Politika : Županijski sud

Objavljeno: 8.11.2013. u 17:10
Prikaza: 17517
|
Autor: SBplus

Treći dan suđenja

Batinić: 'Prebaci 100 tisuća na račun NK Slobodnica'

Vlado Kos / CROPIX
Foto: Vlado Kos / CROPIX Željko Garić, Zdravko Sočković, Ivica Batinić, Ivan Mišković, Mladen Kruljac, Ivan Rimac
 • Vlado Kos / CROPIX
 • Vlado Kos/Cropix
 • livno-online.com
 • Davor Javorović/PIXSELL
 • Davor Javorović/PIXSELL
 • Davor Javorović/PIXSELL
 • Vlado Kos/Cropix

USKOK tvrdi da je i općina Sibinj oštećena za 58,2 milijuna kuna jer je zemljište prodano na unaprijed dogovorenim najtečajima.

Treći dan suđenja, četvrtak 7. studenog 2013. slobodnadalmacija.hr

Kruljac: Znači, ovo je radila 33. iz Karlovca i mene nema nigdje; Vojnik: Nema problema

Nastavak suđenja šestorki optuženoj da su oštetili Općinu Sibinj za 58 milijuna kuna donio je nove audio zapise USKOK-a, među kojima se izdvaja razgovor generala Mladen Kruljca s njemu podređenim vojnikom vezano za istragu koju USKOK provodi ispitujući časnike o radovima koje je vojska izvodila u Sibinju.

Kruljac: Sad me je zvao Jurić, došao je dopis sutra na razgovor ide pukovnik Biondić, pa da ja ne zovem sa svoga, nazovi ti Voriha, Babića i Suntešića da mu oni kažu što treba, kako treba, koje lokacije. Samo je bitno da Babić njemu kaže da je Babić bio koordinator. Da kaže da on uopće nije radio tamo, nego na drugoj poziciji.

Vojnik: Sad ću ja to odmah.

Kruljac: Znači, on je bio, ali na drugoj poziciji, a ovu je radila 33. iz Karlovca i mene nigdje.

Vojnik: Nema problema, odgovorio je vojnik, koji nedugo zatim izvještava Kruljca o obavljenom razgovoru.

Vojnik: Zna sve. Ja mu kažem reci što jest, nemam veze s tim. Kaže on tako je. Nek se drži toga i gotovo.

Kruljac: Znači nije bio na ovoj lokaciji, a i istina je da nije bio. Bitno je da njegova postrojba nije na ovoj lokaciji ništa radila.

Audio zapisi dalje donose razgovor između drugooptuženog Ivana Miškovića i Kruljca.

Mišković: Mislio sam da se nađemo kad uhvatite vremena, ali hitno je dosta.

Kruljac: Gdje si ti?

Mišković: Evo idem u Zagreb.

Kruljac: Pa dođi kod mene u Karlovac.

Mišković: Ne znam hoću imati vremena. Imamo obaveza sve u vezi ovoga što idemo.

Kruljac: Jel' sve OK?

Mišković: Nije.

Kruljac: Dobro, dobro. Ja vas čekam ovdje.

Zanimljivo je bilo i čuti razgovor prvooptuženog, bivšeg načelnika, Ivicu Batinića, sa zaposlenicom Općine, gdje joj govori da od 155 tisuća kuna, koliko ima na računu, 100 tisuća prebaci na račun NK Slobodnica, na što ga zaposlenica pita: Što, sve novce? Ovaj joj odgovara: „Ali za ono što se gradi, ne donaciju", na što mu ona kaže: „Pa ne mogu, kako ti to misliš izvesti?"

Batinić joj potom objašnjava kako će oni to prebaciti s namjenom, a oni će izvođaču radova. Riječ je o novcu koji je, kako stoji u optužnici, prebačen tvrtki šestooptuženog Zdravka Sočkovića. Zaposlenica je kasnije nazvala Batinića i prenijela mu da je nju „zvala žena iz USKOK-a".

Istragom je bila obuhvaćena i gradnja Batinićeve kuće koja se vodi na njegovoj majci. On je u jednom trenutku nazvao nadzornog inženjera i predložio mu da kaže kako je on obavio nadzor na gradnju kuće, na što mu je ovaj odgovorio: "Ne mogu, već sam rekao USKOK-u da nisam radio."

