Reagiranja

Objavljeno: 8.3.2019. u 20:19
Prikaza: 3865
|
Autor: SBplus

Demanti Marijana Furića

'Dao sam ostavku nakon 8 godina. Zašto? Pitajte načelnika'

root : 'Dao sam ostavku nakon 8 godina. Zašto? Pitajte načelnika'

Nakon jučerašnjeg prenošenja Facebook-objave i osvrta nezavisne vijećnice Općinskog vijeća Davora, Lidije Brlić, te današnjeg reagiranja Agencije Colonellus u ime tvrtke Komunalac kojim se opovrgavaju njezine tvrdnje, sada se javio i Marijan Furić koji je iznio svoj demanti. Njegov dopis prenosimo u cijelosti:

"Cijenjeno uredništvo portala SBplus molimo za ispravak objavljene netočne informacije temeljem Zakona o medijima (6. glava, čl. 40. – 58.).

Kako piše urednik Petar Bukovac, a vezano za najam kompaktora, par milijuna nenaplaćenih potraživanja itd.

DEMANT 

Radni stroj Kompaktor koji je bio potreban da zbrine velike količine otpada koje su dolazile u Davore, bio u najmu temeljem natječaja. U natječaju je bila i ugovorena cijena najma. Isti Kompaktor je u dvije godine zbrinuo 50.000 tona otpada na odlagalištu Baćanska. U međuvremenu radni stroj je imao tehničke probleme, zbog kojih više nije bio korišten, i za taj period Komunalac nije plaćao najam Kompaktora. Nije istina da je nakon moje ostavke u Komunalcu došlo na naplatu još 70.875,00 kn za rad Kompaktora. Ali je istina da je nova uprava potpisala narudžbenicu za mjesec veljača (rad kompaktora) 3 sata, i za mjesec ožujak 8 sati. Na računu br. 472/01/1 za rad Kompaktora za mjesec veljača je napisano 60 sati, a mjesec ožujak 176 sati. Iznos računa 132.750,00 kuna. Račun i narudžbenice isporučene 2.5.2018. godine. Na moju reakciju, isti račun je i storniran. Koja je bila namjera nove uprave da se preko mojih leđa dođe do 132.750,00 kuna. Komunalac je znao da je stroj Kompaktor neispravan, ali nebriga ih, ipak kupuju navedeni stroj za 250.000,00 kuna, koji i danas nepokretan stoji na odlagalištu Baćanska. A tko ima interes kupiti neispravan stroj?

Nije istina da sam ostavio nenaplaćena potraživanja u više milijunskom iznosu.

Odgovornom osobom tvrtke Komunalac Davor d.o.o. postao sam 1. travnja 2010. godine. Imenovao me načelnik Općine Davor. Nakon preuzimanja tvrtke Komunalac, naslijedio sam i dug prema dobavljačima koji je tada iznosio 6,5 milijuna kuna.

U trenutku odlaska iz Komunalca na poslovnom računu je bilo ukupno 1,115 milijuna kuna. S tim da sam potpisao Sporazum o namirenju potraživanja od jedne zagrebačke tvrtke (potraživanje iz ranijih obavljenih radova na vodoopskrbi) u ukupnom iznosu 862.062,64 kn, što je u međuvremenu i naplaćeno. Što znači da sam Komunalac ostavio s oko 2 milijuna kuna na računu. Potpisan je i Sporazum o naplati potraživanja između Komunalca Davor d.o.o. – Georad d.o.o. i Vodovod zapadne Slavonije d.o.o. (do danas uplaćeno 170.000,00 kn, a mjesečna uplata iznosi 12.700,00 kn). Moram priznati da se navedena potraživanja nisu na vrijeme naplatila, ali bitno je da se sve plaća po navedenom sporazumu.

Varaždinska tvrtka je jedno vrijeme dovozila otpad u Davor i redovno plaćala deponiranje otpada. Preko noći istoj tvrtki je blokiran račun i tvrtka završava u predstečaju. Komunalac je putem Financijske agencije prijavio tražbinu u iznosu 351.177,46 kn. Naravno da je i načelnik bio uključen u navedenu problematiku.

Nije istina da su se iznajmljivali strojevi u milijunskom iznosu.

