Reagiranja

Objavljeno: 16.9.2017. u 0:01
Prikaza: 6386
|
Autor: SBplus

Stjepan Bošnjaković:

'Sve je toliko ružno i zločesto'

SBplus/arhiva
Foto: SBplus/arhivaStjepan Bošnjaković istu stvar traži više od dva puta
 • SBplus/arhiva
 • .
 • .
 • .

Točno je da za ovaj sastanak nitko nije dobio nikakav poseban poziv budući se cijela korespondencija oko dogovaranja sastanka odvijala mailom što je danas vrlo uobičajeni način komuniciranja.

Prije deset godina, aktualni brodski gradonačelnik, Mirko Duspara, zaratio je s HDZ-om zbog afere 'Korčula' i drugih razmirica. Od tada do danas, odnosi između tih političkih subjekta nisu normalizirani. Posljedično toj činjenici Grad i Županija, službeno, međusobno komuniciraju 'hladnoratovski', a ne partnerski. To je notorna činjenica o kojoj smo na SBplusu bezbroj puta kritički pisali. U tako antagoniziranoj atmosferi teško je postizati rezultate koje građani očekuju od jednih i drugih.
Aktualni spor - nehotično uzrokovan političkim neiskustvom i akcijskom naivnošću udruga koje imaju ambiciju biti motivirajući i kohezijski politički faktor između Grada-Županije-Države i međunarodne zajednice - tek je kamenčić u mozaiku neučinkovitosti koju SVI godinama njeguju oko teme "Čist zrak u Slavonskom Brodu".
Sukladno svojoj temeljnoj agendi, SBplus nastavlja s objavljivanjem stavova aktera u zadnjem događaju. Pritom, ističemo činjenicu da se, nažalost, polemika vodi oko forme, a ne oko sadržaja zajedničkog političkog djelovanja - jedinstvenom borbom svih (i) za čišći zrak u Slavonskom Brodu. 
U nastavku, kao i dosad, bez "skretanja s merituma stvari", u cijelosti, donosimo reagiranje zamjenika župana Stjepana Bošnjakovića.

Poštovani, Molim Vas da, sukladno člancima 40. – 42. Zakona o medijima objavite ovo reagiranje na članak „Bošnjaković i Tot-Đerđ neistinom obmanjuju javnost" koji je objavljen na SBplus portalu dana 15.9.2017. godine.

Prvo. Ja, a siguran sam i za gospodina Tot-Đerđa, ne obmanjujemo javnost kako se to navodi u naslovu članka odnosno u izjavi (priopćenju) gradonačelnika Mirka Duspare o, sad već famoznom sastanku predstavnika ekoloških udruga s pomoćnikom ministra zaštite okoliša i energetike Igorom Čižmekom održanom dana 06.09.2017.. Jedini koji obmanjuju javnost svojim izjavama i člancima skretanjem s merituma stvari su upravo gradonačelnik Mirko Duspara i SBplus portal.

Drugo. Serijom članaka o održanom sastanku na SBplus portalu te u izjavi gradonačelnika naglašeno se potencira da predstavnici Grada Slavonskog Broda na sastanak nisu bili pozvani. Također, ide se i korak dalje te se sastanak proglašava tajnim čime se sudionike sastanka predstavlja u negativnom kontekstu, a predstavnike Grada Slavonskog Broda žrtvom odnosno nepoželjnim i nepozvanim sudionicima.

Treće. Netočno je da je organizator i sazivač sastanka Ministarstvo zaštite okoliša i energetike te je onda i netočno i nemoguće da je Ministarstvo trebalo poslati poziv Gradu Slavonskom Brodu. Točno je da je inicijator i organizator sastanka udruga Eko-Integral odnosno gospodin Tot-Đerđ koji je vodio mail korespondenciju s Ministarstvom te o istoj obavještavao ili je prosljeđivao Gradu i Županiji te ostalim udrugama, aktivistima i medijima. 

Četvrto. Točno je da za ovaj sastanak nitko nije dobio nikakav poseban poziv budući se cijela korespondencija oko dogovaranja sastanka odvijala mailom što je danas vrlo uobičajeni način komuniciranja. Jedini krimen u cijeloj priči je tehnički propust gospodina Tot-Đerđa koji, po dogovorenom terminu sastanka, obavještava sve potrebne i poželjne sudionike (predstavnike udruga, Grada i Županije) da je, citiram: „U Udruzi Eko-Integral je zaprimljen poziv iz Ministarstva zaštite okoliša i energetike, iz kabineta ministra g. Tomislava Ćorića, na sastanak sutra, srijeda 6. rujan 11h". Točno je da zapravo nije zaprimljen nikakav poziv iz Ministarstva, već je od strane Ministarstva potvrđen termin (dan i sat) sastanka. Dakle, Ministarstvo nije poslalo nikakav poziv niti udrugama niti Gradu niti Županiji. Ali ta mala nespretnost u izražavanju je ono za što su se u svom opravdavanju nedolaska na sastanak i osuđivanja sudionika sastanka uhvatili gradonačelnik Mirko Duspara te SBplus portal