Drugi dan suđenja, rsrijeda, 6. studenog 2013. 

USKOK je, tajno prateći generala Mladena Kruljca zbog afere Sibinj, snimio i njegove razgovore tijekom travnja 2010. godine s tadašnjim državnim tajnikom u MORH-u Željkom Goršićem na temu izgradnje Društvenog doma u Gradskoj četvrti Turanj u Karlovcu, kojoj je Goršić kao HDZ-ovac bio na čelu.

Podsjetimo, riječ je o još jednoj aferi u kojoj su vojska i vojna inženjerija bili korišteni za građevinske radove na Društvenom domu, što su MORH i vojni vrh tada negirali. Goršić tako naziva Kruljca kako bi mu prijavio da se novinari motaju oko gradilišta, ispituju ljude o tome što se tu radi i tko radi.

Tako Batinić zove Garića i govori mu: „Tebi su nudili da budeš pokajnik, ovi poskokovci?", a ovaj mu odgovara: „Ti si p'jan". 

Goršić: Ide okolo, traži ljude, intervjuira...

Kruljac: Jel' ima vojske?

Goršić: Ma nema. Dečke sam danas počastio s odojkom, sjede unutra, jedu i piju, ali nisu u uniformi. Svi su u civilu i nisu izlazili van. Ako te budu pitali za kamen reci da smo ga mi samo vozili iz kamenoloma Loskunja i Johovo. Pitaju i za ovu baraku, kao da su oni išli gledati da su temelji isti tamo na onome, kao i ovdje.

Kruljac: Ta baraka sa tih temelja je otišla na Crnu zemlju, druga na Slunj, a mi koristili ostatke građe bivše JNA.

Goršić: Mene je sad zvala. Sad ja moram dati izjavu. Obećao sam da ću se javiti. Znači, moramo se uskladiti. I tvoja i moja moraju biti iste. Znači, ja ću reći, pa vjerojatno su dečki nešto dopeljali svoje građe koja je ostala otpisana od JNA. Nešto smo mi skupili. Ja ću reći nešto su moji ljudi donijeli, ja sam dao dva kubika građe.

Kruljac: Tako je. Dio si dao ti, dio ovi, a dio dala vojska sa otpisanih objekata bivše JNA, a ovi temelji što su bili reci ti su objekti prešli na Slunj i Crnu zemlju kod Knina.

Goršić: To ja neću govoriti, jer ja kao državni tajnik o tome nemam pojma.

Zabilježeno je i kako Kruljac sućutno pita Goršića da li mu je netko, osim njega i ministra, dao potporu „ova dva dana otkad te deru."

Kruljac: Jel' te nazv'o koji general?

Goršić: Nitko mi nije dao potporu. Jedino moj prijatelj Petar Barač.

Kruljac: Jel' imamo šta više pričat?

Goršić: Ma to je ista banda, sve skupa. Oni se naslađuju kad je nama teško. Neka, neka radit ćemo mi još. J... ja njima mater svima skupa.

Kruljac: Nije on došao slikat da mu netko nije dao zeleno svjetlo.

Goršić: Znaš kome rade, onima koji vrijede i koji nešto rade. Pa neće raditi onima koji ništa ne rade i cijeli dan drže nogu na stolu. Nije to moje, ja ću to zapalit'.

Kruljac: 'Ajd zapalit ćemo zajedno, koga j..., k.... dobit ćemo kaznene prijave, nećemo zapalit (smijeh).

Goršić: Ja ću dozvolu dobit za osam dana, šta će onda reć' da im p.... materina. Pol' Hrvatske je napravljeno bez dozvole, sad oni pričaju o dozvoli.

Iz tajno sminljenih audio zapisa evidentno je kako je USKOK-ova istraga afere Sibinj izazvala pravu pomutnju među osumnjičenima nakon što su im istražitelji „pokucali na vrata" Drugog dana suđenja Ivici Batiniću, Ivanu Miškoviću, Mladenu Kruljcu, Ivanu Rimcu, Željku Gariću i Zdravku Sočkoviću nastavljeno je preslušavanje tajnih audio zapisa iz kojih se očituje kako su i oni između sebe sumnjali da li je netko „propjevao."

