Kultura : Film

Objavljeno: 11.6.2017. u 9:05
Prikaza: 3374
|
Autor: Sanja Rapaić/100posto.hr

NJEGOV HOLLYWOOD JE SLAVONIJA

Snimio je amatersku verziju 'Gospodara prstenova'

Slavonski Brod : Snimio je amatersku verziju 'Gospodara prstenova'

Snimio je amatersku verziju 'Gospodara prstenova', a njegove klipove obožavaju i Amerikanci. Za pseće zvijezde iz Slavonskog Broda sada su već čule i one estradne zvijezde te se pametne doge koje glume, voze, tragaju za nestalima i hvataju kradljivce, pojavljuju i u spotu Tonija Cetinskog, za pjesmu "Samo tvoja ljubav Bože", a počele su graditi i manekensku karijeru fotkajući se za modni katalog dizajnerice Dajane Mikloš.

SLAVONSKI BROD - Svojim filmovima i kratkim video klipovima, u kojima na komičan način obrađuje svakodnevne probleme i dileme, Hrvoje Mužević iz Slavonskog Broda, osvaja svijet, piše 100posto.hr.

Od odraslog djeteta, koje se u slobodno vrijeme spretno „igra kamerom", i ne sluteći je postao You Tube partner te su se slavonskom Peter Jacksonu na račun počele slijevati i prve kune od oglasa. Uz „hranu za kućni budžet", nije izostala ni hrana za dušu. Nakon što se, onako, iz zezancije, prijavio na festival amaterskog filma, Hrvoje je dobio i dvije prestižne nagrade.

Svi filmovi snimljeni su za nula kuna, njegov Hollywood je Slavonija, glavni glumci su njegove njemačke doge, a on je „Katica za sve" – nakon grube idejne skice, na terenu, u hodu razrađuje scenarij, glumi, a potom sam montira video priče koje objavljuje na svom You Tube kanalu.

Kada zatreba, u uloge spremno uskaču i Hrvojeva supruga, sin i prijatelji. Hrvojevi video klipovi, od kojih su mnogi inspirirani popularnim crtića, Pink Panterom te Tomom i Jerrijem, u kratko su vrijeme na njegov kanal privukli brojnu publiku. Budući da je sve uglavnom rađeno u stilu nijemog filma, nema jezične barijere, te su klipići ubrzo preskočili granice Hrvatske - neki su, doslovno preko noći, prikupili na desetke tisuća pregleda, a objavljeni su čak i na nekim američkim portalima. Amerikancima su najinteresantniji remakeovi poznatih scena iz filmova Kralj lavova i Jurski park, u kojima su, umjesto raptora, glumili štenci njemačke doge. Nasmijalo me kada sam na nekim od tih portala ugledao i nikad odrađen intervju sa mnom, kao autorom klipova. Jedni su napisali - pogledajte kakve video uratke stvara ovaj Rus, drugi su pak napisali da sam Crnogorac, ispreli su čak i izmišljene priče o mojim dogama, no sve je to samo dodatno povećalo posjetu na mom You Tube kanalu koji je tako odnedavno interesantan i oglašivačima", priča nam Hrvoje.

Od odraslog djeteta, koje se u slobodno vrijeme spretno „igra kamerom", i ne sluteći je postao You Tube partner te su se slavonskom Peter Jacksonu na račun počele slijevati i prve kune od oglasa. Uz „hranu za kućni budžet", nije izostala ni hrana za dušu. Nakon što se, onako, iz zezancije, prijavio na festival amaterskog filma, Hrvoje je dobio i dvije prestižne nagrade.

'Sve je pčelo sasvim slučajno - na izletu s obitelji, snimio sam video, stavio ga na YouTube, a brojač prikaza je podivljao!'

