Crna kronika

Objavljeno: 14.1.2020. u 15:50
Prikaza: 4780
|
Autor: SBplus

Misteriozni zločin bez tijela

U dugoj potrazi za Zoricom sve je više nepoznanica

Slavonski Brod : U dugoj potrazi za Zoricom sve je više nepoznanicaZorica Fadljević (u sredini).(Foto: HGSS/Privatna arhiva)

Za nestanak i ubojstvo Zorice Fadljević iz Sibinja osumnjičeni su supružnici Mijo i Slavica Karmazen. No nakon 56 dana još uvijek se traga za tijelom, a istraga tapka u mjestu.

Radne košulje Antuna Karmazena ostale su neispeglane.

Slavica Karmazen nije se pojavila u petak 22. studenoga u kući svoje šogorice Jelke, kako joj je dan ranije obećala. Do tog petka uvijek bi održala riječ, ali taj dan nije mogla. Zajedno s dvije godine starijim suprugom, 62-godišnjim Mijom, odvedena je iz kuće pod sumnjom da je počinila zločin koji je još uvijek obavijen misterijom jer tijelo 47-godišnje Zorice Fadljević iz Sibinja kod Slavonskog Broda još nije pronađeno. Kad su joj policajci priopćili da je uhićena, onesvijestila se i prvo su je morali odvesti u slavonskobrodsku bolnicu pa tek potom u policiju. Iz nekoliko nam je izvora potvrđeno da je teško podnijela uhićenje i da je prerezala vene, piše Jutarnji.

Krvavi trag na papučici gasa

Zorica Fadljević posljednji je put viđena u ponedjeljak 18. studenoga oko 17 sati u Štamparevoj ulici u Slavonskom Brodu. Njezin suprug Drago odvezao ju je na sastanak s njemu nepoznatom ženom. Bila je to Slavica Karmazen. Zoričin sin Dario ne želi mnogo govoriti o misterioznom ubojstvu svoje majke, čije tijelo još nije nađeno, i upućuje nas na policiju.

- Ja sam stalno u kontaktu s policijom, njima se obratite. Ali, imaju oni dosta dokaza. - bio je kratak sin Zorice Fadljević. S obzirom na to da istraga još traje, obitelj Zorice Fadljević ne želi više puno govoriti za medije.

Poznato je da je Zorica na ulazu u slavonskobrodsku bolnicu kratko razgovarala sa ženskom osobom. Njih dvije uputile su se prema drugom kraju bolnice, prema parkiralištu preko puta tržnice. No sastanak, koji je prema riječima Zorice trebao trajati tek desetak minuta, misteriozno se oduljio. Prolazili su sati. Zorica se nije pojavljivala, a njezin suprug Drago palio je cigaretu za cigaretom. Mislio je da je Zorica na pregledu, obilazio je bolničke hodnike, ali suprugu nije nigdje pronašao. Nije imao mobitel. Susretljivi mladić kojeg je zamolio za uslugu nazvao je njegovu najmlađu kćer. Drago je u jednom trenutku pomislio da se negdje mimoišao sa suprugom i da je ona već stigla kući. "Mama nije kod kuće!” rekla mu je najmlađa kći. Prošla su već 22 sata i Drago Fadljević zaputio se kući prebirući po mislima gdje bi mogla biti Zorica. Kad je stigao u Sibinje i uvjerio se da mu supruga nije kod kuće, alarmirao je stariju kćer Maju, vojnikinju, i sina Darija.

Narednog dana, u utorak 19. siječnja, prijavili su nestanak policiji. Drago je do u detalja opisao sve o trenucima kad je posljednji put vidio svoju suprugu, a Maja je policajcima ispričala da ju je majka tog ponedjeljka nazivala u više navrata, da su razgovarale o raznim temama te joj je rekla da se zabavi sa svojim kolegicama vojnikinjama. Maja je pretpostavljala da joj je majka išla pomoći ženi s kojom se trebala naći. Policija je u samo tri dana došla do supružnika Karmazen u Šumeću i već u subotu oni su bili kod tužitelja i optuženi za ubojstvo. Ali, misterij ubojstva bez tijela nije razriješen. Tijela nema, a ni materijalni tragovi još uvijek nisu "zapečatili” sve sumnje da su Slavica i Mijo ubili Zoricu i riješili se leša.

I dok policija traži tijelo, forenzičari analiziraju tragove, ali slučaj se ne raspliće. Naprotiv, sve je više nepoznanica i kontroverzi. Krunski dokaz koji je odveo Slavicu i Miju iza rešetaka krvavi je trag na papučici gasa srebrnog metalik Clija supružnika Karmazen.

