Gospodarstvo : Turizam

Objavljeno: 23.6.2021. u 21:00
Prikaza: 3643
|
Autor: D.Z./SBplus

U 2021. su cijene dvostruko niže

Gradske mobilne kućice na Korčuli ove su godine jako tražene

SBplus/Brod-turist
Foto: SBplus/Brod-turistGradski kamp na Korčuli
 • SBplus/Brod-turist
 • Brod-turist
 • Brod-turist
 • Brod-turist
 • Brod-turist
 • Brod-turist
 • Brod-turist
 • Brod-turist
 • Brod-turist
 • Brod-turist
 • Brod-turist
 • Brod-turist
 • Brod-turist
 • Brod-turist
 • Brod-turist
 • Brod-turist
 • Brod-turist
 • Brod-turist
 • Brod-turist
 • Brod-turist
 • Brod-turist
 • Brod-turist
 • Brod-turist
 • Brod-turist
 • Brod-turist
 • Brod-turist

Bilo bi dobro istražiti koliko uopće gradova u Hrvatskoj omogućava svojim građanima tako povoljno ljetovanje kao što to čini Grad Slavonski Brod, jer je poznato da su neka jadranska odmarališta koja su bila u javnom vlasništvu (gradova, državnih tvrtki...) prodana privatnim investitorima. Zato je svakako potrebno nastaviti sa daljnjim ulaganjima u unapređenje komfora i sadržaja slavonskobrodskog kampa na Korčuli.

SLAVONSKI BROD – Brođani redovito ljetuju u gradskom odmaralištu na otoku Korčuli boraveći u skromnim drvenim kućicama (bungalovima) te dijeleći sanitarne prostore sa ostalim gostima toga odmarališta u vlasništvu Grada Slavonskog Broda. Drvene kućice se sastoje od dvije sobe, četiri ležaja, frižidera, stola i stolica. Tako je i prošle godine bilo moguće povoljno ljetovati u kampu na Korčuli po cijeni od 103 do 139 kuna po danu. 

Od prošle sezone Brođani mogu u gradskom odmaralištu na Korčuli ljetovati i u novonabavljenim mobilnim kućicama. Pokretna kućica je dimenzija 8x3 m, a uključuje: dvije spavaće sobe (5 ležaja), kuhinju/blagovaonicu, kupaonicu, klima uređaj, posuđe za 6 osoba, frižider, posteljinu/jastuke, Wi-fi, natkrivenu terasu (7x3 m) sa stolom i stolicama te parkirno mjesto. U cijenu je uključena potrošnja struje, vode i plina (jedna boca). 

Cijena boravka u tim mobilnim kućicama kretala se prošle godine od najpovoljnijih 349 kn/dan, koliko je trebalo izdvojiti u terminu 30.08.-16.09., pa sve do 529 kn/dan u periodu od 25. srpnja do 11. kolovoza. Ove godine su cijene boravka u gradskim mobilnim kućicama na Korčuli značajno smanjene, pa je tako cijena u najtraženijem terminu (16.07.-15.08.2021.) dvostruko niža od prošlogodišnje. Primjerice, prošle godine je cijena sedmodnevnog ljetovanja u slavonskobrodskim pokretnim kućicama na Korčuli u terminu 01.08.-07.08. bila 3.703,00 kn, a ove godine je za isti termin potrebno izdvojiti samo 1.883,00 kn.

Cijena boravka u mobilnoj kućici (sezona 2021.):
 • 01.06.-30.06. cijena je 199,00 kn/dan
 • 01.07.-15.07. cijena je 259,00 kn/dan
 • 16.07.-15.08. cijena je 269,00 kn/dan
 • 16.08.-31.08. cijena je 259,00 kn/dan
 • 01.09.-30.09. cijena je 199,00 kn/dan

Odmaralištem, ili kampom, Grada Slavonskog Broda na otoku Korčuli upravlja Brod-turist d.o.o., gradsko trgovačko društvo, preko kojega i idu prijave za korištenje mobilnih kućica. Iz Brod-turista saznajemo kako su sve mobilne kućice za korištenje u periodu od 16. srpnja do 15. kolovoza već iznajmljene, a da je najviše slobodnih kućica ostalo u rujnu. Dio mobilnih kućica je slobodan do kraja lipnja, kao i dio kućica za najam u prvoj polovici srpnja te u drugoj polovici kolovoza.

