Crna kronika

Objavljeno: 23.10.2018. u 21:00
Prikaza: 3639
|
Autor: Ž.G./SBplus

Veliki propust slavonskobrodskog Suda?

O nasilju morala svjedočiti udaljena pola metra od supruga

Aleksandra Primorac/SBplus
Foto: Aleksandra Primorac/SBplus
 • Aleksandra Primorac/SBplus
 • Aleksandra Primorac/SBplus
 • Željka Gavranović/SBplus
 • Aleksandra Primorac/SBplus
 • pozega.eu
 • pozega.eu

Mara Tomašević jučerašnjim je uvjetima svjedočenja dodatno istraumatizirana i pretvorena u žrtvu, a sve zbog nemara institucija. I dok stručnjakinje tvrde kako je propust ogroman, prva žena Lijepe Naše, kao i inače, nema ništa za dodati o pravima i zaštiti žena, baš kao ni o slučajevima njihova tretmana u hrvatskim bolnicama.

SLAVONSKI BROD - Na jučerašnjem suđenju požeško-slavonskom županu Alojzu Tomaševiću za obiteljsko nasilje i zlostavljanje supruge, održanom na Općinskom sudu u Slavonskom Brodu, Mara Tomašević bila je prisiljena svoju stranu mučne obiteljske priče iznositi sjedeći tek pola metra udaljena od supruga.

Suđenje je portal Indeks.hr danas analizirao u dva zanimljiva članka, oba prvenstveno sa stajališta zlostavljane žene.

Najmučniji dio prvog dana suđenja nedvojbeno je bilo svjedočenje Mare Tomašević o nasilju koje je doživjela. „Bilo je nasilja. Pogotovo u zadnje tri godine. Kad bih ga pitala gdje je bio, poslao bi me znate već gdje. Članovi obitelji to nisu vidjeli. Čuli su naše svađe, ali nisu vidjeli. Par puta imala sam razbijeno oko. U trudnoći, kada sam nosila kćer, gurao me po kući, skoro me ubio. Htio me i pregaziti i autom", kazala je, između ostalog, gospođa Tomašević, koja je nasilje prijavila policiji, a pisala je i vrhu HDZ-a te predsjedniku stranke, Andreju Plenkoviću.

Oni očigledno nisu smatrali da se trebaju miješati u nečije bračne probleme jer na Marine vapaje upomoć nitko nije odgovorio.

„Razbijao mi je oko, gurao me u trudnoći pred roditeljima i braćom. Posljednji put, po povratku s puta, šamarao me pet, šest puta po glavi da se ne vide masnice, uhvatio me za vrat. Dizao je nož na mene, prijetio da će me zaklati, psovao", samo je dio iz njezinog svjedočenja.

Kolindi je stalo samo do Kolinde

Dok je Mara u sudnici svjedočila udaljena pola metra od supruga za kojeg tvrdi da ju je zlostavljao, u Zagrebu je predsjednica Republike Hrvatske, Kolinda Grabar-Kitarović, držala suhoparni i već danas zaboravljeni govor na temu energetike. Od novinara je Kolinda nakon govora pobjegla kroz sporedni izlaz, tako da nije bilo prilike da je upitaju izražava li ona ljudsku i žensku solidarnost Mari Tomašević.

No odgovor na to ionako znamo - u svakom je slučaju negativan jer dosad ni na koji način nije pokazala solidarnost niti podršku prema zlostavljanoj supruzi svojeg bivšeg stranačkog kolege. Predsjednica RH - prva žena koja je u povijesti neovisne Hrvatske izabrana na tu poziciju - odlučila je o svemu tome šutjeti.

Pritom ta šutnja nije izraz neutralnosti, nego ona predstavlja jasno zauzimanje stava. Tko šuti, taj se slaže, to je jedna moguća interpretacija Kolindine šutnje na temu obiteljskog nasilja. Druga je da joj nasilje nad ženama jednostavno nije dovoljno relevantna tema da bi se o njoj javno oglasila i da bi se odlučno pozabavila tom tematikom.

Cijeli dosadašnji mandat Kolinda Grabar-Kitarović je dokaz toga da izbor žene na neku visoku političku funkciju u državi ne znači automatski i da će se ta političarka zalagati za prava žena u društvu niti da će se položaj žena ikako popraviti. Jedina žena koja profitira od Kolindinog predsjednikovanja je - sama Kolinda.

