Gospodarstvo : Industrija

Objavljeno: 31.7.2018. u 15:00
Prikaza: 3106
|
Autor: Željka Gavranović

Uprava odlučno krenula u promjene

'Želimo li novi uspon, moramo riješiti dva ključna problema'

Ž.G./SBplus
Foto: Ž.G./SBplus
  • Ž.G./SBplus
  • Ž.G./SBplus
  • Ž.G./SBplus
  • Ž.G./SBplus
  • Ž.G./SBplus
  • Ž.G./SBplus
  • Ž.G./SBplus
  • Ž.G./SBplus

Industrijska rješenja i dalje su najveći gubitaš te 'uteg grupacije' bez čijeg se rješavanja ne može očekivati poboljšanje stanja. Đuro Đaković postat će ponovno profitabilan i atraktivan investitorima tek kada se riješi 'starih repova'.

SLAVONSKI BROD - Predsjednik Uprave Đuro Đaković grupe, Marko Bogdanović, i član Uprave, Slaven Posavac, u konferencijskoj sali hotela Savus održali su danas sastanak s medijima jer, kako su i sami rekli, (pre)dugo nije bilo nikakve komunikacije Uprave sa 'sedmom silom', a 'Đuro' je prošao kroz brojne promjene i restrukturiranja koja su urodila plodom.

Stoga su danas javnosti odlučili prikazati pregled poslovanja, ali i najaviti buduće korake koji bi tvrtku trebali odvesti u neka bolja vremena. U prvih pola godine, otkad je na čelu Uprave Tomislava Mazala zamijenio Marko Bogdanović, dobivši četverogodišnji mandat, Grupacija Đuro Đaković ostvarila je ukupne prihode u visini od 282,2 milijuna kuna te ukupne rashode u visini od 277, 2 milijuna kuna. Grupacija je poslovala pozitivno te je ostvarila ukupnu dobit u visini od pet milijuna kuna.

- Ključan događaj bio je jučerašnja objava dobrih rezultata na burzi. Kvaliteta rezultata leži u njihovom trendu, a već je nekoliko kvartala obilježeno dobrim pokazateljima dnevno-operativnog poslovanja što pokazuje perspektivnost cijele priče i čini mi se da smo na dobrom putu. Danas smo na preko 600 milijuna ugovorenih poslova za ovu godinu. Rok za obavljanje poslova se proteže i do druge polovine 2019. godine, posebice u Specijalnim vozilima, što je situacija koju jako dugo nismo imali. - poručio je predsjednik Uprave, Marko Bogdanović.

Članice grupacije Đ.Đ., Strojna obrada te Energetika i infrastruktura, poslovale su standardno uspješno, a Industrijska rješenja i dalje ostaju temeljni generator gubitka cijele grupe. Kadrovsko i organizacijsko restrukturiranje provedeno je ovo proljeće, tako da se gubitak smanjio na pola i to ih, kazali su iz Uprave, posebno ohrabruje. Stvari, ipak, i dalje nisu sjajne pa preostaje rješiti se dijela kompanije koji je gubitaš. Stoga je oglašena prodaja proizvodnje 'teških'  komponenata odnosno hale i strojeva pa se očekuje da će i radnici nastaviti raditi kod nekog drugog poslodavca. Početna vrijednost pokretnina i nekretnina, procijenjena je na ukupno 85,76 milijuna kuna. Najveći dio vrijednosti odnosi se na zgradu Oraščić u Slavonskom Brodu te zgradu pjeskarnice i industrijsko dvorište Oraščić, garažu. Na prodaju su i oprema te strojevi, od automatske linije za zavarivanje do tokarskog stroja, mosnih dizalica i peći za napetostno odžarivanje. Ne uspije li prodaja, tražit će se novo restrukturiranje i zadovoljavajuća rješenja za 180 radnika.