U drugim kampovima, u odnosu na ovaj slavonskobrodski u gradu Korčuli, cijene boravka su u mobilnim kućicama 4 puta veće 

Kako bi usporedili cijene mobilnih kućica u gradskom kampu na Korčuli sa drugim kampovima na hrvatskoj obali, provjerili smo koliko je potrebno izdvojiti za boravak u mobilnim kućicama u kampu "Camping Split" u Stobreču (kategoriziran sa 4*), zatim u kampu „Kozarica"  u Pakoštanima (kategoriziran sa 4*) te u resortu „Port 9 Holiday Homes by Aminessu" u gradu Korčuli.

„Camping Split" u Stobreču je površine 50.000 m2, smješten je uz more, ima animacijski program, supermarket, restoran, caffe bar, dječje igralište, odbojku na pijesku, cageball, bazen, mjenjačnicu, bankomat, bežični Internet. U Stobreču mobilne kućice „Valalta", veličine 24 m2, sa dvije spavaće sobe (5 kreveta), jednom kupaonicom, kuhinjom/blagovaonicom, TV-om i parkirnim mjestom, u terminu 19.06.-25.06., koštaju 75 eura/dan (563,00 kn), plus završno čišćenje u iznosu 30 eura (225,00 kn). U istom kampu navedena mobilna kućica „Valalta" u terminu 10.07.-20.08. stoji 139 eura/dan (1.043,00 kn).

Za boravak u mobilnoj kućici „Holiday Homes Port9", veličine 32 m2, u gradu Korčuli,  u terminu 22.06.-29.06. potrebno je izdvojiti 129 eura/dan, a od 10.07.-17.07. najam te kućice plaća se 224 eura/dan.

Kamp „Kozarica" smješten je direktno na moru sa plažom, u borovoj šumi, samo deset minuta šetnje uz more od centra Pakoštana. U kampu se nalaze: super market, caffe bar, restoran, internet caffe, botanički vrt s autohtonim dalmatinskim biljem, dječje igralište, bazen za djecu, camping wellness, sportski sadržaji (košarka, boćanje, odbojka na pijesku)... Mobilna kućica „Model Family" u kampu "Kozarica" ima površinu od 24 m2, klima uređaj, namijenjena je za 4 odrasle osobe i 1 dijete. Kućica sadrži  spavaću sobu sa bračnom posteljom, dječju sobu, kupaonicu (umivaonik, tuš/wc), kuhinju (štednjak, frižider, lonce, tanjure, pribor za jelo, itd). Kuhinja ima i sjedeću garnituru (može se pretvoriti u dodatni ležaj za jedno dijete), a uz kućicu postoji i  drvena natkrivena terasa sa vrtnom garniturom.

U kampu „Kozarica" mobilna kućica „Family" u terminu 19.06.-25.06. stoji 84 eura/dan (630,00 kn), a od 10.07.-20.08. cijena najma je 134 eura/dan (1,005,00 kn). Pristojba za troškove održavanja je 35,00 € do 7 noćenja ili 45,00 € za više od 7 noćenja (uključuje konačno čišćenje, plin, posteljinu).

Moderni resort „Aminess Port9" u gradu Korčuli nudi mobilne kućice „Holiday Homes Port9", veličine 32 m2.  Kapacitet mobilne kućice je 4+2 osobe, ima kupaonicu sa tušem, klimatizaciju i dvije spavaće sobe. Dnevna soba je opremljena mini kuhinjom i kaučem na razvlačenje. U kućici se nalazi još i minibar, sef, SAT TV, telefon i besplatan Wi-Fi. Mobilne kućice imaju terasu sa pogledom na more ili park te su udaljene 100 do 150 metara od mora. Za boravak u mobilnoj kućici „Holiday Homes Port9" u terminu 22.06.-29.06., potrebno je izdvojiti 129 eura/dan, a od 10.07.-17.07. najam te kućice plaća se 224 eura/dan. U cijenu je uključen smještaj za četiri odrasle osobe plus dvoje djece (do 11,99 godina), trošak plina, vode i struje, ručnici i posteljina (ručnici se mijenjaju svaki 3. dan, a posteljina svaki 7. dan).

U odnosu na poznatije i skuplje kampove, koji u pravilu zauzimaju puno veće površine te su bliže plaži, ovaj gradski nema bazen, ne raspolaže sa raznim sportskim sadržajima niti organizira animacijske sadržaje u samom kampu. Sve navedeno je jedan od razloga zašto je kamp u vlasništvu Grada Slavonskog Broda kategoriziran sa dvije zvjezdice. 

U cijenu je uključeno i korištenje bazena unutar Aminess Port9 Resorta s ograničenim brojem ležaljki i suncobrana, parking kao i punjač za električne automobile. Svi koji koriste mobilne kućice u resortu Aminess Port9, mogu besplatno koristiti i druge sadržaje resorta, uključujući novouređenu plažu i vanjske bazene, animacijski program za djecu i odrasle, sportske sadržaje. Resort ima deset restorana i barova.