Predsjednica šuti i dok žene diljem 'Lijepe Naše' prekidaju šutnju

U protekle tri i pol godine imala je pregršt prilika da zauzme proaktivan stav u vezi prava žena u RH i nikada to nije učinila. Kolinda šuti čak i usred aktualne akcije #Prekinimošutnju kojom se želi stati na kraj mučnim iskustvima u hrvatskim bolnicama i obavljanju medicinskih zahvata „na živo".

No, zato, umjesto Kolinde, o Marinom slučaju i njezinim pravima progovaraju ostale žene.

„Mara Tomašević posljednji je primjer da se žrtve nasilja dodatno traumatizira na sudu", rekla je u razgovoru za Index Sanja Sarnavka, bivša predsjednica udruge B.a.B.e. koja se niz godina bavila žrtvama obiteljskog nasilja.

Anamaria Drožđan Kranjčec, pravnica Ženske sobe kazala je kako je u Marinom slučaju prekršena europska Direktiva koja, između ostalog, kaže kako bi „rizik sekundarne i ponovljene viktimizacije, zastrašivanja i odmazde od strane počinitelja ili zbog sudjelovanja u kaznenom postupku trebalo ograničiti provođenjem postupka na usklađeni način i uz poštovanje, omogućujući žrtvama uspostavu povjerenja u tijela."

DORH i sud morali su, dakle, reagirati u ovom slučaju.

„Žrtve kaznenog djela više ne smiju sjediti kraj zlostavljača, tako nam stoji u Zakonu o kaznenom postupku, tako da se ovdje radi o čudnom propustu", smatra ona te dodaje kako žrtve nasilja, koje su se za pomoć obratile Ženskoj sobi, stalno svjedoče putem audio-video uređaja.

Općinski sud u Slavonskom Brodu: 'Nitko nije tražio udaljavanje okrivljenika'

Portal Indeks poslao je upit i Općinskom sudu u Slavonskom Brodu o tomu zašto je Mara Tomašević morala sjediti tik do supruga, a oni su rekli kako je ispitana sukladno Zakonu te kako je upoznata s pravima žrtve u postupku.

„Svjedokinja Mara Tomašević ispitana je sukladno odredbama Zakona o kaznenom postupku (dalje: ZKP/08). Nitko nije tražio, niti je sud procijenio potrebnim udaljavanje okrivljenika iz sudnice za vrijeme davanja iskaza oštećene Mare Tomašević. Oštećena Mara Tomašević u skladu s odredbama ZKP/08 upoznata je o pravima žrtve u kaznenom postupku", stoji u odgovoru Općinskog suda u Slavonskom Brodu.

Naša strana Europe - jučer na optuženičkoj klupi, danas ugledan Župan

I dok su prava Mare Tomašević jučer očigledno narušena, onaj koji je sjedio pola metra od nje danas se već s osmijehom na licu naslikavao prilikom radova na modernizaciji lokalne ceste u Općini Čaglin. Usprkos svemu, on je i dalje aktivan na svojoj funkciji požeško-slavonskog župana. Nevjerojatno, ali istinito.

No, da ne biste pomislili kako je to normalno, podsjećamo kako je, primjerice, norveški ministar ribarstva, Per Sandberg, podnio ostavku nakon priznanja da je prekršio vladine sigurnosne protokole prilikom srpanjskog odmora u Iranu. Sandbergov je grijeh, pritom, bio puno manji od navodnog Tomaševićeva - na odmor je ponio službeni mobitel, a svoju Vladu nije izvijestio o tom putovanju. Iz Požege, nažalost, ni traga odstupanju s ugledne dužnosti.