- Početkom 2019. želimo isplivati na površinu i izbjeći da nam Industrijska rješenja dalje budu uteg. Situacija je delikatna i nije ugodna. Kompanija ostvaruje trend poboljšanja, ali na temeljnom kapitalu ne skrivamo gubitke koje stvaraju Industrijska rješenja. Skupština je donijela zaključak nužnosti dokapitalizacije, ali u sljedećih pola godine, nakon prolaska ove ljetne sezone kada se ne događa puno u tom svijetu. Svi se sjećamo 2017. i nekoliko ciklusa pokušaja dokapitalizacije s djelomičnim uspjehom. Danas je situacija ponešto bolja. Atraktivnost ulaganja se polako povećava. - kazao je Bogdanović.

Kratak pregled poslijeratne povijesti Đure Đakovića dao je član Uprave, Slaven Posavac, kako bi jasnije prikazao današnju sliku poslovanja.

- U posljednjih dvadesetak godina dogodio se gubitak od oko milijardu kuna kapitala u Grupaciji. Kompanija je preživjela tako da je svoje tržišno atraktivne članice prodavala te tako rješavala minus. Prodaja je trajala do trenutka kada se tako više nije mogla financirati i tada je krenulo zaduživanje kod banaka. Time su pokrivani gubitci društava ili programa koji su stalno radili gubitke pa to nije moglo trajati unedogled. Ono što je obilježavalo kompaniju u razdoblju 2010. do 2013. je projekt isporuke borbenog oklopnog vozila Ministarstvu obrane. To je bio veliki projekt i tu su se dosegnuli 2012. godine rekordni prihodi, preko milijardu kuna, ali čak i te najbolje godine ostvaren je gubitak od šest milijuna kuna u poslovanju. Kompaniju su tada karakterizirali zastarjelost proizvodne tehnologije, kontinuitet negativnog poslovanja pojedinih članica, nedostatak vlastitog kapitala i loša ili neprilagođena kadrovska struktura. Dno se dotaknulo 2013. i krenulo se u proces restrukturiranja koji je potrajao duže od očekivanog, ali je sada u svom završetku, a donio je pokazatelje i promjene koje su vidljive. - pojasnio je Posavac.

Pritom je naglasio kako kompanija može postati profitabilna i atraktivna investitoru samo rješavanjem dvaju problema - gubitaka koje stvaraju Industrijska rješenja (u zadnjih pola godine minus od čak deset milijuna kuna) i problem radnog kapitala (nužna je promjena strukture izvora sredstava kako bi Grupacija svoje dugove dobavljačima i bankama plaćala na vrijeme i izbjegla porast troškova zbog kašnjenja u plaćanju).

Aktualne teme bile su danas i zgrada poznata pod imenom 'Milovićka' u kojoj se i dalje nalazi brodska policija kao i veliki neuređeni parking prostor prekoputa Đurinog kompleksa. U Upravi su svjesni kako se nešto treba promijeniti vezano za oba problema. Tržište nekretnina je, nažalost, loše za prodaju takvih objekata i zgrada u Ulici Mile Budaka ne može dosegnuti cijenu realne vrijednosti pa je, zasad, nije isplativo prodavati. Projektna rješenja za parkiralište postoje, ali nedostaje, naravno, sredstava za njihovo financiranje. Ipak, u budućnosti bi taj parking trebao služiti i radnicima Đ.Đ. kao i ostalim građanima, naglasili su iz Uprave.

