Gospodarstvo

Objavljeno: 23.8.2019. u 22:00
Prikaza: 6042
|
Autor: Marija Radošević

Ima li nade za „Brođanku“?

Žrtva poduzetničke nesposobnosti traži novog vlasnika

M.R./SBplus
Foto: M.R./SBplus
 • M.R./SBplus
 • M.R./SBplus
 • M.R./SBplus
 • M.R./SBplus
 • M.R./SBplus
 • M.R./SBplus
 • M.R./SBplus
 • M.R./SBplus
 • M.R./SBplus
 • M.R./SBplus
 • M.R./SBplus
 • M.R./SBplus
 • M.R./SBplus
 • M.R./SBplus
 • M.R./SBplus
 • M.R./SBplus
 • M.R./SBplus
 • M.R./SBplus
 • M.R./SBplus
 • M.R./SBplus

Već godinama meta je onih koji svoje frustracije rješavaju ostavljanjem grafita i raznoraznih „škrabotina“ pa naočigled svih svaki dan djeluje sve više otrcano i otužno. Neminovno se čovjek zapita kako na najatraktivnijoj slavonskobrodskoj lokaciji može poslovno propasti takav objekt te ima li ikakve šanse da ga možda konačno netko sposobniji kupi i revitalizira.

SLAVONSKI BROD - Ne znam kako je vama, ali mene svaki put ražalosti i naljuti prizor devastiranog objekta, poput Brođanke, nekadašnjeg restorana, o kojem nitko godinama ne skrbi, pa to, nekada kultno brodsko mjesto, djeluje otrcano i otužno premda je nekada dominiralo ljepotom na šetalištu uz Savu. Tako „ofucana" još puno snažnije svjedoči o prolaznosti i općem ništavilu.

Nedavna šetnja s prijateljicom lijepim gradskim parkom od Franjevačkog samostana do Brođanke, završila je brzim okretom nazad zbog smrada urina i koječega što se širilo iz tog smjera. Zastala sam i fotografirala objekt kraj kojega svaki put, kao i mnogi Brođani, zaključim kako je šteta što je zatvoren jer baš tu bi kavica prije kao i poslijepodne posebno prijala zbog uvijek ugodnog povjetarca i pogleda na rijeku.

A rijeka Sava je, posebice onim pravim ljubiteljima, neiscrpna inspiracija za slikanje, fotografiranje, u ljetnim danima za osvježenje, ili naprosto uživanje u opuštenom promatranju namreškane površine.

Šetnica uz Savu je uvijek bila zanimljiva o čemu svjedoči i podatak da je kameni nasip uz rijeku, od ušća Mrsunje do Vijuša podignut još davne 1877-godine, a cesta uz savsku obalu asfaltirana je 17 godina ranije nego glavni gradski trg. Svakako, početkom 20.stoljeća šetalište uz Savu bilo je glavno gradsko šetalište. Ono je više puta do sada rekonstruirano, a i trenutno se uređuje šetnica o čemu smo na ovom portalu više puta pisali.

Uz istu šetnicu, šesnaestog rujna 1978. godine otvoren je u Brodu ugostiteljski objekt nazvan „Brođanka", sagrađen na mjestu romantične brodske „birtije" iz šezdesetih godina, koja je nosila ime „Smuđ", a svi su je znakovito zvali „Otok sreće". Valjda zbog toga što se tu mogla pojesti izvrsna riba i zaliti gemištom. Srušen je 1976. godine, da bi dvije godine kasnije nikla „Brođanka", koja je postala jedno od najprivlačnijih mjesta za izlaske, pa je i danas mnogi smatraju nekadašnjim kultnim mjestom.

Objekt je projektirala arhitektica Alojka Ćizmek, a radove je izveo sarajevski Unioninvest.

No, kao i brojni drugi objekti i poduzeća, „Brođanka" je, kako se čini, žrtva poduzetničke nesposobnosti pa je već godinama meta onih koji svoje frustracije rješavaju ostavljanjem grafita i raznoraznih „škrabotina" i urušava se naočigled svih. Doista se čovjek zapita kako na najatraktivnijoj slavonskobrodskoj lokaciji može poslovno propasti takav objekt te ima li ikakve šanse da ga možda konačno netko sposobniji kupi i revitalizira.

