Politika : Hrvatska

Objavljeno: 30.4.2019. u 13:50
Prikaza: 940
|
Autor: M.R.

Prilično nevjerojatno

Moćni HDZ-ovac zamolio novinara da mu 'popiše imovinu'

root : Moćni HDZ-ovac zamolio novinara da mu 'popiše imovinu'Ilustracija(Foto: dnevno.hr)

Telegramov novinar istražio je imovinu saborskog zastupnika i šefa HVIDRA-e, Josipa Đakića. Prilično je nevjerojatna.

JOSIP Đakić (59), otkrivamo, u imovinskoj kartici nije prijavio vinograd od 1885 kvadrata. Tražio je našeg novinara katastarsku česticu kako bi provjerio. Moguće da je zbilja zaboravio, jer ima i vikendicu na parceli od 2112 kvadrata, još jedan vinograd do 1559 kvadrata, dva apartmana na Šolti, još jednu nekretninu na istom otoku (u mjestu kojem je kod prijave fulao ime), stan od 82 kvadrata, lokal u Virovitici koji iznajmljuje, stan od 192 kvadrata koji mu je odjednom nestao iz imovinske kartice, a slično se dogodilo i s vikendicom u Šibeniku. Pritom njegov mladi sin, koji se proslavio prošle godine, ima luksuzan hotel. Jedan je od dugovječnijih saborskih zastupnika HDZ-a (u Saboru je od 22. prosinca 2003.) i predsjednik udruge Hrvatskih ratnih vojnih invalida Domovinskog rata (HVIDRA) u svojoj imovinskoj kartici nije prijavio vinograd na Otrovanskom Bregu, u Katastarskoj općini Velika Črešnjevica, mjesta u sastavu Općine Pitomača, u kojoj je rođen. Đakićev neprijavljeni vinograd prostire se na površini od 1.855 metara četvornih, piše Telegram čiji članak njihova novinara Drage Hedla, prenosimo u nastavku u cijelosti..

Đakić je bio dužan prijaviti tu nekretninu, no u poplavi silne imovine, moguće je da je to naprosto zaboravio. U najnovijoj imovinskoj kartici koju je povjerenstvu za sprečavanju sukoba interesa predao 20. prosinca prošle godine, Đakić navodi sedam nekretnina, a u ranijim karticama bilo ih je još. No, ne i spomenuti vinograd.

Tako se, slično kao i u slučaju ministra državne imovine Gorana Marića, koji se ovih dana našao u središtu pozornosti zbog kuće u Živogošću, pokazalo kako se imovinske kartice slabo ili nikako kontroliraju, te da državni dužnosnici u njih mogu i ne moraju upisati sve što imaju, kao i da vrijednost imovine upisuju ”odoka”, a ne njihovu stvarnu cijenu. Tjednik Globus nedavno je otkrio kako je ministar Marić u Živogošću, svoju kuću, u prvom redu do mora, procijenio na 850 tisuća kuna, dok stručnjaci za nekretnine tvrde da vrijedi više od tri milijuna kuna.

Prijavio vikendicu od 67 m2 za 1000 eura, ispalo da ima 121

Ovaj novinar svojedobno je pisao i o slučaju Mile Horvata (SDSS), danas državnog tajnika u Ministarstvu okoliša, koji je do dolaska na tu dužnost bio zastupnik u Hrvatskom saboru. On je, u vrijeme dok je obnašao dužnost osječko-baranjskog dožupana, u svoju imovinsku karticu, u kolovozu 2004. upisao vikendicu na Palićkom jezeru, kraj Subotice, u Republici Srbiji. Naveo je kako je vikendica veličine 67 metara četvornih, te kako vrijedi 1.000 eura. Međutim, novinarska je istraga otkrila kako Horvatova vikendica na atraktivnom dijelu Palića ima točno 121,35 metara četvornih. Stručnjaci za nekretnine njenu su vrijednost procijenili bar na 1.000 eura po kvadratnom metru.

