Gospodarstvo : Industrija

Objavljeno: 28.10.2019. u 20:30
Prikaza: 8033
|
Autor: A. Primorac

Promjene u vlasničkoj strukturi

Dio radnika u Đuri dobio plaću, većina nastavlja sa štrajkom

Slavonski Brod : Dio radnika u Đuri dobio plaću, većina nastavlja sa štrajkomIlustracija(Foto: AP/SBplus)

Evo kome je država 'neposrednom preknjižbom' svojih dionica omogućila 'ulazak' u vlasničku strukturu Đuro Đaković Grupe, u kojoj više od 600 radnika tri društva i dalje štrajka te traži odlazak kompletne Uprave iako su, navodno, neki već ponudili ostavke i mandate stavili na raspolaganje.

 20.30 sati:

Prema informacijama koje je potvrdio regionalni sindikalni povjerenik Antun Štivić, radnicima Industrijskih rješenja, jednog od tri društva unutar ĐĐ Grupe, danas je isplaćena plaća za rujan. Oni će, kako stvari sada stoje, sutra prestati sa štrajkom. - Plaću je dobilo tek nekih 50-ak radnika uposlenih u Industrijskim rješenjima. Za njih će sutra biti donesena odluka o prekidu štrajka, s obzirom da su isplatom rujanske plaće ispunjeni zahtjevi radnika i sindikata. No, taj prestanak štrajka vrijedi samo za radnike Industrijskih rješenja. Naime, više od 600 radnika Specijalnih vozila i dalje nije dobilo plaću te nastavljamo sa štrajkom - kazao je za SBplus Štivić.

 13:30 sati:

SLAVONSKI BROD - Ivan Božidar Ivanović, iz Londona  23. listopada ove godine prešao je prag od 5% glasačkih prava u izdavatelju ĐURO ĐAKOVIĆ Grupe d.d. i to neposredno preknjižbom dionica sa zastupničkog računa CERP (0/1) REPUBLIKA HRVATSKA (1/1) broj 9379460 - izvijestili su danas iz ĐĐ Grupe.

Situacija u Đuri možda je prilika na kojoj će se jasno oslikati stav hrvatske države prema Slavoniji i Slavoncima. Daleko više nego projektom Slavonija i izgradnjom cesta, vodovodnih mreža, energetskom obnovom škola i vrtića...jer ne bude li industrije i gospodarstva tim će se cestama voziti sve veći broj onih koji će putovati samo u jednom smjeru.

- Ne znam točno o kome je riječ jer mi smo samo zaprimili obavijest o promjeni u vlasničkoj strukturi o čemu smo, sukladno zakonskim odredbama, obavijestili javnost - izjavio je Marko Bogdanović, predsjednik Uprave ĐĐ Grupe, u kojoj radnici još uvijek štrajkaju zbog neisplaćenih plaća za mjesec rujan, a Uprava, kako je kazao Bogdanović, intenzivno radi na rješavanju problema.

On ne podrazumijeva samo iznalaženje sredstava za rujansku plaću, nego prije svega, nakon 'izlaska' Zagrebačke banke, pronalazak novog kreditora kojim bi se jamčila daljnja stabilnost i sigurnost isplata primanja. - Danonoćno se radi na iznalaženju dugoročnog rješenja - poručio je Bogdanović, dodavši kako se s tim krenulo i prije izbijanja štrajka u kojem sudjeluje više od 600 radnika Specijalnih vozila, Industrijskih rješenja i Grupe.

- Čuli smo za promjenu u vlasničkoj strukturi što za nas samo znači da još postoji onih koji su zainteresirani za Đuru. No, za sam štrajk ta informacija nije presudna. Mi i dalje štrajkamo. I tako će biti dok se ne isplati plaća za rujan. U ovome trenutku imamo potrebna odobrenja za skup koji će u srijedu biti održan ispred zgrade Županije, a ako ni to ne donese očekivano rješavanje problema, od ponedjeljka ćemo krenuti s pripremama organiziranog odlaska na Markov trg u Zagreb pri čemu očekujemo i potporu građana Slavonskog Broda i Brodsko-posavske županije - kazao je za SBplus Antun Štivić, regionalni povjerenik Sindikata metalaca Hrvatske, dodajući kako su pismo o nimalo zavidnoj situaciji Đurinih radnika uputili i ministru branitelja. Njegov odgovor još očekuju. 

Baš kao što očekuju i ostavku Uprave. Navodno je Igor Rubil, izvršni direktor ĐĐ Industrijskih rješenja podnio ostavku, a svoj mandat na raspolaganje stavio i član Uprave Bartol Jerković iz Specijalnih vozila. - Imamo informaciju da je Rubil ostavku ponudio s 1. jedanaestim, a da je Jerković mandat na raspolaganje ponudio još i ranije, ali mi i dalje ustrajemo na odlasku postojeće Uprave ĐĐ Grupe u cijelosti te tražimo imenovanje kriznog menadžmenta - poručio je Štivić.