Peto. Nakon potvrđivanja termina sastanka, gospodin Tot-Đerđ dan prije sastanka (05.09.2017.) na istovjetan način obavještava predstavnike udruga te zamjenika župana i zamjenika gradonačelnika. Zamjenik župana dobiva mail u 09,01 sati (Prilog 1), a zamjenik gradonačelnika u 09,07 sati (Prilog 2), a tekst obavijesti obojici je potpuno identičan. U mailu zamjeniku gradonačelnika stavljena je u kopiju i mail adresa ureda gradonačelnika odnosno njegove tajnice. Uslijedili su pozivi i poruke predstavnika udruga gradonačelniku i zamjeniku gradonačelnika sa zamolbom da se uključe i dođu na sastanak, no, na iste nije bilo reakcije i odgovora. Prilog 3 su sms poruke sudionice sastanka Karmen Dizdar – Grgurević zamjeniku gradonačelnika Hrvoju Andriću poslane 05.09. u 10,31 i 10,33 minute u kojima apelira da se javi po dobivenom mailu, da odgovori na pozive i da se uključi na sastanak, a navodi i da gosp. Tot-Đerđ ne može stupiti u kontakt s gradonačelnikom.

Šesto. Sve prethodno opovrgava završni dio članka da, citiram: „Sam gradonačelnik Slavonskog Broda, Mirko Duspara, niti jednim komunikacijskim putem, izvan gradske uprave, od nikoga, nije dobio ni službeni pismeni niti neslužbeni usmeni poziv na taj sastanak. Iz priloženih screenova maila i sms poruke vidljivo je da su za sve znali i o sastanku bili obaviješteni i gradonačelnik i njegov zamjenik. Točno je jedino da nisu dobili posebne pozivnice kao što nisu niti drugi, ali držim da to nije trebao biti razlog bojkotiranja sastanka. Jer, ako netko ne odgovara na mail, pozive i poruke, jasno iskazuje namjeru da ne želi sudjelovati pa se to jedino može i kvalificirati bojkotom. Postoji izreka „Tko želi – naći će način, tko ne želi – naći će razlog". Iz svega navedenog svatko dobronamjeran može zaključiti da Grad nije želio doći na sastanak, a razlog je pronađen u nedobivanju posebnog poziva. Da se željelo doći i razgovarati, došlo bi se. Evidentno je da se nije željelo. Zato je, posredstvom gradske PR službe i SBplus portala, trebalo prokazati i ocrniti ostale sudionike sastanka, prebaciti lopticu i krivicu na njih te sve ispolitizirati. Hvala vam na tome, uspjeli ste, PR ste dotjerali do savršenstva i na tome iskreno čestitam. Uspjeti svoju negativnost prikazati pozitivom nije lako. A udruge ubuduće molim, kad nešto organiziraju, da Gradu Slavonskom Brodu upućuju specijalne pozivnice na miomirisnom papiru u boji, a meni je i dalje dovoljan mail, poziv ili poruka.

Drago mi je da u svojoj izjavi i proglašavanju lažljivcima mene i gospodina Tot-Đerđa, niti gradonačelnik niti SBplus portal nisu dotaknuli i spomenuli projekt „Edukacija i obavješćivanje građana o kvaliteti zraka u Slavonskom Brodu" za koji je Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost još u lipnju 2015. godine odobrio bespovratna sredstva Županiji, ali Grad Slavonski Brod do sada, niti nakon višekratnih zamolbi i upozorenja nije provodio aktivnosti projekta po zaključenom i potpisanom Sporazumu sa Županijom niti se odazivao na radne sastanke vezane za provođenje projekta što je dovelo do zaustavljanja daljnjih aktivnosti na projektu zbog potencijalne opasnosti prenošenja svih nastalih obaveza na Brodsko-posavsku županiju kao prijavitelja projekta i sad se s FZOIEU i Ministarstvom traže druga rješenja. Ta činjenica do kraja razgolićuje namjere Grada i nepostojanje niti minimuma interesa za suradnju sa Županijom i s ostalim dionicima na problemu zagađenosti zraka. No, nije bitno što i kako radiš već kakvu imaš PR službu.

Zaključno. Ovim završavam svaku daljnju polemiku oko ove teme jer mi je sve što se događalo o ovoj temi i oko ovog sastanka toliko ružno i zločesto. Ja uvijek želim i tražit ću način, a oni koji ne žele neka i dalje traže razlog. Bila to pozivnica za sastanak ili nešto drugo, nije bitno.

S poštovanjem.

U Slavonskom Brodu, 15.09.2017.