Mile Horvat tu vikendicu i danas, kao državni tajnik u ministarstvu koje vodi Tomislav Ćorić, navodi u svojoj imovinskoj kartici, ali i dalje tvrdi da ima samo 67 metara četvornih, iako je dvostruko veća. No, njenu vrijednost sada je s 1.000 eura, povećao na 300.000 kuna. U vrijeme kada je ovaj novinar o tome pisao bilo je zanimljivo objašnjenje koje je tada ponudio Horvat. Predočio je kopiju obrasca "Dužnosničko izvješće s podacima o imovini i stalnim prihodima te imovini bračnog druga i malodobne djece”, u kojem stoji je kako je vrijednost njegove vikend kuće na Paliću 15.000 eura. Tadašnji tajnik Povjerenstva za sprečavanje sukoba interesa, Zoran Gašpar, objasnio je kako je došlo do pogreške u iznosu vrijednosti vikendice: tipkačica koja je unosila podatke pogriješila je jer je bila umorna!

Procijenio na 100.000 kuna pa prepolovio vrijednost

No, vratimo se priči o Josipu Đakiću i njegovoj neprijavljenoj i prijavljenoj imovini. Na istoj lokaciji, pored neprijavljenog vinograda na Otrovanskom Brijegu, u Velikoj Črešnjevici, Đakić ima i vikendicu koja se prostire na parceli površini od 2.112 metara četvornih, no nju je, zajedno s vinogradima koji je okružuju, prijavio u imovinskoj kartici i procijenio da vrijedi 50.000 kuna. Zanimljivo, u imovinskim karticama koje je ispunjavao 2011. i 2012. Đakić je tu nekretninu procijenio na 100.000 kuna da bi joj 2018. vrijednost prepolovio.

U izvatku iz zemljišnih knjiga Zemljišnoknjižnog odjela u Pitomači, Đakićeva se vikendica spominje kao klijet, okružena livadom, šumom i vinogradom, kao posebna katastarska čestica, veličine 469 metara četvornih. Đakiću to, međutim, nije jedini vinograd. Uz onaj neprijavljeni u imovinskoj kartici i klijet/vikendicu okruženu vinogradima, Đakić posjeduje još jedan, u Sedlarici, također jednom od naselja u Općini Pitomača, nadomak Virovitice. Vinograd se prostire na 1.559 metara četvornih, a Đakić je njegovu vrijednost u imovinskoj kartici procijenio na 30.000 kuna.

Zamolio nas je da mu pošaljemo katastarske čestice, da provjeri

Moćni HDZ-ovac iz Virovitice, Josip Đakić, tako ukupno posjeduje nešto više od pola hektara vinograda, točnije 5.526 metara četvornih, od čega trećinu nije prijavio u imovinsku karticu. Prošlog petka bezuspješno smo pokušali razgovarali s Đakićem da bismo saznali zašto nije prijavio vinograd u Velikoj Črešnjevici. Javio nam se u subotu izjutra i odmah priznao kako je moguće da taj vinograd nije prijavio, jer, rekao je, oko te se nekretnine vodio dugogodišnji spor. Kasnije nas je SMS porukom zamolio da mu pošaljemo katastarska čestice (njih ukupno 14) što smo i učinili, na što je Đakić odgovorio kako će provjeriti i javiti se. No, nije se javio.

Đakić, koji je po struci rudarsko naftni stručni radnik (SSS) sa saborskom plaćom u neto iznosu od 21.858,93 kuna mjesečno, u vlasništvu je još nekoliko nekretnina. Tako u svojoj imovinskoj kartici spominje i dva apartmana na otoku Šolti, svaki površine 28,90 metara četvornih i svaki procijenjen na pola milijuna kuna. Đakić navodi da ih je kupio zaduživši se u banci, a u imovinskoj kartici spominje samo kredit od 50.000 eura (oko 370.000 kuna), podignut 2012. na rok od 10 godina, s mjesečnim obrokom od 5.587,35 kuna.