„Prije šest godina, na jezeru Petnja, dok smo supruga, sin, doge i ja, uživali u odmoru i igri, pogled mi je zastao na jednom dijelu srušene šume. Porušena stabla uz jezero, doimala su se pomalo avetinjski i čitav me prizor asocirao na apokalipsu i scene iz američkog post-apokaliptičnog horror filma "I am Legend". U trenu mi je sinula ideja da snimim kratki video te su supruga i sin, na licu mjesta, dobili uloge majke i djeteta koji, nakon nuklearne katastrofe, putuju svijetom. U zapletu priče, napada ih mutant, a u posljednji trenutak od smrti ih spašava pas, naravno, naša doga. Taj, slučajno nastali video, potom sam stavio na Yuu Tube, a brojač pregleda se počeo vrtjeti nevjerojatnom brzinom.Kada sam vidio da se filmić svidio ljudima, doradio sam ga i u posljednji trenutak, odlučio poslati na Trash festival u Varaždin. Nisam se nadao da bih, s obzirom na brojnu konkurenciju, mogao upasti na jedan od najvećih festivala amaterskog filma u Europi, no upravo se to dogodilo. Bilo je to po onoj „prvo, pa muško!" – sa svojim prvim snimljenim filmom ušao sam u najužu konkurenciju te nam je, te 2011, za dlaku izmakla i glavna nagrada", prisjeća se Hrvoje.

Prva doga na svijetu koja je vozila automobil postala je lice s naslovnice

Motiviran neočekivanim uspjehom, primio se posla te je, za sljedeći festival, snimio nastavak svog prvog filma.

„U nastavku priče, filmu „Vrijeme mutanata", njemačka doge Saabor bježi iz laboratorija, nakon što su na njoj pravili pokuse, te sjeda u automobil i odlazi daleko od grada te u miru šumske idile osniva svoju pseću obitelj. No, ljudi tragaju za njima te ih svim silama pokušavaju istrijebiti i tu kreće akcija. Taj, drugi po redu, filmski uradak je 2012. napunio kino dvoranu i odnio glavnu nagradu kao najbolji amaterski film po izboru publike. Glavna glumica, doga Saabor, odmah je postala lice s naslovnica, kao prvi pas-vozač na svijetu", priča nam vlasnik nepresušnog izvora ideja i sasvim posebnih doga.

Nakon prva dva filma s kojima je osvojio publiku, krenuo je u ozbiljniji projekt – snimanje amaterskog filma koji obrađuje tematiku slavenske mitologije. Tako je nastao film „Bjesomareva kći" koji su mnogi odmah nazvali 'Slavonski gospodar prstenova'. Ideje su prštale, a novi su se filmovi rađali jedan za drugim ''Napuštena keruša", „Sovski dol" te film "Pas boje neba" koji je ime dobio po jednom posebnom mužjakom plave njemačke doge.

„Neki stari, obiteljski gen je „preskočio" i od šarenih se roditelja rodio plavi potomak. Tako jedinstven, dobio je ime Chosen, a ubrzo se potvrdilo da je doista poseban i odabran. Iako su ga mnogi, kao plavu dogu od harlekin predaka, posprdno gledali, već s tri mjeseca starosti, Chosen je odnio svoju prvu izložbenu pobjedu, a danas je internacionalni šampion u ljepoti. Uz sve to, vrhunski je inteligentan te uživa raditi i glumiti, a sudjelovao je i u policijskim potragama za nestalim ljudima, pretraživanju lovišta s lovočuvarom i hvatanju kradljivaca", kaže ponosni vlasnik psa boje neba.

„Igra prijestolja" na slavonski način

Uvjerivši se da njegovi psi doista uživaju u snimanju i sve zadatke obavljaju s lakoćom, Hrvoje je odlučio dalje istraživati koji je maksimum njihovih glumačkih mogućnosti te je tako nastao još jedan kompleksniji projekt. „Film ''Samuraj'' mješavina je borilačkih filmova iz osamdesetih i Star Warsa, a glavni slavonskobrodski filmofil, dr. Gojković, film je nazvao hrvatskom inačicom ''Igre prijestolja''. U filmu glume isključivo životinje - stari mudrac pekinezer, dva učenika, jedan dobar i drugi zao, njemačke doge kao karate majstori, zla mačka koja želi zavladati svijetom… Šaljući snažnu poruku o stalnoj borbi dobra i zla, taj mi je film, 2015., po odluci žirija na čelu s Vinkom Brešanom, donio i drugu „Zlatnu motorku" kao najbolji film, u konkurenciji 40 izabranih, od ukupno 90 filmova pristiglih iz cijeloga svijeta", priča Hrvoje.


