Politika : Hrvatska

Objavljeno: 30.4.2019. u 13:50
Prikaza: 862
|
Autor: M.R.

Prilično nevjerojatno

Moćni HDZ-ovac zamolio novinara da mu 'popiše imovinu'

root : Moćni HDZ-ovac zamolio novinara da mu 'popiše imovinu'Ilustracija(Foto: dnevno.hr)

Telegramov novinar istražio je imovinu saborskog zastupnika i šefa HVIDRA-e, Josipa Đakića. Prilično je nevjerojatna.

JOSIP Đakić (59), otkrivamo, u imovinskoj kartici nije prijavio vinograd od 1885 kvadrata. Tražio je našeg novinara katastarsku česticu kako bi provjerio. Moguće da je zbilja zaboravio, jer ima i vikendicu na parceli od 2112 kvadrata, još jedan vinograd do 1559 kvadrata, dva apartmana na Šolti, još jednu nekretninu na istom otoku (u mjestu kojem je kod prijave fulao ime), stan od 82 kvadrata, lokal u Virovitici koji iznajmljuje, stan od 192 kvadrata koji mu je odjednom nestao iz imovinske kartice, a slično se dogodilo i s vikendicom u Šibeniku. Pritom njegov mladi sin, koji se proslavio prošle godine, ima luksuzan hotel. Jedan je od dugovječnijih saborskih zastupnika HDZ-a (u Saboru je od 22. prosinca 2003.) i predsjednik udruge Hrvatskih ratnih vojnih invalida Domovinskog rata (HVIDRA) u svojoj imovinskoj kartici nije prijavio vinograd na Otrovanskom Bregu, u Katastarskoj općini Velika Črešnjevica, mjesta u sastavu Općine Pitomača, u kojoj je rođen. Đakićev neprijavljeni vinograd prostire se na površini od 1.855 metara četvornih, piše Telegram čiji članak njihova novinara Drage Hedla, prenosimo u nastavku u cijelosti..

Đakić je bio dužan prijaviti tu nekretninu, no u poplavi silne imovine, moguće je da je to naprosto zaboravio. U najnovijoj imovinskoj kartici koju je povjerenstvu za sprečavanju sukoba interesa predao 20. prosinca prošle godine, Đakić navodi sedam nekretnina, a u ranijim karticama bilo ih je još. No, ne i spomenuti vinograd.

Tako se, slično kao i u slučaju ministra državne imovine Gorana Marića, koji se ovih dana našao u središtu pozornosti zbog kuće u Živogošću, pokazalo kako se imovinske kartice slabo ili nikako kontroliraju, te da državni dužnosnici u njih mogu i ne moraju upisati sve što imaju, kao i da vrijednost imovine upisuju ”odoka”, a ne njihovu stvarnu cijenu. Tjednik Globus nedavno je otkrio kako je ministar Marić u Živogošću, svoju kuću, u prvom redu do mora, procijenio na 850 tisuća kuna, dok stručnjaci za nekretnine tvrde da vrijedi više od tri milijuna kuna.

Prijavio vikendicu od 67 m2 za 1000 eura, ispalo da ima 121

Ovaj novinar svojedobno je pisao i o slučaju Mile Horvata (SDSS), danas državnog tajnika u Ministarstvu okoliša, koji je do dolaska na tu dužnost bio zastupnik u Hrvatskom saboru. On je, u vrijeme dok je obnašao dužnost osječko-baranjskog dožupana, u svoju imovinsku karticu, u kolovozu 2004. upisao vikendicu na Palićkom jezeru, kraj Subotice, u Republici Srbiji. Naveo je kako je vikendica veličine 67 metara četvornih, te kako vrijedi 1.000 eura. Međutim, novinarska je istraga otkrila kako Horvatova vikendica na atraktivnom dijelu Palića ima točno 121,35 metara četvornih. Stručnjaci za nekretnine njenu su vrijednost procijenili bar na 1.000 eura po kvadratnom metru.

