Reagiranja

Objavljeno: 4.8.2016. u 17:17
Prikaza: 9265
|
Autor: JZ/SBplus

Nedovoljno domoljuban portal

Borislav Stipić oštro napao, ustvari, urednika SBplus-a

'Tada bih, vjerojatno, pomislio i kako ste, ovdje, priključili se kampanji koju putem jumbo plakata, u prijestolnici svih Hrvata, Zagrebu, i putem društvenih mreža, ovih dana, vode raznorazne 'Udruge slobodarskih aktivista', a za danas su najavili „prosvjed protiv proslave Dana pobjede" (oni tako kažu, pa je u navodnicima)'.

Poštovani čelnici Brodsko-posavske županije, Grada Slavonskoga Broda i Grada Nove Gradiške (gospoda Danijel Marušić, župan, Pero Ćosić, predsjednik Skupštine Brodsko-posavske županije, Mirko Duspara, gradonačelnik Slavonskoga Broda, Roberto Lujić, predsjednik Gradskoga vijeća Grada Slavonskoga Broda, Vinko Grgić, gradonačelnik Nove Gradiške, Zoran Jukić, predsjednik Gradskog vijeća Grada Nove Gradiške), poštovani direktori poduzeća i ustanova kojima su Županija Brodsko-posavska i Grad Slavonski Brod osnivači,

užasnut sam činjenicom vašega nepoznavanja (il)i nepriznavanja zakonâ Republike Hrvatske. Naime, ova činjenica nedvojbeno proizlazi iz vaše čestitke „Žiteljima općina i gradova Brodsko-posavske županije" kojima na portalu sbplus.hr čestitate „Dan domovinske zahvalnosti". „Dan domovinske zahvalnosti", sam za sebe, jednostavno ne postoji, već je sastavni dio državnog blagdana Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja – kako to stoji u članku 1. Zakona o blagdanima, spomendanima i neradnim danima u Republici Hrvatskoj (NN 33/96, 96/01, 13/02, 136/02, 112/05, 59/06, 55/08, 74/11, 130/11) .

Još užasnutiji bih bio kada bih makar i pretpostavljao kako je u ovako oblikovanoj čestitci – zlonamjera. Tada bih, najvjerojatnije, došao do toga da namjerno prešućujete ono ključno, povijesno i sudbinski za budućnost Republike Hrvatske vezano, a to je veličanstvena pobjeda Hrvatske vojske i Hrvatske policije kojom su, pod vodstvom svojega vrhovnog zapovjednika dr Franje Tuđmana, ministra obrane Gojka Šuška, hrvatskih generala Markača, Gotovine, Stipetića... hrvatski časnici, dočasnici i vojnici i policajci, hrvatski narod u cjelini, oslobodio svoja do tada okupirana područja i integrirao ih u državno-pravni sustav Republike Hrvatske.

Tada bih možda pomislio i da to činite sinkrono s onima iz Srbije koji 'arlauču' svakim danom sve više kako se približava obljetnica. I sinkrono s onima u Hrvatskoj koji na Dan antifašizma nemaju pa nikada nisu pokazali suosjećanje sa žrtvama tog specifičnog antifašizma koji je u Hrvatskoj na djelu bio četrdesetih godina prošloga stoljeća i koji je svoju pravu valorizaciju dobio u presudama čuvarima „tekovina antifašističke borbe", Pekoviću i Mustaču. Nisu to pokazali ni kada su, novcem hrvatskih građana, poreznih obveznika, obnavljali spomenik s trorogim vilama u Srbu, vilama kojima su pobijeni nedužni hodočasnici, žene, starci, djeca, ni kada, svake godine o obljetnici toga gnjusnoga zločina nad Hrvatima, 'antifašisti' na čelu s Mesićem i Poupovcem, likuju zbog pozicije koju, zahvaljujući okorjelim i umreženim komunističkim i postkomunističkim strukturama, imaju u hrvatskom društvu.

