Politika : Ostalo

Objavljeno: 20.1.2019. u 19:30
Prikaza: 2023
|
Autor: Jerko Zovak

Nakon svega

Krstičević slijedi Ronkov prijedlog i kupuje šest novih F-16

root : Krstičević slijedi Ronkov prijedlog i kupuje šest novih F-16

Budući da je još prije godinu i pol, na sjednici saborskog Odbora za obranu, član toga tijela i bivši lider SDP-a, Požežanin Zdravko Ronko, iznio ideju o kupnji šest novih američkih F-16, a ne 12 starih te da je 'iz prve klupe' pratio sva zbivanja, zamolili smo ga neka za SBplus komentira događaje oko tog projekta.

MADA je tone medijske i oporbene tinte potrošeno na dokazivanje kako je tehnički nerazumna, a poslovno suspektna kupnja 30-ak godina starih 12 američkih zrakoplova F-16 Barak - koje je Izrael nadogradio i Hrvatskoj ponudio za 500 milijuna, mada Amerikanci tvrde kako oni vrijede 'tek' 135 milijuna dolara - ministar vojni Damir Krstičević, s političkim mentorima  i poslovnim partnerima, do zadnjeg e-maila, nije odustajao od svog 'posla života'.

Možda je problem u nečijim glavama to što u Klubu stranke rada i solidarnosti i nezavisnih zastupnika postoji sloboda predlaganja i odlučivanja, gdje nema ideoloških i ispraznih priča od ustaša i partizana pa na dalje i gdje se na neki način živi socijaldemokracija, za razliku od SDP-a koji se danas pretvorio u stranku koja samo mantra o pozicijama i uhljebljavanju.

Nakon dvogodišnjeg rada ''najeminentnijih hrvatskih civilnih i vojnih stručnjaka'' na projektu 'F-16 Barak', Vlada je odustala od kupnje Izraelskih borbenih zrakoplova. Uključujući i one koji su u formacijskom letu s dva hrvatska MiG-a 21 preletjela iznad Kninske tvrđave 5. kolovoza 2018. u sklopu svečanog programa obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja te 23. obljetnice vojno-redarstvene akcije 'Oluja'.

Nažalost, razlog njihova odustajanja od kupnje stare američko-izraelske zrakoplovne konjice nije posljedica ovdašnje pameti nego američke ustrajnosti u stavu da nitko u svijetu ne smije koristiti američku vojnu tehnologiju bez njihova odobrenja i profita dakako.

Netom nakon kraha projekta i dosad neviđenih tenzija do kojih je, tim povodom, došlo na prvoj ovogodišnjoj sjednici Hrvatskog sabora, gdje su oporbeni zastupnici 'rešetali' ministre i premijera Andreja Plenkovića, ministar Krstičević je pred novinarima otvoreno izjavio kako očekuje američku ponudu i to šest novih borbenih zrakoplova.

Pritom, ministar priželjkuje izravnu pogodbu, dakle bez natječaja, jer od Amerikanaca želi kupiti tehnološki napredniji i potpuno novi F16, takozvani BLOK - 70/72. Dakle, one borbene zrakoplove koje su Amerikanci Hrvatskoj nudili na natječaju. Za 12 komada, odnosno cijelu eskadrilu, tada su tražili oko 1,6 milijardi dolara, bez naoružanja. Odluči li se Hrvatska za takvih šest zrakoplova, to će porezne obveznike koštati od 750 do 800 miliona dolara.

Nakon fijaska s nabavkom borbenih zrakoplova, HDZ-ovi ministri podijeljeni su oko pitanja je li Vlada u cijelu priču ušla prilično neoprezno. Koalicijski partner HNS ne skriva kako bi taj novac radije potrošio na obrazovanje, dok oporba žestoko proziva. Svojevremeno je bosanskohercegovački akademik, Abdulah Sidran, javno upitao hrvatske jezikoslovce: „Zbog čega zrakoplov ne zovemo 'jebivjetar'?".