Tako Batinić zove Garića i govori mu: „Tebi su nudili da budeš pokajnik, ovi poskokovci?", a ovaj mu odgovara: „Ti si p'jan". Nedugo zatim odvija se razgovor između Miškovića i Batinića, pri čemu ovaj prvi govori kako ima informaciju da ide optužnica i nastavlja: „Tebe guraju da si cinkao, da si radio sto čuda, guraju te 100 posto unutra."

Batinić odgovara protupitanjem: „Ko kome, šta cinko, šta?", a Mišković mu govori da ne može pričati preko telefona.

Svih tih tjedana pak postoji i problem što se Garić ne javlja Batiniću i Miškoviću, pa oni do njega pokušavaju doći preko njegova brata Pave.

Mišković: „Daj više da to riješimo. Mjesec i pol je prošlo. Daj nam nešto. Cijeli grad nam se smije."

Pavo Garić: „Kaže da će riješit'. Bit će sve u redu. Jel' ti mene razumiješ. Ja nisam ni lipe dobio."

Zanimljiv je i razgovor Batinića s nepoznatom osobom koja mu govori kako je Garić prodao zemlju koju je kupio od Općine.

Batinić: Nemam ja pojma o tome.

NN: Garić je prodao i uzeo osam MAN-ova u kompenzaciju.

Batinić: Ovo je za mene šok.

Batinić: Neće to ići kako su zamislili. Ja ću ih tužiti. Šta mene j...? Kupe zemlju pa je prodaju.

Nakon toga Batinić se jada Miškoviću: „Bio sam s Pavom gore. Rek'o sam da ću ga tužiti. On je proknjižio zemlju, uzeo osam kamiona. Cijeli grad bruji o tome," na što Mišković dodaje: „Kako su napravili pravi pos'o, kako smo mi tupani", dok Batinić kaže: „Dolaze informacije da sam ja uzeo pola, a ja ni luk jeo, ni luk miris'o", na što ga Mišković pita: „To Željo priča?", a Batinić odgovara: „Da. I što sad. Mi budale, on pametan." Batinić i Mišković pak svo to vrijeme o razvoju događaja izvješćuju generala Kruljca, a česta je i konverzacija sa tadašnjim šefom lokalnog HDZ-a Sočkovićem.


Prvi dan suđenja, utorak, 5. studenog 2013. Jutarnjilist

TAJNE SNIMKE 'Imamo veliki problem. Stigao je USKOK. Rasturaju nas. Sad smo u k...'

OSIJEK - Bivši zapovjednik Hrvatske kopnene vojske umirovljeni general pukovnik Mladen Kruljac na početku suđenja na Županijskom sudu u Osijeku za aferu Sibinj izjasnio se kako se ne osjeća krivim za kaznena djela koja mu je na teret stavio USKOK. Jednako su postupili i ostali optuženi - bivši načelnik Općine Sibinj Ivica Batinić, bivši član Općinskog poglavarstva Ivan Mišković te poduzetnici Ivan Rimac, Željko Garić i Zdravko Sočković, nekadašnji šef brodsko-posavskog HDZ-a.

„Rasturaju nas. Ne znam detalje. Ova ženska me rastura. Nije normalna…" govorio je Mišković svom sugovorniku s druge strane telefonske linije.

Tereti ih se da su malverzacijama sa zemljištem, kojeg je Općina dobila na dar od države, oštetili općinski proračun za 58 milijuna kuna. Kruljac je pak u cijelu priču umiješan zbog toga što je kao zapovjednik HKV oformio inženjersku postrojbu koja je na tom zemljištu izvršila radove na njegovu uređenju, ali je to učinio suprotno zapovijedi načelnik Glavnog stožera generala zbora Josipa Lucića, čime je državni proračun oštećen za nešto više od tri milijuna kuna.