  Broj komentara: 6

  Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

  RegistracijaPrijava
  Gejmer

  Gejmer

  Komentirano: 24.10.2018. | 14:32

  1

  Gospa će mu oprostiti,pet zdravo Marija amen, https://net.hr/danas/svijet/sef-mjesne-zajednice-snimljen-kako-tuce-zenu-nemam-opravdanja-ali-ta-osoba-danima-automobilom-blokira-ulaz-u-moj-pansion/
  XSIZE

  XSIZE

  Komentirano: 24.10.2018. | 14:10

  2

  Upravo to je poanta, jer ako može pričati pi...rije na račun vrsta jogurta i ine, onda valjda može pet minuta svog vremena posvetiti takvim teškim temama. I da, to je najmanje što bi trebala, izraziti osudu i solidarnost, pogotovo kad se radi o njenim najbližim suradnicima i suradnicima vlade. Ne pričamo o Peri Perić iz Dubovika nego o jednom ŽUPANU i SABORSKOJ ZASTUPNICI! Ako je mogla janjce ići okretati u šator, onda valjda može i na ovu temu nešto reći. Ili ne smije?
  B_Stipic

  B_Stipic

  Komentirano: 24.10.2018. | 13:42

  3

  XSIZE@ u Hrvatskoj nažalost na dnevnoj razini ima toliko pojavnosti zla da bi Predsjednica mogla svakodnevno po cijeli dan solidarizirati se pojedinačno s ovom ili onom, s ovim ili onim i svaki puta osuđivati takvu pojavu. To nije i ne može biti jedina uloga i jedina preokupacija predsjednice / predsjednika RH. Poantu sam i te kako skužio - samo nije ona koju Ti iznosiš.
  XSIZE

  XSIZE

  Komentirano: 24.10.2018. | 7:15

  4

  Moj Stipiću, ne kužiš poantu. Poanta je da nije izrazila potporu ženama koje su izašle sa svojim svjedočanstvima, nije izrazila potporu Mari Tomašević, nije izrazila potporu zastupnici mosta. Nije, jer ne smije i to je jedina poanta, a te protokolarne sastanke, čak jedan godišnje na tu temu, ne uzimam u obzir. Bitan je stav, a ona ga neće, ili još gore, ne smije zauzeti zbog politike! Zamisli da je predsjednica rekla: Solidariziram se sa g. Marom Tomašević i najoštrije osuđujem obiteljsko nasilje! Misliš da bi se Alojz ovako prpošno šetao i naslikavao? Fuj!!
  ivomarkic

  ivomarkic

  Komentirano: 24.10.2018. | 1:43

  5

  Obećala je da će lupiti šakom o stol...taj TUP još nismo čuli!
  B_Stipic

  B_Stipic

  Komentirano: 24.10.2018. | 0:24

  6

  Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović primila je predstavnice Nacionalnog tima za prevenciju i suzbijanje nasilja u obitelji i nasilja nad ženama: potpredsjednicu Nacionalnog tima Renatu Odeljan i članice Suzanu Kikić, Maju Mamulu, Sandru Batlak i Sanju Sarnavku. Iskazana je potreba za novom državnom strategijom u borbi protiv nasilja kao i jasno definiranje zaduženja uz dodatna financijska sredstva za učinkovitiju borbu protiv nasilja u obitelji i nasilja nad ženama. Predsjednica Republike iskazala je spremnost za svesrdnim angažmanom u zajedničkim naporima borbe protiv nasilja nad ženama. (Ženska soba, Centar za seksualna prava, 29. studenoga 2016.). Kolinda Grabar-Kitarović: „Nasilje je jezik slabića, a naša je zadaća uspostaviti sustav zaštite od nasilja, još više društveno ozračje nenasilja, u kojem će svatko, posebice djeca i žene, imati sigurnost ne samo života nego i svog dostojanstva.“ (Večernji list, 22. rujna 2017.) Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović primila je u četvrtak pravobraniteljicu za ravnopravnost spolova Višnju Ljubičić te druge predstavnice udruga koje se brinu za zaštitu i prava žrtava nasilja nad ženama i nasilja u obitelji u povodu obilježavanja Nacionalnoga dana borbe protiv nasilja nad ženama. Cilj susreta bio je upozoriti na probleme i poteškoće s kojima se u svome radu svakodnevno susreću predstavnice udruga i njihove štićenice, a razgovaralo se i o alarmantnim podatcima o porastu nasilja, kao i o unaprjeđivanju rada svih tijela koji su obuhvaćeni protokolom o postupanju u obiteljskom nasilju i nasilju prema ženama. (Jutarnji list, 20. rujna 2018.)

