SLAVONSKI BROD - Na prezentaciji pripremanja ribe i kuhanju fiš-paprikaša, uz domaćina Antuna Tonkića, inače vrsnog majstora tradicionalne kuhinje tvrdi Ivica Galović u Večernjem listu, aktivno je asistirao te svoje kuharsko umijeće pokazao i gradonačelnik Mirko Duspara, no ovaj put i u svojstvu predsjednika Gradske Turističke zajednice.
- Mi smo grad koji živi na (vjerojatno je mislio 'uz' op.a.) rijeci Savi, a imamo i najveću fišijadu u Hrvatskoj, pa bi bila prava šteta da to ne pokazujemo kroz cijelu godinu. Odličnu i iznimno kvalitetnu ribu imamo u ribnjacima i u Savi, koja je zadnjih dvadesetak godina zbog prestanka nekih industrijskih grana i zagađivača u uzvodnom toku postala čista rijeka. To pokazuju i analize koje se redovito provode. U Savi su se ponovo pojavile ribe koje su bile praktično nestale. Turistima koji dolaze u kontinentalni dio Hrvatske iznimno je važna i tradicionalna gastro ponuda, a osobito takav vid gastro turizma gdje će imati priliku na samo gledati pripremu i kušati jela, već se s keceljom oko vrata i uključiti u njegovu pripremu. Do sada nisam imao priliku kuhati fiš paprikaš, ali obzirom da sam danas pokupio neke zanimljive ideje možda se kod kuće ohrabrim i pokušam kuhati sam - kazao je potaknut novim kuharskim iskustvom gradonačelnik Duspara.
O kakvom kuhanju se radi kad nije u pitanju gradska Turistička zajednica Galović nije kazao. Sam Duspara pak priznao je kako kod kuće, zasad, ne usudi se kuhati.
- Najnoviji
- Najstariji
-
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama plusportal.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama plusportal.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona. -
Tonda06.12.2014. u 21:07
Sere mi se više od pvih političara i onih kojim im daju na važnosti. Sve samo da se Duspara spomene a kurčeve kune ga ova priča nije koštala...dok je one koji će kuhati ovaj fiš i iz prodanih porcija plaćati... Prikaži sve njegovu stolicu i druge gradske i županijske uhljebe skoro da i nema u članku.dno dna!
-
2025god06.12.2014. u 13:55
Pozdrav sa Save sbplusu. naš narod bi rekao da nije dobro juhu dosoljavati. U tom slučaju je obično preslana. Pokojni Emil je znao da Brod živi i na Savi. Za razliku od od ovog autora. Bio je često u društvu... Prikaži sve nas splavara. A navrati tu i Duspara......komentar se ponavlja je je završio na kolumni pok. Emila.
-