Tko je uopće pravi vlasnik?

U potrazi za informacijama, upitom Gradskoj upravi doznajemo kako je teško bilo što poduzeti jer je riječ o privatnom vlasništvu. Može, naime, komunalni redar naložiti vlasniku da intervenira u slučaju provale, održavanja okoliša i slično… no problem je utvrditi tko je uopće pravi vlasnik.

A onda, „kopanjem" po internetu doznajem, kako je 2006.godine „Brođanka" založena Uni-Telu d.o.o., na adresi Janiševac II, tvrtki čiji je većinski vlasnik bio Dragan Marić. Tvrtka se tada kreditno zadužila kod Gospodarske banke, za što je založila „Brođanku". O tome svjedoči i dokument. 

Zaprimljeno 08.12.2006. broj Z-10903/06 ZABILJEŽBA
Temeljem anexa br. 1 ugovoru o okvirnom iznosu zaduženja br. 007/2006 sa Sporazumom o prijenosu vlasništva na nekretnini radi osiguranja novčane tražbine od 30. studenog 2006. br. OU-16/06-2. zabilježbuje se povećanje iznosa zaduženja na način da se upisuje da je vlasništvo na predmetnoj nekretnini preneseno na Gospodarsko-kreditnu banku dd radi osiguranja novčane tražbine u ukupnom iznosu od 15.300.000,00 Kn (petnaestmilijunatristotisućakuna) s kamatama te ostalim uvjetima prema Ugovoru sa Sporazumom te pripadajućim Aneksom kao i produljenje roka do 31. svibnja 2017.

Vrlo brzo je založno pravo s Gospodarske banke preneseno na Veneto banku, a u Uni-Telu je 2012. godine, na zahtjev radnika kojima nisu bile isplaćivane plaće, otvoren stečaj. Tada je, kako doznajem, tri puta kod javnog bilježnika oglašavana prodaja ove nekretnine, koju nitko nije kupio.

Prošle, 2018. godine je Veneto banka postala sastavni dio Privredne banke Zagreb.

Tako su 12. srpnja iste godine iz PBZ-a izvijestili o završetku transakcije u kojoj su stekli cjelokupni vlasnički udjel (100 posto) u Veneto banci.

- Veneto banka članica je PBZ Grupe od 12. srpnja ove godine, a PBZ je kao nadređena kreditna institucija u grupi imatelj 100 posto udjela u dioničkom kapitalu Veneto banke. - podsjeća priopćenje koje je PBZ objavila putem Zagrebačke burze.

Zbog toga smo upit, vezano uz sudbinu „Brođanke" uputili na adresu ove banke, odakle su vrlo brzo i šturo odgovorili kako „navedena nekretnina nije u vlasništvu PBZ-a," pa prema tome ne mogu ništa ni reći.

Prije nešto duže od mjesec dana, Trgovački sud u Osijeku, Stalna služba u Slavonskom Brodu, naložio je prodaju nekretnina Restorana Brođanka, kako je vidljivo iz dokumenta koji slijedi.

TRGOVAČKI SUD U OSIJEKU, STALNA SLUŽBA U SLAVONSKOM BRODU
po stečajnoj sutkinji Danijeli Martini Maoduš u stečajnom postupku stečajnog dužnika UNI –TEL d.o.o, u stečaju, Slavonski Brod, Janiševac II, 14, OIB: 11816495338 koga zastupa stečajni upravitelj Jozo Perić iz Velike, dana 17. srpnja 2019.
riješio je
I. Određuje se prodaja u stečajnom postupku nekretnina stečajnog dužnika:
. k.č. br. 4264/1 RESTORAN BROĐANKA od 1119 m2 koje su upisane u zk. ul. 4510 k.o. Slavonski Brod.
II. Nalaže se zk odjelu Općinskog suda u Slavonskom Brodu izvršiti zabilježbu prodaje u stečajnom postupku na nekretninama iz točke I. ovog rješenja.
zaključio je
Nalaže se stečajnom upravitelju dostaviti u spis procjenu vrijednosti pokretnina te eventualne revalorizacije procjena vrijednosti pokretnina i nekretnina. Pozivaju se zainteresirani ukazati na postojanje procjena imovine kojima raspolažu. 