Zamjenik župana Brodsko-posavske županije, Stjepan Bošnjaković, dipl.ing

  Broj komentara: 17

  Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

  RegistracijaPrijava
  gospoda

  gospoda

  Komentirano: 18.9.2017. | 12:04

  1

  Gospodin Duspara je trebao biti pozvan i prisutan na sastanku. Puno je pomogao i ucinio a pojedinci mu okrenuli leda poput pejicke a muz joj je zaposlen u vatrogascima. Duspara nije to zasluzio.
  prometej458

  prometej458

  Komentirano: 18.9.2017. | 7:57

  2

  Koja svrha je bila od sastanka tih Eko udruga s 2-3 nivoom Hrvatske vlasti, bojim se da je to bilo trla baba lan da joj prođe dan. Problem rafinerije Bosanski Brod je tehnički vrlo lagano riješiv., znači treba samo dobra volja vlasnika , a na to može utjecati samo vlada Republike Hrvatske. E sad ti pomoćnici ministara , dožupani , volonteri ako hoćće nešto napraviti moraju se obratiti ministrima , županima i predsjedniku vlade. Na ovaj način ono okolnim putem kao vrše pritisak na vladu a sami su dio te vlade. Zar to nije malo čudno?. Vršiti pritisak i prozivati gradonačelnika SL.Bropda, bi bilo kao npr. prozivati gradonačelnika Umaga za granične probleme Savudrijske Vale, ili za probleme gradnje peleškog mosta s BiH-a Dubrovačko-Neretvanskog župana.Bilo bi puno efikasnije da brodski zastupnici u Hrvatskom Saboru uz pomoć ministra Marića i pomoćnika uvjetuju svoju podrški vladi Republike Hrvatske i Plenkoviću rješavanjem čistog zraka zbog rafinerije.O tom problemu dakle šuti sam vrh vlasti, a ovdje imamo volontere i penzionere koji kao nešto upinju. Dakle ako ne može ništa napraviti Vlada i predsjednik Plenković, a izabrali smo ih i mi žitelji Brodsko Posavske županije, znači da je problem puno složeniji i teži nego što to misle pojedinci.
  marketinghr

  marketinghr

  Komentirano: 17.9.2017. | 18:55

  3

  Neki su počeli pisati o sinergiji svih relevantnih političara, a vezano za riješavanje problema nečistog zraka u Brodu. Ne spominju dane kada je umrla sinergija na ovom našem relativno malom prostoru. Bilo je to ono vrijeme kada su pojedinci, zna se koji, a znaju se i grupe koje su to podržale, koristeći gradsko vijeće, htjeli olakšati naš grad i gradsku kasu, za 57.000.000 kuna. Sudskim putem je dokazano da grad nije dužan niti kune izvođaču radova na gradskom odmaralištu u Korčuli. Nikada, ali baš nikada, poslije te sudske presude vinovnici, koji su bili u krivu u cijelom tom slučaju (to se može okarakterizirati i pokušajem uzurpiranja gradskih resursa), nisu se oglasili u medijima i ispričali se građanima Broda za radnje koje su činili u tom ružnom pokušaju...Štoviše, uslijedili su, kontinuirano, stalni napadi na grad i gradonačelnika kako se loše, diletantski radi u Brodu, pa bi oni, eto, kao, trebali napraviti reda. A grad neprestano dobiva priznanja s državne razine za transparentnost u poslovanju. Sjećate li se posljednjih izbora i izjava kandidata HDZ-a i što je izjavio, ustvari, kako je okarakterizirao Dusparine fanove? Nazvao ih je zvijerima, a sebe je prozvao zmajem koji će te zvijeri ukrotiti. Bio je to pokušaj sinergije? Ti isti prave reda u državi već više od 20 godina i stigli smo tu, gdje jesmo, a nigdje niti S od sinergije. Osobno, i ja ne bih surađivao s ljudima, političarima, koji te pokušaju prevariti, blatiti, a oni sami svoju političku funkciju, poziciju, pokušavaju iskoristiti u svoju korist. Sjećam se dobro onih starih vremena, kada si kao član partije napravio neoprostivu grešku, bivao si političkom odlukom podignut na viši politički, funkcijsski level iako nisi imao znanja, volje i pameti da budeš na toj poziciji...Isto se događa i danas. Takvi se ljudi postavljaju i danas na funkcije kojima nisu dorasli. Oni služe samo i jedino, onima koji su ih postavljali na te funkciju. Ako im nešto pođe po zlu, imaju krivca, njonju, koji može dobro poslužiti samo u takvim slučajevima. Takvih ima i među ovima koji bi, kao, trebali razriješiti pitanje brodskog nečistog zraka...a problem se može jedino riješiti u Zagrebu!
  bpz2011