U prvobitno zamišljen posao s avionima nije sumnjao SDP-ov šef odbora za obranu, Igor Dragovan, koji je onomad kazao: "Kad ozbiljni ljudi, na relevantnim tijelima, iznose određene informacije i odgovaraju na izravno postavljena pitanja, ne mislim da s druge strane postoje neke fige u džepu niti da se nešto mulja". No, zato Dragovanov stranački kolega, Gordan Maras, ima prijedlog za Hrvatsku gospodarsku komoru neka „sljedeće godine Zlatnu kunu dodijele Damiru Krstičeviću za najbolje neizvršen posao".

Budući da je još prije godinu i pol, na sjednici saborskog Odbora za obranu, član toga tijela i bivši lider SDP-a, Požežanin Zdravko Ronko, iznio ideju o kupnji šest novih američkih F-16, a ne 12 starih te da je 'iz prve klupe' pratio sva zbivanja, zamolili smo ga neka za SBplus komentira događaje oko tog projekta.

- Bio je to laički spontan i logičan prijedlog, staro u muzej - novo u funkciju. Više od jednog desetljeća član sam Odbora za obranu i, kao „svjedok vremena", s jedne strane pratio sam pad obrambenog proračuna s pet na manje od četiri milijarde kuna, što dovoljno govori o našem odnosu prema obrambenom sustavu i hrvatskom vojniku u njemu, a s druge strane svjedočio sam usponima za koje najveće zasluge pripadaju ministru Krstičeviću.

Činjenica jeste da niti jedna Vlada od 1990. godine nije bila za ukidanje borbenog zrakoplovstva jer je to zalog sigurnosti, suvereniteta, tradicije, ali i zadržavanja sposobnosti nadzora hrvatskog zračnog prostora. No, niti jedna Vlada nije imala petlje uhvatiti se u koštac s nasušnom potrebom obnove zračne flote koja je zastarjela, na izdisaju, a nije ni kompatibilna standardima NATO saveza čiji smo član.

Htjeli priznati ili ne, ministar Krstičević uhvatio se tog vrućeg krumpira, izuzetno transparentno vodio postupak, glavnu riječ imala je struka, a i mi u Odboru, prije davanja suglasnosti koja je ipak bila jednoglasna, dobili smo pojašnjenja i odgovore na sva pitanja i uvjeren sam kako s naše strane nije bilo greške, a sve ovo što se događalo u samo finišu „posla stoljeća" više nije ovisilo o nama. Naime, postali smo kolaterala u sukobu dvije savezničke vojne velesile koje prožima samo jedno jedino geslo, moć i kapital.

Upravo stoga, kad me već pitate za Franka Vidovića koji je i član tog Odbora nije trebao to napraviti ministru Krstičeviću i ići tako daleko i duboko. Ipak i ministar je samo čovjek, a posljednjih mjesec dana je pod užasnim pritiskom dok su u isto vrijeme neki zastupnici, odmarajući se, smišljali koje kakve psine. No, Franka moram uzeti i u obranu, poznavajući ga - a i sam je poslije rekao da je znao kako će završiti ne bi ministru dao maketu - on to doista ne bi učino, ali je bio izmanipuliran od Marasa koji mu je uvalio ideju i pribavio te dječje makete aviona.

Vaši donedavni partijski drugovi Vas nemilosrdno napadaju, a najoštriju kvalifikaciju izrekao je predsjednik Kluba SDP-a Arsen Bauk kad je kazao kako bi Sabor morao pronaći odgovarajuće mjesto na koje bi „trebalo izmjestiti sve zastupnike prebjege kako oni ne bi zagađivali saborski prostor". Kako to komentirate?

- Nije tu samo Bauk, nego su tu Maras, Bernardić i drugi koji, umjesto da se zalažu za program s kojim smo prije dvije godine dobili povjerenje građana, izdaju i taj program i stranku i socijaldemokraciju na ovim prostorima, a predstavljaju se kao stupovi SDP-a. Nije li izdaja rejting stranke ispod petnaest posto? Ili Bernardićeva ljubavna pisma Plenkoviću poput Margarite koja se na ćošku kupleraja u Tkalči broj 9 nudila „Gospodine, Vaša sam"? A kad ni to nije upalilo, stalno i uporno zazivaju izbore ne bi li nekako sebi i svojim najbližim doglavnicima osigurali mjesto u saborskim klupama na duži period ulaskom u vazelinsku koaliciju s HDZ-om i svodeći SDP na sadašnje grane nekad snažnih stranaka poput HSLS-a, HNS-a ili HSS-a?

