Gospodarstvo : Promet

Objavljeno: 20.5.2020. u 15:15
Prikaza: 2375
|
Autor: Marija Fridrih

Dobili smo odgovor na pitanje:

Zašto su autobusi koji prevoze radnike blokirali ulicu?

Čitateljica SBplus-a
Foto: Čitateljica SBplus-a
  • Čitateljica SBplus-a
  • Čitateljica SBplus-a
  • Čitateljica SBplus-a

Oko 15 sati, u vrijeme kada je u gradu koncentracija prometa najveća, kako tvrdi čitateljica portala SBplus, vozači su autobuse zaustavili na cesti i stvorili kolone.

POŽEGA - Na ovotjednu nesmotrenost vozača Arrivinih autobusa upozorila nas je čitateljica SBplus-a koja je prisustvovala prometnom kaosu nastalom zbog istovremenog zaustavljanja čak četiriju autobusa duž ceste u Požegi. Događaj je zabilježen u ponedjeljak oko 15 sati u požeškoj Ulici Arslanovci, a zbog njega je došlo do višeminutnog zastoja u prometu. Autobusi su, naime, ostalim vozilima onemogućili prolazak u smjeru grada, a zbog nedostatne širine ulice, njihovo zaobilaženje bilo je otežano dolaskom vozila iz suprotnog smjera, kao i dužinom puta koji je jednak dužini četiri velika autobusa.

- U nizu su bila četiri autobusa, a ugibalište je predviđeno za dva. Ljudi su se u autobuse ukrcavali i na dijelu koji nije predviđen za zaustavljanje. Stvorila se kolona automobila jer je na tom mjestu jako opasno pretjecati. Iz suprotnog smjera su dolazila vozila i vozačima je teško procijeniti koliko je sigurno u tom trenutku zaobilaziti toliki niz autobusa, odnosno, imaju li za to dovoljno vremena prije nego što naiđu vozila iz suprotnog smjera. - opisala je čitateljica portala SBplus, naglasivši kako su pojedini vozači riskirali i počeli zaobilaženje u nesigurnim uvjetima, zbog čega je došlo do glasnog trubljenja i kočenja.

Poznatom prijevozniku Arriva obratili smo se kako bismo saznali je li ovo uobičajena praksa te radi li se o organiziranom prijevozu radnika obližnje tvornice.

- Radi se o prijevozu radnika koji se vrši u četiri autobusa zbog provođenja epidemioloških mjera, a sukladno preporukama HZJZ prema kojima se u autobusu može nalaziti tek određeni broj putnika. Arriva se u svojem poslovanju u potpunosti pridržava preporuka HZJZ te ih u cijelosti provodi, što dokazuje i ova situacija. Inače nije praksa da se toliki broj autobusa istovremeno zaustavlja duž spomenute ulice, nego se vodi računa o tomu da autobusi na ugibalište pristižu s nekoliko minuta razmaka. Spletom okolnosti na koje nismo mogli utjecati, a ponajviše radi prometa, dogodilo se da su sva vozila u jednom trenutku bila na istom mjestu. Nismo ranije imali pritužbi budući da su ovakve situacije iznimka i ne događaju se svakodnevno. - za SBplus su iz Arrive detaljno pojasnili spornu situaciju.

Poštivanje epidemioloških mjera posljednjih je mjeseci mnogima opravdanje za drugačiji način poslovanja pa će to 'proći' i u ovom slučaju. Ipak, prometna se pravila moraju poštivati pa ni ukrcaj/iskrcaj putnika vozači autobusa ne smiju obavljati na mjestima koja za to nisu predviđena.

Pohvalna je, ipak, briga o sigurnosti radnika i propisan način njihova prijevoza s radnog mjesta, no i nepredviđene prometne situacije imaju svoj protokol, a u ovom bi to slučaju bila posebna prometna regulacija i/ili signalizacija do ukrcaja svih putnika u autobuse.

Broj komentara: 0

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
SBplus.hr, Slavonski Brod : Kazne za parkiranje donesite meni pa će šef dalje rješavati

Načelnik PU spriječio naplatu kazni

Kazne za parkiranje donesite meni pa će šef dalje rješavati

23.5.2020. | 10:05
SBplus.hr, Slavonski Brod : Je li 600 tisuća kuna previše za ljudski život?

Mještani desetljećima čekaju promjene

Je li 600 tisuća kuna previše za ljudski život?

10.3.2020. | 17:35
SBplus.hr, Slavonski Brod : Hoće li do obnove ikada doći?

Bilo bi dobro znati

Hoće li do obnove ikada doći?

1.3.2020. | 18:30
SBplus.hr, Slavonski Brod : Dva vozila do županijskog središta besplatno prevoze starije

Kako ne bi bili prometno izolirani

Dva vozila do županijskog središta besplatno prevoze starije

13.1.2020. | 8:00
SBplus.hr, Slavonski Brod :
SBplus.hr, Slavonski Brod :