Privatni album

Privatni album

 No mnogo važnije od nagrade, bile su mu riječi njegovog, sada pokojnog oca, poznatog novinara Željka Muževića, koje su, kako kaže, pogodile u samu srž onoga što snimajući želi postići.

„Ovakav broj životinja-glumaca rijetkost je i u onim „pravim" filmovima s milijunskim budžetom. Radnja filma je klasika - dobro zlo, zlo dobro, spletke, tuče, ubojstva. No, razlika je ta što glavne uloge nose životinje – psi, sa svim negativnim i pozitivnim ljudskim osobinama i osjećajima boli, radosti, tuge, neizvjesnosti… osobinama koje ih stavljaju uz bok ljudima. Na žalost, često zaboravimo da su i životinje živa bića sa svim tim osjetima i osjećajima - rekao je moj otac nakon premijere filma, a ja i dalje, kroz svoje video priče, nastojim podsjetiti ljude upravo na to koliko su nam životinje bliske", kaže Hrvoje.

Kako bi ukazao na problem napuštanja pasa, snimio je video o psima koje je vlasnik, u vrijeme božićnih blagdana, ostavio u šumi, a tu je i video s porukom „Reci NE petardama".

Hrvojevi kratki, dokumentaristički video klipovi za You Tube koji postižu visoku gledanost, a kako bi scene, koje bilježi kamerom na terenu, zadržale spontanost, video priče nerijetko diže na svoj kanal i u potpuno sirovom formatu.

RECEPT ZA DOBAR VIDEO CLIP : „Upališ kameru i snimaš, potom osmisliš scenu, ukomponiraš spontane snimke i dobiješ zabavan video" „Nekoliko je video projekata u kojima glumimo samo moj prijatelj pas i ja, u maniri likova iz starih crtića. Sve je snimljeno u opuštenoj atmosferi - dok šetamo šumom, svaki dan psu postavim neki novi zadatak, on ga s veseljem odradi, ja to sve snimim i na kraju ukomponiram u neku scenu koju sam osmislio. To je moj recept za zanimljive video-priče, kojima ljudima širom svijeta pružam zabavu, a svojim psima kvalitetan i ispunjen život. Upravo stoga su moje doge sretni i socijalizirani psi te su, zbog svog stabilnog karaktera, prije par godina, u sklopu projekta pleterničke škole, glumile i u filmiću o vršnjačkom nasilju https://www.youtube.com/watch?v=sGYmKSxrM9E", kaže Hrvoje.
Za pseće zvijezde iz Slavonskog Broda sada su već čule i one estradne zvijezde te se pametne doge koje glume, voze, tragaju za nestalima i hvataju kradljivce, pojavljuju i u spotu Tonija Cetinskog, za pjesmu "Samo tvoja ljubav Bože" , a počele su graditi i manekensku karijeru fotkajući se za modni katalog dizajnerice Dajane Mikloš.
Ostali članci u rubrici
SBplus.hr, Slavonski Brod : Mladi trojac istraživao zemlje istočne Europe i snimio film

Premijera u rujnu

Mladi trojac istraživao zemlje istočne Europe i snimio film

13.8.2019. | 22:00
Domagoj, Jan i Josip veliki su zaljubljenici u putovanja, istraživanje nepoznatog, izlaska iz zone udobnosti. Oni su učinili i čine ono što mnogi od nas toliko priželjkuju, ali još uvijek pronalaze izgovore ostajući u 'comfort zoni'. Stoga, ovim se filmom nadaju kako će motivirat
Domagoj, Jan i Josip veliki su zaljubljenici u putovanja, istraživanje nepoznatog, izlaska iz zone udobnosti. Oni su učinili i čine ono što mnogi od nas toliko priželjkuju, ali još uvijek pronalaze izgovore ostajući u 'comfort zoni'. Stoga, ovim se filmom nadaju kako će motivirat
SBplus.hr, Slavonski Brod : Poznati TV-urednik održao radionicu u Slavonskom Brodu

'Odabrao Đelo Hadžiselimović'

Poznati TV-urednik održao radionicu u Slavonskom Brodu

15.12.2018. | 13:00
Đelo je, uz Roberta Knjaza,Silvija Stilinovića, Gorana Milića i drugih, jedan od predavača na slavonskobrodskoj Maloj filmskoj akademiji. Njegovo je ime postalo brend, a slogan „Odabrao Đelo Hadžiselimović" sinonim za kvalitetan dokumentarni sadržaj.
Đelo je, uz Roberta Knjaza,Silvija Stilinovića, Gorana Milića i drugih, jedan od predavača na slavonskobrodskoj Maloj filmskoj akademiji. Njegovo je ime postalo brend, a slogan „Odabrao Đelo Hadžiselimović" sinonim za kvalitetan dokumentarni sadržaj.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Najbolji "Sve je to bio dobar san"

Festival Novih 2017.