Mile Horvat tu vikendicu i danas, kao državni tajnik u ministarstvu koje vodi Tomislav Ćorić, navodi u svojoj imovinskoj kartici, ali i dalje tvrdi da ima samo 67 metara četvornih, iako je dvostruko veća. No, njenu vrijednost sada je s 1.000 eura, povećao na 300.000 kuna. U vrijeme kada je ovaj novinar o tome pisao bilo je zanimljivo objašnjenje koje je tada ponudio Horvat. Predočio je kopiju obrasca "Dužnosničko izvješće s podacima o imovini i stalnim prihodima te imovini bračnog druga i malodobne djece”, u kojem stoji je kako je vrijednost njegove vikend kuće na Paliću 15.000 eura. Tadašnji tajnik Povjerenstva za sprečavanje sukoba interesa, Zoran Gašpar, objasnio je kako je došlo do pogreške u iznosu vrijednosti vikendice: tipkačica koja je unosila podatke pogriješila je jer je bila umorna!

Procijenio na 100.000 kuna pa prepolovio vrijednost

No, vratimo se priči o Josipu Đakiću i njegovoj neprijavljenoj i prijavljenoj imovini. Na istoj lokaciji, pored neprijavljenog vinograda na Otrovanskom Brijegu, u Velikoj Črešnjevici, Đakić ima i vikendicu koja se prostire na parceli površini od 2.112 metara četvornih, no nju je, zajedno s vinogradima koji je okružuju, prijavio u imovinskoj kartici i procijenio da vrijedi 50.000 kuna. Zanimljivo, u imovinskim karticama koje je ispunjavao 2011. i 2012. Đakić je tu nekretninu procijenio na 100.000 kuna da bi joj 2018. vrijednost prepolovio.

U izvatku iz zemljišnih knjiga Zemljišnoknjižnog odjela u Pitomači, Đakićeva se vikendica spominje kao klijet, okružena livadom, šumom i vinogradom, kao posebna katastarska čestica, veličine 469 metara četvornih. Đakiću to, međutim, nije jedini vinograd. Uz onaj neprijavljeni u imovinskoj kartici i klijet/vikendicu okruženu vinogradima, Đakić posjeduje još jedan, u Sedlarici, također jednom od naselja u Općini Pitomača, nadomak Virovitice. Vinograd se prostire na 1.559 metara četvornih, a Đakić je njegovu vrijednost u imovinskoj kartici procijenio na 30.000 kuna.

Zamolio nas je da mu pošaljemo katastarske čestice, da provjeri

Moćni HDZ-ovac iz Virovitice, Josip Đakić, tako ukupno posjeduje nešto više od pola hektara vinograda, točnije 5.526 metara četvornih, od čega trećinu nije prijavio u imovinsku karticu. Prošlog petka bezuspješno smo pokušali razgovarali s Đakićem da bismo saznali zašto nije prijavio vinograd u Velikoj Črešnjevici. Javio nam se u subotu izjutra i odmah priznao kako je moguće da taj vinograd nije prijavio, jer, rekao je, oko te se nekretnine vodio dugogodišnji spor. Kasnije nas je SMS porukom zamolio da mu pošaljemo katastarska čestice (njih ukupno 14) što smo i učinili, na što je Đakić odgovorio kako će provjeriti i javiti se. No, nije se javio.

Đakić, koji je po struci rudarsko naftni stručni radnik (SSS) sa saborskom plaćom u neto iznosu od 21.858,93 kuna mjesečno, u vlasništvu je još nekoliko nekretnina. Tako u svojoj imovinskoj kartici spominje i dva apartmana na otoku Šolti, svaki površine 28,90 metara četvornih i svaki procijenjen na pola milijuna kuna. Đakić navodi da ih je kupio zaduživši se u banci, a u imovinskoj kartici spominje samo kredit od 50.000 eura (oko 370.000 kuna), podignut 2012. na rok od 10 godina, s mjesečnim obrokom od 5.587,35 kuna.