U imovinskoj kartici piše da ima kuću u mjestu 'nečujmo'

Saborski zastupnik HDZ-a i šef HVIDRA-e, Josip Đakić, u imovinskoj kartici navodi još jednu nekretninu, koju nije specificirao već je samo naveo kao ”drugu nekretninu”. Kaže kako se nalazi u mjestu Nečujmo (?), no s obzirom na to da je naveo poštanski broj 21000, vjerojatno se radi o mjestu Nečujam na otoku Šolti, gdje Đakić već ima dva apartmana. Ta, nepoznata, ”druga nekretnina” površine je 37 metara četvornih, a njenu je vrijednost procijenio na 27.859 kuna.

Navodi kako ju je kupio primitcima ostvarenim od nesamostalnog rada. Đakić je u razgovoru za Telegram pojasnio kako se radi o naknadno kupljenom parkiralištu, koje se nalazi uz dva apartmana na Šolti. No, nejasno je zašto je parkiralište prijavljeno u Nečujmu, a apartmani u Grgotama, na istom otoku.

Đakić je i vlasnik stana u Virovitici, veličine 82,20 metara četvornih procijenjen na 444.000 kuna, dakle oko 730 eura po metru četvornom. Posjeduje i lokal, poslovni prostor veličine 22 metra četvorna. Doduše u imovinskoj kartici Đakić izrijekom ne spominje lokal, već je u rubriku ”vrsta nekretnine” samo upisao ”druge nekretnine”, ali se u njegovim ranijim imovinskim karticama nekretnina od 22 metra četvorna u Virovitici spominje kao lokal. U razgovoru za Telegram Đakić je pojasnio da je uistinu riječ o lokalu, na tržnici u Virovitici, i kako je lokal iznajmio. Tvrdi da je prihod od najma prijavio u imovinskoj kartici.

Kamo je iz imovinske kartice nestala vikendica u Šibeniku?

Nejasno je gdje je u međuvremenu s popisa imovine, koju je objavio u imovinskoj kartici 2011., nestao stan u Virovitici, veličine 192 metra četvorna, procijenjen na iznos od 890.000 kuna. Đakić je tada napisao kako je zajedno s malodobnim djetetom suvlasnik toga stana, te da ga je kupio bankovno se zaduživši. Taj stan iz imovinske kartice nestaje 2016. godine, kada od nekretnina Đakić navodi jedino dva apartmana na Šolti. Gdje je tada stanovao, nije jasno, a stan u Virovitici, ali bitno manje kvadrature (82,20 metara četvornih) pojavljuje se tek u imovinskoj kartici ispunjenoj 30. listopada prošle godine.

Na Telegramov upit gdje je iz imovinske kartice nestala vikendica u Šibeniku, veličine 50 metara četvornih, koju je naveo u prvoj imovinskoj kartici iz siječnja 2011. i procijenio na 100.000 kuna, Đakić je odgovorio da je u vlasništvu njegove bivše supruge. Ta se vikendica, na površini od 647 metara četvornih u katastarskoj općini Zaton vodi u vlasništvu Hane Đakić. Dok je bila Đakićeva supruga radila je u Informativnom centru u Virovitici, a mjesečna joj je plaća 2016. iznosila 3.756,68 kuna, da bi kasnije narasla, kako piše u imovinskoj kartici, na 5.002,46 kuna.

Pored svega, gospodin Đakić je i uspješan poljoprivrednik

Uz saborsku plaću u iznosu od 21.858,93 kune mjesečno, Đakić je prijavio i mjesečni prihod od 1.600 kuna neto od imovinskih prava, 1.109 kuna mjesečno od druge djelatnosti, te još 1.500 kuna mjesečno za koje navodi da spadaju u kategoriju koji se ne smatraju dohotkom i primicima na koje se na plaća porez na dohodak. Ukupno, dakle, po drugim osnovama, uz saborsku plaću Đakić mjesečno uprihoduje još 4.209 kuna.