Broj komentara: 9

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
oklopnjak

oklopnjak

Komentirano: 14.9.2018. | 9:52

1

Pogled u ništavilo S jedne strane imamo Sindikat metalaca Hrvatske u kojemu je upisano daleko najviše radnika Đure, a s druge Sindikat Socijalne pravde koji ima cca 17 javnih članova ( ne znam koliko tajnih ).Malo je ipak čudno kad su toliki borci za radnike da imaju samo 17 članova...Kako to da im radnice ne prelaze?? Kad su toliki borci za radnike što ne prozivaju Vladu ( država vlasnik 37 %) za koju Đuro ne radi gotovo više ništa osim revizije tenkova ( 10 mil od 800mil )?.Gdje su bili kad su staklari i fasaderi uzeli Đuri posao sa Janafovim spremnicima?12 milijardi kuna država je dala Uljaniku, a Đuri daju posla od 10mil. Đuro nije skup Njemcima i Francuzima, ali našoj vladi je skup. 57 % izvoza 2017. u u odnosu na 2013. kad je izvoz bio 6%..To Vama štura informacija? Pa gospodin Bartol Vam je u intervju naveo da su 2012.Specijalna vozila vozila imala prihod od 794 mil kuna ( proizvodnja Patrije ) a grupacija zabilježi minus na kraju godine.A zna se da je borbeni program jako profitabilan.Bruto marža kad Đuro ide preko Patrije je 19,1% a kada ide sam 38,2. Po vama ispada da iz Đure svakodnevno odlaze stotine radnika no činjenice su drugačije. 31.12.2011 broj radnika je bio 963.Kad se Radila Patrija broj je skočio za 100-tinjak. Na dan 30.06.2018. ima ih 999. Itd...:)
oklopnjak

oklopnjak

Komentirano: 25.8.2018. | 16:18

2

Mentalist znate da sam osjetljiv na Đuru i ne volim da se iznose neistine i laži. 2012.godine kad je direktor bio Kovačević Đuro je radio Patriju i ostvario prihode preko milijardu kuna, no dobit je bila -6 mil kuna. 2013. godine dobit je bila -125 mil kuna. 2013 godine Đuro je izvozio samo 6%, a sada 57%. 2014.na mjesto direktora dolazi Tomislav Mazal i počinje restrukturiranje.Čovjek dolazi u trenutku kada je prethodna godina završena s teškim minusom od 125mi.Teška dubioza. 120 mil Hborovog kredita se ulaže u strojeve i modernizaciju. Nakon njega 2018. godine dolaze Marko i Slaven iako su oni tu cijelo vrijeme. I sada imamo Đuru koji već sad ima ugovorenih 600mil kuna poslova, Đuru koji izvozi preko 57 % iliti 300 mil i Đuru koji je od minusa od 125mil 2013. godine došao do dobiti od 5mil kuna, a koja bi bila 15 mil da nije minusa Industrijskih rješenja. Broj radnika je smanjen za 143 od 2013.god. no da nije Đuro bi otišao u stečaj. Novi direktori počevši od Mazala pa sada Marko i Slaven pokušavaju to ispraviti, i polako uspijevaju u tome, ali Vi to nažalost ne vidite ... Da sadašnji direktori rade dobar posao dokaz je i ovaj intervju .Naime za Tomislava pa sada Marka i Slavena volite govoriti da su politički uhljebi..No malo je nespojivo da ih onda napada Hdz s obzirom da država ima 37%.. https://www.youtube.com/watch?v=NIge3NKMOUw Od ovog intervju je prošlo par mjeseci?Što je gdin.Ćosić u međuvremenu napravio da pomogne Đuri kad mu je toliko stalo do radnika? Smeta Vam što Đurom upravljaju ljudi iz Zagreba, a eto na zadnjim dokapitalizacijama Đuri je novac davao gdin.Nenad Bakić ,Zagrebčanin zahvaljujući kojemu Đuro još uvijek postoji. Kada sa 6% posto dođete na 57% izvoza to govori o kvaliteti uprave.I sve to u situaciji teške nelikvidnosti. Đuro se počeo na vrijeme restrukturirati i samo zahvaljujući tome nemamo sada situaciju kao u Uljaniku.. Bitno je napomenuti da je država samo Uljaniku ( gdje mali dioničari imaju 46% ) dala preko 13 milijardi kuna.Istovremeno Đuri je uzela sve moguće poslove iako ima 37 % udio u vlasništvu.
oklopnjak