Za vrijeme moga mandatanastojali smo zbrinuti velike količine otpada, sa postojećim strojnim parkom. U međuvremenu kupljen je rovokopač gusjeničar za vlastite potrebe, koji se i danas koristi. Djelatnici Komunalca koji rade na odlagalištu su svjedoci. A danas, čime se zbrinjava otpad i koliko košta najam teške mehanizacije pitajte nadređene.

Potpisivanje ugovora!

Naravno da sam kao odgovorna osoba Komunalca Davor d.o.o. potpisivao Ugovore za zbrinjavanje otpada. Načelnik zaboravlja da je ON sam ugovarao deponiranje otpada iz drugih gradova. Ugovori su potpisivani, naprimjer, između grada Samobora i općine Davor i Komunalca Samobor i Komunalca Davor. I načelnik je potpisivao Ugovore, preslika ugovora u dodatku teksta. Načelnik zaboravlja da je ON išao u Makarsku, Varaždin, Rijeku itd. i donosio meni gotove potpisane Ugovore. Netom nakon što sam postao odgovorna osoba tvrtke Komunalac (još 2010. godine) tražilo se od mene da potpišem četverogodišnji ugovor s jednom privatnom tvrtkom za „radove na održavanju odlagališta Baćanska" u iznosu 20,5 milijuna kuna. Taj ugovor mi se činio posve nepotrebnim i moja odluka bila je „ne potpisuj taj ugovor, jer to nije dobro za Komunalac”. Danas sam uvjeren da sam ispravno postupio.

Neki gradovi su odustali od dovoza otpada u Davor zato što nisam htio potpisati sporazum s privatnom tvrtkom za obeštećenje u iznosu 100,00 kn/t, a u korist jedne od ugovorenih strana. Iz tih razloga što nisam kao direktor uvijek slušao i bio istog mišljenja i stava kao načelnik, počeli smo se polako razilaziti. Naravno, direktor je uvijek odgovoran, ali mu nije bilo dozvoljeno imati svoj stav i svoje mišljenje. Ako je nešto dobro napravljeno, to je načelnikova zasluga, ali ako nešto nije dobro, tada je direktor odgovoran. I sada me se proziva za projektiranje još jedne kazete. (A tko je dogovorio projektiranje s Hidroplanom? I danas se užurbano projektira proširenje odlagališne plohe, a nova uprava je već 11. mjeseci). Potpisani Ugovor za vrijeme moga mandata Komunalac nije konzumirao.

Upravljanje odlagalištem.

Bio sam mišljenja da se mora smanjiti dovoz otpada na odlagalište, kako bismo imali što više kapaciteta za vlastite potrebe, ali na svu žalost nije me se poslušalo. Nakon osam odrađenih godina u Komunalcu, odlučio sam dati ostavku na mjesto direktora, te sam se prijavio na Zavod za zapošljavanjeMnogi me pitaju, zašto si dao ostavku? Moj odgovor je „pitajte načelnika" ja mogu odgovoriti samo istražnim državnim institucijama.

Da, u moje vrijeme je bilo krasno i bajno za razliku u kakvom je stanju danas odlagalište. Načelniče, kada ste zadnji puta bili na odlagalištu? Koje se sve mjere poduzimaju po pitanju zbrinjavanja otpada temeljem Okolišne dozvole, te Pravilnika o načinima i uvjetima odlaganja otpada, Pravilnika o gospodarenju otpadom itd. (fotografija odlagalište za vrijeme moga mandata i danas u prilogu). I dalje smatram, radi svih građana Davora i okolice da je potrebno napraviti na odlagalištu dio sanacije poradi:

Prvo zbog sprječavanja emisije u zrak. U tu svrhu potrebno je izgraditi plinske bunare radi otpijevanja odlagališnog plina. Iznad svakog bunara potrebno je postaviti biofilterski sloj od rahlog komposta radi pročišćavanja odlagališnog plina.

Drugo zbog sprječavanja emisije u vodu. Treba smanjiti količinu procjednih voda koje se procjeđuju kroz tijelo odlagališta do bazena za procjedne vode te ne dozvoliti da ista voda završi u podzemlju.

Treće zbog sprječavanja širenja neugodnih mirisa. Trenutno se u velikoj mjeri osjeti neugodan miris. Ako je dio odlagališta saniran i zatvoren manja je mogućnost širenja neugodnih mirisa.

Četvrto zbog sprječavanja raznošenja otpada okolo po zelenoj površini. Naime, vjetar i ptice raznose otpad okolo po obradivim površinama.