Batinić i Mišković su pak optuženi da su na unaprijed dogovorenim natječajima i po proizvoljno određenoj cijeni prodali općinsko zemljište Rimcu, a potom i Gariću, koji su naknadno isto to zemljište prodali po višestruko većoj cijeni čime je općini nanesena šteta. Sočkoviću su pak Batinić i Mišković protuzakonito isplatili 100 tisuća kuna preko računa treće osobe, a za njegove privatne potrebe. Vojnički staloženo i spremno Kruljac je dočekao suđenje godinu dana nakon podizanja optužnice.

Kruljac postupao po zavpovjedi Mesića

Nisam kriv - rekao je predsjedniku Sudskog vijeća Zvonku Vrbanu, a da njegov klijent nije kriv uvjeren je i odvjetnik Branko Šerić.

- Dokazat ćemo da je moj klijent postupao sukladno pisanim i usmenim zapovjedima te po zapovijedi tadašnjeg vrhovnog zapovjednika Oružanih snaga i predsjednika države Stjepana Mesića. U vojnom životu postoje i usmene zapovijedi i izvješća a najkraći primjeri za to su „Prozor mora pasti", odnosno „Oba su pala". Dokazat ćemo i da nije bilo nikakvog komplota i suradnje s ostalim optuženima te da državi nije učinjena nikakva šteta. Također ćemo dokazati da je general Kruljac jedini zapovjednik u zemljama NATO saveza koji je uhićen u uniformi, a da prethodno nije umirovljen i da protiv njega nije bilo stegovnog postupka - izjavio je Šerić.

USKOK-ova istraga o ovom slučaju počela je 2010., a sporne radnje odvijale su se tijekom 2007. i 2008. godine. Na početku glavne rasprave preslušavani su tajno snimljeni audio zapisi USKOK-a s početka istrage, kada je zamjenica glavnog ravnatelja USKOK-a Zorka Fumić iz Osijeka došla u Općinu Sibinj kako bi razgovarala s osumnjičenima i izuzela potrebne dokumente.

Imaamo velik problem, rasturaju nas...

„Imamo veliki problem, USKOK nam je doš'o u općinu", sadržaj je SMS poruke koju je Mišković poslao nekome u svojoj tvrtki, a potom smo mogli čuti nekoliko razgovora između osumnjičenih.

„Rasturaju nas. Ne znam detalje. Ova ženska me rastura. Nije normalna…" govorio je Mišković svom sugovorniku s druge strane telefonske linije. Stupio je u kontakt i s generalom Kruljcem te su se dogovorili da se nađu u jednom ugostiteljskom objektu u Slavonskom Brodu. Iz zapisa se čuje i kako je Mišković organizirao zaposlenike općine da mu javljaju što sve istražitelji traže od njihe, a nakon 4-satnog ispitivanja Batinić se javio nekom odvjetniku da ga pita hoće li biti uhićen.

„Neku prijavu su dobili, anonimno je došlo i sad smo u k…." - govori Batinić dok nepoznati odvjetnik od njega traži detalje o tome što USKOK traži nakon čega mu Batinić objašnjava da su se „uhvatili procijenjene vrijednosti, ali tu je sve bilo čisto, bio je natječaj i nema ništa sporno. Da imaju mesa, priveli bi nas već danas… Šta misliš hoće li nas optužiti?"

„Uvijek mogu hvatati na procijenjenu vrijednost, ali to je jedno, a tržište nešto drugo. Mogu podići i optužnicu, oni uvijek mogu nešto naći, možda si nešto napravio i iz nehaja…" odgovara mu odvjetnik.

Suđenju je nazočan i aktualni općinski načelnik Josip Pavić, koji je postavio odštetni zahtjev u iznosu od 58 milijuna kuna.

