Politika : Hrvatska

Objavljeno: 7.3.2020. u 12:00
Prikaza: 3259
|
Autor: A. Primorac

Prisegnuo 27. naraštaj ročnica i ročnika

Z. Milanović: "Vama je mjesto prije svega u domovini"

Laganini PZ
Foto: Laganini PZ
 • Laganini PZ
 • Laganini PZ
 • Laganini PZ
 • Laganini PZ
 • 034portal
 • Laganini PZ
 • Laganini PZ
 • Laganini PZ

27. naraštaj ročnika na dragovoljnom vojnom osposobljavanju svečanu prisegu položio je pred predsjednikom Republike Hrvatske i vrhovnim zapovjednikom Oružanih snaga Zoranom Milanovićem.

POŽEGA - Po prvi puta nakon 28. godina, 327 ročnika od čega 57 ročnica položilo je prisegu na Trgu svetog Trojstva u Požegi. Ovaj 27. naraštaj ročnika na dragovoljnom vojnom osposobljavanju svečanu prisegu položio je pred predsjednikom Republike Hrvatske i vrhovnim zapovjednikom Oružanih snaga Zoranom Milanovićem. Svečanosti je nazočio i ministar obrane Republike Hrvatske Damir Krstičević.

- Neka Vam sjećanje na hrvatske branitelje i njihovu žrtvu pruži svu potrebnu snagu i hrabrost u izazovima koji su pred Vama - kazao je, uz ostalo, ministar Krstičević.

- Ročnice i ročnici izabrali ste nešto što danas, u vremenu komfora i duha u kojem svaka želja i svaka ambicija trebaju biti što prije zadovoljena, u vremenu lagodnosti, zaslužuje hvalu i poštovanje. Život vojnikinje i vojnika je vjerojatno najteži. Čestitam na prisezi koju ste danas dali i nadam se i vjerujem da one najteže dijelove te prisege nikada nećete morati ispuniti i da nikada do toga doći neće. Mi u današnjem svijetu moramo biti dobronamjerni, dobrohotni, ali nikada naivni, nikada lakovjerni, nikada malodušni. Biti prisutni tamo gdje se donose odluke, braniti hrvatske interese, hrvatsku neovisnost i suverenitet. I daleko od granica Hrvatske, ali prije svega ovdje u domovini i blizu domovine. Tu vam je najviše mjesto i kao predsjednik Hrvatske ću se za to, u onoj mjeri u kojoj mi ustav to dopušta, zalagati. - poručio je Milanović.

Pred ročnicama i ročnicima razdoblje je intenzivne obuke tijekom koje će stjecati brojna znanja i vještine, a onima koji se odluče, u budućnosti, profesionalno posvetiti ovome pozivu nudi se mogućnost kontinuirane obuke i obrazovanja, prilika za profesionalni razvoj, sudjelovanje u brojnim međunarodnim operacijama, misijama, vojnim i diplomatskim predstavništvima - rečeno je tijekom današnje prisege uz poruku kako je za sada, ipak glavna zadaća, ovog naraštaja, da svoje zadaće i obveze izvršava odgovorno i savjesno.  

  Broj komentara: 0

  Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

  RegistracijaPrijava

  Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

  SBplus.hr, Slavonski Brod :
  SBplus.hr, Slavonski Brod :