No, ni to nije sve. Pored posla u Hrvatskom saboru, Đakić je, čini se, i uspješan poljoprivrednik. U imovinskoj kartici prijavio je i 210.000 kuna zarađenih u godinu dana i to, kako je naznačio od samostalne poljoprivredne djelatnosti. Podijeljeno s 12 mjeseci ispada da samo od poljoprivrede svaki mjesec zarađuje 17.500 kuna, što ukupna mjesečna primanja šefa HVIDR-e i moćnog virovitičkog HDZ-ovca, s onim ranije navedenim, povisuje na 43.567,93 kuna mjesečno ili godišnje – 522.815,16 kuna.

Ipak, i pored tako velikih, za prosječnog hrvatskog građanina nezamislivih prihoda, Đakić nema ni kune ušteđevine. Ako se, naravno ne računaju dionice u Podravci (52.925 kuna), Hrvatskom telekomu (10.224,27 kuna), te u Fondu hrvatskih branitelja (18.263,28). Od vrjednije pokretne imovine, Đakić navodi automobil VW Touareg čiju je vrijednost procijenio na 35.000 kuna, te brod Chris Craft, vrijedan 70.000 kuna.

Njegov vrlo mladi sin je uspješan poduzetnik i vlasnik hotela

U svibnju 2017. Virovitički informativni centar u kojem je radila Đakićeva, sada bivša supruga Hana, objavio je vijest kako je ”u Pitomači, Ljudevita Gaja 130/b, s radom započeo prekrasno uređen hotel Divino mladog poduzetnika Ivana Đakića, u sklopu kojeg se nalaze vinski bar i restoran Hedone”. Hotel, pisalo je, ima 20 moderno uređenih soba s ukupno 50 ležajeva i kupaonicama, a restoran će nuditi hranu s domaćih obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, dok će ”vino također biti domaće, iz OPG-a Đakić koji se proizvodnjom bavi već dvadesetak godina”.

Ivan Đakić, sin šefa HVIDRA-e i saborskog zastupnika Josipa Đakića, kojemu se tada bile 22 godine, tako je posao vlasnik luksuznog hotela, a javnost je za njega saznala kada je na Facebooku početkom ove godine pravoslavni Božić svojim sugrađanima čestitao fotografijom ustaškog koljača s odrubljenom glavom četnika. Inače, 22-godišnji Đakićev sin, na svom se Facebook profilu pohvalio i luksuznim voznim parkom – Audijem i Mercedesom. Na internetu je moguće pronaći i apartmane na Šolti koje iznajmljuje Đakić junior.

Broj komentara: 1

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
joso87

joso87

Komentirano: 30.4.2019. | 14:42

1

Sirovina obična!

Broj komentara: 1

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
SBplus.hr, Slavonski Brod : Zakoni ne vrijede isto u Slavoniji i na otocima

Živimo li u istoj državi?

Zakoni ne vrijede isto u Slavoniji i na otocima

23.8.2019. | 20:45
Za njih pravila ne vrijede: ne izdaju račune, ne plaćaju vezove za čamce, ne vežu se, ne nose kacige, voze neregistrirane automobile... i nitko ih ne kažnjava. A ljudi s kontinenta, prilično istrenirani u poštovanju regulativa svih vrsta, teško mogu neprimijetiti takve prekršaje
Za njih pravila ne vrijede: ne izdaju račune, ne plaćaju vezove za čamce, ne vežu se, ne nose kacige, voze neregistrirane automobile... i nitko ih ne kažnjava. A ljudi s kontinenta, prilično istrenirani u poštovanju regulativa svih vrsta, teško mogu neprimijetiti takve prekršaje
SBplus.hr, Slavonski Brod : Pozvali građane da ih podrže u štrajku

Nakon neuspjelog pregovora

Pozvali građane da ih podrže u štrajku

1.8.2019. | 10:15
'Mi naš posao obavljamo odgovorno i uvijek brinemo za naše bolesnike i građane Republike Hrvatske, ali pozivam i građane i bolesnike da podrže naš štrajk kako bi i oni dobili bolju i kvalitetniju uslugu jer mi se ne borimo samo za plaće. Mi se borimo u prvom redu za bolje uvjete
'Mi naš posao obavljamo odgovorno i uvijek brinemo za naše bolesnike i građane Republike Hrvatske, ali pozivam i građane i bolesnike da podrže naš štrajk kako bi i oni dobili bolju i kvalitetniju uslugu jer mi se ne borimo samo za plaće. Mi se borimo u prvom redu za bolje uvjete
SBplus.hr, Slavonski Brod : Evo koliko će vam porasti plaća!