I peto zbog sprječavanja nastajanja eksplozija i požara. Kad je dio odlagališta saniran postoji manja opasnost od samozapaljenja otpada. Budući da je u zadnje vrijeme u više navrata došlo do samozapaljenja otpada te je bilo potrebe za vatrogasnom intervencijom.

Prozivanje Lidije Brlić.

Lidija Brlić, bivša predsjednica Općinskog vijeća općine Davor, je na vrijeme ukazivala na probleme i propuste, ali načelnik je nedodirljiv (tko će njemu nešto spočitavati i tražiti informacije ili davati prijedloge).

Kad se krenulo u prethodnom mandatu u politiku i stalo na listu, vodili smo se povjerenjem u dugogodišnjeg načelnika, no malo po malo smo shvaćali da je to povjerenje jednostrano. Ispada da smo bili dobri samo kad smo slušali, ali ne i kad smo postavljali pitanja. Žao nam je za svo vrijeme koje smo proveli u šutnji, a ne što smo progovorili. I ako baš hoćete, osjećamo se odgovorni za onaj period kad smo s povjerenjem davali potporu bez pitanja, a ne za odluku da tako više ne možemo nikoga podržavati.

Nas se danas razapinje da ćemo Općinu Davor staviti na nekakvu "crnu listu”, pa nas zanima jel to vrijedi samo kad se proračun sruši HDZ-ovom čelniku ili će na "crne liste” i gradovi Ilok i Ogulin, pa i Ličko-senjska županija gdje je HDZ srušio proračune!? Znači li to da je HDZ zabrinut samo za Općinu Davor, a poigrava se s dva grada i jednom cijelom županijom ili ovakva zaplašivanja vrijede samo za nas?

Za vrtić neka Davorci ne brinu, jer on uopće nije ugrožen ovim izborima. Međutim, znate li da je već jedna projektna dokumentacija za izgradnju dječjeg vrtića zbog nemara općinskih djelatnika propala – zastarjela, pa se morala izraditi potpuno nova dokumentacija, koja je općinu koštala 100.000,00 kuna? A kad smo kod vrtića, recimo i to da smo svojedobno tražili da nam se dostavi Ugovor o projektu dječjeg vrtića, ali ga nismo dobili! Toliko o načelnikovoj brizi i kooperativnosti i oko vrtića. Tako je i s drugim projektima koji su odjednom ugroženi, a nikad nam nisu bili ni predočeni u takvim finalnim fazama.

Umirovljenici i radnici Komunalca dobili su božićnice zato što je nastala kampanja za prijevremene izbore, jer se trebaju dobiti glasovi, pa se čini kako je rušenje proračuna nekom i koristilo.

Djeca neće dobiti topli obrok? Pa donedavno se ravnateljica i načelnik nisu mogli pogledati zbog načelnikova odbijanja financiranja toplih obroka, pa smo izgleda indirektno pomirili i načelnika i ravnateljicu koja sad nosi njegovu listu. I bit će toplih obroka. I danas općina može izdvojiti 5.000,00 kuna za školsku kuhinju, ali naravno načelnik se vodi ka tome da -nema proračuna nema kuhinje-. Pitamo se a tko plaća njegovu kampanju za prijevremene izbore?

Za projekt navodnjavanja u Orubici čestitamo. Nikad nismo ni bili protiv. No taj projekt će ići i treba ići, jer uopće ne ovisi o općinskom proračunu.

Zašto me se proziva, zato što sam se usudila pitati načelnika:

– kakvo je stvarno stanje na odlagalištu otpada zaključno s 2018. godinom?

– tko sve dovozi otpad i na temelju kojih ugovora?

– je li kapacitet za dvije postojeće kasete već debelo nadiđen i zašto se već nije krenulo u sanaciju odlagališta?

– dovodi li se Općina pred svršen čin planiranja i treće kasete za koju ovaj saziv vijećnika ne želi ni čuti?

– prijete li Općini i financijski i ekološki krah zbog ponašanja oko odlagališta?

– koliko Općinu košta načelnikovo korištenje privatnog automobila u službene svrhe?

– kako se i koliko koristi službeni automobil i u koje sve svrhe?

– kakva je situacija s financiranjem Dobrovoljnih vatrogasnih društava u Davoru i Orubici?