Najbolji "Sve je to bio dobar san"

15.9.2017. | 21:50
Festival Novih traje još sutra, kada je na rasporedu većina nagrađenih filmova, a na kraju sutrašnjeg dana bit će proglašen i najbolji film po izboru publike.
Festival Novih traje još sutra, kada je na rasporedu većina nagrađenih filmova, a na kraju sutrašnjeg dana bit će proglašen i najbolji film po izboru publike.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Predstavljanje Monografije Paluba 7 DEKADA

Kino klub Paluba 7

Predstavljanje Monografije Paluba 7 DEKADA

15.9.2017. | 11:59
Večeras od 19 sati u Državnom arhivu članovi Kino kluba Paluba 7 pripremaju zanimljiv program.
Večeras od 19 sati u Državnom arhivu članovi Kino kluba Paluba 7 pripremaju zanimljiv program.
SBplus.hr, Slavonski Brod : U tri festivalska dana 17 filmskih projekcija

Festival Novih 2017.

U tri festivalska dana 17 filmskih projekcija

13.9.2017. | 9:15
Ulaz na sva festivalska događanja je potpuno besplatan, a evo i koje filmske projekcije i kada možete pogledati ove godine.
Ulaz na sva festivalska događanja je potpuno besplatan, a evo i koje filmske projekcije i kada možete pogledati ove godine.
SBplus.hr, Slavonski Brod : "Samuraj" je online!

Evo ga

"Samuraj" je online!

30.6.2017. | 10:00
Prvi cjelovečernji film sa psima i mačkama bez kompjutera. Nagrađen od struke (Vinko Brešan, Kristijan Milić) kao najbolji borilački film na 10 Trash festivalu i u njemu glavnu ulogu imaju psi. Ako želite nešto drugačije provesti dio zadnjeg dana radnog tjedna ili vikenda koji je
Prvi cjelovečernji film sa psima i mačkama bez kompjutera. Nagrađen od struke (Vinko Brešan, Kristijan Milić) kao najbolji borilački film na 10 Trash festivalu i u njemu glavnu ulogu imaju psi. Ako želite nešto drugačije provesti dio zadnjeg dana radnog tjedna ili vikenda koji je
SBplus.hr, Slavonski Brod : Brod šalje poziv u pomoć

Osnovnoškolci promovirali film

Brod šalje poziv u pomoć

16.6.2017. | 19:30
Mladi filmski trojac ima potencijala, volje i želje im ne nedostaje, pa ne treba niti sumnjati kako bi, pod kvalitetnom mentorskom palicom, mogli u budućnosti ponuditi dosta kvalitetnih radova.
Mladi filmski trojac ima potencijala, volje i želje im ne nedostaje, pa ne treba niti sumnjati kako bi, pod kvalitetnom mentorskom palicom, mogli u budućnosti ponuditi dosta kvalitetnih radova.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Nakon onog o Vukovaru, sada snimaju film o zagađenju zraka

DJECA SU I REDATELJI I SNIMATELJI

Nakon onog o Vukovaru, sada snimaju film o zagađenju zraka

23.3.2017. | 9:48
Od "alata" imaju samo mobitele, stalak, mikrofon i bezgranični entuzijazam, a sav posao odrađuju sami, bez ičije pomoći - u filmu su i redatelji i snimatelji i montažeri.
Od "alata" imaju samo mobitele, stalak, mikrofon i bezgranični entuzijazam, a sav posao odrađuju sami, bez ičije pomoći - u filmu su i redatelji i snimatelji i montažeri.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Pobjednici: Vukovar i Srijem

KKD "IBM"