U imovinskoj kartici piše da ima kuću u mjestu 'nečujmo'

Saborski zastupnik HDZ-a i šef HVIDRA-e, Josip Đakić, u imovinskoj kartici navodi još jednu nekretninu, koju nije specificirao već je samo naveo kao ”drugu nekretninu”. Kaže kako se nalazi u mjestu Nečujmo (?), no s obzirom na to da je naveo poštanski broj 21000, vjerojatno se radi o mjestu Nečujam na otoku Šolti, gdje Đakić već ima dva apartmana. Ta, nepoznata, ”druga nekretnina” površine je 37 metara četvornih, a njenu je vrijednost procijenio na 27.859 kuna.

Navodi kako ju je kupio primitcima ostvarenim od nesamostalnog rada. Đakić je u razgovoru za Telegram pojasnio kako se radi o naknadno kupljenom parkiralištu, koje se nalazi uz dva apartmana na Šolti. No, nejasno je zašto je parkiralište prijavljeno u Nečujmu, a apartmani u Grgotama, na istom otoku.

Đakić je i vlasnik stana u Virovitici, veličine 82,20 metara četvornih procijenjen na 444.000 kuna, dakle oko 730 eura po metru četvornom. Posjeduje i lokal, poslovni prostor veličine 22 metra četvorna. Doduše u imovinskoj kartici Đakić izrijekom ne spominje lokal, već je u rubriku ”vrsta nekretnine” samo upisao ”druge nekretnine”, ali se u njegovim ranijim imovinskim karticama nekretnina od 22 metra četvorna u Virovitici spominje kao lokal. U razgovoru za Telegram Đakić je pojasnio da je uistinu riječ o lokalu, na tržnici u Virovitici, i kako je lokal iznajmio. Tvrdi da je prihod od najma prijavio u imovinskoj kartici.

Kamo je iz imovinske kartice nestala vikendica u Šibeniku?

Nejasno je gdje je u međuvremenu s popisa imovine, koju je objavio u imovinskoj kartici 2011., nestao stan u Virovitici, veličine 192 metra četvorna, procijenjen na iznos od 890.000 kuna. Đakić je tada napisao kako je zajedno s malodobnim djetetom suvlasnik toga stana, te da ga je kupio bankovno se zaduživši. Taj stan iz imovinske kartice nestaje 2016. godine, kada od nekretnina Đakić navodi jedino dva apartmana na Šolti. Gdje je tada stanovao, nije jasno, a stan u Virovitici, ali bitno manje kvadrature (82,20 metara četvornih) pojavljuje se tek u imovinskoj kartici ispunjenoj 30. listopada prošle godine.

Na Telegramov upit gdje je iz imovinske kartice nestala vikendica u Šibeniku, veličine 50 metara četvornih, koju je naveo u prvoj imovinskoj kartici iz siječnja 2011. i procijenio na 100.000 kuna, Đakić je odgovorio da je u vlasništvu njegove bivše supruge. Ta se vikendica, na površini od 647 metara četvornih u katastarskoj općini Zaton vodi u vlasništvu Hane Đakić. Dok je bila Đakićeva supruga radila je u Informativnom centru u Virovitici, a mjesečna joj je plaća 2016. iznosila 3.756,68 kuna, da bi kasnije narasla, kako piše u imovinskoj kartici, na 5.002,46 kuna.

Pored svega, gospodin Đakić je i uspješan poljoprivrednik

Uz saborsku plaću u iznosu od 21.858,93 kune mjesečno, Đakić je prijavio i mjesečni prihod od 1.600 kuna neto od imovinskih prava, 1.109 kuna mjesečno od druge djelatnosti, te još 1.500 kuna mjesečno za koje navodi da spadaju u kategoriju koji se ne smatraju dohotkom i primicima na koje se na plaća porez na dohodak. Ukupno, dakle, po drugim osnovama, uz saborsku plaću Đakić mjesečno uprihoduje još 4.209 kuna.