Upravo destruktivni Davor Bernardić - za kojeg sam još svibnja mjeseca 2016.godine, zbog razaranja slavonskog SDP-a, tražio izbacivanje iz stranke - sa svojom klikom izdao je socijaldemokraciiju, a budućnost će pokazati koliko  sam bio u pravu. Žalosno je samo što u SDP-u, kojim u velikoj većini vlada oportunizam, poltronstvo, ulizništvo, dominiraju osobni interesi i nema te snage koja bi im se oduprla. Ako već za mene kaže da sam izdajica, reći ću - da, izdao sam izdajice SDP-a i nosim se s time.

A što se tiče njihovih opservacija o grupiranju 'zagađivača' saborskih prostora treba jasno reći, nema većih zagađivača od njih. Upravo takve poput Bernardića, Bauka, Marasa i sličnih treba, ne grupirati već izmjestiti iz Sabora. To su osobe koje u svome životu nisu zaradile niti jednu jedinu plaću u struci, oni su ju samo dobivali natežući malo stranačku malo političku sisu. Želim, kao i mnogi birači, vidjeti ih kako rade, a ne, kako reče jedan zastupnik, da samo „trkeljaju i trkeljaju". Želja mi je vidjeti Bernardića ili Bauka u razredu srednje škole kako haharima predaju fiziku ili matematikui i tako zarađuju nastavničku plaću. Čujem da će ove godine biti natječaj na Srednjoj tehničkoj školi u Čakovcu, prof. Franjo Dragičević ide u mirovinu, pa sretno im bilo.

Mada niste član Stranke rada i solidarnosti, kao zastupnik djelujete u Klubu Milana Bandića. Kako vi komentirate najnovije zahtjeve tog Kluba prema državi, koje neki nazivaju i ucjenom?

- Prilikom donošenja Proračuna za 2019.godinu, Klub zastupnika Stranke rada i solidarnosti i nezavisnih vijećnika iznio je argumentirani prijedlog za besplatne udžbenike svoj djeci u Republici Hrvatskoj, ne samo zagrebačkoj. I što tu ima loše? Prijedlog je naišao na odobravanje i ostalih zastupnika, javnosti, struke… izmijenjen je i Zakon o udžbenicima te ne vidim nikakvu ucjenu.

Dakle što se to uvjetuje ili koga se ucjenjuje ako se potiče i argumentirano predlaže, ako to nailazi na podršku kolega zastupnika i svekolike javnosti.

Još manje to vidim, ako se nakon proračuna potiču, promišljaju i bruse prijedlozi za roditelje odgajatelje kako ne bi samo zagrebački roditelji imali naknadu šezdeset posto prosječne plaće. Valjda takvu pronatalitetnu politiku zaslužuje i Slavonija i Lika…, a ne samo Zagreb koji tako i tako usisava silni novac iz ovih naših devastiranih krajeva.

Treba li samo Zagrebu Imunološki zavod ili svim u Republici Hrvatskoj i nije li pozitivno predlagati i zajedničke prioritete, itd.

Je li ucjena, ili jedno trezveno promišljanje, nova dječja bolnica u Zagrebu koju će zasigurno trebati djeca iz svih kutaka Lijepe naše i nije li to nasušna potreba. I što je problem ako grad Zagreb odluči ići u taj posao, ali traži i pomoć države, pa čije države, naše i naše djece. I što je problem?

Možda je problem u nečijim glavama to što u Klubu stranke rada i solidarnosti i nezavisnih zastupnika postoji sloboda predlaganja i odlučivanja, gdje nema ideoloških i ispraznih priča od ustaša i partizana pa na dalje i gdje se na neki način živi socijaldemokracija, za razliku od SDP-a koji se danas pretvorio u stranku koja samo mantra o pozicijama i uhljebljavanju.

Status Hrvatske vojske u državnom proračunu: 2011. godine - 5,0 milijardi kuna; 2012. godine - 4,8 milijardi; 2016. godine - 4,0 milijardi; 2017. godine - 4,4 milijarde; 2018. godine - 4,8 milijardi; 2019. godine - 5,0 milijardi; 2020. godine - 5,3 milijarde kuna.