Mlađi ste od 30 i radite?

Evo koliko će vam porasti plaća!

25.7.2019. | 17:00
Četvrti krug porezne reforme trebao bi osloboditi od plaćanja poreza i prireza mlađe od 25 godina, oni između 25 i 30 godina će ga plaćati pola.
Četvrti krug porezne reforme trebao bi osloboditi od plaćanja poreza i prireza mlađe od 25 godina, oni između 25 i 30 godina će ga plaćati pola.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Radovi na obnovi bolnice mogu početi

Ugovori potpisani

Radovi na obnovi bolnice mogu početi

24.7.2019. | 19:00
"Uz ovaj projekt, u pripremi su već i drugi. U pripremi je natječaj za izvođača radova za Dnevnu bolnicu. Riječ je o radovima vrijednim oko 15 milijuna kuna gdje se planira rekonstrukcija i izgradnja Pedijatrije, pedijatrijske dnevne bolnice, dnevne bolnice za odrasle i jednodnev
"Uz ovaj projekt, u pripremi su već i drugi. U pripremi je natječaj za izvođača radova za Dnevnu bolnicu. Riječ je o radovima vrijednim oko 15 milijuna kuna gdje se planira rekonstrukcija i izgradnja Pedijatrije, pedijatrijske dnevne bolnice, dnevne bolnice za odrasle i jednodnev
SBplus.hr, Slavonski Brod : Vlada Hrvatsku poštu prodaje građanima?

Prijedlog Hanfe

Vlada Hrvatsku poštu prodaje građanima?

23.7.2019. | 19:00
Ante Žigman, predsjednik uprave Hanfe, državnog regulatora za financijske usluge, predlaže Vladi premijera Andreja Plenkovića da građanima proda četvrtinu dionica Hrvatske pošte.
Ante Žigman, predsjednik uprave Hanfe, državnog regulatora za financijske usluge, predlaže Vladi premijera Andreja Plenkovića da građanima proda četvrtinu dionica Hrvatske pošte.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Država ju već četiri godine goni zbog majice

Pravosudni apsurd

Država ju već četiri godine goni zbog majice

23.7.2019. | 14:30
U 3 ujutro zaustavio ju je policajac i tu je počela njezina agonija: 'Nisam imala pojma što nosim.'
U 3 ujutro zaustavio ju je policajac i tu je počela njezina agonija: 'Nisam imala pojma što nosim.'
SBplus.hr, Slavonski Brod : "Danas će biti najtoplija noć u povijesti"

Europa se priprema za pakao:

"Danas će biti najtoplija noć u povijesti"

22.7.2019. | 19:00
Uveli su treći od četiri stupnja plana obrane od toplinskog vala koji predviđa otvaranje "dvorana za osvježenje" u javnim objektima te postavljanje privremenih javnih česmi i raspršivača vlage, kao i niz mjera namijenjenih starijim osobama, najvećim žrtvama ljetnih žega.
Uveli su treći od četiri stupnja plana obrane od toplinskog vala koji predviđa otvaranje "dvorana za osvježenje" u javnim objektima te postavljanje privremenih javnih česmi i raspršivača vlage, kao i niz mjera namijenjenih starijim osobama, najvećim žrtvama ljetnih žega.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Plaćamo kupanje u fekalijama bogataša?

Nažalost, nitko ne reagira

Plaćamo kupanje u fekalijama bogataša?