  bpz2011

  Komentirano: 17.9.2017. | 9:43

  4

  Sinoć za vrijeme tenisa, dok su se naši mučili i gubili, 'prelistao' sam sve dosadašnje članke, pa i naša 'čavrlanja' na temu '(ne)pozivanje na radni sastanak s pomoćnikom ministra'. Mogu se potpuno složiti sa aktivistima za čisti zrak, kako se svi nadamo da nakon jućerašnje objave "reagiranja zamjenika župana, Stjepana Bošnjakovića ... ova će žalosna trakavica biti skinuta sa 'dnevnog reda' na portalu SBportal". Također i da se svi "nadamo da će se od sada puno više pričati o samom sadržaju vezano za ovu za Borađane zaista goreću problematiku; zagađivanje zraka iz Rafinerije i ostali brodski onečišćivači! Tako nakon devet godina lutanja svi Brođani, pa tako i političari u jednoj neviđenoj sinergiji počnu rješaviti te brodske probleme!". No ne znam, nakon svega 'odigrananog' tko i kako će ovo razjedinjeno društvo dovesti na istu valnu d(r)užinu(?)! Moram još ponoviti da je žalosno je da se toliko prepucavalo o nekim formalnostima. A ponovo bih predložio Davoru i MStaru, pa možda još nekim suludim komentatorima da pročitaju i ono što je PTDj napisao o toj trakavici, pa će im biti sve ovo puno jasnije. Jasno je da su ti njihovi suludi komentari u funkciji očuvanja obraza Grada! Čudim se Jerku, da sve te niske udarce Davora i sličnih dozvoljava. No moram primjetiti, da je ovaj zadnji Davorov potez vezano za ocjenu rezultata i uspjeha PTDj, bio ispod nivao šahista najniže kategorije!!! Mislim da PTDj-ov uspjeh bar na aktivnostima borbe za čisti zrak usko je vezan sa (ne)aktivnostima svih onih u Gradu i gradskom Ureda za okoliš, koji su se više nego potpuno zakazali za ovih devet godina. Možda da još spomenem, ova priča oko Zajednice udruge za okoliš, kako ja znam već četiri godine je na stolu Gradske uprave pod nazivom: Zajednica za zaštite okoliša i prirode. Ne znam, zašto nije ta ideja još tada prihvaćena? Možda bi sada svi mi Brođani lakše disali! Nekako mi se čini da u tom neprihvaćanju te ideje Davorov udio je bio vrlo veliko!
  X_faktor

  X_faktor

  Komentirano: 16.9.2017. | 23:06

  5

  Davore, to si sve danas cuo?
  Davorxp111

  Davorxp111

  Komentirano: 16.9.2017. | 18:19

  6

  Danas čujem, iz izvora bliskih...(nije važno kome), županija ima ideju objediniti eko i slične udruge, otvoriti ured u Brodu i uhljebiti nekoga svoga. Mi bi sve to plaćali, a rezultati bi bili kao i do sada. Nula (slovima: 0). Zato medijima i nije bio dozvoljen ulazak na sastanak, a otprije su znali da predstavnik grada neće doći iz principijelnih razloga. Glavi razlog je što se na takve sastanke ne poziva dan ranije, jer gradonačelnik i njegovi bliski suradnici imaju, uvijek, dogovorene termine koje su rezervirali davno prije, drugi građani.
  volvo_sb

  volvo_sb

  Komentirano: 16.9.2017. | 16:47

  7

  Markentog sve je tocno i istinito. Duspara zaposli u vatrogasce pejickinog muza kao vozaca a ona mu okreni leda. A on volana nije ni vidio,sad protiv njega to je sad hvala gospodinu Duspari. Sramota.
  marketinghr

  marketinghr

  Komentirano: 16.9.2017. | 15:47

  8

  U članku gore stoji konstatacija urednika SBplusa: "Prije deset godina, aktualni brodski gradonačelnik, Mirko Duspara, zaratio je s HDZ-om zbog afere 'Korčula' i drugih razmirica. Od tada do danas, odnosi između tih političkih subjekta nisu normalizirani." .. Konstatacija je slična onoj kada su nas Srbi optužili da ih napadamo (1991.), a ustvari oni su koristeći oružje JNA, napali nas. Dobro se zna tko je tada, prvi napao. Nakon što je Duspara odbio učestvovati u slučaju "Fimi Media", po povratku iz Zagreba, počeli su napadi na njega poput: tvrdoglav je, s njim se ne može, ne želi surađivati, a zatim je izbačen i iz HSP-a, jer tamo, čini se, pošteni nisu bili poželjni. Protiv njega je počeo napad sa svih strana, a naročito sa strane HDZ-a potpomognut članovima gradskog vijeća iz stranke HSP, koji su na izborima bili na njegovoj strani. Članovi tadašnjeg gradskog vijeća su pripremali teren njegovog detroniranja, a paralelno su i plasirali slučaj Korčula (57.000.000 kuna). Istaknuti član HDZ-a je poduzeo sve u svojoj moći kako bi tu priču doveo do kraja. Kako te godine nije prošao niti gradski proračun na gradskom vijeću (radi neprincipijelne koalicije) išli su izvanredni izbori. Duspara je pobijedio zahvaljujući građanima koji su shvatili od kuda vjetar puše. Korčula je obranjena na radost građana grada Broda, ali i na radost Duspare. Srećom, glavni akter se nije dokopao Korčule. Zna se tko je on. Od tada nema mira među maslinama. Duspara unatoč svemu tome, tom "ratu" vodi Brod transparentno. Nema "repova", kao kod drugih gradonačelnika u drugim gradovima. Narod mu vjeruje jer ih nije izdao i niti će. Ovo piše jedan podrepak, uvlakač...kako ćete me okarakterizirati, no, sve je istina i nitko ne može reći da je i jedno slovo neistinito. Lijep pozdrav brođanima, ma gdje bili.
  Davorxp111