-zašto se opstruira sastanak Odbora za financije?

Ni na jedno od tih pitanja nismo do danas dobili odgovor ni mi ni naši sumještani.

Načelnik zaboravlja da je i ON prije nekoliko godina bio (mali čovjek) nepoznata osoba široj javnosti, volonter u općini Davor. A DANAS?

Dokaz da nije potpisan Ugovor za održavanje odlagališta u iznosu 2,5 milijuna kuna.

Sporazum hago

U prilogu se nalaze preslike Ugovora, dokaz da je načelnik pregovarao i potpisivao ugovor.

Ugovor samobor

Dokaz da nije potpisan Sporazum vezano za obeštećenje.

Ugovor Velkom", piše u demantiju koji je stigao na adresu redakcije SBplusa i koji smo u cijelosti objavili.

Broj komentara: 0

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
SBplus.hr, Slavonski Brod : "Iza najmodernijih elektrana stoji Đuro Đaković TEP"

Izgrađeno ih je pet, očekuju se još tri

"Iza najmodernijih elektrana stoji Đuro Đaković TEP"

3.9.2019. | 18:15
"Kogeneracijska postrojenja u Slavonskom Brodu, Đakovu, Glini, Slatini i Županji su po principu "ključ u ruke" ugovorena i izgrađena od strane slavonskobrodske tvrtke Đuro Đaković Termoenergetska postrojenja d.o.o."
"Kogeneracijska postrojenja u Slavonskom Brodu, Đakovu, Glini, Slatini i Županji su po principu "ključ u ruke" ugovorena i izgrađena od strane slavonskobrodske tvrtke Đuro Đaković Termoenergetska postrojenja d.o.o."
SBplus.hr, Slavonski Brod : Prava zaposlenika regulirana su važećim Kolektivnim ugovorom

Reagiranje Croatia airlinesa:

Prava zaposlenika regulirana su važećim Kolektivnim ugovorom

29.7.2019. | 16:30
Mogućnost isplate jednokratne naknade za korištenje godišnjeg odmora (tzv. regres), kao i ostala prava zaposlenika Croatia Airlinesa regulirani su važećim Kolektivnim ugovorom, dakle ne „kroje“ se po međunarodnim standardima struke. Stoga je ove godine zaposlenicima tvrtke isplać
Mogućnost isplate jednokratne naknade za korištenje godišnjeg odmora (tzv. regres), kao i ostala prava zaposlenika Croatia Airlinesa regulirani su važećim Kolektivnim ugovorom, dakle ne „kroje“ se po međunarodnim standardima struke. Stoga je ove godine zaposlenicima tvrtke isplać
SBplus.hr, Slavonski Brod : Jakob Becker prozvao SBplus za objavu netočnih informacija

Reagiranja

Jakob Becker prozvao SBplus za objavu netočnih informacija

3.7.2019. | 11:00
"Stilom i intonacijom cijeloga članka poslovanje moga klijenta prikazano je kao nemoralno i/ili nezakonito te povezano s voljom ili odobravanjem političkih struktura."
"Stilom i intonacijom cijeloga članka poslovanje moga klijenta prikazano je kao nemoralno i/ili nezakonito te povezano s voljom ili odobravanjem političkih struktura."
SBplus.hr, Slavonski Brod : Saznali smo što se zapravo događa s projektom 'Brod 2'

Oglasio se direktor brodskog Vodovoda

Saznali smo što se zapravo događa s projektom 'Brod 2'

25.4.2019. | 17:35
Direktor slavonskobrodskog Vodovoda pomirljivo je poručio kako „vjeruje da je došlo do pogreške u komunikaciji“ te se nada da će uskoro „otkloniti sve nesporazume“ s resornim Ministarstvom. No, nakon usporedbe informacija koje je ministar jučer iznio u Saboru te podataka koje je
Direktor slavonskobrodskog Vodovoda pomirljivo je poručio kako „vjeruje da je došlo do pogreške u komunikaciji“ te se nada da će uskoro „otkloniti sve nesporazume“ s resornim Ministarstvom. No, nakon usporedbe informacija koje je ministar jučer iznio u Saboru te podataka koje je
SBplus.hr, Slavonski Brod : Boro Grubišić, dr.med. ispravlja sadržaj članka 'Krmak'

Sukladno čl. 40 Zakonu o medijima

Boro Grubišić, dr.med. ispravlja sadržaj članka 'Krmak'

