Gospodarstvo : Industrija

Objavljeno: 24.10.2019. u 7:00
Prikaza: 7846
|
Autor: A. Primorac

Zbog neisplaćenih plaća

Radnici Đure, njih oko 600, od jutros u sedam u štrajku

Ivan Barić
  • AP/SBplus

Dok su ĐĐ Strojna obrada i Energetika i infrastruktura radnicima isplatile plaće za rujan, preostala tri društva, a to su Specijalna vozila, Industrijska rješenja i Grupa, to do sada nisu učinili. Zbog toga su njihovi radnici od jutros u štrajku.

 24.10.2019., u 07.00

Zbog neisplaćenih plaća za rujan radnici Specijalnih vozila, Industrijskih rješenja i Grupa od jutros u sedam sati su štrajku. Tim povodom danas u 11 sati bit će održana i konferencija za medije koju organizira Sindikat metalaca Hrvatske-Industrijski sindikat (SMH-IS) udružen u Savez samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH). 

Na presici, koja je zakazana u prostoru unutar Grupacije, osim o pokretanju štrajka zbog neisplaćenih plaća, bit će govora i o stanju u Društvu, o čemu će javnost izvijestiti  Mladen Novosel, predsjednik SSSH, Siniša Kosić, predsjednik SMH-IS i Ivan Barić, zamjenik glavnog sindikalnog povjerenika u Đuro Đaković Specijalna vozila d.d.

 23.10.2019., 15:25 sati

Plaću nisu dobili u SV, IR i Grupi

Oko 600 Đurinih radnika od sutra u štrajku?

SLAVONSKI BROD - Oko 600 radnika Đuro Đaković Specijalnih vozila, Industrijskih rješenja i Grupe, od sutra u sedam sati moglo bi se naći u štrajku. Potvrdio je to regionalni povjerenik Sindikata metalaca Hrvatske Antun Štivić, dodajući kako se štrajk može izbjeći samo ako se do tog roka radnicima isplate plaće, a oni dobiju svoje isplatne liste. - U svim drugim uvjetima štrajk počinje ujutro u sedam sati i trajat će do ispunjenja zahtijeva radnika - poručio je Štivić.

Ako do štrajka dođe te on potraje najavljuju i moguće prosvjede pred zgradom Županije, na Markovu trgu pa i dalje.

Potvrdu o tome da se u štrajk ide, ukoliko do ujutro u sedam sati isplatne liste ne budu u rukama radnika, a novac na njihovim računima potvrdio je zamjenik glavnog sindikalnog povjerenika u Đuro Đaković Specijalna vozila d.d.i predsjednik Udruge branitelja "Đuro Đaković - Specijalna vozila" Ivan Barić.

- Nakon jučerašnjeg posjeta ministarstvu i današnjeg sastanka, nakon konzultacija da nemamo nikakvih jamstava da će potraživanja radnika za mjesec rujan biti mi smo donijeli odluku i nakon pet dana neuspjelog mirenja mi smo od sutra ujutro u štrajku - kazao je Barić u telefonskom razgovoru. 

Naime, dok su ĐĐ Strojna obrada i Energetika i infrastruktura radnicima isplatile plaće za rujan, preostala tri društva, a to su Specijalna vozila, Industrijska rješenja i Grupa, to do sada nisu učinili. - Sindikat je otvorio zbog toga proces mirenja koji je završen nažalost neuspješno te smo s toga upravama danas, sukladno zakonskim odredbama, poslali najave štrajka koji ide od ujutro u sedam sati ukoliko se ne dobiju čvrste garancije a radnicima plaće ne budu isplaćene na račune do tog roka - kazao je Štivić, dodajući kako je razlog neisplate plaća otežano poslovanje u tvrtkama uzrokovano otkazivanjem financiranja od strane Zagrebačke banke.

