
Foto: Ž.G./SBplus

Foto: Ž.G./SBplus

Foto: Ž.G./SBplus

Foto: Ž.G./SBplus

Foto: Ž.G./SBplus

Foto: Ž.G./SBplus

Foto: Ž.G./SBplus

Foto: Ž.G./SBplus

Foto: Ž.G./SBplus

Foto: Ž.G./SBplus

Foto: Ž.G./SBplus

Foto: Ž.G./SBplus

Foto: Ž.G./SBplus

Foto: Ž.G./SBplus

Foto: Ž.G./SBplus
Novootvoreni slavonskobrodski restoran posjetiteljima će napokon pokazati kakav okus trebaju imati pravi burgeri i ostala kvalitetno pripremljena jela koja smo dosad smatrali jednostavnima.
SLAVONSKI BROD - 'Odležano' meso za najfinije i najsočnije juneće burgere
i odreske, umaci čija priprema od temeljca do gotovog proizvoda traje dva dana,
'domaća' vinska karta, jednostavan meni doveden do savršenstva - sve to ukratko
opisuje novootvoreni ugostiteljski objekt „Papo's" u slavonskobrodskoj
Starčevićevoj ulici.
Novi restoran u koji možete doći i
ako želite u lijepom ambijentu tek popiti piće, proširenje je ugostiteljske
priče i logični nastavak dugogodišnje tradicije kultnog kluba „Alfa".
- Proširenje poslovanja u ovom smislu, moja je dugogodišnja želja. „Alfa"
je već dobro poznato okupljalište, a u ovaj me posao s novim restoranom 'otjerala'
ljubav prema kuhinji. Prije sedam-osam godina sam radio kao kuhar. „Alfu" sam
kupio 2003. godine i, zapravo, nastavio je održavati na nivou kultnog lokala.
Preuredili smo prostor i uistinu je to već godinama mnogima omiljeni noćni klub.
Kako smo od studenog prošle godine bili zatvoreni zbog epidemioloških mjera,
posvetili smo se rekonstrukciji ovog dijela „Alfe" u restoran, ali i uređenju
Kuće za odmor „Alfa" u Brodskom Vinogorju. Sve to sam godinama imao u glavi, a
sad je došlo vrijeme da to provedem u djelo. - za SBplus kazao je vlasnik Denis Buruš.
„Alfa" i „Papo's" zajedno pružaju
radna mjesta za ukupno dvadeset i troje zaposlenih. Velika je to stvar za
mjesto poput Slavonskog Broda čije tržište rada ne nudi previše mogućnosti izbora.
Vjerni klijenti znaju kako se postava Buruševih lokala rijetko mijenja. Osoblje
uglavnom dugi niz godina ostaje raditi za njega.
- Ogroman je teret biti odgovoran
za 23 zaposlenih. Teško je, izazovno, ali i donosi sreću i zadovoljstvo kada si
u tomu uspješan. Kvalitetom proizvoda i uslugom se nastojimo izdvojiti i
razlikovati pa vjerujem da je to ključ uspjeha. Neki od ovih dečki sa mnom su u
„Alfi" duže od desetljeća, već jako dobro poznaju naše posjetitelje i vjerujem
da će im isto iskustvo pružiti i ovdje u restoranu. Ovo je i obiteljski posao u
koji smo svi uključeni. Dobar smo tim. - zaključuje naš sugovornik.
Najjednostavnije jelo poput salate
s piletinom, u „Papo's-u" su doveli do savršenstva i čini se kako će ih upravo
to razlikovati od ostale ponude u gradu. Svemu pridaju jednaku pažnju i daju
svoj posebni 'touch'.
- Nismo se još odlučili za dostavu
jer želimo zadržati ovu razinu kvalitete koju sada imamo kada je u pitanju
hrana koju u restoranu stavljamo na stol našim posjetiteljima. Naši burgeri uistinu
su nešto posebno, u njima je najkvalitetnije meso i dolaze u izvrsnom pecivu.
Jela su nam inače rađena potpuno drugačije. Jako pazimo na odležavanje i obradu
mesa. Mislim da smo ovime Slavonskom Brodu ponudili nešto novo i obećajemo da
ćemo zadržati tu kvalitetu. Naš meni ne izgleda komplicirano. Imamo ramstek,
biftek, lungić, vješalicu i piletinu te vrhunsko mljeveno meso. Sve nam radi
jedan mesar po istoj recepturi, također s 'odležavanjem'. - otkrio je Buruš
koji je iznimno zadovoljan startom u „Papo's-u".
Iznimno pristupačne cijene za
vrhunska jela pripremana s pažnjom, nisu slučajne. Cilj je, kazali su nam,
naučiti Brođane jesti 'vani'.
- Ideja je bila napraviti i
ponuditi jela takve cijene da prosječni mladi par iz Slavonskog Broda može
izaći van te da za dva obroka i butelju vina domaćih proizvođača plate oko 200
kuna. Riječ je o prihvatljivoj cifri koja će utjecati na stvaranje kulture
izlazaka i konzumiranja restoranske ponude u našem gradu. - uvjeren je Buruš.
Industrijski stil unutrašnjeg uređenja,
bez previše nepotrebnih detalja, izvrsno osvjetljenje prostora, neobičan kamin
koji tijekom ovih hladnijih dana pruža posebnu toplinu, nasmiješeno i
pristupačno, ali i nenametljivo osoblje - zasigurno će, uz izvrsnu hranu,
nagnati ljude da se vrate natrag u „Papo's".