- Policija je našla nekoliko kapljica krvi na papučici gasa. Ali, Mijo je tih dana klao dvije svinje, klao je i kokoši koje su držali, i moguće je da je negdje ugazio u krv, pa otuda i te kapljice krvi. Prema posljednjoj verziji koju smo čuli ovih dana, navodno je u igri i neka treća osoba, ali tko je to - ne znam. - rekao nam je mještanin Šumeća koji poznaje osumnjičene supružnike, ali i žrtvu.

Mještani u nevjerici

- Mijo je vozio radnike Đure Đakovića, bio je i dizaličar, a uskoro je trebao ići u mirovinu. Prije otprilike pet-šest godina bio je u Njemačkoj kako bi sredio kuću, bavi se poljoprivredom. Tisuću ljudi da pitate za njega nitko vam o njemu ne bi rekao ništa loše. On u cijelom svom radnom vijeku, koliko mi je poznato, nije imao ni prometni prekršaj - kaže nam mještanin Šumeća.

Takav glas ne prati pak i njegovu suprugu Slavicu. Žena koja se brinula o nekoliko starijih sumještana, među ostalima i o Mijinom bratu Antunu i njegovoj supruzi Jelki, kojoj je u petak 22. studenoga trebala doći peglati veš, kažu u Šumeću, već je imala posla s policijom. I to navodno zbog nekih ponjava koje je navodno uzela od žene o kojoj se brinula, a koja je u međuvremenu preminula. Te su ponjave navodno viđene kod nje i netko je to prijavio. Sve to ipak je minorno prema optužbama za teški zločin nad ženom koju su i Slavica i njezin suprug poznavali.

To poznanstvo datira od jednog od hodočašća u Međugorje, gdje je, kao i u Mariju Bistricu Mijo u fušu prevozio hodočasnike i tako je i upoznao Zoricu Fadljević. I dok jedni tvrde da je tu možda nečeg i bilo, drugi odlučno opovrgavaju priče prema kojima bi se Mijo "spetljao” s 15 godina mlađom ženom iz Sibinja.

- Navodno ga je ona optužila da je trudna s njim, znam jer mi je Mijo to rekao, ali je on tvrdio da su to najobičnije gluposti. - kaže naš sugovornik koji poznaje osumnjičene supružnike. Policija je potvrdila da je Mijo Karmazen u listopadu ove godine dvaput prijavio Zoricu Fadljević zbog uznemiravanja, ali nije otkrila sadržaj prijave. Priče o tome da su supružnici navodno priznali ubojstvo pokazale su se neutemeljenima.

- Svašta se pisalo, istražite malo, ali ja vam ništa ne mogu reći, žao mi je - rekla je za Jutarnji Kristina, starija kći supružnika Karmazen i poklopila slušalicu. Prema pričama u Šumeću, Mijo nije bio jedina žrtva ucjenjivanja.

- Ma, kažu neki da je ona zapravo otišla u Njemačku i kako se sada svemu tome smije - zagonetno nam je rekao Šumećanin s kojim smo razgovarali, ne otkrivajući na čemu temelji tu svoju pretpostavku. Da je Zorica Fadljević napustila Hrvatsku, policija bi to znala. Međutim, i dalje traje intenzivna potraga za njezinim tijelom, i to već treći mjesec. Ni policija niti HGSS ne govore mnogo o pojedinostima pretrage. Policija koja je koordinira koristi se i uslugama slavonskobrodske stanice HGSS-a. Boris Lovrić, pročelnik brodske stanice HGSS-a, o potrazi nam je rekao:

- I prije nekoliko dana smo odrađivali na terenu, ali shvatite, ne mogu vam otkriti koje smo područje pretraživali i što smo tražili. U prvoj fazi radili smo tzv. brzinsku pretragu, pretraživali smo prometnice, zemljane putove, usjeke, jarke i vodotokove, jer se obično nestale osobe pronađu na takvim mjestima. Nakon što ta prva faza potrage nije dala rezultat, u drugoj fazi smo češljali teren sa psima i plovilima, a koristili smo i dronove. Pretraga je bila koncentrirana na okolicu Slavonskog Broda. Trenutačno čekamo nove informacije da bismo nastavili potragu. - ispričao je za Jutarnji Boris Lovrić, kojem je ovo sigurno jedna od dugotrajnijih i napornijih potraga, zasad bez rezultata.

Svi naši sugovornici kažu da na supružnicima Karmazen nakon kobnog ponedjeljka 18. studenoga do uhićenja 22. studenoga nisu primijetili ništa neobično. Najnormalnije su živjeli, nisu primijetili nikakve znakove nervoze ili bilo čega što bi upućivalo da su počinili težak zločin. Policija je pak došla do saznanja da su nakon tog ponedjeljka dugo prali automobil. Iz kuće je navodno odnesen nož koji je poslan na analizu.