  Davorxp111

  Komentirano: 16.9.2017. | 13:16

  9

  Čitam ovih nekoliko članaka o riješavanju problema čistog zraka u Brodu i zaključujem: na djelu je obični diletantizam (neznanje, neorganiziranost, politikanstvo). Ne zna se tko kosi, a tko vodu nosi. Danas sam čuo i priču o Peteru dok je radio u ĐĐ kao informatičar, koji je trebao osmisliti i povezati cijelog ĐĐ u sustav koji bi ubrzao procese u holdingu. Kako onda tako i danas. Uništa! Kasnije se pojavio u županiji kao "znalac". Opet ništa. Vjerojatno njegova opredjeljenost da podržava županiju, njihove djelatnike i HDZ, proizlazi iz činjenice da je tamo i radio. Dakako, reći će da je nezavisan. Sada je u mirovini i pojavljuje se kao zaštitnik brođana od neprimjerenog napada iz rafinerije u susjedstvu. Što se tu može očekivati? Ništa, uništa! Kao što se to odrađivalo i do sada. Sve ove radnje, može se pomisliti i zaključiti, usmjerene su na pokušaj blaćenja jedne strane, koja je konstatirala, shvatila da sa diletantima ne može surađivati radi njihove neorganiziranosti i neznanja, nekompetentnosti. Prije posljednjih izbora smo imali obećanje od predsjednice države kako će se taj problem riješiti. Misli li itko u Brodu, i šire, da političari s lokalne razine imaju mogućnosti, snage, dozvole s vrha, razriješiti problem zatrovanog zraka kod nas???
  borat

  borat

  Komentirano: 16.9.2017. | 12:11

  10

  Natjecanje u niškoristi. Gradske, županijske i državne vlasti - sve nesposobniji od nesposobnijih. Ovakav narod nije bolje ni zaslužio. Kada naučimo poštivati prave vrijednosti u životu onda ćemo bolje izabirati da nam služe. Prognoziram - nikada :) A sada ću se maknuti u stranu i pustiti politikante da se nastave svađati.

  Broj komentara: 17

  Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

  RegistracijaPrijava
  Prikaži sve komentare 12

  Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

  Ostali članci u rubrici
  SBplus.hr, Slavonski Brod : "Iza najmodernijih elektrana stoji Đuro Đaković TEP"

  Izgrađeno ih je pet, očekuju se još tri

  "Iza najmodernijih elektrana stoji Đuro Đaković TEP"

  3.9.2019. | 18:15
  "Kogeneracijska postrojenja u Slavonskom Brodu, Đakovu, Glini, Slatini i Županji su po principu "ključ u ruke" ugovorena i izgrađena od strane slavonskobrodske tvrtke Đuro Đaković Termoenergetska postrojenja d.o.o."
  "Kogeneracijska postrojenja u Slavonskom Brodu, Đakovu, Glini, Slatini i Županji su po principu "ključ u ruke" ugovorena i izgrađena od strane slavonskobrodske tvrtke Đuro Đaković Termoenergetska postrojenja d.o.o."
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Prava zaposlenika regulirana su važećim Kolektivnim ugovorom

  Reagiranje Croatia airlinesa:

  Prava zaposlenika regulirana su važećim Kolektivnim ugovorom

  29.7.2019. | 16:30
  Mogućnost isplate jednokratne naknade za korištenje godišnjeg odmora (tzv. regres), kao i ostala prava zaposlenika Croatia Airlinesa regulirani su važećim Kolektivnim ugovorom, dakle ne „kroje“ se po međunarodnim standardima struke. Stoga je ove godine zaposlenicima tvrtke isplać
  Mogućnost isplate jednokratne naknade za korištenje godišnjeg odmora (tzv. regres), kao i ostala prava zaposlenika Croatia Airlinesa regulirani su važećim Kolektivnim ugovorom, dakle ne „kroje“ se po međunarodnim standardima struke. Stoga je ove godine zaposlenicima tvrtke isplać
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Jakob Becker prozvao SBplus za objavu netočnih informacija