No, ni to nije sve. Pored posla u Hrvatskom saboru, Đakić je, čini se, i uspješan poljoprivrednik. U imovinskoj kartici prijavio je i 210.000 kuna zarađenih u godinu dana i to, kako je naznačio od samostalne poljoprivredne djelatnosti. Podijeljeno s 12 mjeseci ispada da samo od poljoprivrede svaki mjesec zarađuje 17.500 kuna, što ukupna mjesečna primanja šefa HVIDR-e i moćnog virovitičkog HDZ-ovca, s onim ranije navedenim, povisuje na 43.567,93 kuna mjesečno ili godišnje – 522.815,16 kuna.

Ipak, i pored tako velikih, za prosječnog hrvatskog građanina nezamislivih prihoda, Đakić nema ni kune ušteđevine. Ako se, naravno ne računaju dionice u Podravci (52.925 kuna), Hrvatskom telekomu (10.224,27 kuna), te u Fondu hrvatskih branitelja (18.263,28). Od vrjednije pokretne imovine, Đakić navodi automobil VW Touareg čiju je vrijednost procijenio na 35.000 kuna, te brod Chris Craft, vrijedan 70.000 kuna.

Njegov vrlo mladi sin je uspješan poduzetnik i vlasnik hotela

U svibnju 2017. Virovitički informativni centar u kojem je radila Đakićeva, sada bivša supruga Hana, objavio je vijest kako je ”u Pitomači, Ljudevita Gaja 130/b, s radom započeo prekrasno uređen hotel Divino mladog poduzetnika Ivana Đakića, u sklopu kojeg se nalaze vinski bar i restoran Hedone”. Hotel, pisalo je, ima 20 moderno uređenih soba s ukupno 50 ležajeva i kupaonicama, a restoran će nuditi hranu s domaćih obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, dok će ”vino također biti domaće, iz OPG-a Đakić koji se proizvodnjom bavi već dvadesetak godina”.

Ivan Đakić, sin šefa HVIDRA-e i saborskog zastupnika Josipa Đakića, kojemu se tada bile 22 godine, tako je posao vlasnik luksuznog hotela, a javnost je za njega saznala kada je na Facebooku početkom ove godine pravoslavni Božić svojim sugrađanima čestitao fotografijom ustaškog koljača s odrubljenom glavom četnika. Inače, 22-godišnji Đakićev sin, na svom se Facebook profilu pohvalio i luksuznim voznim parkom – Audijem i Mercedesom. Na internetu je moguće pronaći i apartmane na Šolti koje iznajmljuje Đakić junior.

Broj komentara: 1

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
joso87

joso87

Komentirano: 30.4.2019. | 14:42

1

Sirovina obična!

Broj komentara: 1

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
SBplus.hr, Slavonski Brod : Početkom 2020. Republika Hrvatska predsjedat će Vijećem EU

Složeni međunarodni projekt

Početkom 2020. Republika Hrvatska predsjedat će Vijećem EU

19.6.2019. | 9:50
Prikazano u brojevima, za vrijeme predsjedanja bit će održano 160 sastanaka, od kojih 50 izvan Zagreba, raspoređenih po svim županijama. Procijenjeno je kako će kroz Hrvatsku proći 25 tisuća delegata, od kojih su i dva summita šefova država, 12 ministarskih vijeća i 7 ministarski
Prikazano u brojevima, za vrijeme predsjedanja bit će održano 160 sastanaka, od kojih 50 izvan Zagreba, raspoređenih po svim županijama. Procijenjeno je kako će kroz Hrvatsku proći 25 tisuća delegata, od kojih su i dva summita šefova država, 12 ministarskih vijeća i 7 ministarski
SBplus.hr, Slavonski Brod : Radnika 24.000 više, većina na određeno

Sezona

Radnika 24.000 više, većina na određeno

1.6.2019. | 18:15
Sezona diže zaposlenost. Najveći skok u ugostiteljstvu i turizmu, te trgovini.
Sezona diže zaposlenost. Najveći skok u ugostiteljstvu i turizmu, te trgovini.
SBplus.hr, Slavonski Brod : I Brođanima će rasti plaća do 7.500 kuna