Tada bih, vjerojatno, pomislio i kako ste, ovdje, priključili se kampanji koju, putem jumbo plakata, u prijestolnici svih Hrvata, Zagrebu, i putem društvenih mreža, ovih dana, vode raznorazne 'Udruge slobodarskih aktivista', a za danas su najavili „prosvjed protiv proslave Dana pobjede" (oni tako kažu, pa je u navodnicima).

Ne želim pretpostavljati. Očekujem ispravku, a ne bi bilo na odmet i da se ispričate hrvatskim braniteljima jer ste njih i njihov dan - 'zaboravili'.

S poštovanjem, Borislav Stipić

Očitovanje urednika portala SBplus

Prije nego sam jednom od dizajnera (dakako volonteru) proslijedio sadržaje čestitki za "Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja" (što je službeni naziv za taj državni blagdan), rutinski, pogledao sam u svemogući Googel je li ime tog blagdana obvezno pisati u cijelosti, ili postoji skraćena verzija. Naime, ako bi bilo dopušteno i skraćeno pisati, na čestitki bi bilo manje slova i, posljedično, u cijelosti bila bi preglednija.
Na 'nesreću', naletio sam na web stranice dva hrvatska veleposlanstva s popisima "Državnih praznika u Hrvatskoj", a među njima i "Dan domovinske zahvalnosti". Nakon toga, vidio sam više web stranica na kojima se blagdan tako naziva. Iz toga zaključih kako je moguće taj blagdan i skraćeno zvati.
 
Bivšem zamjeniku urednika portala SBplus i hrvatskom branitelju, Borislavu Stipiću, s uvažavanjem - kao urednik ispričavam se jer njega i njegove kolege branitelje u čestitkama spomenuo nisam. Pritom, držim kako osobno ničim uvrijeđen nisam. Ako se, prema (i) silom nametnutim 'kriterijima' uopće smijem braniteljem zvati.

Dakako, i ovo reagiranje na moj posao urednika ignorirao bih - jer na portalu SBplus svatko ima pravo iznijeti svoje mišljenje - da Stipić svoju kritiku, na moj posao, nije uputio nevinima. Očito, nije znao kako bi to bilo nevjerojatno da svi čestitari na isti način oblikuju čestitku i kao takvu dostave za objavu. Očito, nije znao kako te čestitke portalu donose prihod. Jer da je to znao, uvjeren sam kako svoje otvoreno pismo ... ne bi uputio javno, nego bi meni osobno skrenuo pozornost na propust - vrijedan njegova "užasavanja". Još kad bi, nakon ovog 'otvorenog pisma', kojim slučajem, neki od čestitara odbili platiti čestitku, uvjeren sam, Stipić bi bio vrlo žalostan, ako ne i ''užasnt''. Jer on je, očito, javno pisao s ciljem postrojavanja nedovoljno domoljubnih ... čestitara, a ne s ciljem poticanja poslovnih partnera i donatora portala SBplus - neka prekinu svaku suradnju s tako ne domoljubnim medijem.  

Da se krivim osjećam, mogao bih pozvati se na onu: Tko radi taj i griješi. Ali, eto, ni to mi nije ostalo kao mogućnost. Moje očitovanje je u funkciji obrane nevinih čestitara, jer netko bi zaista mogao pomisliti kako je Stipić napao njih, a ne portal i mene osobno.

Uzgred, tom činjenicom da je napao SBplus i mene osobno, a ne, recimo, patera Ivana Tolja i 24sata - koji na svojoj današnjoj naslovnici čitateljima čestita "Dan domovinske zahvalnosti" - ustvari, demonstrirao je veće poštovanje prema ovom nedovoljno domoljubnom mediju, nego prema najtiražnijem katoličkom listu u Hrvatskoj. 
 