USKOK snimio razgovore
Imamo veliki problem, USKOK nam je došao u Općinu – odaslao je Ivan Mišković SMS-poruku. Nastala je uzbuna nakon učestalih telefonskih poziva. Sipaju se psovke. Općinski službenici dežurali su pred vratima i izvještavali Miškovića o tome što se događa u uredima u koje su upali istražitelji.
– Evo, ja ti špijuniram – čuje se glas iz slušalice.
– Ova ženska nije normalna, rasturaju, Bog te j... Bit će sranja. Nešto imaju čim su došli – govore Mišković i kolega.
– Nemaju ništa. Da imaju, riješili bi to u sat vremena – smiruje drugi sugovornik.
Batinić za to vrijeme zove odvjetnika.
– J...te, tri i pol sata su me maltretirali – žali se Batinić.
– U, jeb...! – odgovara odvjetnik.
– Zakačili su se za onoga iz Zagreba (Ivana Rimca, nap.a.). Tko ga je doveo?
– Što ja znam! Mene nemaju zbog čega. Što ti kažeš?
– Kad ne mogu nikog uhvatiti, onda se uhvate na tržišnu vrijednost zemljišta. A što je to? Procijenjena je vrijednost jedno, a tržište drugo. Uvijek oni mogu ako hoće. Ne možeš ti ništa ako je politika tako odlučila – kaže odvjetnik.
– Jel' mogu podići optužnicu? – zabrinut je Batinić.
– Mogu. Jedan je bio pet mjeseci u pritvoru, a da nije kriv. Oslobođen je – odgovara mu.
– U, je...te! I? – pita dalje Batinić.
– Propali mu svi poslovi – nastavlja ovaj.
Čuje se na snimkama i glas Mladena Kruljca.
– Gdje si, druže Ivo? Gdje je načelnik, jel' u k...? – zove on Miškovića.
– Pa vjerojatno je umro – šali se Mišković.

 

HRT

Na Županijskom sudu u Osijeku počelo je suđenje bivšem načelniku općine Sibinj Ivici Batiniću, bivšem zapovjedniku HV-a Mladenu Kruljcu, poduzetnikuIvanu Rimcu, bivšem članu Općinskog poglavarstva Ivanu Miškoviću, bivšem čelniku brodsko-posavskog HDZ-a Zdravku Sočkoviću te autoprijevozniku Željku Gariću - optuženima za primanje mita, zloporabu položaja i ovlasti ili poticanje na ta nedjela, piše HRT.

Svi su se optuženi izjasnili kako nisu krivi. Kruljčev branitelj, Branko Šerić, kazao je kako će u postupku dokazati kako je Kruljac postupao u skladu sa zapovijedi vrhovnog zapovjednika vojske, tadašnjeg predsjednika Stjepana Mesića.

Optužnica ih tereti da su od rujna 2007. do sredine 2008. u Sibinju, Slavonskom Brodu i Karlovcu, protivno odlukama vlade kojima je općini Sibinj darovano zemljište za izgradnju poduzetničke zone, unaprijed dogovorenim tvrtkama i pojedincima omogućili stjecanje vlasništva nad velikim parcelama visoko vrijednog građevinskog zemljišta ispod stvarne cijene. Osim toga novi vlasnici nisu morali preuzeti bilo kakve obveze vezano za početak radova i obavljanje gospodarskih djelatnosti u zoni čime su im pribavili znatnu imovinsku korist, smatra Uskok.

Optuženi su da su, u namjeri da prije prodaje zemljišta dodatno povećaju njegovu vrijednost, s Kruljcem dogovorili izvođenje radova, nakon čega je Hrvatska vojska, protivno zapovijedi načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga, izvela radove čime je državni proračun oštećen za više od tri milijuna kuna. USKOK tvrdi da je i općina Sibinj oštećena za 58,2 milijuna kuna jer je zemljište zatim prodano na unaprijed dogovorenim najtečajima.

  Broj komentara: 33

  Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

  RegistracijaPrijava
  SB_patriot

  SB_patriot

  Komentirano: 10.11.2013. | 23:09

  1

  Iskreno se nadam da će ova bagra sa dna kace završiti sa dugogodišnjim kaznama zatvora. Prije svih mislim na Ivicu Batinića, Miškovića i Sočkovića koji su jedno veliko zlo kako općine Sibinj ta ko i cijele Brodsko - posavske županije.. Osim što im želim izrazito neugodan boravak u zatvoru, želim im da nemaju za gaće narednih oho godina jer njihovo besramno hvaljenje cherutti košuljama, kaputima i nekretninama, a sve iz plaće od ( 9200 ) kn je degutantno.. Osobno sam primatelj neto dohotka za nekih cca 1000 kn nižeg nego bivši načelnik pa si uz obiteljske obaveze ne mogu niti približan life style približiti.. S obzirom da je matematika egzaktna znanost, svakom normalnom i radnom čovjeku je jasan ovaj nesrazmje.. Naravno, više od njihove zatvorske kazne želio bih da im se zaplijeni i oduzme sve što nije u rangu njihovih primanja i uplati na račun općine kako bi oni koji su najviše platili ( mještani općine ) dobili zadovoljavajuću satisfakciju.. Ako samo odu svirati, a ne oduzme im se imovina ne znam gdje je tu satisfakcija ljudi koji su pokradeni..
  plavibicikl01