Kako zamjenska banka još nije pronađena plaća nije isplaćena. - Taj problem traje već nekoliko mjeseci i pokušava se riješiti, a u priču su uključeni i župan Brodsko-posavske županije Danijel Marušić, kao i visoki dužnosnici u zemlji te očekujemo pozitivan ishod zbog svih radnika Đure Đakovića koji zaslužuju svoje plaće i očuvanje svojih radnih mjesta ne samo zbog sebe i svoje djece, nego i zbog Đure Đakovića i Slavonskog Broda - poručio je Štivić dodavši kako je problem rješiv.

Jedan od načina za izlaz iz problema u Sindikatu vide u imenovanju kriznog menadžmenta koji bi vodio tvrtku do izlaska iz poteškoća u kojima se nalaze. O nužnosti uspostave kriznog menadžmenta sinidikat je 31. srpnja pismeno obavijestio i predsjednika Vlade Andreja Plenkovića. - Ovo je jedna od najtežih kriza u kojoj smo se našli iz prostog razloga što s jedne strane imamo ugovorene poslove do 2021. godine, što radnici rade, a s druge strane banka vam otkazuje financiranje zbog čega ne možete likvidno poslovati. No, u situaciji kada firma posluje negativno te nema rezultata očekuju se promjene u upravljačkom dijelu. Mi smo stoga Nadzornom odboru uputili dopis u kojem tražimo imenovanje kriznog menadžmenta i mi svi iskreno vjerujemo da uz pomoć i politike te župana Marušića koji je na terenu predstavnik države, možemo postići rješenje. TIm više što je ovdje riječ o radnicima, radnim mjestima, gospodarstvu i industriji - kazao je Štivić.

O tome hoće li krizni menadžment i biti imenovan ili ne te hoće li se naći nova banka partner na kraju će, najvjerojatnije, konačni odgovor dati politika. No, za samu plaću za rujan radnici će se boriti sami. Taktika je razrađena, a ako do štrajka dođe te on potraje najavljuju i moguće prosvjede pred zgradom Županije, na Markovu trgu pa i dalje.

Komentar cijele situacije zatražili smo još sinoć i od Uprave Đuro Đaković Grupe, no do zaključenja ovoga članka njihov odgovor nije stigao. 

Broj komentara: 23

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
igramala

igramala

Komentirano: 25.10.2019. | 9:25

1

Branitelji su se trebali buniti kad je izradu sprmnika dobila firma koja je poslove prosljedila srpskim fimama. Tko je to odradio dal znaju?
Taubek

Taubek

Komentirano: 24.10.2019. | 17:29

2

Evo @apokalipso dao rjesenje....firme traze radnike koji hoce raditi pa onda gospodo izvolite u drugu firmu jer od ĐĐ nema kruha. Biti ce povuci potegni kao u Muljaniku i na kraju svi u Vukovarska 1
Apokalipso

Apokalipso

Komentirano: 24.10.2019. | 16:01

3

Montaža, IDS, IMR, Hidromont, Lior traze bravare i zavarivace. Ali samo one koji hoce raditi.
Stipe

Stipe

Komentirano: 24.10.2019. | 15:57

4

Zovite Bakića, on će sve riješiti :)
MENTALIST

MENTALIST

Komentirano: 24.10.2019. | 12:55

5

Da bi se nešto pokrenulo treba vidjeti odnos dugovanja i potraživanja i to ne samo jednu godinu nego unazad barem desetak.Izači u javnost s tim podacima i onda vidjeti kako i na koji način dalje, normalno i gdje su krivci.Također naši saborski zastupnici neka malo pokrenu svoje guzice iz klupa ipak su u upravi i njihovi koalicijski partneri.Za ovo se več godinama zna samo se guralo pod tepih
Josipa15

Josipa15

Komentirano: 24.10.2019. | 11:35

6

Apokalipso, jesi ti troll ili samo zezaš? Država lagano izlazi iz dioničkog vlasništva Đure (pere ruke) i prebacuje vrući krumpir u ruke g. Bakića i g. Ivanovića, pojedinačne dioničare s najvećim udjelom. Agonija kreće...
Apokalipso