Postavljen cilj

I Brođanima će rasti plaća do 7.500 kuna

1.6.2019. | 15:00
Od 2015. godine, kada je vodstvo tvrtke preuzela nova uprava, zabilježen je porast plaća za 24% dok je kao krajnji cilj najavljeno podizanje prosječne neto plaće na 7.500,00 kn kroz naredne dvije godine.
Od 2015. godine, kada je vodstvo tvrtke preuzela nova uprava, zabilježen je porast plaća za 24% dok je kao krajnji cilj najavljeno podizanje prosječne neto plaće na 7.500,00 kn kroz naredne dvije godine.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Obavezni biljezi konačno odlaze u povijest

Odlična vijest za građane:

Obavezni biljezi konačno odlaze u povijest

17.5.2019. | 17:05
Vlada jučer usvojila podzakonski akt za uvođenje elektroničke naplate.
Vlada jučer usvojila podzakonski akt za uvođenje elektroničke naplate.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Evo koliko će iznositi maksimalna cijena poziva po minuti

Od danas nove cijene poruka i poziva

Evo koliko će iznositi maksimalna cijena poziva po minuti

15.5.2019. | 15:00
Puno operatera mobilne telefonije nadoknađivalo je gubitak prihoda od roaminga povećanjem cijena međunarodnih poziva.
Puno operatera mobilne telefonije nadoknađivalo je gubitak prihoda od roaminga povećanjem cijena međunarodnih poziva.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Želite li hrvatsko morate se odreći 'beha' državljanstva?

Sporazum o dvojnom državljanstvu

Želite li hrvatsko morate se odreći 'beha' državljanstva?

14.5.2019. | 17:05
Ministar iz BiH tvrdi da Hrvatska krši Sporazum o dvojnom državljanstvu. Prema informacijama ministarstva kojemu je Adil Osmanović na čelu, do sada je zabilježeno 1187 slučajeva u kojima je tražen ispis iz državljanstva BiH radi stjecanja državljanstva Hrvatske.
Ministar iz BiH tvrdi da Hrvatska krši Sporazum o dvojnom državljanstvu. Prema informacijama ministarstva kojemu je Adil Osmanović na čelu, do sada je zabilježeno 1187 slučajeva u kojima je tražen ispis iz državljanstva BiH radi stjecanja državljanstva Hrvatske.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Počelo skupljanje potpisa za još jedan referendum

Inicijativa 'Uzmimo novac strankama'

Počelo skupljanje potpisa za još jedan referendum

13.5.2019. | 18:05
Referendumom će se tražiti izmjene Ustava na način da se zabranjuje financiranje političkih stranaka iz sredstava državnog proračuna, proračuna općina, gradova i županija, pa čak i mjesnih odbora, a potpisi za referendum prikupljat će se od 12. do 26. svibnja.
Referendumom će se tražiti izmjene Ustava na način da se zabranjuje financiranje političkih stranaka iz sredstava državnog proračuna, proračuna općina, gradova i županija, pa čak i mjesnih odbora, a potpisi za referendum prikupljat će se od 12. do 26. svibnja.
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'U Slav. Brodu stvaraju golemo prihvatilište za migrante'

Tajni plan?

'U Slav. Brodu stvaraju golemo prihvatilište za migrante'

12.5.2019. | 9:25
"Dobio sam informaciju da je MUP potpisao ugovor s INA-om za primitak migranata. To je 80.000 kvadrata u Slavonskom Brodu. Čeka li Slavoniju još jedan migrantski val?"
"Dobio sam informaciju da je MUP potpisao ugovor s INA-om za primitak migranata. To je 80.000 kvadrata u Slavonskom Brodu. Čeka li Slavoniju još jedan migrantski val?"
SBplus.hr, Slavonski Brod : Što napraviti ako banka nenadano smanji dopušteni minus?

Nikad manje Hrvata u crvenom na tekućem

Što napraviti ako banka nenadano smanji dopušteni minus?