  Reagiranja

  Jakob Becker prozvao SBplus za objavu netočnih informacija

  3.7.2019. | 11:00
  "Stilom i intonacijom cijeloga članka poslovanje moga klijenta prikazano je kao nemoralno i/ili nezakonito te povezano s voljom ili odobravanjem političkih struktura."
  "Stilom i intonacijom cijeloga članka poslovanje moga klijenta prikazano je kao nemoralno i/ili nezakonito te povezano s voljom ili odobravanjem političkih struktura."
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Saznali smo što se zapravo događa s projektom 'Brod 2'

  Oglasio se direktor brodskog Vodovoda

  Saznali smo što se zapravo događa s projektom 'Brod 2'

  25.4.2019. | 17:35
  Direktor slavonskobrodskog Vodovoda pomirljivo je poručio kako „vjeruje da je došlo do pogreške u komunikaciji“ te se nada da će uskoro „otkloniti sve nesporazume“ s resornim Ministarstvom. No, nakon usporedbe informacija koje je ministar jučer iznio u Saboru te podataka koje je
  Direktor slavonskobrodskog Vodovoda pomirljivo je poručio kako „vjeruje da je došlo do pogreške u komunikaciji“ te se nada da će uskoro „otkloniti sve nesporazume“ s resornim Ministarstvom. No, nakon usporedbe informacija koje je ministar jučer iznio u Saboru te podataka koje je
  SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Dao sam ostavku nakon 8 godina. Zašto? Pitajte načelnika'

  Demanti Marijana Furića

  'Dao sam ostavku nakon 8 godina. Zašto? Pitajte načelnika'

  8.3.2019. | 20:19
  Nakon prekjučerašnjeg prenošenja Facebook-objave i osvrta nezavisne vijećnice Općinskog vijeća Davora, Lidije Brlić, te jučerašnjeg reagiranja Agencije Colonellus u ime tvrtke Komunalac kojim se opovrgavaju njezine tvrdnje, danas se javio Marijan Furić koji je iznio svoj demanti.
  Nakon prekjučerašnjeg prenošenja Facebook-objave i osvrta nezavisne vijećnice Općinskog vijeća Davora, Lidije Brlić, te jučerašnjeg reagiranja Agencije Colonellus u ime tvrtke Komunalac kojim se opovrgavaju njezine tvrdnje, danas se javio Marijan Furić koji je iznio svoj demanti.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Boro Grubišić, dr.med. ispravlja sadržaj članka 'Krmak'

  Sukladno čl. 40 Zakonu o medijima

  Boro Grubišić, dr.med. ispravlja sadržaj članka 'Krmak'

  11.10.2018. | 11:00
  'Temeljem članka 40. i dalje Zakona o medijima', po opunomoćeniku, uglednom brodskom odvjetniku, Krešimiru Pencingeru, ugledni slavonskobrodski gradski vijećnik s liste HDZ-a, Boro Grubišić, dr.med., svojim podneskom od 10. listopada 2018. godine, od glavnog urednika portala
  'Temeljem članka 40. i dalje Zakona o medijima', po opunomoćeniku, uglednom brodskom odvjetniku, Krešimiru Pencingeru, ugledni slavonskobrodski gradski vijećnik s liste HDZ-a, Boro Grubišić, dr.med., svojim podneskom od 10. listopada 2018. godine, od glavnog urednika portala SBpl
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Policajka nije opalila šamar maloj Ivoni

  Reagiranje PU brodsko-posavske

  Policajka nije opalila šamar maloj Ivoni

  16.9.2018. | 19:00
  Prenoseći integralno članak s portala dnevno.hr - bez prethodne provjere istinitosti navoda iz njegova sadržaja - vrlo smo pogriješili. Zbog toga, Policijskoj upravi brodsko-posavskoj ispričavamo se, a sadržaj njihova reagiranja u nastavku donosimo u cijelosti.
  Prenoseći integralno članak s portala dnevno.hr - bez prethodne provjere istinitosti navoda iz njegova sadržaja - vrlo smo pogriješili. Zbog toga, Policijskoj upravi brodsko-posavskoj ispričavamo se, a sadržaj njihova reagiranja u nastavku donosimo u cijelosti.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Reagiranje slavonskobrodske policije na članak SBplus-a

  Posebno strogi prema 'ponavljačima'

  Reagiranje slavonskobrodske policije na članak SBplus-a

  14.9.2018. | 19:40
  'Policija svakodnevno postupa i pojačano nadzire promet te u kontinuitetu posebno represivno djeluje prema učestalim prekršiteljima (recidivistima), što će činiti i ubuduće.'
  'Policija svakodnevno postupa i pojačano nadzire promet te u kontinuitetu posebno represivno djeluje prema učestalim prekršiteljima (recidivistima), što će činiti i ubuduće.'
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Zadržati vlast u tuzemstvu, ili narod u inozemstvu?

  Zaslužujemo li birokraciju kakvu imamo?

  Zadržati vlast u tuzemstvu, ili narod u inozemstvu?