  plavibicikl01

  Komentirano: 8.11.2013. | 20:07

  2

  šta su Perkovci u Bosni ? Lopov je lopov a jel mu Sava sjeverno ili južno dok krade , laže i vara , koga briga.Na ovaj način samo možemo uvrijediti dobre i poštene ljude a lopovi sigurno ne prate naše komentare po portalima
  balkanforever

  balkanforever

  Komentirano: 8.11.2013. | 18:18

  3

  Kakvi lopovski smradovi, prave hrvatine.
  povjesnicar

  povjesnicar

  Komentirano: 8.11.2013. | 16:04

  4

  Administrator je izbrisao komentar!
  povjesnicar

  povjesnicar

  Komentirano: 8.11.2013. | 13:16

  5

  Administrator je izbrisao komentar!
  Petar Bašić

  Petar Bašić

  Komentirano: 8.11.2013. | 9:43

  6

  @manemo - Pa mi smo imali istu mamu!? :))))
  dido2

  dido2

  Komentirano: 7.11.2013. | 20:04

  7

  Jesu,jesu,radili su i za 2 godine svi zaradili za kućerine!! Moš mislit :) Da ste sposobni zaradit,jeste,to vam skidam kapu. Šta ćemo kad bi mi slavonci vlastitog brata zaj.....i :)
  manemoj

  manemoj

  Komentirano: 7.11.2013. | 16:46

  8

  Može USKOK češljat koliko hoće ali za moju generaciju je kasno...mislim da će USKOK imat posla do kraja naših života..ničem boljem se ne nadam. Možda će neke druge generacije živjeti život dostojan čovjeka!!!
  manemoj

  manemoj

  Komentirano: 7.11.2013. | 16:23

  9

  Ja moram priznat da nisam "sposoban" i "poduzetan" ko neki ljudi u Brodu...nadam se da će mi se to uzet u obzir prilikom konačnog suda!! Tamo gore..gdje se te "sposobnosti" i "poduzetnosti" ne mogu prikazati i nositi sa sobom!! Ma kriva moja mamaa....uvik mi govorila: "nemoj sine, sramota je" i gonjala me da pozdravljam babe sa faljen Isus..i tako ja osto nesposoban i nepoduzetan!! I tako sad nemam ni kućeta ni mačeta...a i štagalj su mi srušili...to je jedini grij mog dade što ga gradio bez dozvole za vrime Jugoslavije..pa on išo sa šunkom kod advokata da pribaci vrime gradnje nakon 1995 u period "ko jamio, jamio" jer je čuo dada na pijaci da se u to vrime moglo ..jelte...jamit....na milione al ne odogovarat za to...al ni advokat izganjooo i tako se najveći grij mog dade moro srušit....!!!!
  bili1911

  bili1911

  Komentirano: 7.11.2013. | 14:39

  10

  dido2@ pa nisu ljudi prije rata radili za zrak vec su posteno raili i zaradili a gradjevinske dozvole sve su predane ove godine i placene,u cemu je problem? znaci posavljaci nisu trebali kupovati zemljista i graditi kuce vec su trebali takvom kao tebi placati supu mjesecno 200 eura + rezije,e prika zajebi to

  Broj komentara: 33

  Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

  RegistracijaPrijava
  Prikaži sve komentare 1234

  Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

  Ostali članci u rubrici
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Izabrani novi suci za Županijski sud u Slavonskom Brodu

  IZ DRŽAVNOG SUDBENOG VIJEĆA

  Izabrani novi suci za Županijski sud u Slavonskom Brodu

  5.12.2019. | 17:30
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Microsoft prekršio zakon Republike Hrvatske