Znači li to konačni pomak u traženju izlaza kako bi se taj atraktivni dio Grada riješio rugla odnosno kako bi možda nekada poznati ugostiteljski objekt ponovo bio stavljen u funkciju? Trenutno je dio prostora istog objekta u funkciji, kao poslovni prostor Lučke kapetanije, dok ostatak, nekadašnjeg Restorana Brođanka, vapi za novim vlasnikom.

Kakva je sudbina „Brođanke"?

Hoće li se pak novi vlasnik pojaviti i kakva je sudbina „Brođanke", zatražili smo komentar od osobe koja bi najviše o tome trebala znati, stečajnog upravitelja Joze Perića, koji je ponovio sve do sada navedeno, naglašavajući kako se procedura mora poštovati, koliko god se to nekada činilo nedopustivo dugo.

- Otkup potraživanja, mora se provesti kroz gruntovne knjige. Dok se to ne dogodi, ja u biti ne znam tko je vlasnik. Sud je donio odluku o prodaji, ali bilo je to već tri puta prodavano pa se nije nitko živ javio da kupi. Bilo bi najbolje kada bi banka to htjela uzeti pod račun, tada bi bila njihovo vlasništvo i oni bi to prodavali. Ali oni to neće. Oni to ostave da se ovako prodaje u stečaju. - kazao je Perić, ponavljajući kako je nakon Gospodarske banke, Veneto banka upisana kao založni vjerovnik, no ona je pripojena Privrednoj banki i ona se sada treba upisati kao založni vjerovnik. Sve je to dio procedure koja traje, dodao je.

No sve skupa, kako se čini nama običnim smrtnicima, predugo traje pa smo stečajnog upravitelja upitali, kada očekuje rješenje?

- Ako je ikome u interesu da se stečaj završi što prije, onda je to stečajni upravitelj jer on ostvaruje nagradu po zaključenju stečajnog postupka. A ja radim isključivo za nagradu i od toga živim.. - naglasio je Perić.

Ponovio je kako će se nakon eventualne prodaje nekretnine namiriti razlučni vjerovnik kao i troškovi stečajnog postupka. Tome naime prethodi upis razlučnog vjerovnika u zemljišne knjige, što na opće čuđenje, u vremenu digitalizacije, traje „vječno". Kako se u gruntovnici može išta ubrzati i promijeniti na bolje, neka je druga priča koju treba istražiti.

Hoće li se u konačnici naći netko tko bi pronašao svoj interes u kupovini ovog nekadašnjeg kultnog mjesta, koje bi možda ponovo nekad ugledalo svjetlo dana u cijeloj svojoj (bivšoj) ljepoti, pokazat će vrijeme koje je pred nama, a nadajmo se kako nisu u pitanju godine. 

  Broj komentara: 17

  Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

  RegistracijaPrijava
  Stipe

  Stipe

  Komentirano: 29.8.2019. | 18:44

  1

  guziš ti grga, guziš i to jako dobro :) Grad nije tu da otvara kafiće, već da se bavi stanogradnjom i to na diskriminatornim osnovama. Što kaže markić, ako se nekome stanuje ovako ili onako, neka se pobrine za svoj stambeni prostor, a ne ostali građani da mu rješavaju stambeno pitanje. Uz to, pitanje za markića - kada će već jednom jebeno izvješće o opravdanosti mjere "stanovanja za mlade" - demografski, kadrovski, ekonomski? Također, mogao bi se potruditi pa nam dati neko izvješće o opravdanosti ulaganja u luku Brod, kad već priprema izvješća.
  grgasb