Pobjednici: Vukovar i Srijem

2.3.2017. | 9:40
U prostorima Kazališno koncertne dvorane "Ivana Brlić Mažuranić nastavljaju s prikazivanjem dokumentarnog serijala u kojem redatelj Nenad Šestić obrađuje sve vojne operacije u Domovinskom ratu.
U prostorima Kazališno koncertne dvorane "Ivana Brlić Mažuranić nastavljaju s prikazivanjem dokumentarnog serijala u kojem redatelj Nenad Šestić obrađuje sve vojne operacije u Domovinskom ratu.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Nisam se bojao umrijeti

Domoljubna misija Antona Kikaša

Nisam se bojao umrijeti

25.10.2016. | 12:45
U prigodi večerašnje projekcije igrano-dokumentarnog filma "Nisam se bojao umrijeti" domoljubna misija Antona Kikaša 1991, redatelja Jakova Sedlara, održana je pres konferencija u Domu HVIDR-e.
U prigodi večerašnje projekcije igrano-dokumentarnog filma "Nisam se bojao umrijeti" domoljubna misija Antona Kikaša 1991, redatelja Jakova Sedlara, održana je pres konferencija u Domu HVIDR-e.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Nagradu publike odnio 'Strah od nepoznatog'

Zatvoren Festival novih

Nagradu publike odnio 'Strah od nepoznatog'

11.9.2016. | 13:20
Jučerašnjim prikazivanjem filmova i dodjelom nagrada autorima najuspješnijih ovogodišnjih dokumantarnih ostvarenja završen je ovogodišnji Festival Novih.
Jučerašnjim prikazivanjem filmova i dodjelom nagrada autorima najuspješnijih ovogodišnjih dokumantarnih ostvarenja završen je ovogodišnji Festival Novih.
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Strahom od nepoznatog' otvoren Festival dokumentarnog filma

Festival Novih

'Strahom od nepoznatog' otvoren Festival dokumentarnog filma

9.9.2016. | 9:40
Prema riječima Bernarda Karakaša, iz Udruge SBfilm, koja je organizator ovog događaja, konkurencija je ove godine bila iznimno jaka, a izborna komisija morala je birati između 207 ukupno prijavljenih filmova. Odlučili su se za već spomenuti 16, a akoj e suditi po filmu otvorenja
Prema riječima Bernarda Karakaša, iz Udruge SBfilm, koja je organizator ovog događaja, konkurencija je ove godine bila iznimno jaka, a izborna komisija morala je birati između 207 ukupno prijavljenih filmova. Odlučili su se za već spomenuti 16, a akoj e suditi po filmu otvorenja
SBplus.hr, Slavonski Brod : Stručni sud odabrao najbolje dokumentarce

Festival Novih

Stručni sud odabrao najbolje dokumentarce

5.9.2016. | 14:00
Na ovogodišnjem Festivalu Novih bit će prikazano ukupno 16 dokumentarnih filmova od kojih je jedan izvan konkurencije. Dva dokumentarna filma 'dolaze' iz Slavonskog Broda.
Na ovogodišnjem Festivalu Novih bit će prikazano ukupno 16 dokumentarnih filmova od kojih je jedan izvan konkurencije. Dva dokumentarna filma 'dolaze' iz Slavonskog Broda.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Donosimo raspored projekcija ovogodišnjeg Festivala Novih

SBfilm

Donosimo raspored projekcija ovogodišnjeg Festivala Novih

1.9.2016. | 9:45
U okviru Festivala Novih, u režiji filmske družine BezVizije i u produkciji SBFILM-a, izvan konkurencije bit će prikazan i dokumentarni film Ramadan, kojega su izradili najmlađi brodski dokumentaristi.
U okviru Festivala Novih, u režiji filmske družine BezVizije i u produkciji SBFILM-a, izvan konkurencije bit će prikazan i dokumentarni film Ramadan, kojega su izradili najmlađi brodski dokumentaristi.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Strah od nepoznatog

Olja Terzić:

Strah od nepoznatog

25.8.2016. | 19:30
Liječnik koji se u 25 godina karijere tek u Slavonskom Brodu susreo s jednom od bolesti koja je pogađala djecu, kaže kako se u takvim situacijama trebalo se znati snaći i ispravno reagirati. Zadržati profesionalnost unatoč nepoznatom, unatoč emocijama koje su navirale.
Liječnik koji se u 25 godina karijere tek u Slavonskom Brodu susreo s jednom od bolesti koja je pogađala djecu, kaže kako se u takvim situacijama trebalo se znati snaći i ispravno reagirati. Zadržati profesionalnost unatoč nepoznatom, unatoč emocijama koje su navirale.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Zvali su je Ljepota, Gracija, Harmonija,...