Na portalu SBplus, za sve odgovoran Jerko Zovak   

  Broj komentara: 13

  Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

  RegistracijaPrijava
  milenijum

  milenijum

  Komentirano: 5.8.2016. | 16:41

  1

  ging jesi i prošao gradom maltene svi rade jel po tebi to u redu
  pajser

  pajser

  Komentirano: 5.8.2016. | 13:36

  2

  Ovakvim stvarima se bave samo oni koji imaju viška vremena. Onaj koji svaki dan razmišlja kako će zaraditi kakvu crkavicu da prehrani obitelj svejedno mu je jeli puni naziv praznika ili nije. I ja sam branitelj pa mi ništa ne znači taj dan kad razmišljam kako preživjeti a ne otići u inozemstvo.
  MILENIJUM

  MILENIJUM

  Komentirano: 5.8.2016. | 11:15

  3

  prošao sam gradom trgpvine rade pekare isto kiosci isto jako malo zastava to je dokaz da je dosta laži lažnog domoljublja ljudi su progledali
  milenijum

  milenijum

  Komentirano: 5.8.2016. | 8:07

  4

  da stipiču osim trgovina i neke firme u dd rade novine izlaze normalno, što sad ali sad je hdz mostova tehnička vlada i sve je dozvoljeno i nikome ništa farsa,što je jučer rekao građanin knina rekao žderačina tompson svi odu a knin ostade isti sve ostaje na lijepim riječima gdje su djela pun kufer mi je demagogije lažnog domoljublja žao mii je građana, branitelja koji su dali život za sve ovo da gledaju bezpoštednu borbu za fotelje i privilegije a stoku sitnog zuba tko jebe
  Borislav Stipić

  Borislav Stipić

  Komentirano: 4.8.2016. | 23:30

  5

  brodno2@ ma da - idemo se igrati lovice... ne znam za Vas, no ja imam ako ne pametnijeg, svakako ljepšeg posla.
  brodno2

  brodno2

  Komentirano: 4.8.2016. | 23:14

  6

  Gospodine Stipić gdje sam ja spominjao radnička prava i bezdušni kapitalizam samo sam zamolio za objašnjenje sutrašnjeg praznika i tim ljudima i ja sam se držao teme, to ste Vi spomenuli
  Borislav Stipić

  Borislav Stipić

  Komentirano: 4.8.2016. | 22:21

  7

  brodno2@ očito niste primijetili kako se uvijek držim teme, a tema nisu socijalna i radnička prava i tema nije bezdušni kapitalizam koji je ovladao Hrvatskom.
  brodno2

  brodno2

  Komentirano: 4.8.2016. | 22:02

  8

  Gosp. Stipiću bilo bi lijepo kad bi radnicima Kauflanda, Interspara, Bille, Plodina i sličnih objasnili kako je sutra blagdan i neradni dan, a kod kojih će sutra biti gužva i nećeš moći stati na parkiralištu, isto tako probajte to isto objasniti radnicima kod nekih pekara. Vjerujem kako će svi oni biti sretni kad im Vi objasnite puni naziv sutrašnjeg blagdana
  prodan

  prodan

  Komentirano: 4.8.2016. | 19:32

  9

  Živeo drug Franjo Tuđman,,,Sudionik antifašističkog pokreta od 1941., kao obavještajni časnik. Nakon rata, u Glavnom stožeru JNA, potom na visokim vojno-političkim položajima, u Glavnoj personalnoj upravi, ministarstvu obrane i generalštabu. Završio studij na Višoj vojnoj akademiji 1957., čin general-majora stekao 1960.1958. godine i predsjednik JSD Partizan.Brat Stjepan poginuo u partizanima.
  boombee

  boombee

  Komentirano: 4.8.2016. | 19:19

  10

  https://hr.wikipedia.org/wiki/Praznik

  Broj komentara: 13

  Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

  RegistracijaPrijava
  Prikaži sve komentare 12

  Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

  Ostali članci u rubrici
  SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Nije član stranke, neovisan je i neutralan'

  Donacijama usprkos

  'Nije član stranke, neovisan je i neutralan'

  10.8.2020. | 14:30
  SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Sagradite si arku kako biste preživjeli ovaj potop'

  Maras o 'Sumrak sagi Đure Đakovića'

  'Sagradite si arku kako biste preživjeli ovaj potop'

  17.7.2020. | 17:00
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Željko Garić ima svoje mišljenje o Opačkovoj eksploziji

  Obična konkurencija ili neobična zavist?