Sam Marko Bogdanović istaknuo je kako navode o ostavkama i ponuđenim mandatima ne može komentirati. Tim više što nadzorni odbori još nisu održani. U Specijalnim vozilima sjednica NO je danas, te bi se nakon toga mogla znati i konkretnija informacija.

Problem neisplate rujanskih plaća ali i pronalaska novog kreditora problem je koji pokušavaju, potvrdili su nam iz Sindikata, u okviru svojih mogućnosti riješiti i iz Županije. Hoće li ti pritisci prema državi, kao većinskom pojedinačnom dioničaru, koja je to ostala i nakon što se 'odrekla' svojih dionica koje su preknjižene dioničaru Ivanu Božidaru Ivanoviću iz Londona, uroditi plodom - tek će se vidjeti. Situacija u Đuri možda je prilika na kojoj će se jasno oslikati stav hrvatske države prema Slavoniji i Slavoncima. Daleko više nego projektom Slavonija i izgradnjom cesta, vodovodnih mreža, energetskom obnovom škola i vrtića...jer ne bude li industrije i gospodarstva tim će se cestama voziti sve veći broj onih koji će putovati samo u jednom smjeru.

Obavijest o zaprimljenoj obavijesti o promjenama u glasačkim pravima
28.10.2019.
HRVATSKA AGENCIJA ZA NADZOR FINANCIJSKIH USLUGA
10 000 Zagreb
Miramarska 24
ZAGREBAČKA BURZA d.d.
10 000 Zagreb
Ivana Lučića 2a
Slavonski Brod, 28.10.2019.
Naš broj: 90/2019
Predmet: Obavijest o zaprimljenoj obavijesti o promjenama u glasačkim pravima
Sukladno članku 472. Zakona o tržištu kapitala izvještavamo Vas da je društvo ĐURO ĐAKOVIĆ Grupa d.d., M. Budaka 1, Slavonski Brod, dana 25.10.2019. godine zaprimilo obavijest dioničara Ivan Božidara Ivanovića, London, Engleska, o stjecanju dionica Društva, čime nas je navedeni dioničar obavijestio da je dana 23.10.2019. godine prešao prag od 5% glasačkih prava u izdavatelju ĐURO ĐAKOVIĆ Grupa d.d. i to neposredno preknjižbom dionica sa zastupničkog računa CERP (0/1) REPUBLIKA HRVATSKA (1/1) broj 9379460, a temeljem Zaključka Centra za restrukturiranje o prodaju, KLASA: UP/I-942-05/18-01/7, URBROJ:360-04-0202/03-2019-14 od 9.1.2019. godine.
Navedenim stjecanjem stekao je 883.589 dionica, koje predstavljaju 8,70 % glasačkih prava kod Izdavatelja.
Nakon tog stjecanja navedeni dioničar u svom vlasništvu ima ukupno 883.589 dionica, što predstavlja 8,70 % glasačkih prava kod Izdavatelja.
Đuro Đaković Grupa d.d.

 

Broj komentara: 6

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
leteci_holandez

leteci_holandez

Komentirano: 29.10.2019. | 20:37

1

Ovo je ako sam dobro izračunao već deveti dan sudeći po tvojim izvještajima da tamo cure pare koje ćemo naravno svi jednom platiti. Članak ima preko 7300 pregleda i frapira činjenica kako se uhljebi u Vodovodu prave blentavi ( doduše dvojba je da li se prave ) po ovom pitanju. Ajmo uhljebi skidajte se sa fejsa i na teren zaraditi plaču. Duspari i njegovoj ekipi se treba "zahvaliti" na idućim izborima i poslati ih u rapotarnicu povijesti.
igramala

igramala

Komentirano: 29.10.2019. | 19:41

2

Direktoru koji je dao otkaz, kapa do poda. Uplatio svojim radnicima plaću i otisao cist. O tom ja pričam, covjek je iz Broda, pa još 50 godina mora hodat gradom. Palac gore.
MENTALIST

MENTALIST

Komentirano: 29.10.2019. | 8:25

3

Plaće su samo mali dio cjelokupne igre, što dalje, ugovorenog posla ima to je nesporno ,samo tko če od dobavljaća ulaziti u rizik , ili koja će banka odobriti kredit i tko če to potpisat .Koliko vidim vlada nas ne šljivi ,direktori daju otkaze , samo me zanima imaju li u govorima dogovorene otpremnine ili nemaju, konfuzija
Igramala

Igramala

Komentirano: 28.10.2019. | 22:39

4

Kako to, do juce najveći gubutnici isplatili plaću. A SV koji su bilo hvaljeni i stalno potpisuju super ugovore su u banani... Ugasili firmu koja izrađuje opremu od limova debljine 150 mm , a bazirali se na proizvodnju limenih konzervi debljine 12mm.
go_west

go_west

Komentirano: 28.10.2019. | 17:58

5

ĐĐ Industrijska rješenja su danas isplatila plaću za rujan 2019. Stoga vise ne bi trebali strajkati, jer je i direktor podnio ostavku.
Taubek

Taubek

Komentirano: 28.10.2019. | 13:39

6

" Bartol Jerković iz Specijalnih vozila. - Imamo informaciju da je Rubil ostavku ponudio s 1. jedanaestim, " Pa pogledajte kako se po novome pise datum....hahahaha...Aleksandra jel tebi uciteljica " nečeju" predavala u osnovnoj?