  Broj komentara: 6

  Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

  RegistracijaPrijava

  Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

  Ostali članci u rubrici
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Policajcima nudili mito, a potom bježali od njih po gradu

  Sa slavonskobrodskih ulica

  Policajcima nudili mito, a potom bježali od njih po gradu

  23.4.2019. | 15:45
  Sukob dvojice mladića sa jednako mladim slavonskobrodskim policijskim službenicima, nakon nuđenja mita i opiranja uhićenju, završio je njihovim otpremanjem u požeški zatvor.
  Sukob dvojice mladića sa jednako mladim slavonskobrodskim policijskim službenicima, nakon nuđenja mita i opiranja uhićenju, završio je njihovim otpremanjem u požeški zatvor.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : U požaru izgorio automobil

  Policija izvijestila

  U požaru izgorio automobil

  18.4.2019. | 16:35
  Na mjesto događaja odmah su izašli vatrogasci koji su ugasili požar, dok su očevid obavili djelatnici policije i inspektor za zaštitu od požara.
  Na mjesto događaja odmah su izašli vatrogasci koji su ugasili požar, dok su očevid obavili djelatnici policije i inspektor za zaštitu od požara.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Hladnim oružjem ozlijedio mladića

  Zbog svađe

  Hladnim oružjem ozlijedio mladića

  18.4.2019. | 14:45
  Nakon svađe, 30-godišnjak se okomio na mladića koji je zbog zadobivenih ozljeda hospitaliziran.
  Nakon svađe, 30-godišnjak se okomio na mladića koji je zbog zadobivenih ozljeda hospitaliziran.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Alko-testom utvrđena najveća koncentracija od 1,99 promila

  Makedonci opet jure autocestom

  Alko-testom utvrđena najveća koncentracija od 1,99 promila

  15.4.2019. | 15:15
  Najveća koncentracija alkohola ovog tjedna očitana je u Novoj Gradiški, 14. travnja nešto prije 3 sata u noći, kada su policajci u organizmu 23-godišnjaka alko-testom izmjerili koncentraciju od 1.99 promila.
  Najveća koncentracija alkohola ovog tjedna očitana je u Novoj Gradiški, 14. travnja nešto prije 3 sata u noći, kada su policajci u organizmu 23-godišnjaka alko-testom izmjerili koncentraciju od 1.99 promila.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : U slijetanju vozila poginula suvozačica

  Rano jutros

  U slijetanju vozila poginula suvozačica

  12.4.2019. | 8:00
  Na mjesto događaja odmah je upućena policijska ophodnja, pripadnici vatrogasne i vučne službe te Hitna pomoć.
  Na mjesto događaja odmah je upućena policijska ophodnja, pripadnici vatrogasne i vučne službe te Hitna pomoć.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Makedonci jure kroz Brodsko-posavsku županiju

  U samo sat vremena, uhvatili troje na A3

  Makedonci jure kroz Brodsko-posavsku županiju

  8.4.2019. | 17:30
  Novčanim kaznama i zabranom vožnje na području Republike Hrvatske u trajanju od mjesec dana kažnjen je trojac koji je na autocesti A3 glumio 'brze i žestoke'. Novogradiška je sve troje uhvatila u periodu od sat vremena.
  Novčanim kaznama i zabranom vožnje na području Republike Hrvatske u trajanju od mjesec dana kažnjen je trojac koji je na autocesti A3 glumio 'brze i žestoke'. Novogradiška je sve troje uhvatila u periodu od sat vremena.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : U požaru na Jelasu u potpunosti izgorjelo vozilo

  Kraj uzletišta Aerokluba

  U požaru na Jelasu u potpunosti izgorjelo vozilo

  8.4.2019. | 12:30
  Kako su se u blizini nalazile i pčelinje košnice vatra je, nažalost, dospjela i do njih. Nekolicina ih je izgorjela.
  Kako su se u blizini nalazile i pčelinje košnice vatra je, nažalost, dospjela i do njih. Nekolicina ih je izgorjela.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Sud nije dovoljno valorizirao bešćutnost tijekom udaraca'

  ODO se žalilo na presudu

  'Sud nije dovoljno valorizirao bešćutnost tijekom udaraca'