Zbog dosadašnje niske cijene vladao je veliki interes Brođana za ljetovanjem na Korčuli

Kamp na Korčuli, u vlasništvu Grada  Slavonskog Broda, smješten je oko 2 km od centra grada Korčule, 200 metara udaljen je od mora i 5 minuta hoda od najbliže plaže. U samom kampu nema restorana niti caffe bara, a trgovina je udaljena oko 400 m. U odnosu na poznatije i skuplje kampove, koji u pravilu zauzimaju puno veće površine te su bliže plaži, ovaj gradski nema bazen, ne raspolaže sa raznim sportskim sadržajima niti organizira animacijske sadržaje u samom kampu. Sve navedeno je jedan od razloga zašto je kamp u vlasništvu grada Slavonskog Broda kategoriziran sa dvije zvjezdice. Prostora za napredak svakako ima, pa bi bilo dobro da u budućnosti mobilne kućice budu opremljene TV uređajem, da se naprave drvene natkrivene terase, da se asfaltira ulaz i kolnik u kampu itd.

Iako ovaj slavonskobrodski kamp još uvijek zaostaje u komforu i ponudi različitih sadržaja u konkurenciji sa brojnim drugim kampovima na Jadranu, činjenica je kako je zbog dosadašnje vrlo niske cijene vladao veliki interes Brođana za boravkom na Korčuli.  Unatoč, zbog udaljenosti, nešto viših troškova samoga putovanja, Brođani su, zahvaljujući Gradu Slavonskom Brodu, mogli deset dana ljetovati za samo 1.300 kuna u "špici"  sezone, u drvenim kućicama, ili ove sezone u mobilnim kućicama sedam dana za 1.833,00 kn.

Bilo bi dobro istražiti koliko uopće gradova u Hrvatskoj omogućava svojim građanima tako povoljno ljetovanje kao što to čini Grad Slavonski Brod, jer je poznato da su neka jadranska odmarališta, koja su bila u javnom vlasništvu (gradova, državnih tvrtki...), prodana privatnim investitorima. Zato je svakako potrebno nastaviti sa daljnjim ulaganjima u unapređenje komfora i sadržaja slavonskobrodskog kampa na Korčuli. Nova ulaganja će doprinijeti većem zadovoljstvu gostiju kampa, ali i razvoju gospodarstva grada Korčule zbog suradnje sa lokalnim poduzetnicima, kao i zbog mogućnosti zapošljavanja stanovnika Korčule i okolice, koliko god to u usporedbi sa investicijama velikih hotelskih lanaca bilo zanemarivo.

  Broj komentara: 1

  Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

  RegistracijaPrijava
  MENTALIST

  MENTALIST

  Komentirano: 24.6.2021. | 7:16

  1

  Sve je rečeno u članku , samo gdje su oni koji su bili protiv,vjerovatno na teško stečenim jahtama i vikendicama,

  Broj komentara: 1

  Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

  RegistracijaPrijava

  Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

  Ostali članci u rubrici
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Je li ovo idealno gradsko mjesto za 'povezivanje' s rijekom?

  Kopirati ili smišljati nešto novo?

  Je li ovo idealno gradsko mjesto za 'povezivanje' s rijekom?

  26.4.2022. | 20:00
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Trgovački lanac dio je turističke ponude Slavonskog Broda?

  Ako je suditi po Turističkoj zajednici

  Trgovački lanac dio je turističke ponude Slavonskog Broda?

  20.10.2021. | 18:00
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Jeste li ikad u Slav. Brodu popili kavu uz ovakav pogled?

  Ovaj članak nije sponzoriran

  Jeste li ikad u Slav. Brodu popili kavu uz ovakav pogled?

  6.10.2021. | 7:00
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Grad treba prestati gledati u Savu i početi na njoj živjeti

  Bliži se izgradnja pristaništa?