Ostatak teksta pročitajte OVDJE.

Broj komentara: 0

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
SBplus.hr, Slavonski Brod : Vrijeđala i omalovažavala policajce na ulici

Usred bijela dana

Vrijeđala i omalovažavala policajce na ulici

22.1.2020. | 15:05
SBplus.hr, Slavonski Brod : Završna rasprava u slučaju Tomašević trajala satima

Sudac čvrsto odlučio sve privesti kraju

Završna rasprava u slučaju Tomašević trajala satima

21.1.2020. | 16:35
SBplus.hr, Slavonski Brod : Policija ih uhvatila kako mrtvi pijani voze brodskim ulicama

'Kapitalac' imao više od tri promila

Policija ih uhvatila kako mrtvi pijani voze brodskim ulicama

20.1.2020. | 14:50
SBplus.hr, Slavonski Brod : Poznati detalji brutalne tučnjave djevojaka u centru grada

Sudionice prekršajno prijavljene

Poznati detalji brutalne tučnjave djevojaka u centru grada

17.1.2020. | 12:10
SBplus.hr, Slavonski Brod : Bez pomoći zajednice neće uspjeti obnoviti svoj dom

'Imala sam malo. Sad više nemam ni to.'

Bez pomoći zajednice neće uspjeti obnoviti svoj dom

16.1.2020. | 16:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : Policija se oglasila o tučnjavi djevojaka u centru grada

Divlje ponašanje u Slavonskom Brodu

Policija se oglasila o tučnjavi djevojaka u centru grada

15.1.2020. | 12:55
SBplus.hr, Slavonski Brod : Na granici pokazao putovnicu s umetnutim lažnim stranicama

U Hrvatsku pokušao ući u Slav. Šamcu

Na granici pokazao putovnicu s umetnutim lažnim stranicama

7.1.2020. | 18:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : Uhićen u 'Širokoj' zbog vrijeđanja policajaca

Poklon za 'Novu'

Uhićen u 'Širokoj' zbog vrijeđanja policajaca

2.1.2020. | 17:20
SBplus.hr, Slavonski Brod : Policiji pune ruke posla sa 'sitnim' ribama

Prekršajne prijave kao božićne čestitke

Policiji pune ruke posla sa 'sitnim' ribama

20.12.2019. | 16:15
SBplus.hr, Slavonski Brod : Zbog droge u džepovima, ‘pala’ trojica

Policija ‘pročešljala' gradskim ulicama

Zbog droge u džepovima, ‘pala’ trojica

18.12.2019. | 17:15
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Napuhao' čak 2,4 promila

Vikend s više ozlijeđenih u prometu

'Napuhao' čak 2,4 promila

16.12.2019. | 16:40
SBplus.hr, Slavonski Brod : Vratima automobila srušila biciklisticu

Teške tjelesne ozlijede

Vratima automobila srušila biciklisticu

13.12.2019. | 14:30
SBplus.hr, Slavonski Brod : Policija uhvatila serijske lopove

Krali akumulatore, gorivo, cigarete...

Policija uhvatila serijske lopove

12.12.2019. | 19:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : Zvonimir nam je otkrio kako je prošao razgovor u Policiji

Bili smo s njim pred Policijskom upravom

Zvonimir nam je otkrio kako je prošao razgovor u Policiji

11.12.2019. | 13:45
SBplus.hr, Slavonski Brod : Najglasniji Đurin štrajkaš pozvan na razgovor u policiju

Želi li netko zaplašiti radnike?

Najglasniji Đurin štrajkaš pozvan na razgovor u policiju

10.12.2019. | 14:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : Razbijao vozila i vrijeđao policajce

Zbog prethodnih nesuglasica

Razbijao vozila i vrijeđao policajce

9.12.2019. | 16:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : Brođanin pronašao nestalog sugrađanina u Münchenu

Sretan kraj potrage za 18-godišnjakom

Brođanin pronašao nestalog sugrađanina u Münchenu

7.12.2019. | 8:50
SBplus.hr, Slavonski Brod : Kažnjeni zbog opijanja na željezničkom kolodvoru

Od 2,2 do više od 3 promila u organizmu

Kažnjeni zbog opijanja na željezničkom kolodvoru

6.12.2019. | 16:30
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Rentanim' automobilom prevozili su ukradenu 'robu'

'Tri mušketira'

'Rentanim' automobilom prevozili su ukradenu 'robu'

4.12.2019. | 17:20
SBplus.hr, Slavonski Brod :
SBplus.hr, Slavonski Brod :