oklopnjak

Komentirano: 2.8.2018. | 10:59

3

Mentalist Ne znam kakve veze ima gdje je tko od članova uprave radio?Po Vašoj logici svi zaposlenici Agrokora ( 50-60 tis ) ne bi trebali raditi u Đuri jer je eto Agrokor je propao. Vama nije valjao Mazal, a ne valjaju Vam ni trenutni članovi uprave i pritom ih paušalno optužujete bez ikakvih činjenica ili brojki. 2012. godine kada je Kovačević bio direktor Đuro je imao preko milijardu kuna prihoda, a dobit mu je bila - 6 milijuna kuna.Znači milijardu kuna prihoda, a dobit u minusu 6 mil. 2013. godine minus 125 mil kuna!!! Znate li koliko je Đuro izvozio 2013 god? 6% iliti 50 mil. Ovisio je milosti države i molio da mu daju posla,a kada bi mu država i dala posla kao s Patrijom bio bi u minusu. Znate li da od države koja ima 37 % dionica dobije posla u vrijednosti 10mil kuna.Znači država i ono što mu može dati neće da mu da kao npr.ugradnju Kongsbergovih vatrenih jedinica na Patriju koju radi Đuro.Đurina ponuda je istini za volju bila skuplja ali je i Kongsberg najjači na svijetu. Istovremeno pogledajte koliko je država dala brodogradilištima: https://www.tportal.hr/biznis/clanak/uljanik-ponovo-otvorio-rupu-bez-dna-evo-koliko-smo-dosad-spiskali-na-spasavanje-brodogradilista-i-kakvi-su-rezultati-foto-20180726 2014.na mjesto direktora dolazi Tomislav Mazal i počinje restrukturiranje.Čovjek dolazi u trenutku kada je prethodna godina završena s teškim minusom od 125mi.Teška dubioza. 120 mil Hborovog kredita se ulaže u strojeve i modernizaciju. Nakon njega 2018. godine dolaze Marko i Slaven iako su oni tu cijelo vrijeme. I sada imamo Đuru koji već sad ima ugovorenih 600mil kuna poslova, Đuru koji izvozi preko 57 % iliti 300 mil i Đuru koji je od minusa od 125mil 2013. godine došao do dobiti od 5mil kuna, a koja bi bila 15 mil da nije minusa Industrijskih rješenja. Broj radnika je smanjen za 143 od 2013.god. no da nije Đuro bi otišao u stečaj. Đuro je godinama egzistirao na način da je prodavao profitabilne dijelove npr Montažu.Kad su rasprodali što su imali podizali su kredite koji nažalost nisu ulagani u tehnologiju već u financiranje plaća uhljeba. Novi direktori počevši od Mazala pa sada Marko i Slaven pokušavaju to ispraviti, i polako uspijevaju u tome, ali Vi to nažalost ne vidite ...
balkanforever

balkanforever

Komentirano: 1.8.2018. | 18:30

4

Ovaj Lolek i Bolek baš ulijevaju povjerenje.
MENTALIST

MENTALIST

Komentirano: 1.8.2018. | 13:15

5

ovo su dva največa tereta jedan je radio u agrogoru kod todorića drugi , osijek koteks i nexe i sd su došli palamuditi u brod , koliko oni koštaju đđ holding mjesečno i sad prodaju hale kao meso u mesnici na kg
Stipe

Stipe

Komentirano: 31.7.2018. | 21:27

6

Država treba prodati sve svoje dionice te tvrtke sada kada nekako kotiraju na burzi i riješiti se tereta. No, gdje će onda uhljebljavati svoje političke kadrove? Ne želim da se moji noci daju ovakvim likovima da bi se oni igrali poduzetnika i menadžera. Država pod hitno prodati dionice!
MENTALIST

MENTALIST

Komentirano: 31.7.2018. | 17:38

7

http://www.sbplus.hr/slavonski_brod/gospodarstvo/industrija/potpisali_53_milijuna_kuna_vrijedan_ugovor.aspx#.W2CBvNUzapo, tko je na kraju dobio ovaj posao
MENTALIST