Broj komentara: 4

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
abcabc

abcabc

Komentirano: 21.1.2019. | 16:59

1

Ronko zna.
Stipe

Stipe

Komentirano: 20.1.2019. | 21:01

2

Nadam se kako je sada i maloj djeci jasno da je igrokaz sa Izrealcioma imao isključivu svrhu ovako "elegantnog" prelaska na vannatječajnu izravnu pogodbu.
joso87

joso87

Komentirano: 20.1.2019. | 20:35

3

Ne razumijem potrebu autora da u tekst ubaci neprimjerenu šovinističku 'dosjetku' Abdulaha kojom je ovaj valjda mislio ispasti duhovit, a zapravo se razotkrio kao militantni isključivi islamist. A što se tiče aviona, jedino novi F-16 dolazi u obzir i to izravnom pogodbom sa Amerima! Budući da su se "komšije" okrenule 'CCCP-u', mi moramo sklopiti strateško partnerstvo sa Amerima, koje bi obuhvaćalo 12-16 novih zrakoplova uz značajan popust i odgodu plaćanja, ponuditi u zamjenu pojačano sudjelovanje HV-a u NATO misijama, izgradnju američke baze na Jadranu i LNG terminala. I nije istina da nema novca! Jer kako inače objasniti da se za plaćanje jamstava "Uljanika" Judama preko noći pronašlo 4 mlrd. kn! Prošla su vremena kad su se male države mogle igrati "nesvrstanih". Naravno da treba imati korektne odnose sa Rusima, ali na kraju krajeva mi ipak pripadamo zapadnom geopolitičkom, civilizacijskom i kulturnom krugu. Nikad mi nećemo imati standard "stare" Europe, ali tome trebamo težiti, a ne se vraćati u prošlost i propale projekte "regiona".
B_Stipic

B_Stipic

Komentirano: 20.1.2019. | 20:00

4

Neka se Abdula bavi jezikom naroda kojem pripada a koji nema jezik. Izjašnjava se Bošnjakom, a jezik mu je bosanski, a ne bošnjački! https://tinyurl.com/yax69nqn

Broj komentara: 4

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
SBplus.hr, Slavonski Brod : Valenti i Duspari hrvatska Vlada (ni)je pisala

Licemjeri

Valenti i Duspari hrvatska Vlada (ni)je pisala

13.9.2019. | 16:45
Zemlja u kojoj je „in", koketirati s najsramnijim dijelom njezine prošlosti, niti može očekivati niti zaslužuje imati bolju budućnost.
Zemlja u kojoj je „in", koketirati s najsramnijim dijelom njezine prošlosti, niti može očekivati niti zaslužuje imati bolju budućnost.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Vlada lovcima odobrila 20 milijuna kuna

Za police osiguranja

Vlada lovcima odobrila 20 milijuna kuna

6.9.2019. | 12:15
Štete od naleta divljači u prometu su u značajnom porastu, jer se stanište za divljač mijenja pod utjecajem ljudi, a osiguravajuća društva određuju visoke premije osiguranja te su lovoovlaštenici odnosno lovačka društva dovedena pred postupak likvidacije i odustajanja od zakupa p
Štete od naleta divljači u prometu su u značajnom porastu, jer se stanište za divljač mijenja pod utjecajem ljudi, a osiguravajuća društva određuju visoke premije osiguranja te su lovoovlaštenici odnosno lovačka društva dovedena pred postupak likvidacije i odustajanja od zakupa p
SBplus.hr, Slavonski Brod : Na ulazu u Centar za socijalnu skrb puno ozbiljnije kontrole

Za pomake je uvijek potrebna tragedija

Na ulazu u Centar za socijalnu skrb puno ozbiljnije kontrole

26.8.2019. | 14:00
I slavonskobrodski će Centar za socijalnu skrb uskoro biti opremljen detektorom metala na glavnom ulazu u zgradu. Nažalost, ono na što su socijalni radnici godinama upozoravali, nije se shvaćalo ozbiljno te je za promjene bila potrebna tragedija.
I slavonskobrodski će Centar za socijalnu skrb uskoro biti opremljen detektorom metala na glavnom ulazu u zgradu. Nažalost, ono na što su socijalni radnici godinama upozoravali, nije se shvaćalo ozbiljno te je za promjene bila potrebna tragedija.
SBplus.hr, Slavonski Brod : USKOK istražuje prodaju zemljišta u Brodskom Varošu

Legalan posao ili lov u mutnom?