22.7.2019. | 17:30
Dok brojni kontinentalci muku muče skupiti koju kunu više kako bi platili boravak na moru, u to isto more, kruzeri usidreni kod najljepše hrvatske plaže rade gadarije od kojih će vam se smučiti. 'Meni je samo ostalo da promatram i analiziram boju i oblik...', kazuje očevidac.
Dok brojni kontinentalci muku muče skupiti koju kunu više kako bi platili boravak na moru, u to isto more, kruzeri usidreni kod najljepše hrvatske plaže rade gadarije od kojih će vam se smučiti. 'Meni je samo ostalo da promatram i analiziram boju i oblik...', kazuje očevidac.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Evo kada će prestati iseljavanje Hrvata

Stručnjaci izračunali

Evo kada će prestati iseljavanje Hrvata

22.7.2019. | 17:00
Stručnjaci izračunali kada će stati iseljavanje Hrvata, evo koliko nam još treba.
Stručnjaci izračunali kada će stati iseljavanje Hrvata, evo koliko nam još treba.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Početkom 2020. Republika Hrvatska predsjedat će Vijećem EU

Složeni međunarodni projekt

Početkom 2020. Republika Hrvatska predsjedat će Vijećem EU

19.6.2019. | 9:50
Prikazano u brojevima, za vrijeme predsjedanja bit će održano 160 sastanaka, od kojih 50 izvan Zagreba, raspoređenih po svim županijama. Procijenjeno je kako će kroz Hrvatsku proći 25 tisuća delegata, od kojih su i dva summita šefova država, 12 ministarskih vijeća i 7 ministarski
Prikazano u brojevima, za vrijeme predsjedanja bit će održano 160 sastanaka, od kojih 50 izvan Zagreba, raspoređenih po svim županijama. Procijenjeno je kako će kroz Hrvatsku proći 25 tisuća delegata, od kojih su i dva summita šefova država, 12 ministarskih vijeća i 7 ministarski
SBplus.hr, Slavonski Brod : Radnika 24.000 više, većina na određeno

Sezona

Radnika 24.000 više, većina na određeno

1.6.2019. | 18:15
Sezona diže zaposlenost. Najveći skok u ugostiteljstvu i turizmu, te trgovini.
Sezona diže zaposlenost. Najveći skok u ugostiteljstvu i turizmu, te trgovini.
SBplus.hr, Slavonski Brod : I Brođanima će rasti plaća do 7.500 kuna

Postavljen cilj

I Brođanima će rasti plaća do 7.500 kuna

1.6.2019. | 15:00
Od 2015. godine, kada je vodstvo tvrtke preuzela nova uprava, zabilježen je porast plaća za 24% dok je kao krajnji cilj najavljeno podizanje prosječne neto plaće na 7.500,00 kn kroz naredne dvije godine.
Od 2015. godine, kada je vodstvo tvrtke preuzela nova uprava, zabilježen je porast plaća za 24% dok je kao krajnji cilj najavljeno podizanje prosječne neto plaće na 7.500,00 kn kroz naredne dvije godine.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Obavezni biljezi konačno odlaze u povijest

Odlična vijest za građane:

Obavezni biljezi konačno odlaze u povijest

17.5.2019. | 17:05
Vlada jučer usvojila podzakonski akt za uvođenje elektroničke naplate.
Vlada jučer usvojila podzakonski akt za uvođenje elektroničke naplate.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Evo koliko će iznositi maksimalna cijena poziva po minuti

Od danas nove cijene poruka i poziva

Evo koliko će iznositi maksimalna cijena poziva po minuti

15.5.2019. | 15:00
Puno operatera mobilne telefonije nadoknađivalo je gubitak prihoda od roaminga povećanjem cijena međunarodnih poziva.
Puno operatera mobilne telefonije nadoknađivalo je gubitak prihoda od roaminga povećanjem cijena međunarodnih poziva.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Želite li hrvatsko morate se odreći 'beha' državljanstva?

Sporazum o dvojnom državljanstvu

Želite li hrvatsko morate se odreći 'beha' državljanstva?