Apokalipso

Komentirano: 24.10.2019. | 10:02

7

Jel istina što se priča da Gredelj preuzima proizvodnju vagona?
Josipa15

Josipa15

Komentirano: 24.10.2019. | 8:29

8

Slažem se s oklopnjakom, jedino bi privatizacija mogla spasiti Đuru (ako je netko spreman preuzeti i sva dugovanja firme). Proces restrukturiranja traje predugo, a nakon svega će mali dioničari i radnici izvući najdeblji kraj. Pitanje je na koji će se način država srediti Đuru; na način kao što je Agrokor? Uljanik? Moje osobno mišljenje je ugasiti holding, a ono što je zdravo i ima potencijala ili prodavati zasebno ili spojiti u jednu firmu i opet prodati. Zadnjih minimalno 5 godina metalska industrija doživjela je takav uzlet, usudim se reći i zlatno doba, a Đuro nažalost to nije uspio iskorisiti. Malo je možda grubo okrivljavati i radnike za takvu situaciju jer oni samo izvršavaju posao koji im je zadan. Međutim vjerojatno ima radnika koji rade, a realno tu plaću nisu zaradaili i zato je potrebna privatizacija jer privatni kapital to ne trpi.
oklopnjak

oklopnjak

Komentirano: 24.10.2019. | 7:47

9

Kao i Josipa i ja sam ovdje prije par godina kupio na burzi dionice jer sam se nadao da će se firma privatizirati i krenuti stopama Montaže, Hidromonta i nekih drugih firmi..Nažalost ništa od toga i sad smo tu gdje jesmo.Igralamala je tu u dosta stvari upravu.Kad sam mogao otisao bi na skupštinu da vidim kako to izgleda. No igralamala daleko najveća odgovornost je države koja sada ima oko 38 % , a donedavno i preko 50 %.To kako se država ponašala prema Đuri je teška sramota, a i dalje se ponaša.Evo i par primjera: - 250 mil vrijedan posao gradnje spremnika na Omišlju Janaf ( državna firma ) dodjeli firmama Kkf ( staklari i fasaderi ) jer je njihova ponuda bila 10 mil bolja od Đurine da bi na kraju završetka radova trošak tog posla bio 40 mil veći od Đurine ponude jer su raznim aneksima digli cjenu.Znači fasaderi i stklari su gradili sa tuđim referncama te spremnike. Pogledajte članke: https://www.jutarnji.hr/biznis/tvrtke/kako-su-iskusnom-duri-dakovicu-projekt-gradnje-velikih-naftnih-spremnika-za-janaf-preoteli-informaticka-i-kompanija-koja-se-bavi-staklenim-fasadama/7044428/ http://www.poslovni.hr/hrvatska/janaf-u-omislju-otvorio-tri-nova-spremnika-za-naftu-vrijednost-investicije-iznosi-280-milijuna-kuna-351728 Nakon ovoga je išlo zatvaranje Industrijskih rješenja. Pa isto tako Morh izabere za Patriu Izraelsku vatrenu stanicu, umjesto Kongsbergove koja je daleko najbolja ali i najskuplja.Da se je izabralo Kongsbergovu Đuro je mogao samo od toga imati milijune prihoda. https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/duri-dakovicu-propao-posao-stoljeca-morh-odbio-vatrene-stanice-koje-bi-hrvatsku-firmu-izvele-na-svjetsko-trziste/84010/ Kongsbergova vatrena jedinica je duplo skuplja od Elbitove ali i naši dragi ministri ne voze Renault nego Audije itd.. Da li je normalno da za državu koja je vlasnik 38% dionica Đuro od 500-600mil prihoda godišnje odradi 10mil!!!! Kakva je to briga vlasnika za svoju firmu.Za državu odradi pišljivih 10 mil. Gdje god mogu Đuri su podmetali nogu i sabotirali ga radi tuđih interesa. Nemam ja nikakvih problema da se Đuro zatvori ako nema budnoćnosti no onda moraju vrijediti isti kriteriji za sve ,a ne da se u jedan uljanik upuca 14milijardi ,a Đuri otimaju poslovi. Od početka sam za privatizaciju jer jedino je to ispravan put ,a to su pokazale sve firme iz grupe koje su privatizirane i koje sada pozitivno posluje.
igramala