11.10.2018. | 11:00
'Temeljem članka 40. i dalje Zakona o medijima', po opunomoćeniku, uglednom brodskom odvjetniku, Krešimiru Pencingeru, ugledni slavonskobrodski gradski vijećnik s liste HDZ-a, Boro Grubišić, dr.med., svojim podneskom od 10. listopada 2018. godine, od glavnog urednika portala
'Temeljem članka 40. i dalje Zakona o medijima', po opunomoćeniku, uglednom brodskom odvjetniku, Krešimiru Pencingeru, ugledni slavonskobrodski gradski vijećnik s liste HDZ-a, Boro Grubišić, dr.med., svojim podneskom od 10. listopada 2018. godine, od glavnog urednika portala SBpl
SBplus.hr, Slavonski Brod : Policajka nije opalila šamar maloj Ivoni

Reagiranje PU brodsko-posavske

Policajka nije opalila šamar maloj Ivoni

16.9.2018. | 19:00
Prenoseći integralno članak s portala dnevno.hr - bez prethodne provjere istinitosti navoda iz njegova sadržaja - vrlo smo pogriješili. Zbog toga, Policijskoj upravi brodsko-posavskoj ispričavamo se, a sadržaj njihova reagiranja u nastavku donosimo u cijelosti.
Prenoseći integralno članak s portala dnevno.hr - bez prethodne provjere istinitosti navoda iz njegova sadržaja - vrlo smo pogriješili. Zbog toga, Policijskoj upravi brodsko-posavskoj ispričavamo se, a sadržaj njihova reagiranja u nastavku donosimo u cijelosti.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Reagiranje slavonskobrodske policije na članak SBplus-a

Posebno strogi prema 'ponavljačima'

Reagiranje slavonskobrodske policije na članak SBplus-a

14.9.2018. | 19:40
'Policija svakodnevno postupa i pojačano nadzire promet te u kontinuitetu posebno represivno djeluje prema učestalim prekršiteljima (recidivistima), što će činiti i ubuduće.'
'Policija svakodnevno postupa i pojačano nadzire promet te u kontinuitetu posebno represivno djeluje prema učestalim prekršiteljima (recidivistima), što će činiti i ubuduće.'
SBplus.hr, Slavonski Brod : Zadržati vlast u tuzemstvu, ili narod u inozemstvu?

Zaslužujemo li birokraciju kakvu imamo?

Zadržati vlast u tuzemstvu, ili narod u inozemstvu?

4.7.2018. | 15:30
Možda ovakva situacija može poslužiti i kao neko dobro? Možda treba dotaknuti dno, kako bi započeo ponovni uspon prema vrhu? Možda apsurdu treba prepustiti da do kraja odradi svoje, a onda da nastupe razum, otrežnjenje i poštenje? Možda se sve to neće trebati još dugo čekati?
Možda ovakva situacija može poslužiti i kao neko dobro? Možda treba dotaknuti dno, kako bi započeo ponovni uspon prema vrhu? Možda apsurdu treba prepustiti da do kraja odradi svoje, a onda da nastupe razum, otrežnjenje i poštenje? Možda se sve to neće trebati još dugo čekati?
SBplus.hr, Slavonski Brod : "Moja obitelj nije 'spremna'. Moj sin nije 'spreman'."

Reakcija brodskog tate:

"Moja obitelj nije 'spremna'. Moj sin nije 'spreman'."

17.4.2018. | 12:15
Jedan od tri vizionara koji su snimili film "Brod šalje poziv u pomoć" je i moj sin. I nije "spreman". Puno majki živi u Slavonskom Brodu i nisu "spremne". Postoji li i jedan gram šanse da pozdrav na kraju nije bio takav kakav je bio. S konotacijom na fašizam.
Jedan od tri vizionara koji su snimili film "Brod šalje poziv u pomoć" je i moj sin. I nije "spreman". Puno majki živi u Slavonskom Brodu i nisu "spremne". Postoji li i jedan gram šanse da pozdrav na kraju nije bio takav kakav je bio. S konotacijom na fašizam.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Nema sukoba između gradonačelnika Duspare i ministra Ćorića