  4.4.2019. | 19:40
  Na presudu trojcu koji je pretukao zaštitara iz Slavonskog Broda Općinsko državno odvjetništvo podnijelo žalbu jer smatraju kako Sud nije dovoljno valorizirao bešćutnost i ustrajnost tijekom zadavanja udaraca nogama i šakama oštećeniku dok je ležao na podu krvav i bespomoćan u na
  Na presudu trojcu koji je pretukao zaštitara iz Slavonskog Broda Općinsko državno odvjetništvo podnijelo žalbu jer smatraju kako Sud nije dovoljno valorizirao bešćutnost i ustrajnost tijekom zadavanja udaraca nogama i šakama oštećeniku dok je ležao na podu krvav i bespomoćan u na
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Mladi Brođanin hakirao stranicu škole

  Policija ga otkrila

  Mladi Brođanin hakirao stranicu škole

  3.4.2019. | 9:00
  Mada se napad na službenu internetsku stranicu škole možda čini bezazlenim jer jedino što je mladi slavonskobrodski haker mogao učiniti jest sadržaj stranice učiniti nedostupnim korisnicima, policija ovakva djela shvaća iznimno ozbiljno jer se 'sutra' može raditi o nečemu puno ve
  Mada se napad na službenu internetsku stranicu škole možda čini bezazlenim jer jedino što je mladi slavonskobrodski haker mogao učiniti jest sadržaj stranice učiniti nedostupnim korisnicima, policija ovakva djela shvaća iznimno ozbiljno jer se 'sutra' može raditi o nečemu puno ve
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Paleći granje u buretu, zapalio i šupu

  Vatrogascima i policajcima opet radno

  Paleći granje u buretu, zapalio i šupu

  1.4.2019. | 16:00
  Drveni objekt, smješten u dvorištu obiteljske kuće, izgorio je u potpunosti nakon što je 80-godišnjak neoprezno palio suho granje u buretu iz kojeg se vatra proširila dalje. Zadao je time dosat posla DVD-ovcima iz Sibinja, ali i brodskoj Javnoj vatrogasnoj postrojbi.
  Drveni objekt, smješten u dvorištu obiteljske kuće, izgorio je u potpunosti nakon što je 80-godišnjak neoprezno palio suho granje u buretu iz kojeg se vatra proširila dalje. Zadao je time dosat posla DVD-ovcima iz Sibinja, ali i brodskoj Javnoj vatrogasnoj postrojbi.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Pijan u Kumičićevoj vrijeđao policajce

  'Veseli' muškarac

  Pijan u Kumičićevoj vrijeđao policajce

  1.4.2019. | 13:30
  Brođanin je policajce vrijeđao, nazivao ih pogrdnim riječima te se nije obazirao na njihova upozorenja. Nije im ostalo drugo nego ga odvesti na triježnjenje u Postaju.
  Brođanin je policajce vrijeđao, nazivao ih pogrdnim riječima te se nije obazirao na njihova upozorenja. Nije im ostalo drugo nego ga odvesti na triježnjenje u Postaju.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Odgođena rasprava u postupku protiv Alojza Tomaševića

  Danas na Općinskom sudu

  Odgođena rasprava u postupku protiv Alojza Tomaševića

  29.3.2019. | 10:30
  - Na slijedećem ročištu bi smo trebali raspraviti o kvaliteti danas (20.02.2019., nap.a.) predanog dokaza (misli se na fotografije i snimku nap.a.) te je li uopće riječ o dokazu i odnosi li se on na predmet postupka, a nije isključeno niti da bi idući puta mogla uslijediti obrana
  - Na slijedećem ročištu bi smo trebali raspraviti o kvaliteti danas (20.02.2019., nap.a.) predanog dokaza (misli se na fotografije i snimku nap.a.) te je li uopće riječ o dokazu i odnosi li se on na predmet postupka, a nije isključeno niti da bi idući puta mogla uslijediti obrana
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Bez sankcija predao automatsku pušku sa šest spremnika

  Uz sedam ručnih bombi i streljivo

  Bez sankcija predao automatsku pušku sa šest spremnika

  27.3.2019. | 9:40
  Sve oružje je izuzeto i pohranjeno u prostorije policije do uništenja.
  Sve oružje je izuzeto i pohranjeno u prostorije policije do uništenja.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Utvrđena koncentracija alkohola od čak 2,68 promila