MENTALIST

Komentirano: 31.7.2018. | 17:06

8

za kraj nagradno pitanje tko je od ove dvojice radio u agrokoru
MENTALIST

MENTALIST

Komentirano: 31.7.2018. | 15:53

9

a da se vas dvojica dignete i nađete posla , kolike su vaši troškovi,najlakše je prodati ono što je netko drugi stvarao otpustiti ljude a što če te nam onda vi ili nađite kvalitetnog kupca , ova rasprodaja mi sliči na buvljak

Broj komentara: 9

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
SBplus.hr, Slavonski Brod : Ponovno blokiran račun ĐĐ Grupe

Pred radnicima novi štrajk?

Ponovno blokiran račun ĐĐ Grupe

14.11.2019. | 15:00
Daljnje aktivnosti uvelike bi mogle ovisiti i o današnjem sastanku koji se na temu Đure Đakovića održava u Zagrebu, a kojem - uz ljude iz Uprave - nazoče i čelnici Brodsko-posavske županije.
Daljnje aktivnosti uvelike bi mogle ovisiti i o današnjem sastanku koji se na temu Đure Đakovića održava u Zagrebu, a kojem - uz ljude iz Uprave - nazoče i čelnici Brodsko-posavske županije.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Nakon 19 dana štrajka radnici 'Specijalnih' sutra opet rade

Rujanske plaće isplaćene svima

Nakon 19 dana štrajka radnici 'Specijalnih' sutra opet rade

11.11.2019. | 20:05
Iako sutra počinju s radom, od idućeg tjedna mogli bi ponovno krenuti u štrajk.
Iako sutra počinju s radom, od idućeg tjedna mogli bi ponovno krenuti u štrajk.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Vođa štrajka, neutemeljenim optužbama 'unosio mogući nemir'

Sindikalni lider Ivan Barić

Vođa štrajka, neutemeljenim optužbama 'unosio mogući nemir'

6.11.2019. | 14:40
Deplasirana je informacija koju je tako alarmantno i javno predstavio predsjednik štrajkačkog odbora, odnosno zamjenik povjerenika metalaca u ĐĐ Specijalna vozila
Deplasirana je informacija koju je tako alarmantno i javno predstavio predsjednik štrajkačkog odbora, odnosno zamjenik povjerenika metalaca u ĐĐ Specijalna vozila
SBplus.hr, Slavonski Brod : Lideru sindikata i njegovoj trojici sinova isplatili plaće

Pokušaj korupcije ili razdora?

Lideru sindikata i njegovoj trojici sinova isplatili plaće

6.11.2019. | 12:35
"Plaća je sjela na račune osoba koje su u štrajkačkom odboru, na moj račun kao predsjednika štrajkačkog odbora te na račune moja tri sina", reče predsjednik štrajkačkog odbora i zamjenik povjerenika sindikata metalaca u ĐĐ Specijalnim vozilima, Ivan Barić.
"Plaća je sjela na račune osoba koje su u štrajkačkom odboru, na moj račun kao predsjednika štrajkačkog odbora te na račune moja tri sina", reče predsjednik štrajkačkog odbora i zamjenik povjerenika sindikata metalaca u ĐĐ Specijalnim vozilima, Ivan Barić.
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Vlada je odgovorna za ovo što se događa u Đuri'

Gradonačelnik Duspara poručio:

'Vlada je odgovorna za ovo što se događa u Đuri'

4.11.2019. | 12:35
'Ono što smo napravili privatizacijom naših banaka sada nam se vraća jer ove banke imaju rizik kod tvrtki koje su u RH a ne u Italiji. I tu se Vlada mora malo značajnije uključiti ili uključiti našu jedinu banku koja je ostala.'
'Ono što smo napravili privatizacijom naših banaka sada nam se vraća jer ove banke imaju rizik kod tvrtki koje su u RH a ne u Italiji. I tu se Vlada mora malo značajnije uključiti ili uključiti našu jedinu banku koja je ostala.'
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Dok ne vidimo plaće na računu, ostajemo u štrajku.'