Ministar Tomislav Ćorić demantira

Nema sukoba između gradonačelnika Duspare i ministra Ćorića

2.4.2018. | 22:22
Neistinita je informacija koja upućuje na sukob između gradonačelnika Mirka Duspare i ministra Tomislava Ćorića o nalazima Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Grada Zagreba niti su se prisutni doticali uzroka onečišćenja vode na vodocrpilištu u Slavonskom Brodu.
Neistinita je informacija koja upućuje na sukob između gradonačelnika Mirka Duspare i ministra Tomislava Ćorića o nalazima Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Grada Zagreba niti su se prisutni doticali uzroka onečišćenja vode na vodocrpilištu u Slavonskom Brodu.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Vijećnica Lemaić 'očitala bukvicu' uredniku SBplus-a Zovku

Ugledna komunalna političarka

Vijećnica Lemaić 'očitala bukvicu' uredniku SBplus-a Zovku

7.2.2018. | 12:00
Brođani znaju u čijoj su funkciji vaši pljuvački tekstovi protiv mene. Ako mi gradonačelnik želi nešto poručiti neka mi to kaže osobno, a ne preko prorežimskog SBplus portala. Metoda kojom branite gradonačelnika odavno je pročitana. Vi optužujete mene upravo za ono što radite vi
Brođani znaju u čijoj su funkciji vaši pljuvački tekstovi protiv mene. Ako mi gradonačelnik želi nešto poručiti neka mi to kaže osobno, a ne preko prorežimskog SBplus portala. Metoda kojom branite gradonačelnika odavno je pročitana. Vi optužujete mene upravo za ono što radite vi
SBplus.hr, Slavonski Brod : Notorni kriminalac, Ivan Rimac, 'demantira'

Miljenik korumpiranih sudaca

Notorni kriminalac, Ivan Rimac, 'demantira'

27.11.2017. | 14:30
Posredstvom svog Consiglierea notorni kriminalac Ivan Rimac ovim demantijem besramno laže o načinu rekonstrukcije ceste. Pritom, pomoći mu ne mogu ni korumpirani psi koje je slao u napad na gradsku upravu. Drugo. Beskrupulozni lopov, bez imalo ustezanja, svoju moć manifestira pri
Posredstvom svog Consiglierea notorni kriminalac Ivan Rimac ovim demantijem besramno laže o načinu rekonstrukcije ceste. Pritom, pomoći mu ne mogu ni korumpirani psi koje je slao u napad na gradsku upravu. Drugo. Beskrupulozni lopov, bez imalo ustezanja, svoju moć manifestira pri
SBplus.hr, Slavonski Brod : Ovu raspravu smatramo završenom

Reagiranje 3

Ovu raspravu smatramo završenom

9.11.2017. | 12:35
Novinari HRT-a zaključuju javnu polemiku s kolumnistom SBplusa i šefom Ureda ministrice okoliša u Vladi Federacije BiH, Tomislavom Lukićem.
Novinari HRT-a zaključuju javnu polemiku s kolumnistom SBplusa i šefom Ureda ministrice okoliša u Vladi Federacije BiH, Tomislavom Lukićem.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Nastavlja se polemika između "SBplus-a" i "HRT-a"

Reagiranjem na reagiranje

Nastavlja se polemika između "SBplus-a" i "HRT-a"

8.11.2017. | 10:45
Novinar pravi tešku materijalnu grešku kad kaže „danas je potpisan protokol o suradnji između Vlade Republike Hrvatske i srpskog entiteta u BiH" te pokazuje kako ne poznaje političku situaciju u Bosni i Hercegovini i vrijeđa osjećaje građana koji žive u BH entitetu Republika Srps
Novinar pravi tešku materijalnu grešku kad kaže „danas je potpisan protokol o suradnji između Vlade Republike Hrvatske i srpskog entiteta u BiH" te pokazuje kako ne poznaje političku situaciju u Bosni i Hercegovini i vrijeđa osjećaje građana koji žive u BH entitetu Republika Srps
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Ozbiljan autor morao bi se služiti točnim citatima'

Reagiranje novinara HRT-a

'Ozbiljan autor morao bi se služiti točnim citatima'

7.11.2017. | 12:00
"G. Lukiću ne osporavamo pravo na komentar ali podsjećamo da bi se, ako je ozbiljan autor, pri tom morao služiti točnim informacijama i citatima, a ne konstrukcijama i insinuacijama."
"G. Lukiću ne osporavamo pravo na komentar ali podsjećamo da bi se, ako je ozbiljan autor, pri tom morao služiti točnim informacijama i citatima, a ne konstrukcijama i insinuacijama."
SBplus.hr, Slavonski Brod : Potpuno je nebitno tko i kako sudjeluje u projektu

'Mi vjerujemo u 'image' Croduxa!'