  Policijska vikend akcija

  Utvrđena koncentracija alkohola od čak 2,68 promila

  25.3.2019. | 14:45
  U subotu, oko 13 sati, policijski službenici Postaje prometne policije Slavonski Brod, u Bukovlju zaustavili su osobni automobil kojim je upravljao 47-godišnji vozač. Ovotjednom je kapitalcu izvršenim alko-testom utvrđena koncentracija alkohola od 2,68 promila u organizmu.
  U subotu, oko 13 sati, policijski službenici Postaje prometne policije Slavonski Brod, u Bukovlju zaustavili su osobni automobil kojim je upravljao 47-godišnji vozač. Ovotjednom je kapitalcu izvršenim alko-testom utvrđena koncentracija alkohola od 2,68 promila u organizmu.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Teško ozlijeđen pri slijetanju traktora

  Policija izvijestila

  Teško ozlijeđen pri slijetanju traktora

  25.3.2019. | 14:25
  Upravljajući neregistriranim i tehnički neispravnim traktorom vozač na nizbrdici nije prilagodio brzinu kretanja osobinama ceste te je u jednom trenutku izgubio nadzor nad upravljačem i sletio u odvodni kanal uslijed čega je došlo do prevrtanja traktora.
  Upravljajući neregistriranim i tehnički neispravnim traktorom vozač na nizbrdici nije prilagodio brzinu kretanja osobinama ceste te je u jednom trenutku izgubio nadzor nad upravljačem i sletio u odvodni kanal uslijed čega je došlo do prevrtanja traktora.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : "Nisam kriv. To je materijalna činjenica, a ne osjećaj."

  Jerko Zovak:

  "Nisam kriv. To je materijalna činjenica, a ne osjećaj."

  24.3.2019. | 13:59
  Vrhovni sud je poništio veći dio prvostupanjske presude koja je utemeljena na tvrdnji sutkinje Đaković kako Zovak nije imao pravo nalagati inkriminirane mjere i radnje bez prethodno dobivene odluke Skupštine Slavonije DI.
  Vrhovni sud je poništio veći dio prvostupanjske presude koja je utemeljena na tvrdnji sutkinje Đaković kako Zovak nije imao pravo nalagati inkriminirane mjere i radnje bez prethodno dobivene odluke Skupštine Slavonije DI.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Ne vjerujte ni osobama koje poznajete'

  Policija upozorava na novu prijevaru

  'Ne vjerujte ni osobama koje poznajete'

  21.3.2019. | 18:00
  Počinitelj potencijalnim žrtvama šalje elektroničku poštu.
  Počinitelj potencijalnim žrtvama šalje elektroničku poštu.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : U lovištu 'Sjeverni Dilj' ustrijelili divlju svinju

  Dovršeno kriminalističko istraživanje

  U lovištu 'Sjeverni Dilj' ustrijelili divlju svinju

  21.3.2019. | 11:10
  Policajci su uhitili počinitelje potom su im oduzeli ustrijeljenu divljač te ju predali lovočuvaru lovačke udruge „Sjeverni Dilj“.
  Policajci su uhitili počinitelje potom su im oduzeli ustrijeljenu divljač te ju predali lovočuvaru lovačke udruge „Sjeverni Dilj“.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Jučer zaustavljen vozač brži i od 'Talijana'

  Nakon objavljene snimke jurnjave

  Jučer zaustavljen vozač brži i od 'Talijana'

  20.3.2019. | 12:00
  Hrvata je, očigledno, inspirirala jučerašnja snimka koju je objavila Policijska uprava brodsko-posavska pa je gotovo istom dionicom uspio voziti i brže od 'Talijana'.
  Hrvata je, očigledno, inspirirala jučerašnja snimka koju je objavila Policijska uprava brodsko-posavska pa je gotovo istom dionicom uspio voziti i brže od 'Talijana'.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Presretač uhvatio vozača koji je jurio 250 km/h

  Pogledajte nevjerojatnu potjeru

  Presretač uhvatio vozača koji je jurio 250 km/h

  19.3.2019. | 17:55
  Policijska uprava brodsko-posavska na svojoj je internet stranici stavila i link na kojem se može pogledati 'presretač na djelu', a snimku presretača donosimo u video prilogu.
  Policijska uprava brodsko-posavska na svojoj je internet stranici stavila i link na kojem se može pogledati 'presretač na djelu', a snimku presretača donosimo u video prilogu.