USKOK istražuje prodaju zemljišta u Brodskom Varošu

23.8.2019. | 10:40
Ugovor još nije sklopljen, a okolnosti u kojima je proveden natječaj i donesena odluka da se za 36,5 milijuna kuna zemljište proda tvrtki Marsonia glas, sada je predmet USKOK-ovih izvida.
Ugovor još nije sklopljen, a okolnosti u kojima je proveden natječaj i donesena odluka da se za 36,5 milijuna kuna zemljište proda tvrtki Marsonia glas, sada je predmet USKOK-ovih izvida.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Mladi mogu unaprijediti položaj iznošenjem svojih stavova

'Stvaranje prilika za mlade'

Mladi mogu unaprijediti položaj iznošenjem svojih stavova

14.8.2019. | 21:50
Ispunjavajući anonimni upitnik svaka mlada osoba od 15 do 30 godine može izravno iznijeti svoje stavove te na taj način sudjelovati u donošenju odluka u Republici Hrvatskoj i Europskoj Uniji.
Ispunjavajući anonimni upitnik svaka mlada osoba od 15 do 30 godine može izravno iznijeti svoje stavove te na taj način sudjelovati u donošenju odluka u Republici Hrvatskoj i Europskoj Uniji.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Banke spustile kamate za subvencionirane kredite

Predaja zahtjeva od 10. rujna

Banke spustile kamate za subvencionirane kredite

12.8.2019. | 11:00
Treća je godina prijava za subvencionirane stambene kredite. Brođanima će država, prema stupnju razvijenosti, tijekom minimalnog petogodišnjeg perioda, 'pokrivati' 36 posto mjesečne rate. U Brodsko-posavskoj županiji, 2017. je bilo 49 odobrenih zahtjeva, a već prošle godine njih
Treća je godina prijava za subvencionirane stambene kredite. Brođanima će država, prema stupnju razvijenosti, tijekom minimalnog petogodišnjeg perioda, 'pokrivati' 36 posto mjesečne rate. U Brodsko-posavskoj županiji, 2017. je bilo 49 odobrenih zahtjeva, a već prošle godine njih
SBplus.hr, Slavonski Brod : Trebaju li opće bolnice imati glasnogovornika?

Pokvareni telefon u komunikaciji

Trebaju li opće bolnice imati glasnogovornika?

29.7.2019. | 22:00
Možda će zvučati neuobičajeno, ali većina zdravstvenih ustanova u Lijepoj Našoj nema službenog glasnogovornika, mada je njihovo poslovanje, kao i razina pružanja usluga te stanje prostora od iznimne važnosti i direktnog utjecaja na sve građane.
Možda će zvučati neuobičajeno, ali većina zdravstvenih ustanova u Lijepoj Našoj nema službenog glasnogovornika, mada je njihovo poslovanje, kao i razina pružanja usluga te stanje prostora od iznimne važnosti i direktnog utjecaja na sve građane.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Put do građevinskih dozvola skraćen za osam mjeseci

Stigla i obavijest Grada o izmjenama

Put do građevinskih dozvola skraćen za osam mjeseci

23.7.2019. | 11:05
Ni mlade slavonskobrodske obitelji više ne moraju brinuti da će im polovicu roka za gradnju obiteljske kuće na gradskom zemljištu 'pojesti' lov na različite dozvole. Naime, promjenama dvaju zakona, sve je ubrzano.
Ni mlade slavonskobrodske obitelji više ne moraju brinuti da će im polovicu roka za gradnju obiteljske kuće na gradskom zemljištu 'pojesti' lov na različite dozvole. Naime, promjenama dvaju zakona, sve je ubrzano.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Za svako maloljetno dijete godinu dana duže subvencioniranje