  grgasb

  Komentirano: 29.8.2019. | 17:21

  2

  Pitajne za Markića. Tko je "vlasnik" Kapelanovog stana?
  marketinghr

  marketinghr

  Komentirano: 26.8.2019. | 0:51

  3

  Neki ovdje još ne ne znaju da su građevine, poput prvog nebodera kod Klasija, u privatnom vlasništvu stanara. Svi oni moraju plaćati pričuvu i od toga novca moraju vršiti obnovu, popravak zajedničkih dijelova zgrade. Grad ima proračun kojega pune svi građani, vlasnici privatnih kuća i stanari u zajedničkim stambenim objektima. Zašto bi grad izdvajao novac iz proračuna i popravljao pročelja zajedničkih objekata, zgrada, a izostavio građane koji imaju vlastite kuće. Zgrade koje imaju poseban tretman, kao spomenici kulture, arhitekture, mogu biti interes svih građana mogu se poslužiti dijelom novca koji se prikuplja izdvajanjem za spomeničku rentu. O spomeničkoj renti možete pročitati na nekim internetskim stranicama. U slučaju odobravanja određenog iznosa od strane grada ili općine za obnovu građevina, koje sam gore spomenuo, vlasnici tih zgrada su dužni dijelom učestvovati u obnovi, ako ih koriste za svoje potrebe...Upravo možemo vidjeti obnovu zgrade na uglu Gupčeve i Krešimirove...Najveći problem su zgrade koje su prazne već dvadesetak godina, vlasnici, ili su umrli, a nasljednika nema, ili se ne žele baviti ostavinama svojih predaka, ili uopće ne žele učestvovati u obnovi zgrade. Čudni su ljudi!
  mrtvo_puhalo

  mrtvo_puhalo

  Komentirano: 25.8.2019. | 22:16

  4

  Apokalipso@ Za Jukića potpisujem. Razmišljao sam ga i sam ponuditi kao "riješenje" u komentaru.
  sb_kritika

  sb_kritika

  Komentirano: 25.8.2019. | 20:54

  5

  Naravno da nitko ne očekuje od grada da izvali keš za ovo ali ako planiraju da mu se tu iskrcavaju turisti itd. onda bi to trebalo tretirati kao svoj interes i u suradnji s TZ-om iznaći neko rješenje u suradnji s privatnim ulagačem ako ga uspije naći a trebao bi se potruditi u tom pogledu. Kad se uskoro osvijetli taj dio iza Brođanke i završi tribina na stadionu oronulost objekta će se samo još više isticati a grad se ipak ne bi trebao ponašati kao da se sve to dešava negdje drugdje a ne u njemu. Ali kad gradsko poglavarstvo dozvoljava da neke zgrade u samom centru izgledaju kao Vukovar 90-tih kako onda očekivati da nešta poduzmu po ovom pitanju?
  ivomarkic

  ivomarkic

  Komentirano: 25.8.2019. | 20:11

  6

  Koliko znam niti jedan grad nije vlasnik restorana, kafića i slično. To je stvar ponude i potražnje i spada u vode privatnika...Netko bi možda poželio jesti morsku ribu, pa bi se valjda grad trebao pobrinuti da postoji i ta mogućnost...Imaš lovu, otvori restoran, ako nemaš lovu podignu kredit i kreni u biznis...A što se tiče Brođanke u početku je imala mušterije...ljudi su dolazili, ali samo tada, poslije ne. Zašto? Kavu i Coca-Colu ste morali platiti 36 kuna...
  Apokalipso

  Apokalipso

  Komentirano: 25.8.2019. | 16:18

  7

  Samo napomena puhalo brod je bio terasa cb Iguana i kao npr. terase na korzu i logicno je da nakon ljeta zjape prazne...a holandez neka daju Brođanku po realnoj cijeni npr. gospodinu Jukiću (Grozd-Brod) siguran budi da će raditi...i slazem se da ugistiteljstvo nije za svakoga npr. Restoran Jelen (Šuger) unikatna ponuda jela od divljači na ovom prostoru al opet (ne bih o razlozima) ne radi. U svakom slučaju žalosno je za grad na Savi i turističku zajednicu grada i zupanije brod.-POSAVSKE da ovako "veliki" grad nema riblji restoran nego smo npr. na fish parikas ( a da ne govorimo o zahtijevnijem) prisiljeni ici u Ilok ili baranju. Definicija Marica sasvim korektna
  marketinghr

  marketinghr

  Komentirano: 25.8.2019. | 15:15

  8

  trpimir ...čuo sam da gradonačelnik, poslije izbora, nije prihvatio ulogu donatora HDZ-a, koju su mu namijenili njegovi koalicijski partneri. Rekao im je veliko ...NE! Očuvao je obraz, kako svoj, tako i ostalih pravdoljubivih građana Slavonskog Broda. Građani su to potvrdili već pet puta na izborima...Ja mu ništa drugo ne mogu poručiti, osim: HVALA!
  leteci_holandez