14.5.2019. | 17:05
Ministar iz BiH tvrdi da Hrvatska krši Sporazum o dvojnom državljanstvu. Prema informacijama ministarstva kojemu je Adil Osmanović na čelu, do sada je zabilježeno 1187 slučajeva u kojima je tražen ispis iz državljanstva BiH radi stjecanja državljanstva Hrvatske.
Ministar iz BiH tvrdi da Hrvatska krši Sporazum o dvojnom državljanstvu. Prema informacijama ministarstva kojemu je Adil Osmanović na čelu, do sada je zabilježeno 1187 slučajeva u kojima je tražen ispis iz državljanstva BiH radi stjecanja državljanstva Hrvatske.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Počelo skupljanje potpisa za još jedan referendum

Inicijativa 'Uzmimo novac strankama'

Počelo skupljanje potpisa za još jedan referendum

13.5.2019. | 18:05
Referendumom će se tražiti izmjene Ustava na način da se zabranjuje financiranje političkih stranaka iz sredstava državnog proračuna, proračuna općina, gradova i županija, pa čak i mjesnih odbora, a potpisi za referendum prikupljat će se od 12. do 26. svibnja.
Referendumom će se tražiti izmjene Ustava na način da se zabranjuje financiranje političkih stranaka iz sredstava državnog proračuna, proračuna općina, gradova i županija, pa čak i mjesnih odbora, a potpisi za referendum prikupljat će se od 12. do 26. svibnja.
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'U Slav. Brodu stvaraju golemo prihvatilište za migrante'

Tajni plan?

'U Slav. Brodu stvaraju golemo prihvatilište za migrante'

12.5.2019. | 9:25
"Dobio sam informaciju da je MUP potpisao ugovor s INA-om za primitak migranata. To je 80.000 kvadrata u Slavonskom Brodu. Čeka li Slavoniju još jedan migrantski val?"
"Dobio sam informaciju da je MUP potpisao ugovor s INA-om za primitak migranata. To je 80.000 kvadrata u Slavonskom Brodu. Čeka li Slavoniju još jedan migrantski val?"
SBplus.hr, Slavonski Brod : Što napraviti ako banka nenadano smanji dopušteni minus?

Nikad manje Hrvata u crvenom na tekućem

Što napraviti ako banka nenadano smanji dopušteni minus?

6.5.2019. | 13:10
Nekad je svaki drugi tekući račun bio u dopuštenom minusu, teško je bilo i dobiti račun ili paket bez minusa, a danas to više nije tako. Prošlu su godinu građani počeli s 4,7 milijuna računa bez ikakvog prekoračenja i 1,77 milijuna računa s odobrenim prekoračenjem. Minuse koristi
Nekad je svaki drugi tekući račun bio u dopuštenom minusu, teško je bilo i dobiti račun ili paket bez minusa, a danas to više nije tako. Prošlu su godinu građani počeli s 4,7 milijuna računa bez ikakvog prekoračenja i 1,77 milijuna računa s odobrenim prekoračenjem. Minuse koristi
SBplus.hr, Slavonski Brod : Poslodavci nude sve više ugovore na neodređeno

Razlog je jednostavan

Poslodavci nude sve više ugovore na neodređeno

4.5.2019. | 9:30
Indeks slobodnih radnih mjesta - OVI indeks za travanj i dalje upućuje na nastavka rasta potražnje za radom na godišnjoj razini, unatoč skromnijem rastu nego u veljači i ožujku, a broj oglasa porastao je i na mjesečnoj razini, objavio je u petak Ekonomski institut, Zagreb (EIZ),
Indeks slobodnih radnih mjesta - OVI indeks za travanj i dalje upućuje na nastavka rasta potražnje za radom na godišnjoj razini, unatoč skromnijem rastu nego u veljači i ožujku, a broj oglasa porastao je i na mjesečnoj razini, objavio je u petak Ekonomski institut, Zagreb (EIZ),
SBplus.hr, Slavonski Brod : Ida Dumančić je privremena ravnateljica Razvojne agencije

Konstituirajuća sjednica

Ida Dumančić je privremena ravnateljica Razvojne agencije

25.4.2019. | 12:30
Konstituirano je Upravno vijeće Javne ustanove Lokalna razvojna agencija. Evo tko su članovi.
Konstituirano je Upravno vijeće Javne ustanove Lokalna razvojna agencija. Evo tko su članovi.