igramala

Komentirano: 23.10.2019. | 22:57

10

Ne treba isplatit plaću... dobri radnici ce prvi otiči... ostati ce oni koji bas i ne vole izaci iz zone komfora... nadat ce se jos 6 mjeseci a onda ce shvatiti da je vrijeme da i oni odu, jer se racini sami nece platiti. Dobit ce 3 minimalca od drzave i Đuro će napokon nestati. A mjesto će preuzeti Montaža, IDS, IMR, Hidromont, Lior, Eping, SO koji ce medusobno surađivati.... i to je jedini ispravan put. A radnici ce se ponovo zaposliti kod njih.

Broj komentara: 23

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
Prikaži sve komentare 123

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
SBplus.hr, Slavonski Brod : Nakon 19 dana štrajka radnici 'Specijalnih' sutra opet rade

Rujanske plaće isplaćene svima

Nakon 19 dana štrajka radnici 'Specijalnih' sutra opet rade

11.11.2019. | 20:05
Iako sutra počinju s radom, od idućeg tjedna mogli bi ponovno krenuti u štrajk.
Iako sutra počinju s radom, od idućeg tjedna mogli bi ponovno krenuti u štrajk.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Vođa štrajka, neutemeljenim optužbama 'unosio mogući nemir'

Sindikalni lider Ivan Barić

Vođa štrajka, neutemeljenim optužbama 'unosio mogući nemir'

6.11.2019. | 14:40
Deplasirana je informacija koju je tako alarmantno i javno predstavio predsjednik štrajkačkog odbora, odnosno zamjenik povjerenika metalaca u ĐĐ Specijalna vozila
Deplasirana je informacija koju je tako alarmantno i javno predstavio predsjednik štrajkačkog odbora, odnosno zamjenik povjerenika metalaca u ĐĐ Specijalna vozila
SBplus.hr, Slavonski Brod : Lideru sindikata i njegovoj trojici sinova isplatili plaće

Pokušaj korupcije ili razdora?

Lideru sindikata i njegovoj trojici sinova isplatili plaće

6.11.2019. | 12:35
"Plaća je sjela na račune osoba koje su u štrajkačkom odboru, na moj račun kao predsjednika štrajkačkog odbora te na račune moja tri sina", reče predsjednik štrajkačkog odbora i zamjenik povjerenika sindikata metalaca u ĐĐ Specijalnim vozilima, Ivan Barić.
"Plaća je sjela na račune osoba koje su u štrajkačkom odboru, na moj račun kao predsjednika štrajkačkog odbora te na račune moja tri sina", reče predsjednik štrajkačkog odbora i zamjenik povjerenika sindikata metalaca u ĐĐ Specijalnim vozilima, Ivan Barić.
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Vlada je odgovorna za ovo što se događa u Đuri'

Gradonačelnik Duspara poručio:

'Vlada je odgovorna za ovo što se događa u Đuri'

4.11.2019. | 12:35
'Ono što smo napravili privatizacijom naših banaka sada nam se vraća jer ove banke imaju rizik kod tvrtki koje su u RH a ne u Italiji. I tu se Vlada mora malo značajnije uključiti ili uključiti našu jedinu banku koja je ostala.'
'Ono što smo napravili privatizacijom naših banaka sada nam se vraća jer ove banke imaju rizik kod tvrtki koje su u RH a ne u Italiji. I tu se Vlada mora malo značajnije uključiti ili uključiti našu jedinu banku koja je ostala.'
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Dok ne vidimo plaće na računu, ostajemo u štrajku.'

Sindikalci na sastanku u Gradskoj upravi

'Dok ne vidimo plaće na računu, ostajemo u štrajku.'