  leteci_holandez

  Komentirano: 25.8.2019. | 14:58

  9

  Nisu svi za ugostiteljstvo, Mariću recimo bolje stoji uloga prekupca državnog zemljišta za Voswagen jer to kako je on nakaradno vodio Brođanku dobro je i trajalo. Ljubo je u ugostiteljstvu već desetljećima i sve šta je držao šljakalo je kako treba i to ima neko svoje zašto. Brođanka je danas za razliku od nekada okružena konkurencijom, kriza radi svoje, para i ljudi je sve manje i pitanje je kako bi danas radila premda mislim da bi mogla dobro proći ako bi došla u prave ruke dakle nekom ko ima i šlifa i iskustva u ugostiteljstvu.
  mrtvo_puhalo

  mrtvo_puhalo

  Komentirano: 25.8.2019. | 5:24

  10

  Apokalipso@ Točno je da je Brođanka, kada ju je Marić obnovio, radila dobro što je i normalno u inicijalnoj fazi za sve što je "novo". Radio je i brod u bivšoj Iguani dobro kada se otvorio pa je nakon par mjeseci zjapio prazan a poplava mu je samo ubrzala neizbježnu sudbinu. Prvo je u Brođanki zatvoren gornji kat, odnosno restoran, pa je donji kat, odnosno kafić, jedno vrijeme vegetirao čak i na cajkama prije definitivne smrti i pridonošenja negativnom renomeu. Restorani poput Una mogu zahvaliti svom statusu onome što si naveo u početku svojeg komentara ali ja bi dodao još i monopolističko stanje kakvo je u ugostiteljstvu vladalo godinama u Brodu gdje ti nisi imao osim 2 pizzerije i 2 restorana ništa drugo i to je doprinjelo nečem što se kod ljudi zove navika. Trud, volja, znanje da, s obzirom na prethodno navedeno , uz Brođanku - veliki rizik.

  Broj komentara: 17

  Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

  RegistracijaPrijava
  Prikaži sve komentare 12

  Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

  Ostali članci u rubrici
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Na Bjelišu će graditi zgradu veličine 2000 'kvadrata'

  Projektom 'povukli' 13 milijuna kuna

  Na Bjelišu će graditi zgradu veličine 2000 'kvadrata'

  13.11.2019. | 12:00
  Čemu će služiti zgrada na Bjelišu, tko će u nju 'useliti' te što će se sve u njoj nalaziti - saznali smo iz razgovora s predstavnicima slavonskobrodske Razvojne agencije.
  Čemu će služiti zgrada na Bjelišu, tko će u nju 'useliti' te što će se sve u njoj nalaziti - saznali smo iz razgovora s predstavnicima slavonskobrodske Razvojne agencije.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Račun Grupe (zasad) deblokiran

  Mnoga pitanja i dalje bez odgovora

  Račun Grupe (zasad) deblokiran

  9.11.2019. | 13:30
  Kako je Društvo s više od 300 milijuna kuna ugovorenih isporuka teretnih vagona došlo u situaciju da radnicima ne može isplatiti plaće - pitanje je na koje bi odgovor trebale dati prethodne uprave, ali i direktori pojedinih društava.
  Kako je Društvo s više od 300 milijuna kuna ugovorenih isporuka teretnih vagona došlo u situaciju da radnicima ne može isplatiti plaće - pitanje je na koje bi odgovor trebale dati prethodne uprave, ali i direktori pojedinih društava.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Slavonski Brod ima veći postotak blokiranih od Zagreba

  S obzirom na broj stanovnika

  Slavonski Brod ima veći postotak blokiranih od Zagreba

  7.11.2019. | 8:55
  U Slavonskom je Brodu broj blokiranih u odnosu na broj stanovnika za 0,1 posto veći u odnosu na Zagreb gdje je zabilježen najveći broj dužnika - njih 50.724 s ukupnim dugom od 4,84 milijarde kuna.
  U Slavonskom je Brodu broj blokiranih u odnosu na broj stanovnika za 0,1 posto veći u odnosu na Zagreb gdje je zabilježen najveći broj dužnika - njih 50.724 s ukupnim dugom od 4,84 milijarde kuna.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Raspisivanje natječaja za već zauzeta radna mjesta u školama

  Je li to uistinu potrebno?

