je tako imala i ja kad sam nastupala. Danas je tu odgovornost i trema za svoje učenike."
"Gotovo je jednaka trema kad ste tu kao sudionik i kao profesor. Iako nije natjecateljskog karaktera svejedno, kao izvođač uvijek imate tremu hoćete li sve dobro izvesti pa sam je tako imala i ja kad sam nastupala. Danas je tu odgovornost i trema za svoje učenike."
SBplus.hr, Slavonski Brod : Pjesmom pozvali sve da ekrane zamijene boravkom u prirodi

Mali Brođani imaju novi hit

Pjesmom pozvali sve da ekrane zamijene boravkom u prirodi

24.3.2019. | 13:00
Trenutno je „Nota“ na devetnaestom mjestu Top liste Dječje televizije u kojoj sudjeluju dječji zborovi i pjevači iz cijele Hrvatske, ali glasovanjem svojih sugrađana i drugih slušatelja-obožavatelja do sljedeće nedjelje mogu se popeti na toj njima itekako bitnoj ljestvici.
Trenutno je „Nota“ na devetnaestom mjestu Top liste Dječje televizije u kojoj sudjeluju dječji zborovi i pjevači iz cijele Hrvatske, ali glasovanjem svojih sugrađana i drugih slušatelja-obožavatelja do sljedeće nedjelje mogu se popeti na toj njima itekako bitnoj ljestvici.
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Nadamo se nastavku međugeneracijskog povezivanja'

Završen XII. po redu Memorijal

'Nadamo se nastavku međugeneracijskog povezivanja'

24.3.2019. | 10:10
Dok drugi fantaziraju o bogatstvu i prevarama radi moći, u našem se gradu zbiva već 12 godina događaj koji povezuje ljude u ovom vremenu, povezuje ih između ovih i onih vremena u onom što je bilo dobro i vrijedno, povezuje ljude između generacija.
Dok drugi fantaziraju o bogatstvu i prevarama radi moći, u našem se gradu zbiva već 12 godina događaj koji povezuje ljude u ovom vremenu, povezuje ih između ovih i onih vremena u onom što je bilo dobro i vrijedno, povezuje ljude između generacija.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Uspješna organizacija uz male novce, ali veliku energiju

Već dvanaestu godinu zaredom

Uspješna organizacija uz male novce, ali veliku energiju

23.3.2019. | 9:00
Lijepo je vidjeti dobre ljude na jednom mjestu, dobre ideje i zamisli, kao i dobre vibracije između ljudi. To je ono što ljudi rade već dvanestu godinu zaredom, uz male novce, ali uz jako veliku energiju.
Lijepo je vidjeti dobre ljude na jednom mjestu, dobre ideje i zamisli, kao i dobre vibracije između ljudi. To je ono što ljudi rade već dvanestu godinu zaredom, uz male novce, ali uz jako veliku energiju.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Budite dio jedinog preostalog građanskog događaja u Brodu

Ne propustite doći

Budite dio jedinog preostalog građanskog događaja u Brodu

19.3.2019. | 21:15
Najavljujući ga kao događaj koji je kod dijela publike prepoznat kao još jedini preostali građanski događaj u gradu, organizatori ističu kako njegova vrijednost leži upravo u tome što određene ideje i njihova nepatvorenost aktiviraju ljude u organizaciji, sudjelovanju i posjeti.
Najavljujući ga kao događaj koji je kod dijela publike prepoznat kao još jedini preostali građanski događaj u gradu, organizatori ističu kako njegova vrijednost leži upravo u tome što određene ideje i njihova nepatvorenost aktiviraju ljude u organizaciji, sudjelovanju i posjeti.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Tako to rade samo Sarajlije i Brođani

Harmonike i mjuzikli se vole

Tako to rade samo Sarajlije i Brođani

15.3.2019. | 21:30
Večerašnji program posvećen je utemeljitelju Brodskog harmonikaškog orkestra, Beli pl. Panthyju, koji bi sigurno bio ponosan na svoje harmonikaše i njihov odmak od uobičajenog. Iako su večeras prvi put bili smješteni u orkestarskoj „rupi“ sasvim dobro su se čuli potvrđujući da su
Večerašnji program posvećen je utemeljitelju Brodskog harmonikaškog orkestra, Beli pl. Panthyju, koji bi sigurno bio ponosan na svoje harmonikaše i njihov odmak od uobičajenog. Iako su večeras prvi put bili smješteni u orkestarskoj „rupi“ sasvim dobro su se čuli potvrđujući da su
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Za ovo sam se natjecanje pripremao od drugog razreda'

Natjecanje solista

'Za ovo sam se natjecanje pripremao od drugog razreda'

15.3.2019. | 14:00
- Zadovoljstvo mi je biti po prvi puta član komisije ovog natjecanja za koje smatram da je na visokom nivou. Dosad smo preslušali devet kandidata različitih starosnih kategorija. Vidi se, odnosno, čuje se da su djeca dali svoj maksimum kao i njihovi mentori. - izjavila je profeso
- Zadovoljstvo mi je biti po prvi puta član komisije ovog natjecanja za koje smatram da je na visokom nivou. Dosad smo preslušali devet kandidata različitih starosnih kategorija. Vidi se, odnosno, čuje se da su djeca dali svoj maksimum kao i njihovi mentori. - izjavila je profeso
SBplus.hr, Slavonski Brod : Poseban koncert kao dar svim Brođankama

'Ono što svaka žena sanja'

Poseban koncert kao dar svim Brođankama

9.3.2019. | 10:20
S Hankom kao izborom izvođača za Dan žena, Grad Slavonski Brod, čini se, nikako ne može pogriješiti. Prošlogodišnja kazališna dvorana koja je bila premalena za sve, ove je godine zamijenjena sportskom u kojoj je publika dva i pol sata s 'kraljicom sevdaha' pjevala njezine hitove
S Hankom kao izborom izvođača za Dan žena, Grad Slavonski Brod, čini se, nikako ne može pogriješiti. Prošlogodišnja kazališna dvorana koja je bila premalena za sve, ove je godine zamijenjena sportskom u kojoj je publika dva i pol sata s 'kraljicom sevdaha' pjevala njezine hitove
SBplus.hr, Slavonski Brod : Gudački kvartet Rucner i Martina Jembrišak

Večeras u Glazbenoj školi poslastica

Gudački kvartet Rucner i Martina Jembrišak

6.3.2019. | 12:45
Tijekom svog umjetničkog djelovanja posebnu pozornost posvetili su ciklusu koncerata komorne glazbe Četiri godišnja doba. Radi se o četiri koncerta kroz kalendarsku godinu - Proljeće, Ljeto, Jesen, Zima - koji se održavaju u Zagrebu, a repriziraju u manjim mjestima Hrvatske. Na s
Tijekom svog umjetničkog djelovanja posebnu pozornost posvetili su ciklusu koncerata komorne glazbe Četiri godišnja doba. Radi se o četiri koncerta kroz kalendarsku godinu - Proljeće, Ljeto, Jesen, Zima - koji se održavaju u Zagrebu, a repriziraju u manjim mjestima Hrvatske. Na s