4.11.2019. | 11:15
Dokle god prvi radnik ne bude vidio plaću na svom računu, mi ostajemo u štrajku - izjavio je Ivan Barić, zamjenik sindikalnog povjerenika metalaca za ĐĐ SPecijalna vozila, koji se u ovom trenutku nalazi na sastanku s gradonačelnikom Slavonskog Broda.
Dokle god prvi radnik ne bude vidio plaću na svom računu, mi ostajemo u štrajku - izjavio je Ivan Barić, zamjenik sindikalnog povjerenika metalaca za ĐĐ SPecijalna vozila, koji se u ovom trenutku nalazi na sastanku s gradonačelnikom Slavonskog Broda.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Nesposobne uprave novim će zaduženjima nastaviti put ka dnu

'Predsjednica bez maske':

Nesposobne uprave novim će zaduženjima nastaviti put ka dnu

3.11.2019. | 12:40
'Nepodnošljivo je promatrati kako propada sve što HDZ dotakne. Nepodnošljiva je pomisao kako će nesposobne uprave novim zaduženjima nastaviti silaznu putanju prema nekom novom dnu. Nepodnošljivo je stanje u kojem nema kontrole niti odgovornosti za loše upravljanje i nastale gubit
'Nepodnošljivo je promatrati kako propada sve što HDZ dotakne. Nepodnošljiva je pomisao kako će nesposobne uprave novim zaduženjima nastaviti silaznu putanju prema nekom novom dnu. Nepodnošljivo je stanje u kojem nema kontrole niti odgovornosti za loše upravljanje i nastale gubit
SBplus.hr, Slavonski Brod : O Đuri Đakoviću pregovaramo i sa Ministarstvom obrane SAD-a

Ministar Horvat poručio:

O Đuri Đakoviću pregovaramo i sa Ministarstvom obrane SAD-a

2.11.2019. | 21:20
Navodno se o strateškom partnerstvu razgovara i s dvije europske tvrtke, no njihova imena se ne otkrivaju.
Navodno se o strateškom partnerstvu razgovara i s dvije europske tvrtke, no njihova imena se ne otkrivaju.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Zarubežnjeft radi na povećanju kapaciteta i plaća

Rusi ipak ne odlaze

Zarubežnjeft radi na povećanju kapaciteta i plaća

2.11.2019. | 14:30
"Pedeset i devet radnika je na dobrovoljnom čekanju. Ostali su angažirani na uređenju postrojenja i zajedno se spremaju za novi poslovni pothvat. Otvoreno je novo postrojenje produktovoda zbog plina, koji će služiti za plinofikaciju Rafinerije." kazala je ministrica Golić dodajuć
"Pedeset i devet radnika je na dobrovoljnom čekanju. Ostali su angažirani na uređenju postrojenja i zajedno se spremaju za novi poslovni pothvat. Otvoreno je novo postrojenje produktovoda zbog plina, koji će služiti za plinofikaciju Rafinerije." kazala je ministrica Golić dodajuć
SBplus.hr, Slavonski Brod : I radnici trebaju blokirati tvrtku da bi došli do plaća

Štrajk u Đuri se nastavlja?

I radnici trebaju blokirati tvrtku da bi došli do plaća

2.11.2019. | 10:35
Župan Danijel Marušić donio vijesti o osiguranju sredstava za plaće radnika Specijalnih vozila koji su u štrajku, no Štrajkački odbor tražit će dodatne informacije i jamstva kako bi štrajk prekinuo.
Župan Danijel Marušić donio vijesti o osiguranju sredstava za plaće radnika Specijalnih vozila koji su u štrajku, no Štrajkački odbor tražit će dodatne informacije i jamstva kako bi štrajk prekinuo.
SBplus.hr, Slavonski Brod : ĐĐ Grupacija u 9 mjeseci poslovala s gubitkom od 39 mil kn