  Pravomoćna presuda

  Microsoft prekršio zakon Republike Hrvatske

  15.2.2019. | 17:40
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Mirka Svirčevića ozbiljno napadaju kolege suci

  Novog predsjednika Županijskog suda

  Mirka Svirčevića ozbiljno napadaju kolege suci

  5.10.2016. | 17:50
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Mirko Svirčević imenovan predsjednikom Županijskog suda

  Nakon 'fotofiniša' DSV objavilo:

  Mirko Svirčević imenovan predsjednikom Županijskog suda

  29.9.2016. | 23:55
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Ponovljeno suđenje za aferu 'Sibinj' počinje 4. srpnja

  Na županijskom sudu u Osijeku

  Ponovljeno suđenje za aferu 'Sibinj' počinje 4. srpnja

  15.6.2016. | 19:16
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Nakon što je 2,5 godine proveo u zatvoru, obnova postupka

  Obrat u predmetu osuđenika Mate Vidovića

  Nakon što je 2,5 godine proveo u zatvoru, obnova postupka

  9.3.2016. | 0:01
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Kazneno prijavljena oba kandidata za šefa suda

  Dragičević i Svirčević

  Kazneno prijavljena oba kandidata za šefa suda

  25.10.2015. | 0:04
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Kandidat za predsjednika Županijskog suda II

  Sudac Mirko Svirčević

  Kandidat za predsjednika Županijskog suda II

  1.10.2015. | 22:22
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Kandidat za predsjednika Županijskog suda I

  Sudac Predrag Dragičević

  Kandidat za predsjednika Županijskog suda I

  30.9.2015. | 22:22
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Okrenula leđa sucu jer nije htjela biti fotografirana

  Suđenje za zloporabe u Poreznoj

  Okrenula leđa sucu jer nije htjela biti fotografirana

  21.5.2015. | 21:56
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Sudac Mirković odlučio: Ne postoji javni interes

  Zabranjeno snimanje

  Sudac Mirković odlučio: Ne postoji javni interes

  12.4.2015. | 0:04
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Zamalo uništen dokaz iz postupka Deniju Županu

  Izostala komunikacija

  Zamalo uništen dokaz iz postupka Deniju Županu

  23.7.2014. | 11:36
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Poništena oslobađajuća presuda Zovku i Aleksić

  Na Županijskom sudu

  Poništena oslobađajuća presuda Zovku i Aleksić

  9.6.2014. | 14:30
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Danas nepravomoćna presuda za aferu Sibinj

  Točno u podne

  Danas nepravomoćna presuda za aferu Sibinj

  31.3.2014. | 9:15
  SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Radio sam po zapovijedi generala Lucića'

  Kruljac: 'Nisam oštetio državu'

  'Radio sam po zapovijedi generala Lucića'

  12.3.2014. | 14:50

  Vezani članci

  SBplus.hr, Slavonski Brod : Umjesto gospodarske - zona sumraka

  Skandalozno!

  Umjesto gospodarske - zona sumraka

  11.2.2011.
  Svaki događaj ima svoje vrijeme i mjesto, a sudionici u njemu ime i prezime.

  Sibinj

  Mala općina za veliko pranje novca

  10.7.2011.
  O izvođačima radova na području općine odlučivala je sestrična bivšeg viječnika
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Kruljac, Batinić i ostali ne osjećaju se krivima

  Suđenje 5. studenoga

  Kruljac, Batinić i ostali ne osjećaju se krivima

  17.10.2013.
  Suđenje za aferu Sibinj počet će 5. studenog u Osijeku
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Svi osumnjičeni 30 dana u istražni zatvor

  Batinić, Mišković, Kruljac

  Svi osumnjičeni 30 dana u istražni zatvor

  8.7.2011.
  Povod uhićenjima te drugim aktivnostima USKOKA i policije, navodno je suspektno
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Sudbina državnog zemljišta u Slobodnici ?!

  Sibinjska 'Zona sumraka'

  Sudbina državnog zemljišta u Slobodnici ?!

  6.8.2012.
  Je li hrvatska Vlada pokrenula postupak povratka zemljišta u svoje vlasništvo? A
  SBplus.hr, Slavonski Brod :
  SBplus.hr, Slavonski Brod :