Sindikalci na sastanku u Gradskoj upravi

'Dok ne vidimo plaće na računu, ostajemo u štrajku.'

4.11.2019. | 11:15
Dokle god prvi radnik ne bude vidio plaću na svom računu, mi ostajemo u štrajku - izjavio je Ivan Barić, zamjenik sindikalnog povjerenika metalaca za ĐĐ SPecijalna vozila, koji se u ovom trenutku nalazi na sastanku s gradonačelnikom Slavonskog Broda.
Dokle god prvi radnik ne bude vidio plaću na svom računu, mi ostajemo u štrajku - izjavio je Ivan Barić, zamjenik sindikalnog povjerenika metalaca za ĐĐ SPecijalna vozila, koji se u ovom trenutku nalazi na sastanku s gradonačelnikom Slavonskog Broda.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Nesposobne uprave novim će zaduženjima nastaviti put ka dnu

'Predsjednica bez maske':

Nesposobne uprave novim će zaduženjima nastaviti put ka dnu

3.11.2019. | 12:40
'Nepodnošljivo je promatrati kako propada sve što HDZ dotakne. Nepodnošljiva je pomisao kako će nesposobne uprave novim zaduženjima nastaviti silaznu putanju prema nekom novom dnu. Nepodnošljivo je stanje u kojem nema kontrole niti odgovornosti za loše upravljanje i nastale gubit
'Nepodnošljivo je promatrati kako propada sve što HDZ dotakne. Nepodnošljiva je pomisao kako će nesposobne uprave novim zaduženjima nastaviti silaznu putanju prema nekom novom dnu. Nepodnošljivo je stanje u kojem nema kontrole niti odgovornosti za loše upravljanje i nastale gubit
SBplus.hr, Slavonski Brod : O Đuri Đakoviću pregovaramo i sa Ministarstvom obrane SAD-a

Ministar Horvat poručio:

O Đuri Đakoviću pregovaramo i sa Ministarstvom obrane SAD-a

2.11.2019. | 21:20
Navodno se o strateškom partnerstvu razgovara i s dvije europske tvrtke, no njihova imena se ne otkrivaju.
Navodno se o strateškom partnerstvu razgovara i s dvije europske tvrtke, no njihova imena se ne otkrivaju.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Zarubežnjeft radi na povećanju kapaciteta i plaća

Rusi ipak ne odlaze

Zarubežnjeft radi na povećanju kapaciteta i plaća

2.11.2019. | 14:30
"Pedeset i devet radnika je na dobrovoljnom čekanju. Ostali su angažirani na uređenju postrojenja i zajedno se spremaju za novi poslovni pothvat. Otvoreno je novo postrojenje produktovoda zbog plina, koji će služiti za plinofikaciju Rafinerije." kazala je ministrica Golić dodajuć
"Pedeset i devet radnika je na dobrovoljnom čekanju. Ostali su angažirani na uređenju postrojenja i zajedno se spremaju za novi poslovni pothvat. Otvoreno je novo postrojenje produktovoda zbog plina, koji će služiti za plinofikaciju Rafinerije." kazala je ministrica Golić dodajuć
SBplus.hr, Slavonski Brod : I radnici trebaju blokirati tvrtku da bi došli do plaća

Štrajk u Đuri se nastavlja?