U rujnu kreće novi krug prijava

Za svako maloljetno dijete godinu dana duže subvencioniranje

16.7.2019. | 17:40
I ove godine u Zakon o subvencioniranju stambenih kredita unesene su izmjene. Tako se za produženje perioda subvencije od strane države više neće 'brojati' samo djeca rođena za to vrijeme, nego i ona rođena prije nego su se njihovi roditelji odlučili za ovu mjeru.
I ove godine u Zakon o subvencioniranju stambenih kredita unesene su izmjene. Tako se za produženje perioda subvencije od strane države više neće 'brojati' samo djeca rođena za to vrijeme, nego i ona rođena prije nego su se njihovi roditelji odlučili za ovu mjeru.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Proširenim kapacitetom moći će primiti još 50 zatvorenika

Kaznionica u Požegi

Proširenim kapacitetom moći će primiti još 50 zatvorenika

12.7.2019. | 10:50
Radovima na prenamjeni dijela smještajnih kapaciteta iz poluotvorenih u zatvorene uvjete izdržavanja zatvorske kazne, bit će povećan prihvat kažnjenika za čak pedeset mjesta.
Radovima na prenamjeni dijela smještajnih kapaciteta iz poluotvorenih u zatvorene uvjete izdržavanja zatvorske kazne, bit će povećan prihvat kažnjenika za čak pedeset mjesta.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Istraživanje o mladim Brođanima i dalje u tijeku

Anketu dosad ispunilo 993 mladih

Istraživanje o mladim Brođanima i dalje u tijeku

8.7.2019. | 8:00
Već mjesecima mladi Brođani pozvani su na ispunjavanje upitnika Savjeta mladih kojim se žele istražiti njihove želje, ideje i mišljenja kako bi Slavonski Brod postao dodatno privlačan generaciji između dvadesete i tridesete koja bi i trebala biti pokretačka snaga razvoja.
Već mjesecima mladi Brođani pozvani su na ispunjavanje upitnika Savjeta mladih kojim se žele istražiti njihove želje, ideje i mišljenja kako bi Slavonski Brod postao dodatno privlačan generaciji između dvadesete i tridesete koja bi i trebala biti pokretačka snaga razvoja.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Za izbor nove zgrade i dalje nema racionalnog objašnjenja

Građani već negoduju oko parkiranja

Za izbor nove zgrade i dalje nema racionalnog objašnjenja

1.7.2019. | 22:00
Tridesetak posto veća cijena najma od Dvorane, potreba za većim ulaganjem u unutrašnje uređenje, jednosmjerna ulica, nedostatak parkirnih mjesta - ništa od navedenog nije prevagnulo da se MUP ipak odluči za suradnju s Gradom.
Tridesetak posto veća cijena najma od Dvorane, potreba za većim ulaganjem u unutrašnje uređenje, jednosmjerna ulica, nedostatak parkirnih mjesta - ništa od navedenog nije prevagnulo da se MUP ipak odluči za suradnju s Gradom.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Čestitke Brođanima i žiteljima Županije

Hrvatska slavi Dan državnosti

Čestitke Brođanima i žiteljima Županije

25.6.2019. | 8:30
'Na ovaj ponosni dan, 25. lipnja, želim da zajedno, Brođanke i Brođani, učinimo sve što je potrebno kako bi naša lijepa Domovina Hrvatska bila sigurno, razvijeno, ugodno i stabilno mjesto za život svih građana, i to u čast onima koji su se borili za njezinu slobodu i suverenost t
'Na ovaj ponosni dan, 25. lipnja, želim da zajedno, Brođanke i Brođani, učinimo sve što je potrebno kako bi naša lijepa Domovina Hrvatska bila sigurno, razvijeno, ugodno i stabilno mjesto za život svih građana, i to u čast onima koji su se borili za njezinu slobodu i suverenost t
SBplus.hr, Slavonski Brod : Župan i gradonačelnik sa suradnicima položili vijence

Uoči Dana državnosti

Župan i gradonačelnik sa suradnicima položili vijence

24.6.2019. | 12:30
Time su obilježili sutrašnji Dan državnosti, sjećanje na 25. lipnja 1991. kada je u Hrvatskom saboru jednoglasno izglasana Deklaracija o samostalnosti Republike Hrvatske i donesena Ustavna odluka o suverenosti i samostalnosti.
Time su obilježili sutrašnji Dan državnosti, sjećanje na 25. lipnja 1991. kada je u Hrvatskom saboru jednoglasno izglasana Deklaracija o samostalnosti Republike Hrvatske i donesena Ustavna odluka o suverenosti i samostalnosti.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Vijenci će i ove godine biti položeni dan ranije

To već postaje tradicija

Vijenci će i ove godine biti položeni dan ranije

18.6.2019. | 19:00
Ono što trebaju učiniti na same državne praznike, čelnici Brodsko-posavske županije i ove će godine odraditi dan ranije.
Ono što trebaju učiniti na same državne praznike, čelnici Brodsko-posavske županije i ove će godine odraditi dan ranije.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Ima li opasnosti od širenja tuberkuloze u BPŽ?