  Raspisivanje natječaja za već zauzeta radna mjesta u školama

  20.10.2019. | 12:00
  Mada je jasno kako se to ne događa samo u slučajevima povezanim sa školama, oni su posebno uočljivi u prvih nekoliko tjedana od početka svake školske godine. Zar se to, uistinu, drugačije ne može zakonski regulirati?
  Mada je jasno kako se to ne događa samo u slučajevima povezanim sa školama, oni su posebno uočljivi u prvih nekoliko tjedana od početka svake školske godine. Zar se to, uistinu, drugačije ne može zakonski regulirati?
  SBplus.hr, Slavonski Brod : U Slavonskom Brodu dvije tisuće zaposlenih više nego 2015.

  Kod poduzetnika

  U Slavonskom Brodu dvije tisuće zaposlenih više nego 2015.

  30.9.2019. | 22:00
  Poduzetnici u gradu Slavonskom Brodu u 2018. godini zapošljavali su 20 posto više ljudi nego 2015. što je četvrti rast zaposlenosti u Hrvatskoj kada se sva usporede županijska središta.
  Poduzetnici u gradu Slavonskom Brodu u 2018. godini zapošljavali su 20 posto više ljudi nego 2015. što je četvrti rast zaposlenosti u Hrvatskoj kada se usporede sva županijska središta.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Brodska bolnica traži veći broj medicinskih tehničara

  Nude ugovore na neodređeno vrijeme

  Brodska bolnica traži veći broj medicinskih tehničara

  28.9.2019. | 19:00
  Uz medicinske tehničare, slavonskobrodska Opća bolnica traži i tri pomoćna radnika na prijevozu rublja, jednog prvostupnika sestrinstva, primalju, dva prvostupnika radiološke tehnologije, jednog zdravstveno laboratorijskog tehničara, dva prvostupnika medicinsko-laboratorijske dij
  Uz medicinske tehničare, slavonskobrodska Opća bolnica traži i tri pomoćna radnika na prijevozu rublja, jednog prvostupnika sestrinstva, primalju, dva prvostupnika radiološke tehnologije, jednog zdravstveno laboratorijskog tehničara, dva prvostupnika medicinsko-laboratorijske dij
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Što rade 'naši' u jednom od najviših londonskih nebodera?

  Od Gornje Vrbe do Londona

  Što rade 'naši' u jednom od najviših londonskih nebodera?

  9.8.2019. | 11:00
  Ukupno dvanaest dizala, kapaciteta za 26 ili 33 osobe, vozit će ljude na visine od 109 pa sve do 270 metara i to brzinom od pet do osam metara po sekundi. Pritom će se zaustavljati na sveukupno 106 stanica zgrade.
  Ukupno dvanaest dizala, kapaciteta za 26 ili 33 osobe, vozit će ljude na visine od 109 pa sve do 270 metara i to brzinom od pet do osam metara po sekundi. Pritom će se zaustavljati na sveukupno 106 stanica zgrade.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Sutra će mnogima na račun sjesti 50 kuna viša mirovina

  Najava isplate i povećanja mirovine

  Sutra će mnogima na račun sjesti 50 kuna viša mirovina

  8.8.2019. | 12:30
  Prosječna mirovina 'penzionera' koji na račun primaju najniže iznose je 1.630 kuna. Većina će njih sutra primiti pedesetak kuna više u odnosu na prošli mjesec.
  Prosječna mirovina 'penzionera' koji na račun primaju najniže iznose je 1.630 kuna. Većina će njih sutra primiti pedesetak kuna više u odnosu na prošli mjesec.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Do kraja godine dodatna otpuštanja radnika

  Specijalna vozila - 9,9 mil kn gubitka

  Do kraja godine dodatna otpuštanja radnika

  30.7.2019. | 16:00
  Kao glavna žarišta gubitaka u poslovanju, Grupacija je još jednom istaknula Industrijska rješenja i Specijalna vozila. Stoga su najavili daljnja otpuštanja odnosno „smanjenje broja zaposlenih" do kraja ove godine.
  Kao glavna žarišta gubitaka u poslovanju, Grupacija je još jednom istaknula Industrijska rješenja i Specijalna vozila. Stoga su najavili daljnja otpuštanja odnosno „smanjenje broja zaposlenih" do kraja ove godine.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Koliko brodskih 'penzića' koristi priliku za dodatnu zaradu?