Kad kći ispuni obećanje dano majci

Zvali su je Ljepota, Gracija, Harmonija,...

11.7.2016. | 9:05
Zvali su je Ljepota, Gracija, Harmonija... stoji na spomen-ploči na njezinoj rodnoj kući u Brodu na Savi, u kojoj je na svijet došla 20. veljače 1916. godine. Najviše od svega mučila ju je misao kako će biti zaboravljena u rodnoj Hrvatskoj.
Zvali su je Ljepota, Gracija, Harmonija... stoji na spomen-ploči na njezinoj rodnoj kući u Brodu na Savi, u kojoj je na svijet došla 20. veljače 1916. godine. Najviše od svega mučila ju je misao kako će biti zaboravljena u rodnoj Hrvatskoj.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Mia, a dancer's journey

Premijera

Mia, a dancer's journey

10.7.2016. | 9:05
„Mia, a dancer's journey“ prošle je godine dobio nagradu u kategoriji Umjetnost i kultura/povijest na 67. dodijeli najvažnije američke televizijske nagrade "Emmy", a govori o životnom i umjetničkom putu svjetski poznate balerine.
„Mia, a dancer's journey“ prošle je godine dobio nagradu u kategoriji Umjetnost i kultura/povijest na 67. dodijeli najvažnije američke televizijske nagrade "Emmy", a govori o životnom i umjetničkom putu svjetski poznate balerine.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Dragocjeni trenutci iz života plesačke dive

27. BRODSKO GLAZBENO LJETO

Dragocjeni trenutci iz života plesačke dive

8.7.2016. | 15:25
Mia - A Dancer's Journey"dokumentarna je priča o prvoj hrvatskoj primabalerini i jednoj od najznačajnijih baletnih umjetnica 20. stoljeća, Miji Čorak Slavenskoj. Rođena u Brodu na Savi davne 1916. godine, još kao djevojčica počela je osvajati plesački svijet koji joj se u potpuno
Mia - A Dancer's Journey"dokumentarna je priča o prvoj hrvatskoj primabalerini i jednoj od najznačajnijih baletnih umjetnica 20. stoljeća, Miji Čorak Slavenskoj. Rođena u Brodu na Savi davne 1916. godine, još kao djevojčica počela je osvajati plesački svijet koji joj se u potpuno
SBplus.hr, Slavonski Brod : Film o povijesti i sadašnjosti orkestra "Bela pl. Panthy"

27. Brodsko glazbeno ljeto

Film o povijesti i sadašnjosti orkestra "Bela pl. Panthy"

6.7.2016. | 16:30
Pola stoljeća postojanja krije mnoštvo brodskih đaka koji su prošli kroz orkestar, mnoštvo zajedničkih druženja i putovanja, mnoštvo vrijednih glazbenih iskustava. Neka od njih zasjat će na velikom platnu filma "Harmonikaška rapsodija".
Pola stoljeća postojanja krije mnoštvo brodskih đaka koji su prošli kroz orkestar, mnoštvo zajedničkih druženja i putovanja, mnoštvo vrijednih glazbenih iskustava. Neka od njih zasjat će na velikom platnu filma "Harmonikaška rapsodija".
SBplus.hr, Slavonski Brod : Film Jakova Sedlara Jasenovac-Istina

Večeras u KKD IBM

Film Jakova Sedlara Jasenovac-Istina

27.6.2016. | 11:20
HVIDRA Slavonski Brod i Udruga “Zoranić” vijeće za hrvatsku knjigu danas u Slavonskom Brodu domaćini su poznatom hrvatskom filmskom redatelju Jakovu Sedlaru. U kazališno – koncertnoj dvorani “Ivana Brlić Mažuranić” bit će prikazan dokumentarni film Jasenovac – Istina s početkom
Film Jakova Sedlara Jasenovac-Istina
SBplus.hr, Slavonski Brod :
SBplus.hr, Slavonski Brod :