I radnici trebaju blokirati tvrtku da bi došli do plaća

2.11.2019. | 10:35
Župan Danijel Marušić donio vijesti o osiguranju sredstava za plaće radnika Specijalnih vozila koji su u štrajku, no Štrajkački odbor tražit će dodatne informacije i jamstva kako bi štrajk prekinuo.
Župan Danijel Marušić donio vijesti o osiguranju sredstava za plaće radnika Specijalnih vozila koji su u štrajku, no Štrajkački odbor tražit će dodatne informacije i jamstva kako bi štrajk prekinuo.
SBplus.hr, Slavonski Brod : ĐĐ Grupacija u 9 mjeseci poslovala s gubitkom od 39 mil kn

Objavljeno izvješće

ĐĐ Grupacija u 9 mjeseci poslovala s gubitkom od 39 mil kn

31.10.2019. | 15:30
"Generator gubitaka u trećem kvartalu je bilo društvo ĐĐ Specijalna vozila d.d..Preostala dva društva posluju pozitivno i u skladu sa planiranim rezultatima."
"Generator gubitaka u trećem kvartalu je bilo društvo ĐĐ Specijalna vozila d.d..Preostala dva društva posluju pozitivno i u skladu sa planiranim rezultatima."
SBplus.hr, Slavonski Brod : Računi blokirani, Bogdanović podnio ostavku

ĐĐ Grupa

Računi blokirani, Bogdanović podnio ostavku

30.10.2019. | 16:06
Ono čega su se jutros kod najave moguće isplate plaća pribojavali Sindikat i radnici, dogodilo se. Računi su blokirani, što je objavljen i na stranicama Grupe:
Ono čega su se jutros kod najave moguće isplate plaća pribojavali Sindikat i radnici, dogodilo se. Računi su blokirani, što je objavljen i na stranicama Grupe:
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Hoćemo živjeti i kruha se najesti'

Radnici Specijalnih vozila poručili:

'Hoćemo živjeti i kruha se najesti'

30.10.2019. | 14:30
"Znamo raditi, pametni smo i vrijedni. Neće i ne može biti rješenje tri pucnja u zrak, zastava smotana i truba. To nećemo dozvoliti. Nije rješenje grob. Hoćemo živjeti i kruha se najesti."
"Znamo raditi, pametni smo i vrijedni. Neće i ne može biti rješenje tri pucnja u zrak, zastava smotana i truba. To nećemo dozvoliti. Nije rješenje grob. Hoćemo živjeti i kruha se najesti."
SBplus.hr, Slavonski Brod : Radnici Specijalnih vozila uskoro pred Županijom

Prosvjed u tijeku

Radnici Specijalnih vozila uskoro pred Županijom

30.10.2019. | 11:30
Prosvjed radnika moguće je pratiti uživo na Facebook stranici SBplus-a.
Prosvjed radnika moguće je pratiti uživo na Facebook stranici SBplus-a.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Država nam poručuje: "Ne bi se šteli mešati"

Uz štrajk ugrožen izvozni program

Država nam poručuje: "Ne bi se šteli mešati"

29.10.2019. | 15:15
"Nažalost imamo dojam kako baš nitko puno i ne mari za nas. Ako gledamo kroz ministarstva gospodarstva i branitelja od čijih smo predstavnika tražili da nas posjete, a od kojih nemamo odgovora. Sutra ćemo se okupiti oko pola 11 ispred Specijalnih, otići do Uprave koju ćemo pozvat
"Nažalost imamo dojam kako baš nitko puno i ne mari za nas. Ako gledamo kroz ministarstva gospodarstva i branitelja od čijih smo predstavnika tražili da nas posjete, a od kojih nemamo odgovora. Sutra ćemo se okupiti oko pola 11 ispred Specijalnih, otići do Uprave koju ćemo pozvat
SBplus.hr, Slavonski Brod : Dio radnika u Đuri dobio plaću, većina nastavlja sa štrajkom

Promjene u vlasničkoj strukturi

Dio radnika u Đuri dobio plaću, većina nastavlja sa štrajkom

28.10.2019. | 20:30
Evo kome je država 'neposrednom preknjižbom' svojih dionica omogućila 'ulazak' u vlasničku strukturu Đuro Đaković Grupe, u kojoj više od 600 radnika tri društva i dalje štrajka te traži odlazak kompletne Uprave iako su, navodno, neki već ponudili ostavke i mandate stavili na rasp
Evo kome je država 'neposrednom preknjižbom' svojih dionica omogućila 'ulazak' u vlasničku strukturu Đuro Đaković Grupe, u kojoj više od 600 radnika tri društva i dalje štrajka te traži odlazak kompletne Uprave iako su, navodno, neki već ponudili ostavke i mandate stavili na rasp
SBplus.hr, Slavonski Brod : Đurini radnici izaći će i na ulice. Očekuju podršku građana.