  Saznali smo

  Koliko brodskih 'penzića' koristi priliku za dodatnu zaradu?

  27.6.2019. | 8:00
  Stupite li kao umirovljenik u radni odnos, isplata mirovine se obustavlja do prekida radnog odnosa, osim u slučajevima kada je moguć rad do polovice punog radnog vremena ili rad na temelju ugovora o djelu. Upravo te dvije opcije umirovljenici najviše biraju.
  Stupite li kao umirovljenik u radni odnos, isplata mirovine se obustavlja do prekida radnog odnosa, osim u slučajevima kada je moguć rad do polovice punog radnog vremena ili rad na temelju ugovora o djelu. Upravo te dvije opcije umirovljenici najviše biraju.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Za gotovo pola kune jeftinija cijena litre benzina

  Dobra vijest za vozače

  Za gotovo pola kune jeftinija cijena litre benzina

  13.6.2019. | 15:20
  Ušteda za pun rezervoar od 40 litara za benzin iznosi prosječno 18 kuna, dok je rezervoar dizela jeftiniji za 13 kuna.
  Ušteda za pun rezervoar od 40 litara za benzin iznosi prosječno 18 kuna, dok je rezervoar dizela jeftiniji za 13 kuna.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Predsjednica dolazi na potpisivanje Sporazuma o plinovodu

  Konačno micanje s mrtve točke?

  Predsjednica dolazi na potpisivanje Sporazuma o plinovodu

  23.5.2019. | 19:00
  Slavonski će Brod tijekom vikenda koji je pred nama opet postati mjesto važnih susreta. Čini se kako se zapetljano klupko oko plinofikacije Rafinerije nafte Brod ipak počinje polako odmotavati.
  Slavonski će Brod tijekom vikenda koji je pred nama opet postati mjesto važnih susreta. Čini se kako se zapetljano klupko oko plinofikacije Rafinerije nafte Brod ipak počinje polako odmotavati.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : U Slavonskom Brodu i okolici na tisuće gladnih

  Tužna svakodnevica

  U Slavonskom Brodu i okolici na tisuće gladnih

  21.5.2019. | 17:40
  Čak 4800 paketa hrane pripremljeno je za četvrtak kada će biti podijeljeno građanima u potrebi.
  Čak 4800 paketa hrane pripremljeno je za četvrtak kada će biti podijeljeno građanima u potrebi.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Konačno se obnavlja i brodska "Palača pravde"

  Projekt vrijedan 9,7 milijuna kuna

  Konačno se obnavlja i brodska "Palača pravde"

  18.5.2019. | 14:20
  Zbog nedovoljno kvalitetne izolacije i velikog broja prozora, u samoj zgradi je preko zime nedovoljno toplo, a ljeti izuzetno vruće što značajno otežava normalan rad.
  Zbog nedovoljno kvalitetne izolacije i velikog broja prozora, u samoj zgradi je preko zime nedovoljno toplo, a ljeti izuzetno vruće što značajno otežava normalan rad.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Oni žele, vole i znaju raditi vlastitim rukama

  Osmaše pozvali neka upišu njihovu Školu

  Oni žele, vole i znaju raditi vlastitim rukama

  15.5.2019. | 12:10
  Frizeri, kuhari, krojači, slastičari, zavarivači, keramičari i mnogi drugi budući strukovnjaci, pokazali su danas osmašima što ih čeka upišu li 'njihovo' zanimanje. Poruka je jasna - znate li nešto dobro raditi vlastitim rukama, gladni sigurno nećete biti.
  Frizeri, kuhari, krojači, slastičari, zavarivači, keramičari i mnogi drugi budući strukovnjaci, pokazali su danas osmašima što ih čeka upišu li 'njihovo' zanimanje. Poruka je jasna - znate li nešto dobro raditi vlastitim rukama, gladni sigurno nećete biti.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Brod plin započinje sa isporukom toplinske energije