  Željko Garić ima svoje mišljenje o Opačkovoj eksploziji

  22.5.2020. | 19:00
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Zahtijevamo od Vašeg portala javnu ispriku

  Sindikat medicinskih sestara/tehničara

  Zahtijevamo od Vašeg portala javnu ispriku

  13.5.2020. | 10:00
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Pevex reagirao na pisanje SBplusa

  Promptno

  Pevex reagirao na pisanje SBplusa

  18.3.2020. | 20:00
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Đurin dioničar zatražio ispravak objavljenog članka

  Demanti Nenada Bakića

  Đurin dioničar zatražio ispravak objavljenog članka

  24.1.2020. | 14:30
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Reagirati ima pravo svatko, dakle i Mazatori

  Na pisanje SBplus-a

  Reagirati ima pravo svatko, dakle i Mazatori

  5.12.2019. | 12:40
  SBplus.hr, Slavonski Brod : "Iza najmodernijih elektrana stoji Đuro Đaković TEP"

  Izgrađeno ih je pet, očekuju se još tri

  "Iza najmodernijih elektrana stoji Đuro Đaković TEP"

  3.9.2019. | 18:15
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Prava zaposlenika regulirana su važećim Kolektivnim ugovorom

  Reagiranje Croatia airlinesa:

  Prava zaposlenika regulirana su važećim Kolektivnim ugovorom

  29.7.2019. | 16:30
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Saznali smo što se zapravo događa s projektom 'Brod 2'

  Oglasio se direktor brodskog Vodovoda

  Saznali smo što se zapravo događa s projektom 'Brod 2'

  25.4.2019. | 17:35
  SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Dao sam ostavku nakon 8 godina. Zašto? Pitajte načelnika'

  Demanti Marijana Furića

  'Dao sam ostavku nakon 8 godina. Zašto? Pitajte načelnika'

  8.3.2019. | 20:19
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Boro Grubišić, dr.med. ispravlja sadržaj članka 'Krmak'

  Sukladno čl. 40 Zakonu o medijima

  Boro Grubišić, dr.med. ispravlja sadržaj članka 'Krmak'

  11.10.2018. | 11:00
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Policajka nije opalila šamar maloj Ivoni

  Reagiranje PU brodsko-posavske

  Policajka nije opalila šamar maloj Ivoni

  16.9.2018. | 19:00
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Reagiranje slavonskobrodske policije na članak SBplus-a

  Posebno strogi prema 'ponavljačima'

  Reagiranje slavonskobrodske policije na članak SBplus-a

  14.9.2018. | 19:40
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Zadržati vlast u tuzemstvu, ili narod u inozemstvu?

  Zaslužujemo li birokraciju kakvu imamo?

  Zadržati vlast u tuzemstvu, ili narod u inozemstvu?

  4.7.2018. | 15:30
  SBplus.hr, Slavonski Brod : "Moja obitelj nije 'spremna'. Moj sin nije 'spreman'."

  Reakcija brodskog tate:

  "Moja obitelj nije 'spremna'. Moj sin nije 'spreman'."

  17.4.2018. | 12:15
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Nema sukoba između gradonačelnika Duspare i ministra Ćorića

  Ministar Tomislav Ćorić demantira

  Nema sukoba između gradonačelnika Duspare i ministra Ćorića

  2.4.2018. | 22:22
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Vijećnica Lemaić 'očitala bukvicu' uredniku SBplus-a Zovku

  Ugledna komunalna političarka

  Vijećnica Lemaić 'očitala bukvicu' uredniku SBplus-a Zovku

  7.2.2018. | 12:00
  SBplus.hr, Slavonski Brod :
  SBplus.hr, Slavonski Brod :