  4.7.2018. | 15:30
  Možda ovakva situacija može poslužiti i kao neko dobro? Možda treba dotaknuti dno, kako bi započeo ponovni uspon prema vrhu? Možda apsurdu treba prepustiti da do kraja odradi svoje, a onda da nastupe razum, otrežnjenje i poštenje? Možda se sve to neće trebati još dugo čekati?
  Možda ovakva situacija može poslužiti i kao neko dobro? Možda treba dotaknuti dno, kako bi započeo ponovni uspon prema vrhu? Možda apsurdu treba prepustiti da do kraja odradi svoje, a onda da nastupe razum, otrežnjenje i poštenje? Možda se sve to neće trebati još dugo čekati?
  SBplus.hr, Slavonski Brod : "Moja obitelj nije 'spremna'. Moj sin nije 'spreman'."

  Reakcija brodskog tate:

  "Moja obitelj nije 'spremna'. Moj sin nije 'spreman'."

  17.4.2018. | 12:15
  Jedan od tri vizionara koji su snimili film "Brod šalje poziv u pomoć" je i moj sin. I nije "spreman". Puno majki živi u Slavonskom Brodu i nisu "spremne". Postoji li i jedan gram šanse da pozdrav na kraju nije bio takav kakav je bio. S konotacijom na fašizam.
  Jedan od tri vizionara koji su snimili film "Brod šalje poziv u pomoć" je i moj sin. I nije "spreman". Puno majki živi u Slavonskom Brodu i nisu "spremne". Postoji li i jedan gram šanse da pozdrav na kraju nije bio takav kakav je bio. S konotacijom na fašizam.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Nema sukoba između gradonačelnika Duspare i ministra Ćorića

  Ministar Tomislav Ćorić demantira

  Nema sukoba između gradonačelnika Duspare i ministra Ćorića

  2.4.2018. | 22:22
  Neistinita je informacija koja upućuje na sukob između gradonačelnika Mirka Duspare i ministra Tomislava Ćorića o nalazima Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Grada Zagreba niti su se prisutni doticali uzroka onečišćenja vode na vodocrpilištu u Slavonskom Brodu.
  Neistinita je informacija koja upućuje na sukob između gradonačelnika Mirka Duspare i ministra Tomislava Ćorića o nalazima Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Grada Zagreba niti su se prisutni doticali uzroka onečišćenja vode na vodocrpilištu u Slavonskom Brodu.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Vijećnica Lemaić 'očitala bukvicu' uredniku SBplus-a Zovku

  Ugledna komunalna političarka

  Vijećnica Lemaić 'očitala bukvicu' uredniku SBplus-a Zovku

  7.2.2018. | 12:00
  Brođani znaju u čijoj su funkciji vaši pljuvački tekstovi protiv mene. Ako mi gradonačelnik želi nešto poručiti neka mi to kaže osobno, a ne preko prorežimskog SBplus portala. Metoda kojom branite gradonačelnika odavno je pročitana. Vi optužujete mene upravo za ono što radite vi
  Brođani znaju u čijoj su funkciji vaši pljuvački tekstovi protiv mene. Ako mi gradonačelnik želi nešto poručiti neka mi to kaže osobno, a ne preko prorežimskog SBplus portala. Metoda kojom branite gradonačelnika odavno je pročitana. Vi optužujete mene upravo za ono što radite vi
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Notorni kriminalac, Ivan Rimac, 'demantira'

  Miljenik korumpiranih sudaca

  Notorni kriminalac, Ivan Rimac, 'demantira'

  27.11.2017. | 14:30
  Posredstvom svog Consiglierea notorni kriminalac Ivan Rimac ovim demantijem besramno laže o načinu rekonstrukcije ceste. Pritom, pomoći mu ne mogu ni korumpirani psi koje je slao u napad na gradsku upravu. Drugo. Beskrupulozni lopov, bez imalo ustezanja, svoju moć manifestira pri
  Posredstvom svog Consiglierea notorni kriminalac Ivan Rimac ovim demantijem besramno laže o načinu rekonstrukcije ceste. Pritom, pomoći mu ne mogu ni korumpirani psi koje je slao u napad na gradsku upravu. Drugo. Beskrupulozni lopov, bez imalo ustezanja, svoju moć manifestira pri
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Ovu raspravu smatramo završenom

  Reagiranje 3

  Ovu raspravu smatramo završenom

  9.11.2017. | 12:35
  Novinari HRT-a zaključuju javnu polemiku s kolumnistom SBplusa i šefom Ureda ministrice okoliša u Vladi Federacije BiH, Tomislavom Lukićem.
  Novinari HRT-a zaključuju javnu polemiku s kolumnistom SBplusa i šefom Ureda ministrice okoliša u Vladi Federacije BiH, Tomislavom Lukićem.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Nastavlja se polemika između "SBplus-a" i "HRT-a"

  Reagiranjem na reagiranje

  Nastavlja se polemika između "SBplus-a" i "HRT-a"