Objavljeno izvješće

ĐĐ Grupacija u 9 mjeseci poslovala s gubitkom od 39 mil kn

31.10.2019. | 15:30
"Generator gubitaka u trećem kvartalu je bilo društvo ĐĐ Specijalna vozila d.d..Preostala dva društva posluju pozitivno i u skladu sa planiranim rezultatima."
"Generator gubitaka u trećem kvartalu je bilo društvo ĐĐ Specijalna vozila d.d..Preostala dva društva posluju pozitivno i u skladu sa planiranim rezultatima."
SBplus.hr, Slavonski Brod : Računi blokirani, Bogdanović podnio ostavku

ĐĐ Grupa

Računi blokirani, Bogdanović podnio ostavku

30.10.2019. | 16:06
Ono čega su se jutros kod najave moguće isplate plaća pribojavali Sindikat i radnici, dogodilo se. Računi su blokirani, što je objavljen i na stranicama Grupe:
Ono čega su se jutros kod najave moguće isplate plaća pribojavali Sindikat i radnici, dogodilo se. Računi su blokirani, što je objavljen i na stranicama Grupe:
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Hoćemo živjeti i kruha se najesti'

Radnici Specijalnih vozila poručili:

'Hoćemo živjeti i kruha se najesti'

30.10.2019. | 14:30
"Znamo raditi, pametni smo i vrijedni. Neće i ne može biti rješenje tri pucnja u zrak, zastava smotana i truba. To nećemo dozvoliti. Nije rješenje grob. Hoćemo živjeti i kruha se najesti."
"Znamo raditi, pametni smo i vrijedni. Neće i ne može biti rješenje tri pucnja u zrak, zastava smotana i truba. To nećemo dozvoliti. Nije rješenje grob. Hoćemo živjeti i kruha se najesti."
SBplus.hr, Slavonski Brod : Radnici Specijalnih vozila uskoro pred Županijom

Prosvjed u tijeku

Radnici Specijalnih vozila uskoro pred Županijom

30.10.2019. | 11:30
Prosvjed radnika moguće je pratiti uživo na Facebook stranici SBplus-a.
Prosvjed radnika moguće je pratiti uživo na Facebook stranici SBplus-a.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Država nam poručuje: "Ne bi se šteli mešati"

Uz štrajk ugrožen izvozni program

Država nam poručuje: "Ne bi se šteli mešati"

29.10.2019. | 15:15
"Nažalost imamo dojam kako baš nitko puno i ne mari za nas. Ako gledamo kroz ministarstva gospodarstva i branitelja od čijih smo predstavnika tražili da nas posjete, a od kojih nemamo odgovora. Sutra ćemo se okupiti oko pola 11 ispred Specijalnih, otići do Uprave koju ćemo pozvat
"Nažalost imamo dojam kako baš nitko puno i ne mari za nas. Ako gledamo kroz ministarstva gospodarstva i branitelja od čijih smo predstavnika tražili da nas posjete, a od kojih nemamo odgovora. Sutra ćemo se okupiti oko pola 11 ispred Specijalnih, otići do Uprave koju ćemo pozvat
SBplus.hr, Slavonski Brod : Dio radnika u Đuri dobio plaću, većina nastavlja sa štrajkom

Promjene u vlasničkoj strukturi

Dio radnika u Đuri dobio plaću, većina nastavlja sa štrajkom

28.10.2019. | 20:30
Evo kome je država 'neposrednom preknjižbom' svojih dionica omogućila 'ulazak' u vlasničku strukturu Đuro Đaković Grupe, u kojoj više od 600 radnika tri društva i dalje štrajka te traži odlazak kompletne Uprave iako su, navodno, neki već ponudili ostavke i mandate stavili na rasp
Evo kome je država 'neposrednom preknjižbom' svojih dionica omogućila 'ulazak' u vlasničku strukturu Đuro Đaković Grupe, u kojoj više od 600 radnika tri društva i dalje štrajka te traži odlazak kompletne Uprave iako su, navodno, neki već ponudili ostavke i mandate stavili na rasp
SBplus.hr, Slavonski Brod : Đurini radnici izaći će i na ulice. Očekuju podršku građana.