BiH u panici zbog zaraženih migranata

Ima li opasnosti od širenja tuberkuloze u BPŽ?

3.6.2019. | 22:00
Devedeset posto se radi o mladićima od petnaest do trideset godina starosti od kojih su mnogi HIV pozitivni. Imamo sidu, aktivnu tuberkulozu pluća, hepatitisa B i C. Evidentiran je veliki broj ovisnika o narkoticima i hipnoticima. Situacija je zabrinjavajuća. Liječnici su u velik
Devedeset posto se radi o mladićima od petnaest do trideset godina starosti od kojih su mnogi HIV pozitivni. Imamo sidu, aktivnu tuberkulozu pluća, hepatitisa B i C. Evidentiran je veliki broj ovisnika o narkoticima i hipnoticima. Situacija je zabrinjavajuća. Liječnici su u velik
SBplus.hr, Slavonski Brod : To su oni koji se boje zubara i injekcije, to nisu desničari

Ante Prkačin:

To su oni koji se boje zubara i injekcije, to nisu desničari

31.5.2019. | 12:30
„Ne vidim osobu koja bi odgovarala tim kriterijima. Ruža Tomašić napravila je neke promjene na bolje, međutim, nije ona taj format. Nema intelektualni potencijal za takvo nešto. - zaključio je Prkačin“, zaključio je Ante Prkačin.
„Ne vidim osobu koja bi odgovarala tim kriterijima. Ruža Tomašić napravila je neke promjene na bolje, međutim, nije ona taj format. Nema intelektualni potencijal za takvo nešto. - zaključio je Prkačin“, zaključio je Ante Prkačin.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Grad prodaje pet zemljišta na dobrim lokacijama

Saznajte gdje i po kojoj cijeni

Grad prodaje pet zemljišta na dobrim lokacijama

28.5.2019. | 9:50
Povoljnu početnu cijenu za pet svojih zemljišta na dobrim lokacijama, Grad Slavonski Brod novim je Natječajem ponudio svim zainteresiranim kupcima.
Povoljnu početnu cijenu za pet svojih zemljišta na dobrim lokacijama, Grad Slavonski Brod novim je Natječajem ponudio svim zainteresiranim kupcima.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Akumulirani bijes nikako da izbije na površinu

Razmišljanja mladog čovjeka

Akumulirani bijes nikako da izbije na površinu

26.5.2019. | 18:15
Ispada da se jedino možemo tužiti, pričati o problemu, pisati o njemu pa se nadati kako će netko probuditi nekoga, tko će probuditi sve nas prije nego što ode onaj zadnji koji će ugasiti svjetlo.
Ispada da se jedino možemo tužiti, pričati o problemu, pisati o njemu pa se nadati kako će netko probuditi nekoga, tko će probuditi sve nas prije nego što ode onaj zadnji koji će ugasiti svjetlo.
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Apeliram na majke dječaka da ih odgajaju u pravom duhu'

Stotinu žena na tribini s Predsjednicom

'Apeliram na majke dječaka da ih odgajaju u pravom duhu'

25.5.2019. | 18:30
'Često mi žene znamo jedne prema drugima biti doista gore nego što su muškarci prema nama pa mi i novinarke postavljaju to pitanje. Moj odgovor na to je protupitanje: „Biste li to pitali mojeg kolegu predsjednika Vlade?". Isto tako, pitaju me žalim li jer sam propustila prvi zubi
'Često mi žene znamo jedne prema drugima biti doista gore nego što su muškarci prema nama pa mi i novinarke postavljaju to pitanje. Moj odgovor na to je protupitanje: „Biste li to pitali mojeg kolegu predsjednika Vlade?". Isto tako, pitaju me žalim li jer sam propustila prvi zubi