  8.11.2017. | 10:45
  Novinar pravi tešku materijalnu grešku kad kaže „danas je potpisan protokol o suradnji između Vlade Republike Hrvatske i srpskog entiteta u BiH" te pokazuje kako ne poznaje političku situaciju u Bosni i Hercegovini i vrijeđa osjećaje građana koji žive u BH entitetu Republika Srps
  Novinar pravi tešku materijalnu grešku kad kaže „danas je potpisan protokol o suradnji između Vlade Republike Hrvatske i srpskog entiteta u BiH" te pokazuje kako ne poznaje političku situaciju u Bosni i Hercegovini i vrijeđa osjećaje građana koji žive u BH entitetu Republika Srps
  SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Ozbiljan autor morao bi se služiti točnim citatima'

  Reagiranje novinara HRT-a

  'Ozbiljan autor morao bi se služiti točnim citatima'

  7.11.2017. | 12:00
  "G. Lukiću ne osporavamo pravo na komentar ali podsjećamo da bi se, ako je ozbiljan autor, pri tom morao služiti točnim informacijama i citatima, a ne konstrukcijama i insinuacijama."
  "G. Lukiću ne osporavamo pravo na komentar ali podsjećamo da bi se, ako je ozbiljan autor, pri tom morao služiti točnim informacijama i citatima, a ne konstrukcijama i insinuacijama."
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Potpuno je nebitno tko i kako sudjeluje u projektu

  'Mi vjerujemo u 'image' Croduxa!'

  Potpuno je nebitno tko i kako sudjeluje u projektu

  6.10.2017. | 18:15
  Iznenađuju i zabrinjavaju neke izjave iz nekih medija, pa i ova kolumna od g. Lukića. Prvo, jer je očigledno da su te izjave i rasprave pune negativnim nabojem o izvođaču, što je u cijeloj priči potpuno nebitan za samu realizaciju projekta. Uz sve to mi Brođani vjerujem u iskustv
  Iznenađuju i zabrinjavaju neke izjave iz nekih medija, pa i ova kolumna od g. Lukića. Prvo, jer je očigledno da su te izjave i rasprave pune negativnim nabojem o izvođaču, što je u cijeloj priči potpuno nebitan za samu realizaciju projekta. Uz sve to mi Brođani vjerujem u iskustv
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Sve ovo prepucavanje preko SBplusa je zaista bolesno!

  Peter Tot Đerđ

  Sve ovo prepucavanje preko SBplusa je zaista bolesno!

  15.9.2017. | 20:45
  Peter Tot-Đerđ, predsjednik Eko-Integrala, reagirao je na pisanje SBplusa o događanjima prije, tijekom i poslije, za novinare zatvorenog, sastanka pomoćnika ministra, dožupana i predstavnika udruga u sjedištu županijske Uprave. Dakako, reagiranje donosimo u cijelosti, bez komenta
  Peter Tot-Đerđ, predsjednik Eko-Integrala, reagirao je na pisanje SBplusa o događanjima prije, tijekom i poslije, za novinare zatvorenog, sastanka pomoćnika ministra, dožupana i predstavnika udruga u sjedištu županijske Uprave. Dakako, reagiranje donosimo u cijelosti, bez komenta
  SBplus.hr, Slavonski Brod : U redakciju SBplus-a stiglo pismo s kritikom iz Münchena

  Kritike su, uglavnom, korisne

  U redakciju SBplus-a stiglo pismo s kritikom iz Münchena

  14.9.2017. | 15:15
  Rukom adresirano pismo, poštom, uputila nam je Brođanka iz Münchena u kojem nas kritizira jer puno pišemo, a malo kažemo. I, ono što kažemo, kaže, mogla bi nekako podnijeti da 'nema izraza koji ne dolikuju niti jednom kočijašu'. Budući da se kritika odnosi i na naše čitatelje (ko
  Rukom adresirano pismo, poštom, uputila nam je Brođanka iz Münchena u kojem nas kritizira jer puno pišemo, a malo kažemo. I, ono što kažemo, kaže, mogla bi nekako podnijeti da 'nema izraza koji ne dolikuju niti jednom kočijašu'. Budući da se kritika odnosi i na naše čitatelje (ko
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Dožupan Bošnjaković oštro reagirao na pisanje SBplus-a

  Nakon sastanka o nečistom zraku

  Dožupan Bošnjaković oštro reagirao na pisanje SBplus-a

  14.9.2017. | 11:45
  Kroz članak se povlači teza o „organiziranju separatističkog sastanka i vođenju separatističke politike o društvenim temama od interesa za zajednicu u cjelini" , a „separatizam" se očito pripisuje Županiji
  Kroz članak se povlači teza o „organiziranju separatističkog sastanka i vođenju separatističke politike o društvenim temama od interesa za zajednicu u cjelini" , a „separatizam" se očito pripisuje Županiji