Gospodarstvo : Ugostiteljstvo

Objavljeno: 21.2.2021. u 17:00
Prikaza: 1136
|
Autor: P. Supan

Što vi mislite?

Hoće li od 1. ožujka biti otvorene terase kafića?

Požega : Hoće li od 1. ožujka biti otvorene terase kafića?Ilustracija(Foto: P.S./SBplus/arhiva)

Ako se trenutni trend epidemije nastavi, a on je već dulje vrijeme u silaznoj putanji, ugostiteljskim objektima dozvolit će se rad na terasama.

POŽEGA - Novi, blaži set mjera stupio na snagu 15. veljače, no već se razgovara o sljedećim koracima, koji će ovisiti o epidemiološkoj situaciji. Trenutna situacija s epidemijom je povoljna stoga je Stožer donio odluku o otvaranju nekih objekata što je primjenjivo do 28. veljače.

Podsjetimo, odlukom je omogućena prodaja hrane, pića napitaka te slastica za van, kao i rad teretana, fitness centara, dječjih igraonica, radionica, škola za strane jezike, kasina, automat klubova i kladionica, uz ograničeno radno vrijeme do 22 sata.

Ako se trenutni trend epidemije nastavi, a on je već dulje vrijeme u silaznoj putanji, ugostiteljskim objektima dozvolit će se rad na terasama, neslužbeno doznaje Jutarnji list. Tako bi od 1. ožujka cijela Hrvatska imala otvorene terase, a uz njih bi se otvorili i sajmovi na otvorenom.

Dakle, uz ovakav trend, to bi bilo gotovo sigurno, no ono što je najveći izvor problema su zatvoreni prostori. Epidemiolozi se žestoko protive zatvorenim prostorima, bilo da je riječ o ugostiteljskim objektima ili o otvaranju sportskih dvorana i sportu u zatvorenim prostorima.

Unatoč njihovu 'problemu' objekti zatvorenih prostora su otvoreni, dok ugostiteljskim objektima nije dozvoljen rad niti na terasama. Što ugostitelji kažu na poluotvaranje kafića, odnosno usluge 'to go' pisali smo prvog dana otvorenja.

-Tek je prvi dan, sve je ovo testiranje. Drago mi je da se nešto, napokon, promijenilo što se toga tiče ide ka boljem, no hoće li se isplatiti ne znam. Ovo je samo početak, odnekud se treba krenuti, ali da je super - nije. - kazao je tada ugostitelj Borna Pavić.

Kako će taj način rada utjecati na njih ni sami ne znaju, no ne odluči li Stožer da od 1. ožujka mogu otvoriti terase, boje se da će morati zatvoriti jer ipak, ovakav način nije im dovoljan za plaćanje režija kao i djelatnika, samim time nemaju nikakve dobiti.

Broj komentara: 0

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
SBplus.hr, Slavonski Brod : Dokaz da slavonski restoran može biti među najboljima

Najuspješnija godina za obiteljski posao

Dokaz da slavonski restoran može biti među najboljima

31.12.2019. | 12:40
SBplus.hr, Slavonski Brod :
SBplus.hr, Slavonski Brod :