6.5.2019. | 13:10
Nekad je svaki drugi tekući račun bio u dopuštenom minusu, teško je bilo i dobiti račun ili paket bez minusa, a danas to više nije tako. Prošlu su godinu građani počeli s 4,7 milijuna računa bez ikakvog prekoračenja i 1,77 milijuna računa s odobrenim prekoračenjem. Minuse koristi
Nekad je svaki drugi tekući račun bio u dopuštenom minusu, teško je bilo i dobiti račun ili paket bez minusa, a danas to više nije tako. Prošlu su godinu građani počeli s 4,7 milijuna računa bez ikakvog prekoračenja i 1,77 milijuna računa s odobrenim prekoračenjem. Minuse koristi
SBplus.hr, Slavonski Brod : Poslodavci nude sve više ugovore na neodređeno

Razlog je jednostavan

Poslodavci nude sve više ugovore na neodređeno

4.5.2019. | 9:30
Indeks slobodnih radnih mjesta - OVI indeks za travanj i dalje upućuje na nastavka rasta potražnje za radom na godišnjoj razini, unatoč skromnijem rastu nego u veljači i ožujku, a broj oglasa porastao je i na mjesečnoj razini, objavio je u petak Ekonomski institut, Zagreb (EIZ),
Indeks slobodnih radnih mjesta - OVI indeks za travanj i dalje upućuje na nastavka rasta potražnje za radom na godišnjoj razini, unatoč skromnijem rastu nego u veljači i ožujku, a broj oglasa porastao je i na mjesečnoj razini, objavio je u petak Ekonomski institut, Zagreb (EIZ),
SBplus.hr, Slavonski Brod : Ida Dumančić je privremena ravnateljica Razvojne agencije

Konstituirajuća sjednica

Ida Dumančić je privremena ravnateljica Razvojne agencije

25.4.2019. | 12:30
Konstituirano je Upravno vijeće Javne ustanove Lokalna razvojna agencija. Evo tko su članovi.
Konstituirano je Upravno vijeće Javne ustanove Lokalna razvojna agencija. Evo tko su članovi.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Imaju milijunske godišnje promete, a ne plate ni kunu PDV-a

Velika taksi prijevara

Imaju milijunske godišnje promete, a ne plate ni kunu PDV-a

24.4.2019. | 13:15
Uzmemo li da je vozač obavio vožnju od 100 kuna, taksi tvrtka je na nju dužna platiti porez od 20 kuna. Istodobno će na toj vožnji taksi tvrtka, uzimajući deset posto, ostvariti tek deset kuna, odnosno i manje kada se zaračuna provizija platforme. Sustav je postavljen tako da tak
Uzmemo li da je vozač obavio vožnju od 100 kuna, taksi tvrtka je na nju dužna platiti porez od 20 kuna. Istodobno će na toj vožnji taksi tvrtka, uzimajući deset posto, ostvariti tek deset kuna, odnosno i manje kada se zaračuna provizija platforme. Sustav je postavljen tako da tak
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Radim jer ne mogu normalno živjeti'

Nakon mirovine na posao

'Radim jer ne mogu normalno živjeti'

24.4.2019. | 11:20
– Nakon 34 godine staža u trgovini zaslužila sam jedva dvije tisuće kuna, a to nije bilo dovoljno za normalan život. Sad radim, plaća stiže, a mirovina ide. Lakše se živi. Do kada? Koliko me budu trebali i koliko ja budem sposobna. – rekla je trgovkinja koja inzistira na anonimno
– Nakon 34 godine staža u trgovini zaslužila sam jedva dvije tisuće kuna, a to nije bilo dovoljno za normalan život. Sad radim, plaća stiže, a mirovina ide. Lakše se živi. Do kada? Koliko me budu trebali i koliko ja budem sposobna. – rekla je trgovkinja koja inzistira na anonimno
SBplus.hr, Slavonski Brod : Jesu li Vladine reforme pomogle Hrvatima?

Niži PDV, ne i cijene

Jesu li Vladine reforme pomogle Hrvatima?