Oglasila se Uprava, izjavu dao i župan

Đurini radnici izaći će i na ulice. Očekuju podršku građana.

24.10.2019. | 14:00
Radnici Specijalnih, Industrijskih rješenja i Grupe u štrajku su od jutros. Oglasila se i Uprava. Kažu problem intenzivno rješavaju, no još ne znaju kada će biti riješen. Sindikat pozvao Vladu i premijera da se uključe, a bude li potrebno radnici će izaći i na ulice u čemu očekuj
Radnici Specijalnih, Industrijskih rješenja i Grupe u štrajku su od jutros. Oglasila se i Uprava. Kažu problem intenzivno rješavaju, no još ne znaju kada će biti riješen. Sindikat pozvao Vladu i premijera da se uključe, a bude li potrebno radnici će izaći i na ulice u čemu očekuj
SBplus.hr, Slavonski Brod : Radnici Đure,  njih oko 600, od jutros u sedam u štrajku

Zbog neisplaćenih plaća

Radnici Đure, njih oko 600, od jutros u sedam u štrajku

24.10.2019. | 7:00
Dok su ĐĐ Strojna obrada i Energetika i infrastruktura radnicima isplatile plaće za rujan, preostala tri društva, a to su Specijalna vozila, Industrijska rješenja i Grupa, to do sada nisu učinili. Zbog toga su njihovi radnici od jutros u štrajku.
Dok su ĐĐ Strojna obrada i Energetika i infrastruktura radnicima isplatile plaće za rujan, preostala tri društva, a to su Specijalna vozila, Industrijska rješenja i Grupa, to do sada nisu učinili. Zbog toga su njihovi radnici od jutros u štrajku.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Samo je u Njemačkoj oko tisuću brodskih zavarivača

Ima ih diljem svijeta

Samo je u Njemačkoj oko tisuću brodskih zavarivača

17.10.2019. | 18:15
Trodnevnom programu naglasak je stavljen na današnju znanstveno-stručno konferenciju s prijavljenih 40 radova stručnjaka i znanstvenika koji su svojim doprinosom prezentirali i promovirali novitete u zavarivačkoj struci. Nove tehnologije i materijali, robotizacija i automatizacij
Trodnevnom programu naglasak je stavljen na današnju znanstveno-stručno konferenciju s prijavljenih 40 radova stručnjaka i znanstvenika koji su svojim doprinosom prezentirali i promovirali novitete u zavarivačkoj struci. Nove tehnologije i materijali, robotizacija i automatizacij
SBplus.hr, Slavonski Brod : Na velika vrata u ĐĐ Montaži vraćaju se mostogradnji

Zaposlili više od 40 VSS radnika

Na velika vrata u ĐĐ Montaži vraćaju se mostogradnji

15.10.2019. | 14:00
'Posao izgradnje mosta u Gradiški za Montažu je vrlo značajan. Njegova vrijednost je četvrtina našeg godišnjeg prometa i tim više što će znatno uposliti naše proizvodne kapacitete u Slavonskom Brodu i povratak mostogradnji na velika vrata. Mi smo cijelo vrijeme gradili mostove, m
'Posao izgradnje mosta u Gradiški za Montažu je vrlo značajan. Njegova vrijednost je četvrtina našeg godišnjeg prometa i tim više što će znatno uposliti naše proizvodne kapacitete u Slavonskom Brodu i povratak mostogradnji na velika vrata. Mi smo cijelo vrijeme gradili mostove, m
SBplus.hr, Slavonski Brod :
SBplus.hr, Slavonski Brod :