Gospodarstvo : Građevinarstvo

Objavljeno: 18.4.2020. u 17:40
Prikaza: 3663
|
Autor: SBplus

Ukupno će graditi 6 novih kružnih tokova

Hrv. ceste ulažu 13 mil kuna u obnovu kolnika i tri rotora

Požega : Hrv. ceste ulažu 13 mil kuna u obnovu kolnika i tri rotoraIlustracija(Foto: JT/pozega.eu)

Hrvatske ceste ulažu 13 milijuna kuna u obnovu kolnika i izgradnju tri kružna toka, a uskoro će graditi još tri rotora.

POŽEGA - U sklopu investicijskog održavanja Hrvatske su ceste dale izraditi projekt rekonstrukcije državne ceste DC38 u duljini od ukupno 3,02 kilometra, u onom dijelu u kojem ona prolazi kroz Požegu. Na toj je, kolokvijalno zvanoj obilaznici, odnedavna otvoreno gradilište, piše požega.eu.

Prema odgovoru koji je lokalni portal dobio iz Službe za odnose s javnošću Hrvatskih cesta ovaj je projekt, zbog svoje složenosti, podijeljen na sedam faza. I dok je lokacijska dozvola dobivena za sve faze, građevinska je pribavljena, za sada, samo za dvije faze i to prvu i zadnju.

Nakon dobivanja građevinske dozvole faza 1 i 7 su uvrštene u redovan plan investicijskog održavanja za ovu godinu, a nakon raspisivanju javnog natječaja navedeni radovi su ugovoreni sa tvrtkom „Promet građenje" d.o.o iz Požege, dok je nadzor radova ugovoren sa Institutom IGH d.d. iz Zagreba. Ukupno ugovorena vrijednost radova obje faze je 10,348 milijuna kuna bez PDV-a, dok nadzor za izvođenje radova stoji 424,37 tisuća kuna, također bez PDV-a.

"Faza I se provodi u duljini od 550 metara i počinje u Cerničkoj ulici prije mosta preko Orljave (zapadni ulaz u Požegu) te završava kružnim tokom u Cerničkoj ulici. Faza VII je duljine oko 300 metara i predstavlja u stvari dva kružna toka na kraju dionice koja je predviđena ovom rekonstrukcijom. Prvi kružni tok je ispred tvrtke „Zvečevo" na križanju ulica kralja Zvonimira i Osječke, a drugi u nastavku preko mosta ispred nekadašnjeg autobusnog kolodvora, točnije na križanju Osječke i Industrijske ulice" pojasnili su iz Hrvatski cesta uz naglasak kako je kompletnim projektom predviđena izgradnja čak šest kružnih tokova.  

Rok izvođenja radova za prvu i sedmu fazu, za koje je ishođena i građevinska dozvola, prema ugovoru je devet mjeseci, što znači, da bi, ukoliko ne bude nepredviđenih okolnosti, tri kružna toka i 850 metara obnovljenog kolnika trebao biti završeno do kraja prosinca ove godine.  i izvođač je uveden u posao 1. travnja ove godine iz čega proizlazi da bi ova tri kružna toka zajedno sa 850 metara obnovljenog kolnika trebalo biti izgrađena do kraja prosinca. Navedeni iznosi za ove zahvate će biti riješeni iz proračunskih sredstava Hrvatskih cesta d.o.o..

Broj komentara: 0

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
SBplus.hr, Slavonski Brod : Neki će studenti dobiti sobe s pogledom na bazen

Projekt vrijedan gotovo 33 milijuna kuna

Neki će studenti dobiti sobe s pogledom na bazen

12.5.2020. | 8:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : Procijenjena vrijednost je gotovo milijun kuna

Projekt u najavi

Procijenjena vrijednost je gotovo milijun kuna

11.5.2020. | 17:30
SBplus.hr, Slavonski Brod : Krenuli s izgradnjom novog kružnog toka

Veliko rasterećenje za promet

Krenuli s izgradnjom novog kružnog toka

29.4.2020. | 8:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : Uz veliki bazen ide i wellness

Rekonstrukcija bazena

Uz veliki bazen ide i wellness

3.3.2020. | 17:30
SBplus.hr, Slavonski Brod : Pametnome savjetnici nisu potrebni, a budali ne pomažu

Kad novinar piše ljut

Pametnome savjetnici nisu potrebni, a budali ne pomažu

26.12.2019. | 20:30
SBplus.hr, Slavonski Brod :
SBplus.hr, Slavonski Brod :