Oglasila se Uprava, izjavu dao i župan

Đurini radnici izaći će i na ulice. Očekuju podršku građana.

24.10.2019. | 14:00
Radnici Specijalnih, Industrijskih rješenja i Grupe u štrajku su od jutros. Oglasila se i Uprava. Kažu problem intenzivno rješavaju, no još ne znaju kada će biti riješen. Sindikat pozvao Vladu i premijera da se uključe, a bude li potrebno radnici će izaći i na ulice u čemu očekuj
Radnici Specijalnih, Industrijskih rješenja i Grupe u štrajku su od jutros. Oglasila se i Uprava. Kažu problem intenzivno rješavaju, no još ne znaju kada će biti riješen. Sindikat pozvao Vladu i premijera da se uključe, a bude li potrebno radnici će izaći i na ulice u čemu očekuj
SBplus.hr, Slavonski Brod : Samo je u Njemačkoj oko tisuću brodskih zavarivača

Ima ih diljem svijeta

Samo je u Njemačkoj oko tisuću brodskih zavarivača

17.10.2019. | 18:15
Trodnevnom programu naglasak je stavljen na današnju znanstveno-stručno konferenciju s prijavljenih 40 radova stručnjaka i znanstvenika koji su svojim doprinosom prezentirali i promovirali novitete u zavarivačkoj struci. Nove tehnologije i materijali, robotizacija i automatizacij
Trodnevnom programu naglasak je stavljen na današnju znanstveno-stručno konferenciju s prijavljenih 40 radova stručnjaka i znanstvenika koji su svojim doprinosom prezentirali i promovirali novitete u zavarivačkoj struci. Nove tehnologije i materijali, robotizacija i automatizacij
SBplus.hr, Slavonski Brod : Na velika vrata u ĐĐ Montaži vraćaju se mostogradnji

Zaposlili više od 40 VSS radnika

Na velika vrata u ĐĐ Montaži vraćaju se mostogradnji

15.10.2019. | 14:00
'Posao izgradnje mosta u Gradiški za Montažu je vrlo značajan. Njegova vrijednost je četvrtina našeg godišnjeg prometa i tim više što će znatno uposliti naše proizvodne kapacitete u Slavonskom Brodu i povratak mostogradnji na velika vrata. Mi smo cijelo vrijeme gradili mostove, m
'Posao izgradnje mosta u Gradiški za Montažu je vrlo značajan. Njegova vrijednost je četvrtina našeg godišnjeg prometa i tim više što će znatno uposliti naše proizvodne kapacitete u Slavonskom Brodu i povratak mostogradnji na velika vrata. Mi smo cijelo vrijeme gradili mostove, m
SBplus.hr, Slavonski Brod : Zatvaraju li Rusi Rafineriju u bosanskom Brodu?

Zbog dugovanja i otkaza

Zatvaraju li Rusi Rafineriju u bosanskom Brodu?

12.10.2019. | 21:05
Hoće li krenuti najavljena plinofikacija iz Slavonskog Broda ili će Rafinerija uistinu zauvijek zatvoriti svoja vrata? Evo što kaže Milorad Dodik.
Hoće li krenuti najavljena plinofikacija iz Slavonskog Broda ili će Rafinerija uistinu zauvijek zatvoriti svoja vrata? Evo što kaže Milorad Dodik.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Nova narudžba vagona za Specijalna vozila

Dobre vijesti za radnike

Nova narudžba vagona za Specijalna vozila

12.8.2019. | 13:52
Vrijednost ugovora je 137 milijuna kuna, a isporuke vagona počinju krajem 2019. godine i nastavljaju se tijekom 2020. godine.
Vrijednost ugovora je 137 milijuna kuna, a isporuke vagona počinju krajem 2019. godine i nastavljaju se tijekom 2020. godine.
SBplus.hr, Slavonski Brod :
SBplus.hr, Slavonski Brod :