Potpuno je nebitno tko i kako sudjeluje u projektu

6.10.2017. | 18:15
Iznenađuju i zabrinjavaju neke izjave iz nekih medija, pa i ova kolumna od g. Lukića. Prvo, jer je očigledno da su te izjave i rasprave pune negativnim nabojem o izvođaču, što je u cijeloj priči potpuno nebitan za samu realizaciju projekta. Uz sve to mi Brođani vjerujem u iskustv
Iznenađuju i zabrinjavaju neke izjave iz nekih medija, pa i ova kolumna od g. Lukića. Prvo, jer je očigledno da su te izjave i rasprave pune negativnim nabojem o izvođaču, što je u cijeloj priči potpuno nebitan za samu realizaciju projekta. Uz sve to mi Brođani vjerujem u iskustv
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Sve je toliko ružno i zločesto'

Stjepan Bošnjaković:

'Sve je toliko ružno i zločesto'

16.9.2017. | 0:01
Točno je da za ovaj sastanak nitko nije dobio nikakav poseban poziv budući se cijela korespondencija oko dogovaranja sastanka odvijala mailom što je danas vrlo uobičajeni način komuniciranja.
Točno je da za ovaj sastanak nitko nije dobio nikakav poseban poziv budući se cijela korespondencija oko dogovaranja sastanka odvijala mailom što je danas vrlo uobičajeni način komuniciranja.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Sve ovo prepucavanje preko SBplusa je zaista bolesno!

Peter Tot Đerđ

Sve ovo prepucavanje preko SBplusa je zaista bolesno!

15.9.2017. | 20:45
Peter Tot-Đerđ, predsjednik Eko-Integrala, reagirao je na pisanje SBplusa o događanjima prije, tijekom i poslije, za novinare zatvorenog, sastanka pomoćnika ministra, dožupana i predstavnika udruga u sjedištu županijske Uprave. Dakako, reagiranje donosimo u cijelosti, bez komenta
Peter Tot-Đerđ, predsjednik Eko-Integrala, reagirao je na pisanje SBplusa o događanjima prije, tijekom i poslije, za novinare zatvorenog, sastanka pomoćnika ministra, dožupana i predstavnika udruga u sjedištu županijske Uprave. Dakako, reagiranje donosimo u cijelosti, bez komenta
SBplus.hr, Slavonski Brod : U redakciju SBplus-a stiglo pismo s kritikom iz Münchena

Kritike su, uglavnom, korisne

U redakciju SBplus-a stiglo pismo s kritikom iz Münchena

14.9.2017. | 15:15
Rukom adresirano pismo, poštom, uputila nam je Brođanka iz Münchena u kojem nas kritizira jer puno pišemo, a malo kažemo. I, ono što kažemo, kaže, mogla bi nekako podnijeti da 'nema izraza koji ne dolikuju niti jednom kočijašu'. Budući da se kritika odnosi i na naše čitatelje (ko
Rukom adresirano pismo, poštom, uputila nam je Brođanka iz Münchena u kojem nas kritizira jer puno pišemo, a malo kažemo. I, ono što kažemo, kaže, mogla bi nekako podnijeti da 'nema izraza koji ne dolikuju niti jednom kočijašu'. Budući da se kritika odnosi i na naše čitatelje (ko
SBplus.hr, Slavonski Brod : Dožupan Bošnjaković oštro reagirao na pisanje SBplus-a

Nakon sastanka o nečistom zraku

Dožupan Bošnjaković oštro reagirao na pisanje SBplus-a

14.9.2017. | 11:45
Kroz članak se povlači teza o „organiziranju separatističkog sastanka i vođenju separatističke politike o društvenim temama od interesa za zajednicu u cjelini" , a „separatizam" se očito pripisuje Županiji
Kroz članak se povlači teza o „organiziranju separatističkog sastanka i vođenju separatističke politike o društvenim temama od interesa za zajednicu u cjelini" , a „separatizam" se očito pripisuje Županiji
SBplus.hr, Slavonski Brod :
SBplus.hr, Slavonski Brod :