23.4.2019. | 12:30
Dok nam je kilogram paprika 50 kuna, kilogram tikvica 25 kuna i glavica kelja oko 30 kuna, može nas možda utješiti što će, zahvaljujući europarlamentarki Biljani Borzan, Nutella u Hrvatskoj biti jednake kvalitete kao i na zapadu Europe.
Dok nam je kilogram paprika 50 kuna, kilogram tikvica 25 kuna i glavica kelja oko 30 kuna, može nas možda utješiti što će, zahvaljujući europarlamentarki Biljani Borzan, Nutella u Hrvatskoj biti jednake kvalitete kao i na zapadu Europe.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Dobra vijest za tisuće hrvatskih kućanstava

Turboplinski bojleri

Dobra vijest za tisuće hrvatskih kućanstava

23.4.2019. | 10:35
Osim Hrvatske problem s turbo bojlerima radnoj skupini Europske komisije prijavila je i Njemačka, u kojoj ih je oko tristo tisuća.
Osim Hrvatske problem s turbo bojlerima radnoj skupini Europske komisije prijavila je i Njemačka, u kojoj ih je oko tristo tisuća.
SBplus.hr, Slavonski Brod : "Zaštitimo naše vrste"

Dan planeta Zemlje

"Zaštitimo naše vrste"

22.4.2019. | 15:30
Brojnim događanjima usmjerenim prema zaštiti prirodnih resursa 22. travnja se diljem svijeta obilježava Dan planeta Zemlje, ove godine pod sloganom "Zaštitimo naše vrste".
Brojnim događanjima usmjerenim prema zaštiti prirodnih resursa 22. travnja se diljem svijeta obilježava Dan planeta Zemlje, ove godine pod sloganom "Zaštitimo naše vrste".
SBplus.hr, Slavonski Brod : Tužan je kako smo sve indiferentniji prema patnji

Papa u Uskrsnoj poruci moli za mir

Tužan je kako smo sve indiferentniji prema patnji

21.4.2019. | 20:10
Osudio je današnji brutalan napad u Šri Lanki te pričao o Siriji, Libiji, Južnom Sudanu...
Osudio je današnji brutalan napad u Šri Lanki te pričao o Siriji, Libiji, Južnom Sudanu...
SBplus.hr, Slavonski Brod : Mljekara koju ne vidite, ali čije proizvode možete kupiti?

Gospodarsko čudo

Mljekara koju ne vidite, ali čije proizvode možete kupiti?

20.4.2019. | 19:10
Već osam godina posluje mljekara koju, eto, vlastitim očima ne možete vidjeti, ali njezine proizvode možete kupiti u trgovinama!?
Već osam godina posluje mljekara koju, eto, vlastitim očima ne možete vidjeti, ali njezine proizvode možete kupiti u trgovinama!?
SBplus.hr, Slavonski Brod : Odsjekao si prst jer je glasao za pogrešnu stranku

Radikalna kazna

Odsjekao si prst jer je glasao za pogrešnu stranku

19.4.2019. | 20:45
Važno je izaći na izbore, ali i to kome ćemo dati svoj glas.
Važno je izaći na izbore, ali i to kome ćemo dati svoj glas.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Evo koje su pasmine najčešće napadale ljude

Mnogi psi nisu dobili šansu kao Otto

Evo koje su pasmine najčešće napadale ljude

19.4.2019. | 18:00
Godišnje se u Hrvatskoj zabilježi tristotinjak napada pasa na ljude i druge pse. Dio pasa poput Otta, o kojem se posljednjih dana dosta pisalo, dobije drugu priliku. Dio ih se pak zbog nemogućnosti socijalizacije, neprihvaćanja ljudi i izrazite agresije mora usmrtiti. U nastavku
Godišnje se u Hrvatskoj zabilježi tristotinjak napada pasa na ljude i druge pse. Dio pasa poput Otta, o kojem se posljednjih dana dosta pisalo, dobije drugu priliku. Dio ih se pak zbog nemogućnosti socijalizacije, neprihvaćanja ljudi i izrazite agresije mora usmrtiti. U nastavku