  Grad treba prestati gledati u Savu i početi na njoj živjeti

  22.6.2021. | 14:10
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Evo kamo sve možete sutra

  Naravno - uz poštivanje mjera

  Evo kamo sve možete sutra

  30.4.2021. | 17:05
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Ministarstvo objavilo dodatne informacije za poduzetnike

  Ako vam nešto nije bilo jasno

  Ministarstvo objavilo dodatne informacije za poduzetnike

  14.1.2021. | 12:20
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Saznali smo komu je namijenjen ovaj postament

  Počasno mjesto uz Kazališnu dvoranu

  Saznali smo komu je namijenjen ovaj postament

  29.11.2020. | 19:30
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Zbog Brođana postali prepoznatljivi po uličnoj umjetnosti

  Nastavak oslikavanja pročelja zgrada

  Zbog Brođana postali prepoznatljivi po uličnoj umjetnosti

  19.8.2020. | 8:45
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Polojem se hvale i na nacionalnoj razini

  Pješčane riječne plaže sve popularnije

  Polojem se hvale i na nacionalnoj razini

  11.8.2020. | 8:35
  SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Polojska cesta' u elitnom društvu trkačkih 'rajeva'

  Slavonski Brod na još jednoj top listi

  'Polojska cesta' u elitnom društvu trkačkih 'rajeva'

  23.2.2020. | 11:45
  SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Turistička zajednica SB, briše komentare svojih građana'

  Brođanin kritizira odnos prema kritici:

  'Turistička zajednica SB, briše komentare svojih građana'

  5.2.2020. | 13:05
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Pomaže li Turistička zajednica malim poduzetnicima?

  Mali proizvođači Slavonije i Baranje

  Pomaže li Turistička zajednica malim poduzetnicima?

  31.1.2020. | 17:00
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Je li spas u tomu da postanemo Las Vegas?

  Slavonski Brod kao 'casino-meka'

  Je li spas u tomu da postanemo Las Vegas?

  7.10.2019. | 22:00
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Potencijala ima, samo ga treba znati iskoristiti

  DANI HRVATSKOG TURIZMA

  Potencijala ima, samo ga treba znati iskoristiti

  2.10.2019. | 18:15
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Naš glavni adut su Slavonci

  Predstavili smo se u Beču

  Naš glavni adut su Slavonci

  16.9.2019. | 10:30
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Ovdje se druži, veseli, pjeva...Ovdje se živi.

  Splavari se pozdravili s ljetom

  Ovdje se druži, veseli, pjeva...Ovdje se živi.

  31.8.2019. | 21:35
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Ljetna sezona ne traje samo na Jadranu

  Turisti u lipnju obilazili i Sl. Brod

  Ljetna sezona ne traje samo na Jadranu

  9.8.2019. | 12:40
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Za tematsku brošuru i promo video 68 tisuća kuna

  Ulaganja u turizam

  Za tematsku brošuru i promo video 68 tisuća kuna

  11.7.2019. | 12:30

  Vezani članci

  SBplus.hr, Slavonski Brod : Brođani će i ove godine na Odmaralište u Korčuli

  Otvorene prijave

  Brođani će i ove godine na Odmaralište u Korčuli

  2.5.2019.
  Već više od pola stoljeća Brođani s Korčulom imaju puno toga zajedničkog, prvenstveno odmaralište koje su dosad već koristile generacije istih obitelji. Raspored za kućice i ovogodišnja ljetovanja već se 'piše', a prijave će Gradska uprava primati još dva tjedna.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Ovo je novo lice brodskog Odmarališta na Korčuli

  Dvadeset vrhunski opremljenih kućica

  Ovo je novo lice brodskog Odmarališta na Korčuli

  20.5.2020.
  U ekskluzivnim fotografijama i video prilogu, donosimo kako od danas izgleda slavonskobrodsko gradsko odmaralište na Korčuli.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Ljetovati i ove godine možete na Korčuli. Poznate su cijene.

  Ako je i bilo sumnje više je nema

  Ljetovati i ove godine možete na Korčuli. Poznate su cijene.

  10.6.2020.
  Grad Slavonski Brod objavio je javni poziv za prijavu za ljetovanje u Gradskom odmaralištu na otoku Korčula. Poznati su termini i cijene ljetovanja. Prijave su u tijeku.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Snižene cijene noćenja u novim gradskim kućicama na Korčuli

  Sezonu otvaraju u lipnju

  Snižene cijene noćenja u novim gradskim kućicama na Korčuli

  3.3.2021.
  Dok se prošle godine, ovisno o dijelu sezone, cijena noćenja u novim kamp-kućicama kretala od 349 do 529 kuna, ove godine ona je daleko niža i kreće se od 199 kuna do 269 kuna.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Kućice na Korčuli neće biti uklonjene

  Sada je i službeno

  Kućice na Korčuli neće biti uklonjene

  11.5.2021.
  U jeku predizborne kampanje i utrke, puno su toga politički protivnici aktualnog gradonačelnika Mirka Duspare, pokušali 'nesportski' okrenuti u svoju korist. Nove gradske kućice na Korčuli jedna su od tih stvari. Donosimo što će s njima biti.
  SBplus.hr, Slavonski Brod :
  SBplus.hr, Slavonski Brod :