  Zbog lošeg vremena i pada temperature

  Brod plin započinje sa isporukom toplinske energije

  13.5.2019. | 13:51
  Očekuje se kako u utorak i srijedu dnevna temperatura zraka neće prelaziti 12 stupnjeva Celzijevih.
  Očekuje se kako u utorak i srijedu dnevna temperatura zraka neće prelaziti 12 stupnjeva Celzijevih.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Ovo za Slavonski Brod znači puno'

  Postavljeno čak osam Teslinih stanica

  'Ovo za Slavonski Brod znači puno'

  2.5.2019. | 12:30
  Već prije šest godina, tvrtka Tesla, najpoznatiji proizvođač električnih automobila u svijetu, Slavonski je Brod stavila na kartu svojih punionica električnih automobila kao neizbježnu postaju bez koje ne mogu funkcionirati ostale stanice. Prije dva mjeseca ta je ideja konačno re
  Već prije šest godina, tvrtka Tesla, najpoznatiji proizvođač električnih automobila u svijetu, Slavonski je Brod stavila na kartu svojih punionica električnih automobila kao neizbježnu postaju bez koje ne mogu funkcionirati ostale stanice. Prije dva mjeseca ta je ideja konačno re
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Uskoro otpuštanja radnika, ali i zaustavljanje gubitaka

  Proces gašenja Industrijskih rješenja

  Uskoro otpuštanja radnika, ali i zaustavljanje gubitaka

  30.4.2019. | 21:52
  Đuro Đaković Industrijska rješenja d.d. su, nakon donesene odluke o napuštanju proizvodnje teške opreme, u procesu dovršetka ranije ugovorenih poslova te će glavnina poslova biti dovršena u drugom kvartalu 2019. godine. Taj će proces rezultirati značajnim smanjenjem broja zaposle
  Đuro Đaković Industrijska rješenja d.d. su, nakon donesene odluke o napuštanju proizvodnje teške opreme, u procesu dovršetka ranije ugovorenih poslova te će glavnina poslova biti dovršena u drugom kvartalu 2019. godine. Taj će proces rezultirati značajnim smanjenjem broja zaposle
  SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Radnici su mi na prvom mjestu, oni su moja obitelj'

  Bez muke, truda, strpljenja - nema ništa

  'Radnici su mi na prvom mjestu, oni su moja obitelj'

  27.4.2019. | 21:00
  Zajedničkim ispijanjem prve jutarnje kave i razgovorom, u sedam ujutro počinje svaki radni dan slavonskobrodskih zaposlenika poznate Limarije Jozić. Posjetili smo ih kako bismo gazdu pitali kako zadržava 'svoje ljude', a radnike - što Jozu čini najboljim poslodavcem.
  Zajedničkim ispijanjem prve jutarnje kave i razgovorom, u sedam ujutro počinje svaki radni dan slavonskobrodskih zaposlenika poznate Limarije Jozić. Posjetili smo ih kako bismo gazdu pitali kako zadržava 'svoje ljude', a radnike - što Jozu čini najboljim poslodavcem.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Ulažu 11,6 mil. kuna u zamjenu toplovoda starih 35 godina

  U naselju Slavonija I i Slavonija II

  Ulažu 11,6 mil. kuna u zamjenu toplovoda starih 35 godina

  13.4.2019. | 16:45
  Ciljna skupina projekta je oko 5.000 korisnika, odnosno 1.104 priključka na mrežu toplinske energije (kupaca) u naseljima Slavonija I i Slavonija II, od toga: kućanstva (3.475 stanara), poslovni subjekti (10 subjekta), škole (osnovna škola sa 685 učenika; gimnazija s 830 učenika)
  Ciljna skupina projekta je oko 5.000 korisnika, odnosno 1.104 priključka na mrežu toplinske energije (kupaca) u naseljima Slavonija I i Slavonija II, od toga: kućanstva (3.475 stanara), poslovni subjekti (10 subjekta), škole (osnovna škola sa 685 učenika; gimnazija s 830 učenika)
  SBplus.hr, Slavonski Brod :
  SBplus.hr, Slavonski Brod :