Broj komentara: 6

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
SBplus.hr, Slavonski Brod : Đuri Đakoviću stiže 300 milijuna kuna potpore

Europska komisija odobrila odluku Vlade

Đuri Đakoviću stiže 300 milijuna kuna potpore

10.5.2020. | 10:15
SBplus.hr, Slavonski Brod : Đuro u problemu zbog koronavirusa

Iz ĐĐ Grupe obavijestili

Đuro u problemu zbog koronavirusa

29.4.2020. | 18:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : Đuro traži potporu HZZ-a za očuvanje radnih mjesta

Zbog COVID-19 otežano posluju

Đuro traži potporu HZZ-a za očuvanje radnih mjesta

1.4.2020. | 17:15
SBplus.hr, Slavonski Brod : Gubitak Đuro Đaković grupe je 112,5 milijuna kuna

U prošloj, 2019. godini

Gubitak Đuro Đaković grupe je 112,5 milijuna kuna

1.3.2020. | 16:30
SBplus.hr, Slavonski Brod : Hoće li se pojaviti zainteresirani za Đurinu tešku halu?

Oglas za iskazivanje interesa za kupnju

Hoće li se pojaviti zainteresirani za Đurinu tešku halu?

28.2.2020. | 13:45
SBplus.hr, Slavonski Brod : Imenovan ‘kontrolor krize’ u Đuri Đakoviću

Nakon podnošenja ostavke predsjednika NO

Imenovan ‘kontrolor krize’ u Đuri Đakoviću

27.2.2020. | 13:45
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Potencijal Specijalnih je u daljnjoj modernizaciji tenkova'

D. Krstičević potpisao ugovor sa ĐĐ SV:

'Potencijal Specijalnih je u daljnjoj modernizaciji tenkova'

18.2.2020. | 16:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : Slaven Posavac i službeno podnio ostavku

Stupa na snagu 31. siječnja

Slaven Posavac i službeno podnio ostavku

21.1.2020. | 16:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : Vlada precizirala kako 'Đuro' mora potrošiti milijune

Najbitniji su dobavljači i banke

Vlada precizirala kako 'Đuro' mora potrošiti milijune

20.1.2020. | 11:35
SBplus.hr, Slavonski Brod : Umjesto Đuri Đakoviću, posao pripao Krstičevićevoj tvrtki

Izgradnja naftnih spremnika

Umjesto Đuri Đakoviću, posao pripao Krstičevićevoj tvrtki

17.1.2020. | 19:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Čini mi se lakšim naći tri strateška partnera nego jednog'

Novi šef Đure Đakovića:

'Čini mi se lakšim naći tri strateška partnera nego jednog'

12.1.2020. | 11:30
SBplus.hr, Slavonski Brod : Očekivano brodsko ime na poziciji predsjednika Uprave Grupe

Obistinila se gradska šuškanja

Očekivano brodsko ime na poziciji predsjednika Uprave Grupe

7.1.2020. | 11:50
SBplus.hr, Slavonski Brod : Đurinim radnicima danas je isplaćena plaća za studeni

U novoj godini nova filozofija

Đurinim radnicima danas je isplaćena plaća za studeni

3.1.2020. | 20:30
SBplus.hr, Slavonski Brod : Siguran sam da smo našli sredstva za još jednu plaću u Đuri

Ministar gospodarstva Darko Horvat:

Siguran sam da smo našli sredstva za još jednu plaću u Đuri

30.11.2019. | 13:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : Kada će ljudi moći nahraniti svoju djecu, kupiti im poklone?

Radnici ĐĐ Specijalnih očajni pitaju:

Kada će ljudi moći nahraniti svoju djecu, kupiti im poklone?

28.11.2019. | 12:45
SBplus.hr, Slavonski Brod : Đuro Đaković dobit će posao modernizacije Bradley vozila?

Brod bi mogao dobiti remontni centar

Đuro Đaković dobit će posao modernizacije Bradley vozila?

27.11.2019. | 16:20
SBplus.hr, Slavonski Brod : Iz ĐĐ Specijalnih otišlo sto ljudi, plaća nema, ide štrajk

Sindikat u Zagreb, Sindikat iz Zagreba

Iz ĐĐ Specijalnih otišlo sto ljudi, plaća nema, ide štrajk

27.11.2019. | 15:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : Evo zašto je Uprava ĐĐ Specijalnih vozila dala ostavku

Oglasila se Uprava

Evo zašto je Uprava ĐĐ Specijalnih vozila dala ostavku

25.11.2019. | 17:00
SBplus.hr, Slavonski Brod :
SBplus.hr, Slavonski Brod :